Αλάτι Τέλος !!!!

Περί ανέμων και υδατων
προσώπων και πραγμάτων
Άβαταρ μέλους
Τάλως
"Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης
Φύλο: Άνδρας
Έλαβε Likes: 2 φορές

Re: Αλάτι Τέλος !!!!

Δημοσίευση από Τάλως » Παρ 06 Ιαν 2012, 10:33

Να τα παρουμε ενα ενα :D
wolfman13 έγραψε: αγορίνα ποίος έγινε δογματικός??εγώ!!!
ίσως να μιλάς με το μοναδικό άτομο που έχω κάνει σχεδόν τα πάντα απο αθλήματα , από φυσική κατάσταση και κτλ....δεν γίνομαι δογματικός απλά προσπαθώ να σατιρίσω τη κατάσταση , αμα με πιάνεις!
Προφανως και καταλαβα τι θες να πεις... για αυτο αλλς τε γελασα στο τελος ...
αλλα προφανως επελεξες να μην του δωσεις σημασια...
και χωρίς να έχω κάτι προσωπικό μαζί σου, ο καθένας εδώ λέει την άποψη του , αλλά πρέπει να σατιρίζουμε που και που.
κάτι είπες περί νοσοκομείων.
θα σου πω το εξής , όσο εγώ έχω της πιθανότητες να πάω στο νοσοκομείο για μια πάθηση επειδή κάνω καθιστική ζωή , άλλο τόσο έχει κάποιος της ίδιες πιθανότητες από αυτούς που αθλούνται συστηματικά και ανεξέλεγκτα να πάει για καμένους κοιλιακούς.
η λέξη λοιπόν είναι μια.
ΜΕΤΡΟ!
κανεις λαθος... δεν θα συγκρινεις εναν που κανει καθιστικη ζωη με εναν που γυμναζεται συστηματικα για πρωταθλητισμο
αλλα με εναν που κανει απλα μια "ζωηρη" ζωη εχοντας την αθληση κομματι της ζωης του...
αλλα εσυ επελεξες να βαλεις στον αντιποδα εναν που κανει γυμναστικη σε σημειο πρωταθλητισμου.. δεν παει ετσι....
δεν θελω να σε απογοητευσω αλλα δεν εχεις ιδες πιθανοτητες με εναν που απλα ειναι ποιο δραστηριος απο εσενα

και βέβαια θα κλεινό της προτάσεις σαν αυτό που έβαλες στα εισαγωγικά όταν προσπαθούν να μου πλασάρουν την δήθεν και καλά ποιοτική ζωή.τώρα ποιος μείωσε την κατάσταση θα σου πω.
ότι μείωσες ήδη τους ανθρώπους που απλά κάνουν αυτό που γουστάρουν σε κατώτερο είδος από εσένα που δεν κάνεις καταχρήσεις.
αληθεια? ειπα εγω κατι τετοιο... τς τς τς τς... μη βαζεις λογια στο στομα μου που δεν ειπα... ειναι ασχημο :sick:
άλλη παρατήρηση , γιατί αγόρι μου να πληρώνεις το γυμναστήριο σου; , μπορείς να αθληθείς στης αλάνες , στη παράλια με χαλαρό τρέξιμο και κτλ..
προφανως... ποτε εγω ειπα πως καποιος πρεπει με το ζορι να πληρωνει ενα γυμναστηριο?
παλι βαζεις λογια στο στομα μου που δεν ειπα..
εγω ειπα πως κανει καλο η αθληση.... τωρα εσυ που το βρηκες αυτο οτι πρεπει ντε και καλα να πληρωνεις
μονο εσυ το ξερεις
και θα γίνω και δικηγόρος του διαβόλου , άμα δηλαδή εκεί που είσαι στο διάδρομο παραπατήσεις και σπάσεις το πόδι , δεν θα πας στο νοσοκομείο; δεν θα πληρώσεις με το ασφαλιστικό σου ταμείο;την ίδια πιθανότητα έχω και εγώ να παραπατήσω και να σπάσω το πόδι μου στο δρόμο.
είναι διαφορετικό λοιπόν πράγμα το κράτος πρόνοιας και τα χρήματα που καταβάλεις στο εκάστοτε ασφαλιστικό σου ταμείο , από το που πήγαν τα λεφτά ποιοι τα έφαγαν και ποίοι άσχετη ζουν από συντάξεις που δεν αξίζουν.
αν εσυ απο οσα ειπα καταλαβες πως το θεμα που ειναι το ποιο θα σπαει το ποδι του οκ... δενσχολιαζω...
ποτε το ειπα παλι αυτο?
καθε αλλο που εχω πει πως ειδικα αυτο δεν εχει κοστος... αλλα ειναι που κοστιζουν στην περιθαλψη...οχι ο γυψος και μια ακτινογραφια!! :lol:
αλλα δεν πειραζει θα τα ξανα γραψω να γινουν ποιο φρεσκα ποιο μετα

το πως λειτουργεί η εισφορά θα σου δώσω ένα παράδειγμα που δεν απέχει και πολύ από την πραγματικότητα.
αν παίρνεις λοιπόν 800 ευρώ μεικτά το ικα σου παίρνει τα 145 ευρώ περίπου κάθε μηνα.
πολλαπλασίασε λοιπόν αυτό το πόσο Χ12 μήνες Χ 35 χρόνια μας κάνει ένα σεβαστό πόσο.
τα ταμεία λοιπών λειτουργούν σαν μια περίπου τράπεζα ή Α.Ε εταιρία, ( έτσι θα έπρεπε να λειτουργούν)
όλοι εμείς λοιπόν που καταθέτουμε τον οβολών μας το εκάστοτε ποσό ανάλογα του μηνιαίου μας μισθού θα έπρεπε να τοκίζεται ,
όταν αυτό το σεβαστό ποσό από όλους τους ασφαλισμένους είναι κάτι δις ευρώ , θα έπρεπε κάποια από αυτά να μετατεθούν πίσω στους μετοχους-πελάτες τους, ( σε εμάς δηλαδή) , κάποια από αυτό το ποσό να υπάρχει στο ταμείο για ρευστότητα και αποθεματικό , κάποιο από αυτό το ποσό να πηγαίνει σε ''έργα'' και υπερεσιες που θα φέρουν πίσω χρήμα στο ταμείο, άρα στους μετόχους- πελάτες, εμάς!!!!!
τώρα γιατί έχει γίνει κάτι άλλο δεν χρειάζεται να το αναλύσω.
μια και σου αρεσουν τα μαθηματικα κανε και εσυ τους πολλαπλασιαμους που λες
κανε επισεις... 600-800 ευρω συνταξη τοσο ηταν μεχρι περυσι... επι 12 μηνες επι 25-35 χρονια...
να πας και ναρωτησεις επισεις ποια ειναι τα πραγματικα εξοδα περιθαλψης και σε ποιες παθησεις και ποιοι ειναι αυτοι που ζημειωνουν
πραγματικα το κρατος ... κανε συνολικα προσθεση και αφαιρεσε το απο το πρωτο συνολο που εθεσες...
αρνητικο θα σου βγει το προσημο...
γιαυτό ταλω μου μην μειώνεις αυτούς που κάνουν καταχρήσεις με το σάπιο σύστημα.
Συγνωμη αλλα ποτε δεν μειωσα κανεναν.... εσυ αντιθετα οταν βαζεις στομα μου λογια που δενειπα... ισως το κανεις.. :)

θέλω όμως και νομίζω ότι συμφωνούμε και η δυο ότι δεν φταίνε ούτε η ''καταχρήσεις μας'' ουτε το τσιγαρο ουτε το αλατι και δεν ξερω τι αλλο.
φταίει το ξερό μας το κεφάλι και η ηλιθιότητα μας να βλέπουμε να μας κυβερνάνε τόσα χρόνια κλέφτες και δωσίλογοι, φταίει η έλλειψη παιδιάς , που όταν την βλέπαμε μασάγαμε το ταραμά και δεν το φτύναμε αλλά τον καταπίναμε.
κοιτα.. στο θεμα των καταχρησεων δεν συμφωνω... και ουτε προκειτε ποτε
στο αλλο θεμα στο που τη ριχνουμε... την ψηφο ναι συμφωνοι

αλλα θα σου πω και το αλλο
ολλα αυτα τα "θυματα" του μοντερνου τροπου ζωης με τις απαγορευσεις και τα "νεα προτυπα" οπως λες εχεις σκεφτει μηπως τελικα δεν ειναι εκεινοι το θυμα αλλα εσεις? που πεσατε θυμα των διαφημισεων σαν παιδια με τα τσιγαρα και το ποτο??
γιατι δεν θα μου πεις πως σαν παιδι το ζητουσες το τσιγαρακι γιατι σου εκανε αναγκη και σε χαλαρωνε? η το ποτο επισεις?
αυτα ειναι προτυπα και ξερεις πολυ καλα πως οι ποιο πολλοι αρχισαν σστην εφηβια καθαρα ειτε για μαγκια ειτε γιατι το κανει ο μπαμπας
ειτε γιατι ενας αντρακλας στην τηλεοραση η μια θεογκομενα ειχε μια σεξουαλικη σταση προβαλοντας ενα τετοιο προτυπο.

