Εκοιμήθη ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος
- ArELa
- Founder-Administrator
- Irc ψευδώνυμο: ArELa
- Φύλο: Γυναίκα
- Έδωσε Likes: 1879 φορές
- Έλαβε Likes: 2770 φορές
Re: Εκοιμήθη ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος
Eπιτέλους! Αρχίζουμε και ξαναγυρνάμε στα παλιά καλά γνωστά κι αγαπησιάρικά μας!
(είχα αρχίσει ν'ανησυχώ σοβαρά με την νέκρα σ'αυτή την ενότητα- να'ναι καλά η εμπνευσάρα μου ν'αλλάξω στάιλ, να αλωνίζει άνετα το Παγωνί μας )
Κώστα αν είναι να πας πες μου ρε να πάμε παρέα.
(είχα αρχίσει ν'ανησυχώ σοβαρά με την νέκρα σ'αυτή την ενότητα- να'ναι καλά η εμπνευσάρα μου ν'αλλάξω στάιλ, να αλωνίζει άνετα το Παγωνί μας )
Κώστα αν είναι να πας πες μου ρε να πάμε παρέα.
.
Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...
τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
-
- Σούπερ Ιδεογραφίτης
- Φύλο: Άνδρας
- Έλαβε Likes: 5 φορές
Α! Τότε έκανε μαλακία.δεν είπε "δεν ασχολούμουνα" είπε "ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ ΤΙ ΓΙΝΟΤΑΝ",
Διότι δεν ήξερε ότι επί επταετίας η Ελλάς βιώνε -μακράν της δεύτερης- την καλύτερη περίοδο της μεταπολεμικής Ιστορίας της. Φανταστείτε πόσο άχρηστοι/γραικύλοι είναι οι δημοκράτες δηλαδή. Ακόμα και μία χούφτα καραβανάδες τα κατάφεραν πολύ καλύτερα από δαύτους.
- Mantam Froufrou
- "Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης
Ρε άσε τις εξυπνάδες, δεν μ'ενδιαφέρει αν ήταν υπέρ ή κατά, μ'ενδιαφέρει και θα έπρεπε να ενδιαφέρει όλους το οτι δεν ΗΞΕΡΕ ΚΑΝ τί γινόταν (ή έτσι έλεγε)...μιλάμε για ΤΥΦΛΩΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ έτσι????Διότι δεν ήξερε ότι επί επταετίας η Ελλάς βιώνε -μακράν της δεύτερης- την καλύτερη περίοδο της μεταπολεμικής Ιστορίας της. Φανταστείτε πόσο άχρηστοι/γραικύλοι είναι οι δημοκράτες δηλαδή. Ακόμα και μία χούφτα καραβανάδες τα κατάφεραν πολύ καλύτερα από δαύτους.
και οι πιο ηλίθιοι ΗΞΕΡΑΝ οτι ΚΑΤΙ γινόταν τότε...ο συγκεκριμένος προτίμησε να τον θεωρήσουν ηλίθιο παρά να παραδεχτεί τί πίστευε...ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΔΡΕΙΑ μιλάμε!!! ΗΡΩΙΚΗ λέμε!!!!!
Την ψυχοθεραπεία μου την κάνω εδώ: http://www.alchemyofnature.blogspot.gr/
- chill
- Σούπερ Ιδεογραφίτης
- Έλαβε Likes: 1 φορά
Καθηστε ρε.. ο Χριστοδουλος δεν ηταν γενικος γραμματεας της Ιερας συνοδου επι χουντας; Διορισμενος απο τον Ιερωνυμο;
Νομιζω υπαρχει και φωτο που τον δειχνει αναμεσα στους χουντικους...
Αυτη;
Δεν ειμαι σιγουρος κι ολας.
Νομιζω υπαρχει και φωτο που τον δειχνει αναμεσα στους χουντικους...
Αυτη;
Δεν ειμαι σιγουρος κι ολας.
“Humanity has advanced, when it has advanced, not because it has been sober, responsible, and cautious, but because it has been playful, rebellious, and immature.”
-
- Σούπερ Ιδεογραφίτης
Μην λες ψέματα. Σε ενδιαφέρει και σε παρα-ενδιαφέρει αν ο Χριστόδουλος ήταν υπέρ ή κατά της Επταετίας. Αν ήταν δηλωμένος αντιχουντικός, ή ακόμη χειρότερα "προοδευτικός", θα τον γούσταρες τρελά.Ρε άσε τις εξυπνάδες, δεν μ'ενδιαφέρει αν ήταν υπέρ ή κατά, μ'ενδιαφέρει και θα έπρεπε να ενδιαφέρει όλους το οτι δεν ΗΞΕΡΕ ΚΑΝ τί γινόταν (ή έτσι έλεγε)...μιλάμε για ΤΥΦΛΩΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ έτσι????
Και επαναλαμβάβω, έάν όντως δεν ήξερε τι γινόταν επί επταετίας, τότε.... εκείνος έχασε!
ΤΥΦΛΩΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ Παγωνίτσα μου έχουν οι ανεγκέφαλοι που τρώνε στην μάπα τα σκατά της δημοκρατίας και τα βρίσκουν και εύγευστα κιόλας...
- Mantam Froufrou
Όταν ο παπατσάκαλος ήταν δηλωμένος προοδευτικός και κομμουνιστής μάλιστα ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΔΕΝ τον γούσταρα, ξέρεις γιατί? ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΠΑΠΑΔΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ, οι παππάδες πρέπει ΝΑ ΜΕΝΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΟΥΣ αγόρι μου...αυτό πιστεύω...κατάλαβες? Μην 'υποθέτεις' λοιπόν πράγματα για μένα, γιατί δεν μπαίνω σε καλούπια σαν μερικούς ελέφαντες, οκ? Εγώ είμαι πεταλούδα και χωράω παντού...Μην λες ψέματα. Σε ενδιαφέρει και σε παρα-ενδιαφέρει αν ο Χριστόδουλος ήταν υπέρ ή κατά της Επταετίας. Αν ήταν δηλωμένος αντιχουντικός, ή ακόμη χειρότερα "προοδευτικός", θα τον γούσταρες τρελά.
CHILL!!!! CHILL!!!!!!!!! LOL!Καθηστε ρε.. ο Χριστοδουλος δεν ηταν γενικος γραμματεας της Ιερας συνοδου επι χουντας; Διορισμενος απο τον Ιερωνυμο;Νομιζω υπαρχει και φωτο που τον δειχνει αναμεσα στους χουντικους...
Αν ισχύει αυτό εξηγείται γιατί δεν 'θυμάται' τίποτα!! ΑΧΑΧΑ....
Βέβαια παίζει να νόμιζε οτι η συγκεκριμένη εκδήλωση πχ ήταν μία γενική εκδήλωση του στρατού...σαν τον αγιασμό ας πούμε...ποιός ξέρει, όταν έχεις πολύ διάβασμα, χάνεις λίγο τον μπούσουλα!
Το ζήτημα του θανάτου ενός ανθρώπου είναι ατομικό, ενώ το ζήτημα της δράσης του είναι πολιτικό. Αυτά τα δύο πράγματα δεν πρέπει να μπερδεύονται. Απέναντι σε έναν νεκρό οφείλεται να υπάρχει σεβασμός και πολύ περισσότερο όταν επρόκειτο για τον αντίπαλο, γιατί αυτό ξεχωρίζει τους πολιτισμένους από τους βάρβαρους. Γνωστό είναι το ιστορικό παράδειγμα με την συμπεριφορά του Ξέρξη απέναντι στον Λεωνίδα και του Παυσανία απέναντι στο Μαρδόνιο.
Ο Χριστόδουλος ήταν αυτό που ήταν, άλλοι συμφωνούσαν με τις θέσεις του, άλλοι διαφωνούσαν. Σίγουρα μακριά από μένα το «ο αποθάνων δεδικαίωται», γιατί κανένας θάνατος δεν δικαιώνει τη ζωή κάποιου. Εξίσου μακριά, όμως, και από το να θιγεί ένα ατομικό θέμα και ειδικά όταν αυτό είναι η πιο συγκλονιστική στιγμή η μάχη του με τον θάνατο. Εκεί, απλά σιωπάς.
Ο Χριστόδουλος ήταν αυτό που ήταν, άλλοι συμφωνούσαν με τις θέσεις του, άλλοι διαφωνούσαν. Σίγουρα μακριά από μένα το «ο αποθάνων δεδικαίωται», γιατί κανένας θάνατος δεν δικαιώνει τη ζωή κάποιου. Εξίσου μακριά, όμως, και από το να θιγεί ένα ατομικό θέμα και ειδικά όταν αυτό είναι η πιο συγκλονιστική στιγμή η μάχη του με τον θάνατο. Εκεί, απλά σιωπάς.
