Το παραπάνω είναι απλώς μία διαπίστωσις και τίποτε παραπάνω.
Γιατί, λες να την είδα Τολστόι που έγραψε τον Πόλεμο και Ειρήνη, ή Ντοστογιέφσκι που έγραψε το Εγκλημα και Τιμωρία ; Οχι φίλε, δεν την είδα έτσι, βλέπω όμως μια κατάσταση που ΕΙΝΑΙ Έγκλημα και ΧΡΗΖΕΙ Τιμωρίας!
Χαίρω πολύ. Ο ίδιος εδώ και χρόνια φωνάζω για δημοψήφισμα όσον αφορά σπουδαία θέματα, όπως η ένταξίς μας στο Ευρωσύνταγμα, ή την Ευρωσυνθήκη (πιο εύπεπτη) της Λισσαβώνας, για το λαθρομεταναστευτικό (έχω υπογράψει), για το περιβόητο Μνημόνιο
Εγώ δε χαίρω καθόλου πια.
Φωνάζεις εσύ με άρθρα, φωνάζω εγώ με βίντεο (βλέπε του Φάρατζ κάμποσα περί της Λισαβώνας που το κάναμε πανελλαδικώς κι αυτο γαργάρα ως ...ωραίοι Ελληνες)
ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΝ; Στις φωνές μένουμε και περιμένουμε σαν τους κακομοίρηδες να περάσει η τετραετία για να πάμε σε κάλπες νομίζοντας ότι έχουμε κάποια αξία/δύναμη/σημασία. @@ έχουμε, κι αυτά άχρηστα!
Η διαφορά μας είναι ότι εγώ εξακολουθώ να φωνάζω (να ουρλιάζω δηλαδη στα πρόθυρα υστερίας, όχι όμως για εκτόνωση πια) όταν αρνούμαι να προσυπογράφω/στηρίζω/διαιωνίζω το σύστημα της
ψευδεπίγραφης δημοκρατίας τους, διαιωνίζοντας την ηλίθια αυταπάτη που με τάϊζαν από τα γενοφάσκια μου. Μας έχουνε αλλάξει τον αδόξαστο, δε θα σταματήσουν πριν μας δούνε όλους εξαθλιωμένους στο δρόμο ή νεκρούς, κι εσύ μου λες να τους μαυρίσουμε με ψήφο και πράσινα άλογα. ΧΕΣΤΗΚΑΝ γι'αυτό το "μήνυμα" που νομίζετε ότι θα τους δώσουμε!
Προχωράνε ακάθεκτοι προς την ολοκλήρωση του αφανισμού μας, μέσα στην σιγουριά ότι κοιτάμε τα έργα τους μουδιασμένοι αδρανείς! Ο Μαξ Κάιζερ είπε (ανάμενε βίντεο που θ'ανεβάσω μπας και τα πάρεις μέχρι υστερίας κι εσύ)
" οι Ελληνες πρέπει να'ναι εγκεφαλικά νεκροί, ηλίθιοι, καθυστερημένοι και μαστουρωμένοι για να μην έχουν βγει ακόμα στους δρόμους" και αυτό που μας μάρανε είναι να πάμε να ψηφίσουμε;
Δε μπορώ μόνη μου να βγω στους δρόμους να ουρλιάζω, ουτε είναι της φτιάξης μου να πάρω ένα καλάσνικοφ ν'αρχίσω να γαζώνω κι όσους προλάβω μέχρι να γαζώσουν κάποια ένστολα τσιράκια τους, εμένα. Δεν λύνεται άλλωστε το πρόβλημα έτσι. ΟΠΩΣ ΔΕ ΛΥΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΦΑΡΣΟΚΩΜΩΔΙΑ του ψηφίζειν κατά καιρούς για να παραμυθιαζόμαστε!
Κι ενώ είναι πολλά που δε μπορώ...σιγουρα μπορώ να απέχω απ'αυτή την παρωδία που κάποιοι εξακολουθείτε ακόμα να αποκαλείτε "εκλογές" λες κι έχετε στην πραγματικότητα επιλογή, και φωνή του λαού, λες κι έχει καμιά σημασία γι'αυτούς και για τη ροή των εξελίξεων, η φωνή μας!
Αν πας (όχι μακριά, σε προηγούμενες εκλογές) τα ίδια έλεγα κι εγώ περί μη συμμετοχής, ώσπου είδα ένα φως...το οποίο φως έπεσε σαν προβολέας στη μούρη μου για να μου δείξει πόσο γελοία μαϊμούδιζα,
επαναλαμβάνοντας τις λογικές που νόμιζα για δικές μου το βούρλο, χωρίς να κάτσω να σκεφτώ ότι αυτοί μου τις "φύτεψαν" και μάλιστα, με άνεση! . (εύκολη επιτυχία της επιχείρησης "έλεγχος του νου" όταν αφήνεσαι ανοιχτός και δεν προσέχεις!)
Η αποχή μου πάει πολύ πιο πέρα απ'τις όποιες εκλογές, κι έχει (συμβολικά έστω) βαθύτερο νόημα. Δεν επιδιώκω να το χώσω στο κεφάλι κανενός. Απλά είναι αυτό που κάνω εγώ (μετά τη "διαπίστωση" όπως σωστά επισήμανες εσύ, και όχι κανά συγγραφικό αριστούργημα όπως ασφαλώς επιβεβαίωσα κι εγώ)
Το τι κάνεις εσύ δεν θα το κρίνω, αλλά δεν υποχρεούμαι να το εγκρίνω/επικροτήσω κιόλας. Ο καθένας έχει το δικαίωμα των επιλογών του, όπως θα έχει και το ...προνόμιο των συνεπειών αυτών των επιλογών.
Το ζήτημα είναι να αποφασίσουμε να τους μαυρίσουμε στην κάλπη, διότι εκεί είναι που θα τους τσούξει. Την αποχή την γράφουν στα παπάρια τους. Ίσα ίσα που τους βολεύει. Τα μαθηματικά δεν αλλάζουν είτε είμαστε ΗΠΑ είτε όχι. Το 10% σου σβερκώνεται και με τη βούλα των εκλογών.
Το αντεπιχείρημά μου σ'αυτό το έθεσα προ πολλού. Είναι και πλεονασμός και κουραστικό για τους συμμετέχοντες και αναγνώστες, να επαναλαμβάνομαι.
Ερρωσο