Αντιθετως το να εισαι σε εγρηγορση να τρεφεσαι φυσικα(οσο γινεται) και να ειναι το σωμα σε καλη κατασταση ειναι η εκ γενεσης αναγκη και σκοπος του σωματος μας.... ειτε σου αρεσει ειτε οχι :) αν τα προτυπα που ειπα πριν σου αλλαξαν γνωμη αυτο ειναι αλλο θεμα

και στο λεω εγω που στην γενια μου(29 ειμαι τωρα) και καποιες 10ετιες πριν.. δλδ απο το 50? ως το 90? το τσιγαρακι και το ποτο ηταν θεσφατα του ανδρισμου και της μαγκιας κλανιας...
εγω δεν τα ακολουθησα... και ξερω σηγουρα ενα πραγμα... σηγουρα δεν ειμαι το θυμα ολα τοτε ελεγαν το αντιθετο απο οσα εκανα..
δεν εκανα οτι ελεγαν τα προτυπα και οταν ολοι φουμαραν "αρενωπα" :lol: απορουσα με το χαλι αυτο
οποτε...
εγω νομιζω να ξανα σκεφτειτε ποιοι ειναι το θυμα που τους εχουν επιβαλει πραγματα
Εἶσ' Ἕλληνας; Τί προσκυνᾶς; Σηκώσου ἀπάνω! Ἐμεῖς καὶ στοὺς θεοὺς ὀρθοὶ μιλοῦμε..

[img]http://www.afroditishobby.gr/datafiles/498.jpg[/img]

[img]http://s12.postimg.org/pm4kknyzd/copy.j ... 1364828493[/img]

http://www.youtube.com/watch?v=8F_Z060Wlck
Άβαταρ μέλους
Τάλως

Δημοσίευση από Τάλως » Παρ 06 Ιαν 2012, 10:52

doctormarkon έγραψε: Και σίγουρα κάνει περισσότερο κακό η αφραγκία η ανεργία, η φτώχεια, το να σου αρπάζουν το μισθό από την τσέπη, να σε βρίζουν, να σε ξεφτιλίζουν να σε απαξιώνουν.

Είναι ωραίο να πηγαίνεις βόλτα στη φύση, να ασκείς το σώμα σου.

Αλλά όλα τα παραπάνω χρειάζονται λεφτά.
Σηγουρα αμα θελεις να τα κανεις ολα επι πληρωμη
αλλα και ετσι να τα κανεις....
νομιζεις πως κοστιζουν ποιο πολυ απο 1 πακετο τσιγαρα τη μερα? η με 1,5 μπουκαλι ουσισκι?
ειναι κατα πολυ φθηνοτερα :)

Ασε που το συναισθημα του να βαριεσαι να κουνηθεις καμια φορα ειναι ασχημο κατ εμε κ..
στο λεω γιατι απο τα 23- 26 ειχα μια καπως καθιστικη ζωη και αληθεια δεν μου αρεσε καθολου απο αποτελεσμα
Εἶσ' Ἕλληνας; Τί προσκυνᾶς; Σηκώσου ἀπάνω! Ἐμεῖς καὶ στοὺς θεοὺς ὀρθοὶ μιλοῦμε..

Άβαταρ μέλους
wolfman13
Καμμένος Ιδεογραφίτης
Καμμένος Ιδεογραφίτης
Irc ψευδώνυμο: wolfman13

Δημοσίευση από wolfman13 » Παρ 06 Ιαν 2012, 13:26

Να τα παρουμε ενα ενα
έγραψε: Προφανως και καταλαβα τι θες να πεις... για αυτο αλλς τε γελασα στο τελος ...
αλλα προφανως επελεξες να μην του δωσεις σημασια...
δεν το πρόσεξα αλλα δεν νομίζω ότι έχει καμία σημασία.
κανεις λαθος... δεν θα συγκρινεις εναν που κανει καθιστικη ζωη με εναν που γυμναζεται συστηματικα για πρωταθλητισμο
αλλα με εναν που κανει απλα μια "ζωηρη" ζωη εχοντας την αθληση κομματι της ζωης του...
αλλα εσυ επελεξες να βαλεις στον αντιποδα εναν που κανει γυμναστικη σε σημειο πρωταθλητισμου.. δεν παει ετσι....
δεν θελω να σε απογοητευσω αλλα δεν εχεις ιδες πιθανοτητες με εναν που απλα ειναι ποιο δραστήριος από εσένα
χμ.. η συστηματική γυμναστική δεν έχει καμιά σχέση με το ''κάνω πρωταθλητισμό'' , ένας που αθλείται συστηματικά δεν σημαίνει ότι κάνει πρωταθλητισμό, μάλλον έχεις χάσει την έννοια ''αθλούμαι'' , για ξανά ψάξε λίγο.
δεν έβαλα σε σύγκριση κάποιον που κάνει πρωταθλητισμό με έναν που δεν κάνει καθόλου γυμναστική.
χμ.. θα σε απογοητευτώ εγώ;;μπα δεν νομίζω, στα 30 φεύγα μου ξέρω της δυνατότητες μου πάρα πολύ καλά, τώρα άμα συγκρίνουμε έναν αθλούμενο με εμένα,
θα σου πω οτι την 1 βδομάδα θα είμαι λίγο με τη γλώσσα έξω , αλλά επειδή μάλλον ξεχνάς , το σώμα έχει τη ''δική του'' μνήμη και το δικό μου θέλει μόλις 10 μέρες για να αρχίσει να παίρνει μπροστά :D , μετά έλα να με πιάσεις!!!

αληθεια? ειπα εγω κατι τετοιο... τς τς τς τς... μη βαζεις λογια στο στομα μου που δεν ειπα... ειναι ασχημο :sick:
''δεν καταλαβα απο που και ως που ενας που κανει κακη ζωη γεματη καταχρισεις
να εχει ιδια δικαιωματα στις παροχες υγειας με εναν που κανει τη ζωη που πρεπει και δεν βλαπτει τον εαυτο του???''

δεν έβαλα όλοι την παράγραφο,

προφανως... ποτε εγω ειπα πως καποιος πρεπει με το ζορι να πληρωνει ενα γυμναστηριο?
εγω ειπα πως κανει καλο η αθληση.... τωρα εσυ που το βρηκες αυτο οτι πρεπει ντε και καλα να πληρωνεις
μονο εσυ το ξερεις
γιατί που αναφέρθηκα εγώ σε γενικότητα;;;είπα συγκεκριμένα εσένα , γιατί να πληρώνεις το γυμναστήριο σου ΕΣΥ!!!
''καταχρισεις δεν κανω και αθλουμαι συστηματικα (πληρωνω απο την τσεπη μου για αυτο)''
τώρα αν εγώ είπα ότι δεν συμφωνώ ότι η γυμναστική δεν κάνει καλό.
να το πω τώρα κάνει καλό!!

αν εσυ απο οσα ειπα καταλαβες πως το θεμα που ειναι το ποιο θα σπαει το ποδι του οκ... δενσχολιαζω...
ποτε το ειπα παλι αυτο?
καθε αλλο που εχω πει πως ειδικα αυτο δεν εχει κοστος... αλλα ειναι που κοστιζουν στην περιθαλψη...οχι ο γυψος και μια ακτινογραφια!! :lol:

ποιος σου είπε ότι το θέμα είναι ποιος θα σπάσει το πόδι του , παράδειγμα έδωσα.

Συγνωμη αλλα ποτε δεν μειωσα κανεναν.... εσυ αντιθετα οταν βαζεις στομα μου λογια που δενειπα... ισως το κανεις.. :)
μην ζητάς συγνώμη , όταν μιλάνε δυο άντρες , απλά κουβεντιάζουν , τα λένε , τσαντίζονται , φωνάζουν , δεν κρατάνε κακίες,
οκ, δεν το είπες , αλλά το εννόησες σε μεγάλο βαθμό.

κοιτα.. στο θεμα των καταχρησεων δεν συμφωνω... και ουτε προκειτε ποτε
στο αλλο θεμα στο που τη ριχνουμε... την ψηφο ναι σύμφωνοι
δεν γίνεται να συμφωνούμε πάντα , αν συμφωνούσαμε πάντα , τότε βραστα!!!
ολλα αυτα τα "θυματα" του μοντερνου τροπου ζωης με τις απαγορευσεις και τα "νεα προτυπα" οπως λες εχεις σκεφτει μηπως τελικα δεν ειναι εκεινοι το θυμα αλλα εσεις? που πεσατε θυμα των διαφημισεων σαν παιδια με τα τσιγαρα και το ποτο??

θύματα του μοντέρνου τρόπου ζωής , δυστυχώς για εσένα υπάρχουν και στον αθλητισμό.
χμ...σαν παιδί δεν έπεσα θύμα καμίας διαφημίσεις , ξεκίνησα το τσιγάρο στα 25-26 , επιλογή μου λοιπόν.
σταμάτησα να αθλούμαι κάπου τότε , όταν μας κόψανε το μοναδικό γήπεδο που μπορούσαμε να αθληθούμε δωρεάν!
συνέχισα αλλά όχι πλέον σε καθημερινή βάσει.
πάλι δική μου επιλογή λοιπών.

γιατι δεν θα μου πεις πως σαν παιδι το ζητουσες το τσιγαρακι γιατι σου εκανε αναγκη και σε χαλαρωνε? η το ποτο επισεις?
αυτα ειναι προτυπα και ξερεις πολυ καλα πως οι ποιο πολλοι αρχισαν σστην εφηβια καθαρα ειτε για μαγκια ειτε γιατι το κανει ο μπαμπας
ειτε γιατι ενας αντρακλας στην τηλεοραση η μια θεογκομενα ειχε μια σεξουαλικη σταση προβαλοντας ενα τετοιο προτυπο.

εδώ θα συμφωνήσω στο περίπου , αλλά και πάλι θα σου πω ότι είναι θέμα καθαρά παιδιάς και οικογένειας.

Αντιθετως το να εισαι σε εγρηγορση να τρεφεσαι φυσικα(οσο γινεται) και να ειναι το σωμα σε καλη κατασταση ειναι η εκ γενεσης αναγκη και σκοπος του σωματος μας.... ειτε σου αρεσει ειτε οχι :) αν τα προτυπα που ειπα πριν σου αλλαξαν γνωμη αυτο ειναι αλλο θεμα

ο σκοπός του σώματος μας , ίσως σε παραξενέψει , αλλά δεν είναι μόνο να είναι σε καλή κατάσταση, είναι και για πολλά άλλα , το κάθε σώμα λοιπόν εχει της δικιες του ανάγκες και βάσει με του αθλήματος που κάνει και της απαίτησης που έχει στην καθημερινότητα του , το σώμα λοιπόν είναι προσαρμοστικό.
τα πρότυπα δεν μου άλλαξαν γνώμη ποτέ και ούτε θα μου αλλάξουν.