Παρίσι και Μόσχα βαθιά τιμημένα
Αθήνα, Βαρκελώνη που βάφτηκαν με αίμα.
Αθήνα, Βαρκελώνη που βάφτηκαν με αίμα.
- ArELa
- Founder-Administrator
Χαχαααααααααααχ Όπως ξανάπα, ξαναγυρίσαμε στις παλιές καλές και χαρωπές μας μέρες!γιατί δεν μπαίνω σε καλούπια σαν μερικούς ελέφαντες, οκ? Εγώ είμαι πεταλούδα και χωράω παντού...
Ρε τσιλάτε είμαι προβληματική στην όραση, αλήθεια. Δεν τον βλέπω. Δεν μπορώ να διακρίνω δηλαδή...Καθηστε ρε.. ο Χριστοδουλος δεν ηταν γενικος γραμματεας της Ιερας συνοδου επι χουντας; Διορισμενος απο τον Ιερωνυμο;Νομιζω υπαρχει και φωτο που τον δειχνει αναμεσα στους χουντικους...
Αν καταφέρουμε να βρούμε κάτι καλύτερο- σε μεγαλύτερο, και ευκρινέστερο, τότε ναι, αυτό αποτελεί κάποιο τεκμήριο θα το σηζητούσα, ΑΝ ήταν ακόμα εν ζωή. Ως τεκμήριο βέβαια, δεν είναι απόλυτα ενδεικτικό για να τον λέμε χουντόδουλο, γιατί όσοι ζούσαν τότε, ΚΑΜΠΟΣΟΙ στο Δημόσιο ή σε κρατικο-εκκλησιαστικούς οργανισμούς, ΚΑΠΟΥ είχαν βολευτεί. ΚΑΙ οι αριστεροί.
Τέλος...
Σ'αυτό το σημείο της κατάθεσης του Ιφικράτη, προσυπογράφω με (ΜΕ όχι στα ) τα τέσσερα!Ο Χριστόδουλος ήταν αυτό που ήταν, άλλοι συμφωνούσαν με τις θέσεις του, άλλοι διαφωνούσαν. Σίγουρα μακριά από μένα το «ο αποθάνων δεδικαίωται», γιατί κανένας θάνατος δεν δικαιώνει τη ζωή κάποιου. Εξίσου μακριά, όμως, και από το να θιγεί ένα ατομικό θέμα και ειδικά όταν αυτό είναι η πιο συγκλονιστική στιγμή η μάχη του με τον θάνατο. Εκεί, απλά σιωπάς.
.
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
- Mantam Froufrou
Ίφι, είδες κάπου στο συγκεκριμένο τόπικ να μιλάμε για τον θάνατό του???? Και μάλιστα για τη μάχη του με τον θάνατο???? ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ ΜΙΛΑΜΕ! Πολύς 'σεβασμός' έπεσε ξαφνικά! Έως προσκυνήματος δηλαδή, και καθόλου μακριά απο σένα το "ο αποθανών δεδικαίωται" αφού δεν μιλάς για την ζωή του, τις πράξεις του, τα έργα του, απο...σεβασμό???? :PPPΟ Χριστόδουλος ήταν αυτό που ήταν, άλλοι συμφωνούσαν με τις θέσεις του, άλλοι διαφωνούσαν. Σίγουρα μακριά από μένα το «ο αποθάνων δεδικαίωται», γιατί κανένας θάνατος δεν δικαιώνει τη ζωή κάποιου. Εξίσου μακριά, όμως, και από το να θιγεί ένα ατομικό θέμα και ειδικά όταν αυτό είναι η πιο συγκλονιστική στιγμή η μάχη του με τον θάνατο. Εκεί, απλά σιωπάς.
- Mantam Froufrou
Οχι μόνο ήταν επι χούντας γενικός γραμματεύς λοιπόν, ήτο και συνιδρυτής της περιβόητης ΧΡΥΣΟΠΗΓΗΣ, η οποία στην ουσία τον έβαλε στον 'θρόνο' της αρχιεπισκοπής (και τους σβέρκους μας)...
Διαβάστε...ήδη βλέπω βέβαια τί έχει να γίνει...απο το καλάμι βρήκες τα 'στοιχεία'? Δεν πιστεύω να θέλει κανείς να διαψεύσει τα παρακάτω, γιατί υπάρχουν κι αλλού τα ΙΔΙΑ στοιχεία...
Αντε βρε, καλή ανάγνωσις...
Εκκλησία: Συγκλονιστικά στοιχεία γιά την "Χρυσοπηγή" και τους ανθρώπους της
Γράφει ο Β.Α. ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ
Όταν ο Καλλίνικος εξελέγη μητροπολίτης Πειραιώς, η εφημερίδα «Ορθόδοξος Τύπος», έγραψε, στην πρώτη σελίδα, άρθρο με τίτλο «Εάλω η Εκκλησία». Ζούσε τότε ο πνευματικός της γέροντας π. Χαράλαμπος Βασιλόπουλος, που γνώριζε πολύ καλά τους οργανωσιακούς και ήξερε τι σήμαινε η καινοφανής οργάνωση του Καλλίνικου Καρούσου. Αργότερα, μετά το θάνατό του, ο «ΟΤ» ξεπουλήθηκε στην τρόικα της Χρυσοπηγής.
Η οργάνωση, που είχε πολιτικές βλέψεις, από την αρχή της δημιουργίας της, προσπάθησε να αποκτήσει χρήματα, γνωριμίες και επιρροή με δικαστικούς, πολιτικούς, καθηγητές πανεπιστημίων και στρατιωτικούς. Το πέτυχε. Και μέσω αυτών προωθούσε τα πολιτικά της σχέδια χρησιμοποιώντας την Εκκλησία και την αφέλεια των θρησκευόμενων.
Η ΧΡΥΣΟΠΗΓΗ χρησιμοποίησε όλες τις συνταγές της ΖΩΗΣ και της οργάνωσης ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΩΣ, που είχε επικεφαλής τον καθηγητή πανεπιστημίου Γ. Τσιριντάνη (ψευδώνυμο Γ. Βερίτης) και τον Ιερώνυμο, οι οποίοι είχανε πείσει τον βασιλιά Παύλο ότι μέλη της έπρεπε να διοικήσουνε ηθικά την Ελλάδα. Στα τελευταία χρόνια της στρατιωτικής χούντας δημιουργήθηκε παρόμοια πολιτική οργάνωση από το Γ. Γεωργαλά, με τη βοήθεια θρησκευτικών προσώπων, με σκοπό να αναλάβουν πολιτική δράση με τα οράματα της 21ης Απριλίου (Ελλάς Ελλήνων χριστιανών).Το ίδιο επιδιώκει και η τρόικα της Χρυσοπηγής, η οποία, βέβαια, είχε βασικό στόχο τον αρχιεπισκοπικό θρόνο και την φθορά του αρχιεπισκόπου Σεραφείμ, τον οποίο συκοφαντούσε με κάθε τρόπο και μέσο. Επειδή δεν μπορέσανε να του βρούνε ηθικές παρεκτροπές του βγάλανε τη φήμη ότι ήταν «αγράμματος». Μια ματιά στο βιογραφικό του Σεραφείμ, για να δει ο καθένας ότι έχει περισσότερες και καλύτερες σπουδές από τον Καλλίνικο και μάλιστα με υψηλές βαθμολογίες.
Αργότερα χρησιμοποιήσανε τις παραθρησκευτικές εφημερίδες, για να συκοφαντήσουνε άτομα του περιβάλλοντός του. Βάλανε διάφορους λαϊκούς και κληρικούς, μεταξύ των οποίων τον π. Σπύρο Τσάκαλο, ο οποίος έχει συρθεί στα δικαστήρια και έχει καταδικαστεί με υψηλές αμετάκλητες ποινές (18 μηνών νομίζω). Ο τελευταίος σε κάθε εκλογή μητροπολίτου γύριζε στα γραφεία της Συνόδου και μοίραζε λίβελους κατά υποψηφίων, που δεν ήταν αρεστοί στην Χρυσοπηγή.
