Μανταμ_ΦρουΦρου έγραψε:Βίκυ, συμφωνώ με την βασική σκέψη όλων (μά την Παναγία), αλλά κάνεις ένα τρομερό λάθος: ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΡΑΡΑΤΣΙΣΤΑΡΕΣ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ!
Διαφωνώ κάθετα.
Και επιμένω. Λέτε για ρατσιστές οι περισσότεροι, αλλά πραγματικά δεν ξέρετε τι θα πει να'ναι κανείς ρατσιστής στο μεδούλι του. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ!
'
Φιλόξενοι' είναι όταν νιώθουν υπεράνω, κι αυτό δεν είναι φιλοξενία γλυκιά μου, αυτό είναι αλλαζονεία και δηθενισμός, και 'το παίζω καλός'.
Ρε συ Πέγκι, είναι να σε στέλνουμε έξω εσένα, πρέσβειρα υπέρ της Ελλάδας και των εθνικών μας συμφερόντων! Θα πατώσουμε χειρότερα απ'τη Ντόρα ρε
! Θα θεωρηθούμε ο χειρότερος λαός που υπάρχει στον πολιτισμένο κόσμο σήμερα! Πόσα σκατά θα ρίξεις ακόμα στη ράτσα μας? Έλεος δηλαδή, φτάνει πια με τα αναθέματα για τον ίδιο μας το λαό!
Δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Η μάνα σου, εσύ, οι δικοί σου όταν φιλοξενείτε μουσαφείρη στο σπίτι σας νιώθετε έτσι δηλαδή? Ε, μη χέσω, εγώ δε νιώθω έτσι.Όταν φιλοξενώ κάποιον, τον φιλοξενώ με την καλή μου την καρδιά, δε νιώθω ούτε ανώτερος, ούτε κατώτερος ούτε τίποτα. Φιλοεξνώ απλά έναν άνθρωπο που ήρθε στη στέγη μου για τον α ή β λόγο, και προσπαθώ να τον κάνω να νιώσει όσο καλύτερα μπορεί στο σπιτικό μου. τελεία.
Πότε έγινε ΜΑΖΙΚΗ εισροή ξένων στην Ελλάδα???
Helooooooooo? Πού ήσουνα εσύ απ'το 89-90 και μετά όταν ανοίξαμε ΟΛΕΣ τις εισόδους, (αρχής γενομένης με την Αλβανία, μετά πλάκωσε ο συρφετός κι απ'τις πρώην σοβιετικές χώρες, από ιράκ, ιράν, πακιστάν και δε συμμαζεύεται) όταν κατεβάσαμε τα βρακιά μας, όταν κάναμε τα στραβά μάτια στη ΛΑΘΡΑμετανάστευση και σήμερα μετράμε κάτι εκατομμύρια? Στην κολοπετεινίτσα ή στον Αρη φιλενάδα? Ακόμα και σ'εκείνα τα μέρη το ξέρουν κι οι κότες αυτό.
Αυτό δεν το λέω ούτε ρατσιστικά ούτε αφιλόξενα.
Το λέω ως ένα ΛΑΘΟΣ των κυβερνήσεων που σήμερα θεωρώ ότι ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ το δέχτηκαν, είτε λόγω ντιρεκτίβων είτε γιατί έπρεπε να μπει αυτός ο πληθυσμός στην Ελλάδα για να μην κουνιόμαστε και πολύ πολύ και να πέσει και το βιωτικό μας επίπεδο στα τάρταρα ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΠΕΣΕ! ΟΛΩΝ ΜΑΣ! Και των μεταναστών (άσχετα αν γι'αυτούς είναι καλύτερο απ'αυτό που είχαν) και το δικό μας.
Εδώ οι μικρασιάτες είχαν έρθει μαζικά και φέρθηκαν όπως φέρθηκαν! Μπορεί τα ΜΜΕ της εποχής να ήταν υπέρ τους βέβαια, γιατί το ίδιο το ελληνικό κράτος έφταιγε για την κακή τους μοίρα, αυτό τους έλειπε να τους την λέγανε κιόλας, αλλά ο ελληνικός λαός τους έλουζε απο το πρωί μέχρι το βράδυ, και τους φοβόταν, και μέχρι ανέκδοτα για την δήθεν βλακεία τους έβγαλαν...οι έξυπνοι...είναι έτσι ή δεν είναι????