και στο λεω εγω που στην γενια μου(29 ειμαι τωρα) και καποιες 10ετιες πριν.. δλδ απο το 50? ως το 90? το τσιγαρακι και το ποτο ηταν θεσφατα του ανδρισμου και της μαγκιας κλανιας...

μπράβο σου λοιπόν και μαγκιά σου που προσπαθείς το καλύτερο για εσένα, αυτό δεν σημαίνει ότι εκείνη η γενιά δεν νόμιζε το ίδιο για τον εαυτό της,
άλλες απαιτήσεις , διαφορετικός τρόπος ζωής , άλλα πράγματα , άλλη παιδιά ( ίσως και η ίδια σήμερα ,αχχααχχααχαχαχ).

εγω δεν τα ακολουθησα... και ξερω σηγουρα ενα πραγμα... σηγουρα δεν ειμαι το θυμα ολα τοτε ελεγαν το αντιθετο απο οσα εκανα..
δεν εκανα οτι ελεγαν τα προτυπα και οταν ολοι φουμαραν "αρενωπα" :lol: απορουσα με το χαλι αυτο
οποτε...
εγω νομιζω να ξανα σκεφτειτε ποιοι ειναι το θυμα που τους εχουν επιβαλει πραγματα

εγώ θα σου έλεγα να ξανά σκεφτείς εσύ , πριν πεις κάποιον θύμα , κανένας μας δεν είναι θύμα , ο καθένας μας κάνει της επιλογές του και ζει με αυτές.

αφήνω στο τέλος αυτό.

κανε επισεις... 600-800 ευρω συνταξη τοσο ηταν μεχρι περυσι... επι 12 μηνες επι 25-35 χρονια...
να πας και ναρωτησεις επισεις ποια ειναι τα πραγματικα εξοδα περιθαλψης και σε ποιες παθησεις και ποιοι ειναι αυτοι που ζημειωνουν
πραγματικα το κρατος ... κανε συνολικα προσθεση και αφαιρεσε το απο το πρωτο συνολο που εθεσες...

συχαίνομαι τα μαθηματικα ,
δεν διάβασες προσεκτικά αυτό που έγραψα , τα ασφαλιστικά ταμεία λειτουργούν σαν μια Α.Ε , τα χρήματα που εμείς δίνουμε λοιπόν εκεί θα πρέπει να επενδύονται , να το τοκίζονται και να επιστρέφουν σε εμάς σε μορφές παροχών και συντάξεων ,
αν το ίδιο πόσο λοιπόν 145 ευρώ που είναι το κατώτερο πόσο στη κλίμακα , το δίνεις κάθε μήνα σε μια ασφαλιστική εταιρία κάθε μήνα , αυτή θα σου έχουν φουλ έχτρα πρόγραμμα παροχών , θα σου κάνουν τεμενάδες και στο τέλος θα πάρεις και ένα εφάπαξ ποσό + συντάξει!
η συντάξει τον 600 ευρώ λοιπόν που θα παίρνει κάποιος που βγαίνει με 35 χρόνια δουλειάς στα 65-70 πόσο νομίζεις ότι έχει να ζήσει ακόμα αλλά 20 χρόνια!!;
τα αξίζει λοιπών.
μιας και λέμε για τα ταμεία , θα σου δώσω παράδειγμα εμένα , ας μου δώσει λοιπόν πίσω το τεβε τα 300 ευρώ μηνιαίος Χ 18 μήνες που ήμουν και δεν χρησιμοποίησα ούτε μια φορά τα λεφτά μου πίσω.
μιας και ούτε ασφαλισμένος είμαι ούτε δουλειά έχω και αν πάθω κάτι θα είμαι στο δρόμο.

είπαμε θα μιλάμε επί ώρες με επιχειρήματα και είναι μαλακία να ερχόμαστε σε αντιπαράθεση σε κάτι που σε μεγάλο βαθμό συμφωνούμε , απλά έχουμε μια μικρή διαφορετική άποψη, το θέμα μας λοιπόν είναι ότι , ο καθένας μας κάνει της επιλογές του , όλοι μα όλοι έχουμε δικαίωμα σε κάθε υπερεσια που πληρώνουμε άσχετα αν κάνουμε ή όχι ''καλή ζωή'' , γιαυτό άλλωστε και πληρώνεις γιαυτό .
γιατί αν εγώ λοιπόν που καπνίζω και τρώω ( δεν πίνω) , είμαι σε χειρότερη θέση από εσένα.
τότε αυτός που δουλεύει στα ορυχεία αλλά κάνει αθλητισμό και ότι άλλο θες από διατροφή και προσέχει και κτλ..., πεθαίνει στα 45 του από καρκίνο , εκείνον το άνθρωπο σε πια κατηγορία να τον βάλουμε;;;;
είναι διαφορετικά πράγματα λοιπόν η παροχές υγείας απο αυτό που λέμε εμείς.
I have lost the will to live
Simply nothing more to give
There is nothing more for me
Need the end to set me free
Άβαταρ μέλους
Τάλως

Δημοσίευση από Τάλως » Παρ 06 Ιαν 2012, 17:39

wolfman13 έγραψε:
δεν θελω να σε απογοητευσω αλλα δεν εχεις ιδες πιθανοτητες με εναν που απλα ειναι ποιο δραστήριος από εσένα
χμ.. η συστηματική γυμναστική δεν έχει καμιά σχέση με το ''κάνω πρωταθλητισμό'' , ένας που αθλείται συστηματικά δεν σημαίνει ότι κάνει πρωταθλητισμό, μάλλον έχεις χάσει την έννοια ''αθλούμαι'' , για ξανά ψάξε λίγο.
δεν έβαλα σε σύγκριση κάποιον που κάνει πρωταθλητισμό με έναν που δεν κάνει καθόλου γυμναστική.
επειδη ειπες κατι για "καμενους κοιλιακους" για αυτο το ειπα
αλλα προφανως δεν ξερεις ποιοι το παθαινουν αυτο (ας το πουμε και "καμενοι κοιλιακοι")
οταν δινεις ενα παραδειγμα ειναι καλο να ξερεις ποιους αφορα.
και πιστεψε με ξερω παρα πολυ καλα στην εννοια αθλουμαι... μπορεις αμα θες να μου κανεις μαθηματα περι καπνισματος... (δεκτά :p)
χμ.. θα σε απογοητευτώ εγώ;;μπα δεν νομίζω, στα 30 φεύγα μου ξέρω της δυνατότητες μου πάρα πολύ καλά, τώρα άμα συγκρίνουμε έναν αθλούμενο με εμένα,
θα σου πω οτι την 1 βδομάδα θα είμαι λίγο με τη γλώσσα έξω , αλλά επειδή μάλλον ξεχνάς , το σώμα έχει τη ''δική του'' μνήμη και το δικό μου θέλει μόλις 10 μέρες για να αρχίσει να παίρνει μπροστά :D , μετά έλα να με πιάσεις!!!
καταρχας πρεπει να σου πω πως δεν υπαρχει ενα επιπεδο που φθανει ενα σωμα
αυτο που λες ειναι ατοπο
οπως και η φαφραση "ναπαιρνει μπροστα" δεν υπαρχει αυτο... ειναι απλα το τι κοπωση μπορει να αντεξει καποια δεδομενη χρονικη στιγμη
για καποιον το να τρεξει 100 μετρα ανετα ειναι κατι το απιστευτο
και για αλλον μπορει το να τρεξει 1 χιλ κατι καθημερινο
η και 5 και παει λεγοντας... δεν υπαρχει κανονας για το ποτε ενα σωμα ειναι οπως πρεπει

το σωμα και τον οργανισμο δεν τον κανει απλα ενα 10ημερο που χρειαζεται να συνηθησει μια ασκηση που θα του δωσουμε να κανει...
αλλα το να ειναι συνεχως σε εγρηγορση
και οχι οτι τρεξαμε σημερα καμποσο αυριο το καναμε ποιο ευκολα
και επειδη στις 10 μερες καναμε καποια προοδο ηρθαμε εκει που πρεπει...
μην λεμε οτι θελουμε
απλα για να εντυπωσιασουμε :)

''δεν καταλαβα απο που και ως που ενας που κανει κακη ζωη γεματη καταχρισεις
να εχει ιδια δικαιωματα στις παροχες υγειας με εναν που κανει τη ζωη που πρεπει και δεν βλαπτει τον εαυτο του???''

δεν έβαλα όλοι την παράγραφο,
ευγε
και αυτο τους κανει κατωτερο ειδος? πρεπει να αναθεωρησεις καποια πραγματα...
διαβασε παλι το ποιο παλια μου ποστ
εχω γραψει το λογο που το λεω αυτο....

μονο εσυ το ξερεις
γιατί που αναφέρθηκα εγώ σε γενικότητα;;;είπα συγκεκριμένα εσένα , γιατί να πληρώνεις το γυμναστήριο σου ΕΣΥ!!!
γιατι ειναι συμπληρωματικο πανω στο ειδος της ασκησης που πρεπει να κανω

''καταχρισεις δεν κανω και αθλουμαι συστηματικα (πληρωνω απο την τσεπη μου για αυτο)''
τώρα αν εγώ είπα ότι δεν συμφωνώ ότι η γυμναστική δεν κάνει καλό.
να το πω τώρα κάνει καλό!!
προφανως και δεν διαφωνουμε σε αυτο...