Επίσης, η Χρυσοπηγή χρησιμοποίησε δημοσιογράφους για να παρακολουθούν μέλη της Ιεραρχίας και να μεταφέρουνε πληροφορίες, ή να γράφουνε υπέρ του Χριστόδουλου. Πρόσωπα αυτής της προοπτικής ανήκουν σήμερα στο επιτελείο του αρχιεπισκόπου και μετέχει σε εφημερίδες και ηλεκτρονικά ΜΜΕ. Ένα σχήμα βοήθειας του Χριστόδουλου, με παρακολούθηση των δραστηριοτήτων του Σεραφείμ και μητροπολιτών, ήταν η TV PRESS του Γιώργου Καρατζαφέρη με το δημοσιογράφο Γιώργο Κολοκοτρώνη, ο οποίος έκανε λήψεις και ρεπορτάζ από συνεδριάσεις της Ιεραρχίας, παρακολουθώντας τα μέλη της. Χρησιμοποιεί, επίσης, ο αρχιεπίσκοπος τον γνωστό από εκδόσεις και ακροδεξιά κείμενα Ι.Δρακόπουλο, ο οποίος χειρίζεται την ιστοσελίδα της Εκκλησίας και εμφανίζονται κάθε τόσο κείμενα εναντίον των πολιτικών και της Κυβερνήσεως, για τα οποία, υποτίθεται, ότι ο κ. Χριστόδουλος δεν τα γνωρίζει, αλλά τα αποσύρει μόλις γίνεται θόρυβος. Ένας άλλος περίεργος τύπος, που ακούει στο όνομα Δημ. Φουρλεμάδης, διορίστηκε διευθυντής του Διορθόδοξου Κέντρου στην Πεντέλη και φέρνει σε επαφή τον αρχιεπίσκοπο με τους βλάχους της Ρουμανίας, απ΄ όπου ήρθε. Λέγουν ότι η αμοιβή του είναι τεράστια και κανένας δεν γνωρίζει τι ακριβώς κάνει και ποιες σπουδές έχει, γύρω από τις οποίες υπάρχουν μόνο φήμες στο μοναστήρι.
Για να εκλεγεί αρχιεπίσκοπος ο κ. Χριστόδουλος χρησιμοποιήθηκε κάθε μέσο: Πίεση, υποσχέσεις, λάδωμα, εκβιασμός για αποκαλύψεις κ.λπ.
Συκοφαντήθηκε ο συνυποψήφιός του μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Ιερώνυμος, για οικονομικά σκάνδαλα. Στο μεταξύ εκδόθηκε, πριν από την εκλογή, απαλλακτικό πόρισμα από τις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες και όταν το πόρισμα το πήγε δημοσιογράφος (ο Αλέξανδρος Στεφανόπουλος) στο διευθυντή του (Γιώργο Τράγκα) πήρε την απάντηση, ότι «αυτό το πόρισμα βγάζει αρχιεπίσκοπο τον Ιερώνυμο. Πόσα δίνει ο Ιερώνυμος;». Ο Ιερώνυμος δεν πλήρωσε και το κείμενο δεν δημοσιεύτηκε, γιατί πέρασε στην αντίπερα όχθη…οπότε και θάφτηκε. Έτσι ο Χριστόδουλος εκλέχτηκε αρχιεπίσκοπος. Οι πρωταγωνιστές του γεγονότος μού το επιβεβαιώσανε!
Αργότερα ο π. Θωμάς Συνοδινός -πρωτοπαλίκαρο του αρχιεπισκόπου- με άλλα πρόσωπα γίνανε εισπράκτορες, για να ανακαινιστεί η έπαυλη του αρχιεπισκόπου, η οποία κόστισε πάνω από 350 εκ. δρχ. Υπάρχουν και φήμες ότι ο αρχιεπίσκοπος τον προετοιμάζει για επίσκοπο, αν και έγγαμος κληρικός, αφού προηγουμένως μεθοδεύτηκε η σπουδή του στη θεολογική σχολή και η απόσυρση της γυναίκας του σε γυναικείο μοναστήρι!
Πολλοί πολιτικοί ανήκουνε σε παραθρησκευτικές οργανώσεις και επηρεάζονται απ΄ αυτές και από την ΧΡΥΣΟΠΗΓΗ (Καλός και Μαντούβαλος λ.χ.). Θα αναφέρω μονάχα ένα περιστατικό. Όταν το 1992 αποχώρησα από την ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ο τότε αντιπρόεδρος της Βουλής Ν. Κατσαρός κάλεσε στο βοηθό μου Λεωνίδα Καλλιδώνη, που με διαδέχτηκε, και του είπε ότι «τώρα που έφυγε ο Λαμπρόπουλος να συνεργαστούμε για να φύγει ο…Σεραφείμ». Ονόματα και άλλων πολιτικών είναι στη διάθεσή σας.
Τέλος, όσον αφορά την απομάκρυνση της τρόικας από τη μονή Βαρλαάμ Μετεώρων από το μακαρίτη μητροπολίτη Τρίκκης Διονύσιο, πολλά είχανε ακουστεί τότε, όχι και τόσο κολακευτικά για την αδελφότητα της Χρυσοπηγής, που εγκαταστάθηκε στην οδό Στέντορος 4 στο Παγκράτι και εκεί ανδρώθηκε. Κυνήγησαν το χρήμα και γνωριμίες με δικαστικούς, πολιτικούς, δημοσιογράφους, οικονομικούς παράγοντες και άλλους σημαντικούς του δημόσιου βίου. Παράλληλα καταλάβανε ισχυρές εκκλησιαστικές θέσεις και κατασταθήκανε μητροπολίτες σε τρεις χρυσοφόρες μητροπόλεις Πειραιά, Δημητριάδα, Αιγιαλεία-Καλάβρυτα. Αυτό συνεχίζεται ως σήμερα, όπου οι επικεφαλής της Χρυσοπηγής και τα παιδιά τους μαζεύουν χρήματα και γνωριμίες (ο Θεόκλητος Κουμαριανός λ.χ. δεν εξοφλούσε ξυλογλύπτη, στον οποίο η μητρόπολη οφείλει 80 εκ. δρχ. Οι επίτροποι της εκκλησίας λέγανε στον ενδιαφερόμενο ότι όλα τα χρήματα τα μάζευε ο μητροπολίτης και δεν άφηνε στο ναό δεκάρα).
Όσο για τα ηθικά θέματα, αυτά σκεπάζονται επιτηδείως και όπως είναι γνωστό το 1982 είχα κάνει σχετικές αποκαλύψεις, οι οποίες επαληθεύονται τώρα με άλλα παρόμοια ηθικής τάξεως ζητήματα αρσενοκοιτίας! Τότε είχα καταδικαστεί πρωτόδικα, γιατί είχε κατασκευαστεί η σύνθεση του δικαστηρίου, όπως ανακάλυψα αργότερα. Ο ένας από τους δικαστές, που είχε υπηρετήσει στα Καλάβρυτα, είναι ψάλτης στο μητροπολιτικό ναό Αθηνών! Στο εφετείο αναγκάστηκα να ανακαλέσω, μετά από πίεση δικηγόρων, πολιτικών και άλλων προσώπων, που ενδιαφερόντουσαν για τον Καλλίνικο, επειδή «ήταν δικός τους άνθρωπος», δηλαδή δεξιός. Σήμερα με τις αποκαλύψεις που γίνονται και βγαίνουν στη δημοσιότητα ως χιονοστιβάδα, στα μέλη της Χρυσοπηγής δεν υπάρχει αιδώς, για να παραιτηθούν οι επικεφαλής της, να πάνε στο μοναστήρι τους, που κακώς λειτουργεί, και να προσευχηθούνε. Υπάρχει τόση διαστροφή, που νομίζουνε ότι αυτοί είναι οι εκπρόσωποι της χριστιανικής ηθικής και του ελληνικού πατριωτισμού. Κουβαλάνε μέσα τους τη νοοτροπία της λεγόμενης εθνικοφροσύνης του 1949, δεν καταλάβανε όμως ότι οι καιροί αλλάξανε και μείνανε μόνοι τους και γραφικοί, σκορπίζοντας μίσος στο περιβάλλον τους.
απο kalami.gr
--------------------------------------------------------------------------------
Διαβάστε...ήδη βλέπω βέβαια τί έχει να γίνει...απο το καλάμι βρήκες τα 'στοιχεία'? Δεν πιστεύω να θέλει κανείς να διαψεύσει τα παρακάτω, γιατί υπάρχουν κι αλλού τα ΙΔΙΑ στοιχεία...
Αντε βρε, καλή ανάγνωσις...
