(είχα αρχίσει ν'ανησυχώ σοβαρά με την νέκρα σ'αυτή την ενότητα- να'ναι καλά η εμπνευσάρα μου ν'αλλάξω στάιλ, να αλωνίζει άνετα το Παγωνί μας
Κώστα αν είναι να πας πες μου ρε να πάμε παρέα.

Α! Τότε έκανε μαλακία.δεν είπε "δεν ασχολούμουνα" είπε "ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ ΤΙ ΓΙΝΟΤΑΝ",

Ρε άσε τις εξυπνάδες, δεν μ'ενδιαφέρει αν ήταν υπέρ ή κατά, μ'ενδιαφέρει και θα έπρεπε να ενδιαφέρει όλους το οτι δεν ΗΞΕΡΕ ΚΑΝ τί γινόταν (ή έτσι έλεγε)...μιλάμε για ΤΥΦΛΩΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ έτσι????Διότι δεν ήξερε ότι επί επταετίας η Ελλάς βιώνε -μακράν της δεύτερης- την καλύτερη περίοδο της μεταπολεμικής Ιστορίας της. Φανταστείτε πόσο άχρηστοι/γραικύλοι είναι οι δημοκράτες δηλαδή. Ακόμα και μία χούφτα καραβανάδες τα κατάφεραν πολύ καλύτερα από δαύτους.

Μην λες ψέματα. Σε ενδιαφέρει και σε παρα-ενδιαφέρει αν ο Χριστόδουλος ήταν υπέρ ή κατά της Επταετίας. Αν ήταν δηλωμένος αντιχουντικός, ή ακόμη χειρότερα "προοδευτικός", θα τον γούσταρες τρελά.Ρε άσε τις εξυπνάδες, δεν μ'ενδιαφέρει αν ήταν υπέρ ή κατά, μ'ενδιαφέρει και θα έπρεπε να ενδιαφέρει όλους το οτι δεν ΗΞΕΡΕ ΚΑΝ τί γινόταν (ή έτσι έλεγε)...μιλάμε για ΤΥΦΛΩΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ έτσι????

Όταν ο παπατσάκαλος ήταν δηλωμένος προοδευτικός και κομμουνιστής μάλιστα ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΔΕΝ τον γούσταρα, ξέρεις γιατί? ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΠΑΠΑΔΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ, οι παππάδες πρέπει ΝΑ ΜΕΝΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΟΥΣ αγόρι μου...αυτό πιστεύω...κατάλαβες? Μην 'υποθέτεις' λοιπόν πράγματα για μένα, γιατί δεν μπαίνω σε καλούπια σαν μερικούς ελέφαντες, οκ? Εγώ είμαι πεταλούδα και χωράω παντού...Μην λες ψέματα. Σε ενδιαφέρει και σε παρα-ενδιαφέρει αν ο Χριστόδουλος ήταν υπέρ ή κατά της Επταετίας. Αν ήταν δηλωμένος αντιχουντικός, ή ακόμη χειρότερα "προοδευτικός", θα τον γούσταρες τρελά.
CHILL!!!! CHILL!!!!!!!!! LOL!Καθηστε ρε.. ο Χριστοδουλος δεν ηταν γενικος γραμματεας της Ιερας συνοδου επι χουντας; Διορισμενος απο τον Ιερωνυμο;Νομιζω υπαρχει και φωτο που τον δειχνει αναμεσα στους χουντικους...

Χαχαααααααααααχγιατί δεν μπαίνω σε καλούπια σαν μερικούς ελέφαντες, οκ? Εγώ είμαι πεταλούδα και χωράω παντού...
Ρε τσιλάτε είμαι προβληματική στην όραση, αλήθεια. Δεν τον βλέπω. Δεν μπορώ να διακρίνω δηλαδή...Καθηστε ρε.. ο Χριστοδουλος δεν ηταν γενικος γραμματεας της Ιερας συνοδου επι χουντας; Διορισμενος απο τον Ιερωνυμο;Νομιζω υπαρχει και φωτο που τον δειχνει αναμεσα στους χουντικους...
Σ'αυτό το σημείο της κατάθεσης του Ιφικράτη, προσυπογράφω με (ΜΕ όχι σταΟ Χριστόδουλος ήταν αυτό που ήταν, άλλοι συμφωνούσαν με τις θέσεις του, άλλοι διαφωνούσαν. Σίγουρα μακριά από μένα το «ο αποθάνων δεδικαίωται», γιατί κανένας θάνατος δεν δικαιώνει τη ζωή κάποιου. Εξίσου μακριά, όμως, και από το να θιγεί ένα ατομικό θέμα και ειδικά όταν αυτό είναι η πιο συγκλονιστική στιγμή η μάχη του με τον θάνατο. Εκεί, απλά σιωπάς.