ποτε το ειπα παλι αυτο?
ποιος σου είπε ότι το θέμα είναι ποιος θα σπάσει το πόδι του , παράδειγμα έδωσα.
αυτο ακριβως
το ολο σου επιχειρημα ηταν αυτο το παραδειγμα για τις πιθανοτητες που εχει να συμβει .
ενω ειναι κατι ευτελες
καθως το εθεσες πανω στη βαση του ποσο ζημειωνει το ασφαλιστικο ταμειο
οποτε ειναι ακυρο το παραδειγμα αυτο λεω
απλα πραγματα
μην ζητάς συγνώμη , όταν μιλάνε δυο άντρες , απλά κουβεντιάζουν , τα λένε , τσαντίζονται , φωνάζουν , δεν κρατάνε κακίες,
οκ, δεν το είπες , αλλά το εννόησες σε μεγάλο βαθμό.
εγω θα σου πω πως αυτο ηθελες να δεχτεις πως εννουσα :)
δεν εννουσα κατι τετοιο :)

θύματα του μοντέρνου τρόπου ζωής , δυστυχώς για εσένα υπάρχουν και στον αθλητισμό.
χμ...σαν παιδί δεν έπεσα θύμα καμίας διαφημίσεις , ξεκίνησα το τσιγάρο στα 25-26 , επιλογή μου λοιπόν.
σταμάτησα να αθλούμαι κάπου τότε , όταν μας κόψανε το μοναδικό γήπεδο που μπορούσαμε να αθληθούμε δωρεάν!
συνέχισα αλλά όχι πλέον σε καθημερινή βάσει.
πάλι δική μου επιλογή λοιπών.
ωραια δεκτη η επιλογη σου λοιπον
ομως τελικα εδω θα πουμε τι κανεις εσυ και εγω?
η τι εχει κανει η πλειοψηφια οσων αθλουνται? και οσων καπνιζουν για παραδειγμα :D
εδώ θα συμφωνήσω στο περίπου , αλλά και πάλι θα σου πω ότι είναι θέμα καθαρά παιδιάς και οικογένειας.
ναι ειναι και αυτος ο παραγοντας... δεκτο....

ο σκοπός του σώματος μας , ίσως σε παραξενέψει , αλλά δεν είναι μόνο να είναι σε καλή κατάσταση, είναι και για πολλά άλλα , το κάθε σώμα λοιπόν εχει της δικιες του ανάγκες και βάσει με του αθλήματος που κάνει και της απαίτησης που έχει στην καθημερινότητα του , το σώμα λοιπόν είναι προσαρμοστικό.
σηγουρα
αλλα θα ηταν καλο να τις πεις αυτες τις αναγκες ποιο συγκεκριμενα γιατι αν εννοεις αναγκη την καπνα στα πνευμονια
τοτε δεν συμφωνω :)

τα πρότυπα δεν μου άλλαξαν γνώμη ποτέ και ούτε θα μου αλλάξουν.
καλο αυτο!
μπράβο σου λοιπόν και μαγκιά σου που προσπαθείς το καλύτερο για εσένα, αυτό δεν σημαίνει ότι εκείνη η γενιά δεν νόμιζε το ίδιο για τον εαυτό της,
άλλες απαιτήσεις , διαφορετικός τρόπος ζωής , άλλα πράγματα , άλλη παιδιά ( ίσως και η ίδια σήμερα ,αχχααχχααχαχαχ).
μα προφανως ο καθε ενας κανει οτι νομιζει ποιο καλο για εκεινον
ειναι θεμα παιδειας που ειπες πριν
οποτε...
εγώ θα σου έλεγα να ξανά σκεφτείς εσύ , πριν πεις κάποιον θύμα , κανένας μας δεν είναι θύμα , ο καθένας μας κάνει της επιλογές του και ζει με αυτές.
αυτο το εγραψα στη βαση αυτου που ειπες περι εγκλεισμου σε ενα δωματιο και στις "απολαυσεις" τις οποιες ειπες

συχαίνομαι τα μαθηματικα ,
δεν διάβασες προσεκτικά αυτό που έγραψα , τα ασφαλιστικά ταμεία λειτουργούν σαν μια Α.Ε , τα χρήματα που εμείς δίνουμε λοιπόν εκεί θα πρέπει να επενδύονται , να το τοκίζονται και να επιστρέφουν σε εμάς σε μορφές παροχών και συντάξεων ,
αν το ίδιο πόσο λοιπόν 145 ευρώ που είναι το κατώτερο πόσο στη κλίμακα , το δίνεις κάθε μήνα σε μια ασφαλιστική εταιρία κάθε μήνα , αυτή θα σου έχουν φουλ έχτρα πρόγραμμα παροχών , θα σου κάνουν τεμενάδες και στο τέλος θα πάρεις και ένα εφάπαξ ποσό + συντάξει!
η συντάξει τον 600 ευρώ λοιπόν που θα παίρνει κάποιος που βγαίνει με 35 χρόνια δουλειάς στα 65-70 πόσο νομίζεις ότι έχει να ζήσει ακόμα αλλά 20 χρόνια!!;
τα αξίζει λοιπών.
ουτε κατα διανοια.. μια χαρα διαβασα αυτο που ειπες..
απλα θεωρεις σαν δεδομενο οτι η επενδυση αυτη θθα πετυχει
κανεις λαθος
απλα γινονται επενδυσεις οσο γινεται ασφαλεις αλλα και παλι δεν ειναι 100% σηγουρο κερδος
επισεις να ξερεις πως αυτος ο τοκος... οπως ελεγε πολυ ομορφα στο zeitgeist ειναι "out of thin air" πολυ εξυπνο αυτο... να βαζεις χρηματα και να τρως τοκους... το κολπο ειναι πως παντα μα παντα ο πληθωρισμος ειναι ποιο μεγαλος απο τους τοκους αρα εχεις χασουρα σε ενα πολυ μεγαλο βαθος χρονου το χρημα θα εξανεμιστει ... οποτε μενουν μονο οι επενδυσεις... αλλα δεν εχεις παντα κερδη απο εκει
οποτε απλα απλ ΔΕΝ φθανουν
με 35 χρονια εργασιας βγαινεις στα 60 στη συνταξη... και 20 χρονακια ακομα τα εχεις ευκολα
για εφαπαξ και συνταξη δεν φθανουν :)
ειναι δυσαναλογες οι κρατησεις σε σχεση με τις αποδοσεις εφαπαξ/συνταξης
μιας και λέμε για τα ταμεία , θα σου δώσω παράδειγμα εμένα , ας μου δώσει λοιπόν πίσω το τεβε τα 300 ευρώ μηνιαίος Χ 18 μήνες που ήμουν και δεν χρησιμοποίησα ούτε μια φορά τα λεφτά μου πίσω.
μιας και ούτε ασφαλισμένος είμαι ούτε δουλειά έχω και αν πάθω κάτι θα είμαι στο δρόμο.
αυτο δεν μπορω να καταλαβω τη βαση που το λες
δλδ αμα αγορασεις κιλο φετα και δεν την φας σου φταει ο εμπορος αρα πρεπει να σου γυρισει τα χρηματα σου πισω?
με την εισφορα αγοραζεις χρονο καλυψης απο το ταμειο
ο καθένας μας κάνει της επιλογές του , όλοι μα όλοι έχουμε δικαίωμα σε κάθε υπερεσια που πληρώνουμε άσχετα αν κάνουμε ή όχι ''καλή ζωή'' , γιαυτό άλλωστε και πληρώνεις γιαυτό .
εγω αυτο δεν το δεχομαι
"δεν υπαρχει τιποτε ποιο ανισο απο την ιση μεταχειριση τνω ανισων"
για αυτο για παραδειγμα σε ενα δικαστηριο δεν ειναι ιδια η ποινη για εναν αδικιμα για ολους
ο δικαστης εξεταζει τους λογους...

για αυτο ειμαστε εδω που ειμαστε... γιατι ο καθε ενας κανει οτι γουσταρει και ολλα καλα
δεν ειναι ετσι δυστιχως
γιατί αν εγώ λοιπόν που καπνίζω και τρώω ( δεν πίνω) , είμαι σε χειρότερη θέση από εσένα.
τότε αυτός που δουλεύει στα ορυχεία αλλά κάνει αθλητισμό και ότι άλλο θες από διατροφή και προσέχει και κτλ..., πεθαίνει στα 45 του από καρκίνο , εκείνον το άνθρωπο σε πια κατηγορία να τον βάλουμε;;;;
είναι διαφορετικά πράγματα λοιπόν η παροχές υγείας απο αυτό που λέμε εμείς.
αυτο απο που τεκμαιρεται παλι ?
οτι πεθαινει στα 45? φυσικος νομος ειναι???
αλλα και παλι..αλλο το να παθεις κατι ενω εργαζεσαι
και αλλο επειδη εισαι ασυδοτος

οπως στο λενε οι ασφαλειες αυτοκινητων
αμα τρακαρεις και εισαι νηφαλιος σε αποζημειωνω
αμα εισαι πιωμενος δεν θα πληρωνω εγω την ανευθυνοτητα σου :)
συν οσοι θα τεθουν σε κινδυνο θανατου απο την ανευθυνοτητα αυτη :)

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ
Ως ποτε θα πληρωνουν αλλοι η το κρατος (εμεσα λοιπον οι συμπολιτες μας)
την ανευθυνοτητα μας?
αυτο το "θα κανω οτι γουσταρω?"

