Ντοματόριζο στο φούρνο
- Apomakros
- "Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης
- Δημοσιεύσεις: 3164
- Εγγραφή: Τετ 29 Αύγ 2007, 19:26
- Φύλο: Άνδρας
Ντοματόριζο στο φούρνο
Υλικά:
Ένα ταψί
Ντομάτες μεγάλες (όσο πιο πολλές τόσο πιο καλά)
Ρύζι (κατά προτίμηση άγριο)
Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
λίγη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι, δυόσμος
Τυρί φέτα (προαιρετικά)
Ελαιόλαδο
Μαϊντανός (αυτός πάει παντού ως γνωστόν)
Κόβουμε τις ντομάτες σε φέτες και τις στρώνουμε πάνω στο ταψί.
Ρίχνουμε πάνω σ’ αυτές λίγη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι, ψιλοκομμένο κρεμμύδι, ρύζι (άγριο) και λίγο δυόσμο.
Ύστερα βάζουμε άλλη μια στρώση από ντομάτες, ρίχνοντας πάνω λίγη ζάχαρη, αλάτι και μαϊντανό.
Αν θέλουμε το φαγητό μας να γίνει πιο πλούσιο, μπορούμε να κάνουμε περισσότερες στρώσεις ντομάτας (με ρύζι, αλάτι, ζάχαρη, ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και δυόσμο)
(Προαιρετικά τρίβουμε με τα χεράκια μας από πάνω τυρί φέτα)
Όταν έχουμε τελειώσει με τις στρώσεις, περιχύνουμε ελαιόλαδο και σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο.
Το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 50 λεπτά (εξαρτάται απ’ τον φούρνο, ο δικός μου είναι σουπερ)
Δέκα λεπτά πριν το 50λεπτο βγάζουμε το ταψί απ’ τον φούρνο, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και το ξαναβάζουμε στο φούρνο.
Το αποτέλεσμα είναι αυτό που βλέπετε στις φωτογραφίες από την κουζίνα μου και που έφτιαξα εψές.
Σημείωση: Είναι πανεύκολο!
(Α, και έχει ακόμη ένα καλό, ότι όσο περισσέψει το βάζουμε σε ένα τάπερ στο ψυγείο και τρώμε την άλλη μέρα κατευθείαν μόλις επιστρέψουμε απ’ τη δουλειά.
Μάλιστα κρύο είναι πιο νόστιμο!)
Ένα ταψί
Ντομάτες μεγάλες (όσο πιο πολλές τόσο πιο καλά)
Ρύζι (κατά προτίμηση άγριο)
Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
λίγη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι, δυόσμος
Τυρί φέτα (προαιρετικά)
Ελαιόλαδο
Μαϊντανός (αυτός πάει παντού ως γνωστόν)
Κόβουμε τις ντομάτες σε φέτες και τις στρώνουμε πάνω στο ταψί.
Ρίχνουμε πάνω σ’ αυτές λίγη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι, ψιλοκομμένο κρεμμύδι, ρύζι (άγριο) και λίγο δυόσμο.
Ύστερα βάζουμε άλλη μια στρώση από ντομάτες, ρίχνοντας πάνω λίγη ζάχαρη, αλάτι και μαϊντανό.
Αν θέλουμε το φαγητό μας να γίνει πιο πλούσιο, μπορούμε να κάνουμε περισσότερες στρώσεις ντομάτας (με ρύζι, αλάτι, ζάχαρη, ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και δυόσμο)
(Προαιρετικά τρίβουμε με τα χεράκια μας από πάνω τυρί φέτα)
Όταν έχουμε τελειώσει με τις στρώσεις, περιχύνουμε ελαιόλαδο και σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο.
Το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 50 λεπτά (εξαρτάται απ’ τον φούρνο, ο δικός μου είναι σουπερ)
Δέκα λεπτά πριν το 50λεπτο βγάζουμε το ταψί απ’ τον φούρνο, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και το ξαναβάζουμε στο φούρνο.
Το αποτέλεσμα είναι αυτό που βλέπετε στις φωτογραφίες από την κουζίνα μου και που έφτιαξα εψές.
Σημείωση: Είναι πανεύκολο!