Ίφι, είδες κάπου στο συγκεκριμένο τόπικ να μιλάμε για τον θάνατό του???? Και μάλιστα για τη μάχη του με τον θάνατο???? ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ ΜΙΛΑΜΕ! Πολύς 'σεβασμός' έπεσε ξαφνικά! Έως προσκυνήματος δηλαδή, και καθόλου μακριά απο σένα το "ο αποθανών δεδικαίωται" αφού δεν μιλάς για την ζωή του, τις πράξεις του, τα έργα του, απο...σεβασμό???? :PPPΟ Χριστόδουλος ήταν αυτό που ήταν, άλλοι συμφωνούσαν με τις θέσεις του, άλλοι διαφωνούσαν. Σίγουρα μακριά από μένα το «ο αποθάνων δεδικαίωται», γιατί κανένας θάνατος δεν δικαιώνει τη ζωή κάποιου. Εξίσου μακριά, όμως, και από το να θιγεί ένα ατομικό θέμα και ειδικά όταν αυτό είναι η πιο συγκλονιστική στιγμή η μάχη του με τον θάνατο. Εκεί, απλά σιωπάς.

Ο Παπατσάκαλος είναι γραφικός τηλε-μαϊντανός. Αν τον θεωρείς "κομμουνιστή"... πάω πάσο, αλλά εγώ σπάω τρελή πλάκα με τον τύπο... Έχει χάσει την μπάλα...Όταν ο παπατσάκαλος ήταν δηλωμένος προοδευτικός και κομμουνιστής μάλιστα ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΔΕΝ τον γούσταρα, ξέρεις γιατί?
ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΠΑΠΑΔΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ, οι παππάδες πρέπει ΝΑ ΜΕΝΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΟΥΣ αγόρι μου...αυτό πιστεύω...κατάλαβες?
Αν παρατήρησες το αβατάρ μου, ο ελέφαντας είναι στυλάκι....Μην 'υποθέτεις' λοιπόν πράγματα για μένα, γιατί δεν μπαίνω σε καλούπια σαν μερικούς ελέφαντες, οκ? Εγώ είμαι πεταλούδα και χωράω παντού...