Εκκλησία: Συγκλονιστικά στοιχεία γιά την "Χρυσοπηγή" και τους ανθρώπους της
Γράφει ο Β.Α. ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ
Όταν ο Καλλίνικος εξελέγη μητροπολίτης Πειραιώς, η εφημερίδα «Ορθόδοξος Τύπος», έγραψε, στην πρώτη σελίδα, άρθρο με τίτλο «Εάλω η Εκκλησία». Ζούσε τότε ο πνευματικός της γέροντας π. Χαράλαμπος Βασιλόπουλος, που γνώριζε πολύ καλά τους οργανωσιακούς και ήξερε τι σήμαινε η καινοφανής οργάνωση του Καλλίνικου Καρούσου. Αργότερα, μετά το θάνατό του, ο «ΟΤ» ξεπουλήθηκε στην τρόικα της Χρυσοπηγής.
Η οργάνωση, που είχε πολιτικές βλέψεις, από την αρχή της δημιουργίας της, προσπάθησε να αποκτήσει χρήματα, γνωριμίες και επιρροή με δικαστικούς, πολιτικούς, καθηγητές πανεπιστημίων και στρατιωτικούς. Το πέτυχε. Και μέσω αυτών προωθούσε τα πολιτικά της σχέδια χρησιμοποιώντας την Εκκλησία και την αφέλεια των θρησκευόμενων.
Η ΧΡΥΣΟΠΗΓΗ χρησιμοποίησε όλες τις συνταγές της ΖΩΗΣ και της οργάνωσης ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΩΣ, που είχε επικεφαλής τον καθηγητή πανεπιστημίου Γ. Τσιριντάνη (ψευδώνυμο Γ. Βερίτης) και τον Ιερώνυμο, οι οποίοι είχανε πείσει τον βασιλιά Παύλο ότι μέλη της έπρεπε να διοικήσουνε ηθικά την Ελλάδα. Στα τελευταία χρόνια της στρατιωτικής χούντας δημιουργήθηκε παρόμοια πολιτική οργάνωση από το Γ. Γεωργαλά, με τη βοήθεια θρησκευτικών προσώπων, με σκοπό να αναλάβουν πολιτική δράση με τα οράματα της 21ης Απριλίου (Ελλάς Ελλήνων χριστιανών).Το ίδιο επιδιώκει και η τρόικα της Χρυσοπηγής, η οποία, βέβαια, είχε βασικό στόχο τον αρχιεπισκοπικό θρόνο και την φθορά του αρχιεπισκόπου Σεραφείμ, τον οποίο συκοφαντούσε με κάθε τρόπο και μέσο. Επειδή δεν μπορέσανε να του βρούνε ηθικές παρεκτροπές του βγάλανε τη φήμη ότι ήταν «αγράμματος». Μια ματιά στο βιογραφικό του Σεραφείμ, για να δει ο καθένας ότι έχει περισσότερες και καλύτερες σπουδές από τον Καλλίνικο και μάλιστα με υψηλές βαθμολογίες.
Αργότερα χρησιμοποιήσανε τις παραθρησκευτικές εφημερίδες, για να συκοφαντήσουνε άτομα του περιβάλλοντός του. Βάλανε διάφορους λαϊκούς και κληρικούς, μεταξύ των οποίων τον π. Σπύρο Τσάκαλο, ο οποίος έχει συρθεί στα δικαστήρια και έχει καταδικαστεί με υψηλές αμετάκλητες ποινές (18 μηνών νομίζω). Ο τελευταίος σε κάθε εκλογή μητροπολίτου γύριζε στα γραφεία της Συνόδου και μοίραζε λίβελους κατά υποψηφίων, που δεν ήταν αρεστοί στην Χρυσοπηγή.
Επίσης, η Χρυσοπηγή χρησιμοποίησε δημοσιογράφους για να παρακολουθούν μέλη της Ιεραρχίας και να μεταφέρουνε πληροφορίες, ή να γράφουνε υπέρ του Χριστόδουλου. Πρόσωπα αυτής της προοπτικής ανήκουν σήμερα στο επιτελείο του αρχιεπισκόπου και μετέχει σε εφημερίδες και ηλεκτρονικά ΜΜΕ. Ένα σχήμα βοήθειας του Χριστόδουλου, με παρακολούθηση των δραστηριοτήτων του Σεραφείμ και μητροπολιτών, ήταν η TV PRESS του Γιώργου Καρατζαφέρη με το δημοσιογράφο Γιώργο Κολοκοτρώνη, ο οποίος έκανε λήψεις και ρεπορτάζ από συνεδριάσεις της Ιεραρχίας, παρακολουθώντας τα μέλη της. Χρησιμοποιεί, επίσης, ο αρχιεπίσκοπος τον γνωστό από εκδόσεις και ακροδεξιά κείμενα Ι.Δρακόπουλο, ο οποίος χειρίζεται την ιστοσελίδα της Εκκλησίας και εμφανίζονται κάθε τόσο κείμενα εναντίον των πολιτικών και της Κυβερνήσεως, για τα οποία, υποτίθεται, ότι ο κ. Χριστόδουλος δεν τα γνωρίζει, αλλά τα αποσύρει μόλις γίνεται θόρυβος. Ένας άλλος περίεργος τύπος, που ακούει στο όνομα Δημ. Φουρλεμάδης, διορίστηκε διευθυντής του Διορθόδοξου Κέντρου στην Πεντέλη και φέρνει σε επαφή τον αρχιεπίσκοπο με τους βλάχους της Ρουμανίας, απ΄ όπου ήρθε. Λέγουν ότι η αμοιβή του είναι τεράστια και κανένας δεν γνωρίζει τι ακριβώς κάνει και ποιες σπουδές έχει, γύρω από τις οποίες υπάρχουν μόνο φήμες στο μοναστήρι.
Για να εκλεγεί αρχιεπίσκοπος ο κ. Χριστόδουλος χρησιμοποιήθηκε κάθε μέσο: Πίεση, υποσχέσεις, λάδωμα, εκβιασμός για αποκαλύψεις κ.λπ.
Συκοφαντήθηκε ο συνυποψήφιός του μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Ιερώνυμος, για οικονομικά σκάνδαλα. Στο μεταξύ εκδόθηκε, πριν από την εκλογή, απαλλακτικό πόρισμα από τις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες και όταν το πόρισμα το πήγε δημοσιογράφος (ο Αλέξανδρος Στεφανόπουλος) στο διευθυντή του (Γιώργο Τράγκα) πήρε την απάντηση, ότι «αυτό το πόρισμα βγάζει αρχιεπίσκοπο τον Ιερώνυμο. Πόσα δίνει ο Ιερώνυμος;». Ο Ιερώνυμος δεν πλήρωσε και το κείμενο δεν δημοσιεύτηκε, γιατί πέρασε στην αντίπερα όχθη…οπότε και θάφτηκε. Έτσι ο Χριστόδουλος εκλέχτηκε αρχιεπίσκοπος. Οι πρωταγωνιστές του γεγονότος μού το επιβεβαιώσανε!
Αργότερα ο π. Θωμάς Συνοδινός -πρωτοπαλίκαρο του αρχιεπισκόπου- με άλλα πρόσωπα γίνανε εισπράκτορες, για να ανακαινιστεί η έπαυλη του αρχιεπισκόπου, η οποία κόστισε πάνω από 350 εκ. δρχ. Υπάρχουν και φήμες ότι ο αρχιεπίσκοπος τον προετοιμάζει για επίσκοπο, αν και έγγαμος κληρικός, αφού προηγουμένως μεθοδεύτηκε η σπουδή του στη θεολογική σχολή και η απόσυρση της γυναίκας του σε γυναικείο μοναστήρι!
Πολλοί πολιτικοί ανήκουνε σε παραθρησκευτικές οργανώσεις και επηρεάζονται απ΄ αυτές και από την ΧΡΥΣΟΠΗΓΗ (Καλός και Μαντούβαλος λ.χ.). Θα αναφέρω μονάχα ένα περιστατικό. Όταν το 1992 αποχώρησα από την ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ο τότε αντιπρόεδρος της Βουλής Ν. Κατσαρός κάλεσε στο βοηθό μου Λεωνίδα Καλλιδώνη, που με διαδέχτηκε, και του είπε ότι «τώρα που έφυγε ο Λαμπρόπουλος να συνεργαστούμε για να φύγει ο…Σεραφείμ». Ονόματα και άλλων πολιτικών είναι στη διάθεσή σας.