γιατι καλο θα ηταν να ψαξετε να μαθετε ποσο κοστιζουν οι νοσηλειες απο αυτες τις καταχρησεις και να δειτε ποση ζημια παθαινουν στα αφαλιστικα ταμεια
αλλα οταν το γουστο γινεται αναγκη ζωης σε βαρος αλλων μακροπροθεσμα
σιγα μην παμε να ψαξουμε τι προκαλουμε....
δεν βολευει...
λεμε...
Ωχ αδερφε... ασε με
και παμε παρακατω

Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Παρ 06 Ιαν 2012, 20:42

Ολα εχουν τον τρόπο τους.
θυμαμαι στο "κωνσταντινου και ελενης" που ο κατακουζηνος στο χιονοδρομικο κεντρο αποφασισε να γινει φιτ,
κι ολη μερα γυμναζονταν ενω ετρωγε σαλάτες. το αποτελεσμα να λιποθυμισει τελικα.
κανεις δεν μπορει να ισχυριστει οτι η ελλειψη δραστηριοτητας κανει κακο.
Υπηρχε ενας ανθρωπος που εκανε μπανιο με κρυο νερο, κοιμονταν λιγο κι οχι σε ανετα στρώματα, εκανε σεξ σπάνια,
γνώριζε πολεμικες τέχνες, ειχε σωματικη διαπλαση που θυμιζει τον σημερινο body builder κι ομως ποτε δεν πηρε ορμόνες, πολεμουσε, συμμετειχε στα κοινα, και ειχε και το πνευμα του γυμνασμένο.
ποιος να ναι αραγε.
Ο συγχρονος τροπος ζωης , η τηλεοραση οι ανεσεις η τοστιερες ολα τα ετοιματζίδικα, στην ουσια φτιαξαν εναν ανθρωπο σκια αυτου του ανθρώπου.
το ανθρωπινο ειδος εχει παρει την κατω βολτα. δεν υπαρχει εξελιξη, αντιθετως τα παιδια της μιας γενιας γινονται χειροτερα απο την προηγουμενη γενια.
αυτη η αναποδη εξελιξη εχει σχεση με την διατροφη μας και τον τρόπο ζωης μας γενικότερα.

οπως ειπε ο Γεώργιος Γεωργιάδης Gurdjieff. "αν περπατας στον δρομο και συνειδητοποιησεις ποσοι απο αυτους που περπατουν γυρω σου ειναι νεκροι τοτε θα τρομαξεις.
και το ειπε πριν το 1949 που πεθανε. τωρα τα πραγματα ειναι χειρότερα.
Άβαταρ μέλους
Τάλως

Δημοσίευση από Τάλως » Σάβ 07 Ιαν 2012, 09:30

Divine Sinner έγραψε: οπως ειπε ο Γεώργιος Γεωργιάδης Gurdjieff. "αν περπατας στον δρομο και συνειδητοποιησεις ποσοι απο αυτους που περπατουν γυρω σου ειναι νεκροι τοτε θα τρομαξεις.
και το ειπε πριν το 1949 που πεθανε. τωρα τα πραγματα ειναι χειρότερα.
Αυτο μου θυμιζει καποτε ειχε κανει εξετασεις ενας ο οποιος εκανε bodybuilding για πρωταθλητισμο και προφανως επαιρνε διαφορα
σωμα φαινομενικα και υποθετικα καλο και του λεει η νοσηλευτρια που ειδε τις εξετασεις
"Στην εντατικη επρεπε να εισαι με αυτες τις εξετασεις :lol: "

αυτο που λες Φωτη ειναι αληθεια
γιατι ειναι και αυτοι που φαινονται και αυτοι που δεν φαινονται

Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος
Φύλο: Γυναίκα
Έδωσε Likes: 344 φορές
Έλαβε Likes: 452 φορές

Δημοσίευση από doctormarkon » Σάβ 07 Ιαν 2012, 10:05

Το να προσέχει κανείς το σώμα του και τη φυσική του κατάσταση είναι μαγκιά και είναι δύσκολο.

Όχι μόνο από άποψη ομορφιάς αλλά και για να απολαμβάνεις περισσότερες από τις "χαρές" της ζωής και να υποφέρεις λιγότερο.

Να περπατάς στην εξοχή είναι μία απόλαυση και όπως είπα πριν το εμπόδιο είναι το χρήμα και το όχημα αλλά είναι και η φυσική κατάσταση. Αν είσαι 150 κιλά δεν είναι απόλαυση αλλά τιμωρία.

Αλλά δεν είναι το αλάτι από μόνο του που θα σε φθάσει στα 150 κιλά.
Ακόμα και ολόκληρο το βαζάκι ΚΑΛΛΑΣ να ρίχνεις κάθε μέρα στο φαϊ 150 κιλά δεν φθάνεις. Μπορεί να έχεις πρηξίματα, φουσκώματα, σακούλες κάτω από τα μάτια από την κατακράτηση υγρών αλλά το αλάτι δεν "παχαίνει".

Και αν το απαγορέψουν στις ταβέρνες θα πας σπίτι και θα βάλεις πάλι όλο το βαζάκι στο πιάτο.
Ίσως η απαγόρευση να έχει στόχο την καταστροφή του ταβερνιάρη και όχι την υγεία των πολιτών.

Απαγόρευση του καπνίσματος στις ταβέρνες, απαγόρευση του αλατιού αλλά και απαγόρευση της μουσικής λόγω πνευματικών δικαιωμάτων πάει ο ταβερνιάρης.
Προκειμένου να πας στην ταβέρνα πας στο Μοναστήρι που είναι και τσάμπα. Οι γεροντάδες και οι γερόντισσες μαγειρεύουν καλά κατά κανόνα και απαγορεύουν μόνο το κάπνισμα. Δεν θα αρνηθούν να σου δώσουν αλατιέρα και προπαντός οι ψαλμωδίες δεν υπάγονται ακόμα στο νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Μη σκοτώνετε τα κουνούπια. Αλλοι σας πίνουν το αίμα
Άβαταρ μέλους
butterfly
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Έλαβε Likes: 4 φορές

Δημοσίευση από butterfly » Σάβ 07 Ιαν 2012, 11:10

doctormarkon έγραψε:Το να προσέχει κανείς το σώμα του και τη φυσική του κατάσταση είναι μαγκιά και είναι δύσκολο.

Όχι μόνο από άποψη ομορφιάς αλλά και για να απολαμβάνεις περισσότερες από τις "χαρές" της ζωής και να υποφέρεις λιγότερο.
Το ανηρτησα και στον δικο μου μιτο,http://www.ideografhmata.gr/forum/viewt ... 31&t=13749αλλα αξιζει να το δουν ολοι!
Αν η εργασια δεν ειναι πια δικαιωμα,τοτε κι η πληρωμη των φορων δεν αποτελει πια καθηκον!
Άβαταρ μέλους
Τάλως

Δημοσίευση από Τάλως » Σάβ 07 Ιαν 2012, 11:37

Μη με παρεξηγησεις...
αλλα με αυτη τη λογικη
οσοι ζουσαν πριν το 1950 που δεν ειχαμε τοσα φυτοφαρμακα και τοση κρεοφαγια (ελαχιστη ηταν)
θα επρεπε να ειναι σε ποιο καλη κατασταση απο αυτην
αντθετα αμα δεις ομως φωτογραφιες της εποχης θα δεις το ακρως αντιθετο...

το να μην εχεις ρυτιδες σε αυτη την ηλικια (δυσκολο χωρις τεχνητα μεσα)
ειναι κυριως το ποσο καλοπερασμενος εισαι στη ζωη σου
αλλα για εμενα εκεινη ειναι φτιαχτη.

βασικα δεν εχει καν τις ρυτιδες του "γελιου" που λεμε...
ειναι αυτη η ριμαδα η βαρυτητα που οπως και να το κανουμε τη σαρκα την τραβαει κατω
(η βουγιουκλακη στα 60φευγα της ηταν ποιο ωραια απο αυτην εδω :lol: )

δεν με πειθει.....
και μαλιστα θα ηθελα να δω ολο το ιατρικα ιστορικο της... να δω ποσα μποτοξακια εχουν πεσει :p

Άβαταρ μέλους
butterfly
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από butterfly » Σάβ 07 Ιαν 2012, 11:54

Τάλως έγραψε:Μη με παρεξηγησεις...
αλλα με αυτη τη λογικη
οσοι ζουσαν πριν το 1950 που δεν ειχαμε τοσα φυτοφαρμακα και τοση κρεοφαγια (ελαχιστη ηταν)
θα επρεπε να ειναι σε ποιο καλη κατασταση απο αυτην
αντθετα αμα δεις ομως φωτογραφιες της εποχης θα δεις το ακρως αντιθετο...

το να μην εχεις ρυτιδες σε αυτη την ηλικια (δυσκολο χωρις τεχνητα μεσα)
ειναι κυριως το ποσο καλοπερασμενος εισαι στη ζωη σου
αλλα για εμενα εκεινη ειναι φτιαχτη.

βασικα δεν εχει καν τις ρυτιδες του "γελιου" που λεμε...
ειναι αυτη η ριμαδα η βαρυτητα που οπως και να το κανουμε τη σαρκα την τραβαει κατω
(η βουγιουκλακη στα 60φευγα της ηταν ποιο ωραια απο αυτην εδω :lol: )

δεν με πειθει.....
και μαλιστα θα ηθελα να δω ολο το ιατρικα ιστορικο της... να δω ποσα μποτοξακια εχουν πεσει :p

Η ιδια λεει οτι μποτοξ γιοκ.Κι ειναι γεγονος οτι δεν εχει φαει και τη ζωη της στα χωραφια,δουλευοντας σκληρα.Να ενα μινι βιογραφικο της:

Kirk has had many other careers besides becoming a cookbook author, from being a stand-in for TV star Mary Tyler Moore and the designer behind Valerie Harper's wardrobe on "Rhoda," to designing jewelry and working with nonprofits to raise money and awareness about the environment.

http://www.nctimes.com/lifestyles/food- ... 94f98.html

Το οτι οι "παλαιοι" ετρωγαν πιο αγνες τροφες κι ομως ηταν γερασμενοι,αφου αυτη ειναι η φυσικη εξελιξη,κατα τη γνωμη μου οφειλεται στις κακουχιες που αντιμετωπιζαν σ'ολη τους την ζωη.Δουλεια ατελειωτη νυχτα με νυχτα,γεννες απανωτες και ανατροφη παιδιων για χρονια στη σειρα,απουσια ιατρικης περιθαλψης για το παραμικρο προβλημα,ακομα κι αδιαφορια για την ιδια τους τη ζωη και την υγεια,αφου δεν προλαβαιναν καν να σκεφτουν τετοιες "πολυτελειες".
Αν η εργασια δεν ειναι πια δικαιωμα,τοτε κι η πληρωμη των φορων δεν αποτελει πια καθηκον!
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από doctormarkon » Σάβ 07 Ιαν 2012, 12:37

Κι όμως τίποτα απ όλα αυτά δεν φαίνεται να ισχύει.

