Ευχαριστώ σε Ήλιε για τις διασπάσεις
Προχωράω λοιπόν με ένα άρθρο που θα ονομάσω
ΤΑ ΔΕΚΑ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΑ
Στις 11/1 φέτος (αχ αυτά τα 11άρια
) είπα (μεταξύ άλλων) στην ΙΟΝίτσα (εδώ
http://www.ideografhmata.gr/forum/viewt ... 10#p194810 ) τα εξής:
[box=]
Ο τύπος έχει ενδιαφέρον, όντως, μ'αρέσει αυτό που είπε περί φιλανθρωπιών, όπως μ'αρέσει και το γεγονός ότι ξέρει τι λέει (για τη ΝΤΠ)... και γενικά μ'αρέσει το ύφος του.
Όμως συμπεράσματα καθοριστικά (και απόλυτα) για το τι ακριβώς ρόλο βαραει, δεν έχω ακόμα.
Είμαι στο the jury is still out που λένε. Ο στόχος που διατίνεται πως έχει, είναι εκ πρώτης όψεως αγαθός και υπέρ των Ελλήνων. Το γεγονός ότι ξέχεσε τον 'Αδωνι, του δινει ακομα έναν πόντο θετικό (στη σκέψη μου). Ομως, διατηρώ κάμποσες επιφυλάξεις, εκπορευόμενες και απ'το σπλάχνο μου (gut feeling) και απ'τη λογική μου.
Δεν είμαι απ'τα άτομα που θα ενοχοποιήσει κάποιον εκ προοιμίου, αλλά ούτε κι απ'τα άτομα που επενδύουν σε κάτι άνευ σάρκας και οστών (ακόμα). [/box]
Στις 3/2 πάλι φέτος, κατέθεσα (εδώ
http://www.ideografhmata.gr/forum/viewt ... 04#p196504 και εδώ
http://www.ideografhmata.gr/forum/viewt ... 92#p196492 ) τα εξής:
[box=]
Εμένα δε μου φαινεται παράλογο να υπάρχουν τοσα λεφτά. [/box]
σήμερα βέβαια, μου φαίνεται παράλογο, με το ίδιο σκεπτικό που ανέπτυξε ο Τόμπρας τον παραλογισμό αυτής της ιστορίας εδώ
http://www.scribd.com/doc/109068319/E-N-D-The-End
συνέχισα λέγοντας:
[box=]
Αυτό που μου κάνει παράλογο, είναι το να υπάρχουν πράγματι τόσα λεφτά (ή αντίκρυσμα στις μετοχές) και οι σκοτεινές δυναμεις να επιτρέπουν τη χρήση-διακίνησή τους! Απλά δεν πιστεύω ότι μπορεί να παίξει κάτι τέτοιο. Δε θέλει και πολυ νιονιό για καταλάβει κανεις γιατί δεν το πιστεύω.
Τους κινούντες τα νήματα δεν τους ενδιαφέρει το χρήμα, τους ενδιαφέρει πρώτον ο αφανισμός της Ελλάδας και του λαού της και δεύτερον, τους ενδιαφέρει η λεηλασια του πλουτου της, δεδομενου πως ΞΕΡΟΥΝ ότι το χρήμα που κυκλοφορει σημερα παγκοσμίως ειναι αέρας κοπανιστός.
Αν το χρήμα ήταν υπαρκτό, και ετιθετο στη διάθεση της Ελλάδας, δε θα'χαν την πρόφαση του "χρέους" για να μας κάνουν αυτό που κάνουν τώρα... ΓΙ'ΑΥΤΟ δεν πιστεύω ότι υπάρχει τόσο χρήμα κι αφήνουν τον Σώρρα να παιζει τις κουμπάρες. Αν υπήρχε τόσο χρήμα, ο Σώρρας δεν θα προλάβαινε ουτε κιχ να κάνει, όχι να ενημερώσει το πανελλήνιο... ΑΥΤΟ λέω. Δεν απαιτώ να δεχτεί κανείς τη συλλογιστική μου, αλλά αξιώνω να την καταλάβει εφ'όσον καταπιάνεται μ'αυτήν. Είναι απλή άλλωστε. Αν την καταλάβει και πάλι διαφωνεί και θέλει διαλογο επ'αυτής, περιμένω έρεισμα/αντεπιχείρημα για τη διαφωνία του πάνω σ'αυτο που λέω εγώ, κι οχι πάνω σε κάτι άλλο... Αυτό το έρεισμα/αντεπιχείρημα , συγνώμη, αλλά δεν το είδα.
