Παγώνα αυτό με το ΑΕΠ το έχει ήδη απαντήσει ο Σταυραετός και αυτό με την υπογεννητικότητα/ασφαλιστικό/συνταξιοδοτικό το έχω ήδη απαντήσει εγώ…
Διάβαζε λίγο και τις απαντήσεις των άλλων…
Το οτι επινοήθηκε μία λέξη για να εξηγήσει ένα ήδη υπαρκτό φαινόμενο (σε μικρό ή μεγάλο ποσοστό) δεν σημαίνει ακριβώς οτι το φαινόμενο δεν είναι υπαρκτό!!!! Ειδικά όταν κάτι θεωρείται φυσιολογικό και κανόνας (όπως ο...Ξένιος Δίας πχ) δεν χρειάζεται να το χαρακτηρίσεις, γιατί δεν χρειάζεται ν'ασχοληθείς μ'αυτό! Δεν ξέρω αν με πιάνεις...
Όχι δεν σε πιάνω. Αμφιβάλω αν σε πιάνεις και συ…
Ξαναδιάβασε τι έγραψε ο Ιφικράτης και ξαναδιάβασε τι του απάντησα εγώ και μετά έλα να τα ξαναπούμε…
Είναι η 1874η φορά που σου προτείνω να ξαναδιαβάσεις τι έχουμε γράψει.. και αυτό σίγουρα δεν είναι καλό…
όσο για τις εντάσεις τις κοινωνικές, απο την στιγμή που ο άνθρωπος άρχισε να πληρώνει άλλον άνθρωπο για να κάνει την δουλειά του ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ η αντιπαλότητα!
Η αντιπαλότητα είναι βασικό χαρακτηριστικό της ανθρώπινης φύσης, ανεξαρτήτως της ταξικής προέλευσης.
Καμμία σχέση δεν έχει αυτό που λες…
Εσύ μπορεί να νομίζεις οτι επειδή ικανοποιήθηκαν μερικά αιτήματα, χαλάρωσε η εργατική τάξη, αλλά μάλλον σ'αρέσει να κοιμάσαι τον ύπνο του δικαίου!
Μάλλον εσύ δεν είσαι και πολύ σχετική που δεν γνωρίζεις ότι την εποχή εκείνη, το τέλος του 19ου αιώνα, τα κομμουνιστικά κόμματα είχαν μετεξελιχθεί σε σοσιαλδημοκρατικά ομαλά ενταγμένα στο αστικό σύστημα, καθώς πολλά εργατικά αιτήματα είχαν ικανοποιηθεί, και η όποια επαναστατικότητα των εργατών είχε ατονήσει.
Οι ίδιοι οι μαρξιστές στηλιτεύουν αυτήν την ρεφορμιστική στροφή των σοσιαλδημοκρατών εκείνη την εποχή….
Έλεος.. βασικά πραγματάκια… Άνοιξε κανα βιβλίο Παγώνα…
Και ποιός σου είπε οτι είμαστε υπέρ της 'παγκοσμιοποίησης'??? Αυτό είναι κάτι που υποστηρίζουν κυρίως οι καπιταλιστές...μεγάλε! ΕΓώ ποτέ δεν ήμουν υπέρ του κεφαλαίου, είμαι όμως ΥΠΕΡ της ελεύθερης διακίνησης και διαβιώσης ανθρώπων απο άλλες χώρες, χωρίς να τους φερόμαστε σαν να είναι σκουπίδια, είμαι υπέρ του να δίνεται η ευκαιρία σε έναν άνθρωπο να ταξιδέψει, να δουλέψει και να μείνει σε μία χώρα που δεν είναι η πατρίδα του. Και είμαι κατά της παγκοσμιοποίησης, γιατί αυτή προωθεί ΚΥΡΙΩΣ την οικονομική, βιομηχανική (πολυεθνικές) συμμαχία και την εκμετάλλευση πόρων απο άλλες χώρες (βλ αυτό που γίνεται στην Αφρική, το οποίο γίνεται αιώνες τώρα, αλλά μόλις ανακαλύψαμε οτι είναι στην ουσία κομμάτι της προσπάθειας οικονομικής παγκοσμιοποίησης)... ΕΪΝΑΙ ΕΤΣΙ Ή ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ?
