Προφανως και καταλαβα τι θες να πεις... για αυτο αλλς τε γελασα στο τελος ...wolfman13 έγραψε: αγορίνα ποίος έγινε δογματικός??εγώ!!!
ίσως να μιλάς με το μοναδικό άτομο που έχω κάνει σχεδόν τα πάντα απο αθλήματα , από φυσική κατάσταση και κτλ....δεν γίνομαι δογματικός απλά προσπαθώ να σατιρίσω τη κατάσταση , αμα με πιάνεις!
αλλα προφανως επελεξες να μην του δωσεις σημασια...
κανεις λαθος... δεν θα συγκρινεις εναν που κανει καθιστικη ζωη με εναν που γυμναζεται συστηματικα για πρωταθλητισμοκαι χωρίς να έχω κάτι προσωπικό μαζί σου, ο καθένας εδώ λέει την άποψη του , αλλά πρέπει να σατιρίζουμε που και που.
κάτι είπες περί νοσοκομείων.
θα σου πω το εξής , όσο εγώ έχω της πιθανότητες να πάω στο νοσοκομείο για μια πάθηση επειδή κάνω καθιστική ζωή , άλλο τόσο έχει κάποιος της ίδιες πιθανότητες από αυτούς που αθλούνται συστηματικά και ανεξέλεγκτα να πάει για καμένους κοιλιακούς.
η λέξη λοιπόν είναι μια.
ΜΕΤΡΟ!
αλλα με εναν που κανει απλα μια "ζωηρη" ζωη εχοντας την αθληση κομματι της ζωης του...
αλλα εσυ επελεξες να βαλεις στον αντιποδα εναν που κανει γυμναστικη σε σημειο πρωταθλητισμου.. δεν παει ετσι....
δεν θελω να σε απογοητευσω αλλα δεν εχεις ιδες πιθανοτητες με εναν που απλα ειναι ποιο δραστηριος απο εσενα
αληθεια? ειπα εγω κατι τετοιο... τς τς τς τς... μη βαζεις λογια στο στομα μου που δεν ειπα... ειναι ασχημοκαι βέβαια θα κλεινό της προτάσεις σαν αυτό που έβαλες στα εισαγωγικά όταν προσπαθούν να μου πλασάρουν την δήθεν και καλά ποιοτική ζωή.τώρα ποιος μείωσε την κατάσταση θα σου πω.
ότι μείωσες ήδη τους ανθρώπους που απλά κάνουν αυτό που γουστάρουν σε κατώτερο είδος από εσένα που δεν κάνεις καταχρήσεις.
προφανως... ποτε εγω ειπα πως καποιος πρεπει με το ζορι να πληρωνει ενα γυμναστηριο?άλλη παρατήρηση , γιατί αγόρι μου να πληρώνεις το γυμναστήριο σου; , μπορείς να αθληθείς στης αλάνες , στη παράλια με χαλαρό τρέξιμο και κτλ..
παλι βαζεις λογια στο στομα μου που δεν ειπα..
εγω ειπα πως κανει καλο η αθληση.... τωρα εσυ που το βρηκες αυτο οτι πρεπει ντε και καλα να πληρωνεις
μονο εσυ το ξερεις
αν εσυ απο οσα ειπα καταλαβες πως το θεμα που ειναι το ποιο θα σπαει το ποδι του οκ... δενσχολιαζω...και θα γίνω και δικηγόρος του διαβόλου , άμα δηλαδή εκεί που είσαι στο διάδρομο παραπατήσεις και σπάσεις το πόδι , δεν θα πας στο νοσοκομείο; δεν θα πληρώσεις με το ασφαλιστικό σου ταμείο;την ίδια πιθανότητα έχω και εγώ να παραπατήσω και να σπάσω το πόδι μου στο δρόμο.
είναι διαφορετικό λοιπόν πράγμα το κράτος πρόνοιας και τα χρήματα που καταβάλεις στο εκάστοτε ασφαλιστικό σου ταμείο , από το που πήγαν τα λεφτά ποιοι τα έφαγαν και ποίοι άσχετη ζουν από συντάξεις που δεν αξίζουν.
ποτε το ειπα παλι αυτο?
καθε αλλο που εχω πει πως ειδικα αυτο δεν εχει κοστος... αλλα ειναι που κοστιζουν στην περιθαλψη...οχι ο γυψος και μια ακτινογραφια!!
αλλα δεν πειραζει θα τα ξανα γραψω να γινουν ποιο φρεσκα ποιο μετα
μια και σου αρεσουν τα μαθηματικα κανε και εσυ τους πολλαπλασιαμους που λεςτο πως λειτουργεί η εισφορά θα σου δώσω ένα παράδειγμα που δεν απέχει και πολύ από την πραγματικότητα.
αν παίρνεις λοιπόν 800 ευρώ μεικτά το ικα σου παίρνει τα 145 ευρώ περίπου κάθε μηνα.
πολλαπλασίασε λοιπόν αυτό το πόσο Χ12 μήνες Χ 35 χρόνια μας κάνει ένα σεβαστό πόσο.