Κατ'αρχάς μιλάς για άλλες εποχές, και μιλάς για ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ και συνέλληνες, όχι για μετανάστες/λαθρομετανάστες που είναι αλλοδαποί. ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΟΝ?? Αναρωτιέμαι τώρα... Αλλά τεσπα αφού το έθεσες (εντελώς κουφά και εκτρεπόμενη του θέματος) να απαντήσω: Μιλάς για εποχή που η ανέχεια ήταν πασήδηλη σ'όλη την Ελλάδα και ήταν φυσικό επόμενο να αντιδράσουν έτσι πολλοί άνθρωποι- αυτό ΠΑΛΙ δεν ανάγεται στον ρατσισμό. Το αποδίδω σε αφιλοξενία ΕΚ ΤΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ που ήδη ήταν δύσκολες για όλους τότε. Κατά τα άλλα, όχι δεν είδα να τους λούζουν τόσο τραγικά όσο λες. Υπάρχουν άνθρωποι της προσφυγιάς που αγαπούμε και τιμούμε ΟΛΟΙ ανεξαιρέτως- πχ Καζαντζίδης.
Ο Πειραιάς είναι σχεδόν ολόκληρος τόπος απογόνων προσφύγων σήμερα, όπως κι η Ν. Ιωνία, η Ν. Σμύρνη, η Ν. Μάκρη κλπ. Αν τους απαξιώναμε τόσο όπως λες, σιγά μην δίδονταν και ονομασίες ολόκληρων περιοχών γι'αυτούς.
Τεσπα, άτοπο αυτό που έβαλες. Οι τότε πρόσφυγες και οι απόγονοί τους σήμερα, είναι ενσωματωμένο και ομαλότατα αφομοιωμένο κομμάτι του σημερινού Ελληνισμού. Απ'την πλευρά του πατέρα μου οι παππούδες μου ήταν πρόσφυγες.
Δεν κατάλαβα τέτοιο ρατσισμό απέναντί τους όπως καταδεικνύεις εσύ. Απεναντίας ήταν μια οικογένεια αξιοσέβαστη και αγαπητή στον Πειραιά. Άρχοντες. Έτσι τους έλεγαν κι οι ντόπιοι.
Μετά ήρθαν οι Αλβανοί, και ξαφνικά όλοι οι αλβανοί είναι δολοφόνοι και κλέφτες...
Πώς μπόρεσες κι έγραψες το παρακάτω, δεν το χωράει ο νούς μου:
Ρε φιλενάδα Ανοίξανε κι οι φυλακές, και ήρθαν στην Ελλάδα και ΟΛΑ τα μπουμπούκια! ΑΥΤΟ ΟΥΤΕ ΕΣΥ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ?
Περίεργη η έλλειψη ενημέρωσης που βλέπω ξάφνου...
Ναι, αυτό έγραψα όντως
Δε γνωρίζουμε τι παίχτηκε. Εγώ σε ρωτώ το άλλο. Οι συγκεκριμένοι αγρότες λες να μην μίσθωναν χέρια πριν έρθουν οι μετανάστες? Σίγουρα μίσθωναν. Αναγκαστικά Ελληνες, έτσι? Όμως δεν τους έφαγαν λάχανο οι Ελληνες. Περίεργο πράμα...τέτοιοι απαίσιοι που ήταν αυτοί οι αγρότες, πώς κρατήθηκαν? <---αυτό βέβαια στην περίπτωση που δεν κατάλαβες, ήταν σαρκασμός μπροστά στη λογική να προσπαθείς να κατηγορήσεις το θύμα, για να βγάλεις τους θύτες αθώες περιστερές επειδή νιώθεις πως πρέπει να τους υποστηρίξεις (ΧΩΡΙΣ να τους ξέρεις κι αυτούς) μόνο και μόνο ΕΠΕΙΔΗ είναι μετανάστες. ΑΥΤΕΣ τις μαλακίες κάνανε οι προοδευτικοί και ψαρώσανε τα μυαλά σας που φοβούνται να πουν καθαρά ναι, ρε ήταν ρεμάλια εγκληματικές φυσιογνωμίες. Και φοβάστε να το πείτε, μη σας πούνε ρατσιστές! Μπλιαχ δηλαδή ρε
Και το άφησα γιατί δεν νιώθω ότι έγραψα κάτι άτοπο. Δεν κατάλαβα δε, γιατί δεν το χωράει ο νους σου.