Από την στιγμή που υποστηρίζεις την ελεύθερη διακίνηση και διαβιώση ανθρώπων απο άλλες χώρες, είσαι ΥΠΕΡ της παγκοσμιοποίησης. Αυτό είναι θεμελιώδες γνώρισμα της παγκοσμιοποίησης…
Και σου είπα ότι η παγκοσμιοποίηση δεν είναι ΜΟΝΟ οικονομική,ούτε ΚΥΡΙΩΣ οικονομική. Είναι ΚΑΙ οικονομική. Το έχω ήδη εξηγήσει.
Και για να σου απαντήσω και στην τελευταία σου ερώτηση:
ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ όπως τα λες…
Η παγκοσμιοποίηση είναι και δικός μου εχθρός, γιατί είναι ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ!
Έλα Χριστέ και Παναγία… Είσαι σε παραλήρημα…
Ποιο είμαστε «εμείς» που δημιουργήσαμε την παγκοσμιοποίηση;;;;;;;;;;;;
Μήπως είμαστε οι καπιταλιστές;;;;;;;;;;;; χαχαχαχαχχαχαχα
Σύνελθε και δες γύρω σου ότι οι «κακοί φασίστες» δεν κυβερνάνε πουθενά… Για την ακρίβεια έχουν να κυβερνήσουν από το 1945… Τις ευθύνες να τις ρίξεις στους καπιταλιστές και στους χρήσιμυς ηλίθιους που παπαγαλίζουν τις ψευτοανθρωπιστικές αρλούμπες, προς όφελος των καπιταλιστών βέβαια…
Φαντάσου λοιπόν, να καταφέρεις ξαφνικά να μαζέψεις με δουλειές του ποδαριού 20.000 ευρώ στην Ελλάδα, μετά απο προσπάθειες ετών, έτσι? Έχεις κάτι παιδιά απο πίσω, μένετε στο ΠΟΥΘΕΝΑ, κινδυνεύετε απο διάφορους φανατικούς, ανώμαλους στρατιωτικούς και δεν ξέρω γω τί (βλ τον φοιτητάκο που΄τον έβαλες και παράδειγμα μη χέσω, στο αφγανιστάν), τέλος πα΄ντων, πές μου ρε Κάσσανδρε, ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ 20.000 ΕΥΡΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΤΕΓΗ ΠΑΝΩ ΑΠ'ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΟΥ, ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΟΥ? Εξήγησέ μου πώς στο διάολο λύνεις το πρόβλημα διαβίωσης για σένα και τα παιδιά σου με 20.000 ευρώ όταν είναι βέβαιο πως δεν υπάρχει περίπτωση να βρείς μόνιμη δουλειά, ή δουλειά με ικανές αποδοχές για να ζήσεις τα υπόλοιπα χρόνια της ζωής σου εσύ και η οικογένειά σου?
Άλλα λόγια ν’αγαπιόμαστε… Ουδεμία σχέση έχουν τα 20.000 ευρώ στην Ελλάδα του σήμερα… Αυτά που λες περί στέγης ή για σχολείο των παιδιών είναι άσχετα. Οι Πακιστανοί δηλαδή ταξιδεύουν εδώ για να βρούνε στέγη;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
Ή μήπως έρχονται για να σπουδάσουν τα παιδιά τους;;;;;;;;;;
Άλλ’αντ’αλλων Παγώνα… πάρτο αλλιώς….
Με 2.000 δολλάρια στο Πακιστάν ζεις τουλάχιστον άνετα.
Και αν είσαι εις θέση να μαζέψεις ένα τέτοιο κομπόδεμα δουλεύοντας στο Πακιστάν, τότε σημαίνει ότι είσαι πολύ καλά βολεμένος.
Και με δεδομένο ότι σχεδόν όλοι οι Πακιστανοί λαθρομετανάστες είναι νέοι, συμπεραίνουμε ότι δούλευαν λίγα χρόνια για να μαζέψουν αυτά τα λεφτά.
Κοινώς, που τα βρήκαν τόσα λεφτά αυτοί οι «απελπισμένοι» λαθρομετανάστες για να πληρώνουν τους δουλέμπορους;;;;;;;
ΘΑ ΤΡΕΛΑΘΩ ΡΕ!
Απ’ότι βλέπω από αυτά που γράφεις.. δεν απέχεις και πολύ..
Πόσο πολύ αντέχει ένας άνθρωπος να εθελοτυφλεί????
Αν κρίνω από τους αντιρατσιστές, τότε… δεν υπάρχει όριο….
ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΚΑΣΣΑΝΔΡΕ? ΤΙ ΦΟΒΑΣΑΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΠΙΑ???
Αν φοβάμαι κάτι, αυτό δεν είναι οι λαθρομετανάστες, αλλά η ανθρώπινη ηλιθιότητα που είναι αποδεδειγμένα άπειρη…
καλά αυτό ήδη καταρρίφθηκε απο το άρθρο που έβαλα, και το παράδειγμα της ΙΤΑΛΙΑΣ ΜΕΓΑΛΕ!!!! Γαμω τις λύσεις δώσανε με τους πνιγμούς! Τράβα δες...
Τι καταρρίφθηκε;;;;
Η Ιταλία καταρχήν δεν έχει τόσο οξύ πρόβλημα λαθρομετανάστευσης όσο έχουμε εμείς.
Επιχειρήθηκε να δωθεί καμμία λύση, σαν τις παραπάνω που προτείναμε, στην Ελλάδα και απέτυχε;;;;
Οι μόνες «λύσεις» που δόθηκαν από τους άθλιους πολιτικάντηδες ήταν αυτές των νομιμοποιήσεων των λαθρομεταναστών, οι οποίες όντως απέτυχαν απαταγωδώς, διότι και οι ίδιοι οι ξένοι τις αγνόησαν…
Άλλο ένα βατερλό των αντιρατσιστών…
Συγκρίνεις τα κέρδη και την κλοπή απο το μερίδιο του κέρδους που προκαλούν οι πολυεθνικές με τους....μικροεμπόρους ρε???
Ναι. Ότι βλάπτει πρέπει να πατάσσεται χωρίς δεύτερη κουβέντα.
Είτε πρόκειται περί πολυεθνικών είτε πρόκειται περί αφρικανών και ασιατών λαθραίων εμπόρων..
Αυτό έχει ήδη απαντηθεί με επιτυχία νομίζω...μου κάνει εντύπωση που το ξαναβάζεις στο τραπέζι! Δεν θές να δείς το προφανές! Το σύνολο του λαού ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ δεν αποφασίζει υπέρ του εδώ και πολλές δεκαετίες! ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΟΜΩΣ, έτσι? Τί μου λές λοιπόν? Επειδή οι περισσότεροι έχουν χάσει τον μπούσουλα και δεν ξέρουν αν μιλάνε αφ'εαυτού τους ή εάν απλά επαναλαμβάνουν φοβίες άλλων, σημαίνει οτι πρέπει να κάνουμε ως έθνος, ή ατομικά ώς άνθρωποι αυτό που θέλει Η ΜΑΖΑ, ο ΟΧΛΟΣ???
Γιατί έτσι λειτουργούν πλέον...σαν όχλος...και μάλιστα κοιμισμένος!
Να τους ακολουθήσεις εσύ, να αποκοιμηθείς, να χαλαρώσεις!
Για άλλη μία φορά βλέπω ότι δεν έχει διαβάσει τις απαντήσεις μου.. Λοιπόν, υπενθυμίζω:
Χαίρομαι που ασπάζεσαι τις αρχές της δημοκρατίας...
Τι να κάνουμε ρε Παγωνίτσα...
Ο ελληνικός λαός βλακωδώς ψηφίζει ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-αριστερά (σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις τουλάχιστον..)
Ο ελληνικός λαός τρώει στην μάπα την αντιρατσιστική προπαγάνδα του πολιτικού κατεστημένου, η οποία χρηματοδοτείται ανηλεώς από τα κέντρα που προωθούν την παγκοσμιοποίηση...
Παρ'ολ'αυτά, ο ελληνικός λαός αντιτίθεται στην λαθρομετανάστευση και δεν θέλει την Πατρίδα του ξέφραγο αμπέλι προς όφελος του κάθε τυχάρπαστου.
Όπως ο ελληνικός λαός, ανεξαρτήτως πολιτικών τοποθετήσεων, έδωσε την δική του απάντηση στους Αλβανούς που βγαίνανε και πανηγυρίζανε για την νίκη της εθνικής τους επί της εθνικής Ελλάδος… Ήταν τα λεγόμενα Σεπτεμβριανά.. το 2004....
Και τότε, οι πουλημένοι τσάτσοι του κατεστημένου της πολιτικής και των ΜΜΕ, στηλίτευαν αυτήν την αυθόρμητη και αγνή αντίδραση του ελληνικού λαού απέναντι στους Αλβανούς…