Βλέπω παλιές φωτογραφίες και δεν μπορώ να εξηγήσω το φαινόμενο με τη λογική.

Γιατί η παλαιότερη γενιά γερνούσε γρηγορότερα?

Δεν υπάρχει μία λογική εξήγηση γι αυτό.
Δεν έχω βρει την απάντηση.

Κοιτάζω κάποιες φωτογραφίες από το άμεσο περιβάλλον και στέκω σε μία. Μίας θείας. Σήμερα είναι 65 χρονών και μοιάζει 45.
Νοικοκυρά στο σπίτι. Με εγγόνια μεγάλης ηλικίας. Τα μπότοξ και τα λιφτιγκ είναι άγνωστες λέξεις για νοικοκυρές με παιδιά και εγγόνια και επιπλέον είναι και της εκκλησίας. Ούτε καν βάφεται.
Η μητέρα της στα 45 απ ότι βλέπω σε κάποιες φωτογραφίες φαινόταν ηλικιωμένη. Γυναίκα της πόλης, και της εκκλησίας και αυτή που δεν πέρασε ιδιαίτερες κακουχίες μιας και ζούσε μία ζωή σχετικά άνετη αλλά λιτή όπως και η κόρη.

Τι είναι λοιπόν αυτό που έκανε την παλαιότερη γενιά να γερνάει γρήγορα?

Η απάντηση δεν είναι απλοϊκή και σίγουρα δεν έχει σχέση ούτε με τη διατροφή, ούτε με την κληρονομικότητα ούτε με τα βάσανα.

Το μυαλό μου πάει στο μορφωτικό επίπεδο αλλά και στην "κουλτούρα" του μπάνιου δεδομένου ότι οι παλαιότερες γενιές δεν πλενόντουσαν ποτέ ή στην καλύτερη περίπτωση κάθε Χριστούγεννα και Πάσχα
Άβαταρ μέλους
butterfly
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από butterfly » Σάβ 07 Ιαν 2012, 12:56

doctormarkon έγραψε: Τι είναι λοιπόν αυτό που έκανε την παλαιότερη γενιά να γερνάει γρήγορα?

Η απάντηση δεν είναι απλοϊκή και σίγουρα δεν έχει σχέση ούτε με τη διατροφή, ούτε με την κληρονομικότητα ούτε με τα βάσανα.

Το μυαλό μου πάει στο μορφωτικό επίπεδο αλλά και στην "κουλτούρα" του μπάνιου δεδομένου ότι οι παλαιότερες γενιές δεν πλενόντουσαν ποτέ ή στην καλύτερη περίπτωση κάθε Χριστούγεννα και Πάσχα

Αν αποκλεισουμε ως πιθανους παραγοντες την διατροφη,την κληρονομικοτητα και τις κακουχιες.....τι μενει;

Το μορφωτικο επιπεδο ειναι ουσιωδους σημασιας,βεβαιως,καθως βοηθα να επιλεξουμε συνειδητα το πως θα τραφουμε,το ποσο συχνα θα κανουμε προληπτικες ιατρικες εξετασεις,ωστε να ελαχιστοποιησουμε τον κινδυνο μιας σοβαρης ασθενειας,το πως θα πορευτουμε στη ζωη γενικοτερα,ωστε να μην αναλωθουμε οργανικα σαν πυροτεχνηματα στον ουρανο,μ'ενα τσαφ.Ολα αυτα,με την προϋποθεση οτι δεν αντιμετωπιζουμε οξυτατα προβληματα επιβιωσης,οικονομικης φυσεως.

Το θεμα του αγχους θα μπορουσε ν'αναφερθει ως μια αιτια σωματικης-περαν της ψυχικης-καταρρακωσης.Ομως,παραδοξως,οι παλαιοτερες γενιες δεν ηξεραν καν την λεξη!Δεν ειναι αστειο το οτι αγχος βιωνουμε σημερα,που διανυουμε χρονους ανεμελους,διχως πολεμους,διχως λοιμους και λιμους,με βασικη σκοτουρα το πιο κινητο θ'αποκτησουμε; :?

Εκαναν μπανιο καθε Πασχα και Χριστουγεννα,χαχαχαχαχα. :skaw:

Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από doctormarkon » Σάβ 07 Ιαν 2012, 13:29

Οι Λουδοβίκοι δεν πλύθηκαν ποτέ στη ζωή τους.

Στην ταινία "Ο κυρ Γιώργης εκπαιδεύεται" ο Παπαγιαννόπουλος σοκαρίστηκε όταν του είπαν να κάνει μπάνιο.

Οι ιατρικές εξετάσεις δεν είναι σίγουρο ότι παίζουν ρόλο.

Αλλά θα κάνω και μία άλλη παρατήρηση.

Η παλαιότερη γενιά γερνούσε γρηγορότερα. Θα το διαπιστώσουμε παρατηρώντας φωτογραφίες κοινων θνητών συγγενών εκεί κάπου ανάμεσα στα 40-50 ή και 60.

Από κει και πέρα όμως κάτι άλλο παράξενο παίζει.......

Γιατί κάποτε η λέξη Αλτσχαϊμερ ήταν άγνωστη?

Μία παρατήρηση πάλι από το άμεσο περιβάλλον μου.

Είχα μία θεία "θρύλο". Την θυμάμαι πριν μία δεκαετία να κάθεται σε ένα πεζουλάκι το καλοκαίρι στα Πετράλωνα.
Ήταν γερασμένη αλλά σε άριστη διανοητική κατάσταση. Περπατούσε κανονικά και έκανε και ελαφριές δουλειές και ψώνια.
Κανείς δεν ήξερε πόσο χρονών ήταν αλλά θα ήταν πάνω από 100 όταν πέθανε. Ίσως 110. Ο πατέρας μου έλεγε ότι από παιδί τη θυμόταν πάντα γριά. Περπατούσε πάνω από 20 χλμ τη μέρα για να πάει από το ένα χωριό στο άλλο φορτωμένη με πράγματα και με ένα παιδί στην πλάτη.

Από διηγήσεις μεγαλύτερων μαθαίνουμε για γέρους 90 και άνω που ήταν οι "σοφοί" του χωριού και όχι οι ξεκουτιασμένοι παρανοϊκοί.

Παρατηρούμε ότι μέχρι κάποια ηλικία οι "νεότερες" γενιές φαίνονται και είναι νεότερες αλλά από κει και πέρα αρχίζει το "πρόβλημα" με τη φύρα στο μυαλό.

Αλλά απ ότι γνωρίζουμε και πάλι από το άμεσο περιβάλλον δεν ισχύει για όλους το ίδιο κάποιοι παθαίνουν Αλτσχαϊμερ ενώ κάποιοι άλλοι είναι ακμαίοι σε μεγάλη ηλικία έστω και με κάποια κινητικά προβλήματα. Μιλάμε γι αυτούς που είναι σήμερα 80-90 και δεν μπορούμε να προβλέψουμε αν οι σημερινοί 60ρηδες στα 80 θα είναι όλοι με πειραγμένα μυαλά.
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από doctormarkon » Σάβ 07 Ιαν 2012, 13:33

Σε κάποια πράγματα δεν μπορούμε να βασιζόμαστε στις κάποιες "επιστημονικές" θεωρίες αλλά μπορούμε να κάνουμε παρατηρήσεις από το άμεσο καθημερινό περιβάλλον που αποτελεί ένα αρκετά καλό δείγμα για επιστημονική έρευνα. Παλιές φωτογραφίες, διηγήσεις γέρων, ή ατόμων μέσης ηλικίας, ή ακόμα και μια αναδρομή στο δικό μας παρελθόν μπορεί να δώσει πληροφορίες και απαντήσεις.
Άβαταρ μέλους
butterfly
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από butterfly » Σάβ 07 Ιαν 2012, 15:13

doctormarkon έγραψε:
Γιατί κάποτε η λέξη Αλτσχαϊμερ ήταν άγνωστη?

Μία παρατήρηση πάλι από το άμεσο περιβάλλον μου.

Είχα μία θεία "θρύλο". Την θυμάμαι πριν μία δεκαετία να κάθεται σε ένα πεζουλάκι το καλοκαίρι στα Πετράλωνα.
Ήταν γερασμένη αλλά σε άριστη διανοητική κατάσταση. Περπατούσε κανονικά και έκανε και ελαφριές δουλειές και ψώνια.
Κανείς δεν ήξερε πόσο χρονών ήταν αλλά θα ήταν πάνω από 100 όταν πέθανε. Ίσως 110. Ο πατέρας μου έλεγε ότι από παιδί τη θυμόταν πάντα γριά. Περπατούσε πάνω από 20 χλμ τη μέρα για να πάει από το ένα χωριό στο άλλο φορτωμένη με πράγματα και με ένα παιδί στην πλάτη.

Από διηγήσεις μεγαλύτερων μαθαίνουμε για γέρους 90 και άνω που ήταν οι "σοφοί" του χωριού και όχι οι ξεκουτιασμένοι παρανοϊκοί.

