Φράουλες και αίμα....

Απάντηση
KASSANDROS
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Φύλο: Άνδρας
Έλαβε Likes: 5 φορές

Re: Φράουλες και αίμα....

Δημοσίευση από KASSANDROS » Τετ 07 Μάιος 2008, 12:11

Ο σκοπός αυτής της εισαγωγής εργατών είναι ο ίδιος με την εισαγωγή Ινδών κούληδων στη Τζαμάικα, δηλαδή η διατήρηση της δουλείας. Αν οι εργοδότες του Εδιμβούργου πετύχουν, μέσω της εισαγωγής Γερμανών εργατών, να εξουδετερώσουν τις παραχωρήσεις που ήδη έχουν κάνει, αυτό θα έχει αναπόφευκτα τον αντίκτυπό του και στην Αγγλία. Και αυτοί που θα υποφέρουν περισσότερο θα είναι οι ίδιοι οι Γερμανοί εργάτες, που στη Μεγάλη Βρετανία είναι περισσότεροι απ’ τους εργάτες των άλλων εθνών της ηπειρωτικής Ευρώπης. Αυτοί οι ίδιοι οι νεοεισαγόμενοι εργάτες, όντας τελείως αβοήθητοι σε μια ξένη χώρα, θα βυθιστούν σύντομα στο επίπεδο ενός παρία
.

Τι δεν καταλαβαίνετε;
Ο Μαρξ ήταν σαφέστατος.
Το Κεντρικό Συμβούλιο έστειλε δύο αντιπροσώπους στο Εδιμβούργο, οι οποίοι και έπεισαν τους νεοφερμένους εργάτες ν’ ακυρώσουν τα συμβόλαιά τους και να γυρίσουν στην πατρίδα τους.

Τα μέλη του Κεντρικού Συμβουλίου της Διεθνούς (η Διεθνής των Εργατών, που στην πορεία έμεινε στην ιστορία σαν Α' Διεθνής... για όσους δεν γνωρίζουν...) έκαναν τα αδύνατα δυνατά για να επιστρέψουν οι ξένοι εργάτες στις πατρίδες τους.

Ασφαλώς και δεν είμαι μαρξιστής. Σε καμμία περίπτωση. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θεωρώ πως ο Μαρξ είχε 100% άδικο. Έκανε και κάποιες επιμέρους θετικές διαπιστώσεις.

Αλλά όταν βλέπω κάποιους κομμουνιστές να είναι υπέρ της λαθρομετανάστευσης, τότε απλά καταλαβαίνω ότι οι άνθρωποι είναι άσχετοι...
Αν ήξεραν π.χ. τις απόψεις του Μαρξ για τους Εβραίους (αν και ήταν και ο ίδιος Εβραίος έστω και άθεος), ή για τους μαύρους ή ακόμα και για τους Σλάβους, τότε μάλλον θα πάθαιναν εγκεφαλικό....
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος KASSANDROS την Τετ 07 Μάιος 2008, 12:19, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
alexandros
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από alexandros » Τετ 07 Μάιος 2008, 12:17

ΑρΕλα έγραψε:
alexandros έγραψε:

Κρίνω ότι είναι λανθασμένη αλλά επίσης συγκρίνεις ένα κράτος της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε σχέση με ένα αφρικανικό κράτος (αυτό μάλλον εννοείς λέγοντας "κάτω"). Οπότε ουδεμία σύγκριση κατά τα φαινόμενα μπορεί να γίνει.
"
Μιλώ για το ΝΟΤΙΟαφρικανικό κράτος, γι'αυτό και είπα "κάτω", με την έννοια του ΝΟΤΟΥ, you know?

Επειδή η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας, επειδή δε μιλούσα για μπανανία ή τριτοκοσμική χώρα όπως πιθανότατα να υπέθεσες, σε παρπέμπω στο τόπικ μου Africa... για να διαφωτιστείς και να καταλάβεις περί ποίου... "αφρικανικού κράτους" (όπως απαξιωτικά θαρρώ το διατύπωσες) μιλάμε."
Μα τι γίνεται; Έχουν χαθεί δύο ποστ μου από χθες. Δεν πειράζει τα ξαναγράφω. Απάντηση καταρχήν στην Αρέλα που βγάζει συμπεράσματα δίχως εγώ να έχω διατυπώσει κάτι τέτοιο. Ότι εγώ θεώρησα την Νότιο Αφρική τριτοκοσμικό κράτος είναι υπόθεση δική σου και δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Αυτό που εννοούσα είναι ότι από άλλους νόμους διέπεται ένα κράτος της Αφρικής και άλλους νόμους ένα κράτος της σημερινής Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δεν νοείται να υπάρχουν περιορισμοί στη διακίνηση συναλλάγματος σε ένα κράτος της σημερινής Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οπότε μάλλον άτοπο να μιλάς για ημιμάθεια ή αμάθεια και μάλιστα με επιθετικό τόνο.
Τίποτα δεν είναι πιο δυνατό από μια ιδέα της οποίας ο καιρός έχει φτάσει.
Βίκτωρ Ουγκώ

ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΩΡΑ
Άβαταρ μέλους
atimi_ksenitia
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Έδωσε Likes: 1 φορά
Έλαβε Likes: 6 φορές

Δημοσίευση από atimi_ksenitia » Τετ 07 Μάιος 2008, 12:23

Τέτοιους ανθρώπους αποφασισμένους όλα για όλα, δεν μπορεί να τους σταματήσει τίποτα,
H aystralia ta katafere, para ton elaxisto plythismo yia thn terastia ektash ths (voithaei vevaia kai to oti einai nhsi.

to ayto isxyei kai yia thn nea zhlandia
Confutatis maledictis,flammis acribus addictis, voca me cum benedictus. Oro supplex et acclinis,
cor contritum quasi cinis,gere curam mei finis. Lacrimosa dies illa,qua resurget ex favilla
judicandus homo reus
Άβαταρ μέλους
Clash
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων

Δημοσίευση από Clash » Τετ 07 Μάιος 2008, 12:28

Με τις ανοησίες ενός νεοναζί δεν θα κάτσω να ασχοληθώ. Αλλωστε τα όσα έγραψε ήταν μια ακόμη επίδειξη ασχετοσύνης, αδυναμίας αντιλήψεως και φασιστικής μπουρδολογίας κακής ποιότητας, προορισμένης για κανέναν πιτσιρίκο της Χ.Α. Οποιος θέλει να χρησιμοποιήσει τέτοιες ανοησίες ως επιχειρήματα, ας το κάνει, αλλά να προσέξει να μην πέσει σε ανάλογη λούμπα με αυτή της φράσης του Μαρξ. Και βλέπω φυσικά την ανοησία του νεοναζί να επαναλαμβάνεται προσπαθώντας να παρουσιάσει ότι η αναφορά γίνεται σε μετανάστες και όχι σε ξένους απεργοσπάστες που είχαν υπογράψει συμβόλαια με τους εργοδότες. Στο τέλος πετάει και την παπαριά του για το τι έγραψε ο Μαρξ για τους Εβραίους. Εννοείται ότι όσο έχει κατανοήσει την παραπάνω πρόταση, άλλο τόσο θα ξέρει και για τα υπόλοιπα.
Η aystralia ta katafere, para ton elaxisto plythismo yia thn terastia ektash ths (voithaei vevaia kai to oti einai nhsi.
Τι κατάφερε η Αυστραλία; Δεν υπάρχουν εκεί μετανάστες; Ασε που όλοι στην Αυστραλία μετανάστες είναι.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Clash την Τετ 07 Μάιος 2008, 12:38, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Παρίσι και Μόσχα βαθιά τιμημένα
Αθήνα, Βαρκελώνη που βάφτηκαν με αίμα.
Άβαταρ μέλους
alexandros
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από alexandros » Τετ 07 Μάιος 2008, 12:33

ΚΑΣΣΑΝΔΡΟΣ έγραψε:Πάμε λίγο στον Αλέξανδρο:
Πόσο εύκολο είναι να είσαι σήμερα Ιρακινός και κομμουνιστικής ιδεολογίας;
Το ευκολότερο πράγμα στον κόσμο.
Το πρώτο πράγμα που έκαναν οι Αμερικάνοι όταν εγκατέστησαν την εξουσία τους στο Ιράκ, ήταν να αναγνωρίσουν το Κ.Κ. του Ιράκ που ο Σάντάμ είχε απαγορεύσει.
Οι Ιρακινοί (και όχι μόνο) κομμουνιστές είναι οι καλύτεροι τσάτσοι των Αμερικανών.
Αν εσύ και όσοι σκέπτονται όπως εσύ είσαστε βαθύτατα ανθρωπιστές άσε να το κρίνουν οι άλλοι. Αυτός δεν είναι ένας χαρακτηρισμός που τον αποδίδεις εσύ στον εαυτό σου αλλά αποδίδεται σε σένα από τους γύρω σου.
Θα συμφωνήσω μαζί σου, και θα το αντιστρέψω:
Το αν είσαι εσύ ανθρωπιστής, άστο να το κρίνουν οι γύρω σου.
Είναι περιττό να αυτοπροσδιορίζεσαι ανθρωπιστής και να ισχυρίζεσαι ότι βλέπεις το ζήτημα των λαθρομεταναστών από την "ανθρωπιστική" του πλευρά.
έχω μία βασική απορία και θα σε παρακαλούσα να μου την λύσεις: μιλάς συνέχεια για αντιρατσιστές και αντιρατσιστικούς οργανισμούς και προφανώς αναφέρεσαι σε όλους όσους έχουν απόψεις όπως είναι η δική μου και κάποιων άλλων εδώ μέσα. Αν εμείς είμαστε αντιρατσιστές τότε σε αυτό τον άξονα ρατσισμού εσύ που βρίσκεσαι; Αν θες απαντάς...
Αναμενόμενη ερώτηση... ίσως η μοναδική αξιόλογη..
Απάντηση:

Κάποιος θα μπορούσε να υποθέσει ότι, από την στιγμή που στρεφόμαστε ευθέως κατά του αντιρατσισμού, τότε είμαστε ρατσιστές. Αυτό όμως δεν ισχύει.
Εμείς δηλώνουμε φυλετιστές, και όχι ρατσιστές. Ο φυλετισμός πρεσβεύει την αυτόνομη ύπαρξη και ανάπτυξη των διάφορων φυλών στο δικό της ζωτικό χώρο η καθεμία. Απ'την άλλη, ο ρατσισμός υποστηρίζει το δικαίωμα κάποιας φυλής να κατακτά και να εξολοθρεύει τις άλλες, προκειμένου να αποκομίσει η ίδια οφέλη.
Υπάρχει λοιπόν διακριτή και ουσιαστική διαφορά μεταξύ ρατσισμού και φυλετισμού. Την διαφορά αυτή αγνοούν φυσικά οι αντιρατσιστές. Το ορθότερον θα ήταν να αυτοαποκαλούνται αντιφυλετιστές, καθώς είναι υπέρ της καταπατήσεως του ζωτικού χώρου της ντόπιας εθνοφυλετικής ομάδας από τις ορδές των λαθρομεταναστών. Άρα κατ'επέκταση είναι ρατσιστές εις βάρος των ντόπιων.
Ο αυτοπροσδιορισμός τους ως "αντιρατσιστές" δεν είναι βέβαια καθόλου τυχαίος, διότι με τον τρόπο αυτό στοχεύουν στο να ερεθίσουν τα αρνητικά συναισθήματα (δικαιολογημένα και μη) των μαζών κατά του δυτικοευρωπαϊκού και αμερικανικού ρατσισμού. Υιοθετούν τον συγκεκριμένο όρο για καθαρά ψυχολογικούς-προπαγανδιστικούς λόγους.