Σωστό, αλλά...Προσωπείο έγραψε:θεωρεις οτι η εκκλησια εφερε λογο μονο στα εθνικα θεματα;
Η εκκλησια στηριζει ή οχι βουλευτες και πολιτικους για την εκκλογή τους.
Δεν αμφιβάλλω ότι επεμβαίνει ΚΑΙ στη δικαιοσύνη. Με βλέπεις να καθαγιάζω το ιερατείο? Κάνουν τις ρεμούλες τους, κάνουν τα λάθη τους ΟΛΟΙ. Παλιά όμως δεν μιλούσε κανείς γι'αυτά επί της ουσίας, ή απλά δεν ασχολιόταν, ή απλά απαξίωνε την εκκλησία και την έβαζε στην άκρη. Γι'αυτό λέω ότι μετά τον Χριστόδουλο άνοιξε νέα εποχή. Το ότι "πάω" τον συγκεκριμένο άνδρα, δε σημαίνει ότι ξάφνου έγινα θεούσα και λέω "ό,τι πει το ιερατείο". Να ξηγιόμαστε να μην παρεξηγιόμαστε δηλαδή.Η εκκλησια επεμβαινει στη δικαιωσυνη. εκτως αν θελεις να χαψουμε οτι η υποθεση γιοσακη και βαβυλη ειναι μεμονωμενη περιπτωση.
μην ξεχνουμε ποιος εστειλε συστατικη επιστολη για τον βαβυλη.
και τιποτα δεν με κανει να πιστευω οτι οπως προσπαθησε να βγαλει λαδι τον εμπορο ναρκωτικων βαβυλη για τα συμφερωντα της δεν θα κανει το ιδιο για να ενοχοποιησει εναν αθωο που τους μπηκε στα ρουθουνια.
δεν ειναι τυχαιο οτι εχουν επιτροπη επι των αιρεσεων που ξημεροβραδιαζεται στις αστυνομιες και τα δικαστηρια.
Δεν αμφιβάλλω ότι επεμβαίνει ΚΑΙ στη δικαιοσύνη. Με βλέπεις να καθαγιάζω το ιερατείο? Κάνουν τις ρεμούλες τους, κάνουν τα λάθη τους ΟΛΟΙ. Παλιά όμως δεν μιλούσε κανείς γι'αυτά επί της ουσίας, ή απλά δεν ασχολιόταν, ή απλά απαξίωνε την εκκλησία και την έβαζε στην άκρη. Γι'αυτό λέω ότι μετά τον Χριστόδουλο άνοιξε νέα εποχή. Το ότι "πάω" τον συγκεκριμένο άνδρα, δε σημαίνει ότι ξάφνου έγινα θεούσα και λέω "ό,τι πει το ιερατείο". Να ξηγιόμαστε να μην παρεξηγιόμαστε δηλαδή.
1) και των δυο. γιατι για μενα η υποκρισια και η ξεφτιλα ειναι το ιδιο απο οπου κι αν προερχεται. Στην χαλκιδικη μοναστηρια προσπαθουν να καταπατησουν γη και δασικες εκτασεις.Το ζητούμενο όμως εδώ είναι άλλο: Να βάλουμε προταιρεότητες, ως προς το ποιες φαυλότητες έχουν άμεσο αντίκτυπο στη ζωή μας
1/ Της εκκλησίας ή του κράτους - όταν (και οι δυο δεδομένο αυτό) παρεμβαίνουν/επεμβαίνουν στη δικαιοσύνη;
2/ Τα της εκκλησιαστικής περιουσίας (είπαμε μεγάλο μαγαζί) ή οι οικονιμικοί χειρισμοί του κράτους;
Δεν πιστευω ουτε στο κρατος ουτε στους θεσμους του. ενας απο αυτους τους θεσμους ειναι η εκκλησια.ΟΜΩΣ: Το κράτος μας τα παίρνει στεγνά, άγρια, ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ, σχεδόν φασιστικά. Τι μας δίνει σαν ανταπόδοση, αλήθεια? Ούτε καν τις ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΕΙΣ παροχές σε κοινωνικές υπηρεσίες ΟΠΩΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟ!
Εγω εστιαζω και στα δυο. γιατι ουν εστι κρατος κι εκκλησια.Αν είχαμε λοιπόν ένα κράτος άψογο που θα μας εξασφάλιζε ανθρώπινη διαβίωση και αξιοπρεπή μεταχείριση σε νοσηλείες, συντάξεις κλπ, ναι, τότε θα εστίαζα στην εκκλησία.
Αυτά που "καταλογίζεις" στην εκκλησία γενικότερα, κι εσύ και όσοι αναφερθούν σε φαυλότητες αυτού του Σώματος, είναι και βάσιμα και τα αποδέχομαι ασυζητητί.
Το ζητούμενο όμως εδώ είναι άλλο: Να βάλουμε προταιρεότητες, ως προς το ποιες φαυλότητες έχουν άμεσο αντίκτυπο στη ζωή μας.
[/quote][/quote]Τώρα -άμεσα, και με δεδομένα τα χάλια που έχουμε σήμερα γενικότερα στην πολιτική σκηνή, λέω να καταπιάνομαι με τις λαμογιές των "πολιτικών ταγών" μας. Έχεις αντίρρηση?

Ποιος τους έβγαλε λάδι?Ειμαι εναντιος σε καθε εξουσια. επειδη οι πολιτικοι κανουν λαμογιες δεν θα πει οτι θα βγουν λαδι οι παπαδες.

πλάκα κάνεις έτσι????Η εκκλησία μας τα παίρνει χωρίς ζοριλίκια και επιβολές. Όποιος γουστάρει καταθέτει τον οβολό του.