Όπως και να'χει, αυτή είναι η γνώμη μου.. Αν τελικά παιχτεί το πόκερ και τους τη φέρει "νομίμως" κι όλας ο Σωρρας, κι αποδειχθεί το χρήμα υπαρκτό, τότε είμαι εγώ η παράλογη , θα σταθώ διορθουμενη και θα ζητησω ταπεινά συγνωμη για τη δυσπιστια μου. Αλλά ειναι τόσο χλωμή κι απόμακρη αυτη η πιθανότητα, που μη βαστάς την ανάσα σου να ζητάω συγνώμη γι'αυτο το συγκεκριμένο.
[/box]
επ'αυτών δεν έχω να διορθώσω ούτε να προσθέσω κάτι άλλο.
Είναι οι αρχικές σκέψεις και προσεγγίσεις μου απέναντι σε σώρρα/end.
Ένα το κρατούμενο.
Οι κύριοι της ομάδας ΕΝΤ, εχουν βάλει σ'εφαρμογή τη σχεδιάρα του "προσηλυτισμού". Δύο τα κρατούμενα.
Το "γκελ" του Λαμπράκη που ομολογώ γοήτευε κι εμένα όταν τον άκουγα, ήταν ισχυρό. Οι "πιστοί" άρχισαν να προσέρχονται ...
Όσο αυτοί πλήθαιναν, κι όσο έβλεπα στο φέις μπουκ περισσότερο παρά εδώ, (η ΙΟΝ που ήταν ομολογουμένως θαυμάστρια και οπαδός, κρατούσε και κάποια όρια)
όσο έβλεπα να μετατρέπονται πολλοί σε "ζηλωτές", τόσο με προβλημάτιζε το συγκεκριμένο "ρεύμα"... Το οποίο από τη μια δεν είχε πολιτική υπόσταση αφού η ομάδα ΕΝΤ δεν προέβει σε δημιουργία πολιτικού φορέα, αλλά είχε πολιτική χροιά και πολιτική διαδρομή, με τοποθετήσεις που θα άγγιζαν τον κάθε απελπισμένο, απεγνωσμένο, και κατατσακισμένο ηθικά, οικονομικά, και ψυχολογικά από την επιθεση που προέκυψε ως κεραυνός εν αιθρία, κι έκανε τη ζωή του γυαλιά καρφιά...
Ki ενώ οι κύριοι της ΕΝΤ κατακεραύνωναν το σαθρό και απάνθρωπο σύστημα, (δίδοντας απλόχερα και αρκετές πραγματικά διαφωτιστικές -σ'όσους ήταν ανενήμεροι- πληροφορίες για να πείσουν πόσο αντισυστεμικοί είναι) -
παράλληλα δήλωναν ότι τους πολεμούσαν με τα ίδια τα εργαλεία του συστήματος. Τρία τα κρατούμενα.
Ναι, καλά, κι εγώ τους αγαπάω. Με δεδομένες τις επιθέσεις (μηνύσεις κλπ) που οι ίδιοι δήλωναν ότι εξαπέλυαν, αν όντως ενοχλούσαν την άρχουσα τάξη, αυτή θα τους είχε καρατομήσει-αφανίσει με συνοπτικές διαδικασίες. Το'χουμε δει το έργο, κι ας μη γελιόμαστε. Όχι μόνο δεν τους αφάνισε, αλλά τους άφηνε χαλαρότατα, να αλωνίζουν ανά την ελληνική, κυπριακή και ιντερνετική επικράτεια.
Μετά προκύπτει η δίκη.
Πώς προκύπτει; Μετά από ισχυρότατες αντεγκλίσεις μεταξύ των κυρίων της ομάδας ΕΝΤ και του Σπυριδαδώνιδος, αλλά και του αρουραίου Δαραβίγκα...