Εχω πολυ δικο μου παραδειγμα,την πεθερα μου!Ειναι 94 ετων και αυτοεξυπηρετειται!Μεχρι σπανακοπιτα με σπιτικο φυλλο φτιαχνει,απαξ εβδομαδιαιως.Και να φανταστεις οτι εχει βηματοδοτη πανω απο δεκα χρονια!Βιονικη γιαγια και τρελλοκοριτσο την λεμε. :lol: :lol:
Κι απο μυαλο,απιστευτη!Θυμαται μεχρι και τι χρωμα βρακι φορουσε σε καθε στιγμη της ζωης της,ασυλληπτα πραγματα για εμας.

Σε αντιδιαστολη,γνωστη μου κοπελα στα 38 εχει σκληρυνση κατα πλακας και κινειται με πι τωρα πια.Και της πρωτοπαρουσιαστηκε στα 25 της περιπου.Θα ειναι απ'την καθαρη,αψεκαστη ατμοσφαιρα,χωρις καταλοιπα του Τσερνομπιλ κι απ'τα εμβολια που εκανε ως μωρο κι ηταν απολυτως ασφαλη,μαλλον. :crybaby:
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Σάβ 07 Ιαν 2012, 17:13

Διαφορετικα τα αιτια του σωματικου γηρατος διαφορετικα του αλτσχαϊμερ.
το αλτσχαϊμερ εχει να κανει με τις τροφες μας τα μεταλαγμενα κλπ αλλα ισως και τον τροπο σκέψης
οτι γυμναζουμε το μυαλο μονο οσον αφορα την εξειδικευση και απο εκει και περα δεν το δουλευουμε καθολου.
Το σωματικο γηρας εχει να κανει και με τι κακουχιες που τοτε ηταν περισσοτερες.
Οποτε για να ειναι καποιος καλα θα πρεπει να αποφυγει τις κακουχιες, αλλα να τρωει και υγιεινα.
τοτε θα ζει περισσοτερο θα γερασει ποιο αργα και δεν θα παθει και αλτσχαϊμερ
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από doctormarkon » Σάβ 07 Ιαν 2012, 17:51

Παρατηρώ ότι ξεφύγαμε λίγο από το θέμα (φαινομενικά).

Αλλά στην πραγματικότητα δεν έχουμε ξεφύγει καθόλου.

Αν ήταν το θέμα μόνο το αλάτι δεν θα το άνοιγα καθόλου αφού ποτέ δεν χρησιμοποίησα αλατιέρα στο εστιατόριο και επομένως είναι θέμα που δεν με αφορά προσωπικά.

Αλλά σαν μία από τις συνιστώσες του κράτους Νταντά με αφορά και με καίει.

Για τους γέρους που ανοίξαμε κουβέντα είμαστε μέσα στο θέμα αλλά σε μία άλλη διάσταση και μία άλλη συνιστώσα του Κράτους Νταντά αλλά και γενικότερα της "εξουσίας νταντά"

Παρατηρούμε ότι στα χωριά ο "γέρος" δεν χρειαζόταν ντάντεμα και είχε μια ξεχωριστή θέση στις παλαιότερες κοινωνίες. Ήταν ο "σοφός" και είχες να μάθεις πολλά από αυτόν.

Ακόμα και σήμερα βλέπουμε κάτι γλυκύτατες φυσιογνωμίες στα καφενεία του χωριού.

Έχω την εντύπωση ότι δεν υπάρχει Αλτσχαϊμερ σαν αρρώστια αλλά είναι κάτι τεχνητό. Ούτε από τους αεροψεκασμούς προκαλείται ούτε από τα μεταλλαγμένα. Έχω την εντύπωση ότι με την προχωρημένη ιατρικοποίηση η προχωρημένη ηλικία θεωρείται από μόνη της αρρώστια όπως η εμμηνόπαυση θεωρείται αρρώστια, όπως η εγκυμοσύνη, η παιδική ηλικία και το προεμμηνορρυσιακό σύνδρομο η εφηβεία και οι μέρες της περιόδου.

Αυτή η θεωρεία δεν είναι δική μου αλλά έχω επηρεαστεί από τον Ιβάν Ίλλιτς (Ιατρική Νέμεση=αν βάλετε τον όρο στο google και πατήσετε την πρώτη αναζήτηση θα σας κατέβει το βιβλίο δωράκι στο δίσκο σας) και από τον Μισελ Φουκώ.

Μήπως αυτό γίνεται για να μετατεθούν οι αρμοδιότητες της Νταντάς από το Κράτος και τους γιατρούς σε εσάς τους ίδιους?

Το Κράτος Νταντά δεν μπορεί να λειτουργήσει από μόνο του ως τέτοιο αν δεν μεταθέσει αρμοδιότητες σε άλλες μικρότερες νταντάδες.

Το αλάτι είναι ένα παράδειγμα όπου όλοι εμείς θεωρούμαστε ανήλικα και κάποια υπέρτατη νταντά το Κράτος με Νόμους επιβάλλει συνήθειες που Δήθεν κάνουν καλό στην υγεία μας.

Αλλά πολλές φορές καλούμαστε να γίνουμε και εμείς Νταντάδες και αυτό με χαλάει ακόμα περισσότερο και με εκνευρίζει.
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από doctormarkon » Σάβ 07 Ιαν 2012, 18:11

Γινόμαστε νταντάδες στα παιδιά μας αλλά σύμφωνα με το σύστημα με το να τα διαβάζουμε στο σχολείο και να ελεγχόμαστε σαν γονείς για το αν ακολουθήσαμε κατά γράμμα τους κανόνες του Υπουργείου.

Αλλά ακόμα χειρότερα καλούμαστε να γίνουμε Νταντάδες στους γονείς.

Αυτό έρχεται απειλητικό.

Δεν είναι λίγες οι φορές που ο γιατρός παίρνει παραπέρα τα παιδιά και τους λέει με "τρόπο" να πάρουν τα κλειδιά του αυτοκινήτου του πατέρα ή της μάνας ενώ το δίπλωμά του έχει ανανεωθεί και έχει περάσει από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις για την ανανέωση.

Αλλά το ντάντεμα δεν σταματά εκεί. Υπάρχουν περιπτώσεις που οι "επιστήμη" στα πλαίσια του νταντέματος συνιστά στα παιδιά να μην αφήνουν τον ηλικιωμένο μόνο στο χωριό, να μην τον αφήνουν να κυκλοφορεί έξω και δίνουν οδηγίες προς ....ναυτιλομένους.

Αν ξεφύγει η κατάσταση από το πλαίσιο των απλών συστάσεων του γιατρού και περάσει σαν νόμος του Κράτους να ευθύνεσαι για τις πράξεις του πατέρα ή της μητέρας σου τότε τα πράγματα θα είναι σοβαρά και μάλιστα να ελέγχεσαι για το αν ο πατέρας σου κάνει συχνά τις εξετάσεις και τα εμβόλια ή αν τρώει αλάτι, αν τρώει πιπέρι, αν μένει στο χωριό αν οδηγεί, αν καπνίζει, αν παίρνει τα φάρμακα του ή αν κάνει συχνά μπάνιο.

Εκεί το πάει το κράτος Νταντά.

Στη διατριβή μου ονόμασα την κατάσταση αυτή "πλάγιο έλεγχο". Έχει απασχολήσει ο πλάγιος έλεγχος το Φουκώ και τον έχει αναλύσει ιστορικά.
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Σάβ 07 Ιαν 2012, 18:14

Καμια φορα χρειαζεται. αν το διπλωμα ανανεωνεται σε χ διαστηματα αλλα στο Χ διαστημα -5 χρονια παθει καποιος πχ εναν ογκο στον εγκεφαλο ή καμια ψυχωση τοτε σιγουρα ο ιατρος θα πει στα παιδια. παρτε του τα κλειδια.
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από doctormarkon » Σάβ 07 Ιαν 2012, 18:57

Δεν είναι απαραίτητο να έχει παρουσιάσει κάτι.

Ο πατέρας μου δεν είχε τίποτα και οδηγούσε αλλά οι γείτονες άρχιζαν να μου κουνάνε το δάχτυλο. Σε γιατρό δεν πήγαινε έτσι κι αλλιώς.

Αλλά δεν κολλάμε σε ένα πράγμα αλλά στους πλάγιους ελέγχους στο σύνολό τους.

Και φυσικά στους ελέγχους και τις απαγορεύσεις με πρόσχημα την υγεία και το "καλό" μας.

Ας μην ξεχνάμε ιστορικά ότι οι πιό σκληρή επιτήρηση και οι πιό φασιστικές μέθοδοι καταναγκασμού και υποβιβασμού της προσωπικότητας γίνονται στο όνομα της υγείας. Καραντίνες, κάψιμο των προσωπικών αντικειμένων, ξύρισμα του κεφαλιού, σταμπάρισμα της πόρτας του σπιτιού και σφράγισμα με πινακίδα που έγραφε την αρρώστια, στιγματισμός, αποκλεισμός απομόνωση όλα είχαν έναν ιατρικό κώδικα, με επιστημονικό μανδύα για να μη χωράει αμφισβήτηση. Αν όλα αυτά σας φαίνονται επιστημονική φαντασία σας πληροφορώ ότι δεν είναι.
Υπάρχουν σαν Νόμος "υγειονομικές διατάξεις" έτους 1915 για τον εξανθηματικό τύφο. Οι διατάξεις αυτές ίσχυαν επί πολλά χρόνια.

Αλλά τι είναι αυτό που εξάλειψε τις αρρώστιες αυτές?

Εδώ είναι σαφές ότι αυτό που τις εξάλειψε ήταν η άνοδος του βιοτικού επιπέδου, η είσοδος του ηλεκτρικού ψυγείου στη ζωή μας, του τρεχούμενου νερού και η συνήθεια του μπάνιου.

Εξαλήφθηκαν αλλά τίποτα δεν εγγυάται ότι δεν θα επανέλθουν με όλα τα "μέτρα" και υγειονομικές διατάξεις μια και το βιοτικό επίπεδο αναμένεται να πέσει μέχρι του σημείου να υπάρξουν κρούσματα μολυσματικών ασθενειών και πάλι.