Αυξήθηκε ή δεν αυξήθηκε η εγκληματικότητα ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΑ στην Ελλάδα όταν μπουκάρισαν Αλβανοί ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ (αλλά και άλλες μαφίες- ρουμάνοι, ρώσοι κλπ) Ναι ή όχι? Αν πεις όχι, τότε μου βγάζεις επιλεκτικότατη μνήμη και οπτική πραγμάτων, οπότε δε γίνεται να συζητήσουμε καθόλου επ'αυτού.
Εγώ ξέρω, επειδή ο πατέρας μου ήταν στην Ασφάλεια Βϊκυ μου, και είχε κολλητάρια σε όλη τν Πελοπόννησο στην αστυνομία, πώς τις περισσο΄τερες φο΄ρες, τους ΤΡΩΓΑΝΕ (ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΑΝΕ) γιατί ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΑΝ, και τους ΑΠΕΙΛΟΥΣΑΝ όταν ζητούσαν τα λεφτά τους!!!!
Αλλά αυτά βέβαια τα έλεγαν οι ίδιοι οι αλβανοί, δεν είναι αληθειες λοιπόν, έτσι δεν είναι/??
Καλά τους κάνανε?
Εμένα ΑΥΤΟ δε χωράει ο νους μου που το έγραψες!
Μην ξαναπείς γιατί δεν το κάνανε σ'έλληνες!!! ΓΙΑΤΙ ΒΙΚΥ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΑΠΕΙΛΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ...Αυτά τα καθίκια (τα περισσότερα τουλάχιστον, μην τους πα΄ρει όλους η μπάλα), όχι μόνο δεν τους πλήρωναν, αλλά καλούσαν μετά και την αστυνομία να τους μαζέψει και τους έστελναν πίσω στην Αλβανία!!!
Αυτό δεν είναι εκμετάλλευση ρε???
Αυτό επικροτούμε????
Τα ίδια σκατά έκανε κι ο άλλος ο 'αγροτάκος' με τον αλβανό που τελικά τον έφαγε ο αλβανός και πήρε το λεωφορείο να πάει αλβανία με τους ομήρους μέσα!!! ΚΑΙ ΛΙΓΑ ΤΟΥ ΕΚΑΝΕ!!! Εγώ θα τον τεμάχιζα τον 'αγροτάκο'!! Και μην βιαστείς Athelas, μπορεί να μην έχω κάνει ΕΓΩ αγρότισσα, αλλά ο πατέρας μου και η μάνα μου δούλευαν στα χωράφια απο μωρά παιδιά, κι αν αυτοί σιχαίνονται την φάρα (το σύνολο, όχι τον κάθε έναν μεμονωμένα), δεν έχω λόγους να μην τους πιστέψω...και απο τα ΠΟΛΛΑ που έχω δεί μέσω καταστάσεων στο χωριό, μπορώ να πώ οτι οι περισσότεροι έχουην χάσει την επαφή με την γή, και νομίζουν οτι η γή μπορεί να σε κάνει πλούσιο, κι αν δεν σε κάνει, ψάχνουν άλλους τρόπους, υπόγειους, και καθόλου νόμιμους!!!! Αν υπάρχει κάποιος που έχει κατακλέψει το ελληνικό κράτος αυτοί είναι οι αγρότες!!!