(Α, και έχει ακόμη ένα καλό, ότι όσο περισσέψει το βάζουμε σε ένα τάπερ στο ψυγείο και τρώμε την άλλη μέρα κατευθείαν μόλις επιστρέψουμε απ’ τη δουλειά.
Μάλιστα κρύο είναι πιο νόστιμο!)
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Apomakros την Κυρ 15 Φεβ 2009, 18:41, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
- Kariatida
- Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
- Δημοσιεύσεις: 2755
- Εγγραφή: Τετ 06 Αύγ 2008, 21:55
- Irc ψευδώνυμο: Kariatida
- Φύλο: Γυναίκα
- Έλαβε Likes: 2 φορές
- Mantam Froufrou
- "Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης
- Δημοσιεύσεις: 4599
- Εγγραφή: Τετ 18 Απρ 2007, 10:05
- Φύλο: Γυναίκα
Re: Ντοματόριζο στο φούρνο
Απομακρε, αυτό το νέο κόλπο με τις φωτογραφίες, δεν μου αρέσει καθόλου!!!!! Δεν μπορώ να το διαχειριστώ στην κατάστασή μου, με νιώθεις????
Βασικά έιναι σαν γεμιστά τουρλού ένα πράμα, κι επειδή μ'άρεσε πάντα περισσότερο το ρύζι που έβαζα στο υπόλοιπο ταψί, απ'ο,τι αυτό μέσ'τις ντομάτες, υποπτεύομαι ήδη την γεύση, και συμφωνώ για το κρύο της επόμενης μέρας!
Τί μου κάνεις άτιμε!
Βασικά έιναι σαν γεμιστά τουρλού ένα πράμα, κι επειδή μ'άρεσε πάντα περισσότερο το ρύζι που έβαζα στο υπόλοιπο ταψί, απ'ο,τι αυτό μέσ'τις ντομάτες, υποπτεύομαι ήδη την γεύση, και συμφωνώ για το κρύο της επόμενης μέρας!
Τί μου κάνεις άτιμε!
Την ψυχοθεραπεία μου την κάνω εδώ: http://www.alchemyofnature.blogspot.gr/
- Apomakros
- "Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης
- Δημοσιεύσεις: 3164
- Εγγραφή: Τετ 29 Αύγ 2007, 19:26
- Φύλο: Άνδρας
Re: Ντοματόριζο στο φούρνο
χεχε... είναι το νέο μου όπλο ( μαμμμ-πο το λένε) και έχω σκοπό να το χρησιμοποιήσω κατά ριπάς στα ιδεομαγειρέματα.Μαντάμ Φρουφρού έγραψε:Απομακρε, αυτό το νέο κόλπο με τις φωτογραφίες, δεν μου αρέσει καθόλου!!!!!
Βασικά, στη μαγειρική όπως ξέρεις μετράει πιο πολύ η διαδικασία και ύστερα το αποτέλεσμα. Σημασία λοιπόν έχει ό,τι κάνουμε να το διασκεδάζουμε.
(Όλα τα λαδερά φαγητά, μ΄αρέσουν πιο πολύ την άλλη μέρα κρυα. Τι παθαίνουν και νοστιμίζουν δεν ξέρω)
- Spirit oF Fire
- Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
- Δημοσιεύσεις: 2366
- Εγγραφή: Δευ 21 Μάιος 2007, 17:45
- Irc ψευδώνυμο: Spirit_Of_Fire
- Φύλο: Γυναίκα
Re: Ντοματόριζο στο φούρνο
αχουυυ τον
γεια σου απόμακρε καλλιτέχνη =)
γεια σου απόμακρε καλλιτέχνη =)
Ο αληθινός πολεμιστής διατηρεί την ανθρωπιά του ακόμη και στη μάχη. Κερδίζοντας έναν βάρβαρο θρίαμβο εξακολουθείς να διακυβεύεις την ψυχή σου. Αυτοί που πολεμούν τον δράκο μπορούν να γίνουν ο δράκος.
Η φωτιά δεν καταστρέφει μόνο, μπορεί και να καθαρίζει τις ψυχές μας.
Η φωτιά δεν καταστρέφει μόνο, μπορεί και να καθαρίζει τις ψυχές μας.