Ακόμα και η ονομασία ("αντιρατσιστές") που έχετε υιοθετήσει, είναι μία απάτη από την κορυφή ως τα νύχια.
Σου λύθηκε η απορία;
Λοιπόν, πάμε και στον Κάσσανδρο και στο ποστ του στο οποίο είχα απαντήσει εγκαίρως αλλά και αυτό χάθηκε χθες. Κατ' αρχήν να πω ότι σε μία συζήτηση σημαντικό είναι κατά τη γνώμη μου να σέβεσαι και να μην απαξιώνεις τον λόγο του συνομιλητή σου. Αυτό επιβάλλει η αγωγή και ο πολιτισμός. Σε αυτά τα πλαίσια, αυτή σου τη φράση "Αναμενόμενη ερώτηση... ίσως η μοναδική αξιόλογη.." μάλλον χρειάζεται να την ανασκευάσεις.

Πάμε παρακάτω τώρα, το παράδειγμα με τον κομμουνιστή Ιρακινό (το οποίο φαντάζομαι ότι κατάλαβαν όλοι τι ήθελα να πω) χρησιμοποιήθηκε ως υπόθεση εργασίας. Αν οι κομμουνιστές Ιρακινοί είναι οι καλύτεροι του χωριού, μπράβο τους και καλή τους τύχη. Γεγονός είναι ότι υπάρχουν μέρη σε αυτόν τον πλανήτη όπου οι άνθρωποι δεν μπορούν να πουν ελεύθερα την γνώμη τους ούτε έχουν το δικαίωμα να πρεσβεύουν τις ιδέες τους. Από αυτά τα ανελεύθερα μέρη του κόσμου μπορεί να έρχονται πολιτικοί πρόσφυγες τους οποίους οφείλουμε να περιθάλψουμε ως ένδειξη ανθρωπισμού.
Η τελευταία λέξη με πάει και στο ζήτημα που έθιξες περί ανθρωπισμού. Δεν θυμάμαι πουθενά στα κείμενά μου να καυχιέμαι ότι εγώ είμαι ανθρωπιστής. Προσπαθώ να το αποδείξω με τις πράξεις μου. Αντίθετα εσύ το δήλωσες (σχήμα οξύμωρο θα έλεγα με βάση όσα έχεις πει μέχρι τώρα). Ακόμα, σχετικά με τον όρο ρατσισμός αντιγράφω από το Λεξικό της κοινής ελληνικής (θεσσαλονίκη): ρατσισμός ο [ratsizmós] O17 : η αντίληψη εκείνων που πιστεύουν ότι η δική τους φυλή είναι ανώτερη από τις άλλες που η φύση τις έχει καταδικάσει σε κληρονομική κατωτερότητα· (πρβ. φυλετικές διακρίσεις): O ~, παρόλο που είναι επιστημονικά αστήρικτος, αποτελεί σημαντικό παράγοντα πολιτικού ανταγωνισμού. H ιδεολογία του ρατσισμού μόνο μίσος και φανατισμό εμπνέει. || Kοινωνικός ~, για ανάλογη αντίληψη και συμπεριφορά σε βάρος κοινωνικών ομάδων που μειονεκτούν ή διαφέρουν. [λόγ. < ιταλ. razz(ismo) -ισμός]
Όπως βλέπεις δεν αναφέρεται ούτε σε κατακτήσεις ούτε σε πολέμους ούτε σε βία. Οπότε μάλλον έχεις μία δική σου έννοια για το τι είναι ο ρατσισμός και τι δεν είναι που μάλλον σε βολεύει. Υπόψη ότι ο όρος φυλετισμός δεν υπάρχει ως λήμμα σε αυτό το έγκριτο λεξικό.

Τέλος, για να βάζουμε τα πράγματα στη θέση τους θα ήθελα να σου πω ότι δεν έχω ψηφίσει ποτέ στη ζωή μου αριστερά. Ανήκω στη φιλελεύθερη ιδεολογία και ο χώρος που με εκφράζει είναι μικρός προς το παρόν αλλά με πολλούς αξιόλογους ανθρώπους με ευρεία σκέψη.
Βίκτωρ Ουγκώ

Άβαταρ μέλους
atimi_ksenitia
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από atimi_ksenitia » Τετ 07 Μάιος 2008, 12:35

Τι κατάφερε η Αυστραλία; Δεν υπάρχουν εκεί μετανάστες;
oi lathrometanastes einai elaxistoi yia ton plythismo kai thn ektash ths xwras
Confutatis maledictis,flammis acribus addictis, voca me cum benedictus. Oro supplex et acclinis,
cor contritum quasi cinis,gere curam mei finis. Lacrimosa dies illa,qua resurget ex favilla
judicandus homo reus
Άβαταρ μέλους
Clash

Δημοσίευση από Clash » Τετ 07 Μάιος 2008, 12:45

Λοιπόν, πάμε και στον Κάσσανδρο και στο ποστ του στο οποίο είχα απαντήσει εγκαίρως αλλά και αυτό χάθηκε χθες. Κατ' αρχήν να πω ότι σε μία συζήτηση σημαντικό είναι κατά τη γνώμη μου να σέβεσαι και να μην απαξιώνεις τον λόγο του συνομιλητή σου.
Καλά περίμενε εσύ από νεοναζί να πιάσει κουβέντα χωρίς να απαξιώνει τον λόγο του άλλου. Οι άνθρωποι το μόνο που κάνουν είναι να πουλάνε ειρωνείες, προσβολές και αν τους πολυτσαντίσεις θα σε στείλουν να πιεις καμιά πρέζα ή, θα σου πουν τι κάνουν οι αντιφασίστες στις μανάδες τους. Κλασικό παράδειγμα ο συγκεκριμένος φασίστας, τον οποίον προσέχουν μην τυχόν και τον χάσουν. Οπότε μπροστά σε αυτή τη μεγάλη συμφορά που θα βρει το φόρουμ, κάνουμε τα στραβά μάτια. Αδελφέ συζήτηση με φασίστες δεν γίνεται.
Ξέρεις πόσοι είναι; Κι αν ναι, μήπως ξέρεις και πόσοι είναι οι μετανάστες;
Άβαταρ μέλους
Clash

Δημοσίευση από Clash » Τετ 07 Μάιος 2008, 12:54

Ο μοναδικός ανθρωπισμός που μπορεί να επιδειχθεί στους φασίστες είναι όταν πλησιάσουν την Πηγάδα (Μελιγαλάς) να τους σπρώξεις μέσα. :P
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator
Irc ψευδώνυμο: ArELa
Φύλο: Γυναίκα
Έδωσε Likes: 1879 φορές
Έλαβε Likes: 2770 φορές

Δημοσίευση από ArELa » Τετ 07 Μάιος 2008, 12:55

alexandros έγραψε:Μα τι γίνεται; Έχουν χαθεί δύο ποστ μου από χθες. Δεν πειράζει τα ξαναγράφω. Απάντηση καταρχήν στην Αρέλα που βγάζει συμπεράσματα δίχως εγώ να έχω διατυπώσει κάτι τέτοιο. Ότι εγώ θεώρησα την Νότιο Αφρική τριτοκοσμικό κράτος είναι υπόθεση δική σου και δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Αυτό που εννοούσα είναι ότι από άλλους νόμους διέπεται ένα κράτος της Αφρικής και άλλους νόμους ένα κράτος της σημερινής Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δεν νοείται να υπάρχουν περιορισμοί στη διακίνηση συναλλάγματος σε ένα κράτος της σημερινής Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οπότε μάλλον άτοπο να μιλάς για ημιμάθεια ή αμάθεια και μάλιστα με επιθετικό τόνο.
1/ Μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι από πλευράς διαχείρισης δεν άγγιξε κανείς κανένα ποστ. Κοίταξα και στα moderator logs. Μας έχει στείλει ο host ειδοποίηση ότι έχουν κάποιο μικροπρόβλημα στο σέρβερ τους που δόξα τω θεώ αποκαταστάθηκε. Ίσως να έφταιγε αυτό.

2/ Ανέφερα και στο ποστ μου ότι αυτό εισέπραξα. Πως θεωρούσες τη χώρα τριτοκοσμική. Εξ ου και η αντίδρασή μου.
Ζητώ συγνώμη εφ'όσον ήμουν αναίτια επιθετική. Είναι που νιώθω την ανάγκη να υπερασπιστώ βλέπεις και την χώρα εκείνη που με φιλοξένησε και μου'δωσε όσα μου'δωσε, αντίθετα με πολλούς απ'τους μετανάστες (λαθραίους και μη) της σύγχρονης Ελληνικής πραγματικότητας.

3/ Δεν καταλαβαίνω γιατί περιορίζεις το μεταναστευτικό πρόβλημα μόνο στην ΕΕ. Εγώ δεν αμφιβάλλω πως και η αμερική ταλανίζεται απ'το ίδιο πρόβλημα και η αυστραλία και αυτή που ανέφερα εγώ βέβαια, (η οποία επίσης δεχόταν μεγάλους πληθυσμούς μεταναστών), και άλλες χώρες εκτός της γηραιάς ηπείρου. Επίσης σου εξήγησα ότι η Ν. Αφρική έχει το ίδιο σύστημα (νομοθεσία και μεταναστευτικές πολιτικές) με αυτό της Αγγλίας, οπότε ήταν απολύτως δόκιμο να συγκρίνω την δική της πολιτική με την ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ δική μας.