Τέλος, όσον αφορά την απομάκρυνση της τρόικας από τη μονή Βαρλαάμ Μετεώρων από το μακαρίτη μητροπολίτη Τρίκκης Διονύσιο, πολλά είχανε ακουστεί τότε, όχι και τόσο κολακευτικά για την αδελφότητα της Χρυσοπηγής, που εγκαταστάθηκε στην οδό Στέντορος 4 στο Παγκράτι και εκεί ανδρώθηκε. Κυνήγησαν το χρήμα και γνωριμίες με δικαστικούς, πολιτικούς, δημοσιογράφους, οικονομικούς παράγοντες και άλλους σημαντικούς του δημόσιου βίου. Παράλληλα καταλάβανε ισχυρές εκκλησιαστικές θέσεις και κατασταθήκανε μητροπολίτες σε τρεις χρυσοφόρες μητροπόλεις Πειραιά, Δημητριάδα, Αιγιαλεία-Καλάβρυτα. Αυτό συνεχίζεται ως σήμερα, όπου οι επικεφαλής της Χρυσοπηγής και τα παιδιά τους μαζεύουν χρήματα και γνωριμίες (ο Θεόκλητος Κουμαριανός λ.χ. δεν εξοφλούσε ξυλογλύπτη, στον οποίο η μητρόπολη οφείλει 80 εκ. δρχ. Οι επίτροποι της εκκλησίας λέγανε στον ενδιαφερόμενο ότι όλα τα χρήματα τα μάζευε ο μητροπολίτης και δεν άφηνε στο ναό δεκάρα).
Όσο για τα ηθικά θέματα, αυτά σκεπάζονται επιτηδείως και όπως είναι γνωστό το 1982 είχα κάνει σχετικές αποκαλύψεις, οι οποίες επαληθεύονται τώρα με άλλα παρόμοια ηθικής τάξεως ζητήματα αρσενοκοιτίας! Τότε είχα καταδικαστεί πρωτόδικα, γιατί είχε κατασκευαστεί η σύνθεση του δικαστηρίου, όπως ανακάλυψα αργότερα. Ο ένας από τους δικαστές, που είχε υπηρετήσει στα Καλάβρυτα, είναι ψάλτης στο μητροπολιτικό ναό Αθηνών! Στο εφετείο αναγκάστηκα να ανακαλέσω, μετά από πίεση δικηγόρων, πολιτικών και άλλων προσώπων, που ενδιαφερόντουσαν για τον Καλλίνικο, επειδή «ήταν δικός τους άνθρωπος», δηλαδή δεξιός. Σήμερα με τις αποκαλύψεις που γίνονται και βγαίνουν στη δημοσιότητα ως χιονοστιβάδα, στα μέλη της Χρυσοπηγής δεν υπάρχει αιδώς, για να παραιτηθούν οι επικεφαλής της, να πάνε στο μοναστήρι τους, που κακώς λειτουργεί, και να προσευχηθούνε. Υπάρχει τόση διαστροφή, που νομίζουνε ότι αυτοί είναι οι εκπρόσωποι της χριστιανικής ηθικής και του ελληνικού πατριωτισμού. Κουβαλάνε μέσα τους τη νοοτροπία της λεγόμενης εθνικοφροσύνης του 1949, δεν καταλάβανε όμως ότι οι καιροί αλλάξανε και μείνανε μόνοι τους και γραφικοί, σκορπίζοντας μίσος στο περιβάλλον τους.
απο kalami.gr
--------------------------------------------------------------------------------
-
- Σούπερ Ιδεογραφίτης
Ο Παπατσάκαλος είναι γραφικός τηλε-μαϊντανός. Αν τον θεωρείς "κομμουνιστή"... πάω πάσο, αλλά εγώ σπάω τρελή πλάκα με τον τύπο... Έχει χάσει την μπάλα...Όταν ο παπατσάκαλος ήταν δηλωμένος προοδευτικός και κομμουνιστής μάλιστα ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΔΕΝ τον γούσταρα, ξέρεις γιατί?
ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΠΑΠΑΔΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ, οι παππάδες πρέπει ΝΑ ΜΕΝΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΟΥΣ αγόρι μου...αυτό πιστεύω...κατάλαβες?
Θεωρητικά έχεις δίκιο.
Πρακτικά όμως, είσαι εκτός πραγματικότητας.
Από την στιγμή που κάποιος κατέχει ένα δημόσιο αξίωμα και ένα υψηλότατο πόστο σε έναν πανίσχυρο μηχανισμό όπως η Εκκλησία, και είναι ο θρησκευτικός-πνευματικός ηγέτης της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού, τότε είναι λογικό να εκφέρει πολιτική και κοινωνική άποψη.
Χίλιες φορές ένας ιερέας με λόγο πολιτικό και κοινωνικό, παρά ένας "μουγγός" τύπου Σεραφείμ.
Αν παρατήρησες το αβατάρ μου, ο ελέφαντας είναι στυλάκι....Μην 'υποθέτεις' λοιπόν πράγματα για μένα, γιατί δεν μπαίνω σε καλούπια σαν μερικούς ελέφαντες, οκ? Εγώ είμαι πεταλούδα και χωράω παντού...
Ε
πίσης Παγωνίτσα μου, όσοι λένε πως "δεν μπαίνουν σε καλούπια", είναι οι πρώτοι που καλουπώνονται... και ας μη το έχουν καταλάβει... Και αυτό είναι το χειρότερο...
- ArELa
- Founder-Administrator
Το διάβασα αρχικά αλλά δεν συνέχισα.
Δε γουστάρω να νευριάζω και να χαλιέμαι ντε και καλά.
Κάποια στιγμή θα το διαβάσω όλο πάντως, έτσι για να μην κλείνω τα μάτια μου σε τίποτα, (πράγμα που στιλιτεύω).
Η περίτρανη απόδειξη εδώ, είναι πως του'δωσες την ΑΠΟΛΥΤΗ αξία, για να τον πολεμάς ακόμα και μετά θάνατον.
Κι επειδή εσένα σ'εκτιμώ και σαν πνεύμα και σα σκέψη και σαν απ'όλα σου, το να δίνεις εσύ αξία σε κάποιον (άσχετα αν βγάζεις τις ζοχάδες σου στην αξία), επιβεβαιώνει μέσα μου ότι σωστά τον "πάω"
Χαλάρωσε μη μου χαλάς την αύρα σου.
Σκατόψυχη δεν είσαι δεν ήσουν και δε θα γίνεις ποτέ.
Άσε το νεκρό στην ησυχία του και χαμογέλα
Και επιτέλους ΣΚΑΣΕ! Μην συνεχίζεις ρε μ'αυτο! υπερθεμάτισες λέμε - μέχρι και τον ελέφαντα έφερες να αποδεικνύει οτι ΕΙΝΑΙ ΣΤΥΛΑΤΟΣ ΕΛΕΦΑΣ!
Δε γουστάρω να νευριάζω και να χαλιέμαι ντε και καλά.
Κάποια στιγμή θα το διαβάσω όλο πάντως, έτσι για να μην κλείνω τα μάτια μου σε τίποτα, (πράγμα που στιλιτεύω).
Η περίτρανη απόδειξη εδώ, είναι πως του'δωσες την ΑΠΟΛΥΤΗ αξία, για να τον πολεμάς ακόμα και μετά θάνατον.
Κι επειδή εσένα σ'εκτιμώ και σαν πνεύμα και σα σκέψη και σαν απ'όλα σου, το να δίνεις εσύ αξία σε κάποιον (άσχετα αν βγάζεις τις ζοχάδες σου στην αξία), επιβεβαιώνει μέσα μου ότι σωστά τον "πάω"
Χαλάρωσε μη μου χαλάς την αύρα σου.
Σκατόψυχη δεν είσαι δεν ήσουν και δε θα γίνεις ποτέ.
Άσε το νεκρό στην ησυχία του και χαμογέλα
Και επιτέλους ΣΚΑΣΕ! Μην συνεχίζεις ρε μ'αυτο! υπερθεμάτισες λέμε - μέχρι και τον ελέφαντα έφερες να αποδεικνύει οτι ΕΙΝΑΙ ΣΤΥΛΑΤΟΣ ΕΛΕΦΑΣ!
.
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
- _XRHSTOS_
- Operator
- Irc ψευδώνυμο: _XRHSTOS_
Προφανώς όταν ο Χριστόδουλος είχε πει ότι "δεν ήξερε τί γινόταν επι "χούντας"" (ΑΝ το είχε πει πραγματικά και δεν είναι καμμιά προπαγάνδα των θ/κ),δεν εννοούσε ότι δεν ήξερε ότι υπήρχαν συλλήψεις κλπ. Απλώς ο άνθρωπος δεν γνώριζε για τα 6.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000 θύματα του ολοκαυτώματος που προκάλεσε ο Γ.Παπαδόπουλος...