Το αποτέλεσμα; Ο Πίπης ο φακιδομίτης μπουμπούκος δεν εμφανίστηκε τελικά. Ποιος, ο μπουμπούκος, που όπου κουραδομαγκιά και χαρά των καμερών, η αδωνίτσα πρώτη! Μα τι πρέκυψε κι έκανε τέτοια στροφή ο αδωνούκος που τους αντιμετώπιζε λαύρος; και τι προέκυψε που ο δαραβίγκας (ο οποίος ναι, ενεφανίσθη στη δίκη), αντί για ενάγων, έγινε μάρτυρας υπεράσπισης; Που σε ερώτηση του εισαγγελέα, απάντησε πως ναι, θεωρεί τον σώρρα σοβαρό, κι ότι αυτός απλά είχε στείλει σχετικά στοιχεία σε άλλον εισαγγελέα να διερευνήσει το θέμα των 600 δις, διότι, (άκουσον άκουσον) το ότι δεν δέχονται τα λεφτά οι της κυβέρνησης, είναι ύποπτο!
Ο δε Σώρρας, τώρα είχε γίνει "σοβαρός" από τα χείλη του ιδίου "ανδρός" που του έσουρε τα εξ αμάξης στην εκπομπή του Χίου.
Λολά πράγματα; Μωρέ ΚΑΡΑλολά...so crazy, it makes your head spin που λένε και οι αγγλοι. Μα τι έγινε τέλος πάντων; Πως έγινε τέτοια στροφή 180 μοιρών; Αναρωτιέται πας νουνεχής...
Εγώ τώρα, βαυκαλίζομαι μεν ότι είμαι νουνεχής (τρομάρα μου) αλλά έχω και μια καλπάζουσα φαντασία, άλλο πράγμα. Φαντάστηκα λοιπόν (υπόθεση εργασίας πείτε το εσείς, μην το λέτε φαντασία
) την εξής στιχομυθία μεταξύ νεοταξιτο-συστεμικών.
Ντριιιιιιιιιν χτυπάει το τηλέφωνο του σαμαρά.
Κοιτάει το σαμάρι την αναγνώριση και είναι συστεμικάκιας , ας πούμε ο Ομπάμιας, από ΗΠΑ.
Σ: Χαλόου; χάου αρ γιου μάι φρεντ;
Ο: Ρε δεν αφήνεις τις μαλακίες; Άσε τα χάου αρ γιου και μάζεψε το μαλακισμένο το μπουμπούκο σου, που εμείς σου στείλαμε τεφαρίκι εργαλείο να κάνεις τη δουλειά σου, κι ο αρχικόπανος τους κυνηγάει.
Σ: Λες, ε;
Ο: Τι λέω, βρε ζώον, που στο τέλος θα σηκωθούν και θα σας κατασπαράξουν όλους με τις επιθέσεις που ούτε εμείς δεν ρίχνουμε τόσο άτσαλα στα δικά μας βόδια, κι αντί να βοηθήσετε το εργαλείο αποπροσανατολισμού, απονεύρωσης , αποπλάνησης και αντιπερισπασμού, εσείς πάτε να το βγάλετε άκυρο ακόμα δεν άρχισε τη δουλειά! Εντάξει, θα πάρουν τις μίζες τους τα παιδιά, αλλά όσο περισσότερους μαζέψουν στα δίχτυα τους, τόσο πιο εύκολο το δικό σας έργο. Δεν το καταλαβαίνεις ούτε αυτό το απλό και βασικό βρε χαιβάνι; Do I have to spell it out for you?
The rest is history...
Ολοκληρώθηκε η δίκη παρωδία, με ερωτήσεις από την έδρα, που η αναλφάβητη πεθερά μου θα έκανε σοβαρότερες, (κι αυτοί στο κολπάκι) και η ετυμηγορία; Μα τι άλλο; Πανηγυρικά αθώοι και προ πάντων... σοβαροί. Φυσικά...
Mετά έχουμε κι εκείνη την αρχαία απολλώνεια (?) τεχνολογία μωρ'αδερφάκι μου.
Τέταρτο το κρατούμενο.
Αυτό που το πάτε δηλαδή; Ήρθε στα χέρια του σώρρα, διότι ο σώρρας έχει το ΙΧΩΡ που το 70% του ελληνικού λαού δεν έχει, και είναι σε "απ'ευθείας σύνδεση" με τον Απόλλωνα, κι ο παλαι ποτέ φωτεινός, καρακουκλί θεός, διάλεξε τον μέτριας έως κακάσχημης μαφιόζικης φάτσας σώρρα σαν εκπρόσωπό του (μην επισκιάσει την ομορφιά του κι όλας
) και του πασάρησε τεχνολογιάρα του κερατά, με όλα τα copyrights, βούλες, υπογραφές και τα ρέστα.