4/ Στην ΕΕ όντως δεν υπάρχουν περιορισμοί διακίνησης συναλλάγματος, διότι το εννιαίο νόμισμα δεν βοηθάει να ελεγχθεί η μεταφορά του. Αν όμως υπήρχε σχετικός περιορισμός στη διακίνηση αυτού του συναλλάγματος μέσω των τραπεζών, είναι σαφές ότι η κάθε χώρα θα "αιμορραγούσε" λιγότερο. Γνώμη μου πάντα.
Στο προκείμενο βεβαίως, αναφερόμουν συγκεκριμένα στην εξαγωγή συναλλάγματος από τους Αλβανούς φίλους μας εδώ, προς την Αλβανία. Πες μου κάτι. Η Αλβανία έγινε μέλος της ΕΕ και δεν το κατάλαβα?
.

Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...

τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Mantam Froufrou
"Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από Mantam Froufrou » Τετ 07 Μάιος 2008, 13:14

Εδώ για να δούμε και μερικούς 'μύθους' της μετανάστευσης (λαθραίας κυρίως)... μην σας ενοχλήσει το sosialist του τίτλου...εδώ κοτζάμ Μάρξ και συμφωνήσατε!
http://www.isreview.org/issues/43/immigratemyths.shtml

Δες κι αυτό, απο εδώ: http://www.cc.uoa.gr/ptde/journal/engli ... kolaou.htm
Η αναγκαιότητα της μετανάστευσης και της ρύθμισής της

Ο πληθυσμός της Ελλάδας σύμφωνα με τη Eurostat αυξάνεται οριακά, ωστόσο οι Έλληνες μειώνονται. Αυτό το συμπέρασμα προκύπτει από στοιχεία της Eurostat με αντικείμενο τις δημογραφικές μεταβολές στα κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά το 2000.

Συγκεκριμένα, την 1η Ιανουαρίου 2001 ο πληθυσμός της Ελλάδας ανερχόταν σε 10.564.700 κατοίκους από 10.542.800 στις αρχές του 2000. Ωστόσο, η οριακή αυτή αύξηση του πληθυσμού (21.900 περισσότεροι κάτοικοι) οφείλεται εξ' ολοκλήρου στη μετανάστευση, εφόσον οι θάνατοι στην Ελλάδα ξεπέρασαν κατά 2.000 τις γεννήσεις. Η Ελλάδα μαζί με την Ιταλία, τη Γερμανία και τη Σουηδία είναι οι τέσσερις χώρες της ΕΕ, στις οποίες ο αριθμός των θανάτων είναι υψηλότερος από αυτόν των γεννήσεων και η αύξηση του πληθυσμού στη διάρκεια το 2001 σε σχέση με το 2000 οφείλεται αποκλειστικά στη μετανάστευση.

Από τα στοιχεία της Eurostat προκύπτει ακόμη ότι ο πληθυσμός των 15 χωρών της ΕΕ το 2001 αυξήθηκε κατά 1.052.800 κατοίκους και έφτασε τα 377.507.900. Ο αριθμός των μεταναστών κατά το ίδιο έτος ανέρχεται σε 680.400 άτομα, συμβάλλοντας κατά 64% στην αύξηση του πληθυσμού των «15». Ο ρόλος της μετανάστευσης είναι καθοριστικός στην αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος της «γηράσκουσας» Ευρώπης. Σύμφωνα με έκθεση του ΟΗΕ υπολογίζεται ότι το 2050 οι μετανάστες και οι απόγονοί τους θα αποτελούν το 16,5% (διατήρηση του σημερινού πληθυσμού) και 75% (αναλογία εργαζομένων-συνταξιούχων) του πληθυσμού, αντίστοιχα. Χωρίς τη μετανάστευση, ο ΟΗΕ υπολογίζει ότι το 2050 το όριο συνταξιοδότησης θα πρέπει να αυξηθεί στα 76 χρόνια (Γαβρόγλου, 2001 : 108).

Εκτός της καθοριστικής συμβολής στο δημογραφικό πρόβλημα, η μετανάστευση επιδρά θετικά και στην οικονομία. Στην Ελλάδα, παρατηρείται η θετική επίδρασή της στον πληθωρισμό (υπολογίζεται σε μείωση κατά μια μονάδα) λόγω της μείωσης του εργατικού κόστους, η αύξηση του όγκου της παραγωγής αγαθών και υπηρεσιών εξαιτίας της αύξησης του εργατικού δυναμικού και της προσφοράς εργασίας (0,5 μονάδες του ΑΕΠ οφείλονται στη συμβολή των μεταναστών), καθώς και η μεγέθυνση της συνολικής κατανάλωσης (Ναξάκης, 2001: 179-193).
Κι εδώ μπάς και μπείτε έστω και λίγο στο πετσί του δράματος αυτών των ανθρώπων!!! Λίγο μόνο...
http://www.aegeantimes.gr/lathrometanastes.htm

Για τα 'επιχειρήματά' σου Κάσσανδρε, δυστυχώς δεν μπορώ ούτε να γελάσω. Ποιό να πρωτοπάρω? Ποιό?

Αυτό ας πούμε?
Λοιπόν, στην σύγχρονη εποχή (γιατί η αρχαιότητα είναι άλλη ιστορία) οι πρώτες «ρατσιστικές» θεωρίες εκφράστηκαν στην Ευρώπη προς το τέλος του 19ου αιώνα με τους Γκομπινώ, Λε Μπον, Τσάμπερλαιν (αυτός ήταν λίγο αργότερα) κ.α.
Το τέλος του 19ου αιώνα δεν ήταν εποχή έντονων κοινωνικών εντάσεων στην Ευρώπη, αφού είχαν ικανοποιηθεί πολλά εργατικά αιτήματα και υπήρχε οικονομική, βιομηχανική και τεχνολογική ανάπτυξη, και τα διάφορα επαναστατικά κινήματα (βλ. 1848, και Κομμούνα των Παρισίων) είχαν ξεπεραστεί.
Το οτι επινοήθηκε μία λέξη για να εξηγήσει ένα ήδη υπαρκτό φαινόμενο (σε μικρό ή μεγάλο ποσοστό) δεν σημαίνει ακριβώς οτι το φαινόμενο δεν είναι υπαρκτό!!!! Ειδικά όταν κάτι θεωρείται φυσιολογικό και κανόνας (όπως ο...Ξένιος Δίας πχ) δεν χρειάζεται να το χαρακτηρίσεις, γιατί δεν χρειάζεται ν'ασχοληθείς μ'αυτό! Δεν ξέρω αν με πιάνεις...όσο για τις εντάσεις τις κοινωνικές, απο την στιγμή που ο άνθρωπος άρχισε να πληρώνει άλλον άνθρωπο για να κάνει την δουλειά του ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ η αντιπαλότητα! Εσύ μπορεί να νομίζεις οτι επειδή ικανοποιήθηκαν μερικά αιτήματα, χαλάρωσε η εργατική τάξη, αλλά μάλλον σ'αρέσει να κοιμάσαι τον ύπνο του δικαίου!
Παγκοσμιοποίηση είναι και η καταστροφή της εθνικής και κοινωνικής συνοχής των λαών, η δημιουργία πολυπολιτισμικών κοινωνιών που θα αποτελούνται από άτομα χωρίς εθνική συνείδηση των οποίων μοναδικό σημείο αναφοράς θα είναι ο αμερικανόφερτος τρόπος ζωής, ο ξεριζωμός των παραδόσεων, η καταστροφή της γλώσσας, η φυλετική επιμειξία κ.α.
Και σε όλα αυτά προστίθεται και η οικονομική εξαθλίωση και το πακέτο συμπληρώνεται.
Όποιος ενσυνειδήτως υποστηρίζει τα παραπάνω, τότε είναι είτε χρήσιμος ηλίθιος είτε τσάτσος.
Και ποιός σου είπε οτι είμαστε υπέρ της 'παγκοσμιοποίησης'??? Αυτό είναι κάτι που υποστηρίζουν κυρίως οι καπιταλιστές...μεγάλε! ΕΓώ ποτέ δεν ήμουν υπέρ του κεφαλαίου, είμαι όμως ΥΠΕΡ της ελεύθερης διακίνησης και διαβιώσης ανθρώπων απο άλλες χώρες, χωρίς να τους φερόμαστε σαν να είναι σκουπίδια, είμαι υπέρ του να δίνεται η ευκαιρία σε έναν άνθρωπο να ταξιδέψει, να δουλέψει και να μείνει σε μία χώρα που δεν είναι η πατρίδα του. Και είμαι κατά της παγκοσμιοποίησης, γιατί αυτή προωθεί ΚΥΡΙΩΣ την οικονομική, βιομηχανική (πολυεθνικές) συμμαχία και την εκμετάλλευση πόρων απο άλλες χώρες (βλ αυτό που γίνεται στην Αφρική, το οποίο γίνεται αιώνες τώρα, αλλά μόλις ανακαλύψαμε οτι είναι στην ουσία κομμάτι της προσπάθειας οικονομικής παγκοσμιοποίησης)... ΕΪΝΑΙ ΕΤΣΙ Ή ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ?
Άσε λοιπον την λογοτρομολαγνεία... Η παγκοσμιοποίηση είναι και δικός μου εχθρός, γιατί είναι ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ! Κατάλαβες Κασσανδρούκο? Αν δεν σ'αρέσει να πολεμήσεις ενάντια σ'αυτή, όχι ενάντια στους ανθρώπους που χρησιμοποιούην τα σκυλιά της παγκοσμιοποίησης!
Πόσα δίνουν όλοι αυτοί για να μεταναστεύσουν;;; Οι δουλέμποροι παίρνουν γύρω στα 2.000 δολάρια το κεφάλι… Έχεις συνειδητοποιήσει για τι ποσά μιλάμε;;;;; Αν ένας Πακιστανός έχει 2.000 δολάρια (προσοχή: μιλάμε για 2.000 δολλάρια και όχι για πακιστανικό χρήμα αξίας 2.000 δολλαρίων… υπάρχει μεγάλη διαφορά διότι το πακιστανικό νόμισμα δεν έχει αξία), τότε δεν έχει κανένα πρόβλημα επιβίωσης.
Συνεπώς, κάποιο λάκο έχει η φάβα με τους «εξαθλιωμένους
Αυτό απο μόνο του, και συγγνώμη που θα το πώ, αλλά είναι το πιο ηλίθιο επιχείρημα που έχω διαβάσει!!!! Με απογοητεύει μέχρι εκεί που δεν παίρνει! Ελπίζω να έχεις διαβάσει ήδη το αρθράκι που παρέθεσα στην αρχή του μηνύματος για το που βρίσκουν οι Αφγανοί τουλάχιστον τα χρήματα, αλλά θα σου απαντήσω σαν να μην έβαλα αυτό το άρθρο καθόλου.
Φαντάσου λοιπόν, να καταφέρεις ξαφνικά να μαζέψεις με δουλειές του ποδαριού 20.000 ευρώ στην Ελλάδα, μετά απο προσπάθειες ετών, έτσι (και με εργασία των περισσότερων μελών της οικογένειας)? Έχεις κάτι παιδιά απο πίσω, μένετε στο ΠΟΥΘΕΝΑ, κινδυνεύετε απο διάφορους φανατικούς, ανώμαλους στρατιωτικούς και δεν ξέρω γω τί (βλ τον φοιτητάκο που΄τον έβαλες και παράδειγμα μη χέσω, στο αφγανιστάν), τέλος πα΄ντων, πές μου ρε Κάσσανδρε, ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ 20.000 ΕΥΡΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΤΕΓΗ ΠΑΝΩ ΑΠ'ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΟΥ, ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΟΥ? Εξήγησέ μου πώς στο διάολο λύνεις το πρόβλημα διαβίωσης για σένα και τα παιδιά σου με 20.000 ευρώ όταν είναι βέβαιο πως δεν υπάρχει περίπτωση να βρείς μόνιμη δουλειά, ή δουλειά με ικανές αποδοχές για να ζήσεις τα υπόλοιπα χρόνια της ζωής σου εσύ και η οικογένειά σου?
ΘΑ ΤΡΕΛΑΘΩ ΡΕ! Πόσο πολύ αντέχει ένας άνθρωπος να εθελοτυφλεί???? ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ? ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΚΑΣΣΑΝΔΡΕ? ΤΙ ΦΟΒΑΣΑΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΠΙΑ???
Με αυστηρούς ελέγχους στα σύνορα, άμεσες απελάσεις, παραδειγματική τιμωρία των δουλέμπορων, αυστηρή τιμωρία όσων απασχολούν λαθρομετανάστες κτλ, η κατάσταση σίγουρα θα βελτιωθεί.
Στην τελική, κανείς δεν θέλει να πάει σε έναν τόπο που ξέρει ότι είναι ανεπιθύμητος, και όταν αυτός ο τόπος φυλάσσεται καλά.
καλά αυτό ήδη καταρρίφθηκε απο το άρθρο που έβαλα, και το παράδειγμα της ΙΤΑΛΙΑΣ ΜΕΓΑΛΕ!!!! Γαμω τις λύσεις δώσανε με τους πνιγμούς! Τράβα δες...
Αντίστοιχη ευθύνη όμως φέρουν και οι ξένοι λαθραίοι μικρο-έμποροι που πουλάνε τσάμπα χωρίς να τους ελέγχει κανείς ενώ τους Έλληνες τους έχουν ταράξει στους ελέγχους και στους φόρους.
Για όνομα ρε! Πραγματικά νομίζεις οτι μιλάς σε ηλίθιους!??? Συγκρίνεις τα κέρδη και την κλοπή απο το μερίδιο του κέρδους που προκαλούν οι πολυεθνικές με τους....μικροεμπόρους ρε???
ΠΑΣ ΚΑΛΑ ΓΑΜΩ ΤΟΝ ΔΙΑΟΛΟ ΜΟΥ? ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΗΛΙΘΙΟΙ, όσο και να θές να το πιστέψεις!
Απλά είναι ολοφάνερο ότι λαός δεν επιθυμεί την εδώ παρουσία τους, ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΑΓΩΝΙΩΔΕΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ..
Αυτό έχει ήδη απαντηθεί με επιτυχία νομίζω...μου κάνει εντύπωση που το ξαναβάζεις στο τραπέζι! Δεν θές να δείς το προφανές! Το σύνολο του λαού ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ δεν αποφασίζει υπέρ του εδώ και πολλές δεκαετίες! ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΟΜΩΣ, έτσι? Τί μου λές λοιπόν? Επειδή οι περισσότεροι έχουν χάσει τον μπούσουλα και δεν ξέρουν αν μιλάνε αφ'εαυτού τους ή εάν απλά επαναλαμβάνουν φοβίες άλλων, σημαίνει οτι πρέπει να κάνουμε ως έθνος, ή ατομικά ώς άνθρωποι αυτό που θέλει Η ΜΑΖΑ, ο ΟΧΛΟΣ???
Γιατί έτσι λειτουργούν πλέον...σαν όχλος...και μάλιστα κοιμισμένος!
Να τους ακολουθήσεις εσύ, να αποκοιμηθείς, να χαλαρώσεις!
Τι δεν καταλαβαίνετε;
Ο Μαρξ ήταν σαφέστατος.
Σοβαρά τώρα, διαβάζεις ό,τι θές! Αν διάβασες μόνο αυτά που έκανες bold άλλαξες τελείως το νόημα...ΔΙΑΒΑΣΕ ΚΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΦΗΣΕΣ ΑΜΑΡΚΑΡΙΣΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΤΙ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΠΕΙ Ο ΕΡΜΟΣ Ο ΜΑΡΞ, ΠΟΥ ΘΑ ΤΡΕΜΟΥΝ ΤΑ ΚΟΚΚΑΛΑ ΤΟΥ!