Να φοβάστε τις απαγορεύσεις με πρόσχημα την υγεία και το.....καλό μας.
Ακόμα και αν με την πρώτη ματιά φαίνονται σωστές.
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από doctormarkon » Σάβ 07 Ιαν 2012, 19:56

Και επανέρχομαι στο αλάτι και πάλι.

Το αλάτι αντίθετα με το τσιγάρο δεν μυρίζει. Δεν ενοχλεί τα ..διπλανά τραπέζια.

Και είναι πολύ εύκολο να κυκλοφορεί κάποιος με μία αλατιέρα στην τσάντα.

Να δεις που θα κυκλοφορήσουν μικρές αλατιερίτσες τσέπης σε μέγεθος μπαταρίας που να χωράνε στο πορτοφόλι ή σε σχήμα στυλό με ειδικό πιαστράκι για την τσέπη του πουκαμίσου.

Αλλά έχω μία απορία:

Νομιμοποιείται ο καλοθελητής του διπλανού τραπεζιού να "καρφώσει"? Ή να φέρει την αστυνομία? Η να κλείσει την ταβέρνα?

Ο ταβερνιάρης είναι υποχρεωμένος να παριστάνει τη Νταντά?
Αν σε δει να αλατίζεις το φαγητό είναι υποχρεωμένος να σου πει να μην το κάνεις?

Αν κάποιος καρφώσει μπορούν να συλλάβουν τον ταβερνιάρη που δεν επιτηρεί σωστά τους θαμώνες της ταβέρνας του?

Υπάρχουν και κάτι άτομα που ενώ ο κόσμος καίγεται ξύνουν τα νύχια τους για καυγά, για επιτήρηση,για κάρφωμα και για συμβουλές ή παρεμβάσεις.

Όποιος έχει παιδί ανήλικο θα καταλάβει τι εννοώ.

Η πρώτη παρέμβαση ήταν όταν ο γιός μου ζήτησε κέτσαπ για να φάει το παστίτσιο. Μία ευτραφής κυρία έκανε παρέμβαση ότι μαθαίνουμε στα πιδιά ανθυγιεινές συνήθειες. Και τα κιλά της δεν την εξουσιοδοτούσαν να κάνει αυτή την παρέμβαση αλλά δεν της είπα τίποτα.

Την τελευταία φορά που πήγα για φαγητό έξω το μετάνοιωσα και δεν ξαναπάω.

Ήταν πριν δύο εβδομάδες που πήγα το γιο μου με δύο κολλητούς του στο σουβλατζίδικο.

Στο τι θα πιείτε ο γιος με ρώτησε αν ήθελα να πάρουμε ένα κουτάκι μπύρα να το πιούμε στα δύο από ένα ποτηράκι.

Ξέρω πολύ καλά ότι η μπύρα είναι πολύ καλύτερο ποτό από την κόκα κόλα και σε μικρές ποσότητες είναι ωφέλιμη όπως και το κόκκινο κρασί.

Μια θείτσα από το διπλανό τραπέζι αγροιοκοίταζε κουνώντας το κεφάλι της. Ήταν έτοιμη να μου κάνει κατήχηση που δίνω στο παιδί μπύρα. Δεν έβλεπα την ώρα να φύγω. Αισθανόμουν υπό επιτήρηση και μάλιστα από άτομο άσχετο που ήταν έτοιμο να πλησιάσει και να με επιπλήξει. Είναι κάτι άβολο και μάλιστα όταν δεν έχεις όρεξη να τσακωθείς με αγνώστους
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Σάβ 07 Ιαν 2012, 20:02

Εμενα ο μπαμπας μου μικρο μου εδινε μπυρα παντως.καμια γουλια μια στο τόσο.
σε μωρα φυσικα δεν πρεπει να δινεις καθολου αλκοολ γιατι εχουν ευαισθητα νεφρα.
αλλα τωρα μπυρα και παιδακι πχ 12 χρονων δεν ειναι καταστρεπτικος συνδυασμος αν μιλαμε για ενα ποτηρι.
η κοκα κολα ειναι 100 φορες χειροτερη.
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από doctormarkon » Σάβ 07 Ιαν 2012, 20:17

Η μπύρα στη δική μας οικογένεια ήταν συνηθισμένο ποτό.
Πίναμε σε μικρό ποτηράκι του κρασιού με το φαγητό.
Εγώ έπινα μπύρα από 6-7 χρονών και μάλιστα σε δημόσιο χώρο σε ταβέρνες και σε σουβλατζίδικα.

Τότε δεν βρέθηκε ποτέ κανένας να παραστήσει την νταντά και να επιπλήξει τους γονείς μου.

Τώρα γιατί υπάρχουν άτομα που παίρνουν το δικαίωμα να κάνουν έλεγχο και να επιπλήξουν άλλους για τον τρόπο που διαπαιδαγωγούν τα παιδιά τους.

Είναι η επιλεκτική ευαισθησία που λέγαμε που δεν υπήρχε πριν κάποια χρόνια. Πρόκειται για μία τάση που καλλιεργείται από το Κράτος αλλά και από μικρότερες εξουσίες και ξυπνάει σε κάποιους το δάσκαλο τον ελεγκτή και τον κριτή μέσα τους. Η τάση για εξουσία και έλεγχο υπάρχει σε κάποιους ανθρώπους και την βγάζουν σε άτομα του διπλανού τραπεζιού.

Αν στα άτομα αυτά τους δώσεις το δικαίωμα να καρφώσουν σε τηλέφωνο τετραψήφιο θα το έκαναν ευχαρίστως.

Στο "Τρομακτικό" υπάρχουν κάτι αρθράκια απείρου κάλλους που καταγγέλλουν ποιός κάπνιζε που.
Άβαταρ μέλους
Eva Luna
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων

Δημοσίευση από Eva Luna » Κυρ 08 Ιαν 2012, 08:19

doctormarkon έγραψε:Κι όμως τίποτα απ όλα αυτά δεν φαίνεται να ισχύει.

Βλέπω παλιές φωτογραφίες και δεν μπορώ να εξηγήσω το φαινόμενο με τη λογική.

Γιατί η παλαιότερη γενιά γερνούσε γρηγορότερα?

Δεν υπάρχει μία λογική εξήγηση γι αυτό.
Δεν έχω βρει την απάντηση.
.............................................................................................
.............................................................................................
Τι είναι λοιπόν αυτό που έκανε την παλαιότερη γενιά να γερνάει γρήγορα?

Ισως να μην ειναι απλα η κουλτουρα του μπανιου αλλα ποιος μας λεει οτι η απαντηση δεν κρυβεται οντως στο νερο;

Ποιος μας εγγυαται οτι δεν εχουν εφαρμοσει τους οποιους πειραματισμους τους πανω στην αυξηση του προσδοκιμου ζωης και ολες αυτες οι
νεοφερτες αρρωστιες δεν ειναι τιποτ' αλλο απο αναμενομενες και μη επιπλοκες της ολης ιστοριας;

Δειτε και τους αθιγγανους πως γερνουν ή φαινεται οτι γερνουν πιο γρηγορα απο τους υπολοιπους.

Εχει να κανει με εμβολια που ποτε δεν εκαναν εκεινοι;
Με την φυλη τους; Τον τροπο ζωης τους;
Παντως, καλυτερα μιας ωρας ελευθερη ζωη παρα σαραντα χρονια σκλαβια και φυλακη.
Καμμια φορα ζηλευω τη ζωη των τσιγγανων, βεβαια οπως την βλεπω απ 'εξω. Που να ξερω στ΄αληθεια πως ειναι;
Νομιζω ομως οτι περα απο τις παραδοσεις και τους περιορισμους της φυλης τους, ειναι οι μονοι ελευθεροι Ελληνες πολιτες.

Για το Παρκινσον εχω βρει εναν τυπο στο τιουμπ ο οποιος ισχυριζεται οτι προκυπτει αυτη η ασθενεια ως επιπλοκη σε τεχνητα γενετικα σχεδιασμενα ατομα και δινει ως παραδειγμα τον γνωστο Μαικλ Τζ. Φοξ.
Ο τυπος ισχυριζεται οτι εχει ξεκινησει απο 4 δεκαετιες τουλαχιστον η γενετικη μηχανικη παραγωγη ανθρωπων και εχουν προκυψει συγκεκριμενες επιπλοκες.
Ακομη, αλλου εχω συναντησει την αποψη οτι οι ανθρωποι με αυτισμο εχουν προκυψει συνειδητα μεσα απο καθοδηγουμενες τεχνικες γενετικης
μηχανικης με στοχο την παραγωγη στρατιων ανθρωπων με καθολικη απουσια αντιρρησης και αντιδρασης στο συστημα.
Δεν μπορω να ξερω με σιγουρια τιποτα, αλλα πλεον βλεπω με αλλο ματι τα εμβολια για παιδια και κυριως εκεινο το αμιφιλεγομενο ΜΜR που
εχει κατηγορηθει για προκληση αυτισμου.
Επισης, ο εν λογω τυπος ισχυριζεται και 1-2 ακομα εντυπωσιακα απο πρωτη οψη πραγματακια... εμενα με εχει κερδισει παντως.
Μπορω να αναρτησω καποιο βιντεο του για οποιον θελει.
**Έχεις τα πινέλα, έχεις τα χ ρώματα. Ζωγράφισε τον κόσμο και μπες μέσα**
Άβαταρ μέλους
butterfly
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από butterfly » Κυρ 08 Ιαν 2012, 09:44

Μπορω να αναρτησω καποιο βιντεο του για οποιον θελει.
Ελπιζω να το κανεις το συντομοτερο! :)
Απάντηση

Επιστροφή στο “Γενικα-Ελεύθερο βήμα”