τα ταμεία λοιπών λειτουργούν σαν μια περίπου τράπεζα ή Α.Ε εταιρία, ( έτσι θα έπρεπε να λειτουργούν)
όλοι εμείς λοιπόν που καταθέτουμε τον οβολών μας το εκάστοτε ποσό ανάλογα του μηνιαίου μας μισθού θα έπρεπε να τοκίζεται ,
όταν αυτό το σεβαστό ποσό από όλους τους ασφαλισμένους είναι κάτι δις ευρώ , θα έπρεπε κάποια από αυτά να μετατεθούν πίσω στους μετοχους-πελάτες τους, ( σε εμάς δηλαδή) , κάποια από αυτό το ποσό να υπάρχει στο ταμείο για ρευστότητα και αποθεματικό , κάποιο από αυτό το ποσό να πηγαίνει σε ''έργα'' και υπερεσιες που θα φέρουν πίσω χρήμα στο ταμείο, άρα στους μετόχους- πελάτες, εμάς!!!!!
τώρα γιατί έχει γίνει κάτι άλλο δεν χρειάζεται να το αναλύσω.
κανε επισεις... 600-800 ευρω συνταξη τοσο ηταν μεχρι περυσι... επι 12 μηνες επι 25-35 χρονια...
να πας και ναρωτησεις επισεις ποια ειναι τα πραγματικα εξοδα περιθαλψης και σε ποιες παθησεις και ποιοι ειναι αυτοι που ζημειωνουν
πραγματικα το κρατος ... κανε συνολικα προσθεση και αφαιρεσε το απο το πρωτο συνολο που εθεσες...
αρνητικο θα σου βγει το προσημο...
Συγνωμη αλλα ποτε δεν μειωσα κανεναν.... εσυ αντιθετα οταν βαζεις στομα μου λογια που δενειπα... ισως το κανεις..γιαυτό ταλω μου μην μειώνεις αυτούς που κάνουν καταχρήσεις με το σάπιο σύστημα.
κοιτα.. στο θεμα των καταχρησεων δεν συμφωνω... και ουτε προκειτε ποτεθέλω όμως και νομίζω ότι συμφωνούμε και η δυο ότι δεν φταίνε ούτε η ''καταχρήσεις μας'' ουτε το τσιγαρο ουτε το αλατι και δεν ξερω τι αλλο.
φταίει το ξερό μας το κεφάλι και η ηλιθιότητα μας να βλέπουμε να μας κυβερνάνε τόσα χρόνια κλέφτες και δωσίλογοι, φταίει η έλλειψη παιδιάς , που όταν την βλέπαμε μασάγαμε το ταραμά και δεν το φτύναμε αλλά τον καταπίναμε.
στο αλλο θεμα στο που τη ριχνουμε... την ψηφο ναι συμφωνοι
αλλα θα σου πω και το αλλο
ολλα αυτα τα "θυματα" του μοντερνου τροπου ζωης με τις απαγορευσεις και τα "νεα προτυπα" οπως λες εχεις σκεφτει μηπως τελικα δεν ειναι εκεινοι το θυμα αλλα εσεις? που πεσατε θυμα των διαφημισεων σαν παιδια με τα τσιγαρα και το ποτο??
γιατι δεν θα μου πεις πως σαν παιδι το ζητουσες το τσιγαρακι γιατι σου εκανε αναγκη και σε χαλαρωνε? η το ποτο επισεις?
αυτα ειναι προτυπα και ξερεις πολυ καλα πως οι ποιο πολλοι αρχισαν σστην εφηβια καθαρα ειτε για μαγκια ειτε γιατι το κανει ο μπαμπας
ειτε γιατι ενας αντρακλας στην τηλεοραση η μια θεογκομενα ειχε μια σεξουαλικη σταση προβαλοντας ενα τετοιο προτυπο.
Αντιθετως το να εισαι σε εγρηγορση να τρεφεσαι φυσικα(οσο γινεται) και να ειναι το σωμα σε καλη κατασταση ειναι η εκ γενεσης αναγκη και σκοπος του σωματος μας.... ειτε σου αρεσει ειτε οχι αν τα προτυπα που ειπα πριν σου αλλαξαν γνωμη αυτο ειναι αλλο θεμα
και στο λεω εγω που στην γενια μου(29 ειμαι τωρα) και καποιες 10ετιες πριν.. δλδ απο το 50? ως το 90? το τσιγαρακι και το ποτο ηταν θεσφατα του ανδρισμου και της μαγκιας κλανιας...
εγω δεν τα ακολουθησα... και ξερω σηγουρα ενα πραγμα... σηγουρα δεν ειμαι το θυμα ολα τοτε ελεγαν το αντιθετο απο οσα εκανα..
δεν εκανα οτι ελεγαν τα προτυπα και οταν ολοι φουμαραν "αρενωπα" απορουσα με το χαλι αυτο
οποτε...
εγω νομιζω να ξανα σκεφτειτε ποιοι ειναι το θυμα που τους εχουν επιβαλει πραγματα