Τί να πώ ρε παιδιά...ΕΛΕΟΣ! Μιλάτε για απαξία απο πλευράς μας, και δεν βλέπετε την συνολική απαξία κάποιων εδώ μέσα για ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ ΡΕ! ΝΤΡΟΠΗ!
Σιχτίρ...αηδίασα πρωί πρωί...μα την Παναγία ΑΗΔΙΑΣΑ!!!
Την ψυχοθεραπεία μου την κάνω εδώ: http://www.alchemyofnature.blogspot.gr/
Άβαταρ μέλους
Mantam Froufrou

Δημοσίευση από Mantam Froufrou » Τετ 07 Μάιος 2008, 13:23

Κατ' αρχήν να πω ότι σε μία συζήτηση σημαντικό είναι κατά τη γνώμη μου να σέβεσαι και να μην απαξιώνεις τον λόγο του συνομιλητή σου. Αυτό επιβάλλει η αγωγή και ο πολιτισμός.
Αλέξανδρε, συγχωρεσέ με που θα σε απογοητεύσω, αλλά εγώ απο δώ και πέρα έτσι θα μιλάω με συγκεκριμένα άτομα! Έκανα την αρχή, και τώρα που την έκανα δεν έχω σταματημό! ΤΕΛΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΓΕΝΕΙΕΣ (εσύ καλά κάνεις βέβαια κια παραμένεις κόσμιος, γιατί είσαι και νέος...θα σε στρώσουμε όμως :P)
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Τετ 07 Μάιος 2008, 13:31

Βασικα οσοι μιλουν για ελεγχομενη μεταναστεση παραβλέπουν το ποιοι ελεγχουν.
Φυσικα η μεταναστευση θα ειναι ελεγχομενη προς οφελος τους και οχι προς το οφελος του κόσμου.
Το θεμα της μετανάστευσης ειναι απλό.
Οοοοοολοι θα κατηγορούμε τους μετανάστες.
Ομως ολοι θα τους προτιμησουμε απο τους Ελληνες εργάτες.
Αν δεν πανε φυλακη οσοι τους απασχολουν δεν γινεται δουλεια...
Άβαταρ μέλους
atimi_ksenitia
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από atimi_ksenitia » Τετ 07 Μάιος 2008, 13:42

Quote:

Ξέρεις πόσοι είναι; Κι αν ναι, μήπως ξέρεις και πόσοι είναι οι μετανάστες;
Most of Australia's current illegal population of about 53 000 have entered the country legally and overstayed their visa. Over 70 per cent have been here longer than a year. The only thing differentiating an illegal migrant from a model resident may be a valid visa

http://www.aph.gov.au/library/pubs/cib/ ... 13.htm#scs

apo tote ta metra sklyrinane epeidh mpike kamia xiliada parnomoi kai ektote tous stelnoune se kati nhsakia ston eirhniko

o nomos ths aystralias ypoxrewnei tous lathrometanastes pou ftanoun sta paralia ths xwras paranoma na eksothountai apo to polemiko naytiko

Nomimoi Metanastes einai poly megalo pososto, alla elegxomenoi kai fysika kala ekpaideymenoi
...
apo to wikipedia

The overall level of immigration has grown substantially during the last decade and a half. Net overseas migration increased from 30,042 in 1992-93[2] to 177,600 in 2006-07.[3] This is the highest level on record. The largest components of immigration are the skilled migration and family re-union programs. In recent years the mandatory detention of unauthorised arrivals by boat has generated great levels of controversy.

opote h apotroph (kalh h kakh den to sxoliazw epi tou parontos) mporei na leitourghsei ean to kratos den einai rdelompou
judicandus homo reus
Άβαταρ μέλους
Mantam Froufrou

Δημοσίευση από Mantam Froufrou » Τετ 07 Μάιος 2008, 13:53

Atimh ksenitia συγγνώμη, αλλά το παράδειγμα της Αυστραλίας δεν μπορεί να συγκριθεί σε καμμία περίπτωση με άλλη χώρα! Κυρίως για λόγους γεωγραφικούς, και γεωπολιτικούς! Εκτός οπυ δεν είναι πέρασμα απο μόνο του, και δεν εχεις εύκολη προσβαση προς τα κεί, δεν μπορείς και να συγκρίνεις κοτζάμ ήπειρο σχεδόν που αποτελεί νησί στην ουσία, και το οποίο είναι η πιο αραιοκατοικημένη περιοχή του πλανήτη σχεδόν! Άσε που δεν γειτονεύει με τόσο τραγικά εξαθλιωμένες χώρες, ή τόσο συγγενικές (απο πλευράς κουλτούρας και γλώσσας) χώρες, όπως εμείς. Κάποιες ασιατικές περιοχές απλά πηγαίνουν σε άλλες ασιατικές χώρες για διάφορους λόγους.
Κι εδώ που τα λέμε, δεν μπορεί κάν να είναι ακριβή τα στοιχεία για την λαθρομετανάστευση, γιατί ΠΟΣΟ πιά να ελέγξουν την εισροή απο θαλάσσης?? Πόσο πιά πολεμικό ναυτικό έχουν? Αυτοί ελέγχουν τα πιο βασικά περάσματα, και κάνουν τους υπολογισμούς τους με βάση αυτούς που κατευθύνονται στις πόλεις όπου υπάρχει εργασία (λογικό)...αλλά εδώ που τα λέμε, είναι τόσο αχανής αυτή η περιοχή που δεν θα μου έκανε καμμία εντύπωση αν εντόπιζαν στα καλά καθούμενα κανά χωριό λαθρομεταναστών μέσα στην έρημο!
Μην συγκρίνουμε τα ασύγκριτα παρακαλώ... ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΣ ΠΛΑΝΗΤΗΣ Η ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ!
Πιο πραγματικό παράδειγμα είναι αυτό της Ιταλίας, στην οποία συνεχίζουν και συρρέουην κατά χιλιάδες οι λαθρομετανάστες, παρόλο που τους σκυλοπνίγουν! Απλά θα βρούν άλλους τρόπους τώρα...είναι τόσο τραγικά απλό...ο καταπιεσμένος αν χρειαστεί φτάνει στα άκρα, αυτό δεν έχουμε καταλάβει, ακόμα και είς βάρος της ζωής του θα προσπαθήσει να ξεφύγει απο την μιζέρια...
Άβαταρ μέλους
Clash