Απόλλων: Παρ'το αγόραρε, να κάνεις τη δουλίτσα σου, να βοηθήσεις κι εκείνον τον ρημάδη και ταλαίπωρο Ελληνισμό... Όσο μπορείς δηλαδή.
Σώρρας: Μάλιστα θεέ και αφέντη μου. Δε θα το μετανιώσεις, εγώ θα σε δοξάσω Τα σέβη μου ( υπόκλιση και exit sorras)
Έγινε ένα θεματάκι (που έφερε στην προσοχή μου ο ΟΤΤΟΝ) με το θέμα "χριστιανισμός" που κατέδειξε ότι η ΕΝΤ ενοχλείται ή αν δεν ενοχλείται, σίγουρα δεν έχει ή δε θέλει να έχει σχέση και συνάφεια με το αντικείμενο... Πέμπτο το κρατούμενο.
Τους φαντάζομαι να λένε μεταξύ τους: (πάλι αυτή η φαντασία μου, πανάθεμά τη...) , έχουμε το zeitgeist, έχουμε τα μασοναριά της ΝΤΠ που πολεμάνε τον Χριστιανισμό, κι εμείς θα τον αγκαλιάσουμε; Μην τρελαθούμε τώρα. Άλλωστε έχουμε και τον Απόλλωνα. Πού θα τον πάμε αυτόν δηλαδή; Εντάξει, τα ζώα δεν είναι έτοιμα ακόμα για απόταξη του χριστιανισμού, είναι πολλοί βλέπεις αυτοί που δεν έχουν το ΙΧΩΡ στην Ελλάδα, θα το πάμε λάου λάου... θα προάγουμε γλυκά και με το μαλακό το αρχαιοελληνικό πάνθεον...Τι διάολο, δε θα τους αγγίξει η πατρογονική κληρονομιά τους;
Φτου σου βίκυ! κακιά και κουτοπόνηρη είσαι! Οι άνθρωποι είναι Ελληνες με το Ε κεφαλαίο κι εσύ φαντάζεσαι ότι κατεβάζει η κούτρα σου ηλίθια ξανθιά.
(τα λέω μόνη μου καλέ, για να μη μου τα πείτε εσείς
)
Αμ κι αυτή την τεχνολογία; Πού πήγαν και την έδωσαν ρε σεις;
Στους νεοταξίτες που κατά τα άλλα πολεμάνε σαν ατόφιοι Ελληναράδες!!
ντόινγκ!
Εκτο το κρατούμενο!
Μα ήταν γερό το δέλεαρ. 600 δις, δεν είναι αστεία. Θα'ρχονταν τρίτοι στην παγκόσμια οικονομία ρε σεις, με τα ομόλογα.. Μην κοιτάτε που δε φαίνονται ούτε εκατοστοί τρίτοι στην λίστα των μεγαλοκολοσών... Είναι γιατί τα ομόλογα δεν ήταν ομόλογα, αλλά ΙΒΟΕ (του κώλου συναλλαγματικές)...
την λαϊκή ενότητα πολλοί επικαλέστηκαν, στην πράξη όμως δεν την πέτυχε κανείς.
Διότι η λαϊκή ενότητα είναι ο Νο. 1 εχθρός της άρχουσας τάξης και όποιος πραγματικά την επιδιώκει και υπάρχει προοπτική να την πετύχει, είτε με συντονισμό/οργάνωση, είτε με μια αληθινή και χαρισματική περσόνα, είτε και με τα δυο, εξοντώνεται με συνοπτικές διαδικασίες. Ο τελευταίος που και θεωρητικά και πρακτικά (εκ της θέσεως και της δημοφιλίας του) ειχε δυνητικά τα "προσόντα" να υλοποιήσει αυτή την προοπτική, ήταν ο Χριστόδουλος, και είδαμε πώς τον έστειλαν τα σατανόπληκτα κυριολεκτικά αδιάβαστο, παρ'όλο που το "αγαθό" κατά τα άλλα παπαδαριό, τον διάβασε για τα μάτια, με όλες τις φιοριτούρες.
Μας έρχονται και οι κύριοι της εντ και μιλάνε για "αγάπη" και ενότητα.
Εφτά σε παίρνει αριστερά μην το ζορίζεις... και εφτά τα κρατούμενα.