Γιατί η επταετία είναι χειρότερη στη Μεταπολίτευση,απ' ότι ήταν στην εποχή της!
Γιατί η επταετία είναι χειρότερη στη Μεταπολίτευση,απ' ότι ήταν στην εποχή της!
Γεια σας
Η Εκκλησια εχει λογο για θεματα που αφορουν την πολιτικη, ακομα και την εξωτερικη πολιτικη στο βαθμο που δεν υποδεικνυει συγκεκριμενα μοντελα ασκησης πολιτικης. Ειδικα η ορθοδοξη Εκκλησια εχει παραδοση σ' αυτο το θεμα. Ας μην ξεχναμε οτι και επι Βυζαντιου οι επισκοποι ηταν προσωπα που ειχαν και πολιτικες εξουσιες σε βαθμο που διαπραγματευονταν και την παραδοση της πολης του ή συναλλασσοντ πολιτικως καθ' οιονδηποτε τροπον. Οποτε ο κατ' εξακολουθησιν ισχυρισμος οτι η Εκκλησια δεν εχει λογο σε θεματα πολιτικης ειναι μαλλον ατοπος.
ΕΛΛΗΝΩΝΠΡΟΜΑΧΟΥΝΤΕΣΑΘΗΝΑΙΟΙΜΑΡΑΘΩΝΙ
ΧΡΥΣΟΦΟΡΩΝΜΗΔΩΝΕΣΤΟΡΕΣΑΝΔΥΝΑΜΙΝ
...ΓΙΑ ΤΑ 2500 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΧΗΝ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ
ΧΡΥΣΟΦΟΡΩΝΜΗΔΩΝΕΣΤΟΡΕΣΑΝΔΥΝΑΜΙΝ
...ΓΙΑ ΤΑ 2500 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΧΗΝ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ
το θεμα δεν ειναι αν εχει λογο. αλλα αν πρεπει να εχει λογο ενας πνευματικος φορέας.
Γιατι να μην εχουν λογο και οι ινδουιστες, οι υσεεϊτες και οι βουδιστές;.
Γιατι να μην εχουν λογο και οι ινδουιστες, οι υσεεϊτες και οι βουδιστές;.
- ArELa
- Founder-Administrator
Η μεγαλειώδης σε προσέλευση και ποιότητα νεκρώσιμος ακολουθία, και ταφή του Μακαριστού, καταδεικνύει αφ'εαυτής την λαϊκή αγάπη προς στον άνδρα.
Στα μεθεόρτια αυτό το λαϊκό μήνυμα σίγουρα θα προβληματίσει πολλούς στο βαθμό που καταδεικνύει
α/ ότι ο κόσμος τελικά δεν πείθεται απο προπαγάνδες (κι αυτή που έγινε εναντίον του στη διάρκεια της θητείας του ήταν ανηλεής και διαρκής) , όταν αυτές επιδιώκουν να πείσουν για κάτι που είναι κάθετα αντίθετο στο ένστικτο και το κριτήριό του. (παρήγορη αυτή η διαπίστωση). Η άνευ προηγουμένου προσέλευση, δεν υποκινήθηκε μόνο απ'το θρησκευτικό συναίσθημα, αλλά και από τη λαϊκή επικρότηση της στάσης του κατά της παγκοσμιοποίησης. Οι χιλιάδες σημαίες στην ογκώδη πορεία έδωσαν το δικό τους ξεχωριστό μήνυμα.
β/ Πέρα και έξω απ'τον Χριστόδουλο, η λαϊκή βάση της εθνότητας που λέγεται Έλληνες, έχει ανάγκη μιας ηγετικής φυσιογνωμίας που δεν θα περιορίζεται στο ρόλο του θρησκευτικού ποιμενάρχη, όπως το σχήμα του Χριστόδουλου αναγκαστικά τον καθόριζε ως τέτοιον.
Πέραν των θρησκευτικών, ο κόσμος σήμερα έχει την άμεση και έντονη ανάγκη ενός πολιτικού ηγέτη, που θα μπορεί ν'αποκαλεί εθνάρχη, ο οποίος δεν θα ξεπουλάει την Ελλάδα πιρ παρά, δεν θα συμβιβάζεται σε απαράδεκτες συμφωνίες "για το καλό μας" και δεν θα προδίδει ιερά και όσια.
Άφησε μία πρωτόγνωρη παρακαταθήκη και άνοιξε νέα εποχή.
Εύχομαι ο διάδοχός του να σταθεί αντάξιός του, πράγμα εξαιρετικά δύσκολο αφού σήκωσε πολύ ψηλά τον πήχυ.
Πέρα απ'τους λόγους του που αφορούσαν την πατρίδα, αυτό που μου μένει έντονα από εκείνον, είναι το χαμόγελό του.
Ακόμα και σε στιγμές οδύνης χαμογελούσε... Όχι ψεύτικα.
Ελπίζω να ανέβει κάποια στιγμή και βίντεο με στιγμιότυπα αυτής της κηδείας.
ΑΞΙΟΣ!
Στα μεθεόρτια αυτό το λαϊκό μήνυμα σίγουρα θα προβληματίσει πολλούς στο βαθμό που καταδεικνύει
α/ ότι ο κόσμος τελικά δεν πείθεται απο προπαγάνδες (κι αυτή που έγινε εναντίον του στη διάρκεια της θητείας του ήταν ανηλεής και διαρκής) , όταν αυτές επιδιώκουν να πείσουν για κάτι που είναι κάθετα αντίθετο στο ένστικτο και το κριτήριό του. (παρήγορη αυτή η διαπίστωση). Η άνευ προηγουμένου προσέλευση, δεν υποκινήθηκε μόνο απ'το θρησκευτικό συναίσθημα, αλλά και από τη λαϊκή επικρότηση της στάσης του κατά της παγκοσμιοποίησης. Οι χιλιάδες σημαίες στην ογκώδη πορεία έδωσαν το δικό τους ξεχωριστό μήνυμα.
β/ Πέρα και έξω απ'τον Χριστόδουλο, η λαϊκή βάση της εθνότητας που λέγεται Έλληνες, έχει ανάγκη μιας ηγετικής φυσιογνωμίας που δεν θα περιορίζεται στο ρόλο του θρησκευτικού ποιμενάρχη, όπως το σχήμα του Χριστόδουλου αναγκαστικά τον καθόριζε ως τέτοιον.
Πέραν των θρησκευτικών, ο κόσμος σήμερα έχει την άμεση και έντονη ανάγκη ενός πολιτικού ηγέτη, που θα μπορεί ν'αποκαλεί εθνάρχη, ο οποίος δεν θα ξεπουλάει την Ελλάδα πιρ παρά, δεν θα συμβιβάζεται σε απαράδεκτες συμφωνίες "για το καλό μας" και δεν θα προδίδει ιερά και όσια.
Άφησε μία πρωτόγνωρη παρακαταθήκη και άνοιξε νέα εποχή.
Εύχομαι ο διάδοχός του να σταθεί αντάξιός του, πράγμα εξαιρετικά δύσκολο αφού σήκωσε πολύ ψηλά τον πήχυ.
Πέρα απ'τους λόγους του που αφορούσαν την πατρίδα, αυτό που μου μένει έντονα από εκείνον, είναι το χαμόγελό του.
Ακόμα και σε στιγμές οδύνης χαμογελούσε... Όχι ψεύτικα.
Ελπίζω να ανέβει κάποια στιγμή και βίντεο με στιγμιότυπα αυτής της κηδείας.
ΑΞΙΟΣ!
.
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Eλπιζω ο επομενος να θυματε οτι η εκκλησια ειναι πνευματικος θεσμος κι οχι πολιτικος
- ArELa
- Founder-Administrator
Το ένα δεν αποκλείει το άλλο.
Αυτό ήταν το βασικό επιχείρημα της προπαγάνδας που λέω.
Κι είναι σαθρό.
Δεν καταλαβαίνω γιατί ένας πνευματικός θεσμός δεν νομιμοποιείται να εκφέρει γνώμη για εθνικά ζητήματα.
Πρόσεξε, λέω εθνικά , που σημαίνει πως διακυβεύονται πολλά για ολόκληρη τη χώρα, όταν οι πολιτικοί χειρισμοί σ'αυτά είναι επιβλαβείς και παρακινδυνευμένοι.
Αυτό ήταν το βασικό επιχείρημα της προπαγάνδας που λέω.
Κι είναι σαθρό.
Δεν καταλαβαίνω γιατί ένας πνευματικός θεσμός δεν νομιμοποιείται να εκφέρει γνώμη για εθνικά ζητήματα.