Δημοσίευση από Clash » Τετ 07 Μάιος 2008, 14:09

Εσύ μπορεί να νομίζεις οτι επειδή ικανοποιήθηκαν μερικά αιτήματα, χαλάρωσε η εργατική τάξη, αλλά μάλλον σ'αρέσει να κοιμάσαι τον ύπνο του δικαίου!
Ρε Παγώνα κάθεσε και δίνεις βάση σε ότι χαζομάρα πει ο νεοναζί. Την τελευταία δεκαετία του 19ου αιώνα κι αν υπήρχαν οι μεγάλες κοινωνικές εντάσεις, με την πάλη για το οκτάωρο, με μαχητικές απεργίες σε Ευρώπη και ΗΠΑ, με σοβαρή οικονομική κρίση, με έξαρση ακόμη και της τρομοκρατίας. Κι όλως τυχαίως τότε, αυτή τη δεκαετία έγιναν και μερικά πογκρόμ κατά των Εβραίων.
KASSANDROS
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από KASSANDROS » Τετ 07 Μάιος 2008, 14:11

Παγώνα αυτό με το ΑΕΠ το έχει ήδη απαντήσει ο Σταυραετός και αυτό με την υπογεννητικότητα/ασφαλιστικό/συνταξιοδοτικό το έχω ήδη απαντήσει εγώ…
Διάβαζε λίγο και τις απαντήσεις των άλλων…
Το οτι επινοήθηκε μία λέξη για να εξηγήσει ένα ήδη υπαρκτό φαινόμενο (σε μικρό ή μεγάλο ποσοστό) δεν σημαίνει ακριβώς οτι το φαινόμενο δεν είναι υπαρκτό!!!! Ειδικά όταν κάτι θεωρείται φυσιολογικό και κανόνας (όπως ο...Ξένιος Δίας πχ) δεν χρειάζεται να το χαρακτηρίσεις, γιατί δεν χρειάζεται ν'ασχοληθείς μ'αυτό! Δεν ξέρω αν με πιάνεις...

Όχι δεν σε πιάνω. Αμφιβάλω αν σε πιάνεις και συ…
Ξαναδιάβασε τι έγραψε ο Ιφικράτης και ξαναδιάβασε τι του απάντησα εγώ και μετά έλα να τα ξαναπούμε…
Είναι η 1874η φορά που σου προτείνω να ξαναδιαβάσεις τι έχουμε γράψει.. και αυτό σίγουρα δεν είναι καλό…
όσο για τις εντάσεις τις κοινωνικές, απο την στιγμή που ο άνθρωπος άρχισε να πληρώνει άλλον άνθρωπο για να κάνει την δουλειά του ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ η αντιπαλότητα!

Η αντιπαλότητα είναι βασικό χαρακτηριστικό της ανθρώπινης φύσης, ανεξαρτήτως της ταξικής προέλευσης.
Καμμία σχέση δεν έχει αυτό που λες…
Εσύ μπορεί να νομίζεις οτι επειδή ικανοποιήθηκαν μερικά αιτήματα, χαλάρωσε η εργατική τάξη, αλλά μάλλον σ'αρέσει να κοιμάσαι τον ύπνο του δικαίου!

Μάλλον εσύ δεν είσαι και πολύ σχετική που δεν γνωρίζεις ότι την εποχή εκείνη, το τέλος του 19ου αιώνα, τα κομμουνιστικά κόμματα είχαν μετεξελιχθεί σε σοσιαλδημοκρατικά ομαλά ενταγμένα στο αστικό σύστημα, καθώς πολλά εργατικά αιτήματα είχαν ικανοποιηθεί, και η όποια επαναστατικότητα των εργατών είχε ατονήσει.
Οι ίδιοι οι μαρξιστές στηλιτεύουν αυτήν την ρεφορμιστική στροφή των σοσιαλδημοκρατών εκείνη την εποχή….
Έλεος.. βασικά πραγματάκια… Άνοιξε κανα βιβλίο Παγώνα…
Και ποιός σου είπε οτι είμαστε υπέρ της 'παγκοσμιοποίησης'??? Αυτό είναι κάτι που υποστηρίζουν κυρίως οι καπιταλιστές...μεγάλε! ΕΓώ ποτέ δεν ήμουν υπέρ του κεφαλαίου, είμαι όμως ΥΠΕΡ της ελεύθερης διακίνησης και διαβιώσης ανθρώπων απο άλλες χώρες, χωρίς να τους φερόμαστε σαν να είναι σκουπίδια, είμαι υπέρ του να δίνεται η ευκαιρία σε έναν άνθρωπο να ταξιδέψει, να δουλέψει και να μείνει σε μία χώρα που δεν είναι η πατρίδα του. Και είμαι κατά της παγκοσμιοποίησης, γιατί αυτή προωθεί ΚΥΡΙΩΣ την οικονομική, βιομηχανική (πολυεθνικές) συμμαχία και την εκμετάλλευση πόρων απο άλλες χώρες (βλ αυτό που γίνεται στην Αφρική, το οποίο γίνεται αιώνες τώρα, αλλά μόλις ανακαλύψαμε οτι είναι στην ουσία κομμάτι της προσπάθειας οικονομικής παγκοσμιοποίησης)... ΕΪΝΑΙ ΕΤΣΙ Ή ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ?

Από την στιγμή που υποστηρίζεις την ελεύθερη διακίνηση και διαβιώση ανθρώπων απο άλλες χώρες, είσαι ΥΠΕΡ της παγκοσμιοποίησης. Αυτό είναι θεμελιώδες γνώρισμα της παγκοσμιοποίησης…
Και σου είπα ότι η παγκοσμιοποίηση δεν είναι ΜΟΝΟ οικονομική,ούτε ΚΥΡΙΩΣ οικονομική. Είναι ΚΑΙ οικονομική. Το έχω ήδη εξηγήσει.
Και για να σου απαντήσω και στην τελευταία σου ερώτηση:
ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ όπως τα λες…
Η παγκοσμιοποίηση είναι και δικός μου εχθρός, γιατί είναι ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ!
Έλα Χριστέ και Παναγία… Είσαι σε παραλήρημα…
Ποιο είμαστε «εμείς» που δημιουργήσαμε την παγκοσμιοποίηση;;;;;;;;;;;;
Μήπως είμαστε οι καπιταλιστές;;;;;;;;;;;; χαχαχαχαχχαχαχα
Σύνελθε και δες γύρω σου ότι οι «κακοί φασίστες» δεν κυβερνάνε πουθενά… Για την ακρίβεια έχουν να κυβερνήσουν από το 1945… Τις ευθύνες να τις ρίξεις στους καπιταλιστές και στους χρήσιμυς ηλίθιους που παπαγαλίζουν τις ψευτοανθρωπιστικές αρλούμπες, προς όφελος των καπιταλιστών βέβαια…
Φαντάσου λοιπόν, να καταφέρεις ξαφνικά να μαζέψεις με δουλειές του ποδαριού 20.000 ευρώ στην Ελλάδα, μετά απο προσπάθειες ετών, έτσι? Έχεις κάτι παιδιά απο πίσω, μένετε στο ΠΟΥΘΕΝΑ, κινδυνεύετε απο διάφορους φανατικούς, ανώμαλους στρατιωτικούς και δεν ξέρω γω τί (βλ τον φοιτητάκο που΄τον έβαλες και παράδειγμα μη χέσω, στο αφγανιστάν), τέλος πα΄ντων, πές μου ρε Κάσσανδρε, ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ 20.000 ΕΥΡΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΤΕΓΗ ΠΑΝΩ ΑΠ'ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΟΥ, ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΟΥ? Εξήγησέ μου πώς στο διάολο λύνεις το πρόβλημα διαβίωσης για σένα και τα παιδιά σου με 20.000 ευρώ όταν είναι βέβαιο πως δεν υπάρχει περίπτωση να βρείς μόνιμη δουλειά, ή δουλειά με ικανές αποδοχές για να ζήσεις τα υπόλοιπα χρόνια της ζωής σου εσύ και η οικογένειά σου?

Άλλα λόγια ν’αγαπιόμαστε… Ουδεμία σχέση έχουν τα 20.000 ευρώ στην Ελλάδα του σήμερα… Αυτά που λες περί στέγης ή για σχολείο των παιδιών είναι άσχετα. Οι Πακιστανοί δηλαδή ταξιδεύουν εδώ για να βρούνε στέγη;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
Ή μήπως έρχονται για να σπουδάσουν τα παιδιά τους;;;;;;;;;;
Άλλ’αντ’αλλων Παγώνα… πάρτο αλλιώς….

Με 2.000 δολλάρια στο Πακιστάν ζεις τουλάχιστον άνετα.
Και αν είσαι εις θέση να μαζέψεις ένα τέτοιο κομπόδεμα δουλεύοντας στο Πακιστάν, τότε σημαίνει ότι είσαι πολύ καλά βολεμένος.
Και με δεδομένο ότι σχεδόν όλοι οι Πακιστανοί λαθρομετανάστες είναι νέοι, συμπεραίνουμε ότι δούλευαν λίγα χρόνια για να μαζέψουν αυτά τα λεφτά.
Κοινώς, που τα βρήκαν τόσα λεφτά αυτοί οι «απελπισμένοι» λαθρομετανάστες για να πληρώνουν τους δουλέμπορους;;;;;;;
ΘΑ ΤΡΕΛΑΘΩ ΡΕ!

Απ’ότι βλέπω από αυτά που γράφεις.. δεν απέχεις και πολύ..
Πόσο πολύ αντέχει ένας άνθρωπος να εθελοτυφλεί????
Αν κρίνω από τους αντιρατσιστές, τότε… δεν υπάρχει όριο….
ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΚΑΣΣΑΝΔΡΕ? ΤΙ ΦΟΒΑΣΑΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΠΙΑ???

Αν φοβάμαι κάτι, αυτό δεν είναι οι λαθρομετανάστες, αλλά η ανθρώπινη ηλιθιότητα που είναι αποδεδειγμένα άπειρη…
καλά αυτό ήδη καταρρίφθηκε απο το άρθρο που έβαλα, και το παράδειγμα της ΙΤΑΛΙΑΣ ΜΕΓΑΛΕ!!!! Γαμω τις λύσεις δώσανε με τους πνιγμούς! Τράβα δες...