ΟΙ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΙΚΑΝΕΣ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ! Σορρυ Athelas, εσύ μπορεί να είσαι απο τους τίμιους αγρότες, και η οικογένειά σου το ίδιο, μπορεί και όλο το χωριό σου, αλλά όπως ξέρεις το σύνολο της αγροτιάς πλέον έχει κατέβει νότια, στα μέρη μου, και στα μέρη μου ξέρω οτι οι έντιμοι μετριούνται στα ΜΙΣΑ δάχτυλα του ενός χεριού...
Και για να μάθουμε κάποτε να μπαίνουμε στην θέση των άλλων, θα πώ αυτό που μου είπε κάποια στιγμή ο πατέρας μου, για έναν αλβανό που δούλεψε στις ελιές στο χωριό: "τον βλέπω, και βλέπω τον γιό μου (τον αδελφό μου), μόνο του σε ξένη χώρα, να προσπαθεί να επιβιώσει"¨κατάλαβες τί θα ΕΠΡΕΠΕ να βλέπουμε εμείς οι 'ΦΙΛΟΞΕΝΟΙ' Έλληνες όταν κοιτάμε έναν ξένο????
Να μην σας πώ δε τί έκανε ένα καθίκι σ'αυτόν τον αλβανό...Ας μην το πώ, γιατί τα παίρνω κρανίο! Φιλόξενοι MY ASS ΡΕ!!!! ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ!!!!
Αυτή η τοπθέτηση-ανάθεμα μου έκανε σαφές ότι είσαι ΚΑΘΕΤΑ υπερ του Αλβανού και όλων των άλλων ξένων, ενώ ταυτόχρονα οι Ελληνες για σένα είναι συλληβδην οι σαθρά μιάσματα του αισχίστου είδους, τα γαμωκαθάρματα του κερατά τα άξια περιφρόνησης υπανθρωπάρια, οπότε τους έχεις στη μούτζα και στο χέσιμο. Βέβαια δεν ξέρω αν κατάλαβες πως μιλώντας έτσι για τους Ελληνες, συμπεριλαμβάνεις και τον εαυτό σου. Εκτός αν αποποιείσαι και της Ελληνικότητάς σου.
Όπως και να'χει... Εγώ που ΣΥΓΚΑΤΑΛΕΓΟΜΑΙ σ'αυτή τη σκατόρατσα όπως την περιέγραψες...
διάβασα την άποψή σου, ΔΕΝ συμφωνώ, ούτε καν μπορώ να τη σεβαστώ και δε συζητάω άλλο μ'αυτούς τους όρους.
Δεν ανεχόμουν να προσβάλλεται ο λαός μου από ξένους. Θα το δεχτώ από συνέλληνα? Δεν είμαστε καλά!
Χαίρομαι που οι περισσότεροι ξένοι που εκτιμούν τον Ελληνισμό, δεν ξέρουν τη γλώσσα ώστε να βλέπουν Ελληνίδα να μιλάει έτσι!
Τοποθετήθηκες, απάντησα στο καλύτερο των δυνατοτήτων μου, εξάντλησα τα περιθώρια διαλόγου, γιατί απλά δε μπορούμε να συναντηθούμε πουθενά. Γι'αυτό και να ανταπαντήσεις, μάλλον δε θα ανταπαντήσω εγώ. Θα το κάνω αντοποθετηθούν και άλλοι. Δε χρειάζεται να βολοδέρνουμε μεταξύ μας διαλεκτικά όταν υπάρχει τέτοια χαώδης διαφορά στο πώς βλέπεις εσύ και πώς βλέπω εγώ τον λαό μας (που δεν είναι περιούσιος, ούτε τέλειος, αλλά όχι και εγκληματικός όπως τον βγάζεις εσύ φιλενάδα, νισάφι ρε!)- Οι δικές μου προτεραιότητες στη χώρα που ζω είναι ο λαός μου και η χώρα μου. Οι δικές σου είναι άλλες. Αυτό ΕΊΝΑΙ σεβαστό αλλά όχι δεκτό από μένα. Οπότε όπως καταλαβαίνεις, περεταίρω διάλογος ΕΠ'ΑΥΤΟΥ ειδικά δε μπορεί να γίνει. Άστο καλύτερα.
Πάμε γι'άλλους.