Πρόσεξε, λέω εθνικά , που σημαίνει πως διακυβεύονται πολλά για ολόκληρη τη χώρα, όταν οι πολιτικοί χειρισμοί σ'αυτά είναι επιβλαβείς και παρακινδυνευμένοι.
.
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
- ArELa
- Founder-Administrator
.
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
θεωρεις οτι η εκκλησια εφερε λογο μονο στα εθνικα θεματα;
Η εκκλησια στηριζει ή οχι βουλευτες και πολιτικους για την εκκλογή τους.
Η εκκλησια επεμβαινει στη δικαιωσυνη. εκτως αν θελεις να χαψουμε οτι η υποθεση γιοσακη και βαβυλη ειναι μεμονωμενη περιπτωση.
μην ξεχνουμε ποιος εστειλε συστατικη επιστολη για τον βαβυλη.
και τιποτα δεν με κανει να πιστευω οτι οπως προσπαθησε να βγαλει λαδι τον εμπορο ναρκωτικων βαβυλη για τα συμφερωντα της δεν θα κανει το ιδιο για να ενοχοποιησει εναν αθωο που τους μπηκε στα ρουθουνια.
δεν ειναι τυχαιο οτι εχουν επιτροπη επι των αιρεσεων που ξημεροβραδιαζεται στις αστυνομιες και τα δικαστηρια.
Η εκκλησια επεμβαινει στη δικαιωσυνη. εκτως αν θελεις να χαψουμε οτι η υποθεση γιοσακη και βαβυλη ειναι μεμονωμενη περιπτωση.
και τιποτα δεν με κανει να πιστευω οτι οπως προσπαθησε να βγαλει λαδι τον εμπορο ναρκωτικων βαβυλη για τα συμφερωντα της δεν θα κανει το ιδιο για να ενοχοποιησει εναν αθωο που τους μπηκε στα ρουθουνια.
δεν ειναι τυχαιο οτι εχουν επιτροπη επι των αιρεσεων που ξημεροβραδιαζεται στις αστυνομιες και τα δικαστηρια.
- ArELa
- Founder-Administrator
Σωστό, αλλά...Προσωπείο έγραψε:θεωρεις οτι η εκκλησια εφερε λογο μονο στα εθνικα θεματα;
Και οι πολιτικοί στηρίζουν επίδοξους αρχιεπισκόπους τώρα.
Συγκοινωνούντα δοχεία λοιπόν εκ των πραγμάτων, όπως κι εσύ επισημαίνεις.
Άλλος ένας λόγος που θεωρώ σαθρότατο έως και βλακώδες το επιχείρημα ότι ο "πνευματικός θεσμός" που λέγεται εκκλησία δεν πρέπει να'χει λόγο-θέση και άποψη στα κοινά.
Δεν αμφιβάλλω ότι επεμβαίνει ΚΑΙ στη δικαιοσύνη. Με βλέπεις να καθαγιάζω το ιερατείο? Κάνουν τις ρεμούλες τους, κάνουν τα λάθη τους ΟΛΟΙ. Παλιά όμως δεν μιλούσε κανείς γι'αυτά επί της ουσίας, ή απλά δεν ασχολιόταν, ή απλά απαξίωνε την εκκλησία και την έβαζε στην άκρη. Γι'αυτό λέω ότι μετά τον Χριστόδουλο άνοιξε νέα εποχή. Το ότι "πάω" τον συγκεκριμένο άνδρα, δε σημαίνει ότι ξάφνου έγινα θεούσα και λέω "ό,τι πει το ιερατείο". Να ξηγιόμαστε να μην παρεξηγιόμαστε δηλαδή.Η εκκλησια επεμβαινει στη δικαιωσυνη. εκτως αν θελεις να χαψουμε οτι η υποθεση γιοσακη και βαβυλη ειναι μεμονωμενη περιπτωση.
Αυτά που "καταλογίζεις" στην εκκλησία γενικότερα, κι εσύ και όσοι αναφερθούν σε φαυλότητες αυτού του Σώματος, είναι και βάσιμα και τα αποδέχομαι ασυζητητί.
Το ζητούμενο όμως εδώ είναι άλλο: Να βάλουμε προταιρεότητες, ως προς το ποιες φαυλότητες έχουν άμεσο αντίκτυπο στη ζωή μας.
1/ Της εκκλησίας ή του κράτους - όταν (και οι δυο δεδομένο αυτό) παρεμβαίνουν/επεμβαίνουν στη δικαιοσύνη;
2/ Τα της εκκλησιαστικής περιουσίας (είπαμε μεγάλο μαγαζί) ή οι οικονιμικοί χειρισμοί του κράτους;
Η εκκλησία μας τα παίρνει χωρίς ζοριλίκια και επιβολές. Όποιος γουστάρει καταθέτει τον οβολό του.
Θα μου πεις γίνονται και εκεί ρεμούλες, ναι, αρπαχτές ναι ωραία. Αλλά κάνουν και έργο στους απόρους που πάνε στις ενορίες - έστω κι αν είναι ένα πιάτο φαί. Μαζεύουν ρούχα και τα μοιράζουν. Ο Χριστόδουλος επίσης καθιέρωσε και επίδομα για τους πολυτέκνους της Θράκης αν θυμάσαι. Ό,τι προαιρείται δίνει ο πιστός στην εκκλησία, ό,τι προαιρείται η εκκλησία δίνει στον πιστό. Ένα άτυπο, ανεπίσημο και μη υποχρεωτικό πάρε-δώσε.
ΟΜΩΣ: Το κράτος μας τα παίρνει στεγνά, άγρια, ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ, σχεδόν φασιστικά. Τι μας δίνει σαν ανταπόδοση, αλήθεια? Ούτε καν τις ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΕΙΣ παροχές σε κοινωνικές υπηρεσίες ΟΠΩΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟ!
Αν είχαμε λοιπόν ένα κράτος άψογο που θα μας εξασφάλιζε ανθρώπινη διαβίωση και αξιοπρεπή μεταχείριση σε νοσηλείες, συντάξεις κλπ, ναι, τότε θα εστίαζα στην εκκλησία.
Τώρα -άμεσα, και με δεδομένα τα χάλια που έχουμε σήμερα γενικότερα στην πολιτική σκηνή, λέω να καταπιάνομαι με τις λαμογιές των "πολιτικών ταγών" μας. Έχεις αντίρρηση?
.
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Ειμαι εναντιος σε καθε εξουσια. επειδη οι πολιτικοι κανουν λαμογιες δεν θα πει οτι θα βγουν λαδι οι παπαδες.
Επισης αυτα που ειπα με τις επιτροπες αιρεσεων δεν ξερω αν υπηρχαν επι σεραφιμ αλλα εκαναν αισθητη την παρουσια τους επι χριστοδουλου.
Επι της μερες του εγιναν συνεδρια για την νομικη αντιμετωπιση της "νεοειδωλολατρειας¨ πραγμα που πρακτικα σημαινει "κυνηγι" μαγισσων.
Προσωπικα δεν εξοργιζομαι ιδιαιτερα με το κρατος επειδη δεν πιστευω σε αυτο αλλα δεν ανεχομαι μια οργανωση που τολμαει να λεει οτι ειναι χριστιανικη να την εχει δει εξουσιαστης.
Εχω θεο πως να το κανουμε.
Αυτο δεν επιρεαζει αμεσα κοσμο;
Αποφασεις επι αποφασεων απο τα ευρωπαϊκα δικαστηρια που δικαιωνουν πολιτες εναντι μονών δεν εφαρμοστικαν ποτέ. γιατι η εκκλησια ειναι πανω απο το κρατος.
2) Η εκκλησια της ταπεινοτητας δεν χρειαζεται περιουσιες ουτε και πλουτη.
Η εκκλησια ειναι ενα καταλοιπο της φεουδαρχιας. ενας μεγαλογαιοκτημονας, ενας βιομηχανος. ξερουμε τι ειναι.
Το ιερατειο ειναι επικινδυνο ακριβως γιατι αν και αποτελειτε απο λαμογια επηρεαζει τον κοσμο και τη γνωμη του.
Τώρα -άμεσα, και με δεδομένα τα χάλια που έχουμε σήμερα γενικότερα στην πολιτική σκηνή, λέω να καταπιάνομαι με τις λαμογιές των "πολιτικών ταγών" μας. Έχεις αντίρρηση?
Οσο τα διαχωριζει ο λαος στο μυαλο του και δεν καταλαβει οτι προκειτε περι εξουσιαστων ειτε ειναι πολιτικοι ειτε παπαδες τοσο τα πραγματα θα γινονται χειροτερα. ειναι λερναια υδρα. η πολεμας την ολοτητα η υποτασεσαι στον εναν ή στον αλλο.