Όχι μόνο δεν εξοντώνονται, αλλά αφήνονται στην συνέχιση του έργου τους, βεβαίως βεβαίως... Γιατί; Διότι άλλο οι ατόφιοι, κι άλλο οι ψόφιοι. Άλλο να γίνονται πράξη τα λόγια, κι άλλο τα λαμόγια. Στα λόγια ενότητα, στην πράξη διχασμός. Χαρακτηριστικό δείγμα του οποίου, νιώσαμε όλοι στο πετσί μας σ'αυτό το νήμα.
Το αγαθό και προπάντων ...ελληνόψυχο έργο της ομάδας εντ, συνεχίζεται, με την καταρράκωση και τον εξευτελισμό των εθνικών μας ηρώων, των ανθρώπων που έδωσαν αίμα και ψυχή για τη λευτεριά μας,. Οχτώ τα κρατούμενα. Έπρεπε να γίνει και αυτό, γιατί ο Ελληνας εξακολουθεί να έχει σημεία αναφοράς που δε βολεύουν, αφού μπροστά σ'αυτά οι σημερινοί σωτήρες-ήρωες φαντάζουν λίγοι αφ'ενός, και οι Ελληνες πρέπει να ζομποποιηθούν και να απονευρωθούν εντελώς, να μην έχουν τίποτα να τους εμπνεύσει (ούτε πίστη σε Θεό ούτε εθνική περηφάνεια, ούτε καν το γονίδιο) για να αντιπαλέψουν τα σκοτάδια, αφ'ετέρου.
Ανέκαθεν βόλευε την εκάστοτε άρχουσα τάξη (που τελικά ήταν μία, με διάφορους συμπορευόενους πρωταγωνιστές) το μάζεμα των προβάτων σε μαντριά. Τα μαντριά ονομάζονταν μέχρι σήμερα "κόμματα". Στο βαθμό που τα κόμματα έχουν απαξιωθεί στον μέγιστο βαθμό, κι αυτό είναι πλέον άγρια επικίνδυνο για τους "άρχοντες", έπρεπε να φτιαχτεί στο τσάκα τσάκα ένα διαφορετικό είδος μαντριού.
Enter END! Εννιά τα κρατούμενα. ΈΝD = ένα νέο, φανταιζί, χαριτωμένο, ευάερο και ευήλιο "οικοδόμημα", που δεν μοιάζει με μαντρί, αλλά είναι! Τρίβει τα χέρια της η ΕΝΤ στην ένδειξη πως το μαντρί γεμίζει με πολλά προβατάκια.... (όχι δεν θα αποκαλούσα ποτέ πρόβατα συνανθρώπους που γνωρίζω και τιμώ. Οι υποστηρικτές της ΕΝΤί είναι πρόβατα για την ίδια την ΕΝΤ)
Τις υπογραφές τις ζητάει για να εδραιώσει τον αριθμό των κατ'αυτήν "προβάτων", διότι εντάξει, δεν υπάρχει η δυνατότητα να σταμπαριστούν κιόλας. Τις ζητάει φυσικά και για άλλους λόγους (αφού πάντα τα νεοταξιτόπουλα στοχεύουν σε μπόλικα τριγώνια μ'ένα σμπάρο), αλλά αυτούς θ'αφήσω τον ΟΤΤΟ να τους αναπτύξει.
Όμοιος τον όμοιο αεί πελάζει έλεγαν οι αρχαίοι. Όμοιος τον ανόμοιο αεί βελάζει, λέει η μούρη μου. Για την εντ, οι γιαλτουρίδηδες, οι γερτσίδηδες και τέλος πάντων όλοι όσοι στέκονται απέναντί της, είναι μασώνοι. ίσως, λέω ίσως, να κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια. Δέκα τα κρατούμενα. Βλέπω με θλίψη ότι κι οι "πιστοί" που τους έδωσαν καρδούλα, ψυχούλα και πλήρη στήριξη, ακολουθούν κατά πόδας το παράδειγμά τους, κατατάσσοντας στους σκοτεινούς, όσους από εμάς στέκονται απέναντί τους... Δεν θέλω και δεν μπορώ να εχθρευτώ όσους ιδεογραφίτες το κάνουν, κι ας βλέπουν (ίσως) κι εμένα σαν σκοτεινή... το μόνο που μπορώ να ευχηθώ, είναι ν'αλλάξουν αυτή τη λογική, να διευρύνουν την οπτική, και να πάρουν τη φώτιση που ξέρω ότι μπορούν, για να προχωρήσουν στην πορεία τους αρμόζει και τους αξίζει.
Καλημέρες σε όλους