Τι καταρρίφθηκε;;;;
Η Ιταλία καταρχήν δεν έχει τόσο οξύ πρόβλημα λαθρομετανάστευσης όσο έχουμε εμείς.
Επιχειρήθηκε να δωθεί καμμία λύση, σαν τις παραπάνω που προτείναμε, στην Ελλάδα και απέτυχε;;;;
Οι μόνες «λύσεις» που δόθηκαν από τους άθλιους πολιτικάντηδες ήταν αυτές των νομιμοποιήσεων των λαθρομεταναστών, οι οποίες όντως απέτυχαν απαταγωδώς, διότι και οι ίδιοι οι ξένοι τις αγνόησαν…
Άλλο ένα βατερλό των αντιρατσιστών…

Συγκρίνεις τα κέρδη και την κλοπή απο το μερίδιο του κέρδους που προκαλούν οι πολυεθνικές με τους....μικροεμπόρους ρε???

Ναι. Ότι βλάπτει πρέπει να πατάσσεται χωρίς δεύτερη κουβέντα.
Είτε πρόκειται περί πολυεθνικών είτε πρόκειται περί αφρικανών και ασιατών λαθραίων εμπόρων..
Αυτό έχει ήδη απαντηθεί με επιτυχία νομίζω...μου κάνει εντύπωση που το ξαναβάζεις στο τραπέζι! Δεν θές να δείς το προφανές! Το σύνολο του λαού ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ δεν αποφασίζει υπέρ του εδώ και πολλές δεκαετίες! ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΟΜΩΣ, έτσι? Τί μου λές λοιπόν? Επειδή οι περισσότεροι έχουν χάσει τον μπούσουλα και δεν ξέρουν αν μιλάνε αφ'εαυτού τους ή εάν απλά επαναλαμβάνουν φοβίες άλλων, σημαίνει οτι πρέπει να κάνουμε ως έθνος, ή ατομικά ώς άνθρωποι αυτό που θέλει Η ΜΑΖΑ, ο ΟΧΛΟΣ???
Γιατί έτσι λειτουργούν πλέον...σαν όχλος...και μάλιστα κοιμισμένος!
Να τους ακολουθήσεις εσύ, να αποκοιμηθείς, να χαλαρώσεις!

Για άλλη μία φορά βλέπω ότι δεν έχει διαβάσει τις απαντήσεις μου.. Λοιπόν, υπενθυμίζω:

Χαίρομαι που ασπάζεσαι τις αρχές της δημοκρατίας...

Τι να κάνουμε ρε Παγωνίτσα...
Ο ελληνικός λαός βλακωδώς ψηφίζει ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-αριστερά (σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις τουλάχιστον..)
Ο ελληνικός λαός τρώει στην μάπα την αντιρατσιστική προπαγάνδα του πολιτικού κατεστημένου, η οποία χρηματοδοτείται ανηλεώς από τα κέντρα που προωθούν την παγκοσμιοποίηση...
Παρ'ολ'αυτά, ο ελληνικός λαός αντιτίθεται στην λαθρομετανάστευση και δεν θέλει την Πατρίδα του ξέφραγο αμπέλι προς όφελος του κάθε τυχάρπαστου.

Όπως ο ελληνικός λαός, ανεξαρτήτως πολιτικών τοποθετήσεων, έδωσε την δική του απάντηση στους Αλβανούς που βγαίνανε και πανηγυρίζανε για την νίκη της εθνικής τους επί της εθνικής Ελλάδος… Ήταν τα λεγόμενα Σεπτεμβριανά.. το 2004....
Και τότε, οι πουλημένοι τσάτσοι του κατεστημένου της πολιτικής και των ΜΜΕ, στηλίτευαν αυτήν την αυθόρμητη και αγνή αντίδραση του ελληνικού λαού απέναντι στους Αλβανούς…
Άβαταρ μέλους
atimi_ksenitia
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από atimi_ksenitia » Τετ 07 Μάιος 2008, 14:12

ο καταπιεσμένος αν χρειαστεί φτάνει στα άκρα, αυτό δεν έχουμε καταλάβει, ακόμα και είς βάρος της ζωής του θα προσπαθήσει να ξεφύγει απο την μιζέρια...
den diafwnw, to erwthma einai emeis ti kanoume.
Mporoume na taisoume 1 disekatomyrio indo-pakistanous pou zoun se synthikes eksathliwshs, oso sympathitikoi kai ean einai aytoi? ( parepimptontos oi anwteres kastes tous pou bgazoun ena skasmo leyta stis xwres ths koinopolitias den deixnoun to idio endiaferon yia thn moira twn asthenesterwn sympatriwtwn tous me tous en elladi sympathountes (kai swsta sympathountes, allo ean prepei na tous afhsoume na mas katakleisoun) aytous)

fantasou oti gyrnas spiti sou, kai blepeis na exei mpei kapoios mesa kai na kathetai sthn kouzina. Na exei mpei dhladh Lathraia, xwris na ton kaleseis spiti. Einai sympathitikos, ponemenos kai xrhzie arwghs.
Tha fwnakseis thn astynomia na ton mazepsei fonazwntas voitheia klefths h tha tou dwseis ena piato fai?
Ante kai tou dineis ena piato fai, kai dyo kai tria. Tha ton krathseis ayton pou mpike Lathraia spiti souyia panta? tha dexteis na ferei kai to soi tou na katsei spiti sou? Kai otan arxisei na leei oti to miso saloni tou anhkei yiati geitonevei me to ypnodwmatio pou menei ti tha ginei?

....isws to problima einai oti den blepoume thn ellada san spiti mas.

Sigoura einai aksioi symponias oloi aytoi oi talaipwroi pou erxontai Lathraia edw kai opoios Idiwths tous kakometaxirizete prepei na diwketai poinika . Aplws pleon DEN ANTEXEI allo h ellada, den mporoume, eimaste ligoi, den xwrame allous lathraious... dwsame dwsame
judicandus homo reus
Άβαταρ μέλους
alexandros
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από alexandros » Τετ 07 Μάιος 2008, 14:19

4/ Στην ΕΕ όντως δεν υπάρχουν περιορισμοί διακίνησης συναλλάγματος, διότι το εννιαίο νόμισμα δεν βοηθάει να ελεγχθεί η μεταφορά του. Αν όμως υπήρχε σχετικός περιορισμός στη διακίνηση αυτού του συναλλάγματος μέσω των τραπεζών, είναι σαφές ότι η κάθε χώρα θα "αιμορραγούσε" λιγότερο. Γνώμη μου πάντα.
Στο προκείμενο βεβαίως, αναφερόμουν συγκεκριμένα στην εξαγωγή συναλλάγματος από τους Αλβανούς φίλους μας εδώ, προς την Αλβανία. Πες μου κάτι. Η Αλβανία έγινε μέλος της ΕΕ και δεν το κατάλαβα?

Αγαπητή μου Αρέλα οι εργαζόμενοι και φιλοξενούμενοι σε μία χώρα απολαμβάνουν τα ίδια δικαιώματα με όσους είναι πολίτες και ιθαγενείς της χώρας. Οπότε και οι Αλβανοί που ζουν και διαβιούν εδώ μπορούν να απολαύσουν όλων των δικαιωμάτων που έχουν και οι Έλληνες πολίτες. Ο ευρωπαϊκός τρόπος σκέψης και ο πολιτισμός που πρεσβεύουμε δεν πρέπει και δεν είναι σύννομος με τέτοιου είδους πρακτικές περιορισμού της διακίνησης των αγαθών και των χρημάτων.
Βίκτωρ Ουγκώ

Άβαταρ μέλους
Mantam Froufrou

Δημοσίευση από Mantam Froufrou » Τετ 07 Μάιος 2008, 14:33

....isws to problima einai oti den blepoume thn ellada san spiti mas.
όχι, το πρόβλημα είναι οτι έχουμε πέσει στην λούμπα και συγκρίνουμε ασύγκριτα μεγέθη (βλέπε σπίτι μου=ελλάδα!), γιατί είναι διαφορετικές οι σχέσεις, διαφορετικοί οι συσχετισμοί. Αντίστοιχα βέβαια δεν βλέπω μέχρι στιγμής να γίνεται ο άλλος συσχετισμός: άνθρωπος (οποιοσδήποτε) = αδελφός μου...γιατί με την ίδια λογική ο πλανήτης είναι το σπίτι μας, και μέχρι στιγμής του έχουμε γαμήσει τον αδόξαστο! Αυτό δεν σου κάνει εντύπωση?

Θα σου πώ λοιπόν την γνώμη μου:

Σε καμμία περίπτωση δεν λέω να τους δεχτούμε όλους, ήδη το έχω αναλύσει τόσο πολύ αυτό που βαριέμαι να το ξαναγράφω. Λέω, κι αυτό είναι που με συγχίζει κιόλας, πως ΚΑΚΩΣ εστιάζουμε στο ΓΙΑΤΙ ήρθαν αυτοί οι άνθρωποι εδώ, κατηγορώντας τους για χίλια δύο προβλήματα για τα οποία ΔΕΝ ευθύνονται, αρνούμενοι να δούμε το πραγματικό πρόβλημα, το οποίο, απ'οπου και να το ψάξεις θα δείς οτι είναι η απληστία των κρατούντων, ειδικά συγκεκριμένων εταιρειών και χωρών (και βάζω και την ΕΕ μέσα που κοντεύει να ξεπεράσει την Αμερική σε αθλιότητα σ'αυτόν τον τομέα). Επομένως, εφόσον τόσο πολύ κόπτονται όλοι αυτοί οι...φυλετιστές, να βοηθηθούν τα εξαθλιωμένα έθνη προκειμένου να μην χρειάζεται να μεταναστεύουν σε άλλες χώρες, εξήγησέ μου ΠΟΙΟΣ απο αυτούς έδωσε συγκεκριμένη πρόταση για το πώς θα δωθεί αυτή η βοήθεια? Θα δώσουν χρήματα οι πλούσιες χώρες? δεν μπορεί να υπάρχει άνθρωπος που θα πιστέψει ποτέ οτι θα δώσει πλούσια χώρα λεφτά σε άλλη χώρα για ...να την βοηθήσει, άρα μας κοροϊδεύουν. Θα κάνουν επενδύσεις σ'αυτές τις χώρες? Μέχρι στιγμής οι μόνες επενδύσεις που έχουν γίνει είναι για την δική τους τσέπη ΚΑΙ ΜΟΝΟ, και αυτό επίσης είναι γνωστό τοις πάσι, άρα πάλι μας κοροϊδεύουν! Αντί λοιπο΄ν να κάτσουν να σκεφτούην ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟ θα μπορούσε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ να αλλάξει η κατάσταση όχι μόνο γι'αυτές τις χώρες, αλλά και για εμάς (κι εδώ που τα λέμε, τους κόφτει γι'αυτές τις χώρες, γιατί φάγαμε στην μάπα τους πολίτες τους!), κάθονται και απαξιώνουν, και βρίζουν τα ίδια τα θύματα!
Αυτό είναι που με εξοργίζει προσωπικά, και σ'αυτό απαντάω!
Κι εγώ θέλω να βοηθηθούν όλες οι φτωχές χώρες, και εμείς μέσα, και να έχουν όλοι οι άνθρωποι ίσες ευκαιρίες κτλ, αλλά δεν κατηγορώ βρε σύ όποιον είναι εξαθλιωμένος, γιατί ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ αυτο΄ς για την εξαθλίωσή του, παρά μόνο όταν ΞΕΡΕΙ τους λόγους της εξαθλίωσής του και δεν κάνει τίποτα γι'αυτό. Αλλά οι περισσότεροι απ'αυτούς τους ανθρώπους δεν ξέρουην τους πραγματικούς λόγους της εξαθλίωσής τους, αλλά κι όταν προσπαθούν τους τρώει η μαρμάγκα (εκεί πέφτουμε στην κατηγορία των ανθρώπων που φωνάζουν για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τουφεκίζονται πχ).
Προσωπικά, θεωρώ οτι έχω αρχίσει μόλις ν'αγγίζω το πρόβλημα, αλλά ΞΕΡΩ οτι ο πυρήνας του προβλήματος είναι αυτο΄ς που σου είπα... άρα, δεν νοείται να τους ΄βαλω απέναντί μου αυτούς τους ανθρώπους, αλλά ΟΦΕΙΛΩ να τους βάλω δίπλα μου, για να πολεμήσουμε μαζί ενάντια σ'αυτούς που μας καταπιέζουν όλους.
Κατανοείς τώρα την σκέψη μου?
Το να τους πετάμε λοιπόν στην θάλασσα, δεν θα λύσει απολύτως τίποτα. Ακόμα και το να κάνουμε πιο αυστηρούς ελέγχους. ΔΙάβασε τα άρθρα που έβαλα, τα αναλύουν όλα αυτά και συμφωνώ μαζί τους. Δεν είναι λύση να τους διώξουμε απλά, γιατί το πρόβλημα που δημιούργησε την εξαθλίωση παραμένει, και το αποτέλεσμα (ο εξαθλιωμένος που θα κάνει ό,τι μπορεί για να γλυτώσει) παραμένει. Έτσι, η λύση είναι να χτυπήσουμε απευθείας το πρόβλημα στον πυρήνα του, να πολεμήσουμε ΜΑΖΙΚΑ ενάντια στην εκμετάλλευση την οικονομική, την κοινωνική, την εργασιακή κτλ κτλ. Είναι δύσκολο, αλλά είναι το μόνο εφικτο΄, και τέλος πάντων, είναι το μόνο που πραγματικά στοχεύει στο πρόβλημα, και δεν χτυπάει δεξιά αριστερά χωρίς ουσιαστικό αντίκρυσμα!
Αυτο΄βλέπω εγώ...ως Πέγκυ.
Άβαταρ μέλους
Clash

Δημοσίευση από Clash » Τετ 07 Μάιος 2008, 14:49

Eλληνικός λαός βαφτίστηκαν οι συμμορίες της Χρυσής Αυγής που είχαν βγει στο σεργιάνι και κοπανούσαν ανενόχλητοι όποιον ξένο έβρισκαν με τους ένστολους συναγωνιστές να παρακολουθούν αμέτοχοι. Μέχρι και Κούρδους απεργούς πείνας στα Προπύλαια είχαν δείρει τότε. Τι ψέμματα γράφονται ρε σεις!!!! Και ο νεοναζί χαίρεται και επικροτεί τέτοιες εκδηλώσεις και εσείς πάτε να του πιάσετε κουβέντα!!! Για όσους το έχουν ξεχάσει ένας Ελληναράς τότε είχε σκοτώσει στα καλά καθούμενα έναν Αλβανό και είχε τραυματίσει άλλον έναν, επειδή η αθάνατη ελληνική λεβεντιά δεν άντεξε την ποδοσφαιρική ήττα.

Φυσικά αν οι Γάλλοι ή, οι Γερμανοί κοπανούσαν και μαχαίρωναν Ελληνες μετανάστες που πανηγύριζαν στο Euro της νίκη της εθνικής, θα ήταν κακοί ρατσιστές και δεν θα μας άρεσε.
Άβαταρ μέλους
Mantam Froufrou

Δημοσίευση από Mantam Froufrou » Τετ 07 Μάιος 2008, 15:02

Σας το είπα οτι αηδίασα? Α, ναι, σας το είπα! Ίφι, χαρά στο κουράγιο σου κι εσένα, και καλά για τον Αλεξανδρο που είναι και κόσμιος (ακόμα) δεν το συζητώ! ΠΡΟΣΚΥΝΩ ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΣΟΥ! Υπήρξαν κι άλλοι που πρόσθεσαν θετικά σ'αυτή την συζήτηση και τους ευχαριστώ για την διάθεσή τους να δούν τα πράγματα απ'όλες τις πλευρές.

Εγώ, επειδή δεν ξέρω πόσο θα συγκρατηθώ ακόμα να μην ξεπεράσω κι άλλα όρια ευπρέπειας, προτιμώ να σταματήσω εδώ την 'συζήτηση', αφού ευχαριστήσω θερμώς όλους τους συνομιλητές!
Μόνο μία ευχή κάνω, μέσα απο την καρδιά μου! Να μην βρεθεί ποτέ κανείς απο μάς ή απο τους ανθρώπους που αγαπάτε στην θέση αυτών των ανθρώπων, να μην φτάσει ποτέ στο σημείο να χρειαστεί να κάνει επιλογές που έχουν το ίδιο αντίκτυπο στον ψυχισμό ενός ανθρώπου όπως αυτά που περιγράφονται στο Sofie's choice (ξέρετε τί εννοώ όσοι την έχετε δεί την ταινία).
Να είστε πάντα τόσο καλά που να έχετε την ευχέρεια και την πολυτέλεια να κρίνετε την αθλιότητα των 'άλλων'...
Αντιός... (απ'αυτό το τόπικ ρε, σιγά μην σας αφήσω ν'αγιάσετε!)
KASSANDROS
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από KASSANDROS » Τετ 07 Μάιος 2008, 15:56

Eλληνικός λαός βαφτίστηκαν οι συμμορίες της Χρυσής Αυγής που είχαν βγει στο σεργιάνι και κοπανούσαν ανενόχλητοι όποιον ξένο έβρισκαν με τους ένστολους συναγωνιστές να παρακολουθούν αμέτοχοι. Μέχρι και Κούρδους απεργούς πείνας στα Προπύλαια είχαν δείρει τότε. Τι ψέμματα γράφονται ρε σεις!!!! Και ο νεοναζί χαίρεται και επικροτεί τέτοιες εκδηλώσεις και εσείς πάτε να του πιάσετε κουβέντα!!! Για όσους το έχουν ξεχάσει ένας Ελληναράς τότε είχε σκοτώσει στα καλά καθούμενα έναν Αλβανό και είχε τραυματίσει άλλον έναν, επειδή η αθάνατη ελληνική λεβεντιά δεν άντεξε την ποδοσφαιρική ήττα.
Προφανώς ο Ιφικράτης ήταν εκεί και ξέρει... χαχαχαχαχχα
Λοιπόν, οι χρυσαυγίτες είχαν ελάχιστη συμμετοχή τότε στα επεισόδια τα οποία εκτυλίσοονταν σε όλη την Ελλάδα, και όχι μόνο πέριξ της Ομόνοιας βεβαίως. Το περιστατικό με τον νεκρό Αλβανό ήταν στην επαρχία (δεν θυμάμαι ακριβώς που, νομίζω σε κάποιο νησί).
Απ'ότι θυμάμαι, την νύχτα εκείνη τα γραφεία της Χ.Α είχαν κλείσει από σχετικά νωρίς.

Αυτοί που τότε τιμωρούσαν τους Αλβανούς για την αυθάδειά τους ήταν απλοί συμπατριώτες μας, οι περισσότεροι εκ των οποίων δεν είχαν ούτε έχουν καμμία σχέση με τον εθνικιστικό χώρο. Το ξέρω ότι είναι δύσκολο γιά τους αντιρατσιστές να το χωνέψουν, και βολεύονται να βλέπουν παντού χρυσαυγίτες, αλλα... τι να κάνουμε...
Η έκπληξη των εθνικιστών τότε ήταν ακόμη μεγαλύτερη...

Υ.Γ: Παγωνίτσα μου.. μην μου στεναχωριέσαι... και μην μου θυμώνεις...
Άβαταρ μέλους
_XRHSTOS_
Operator
Irc ψευδώνυμο: _XRHSTOS_

Δημοσίευση από _XRHSTOS_ » Τετ 07 Μάιος 2008, 16:02

Λοιπον,επειδή τα 'χω πάρει με τις μισές ειδήσεις,την ίδια βραδυά του αγώνα Ελλάδος - Αλβανίας,ένας Αλβανός είχε μαχαιρώσει δυο 15χρονα στη Λάρισα,στο πάρκο του Αγίου Αντωνίου στέλνοντάς τα στο νοσκομείο. Αλλά αυτό...δεν το 'χαν πει τα ΜΜΕ... Δε συνέφερε φαίνεται εκείνο το γεγονός να προβληθεί...

Γενικότερα είχανε κάνει πολλά και οι Αλβανοί εκείνο το βράδυ,αλλά τα ΜΜΕ,είχαν προβάλει,μόνο ότι τους συνέφερε!

Πάντως για να λέμε και του στραβού το δίκιο,οι Αλβανοί χρειαζόντουσαν ένα χέρι ξύλο εκείνη τη βραδυά,γιατί η ιστορία με το δεκαετή ψευτοτσαμπουκά τους στην Ελλάδα,έπρεπε κάποια στιγμή να λάβει ένα τέλος. Έτσι κι έγινε εκείνη τη βραδυά κι ίσως αυτό να είχε αποτρέψει,άλλα χειρότερα πράγματα!

Στο κάτω κατω της γραφής,εκείνοι είχανε ξεκινήσει τις προκλήσεις μέσα στην ίδια την Ελλάδα. Τί να θυμηθεί κανείς; Εκείνους που είχανε πάει εκείνο το βράδυ να κατεβάσουνε την ελληνική σημαία στο Ρέθυμνο;

Οι προκλήσεις τους μετά των αγώνα,έδωσαν το πάτημα για να πάρουν ένα καλό μάθημα εκείνοι οι οποίοι:

-Έβλεπαν την Ελλάδα σα μπουρδέλο τους
-Είχαν διάφορες ορέξεις και νόμιζαν ότι ανενόλχητοι θα ζητούσαν στο απότερο μέλλον "τσαμουριές" κλπ φοβίζοντας τους Έλληνες.
-Νόμιζαν ότι είχαν έρθει εδώ για να το παίζουν τσαμπουκάδες.
-Έμπαιναν σε σπίτια,λήστευαν,βίαζαν και σκότωναν κόσμο.