διαλεγεις. υποτασεσαι στον πολιτικο, υποτασεσαι στον παπα. υποτασεσαι και στους δυο, ή σε κανεναν.
Επισης αυτα που ειπα με τις επιτροπες αιρεσεων δεν ξερω αν υπηρχαν επι σεραφιμ αλλα εκαναν αισθητη την παρουσια τους επι χριστοδουλου.
Επι της μερες του εγιναν συνεδρια για την νομικη αντιμετωπιση της "νεοειδωλολατρειας¨ πραγμα που πρακτικα σημαινει "κυνηγι" μαγισσων.
Δεν αμφιβάλλω ότι επεμβαίνει ΚΑΙ στη δικαιοσύνη. Με βλέπεις να καθαγιάζω το ιερατείο? Κάνουν τις ρεμούλες τους, κάνουν τα λάθη τους ΟΛΟΙ. Παλιά όμως δεν μιλούσε κανείς γι'αυτά επί της ουσίας, ή απλά δεν ασχολιόταν, ή απλά απαξίωνε την εκκλησία και την έβαζε στην άκρη. Γι'αυτό λέω ότι μετά τον Χριστόδουλο άνοιξε νέα εποχή. Το ότι "πάω" τον συγκεκριμένο άνδρα, δε σημαίνει ότι ξάφνου έγινα θεούσα και λέω "ό,τι πει το ιερατείο". Να ξηγιόμαστε να μην παρεξηγιόμαστε δηλαδή.
Προσωπικα δεν εξοργιζομαι ιδιαιτερα με το κρατος επειδη δεν πιστευω σε αυτο αλλα δεν ανεχομαι μια οργανωση που τολμαει να λεει οτι ειναι χριστιανικη να την εχει δει εξουσιαστης.
Εχω θεο πως να το κανουμε.
1) και των δυο. γιατι για μενα η υποκρισια και η ξεφτιλα ειναι το ιδιο απο οπου κι αν προερχεται. Στην χαλκιδικη μοναστηρια προσπαθουν να καταπατησουν γη και δασικες εκτασεις.Το ζητούμενο όμως εδώ είναι άλλο: Να βάλουμε προταιρεότητες, ως προς το ποιες φαυλότητες έχουν άμεσο αντίκτυπο στη ζωή μας
1/ Της εκκλησίας ή του κράτους - όταν (και οι δυο δεδομένο αυτό) παρεμβαίνουν/επεμβαίνουν στη δικαιοσύνη;
2/ Τα της εκκλησιαστικής περιουσίας (είπαμε μεγάλο μαγαζί) ή οι οικονιμικοί χειρισμοί του κράτους;
Αυτο δεν επιρεαζει αμεσα κοσμο;
Αποφασεις επι αποφασεων απο τα ευρωπαϊκα δικαστηρια που δικαιωνουν πολιτες εναντι μονών δεν εφαρμοστικαν ποτέ. γιατι η εκκλησια ειναι πανω απο το κρατος.
2) Η εκκλησια της ταπεινοτητας δεν χρειαζεται περιουσιες ουτε και πλουτη.
Η εκκλησια ειναι ενα καταλοιπο της φεουδαρχιας. ενας μεγαλογαιοκτημονας, ενας βιομηχανος. ξερουμε τι ειναι.
Το ιερατειο ειναι επικινδυνο ακριβως γιατι αν και αποτελειτε απο λαμογια επηρεαζει τον κοσμο και τη γνωμη του.
Δεν πιστευω ουτε στο κρατος ουτε στους θεσμους του. ενας απο αυτους τους θεσμους ειναι η εκκλησια.ΟΜΩΣ: Το κράτος μας τα παίρνει στεγνά, άγρια, ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ, σχεδόν φασιστικά. Τι μας δίνει σαν ανταπόδοση, αλήθεια? Ούτε καν τις ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΕΙΣ παροχές σε κοινωνικές υπηρεσίες ΟΠΩΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟ!
Εγω εστιαζω και στα δυο. γιατι ουν εστι κρατος κι εκκλησια.Αν είχαμε λοιπόν ένα κράτος άψογο που θα μας εξασφάλιζε ανθρώπινη διαβίωση και αξιοπρεπή μεταχείριση σε νοσηλείες, συντάξεις κλπ, ναι, τότε θα εστίαζα στην εκκλησία.
Αυτά που "καταλογίζεις" στην εκκλησία γενικότερα, κι εσύ και όσοι αναφερθούν σε φαυλότητες αυτού του Σώματος, είναι και βάσιμα και τα αποδέχομαι ασυζητητί.
Το ζητούμενο όμως εδώ είναι άλλο: Να βάλουμε προταιρεότητες, ως προς το ποιες φαυλότητες έχουν άμεσο αντίκτυπο στη ζωή μας.
[/quote][/quote]Τώρα -άμεσα, και με δεδομένα τα χάλια που έχουμε σήμερα γενικότερα στην πολιτική σκηνή, λέω να καταπιάνομαι με τις λαμογιές των "πολιτικών ταγών" μας. Έχεις αντίρρηση?
Οσο τα διαχωριζει ο λαος στο μυαλο του και δεν καταλαβει οτι προκειτε περι εξουσιαστων ειτε ειναι πολιτικοι ειτε παπαδες τοσο τα πραγματα θα γινονται χειροτερα. ειναι λερναια υδρα. η πολεμας την ολοτητα η υποτασεσαι στον εναν ή στον αλλο.
διαλεγεις. υποτασεσαι στον πολιτικο, υποτασεσαι στον παπα. υποτασεσαι και στους δυο, ή σε κανεναν.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Divine Sinner την Πέμ 31 Ιαν 2008, 22:19, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
- ArELa
- Founder-Administrator
Ποιος τους έβγαλε λάδι?Ειμαι εναντιος σε καθε εξουσια. επειδη οι πολιτικοι κανουν λαμογιες δεν θα πει οτι θα βγουν λαδι οι παπαδες.
Εγώ?
Για ξαναδιάβασέ με σε παρακαλώ.
(με τσαντίζει όταν δε με διαβάζουν σωστά )
Για τα υπόλοιπα, που το'στριψες κι άνοιξες κι άλλα εδώ, θ'απαντήσω ίσως αργότερα. Τώρα δεν έχω χρόνο.
.
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
- Mantam Froufrou
πλάκα κάνεις έτσι????Η εκκλησία μας τα παίρνει χωρίς ζοριλίκια και επιβολές. Όποιος γουστάρει καταθέτει τον οβολό του.
η εκκλησιαστική περιουσία χτίστηκε απο τον οβολό των πιστών νομίζεις? Αποκλείεται να είσαι τόσο αφελής! Δεν θέλω να το δεχτώ!!!!!
Η εκκλησία καταρχήν είναι μέτοχος σε τράπεζες, και οι τράπεζες, όπως γνωρίζεις ΜΑΣ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΜΕ ΖΟΡΙΛΙΚΙΑ! Είναι έτσι ή δεν είναι? Η εκκλησία επίσης ΠΗΡΕ ΜΕ ΖΟΡΙΛΙΚΙ Γή που ανήκε στον ελληνικό λαό, με νόμους που ίσχυαν επι τουρκοκρατίας, όταν οι πασάδες τους την χάριζαν (λόγω κολλητηλικίου) Κι αυτή την γή Βίκυ μου την έχουν κάνει ξενοδοχεία, πολυκατοικίες, κτλ κτλ....ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΠΑΡΚΑ!!! Το ξέρεις οτι η εκκλησία αγοράζει τα περισσότερα σπίτια και επιχειρήσεις που βγαίνουν στο σφυρί??
ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΚΟΙΝΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΔΕΧΤΩ ΣΤΟΝ ΑΙΩΝΑ ΤΟΝ ΑΠΑΝΤΑ!!! Κι ας καώ στην κόλαση που λένε
- Alter_Ego
- Φρεσκαδούρα
- Irc ψευδώνυμο: Wolfi
Αναρωτιεμαι οταν θα δω τον θεο αμα θα ειναι με το μερος του τραγ-αριου η με το δικο μου.
κατι μου λεει οτι η αληθινη πνευματικοτητα βρισκεται στους δικαιους κι οχι στην μαφια που λεγεται εκκλησια.
κατι μου λεει οτι η αληθινη πνευματικοτητα βρισκεται στους δικαιους κι οχι στην μαφια που λεγεται εκκλησια.
Δεν ημουν εγώ στη τσόντα