Βέβαια ο "αντιρατιστικός αγώνας" επανέφερε τα πράγματα στην προηγούμνενη "ισορροπία" τους,αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία...

Έκτροπα υπεροβολικής βίας και θύματα,υπήρξαν δυστυχώς και απο τις δύο πλευρές. Ωστόσο,απο τα ΜΜΕ,προβλήθηκαν μόνο τα έκτροπα που προκλήθηκαν απο τη μία!

Και βέβαια,τα επεισόδια μετά τον αγώνα δεν τα 'κανε η Χρυσή Αυγή,ούτε οι εθνικιστές γενικότερα. Ότι έγινε,ήταν απλώς ένα ξέσπασμα του ελληνικού λαού απέναντι σε προαναφερθείσες καταστάσεις.
Γεια σας
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator
Irc ψευδώνυμο: ArELa
Έδωσε Likes: 1879 φορές
Έλαβε Likes: 2770 φορές

Δημοσίευση από ArELa » Τετ 07 Μάιος 2008, 16:04

Σας το είπα οτι αηδίασα? Α, ναι, σας το είπα! ...κλπ κλπ (υποκλίσεις) :Ρ

Εγώ, επειδή δεν ξέρω πόσο θα συγκρατηθώ ακόμα να μην ξεπεράσω κι άλλα όρια ευπρέπειας, προτιμώ να σταματήσω εδώ την 'συζήτηση', αφού ευχαριστήσω θερμώς όλους τους συνομιλητές!
Μόνο μία ευχή κάνω, μέσα απο την καρδιά μου! Να μην βρεθεί ποτέ κανείς απο μάς ή απο τους ανθρώπους που αγαπάτε στην θέση αυτών των ανθρώπων, να μην φτάσει ποτέ στο σημείο να χρειαστεί να κάνει επιλογές που έχουν το ίδιο αντίκτυπο στον ψυχισμό ενός ανθρώπου όπως αυτά που περιγράφονται στο Sofie's choice (ξέρετε τί εννοώ όσοι την έχετε δεί την ταινία).
Να είστε πάντα τόσο καλά που να έχετε την ευχέρεια και την πολυτέλεια να κρίνετε την αθλιότητα των 'άλλων'...
Αντιός... (απ'αυτό το τόπικ ρε, σιγά μην σας αφήσω ν'αγιάσετε!)

Ρε Πέγκι, δεν καταλαβαίνω γιατί αηδίασες!
ΣΥΖΗΤΑΜΕ! Κι αν εγώ δεν καταλαβαίνω κάποιες αιτιάσεις σου ή εσύ δεν θες να δεις κάτω απ'το πραγματικό τους πρίσμα κάποιες δικές μου, δεν σημαίνει ότι πρέπει να παίρνουμε πλευρές, να υποκλίνεται ο ένας στον άλλον λες κι είμαστε σε διαφορετικά στρατόπεδα ΕΘΧΡΟΙ και να κοντράρουμε επί προσωπικού.

Τελικά, είτε ιδεολογία το πει κανείς, είτε άποψη είτε ιδέα, το θέμα είναι ότι πολλοί καλουπιάζουν τις ιδέες τους σύμφωνα με τα πρέποντα και τις προσταγές της ιδεολογίας τους ή του πολιτικώς ορθού όπως το θέλουν κάποιοι, κι επειδή το θέλουν κάποιοι πρέπει ν'ακολουθούμε κι οι υπόλοιποι σαν πρόβατα, αλλιώς είμαστε απαράδεκτοι, ρατσιστές, ακροδεξιοί, φασίστες και δε συμμαζεύεται. Είναι η εύκολη στεγανοποίηση και ταμπελοποίηση αν δε θέλουμε να διαπραγματευτούμε σε βαθύτερα, ΑΤΟΜΙΚΑ μας (όχι φυτευτά ) επίπεδα σκεπτικού. Εγώ αυτό βλέπω.

Όπως και να'χει εγώ στο βαθμό που συζητήσαμε - οι δυο μας ας πούμε- και διαπιστώσαμε κάποια, έστω ΚΑΠΟΙΑ κοινά σημεία αναφοράς, αυτό μου φτάνει. Δεν έχω την απαίτηση να πείσω κανέναν και δε νομίζω να'χει κανείς την αυταπάτη ότι θα πεισθεί από μένα ή από άλλον!
Το καλύτερο που μπορεί να γίνει είναι να προσθέσει ο καθένας μας αν μπορεί κάτι παραπάνω στη σκέψη του από κάποια άλλη τοποθέτηση εδώ μέσα. Αν γίνει έστω κι αυτό, η συζήτηση είχε θετικό αποτέλεσμα και δεν είναι προς...αηδιασμό, ούτε είναι για να μπαίνει σε εισαγωγικά. Αν γράφουμε με μοναδικό στοχο να κοντράρουμε τον άλλον, οκ συμφωνώ ότι είναι άγονο.

Δεν καταλαβα γιατί δεν μπορείς να δεχτείς τον παραλληλισμό-συσχετισμό σπίτι- και χώρα που ζεις= ως ευρύτερο σπίτι σου. ΌΠΟΙΑ κι αν είναι αυτή η χώρα. Εν προκειμένω βρισκόμαστε στην Ελλάδα στην οποία και γεννηθήκαμε κι όλας. Πού το κακό να προέχει στη σκέψη το καλό αυτής της χώρας, να θέλουμε να την προστατέψουμε όπως θα θέλαμε να κάνουμε και στο σπίτι μας? ΠΟΙΟ είναι το απάνθρωπο, φασιστικό ή δεν ξέρω γω τι άλλο σ'αυτή την πρόθεση? Και δε λέω να προστατεύουμε τον τόπο αντιμετωπίζοντας με απανθρωπιά τον άλλον. ΟΧΙ! Ποτέ δεν είπα ούτε υπονοήσα κάτι τέτοιο. Δεν βλέπω επίσης γιατί δεν μπορείς να δεχτείς το συσχετισμό οικογένεια - ξένοι εκτός οικογένειας σε μια πόλη φερ'ειπείν, με το Ελληνες = αλλοεθνείς σε έναν πλανήτη. Δεν είναι δυνατόν να σοβαρολογείς πως δεν καταλαβαίνεις ότι εμείς οι δυο και ΞΕΝΕΣ ΕΝΤΕΛΩΣ να ήμασταν, είμαστε λίγο, τόσο δούλί, όσο πατάει η γάτα πιο κοντά απ'ό,τι είσαι με τον σκανδιναβό. Όχι δε λέω να διαχωρίζεις με αρνητικό ρατσιστικό υπόβαθρο τον έναν άνθρωπο από τον άλλον, ούτε να θεωρείς τον Έλληνα ανώτερο των άλλων- ξέρεις ότι δε λέω/εννοώ τέτοια. Όλοι ΑΣΦΑΛΩΣ άνθρωποι είμαστε. Θα το καταλάβαινες καλύτερα αυτό που θέλω να πω, αν ξάφνου βρισκόσουν στο τουμπουκτού, στην αλάσκα, στη σκανδιναβία, στην κίνα, στην ιαπωνία και ξάφνου έβλεπες ένα Ελληνάκι μέσα στο πλήθος. 'Ολοι ΑΝΘΡΩΠΟΙ θα εξακολουθούσαν να'ταν γύρω σου, δυνητικά θα μπορούσες (και θα μπορούσα) να κάνεις φιλία μ'έναν κινέζο, σκανδιναβό, μογγόλο, ιρανό, ο,τιδήποτε και να'ναι μια δυνατή και φανταστική φιλία, θα μπορούσες να'χες παντρευτεί και ξένο (τι να λέει, εγώ είχα παντρευτεί και ξένο καααααααααααποτε) αλλά δεν σημαίνει πως αν δεις ένα Ελληνάκι στα ξένα δε θα νιώσεις πως είναι λίγο πιο "δικός σου" -παπούτσι-απο-τον τόπο σου άνθρωπος! Πώς να το κάνουμε δηλαδή!
Δεν ακύρωσα ΠΟΤΕ την έννοια ΑΝΘΡΩΠΟΣ όπως την θέτεις, απλά εγώ δεν κολώνω να πω πως ναι, τον Ελληνα τον νιώθω πιο κοντά μου, χωρίς να σημαίνει ότι προσβάλλω καμιά έννοια ανθρωπισμού όταν λέω κάτι τέτοιο! Το θεωρώ απολύτως φυσικό.

Αυτά και τα υπόλοιπα είναι στη σφαίρα των θεωριών και των συνήθων αψιμαχιών σε ένα τέτοιο τόπικ.
Μπάι δε γουέι, να συγχαρώ το Χρήστο που το άνοιξε. Φαντάζομαι πως ούτε στα πιο τρελά του όνειρα δεν φανταζόταν πως θα γιγαντωνόταν έτσι! :xaxas: Θα πάω να κάνω ένα back up δηλαδή, μη γίνει καμιά στραβή και το χάσουμε.
Το συγκεκριμένο ΔΕ ΔΙΑΤΙΘΕΜΑΙ ν'αφήσω να χαθεί! Αμ πώς!
.

Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...

τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Τετ 07 Μάιος 2008, 16:08

Βασικα το καταλαβαινω να εισαι ανθρώπινος με τον λαθρομεταναστη οπως και με τον καθε ανθρωπο που θέλει να επιβιώσει.
Η μετανάστευση ειναι οπως το ελ νινιο. ειναι ενα φαινομενο που προκλήθηκε απο καποια ανθρωπογενη αιτια.
Ο μόνος τροπος να καταπολεμηθει ειναι να πέσει ο καπιταλισμός.
Ειναι προφανες οτι τα πλεον καπιταλιστικα κράτη (που δημιουργησαν το πρόβλημα) εχουν γινει απόρθητα φρουρια (ΗΠΑ καναδάς αυστραλία).
Απο την αλλη η ευρώπη και κυρίως η νοτιοανατολική εχει γίνει τοπος ανεξελεχτης υποδοχης.
Δηλαδη αυτος που "εφτιαξε" τον μετανάστη δεν θα τον συναντήσει ποτε (εκτως απο οσα εργατικα χέρια "δουλους" χρειάζεται).
Το προβλημα δηλαδη δεν ειναι ο μετανάστης. Αλλα τα αίτια της μετανάστευσης.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πολιτική-Γεωπολιτικά- Κοινωνικά Κινήματα”