![xara :xara:](./images/smilies/xaroules.gif)
Σ'εσένα τουλάχιστον Λολίτα μου ξέρω πως έχει τεράστια απήχηση...
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
![love :love:](./images/smilies/love.gif)
![lovey2 :lovey2:](./images/smilies/lovey2.gif)
Ευχαριστώ πολύ πολύ πολύ για τις καταχωρήσεις!ΑρΕλα έγραψε:Θα βάλω θα βάλω.![]()
Σ'εσένα τουλάχιστον Λολίτα μου ξέρω πως έχει τεράστια απήχηση...Έχω την αίσθηση ότι σε μια άλλη ζωή θα τον συναντήσεις και θα ερωτευτείτε σφόδρα!
![]()
Πες το ψέματα!μας έχει αλλάξει τα φώτα το 2008 μέχρι τώρα τελικά
Κάπως έτσι το'νιωσα κι εγώ όταν πληκτρολογούσα...Ήταν κάπως πιο ξεχωριστή αυτή η καταχώρηση
Silke έγραψε:Μιας που πλησιάζει η μέρα της 28ης Οκτωβρίου, θα ήθελα να σε ρωτήσω Αρελίτα αν προλαβαίνεις να γράψεις ένα νέο κομμάτι - καταχώρηση από το ημερολόγιο!![]()
![]()
Καιρό έχουμε να διαβάσουμε και μας έχει λείψει!
Το κλείσιμο της καταχώρησης ήταν όλα τα λεφτά!Αυτό μας ευχαρίστησε πολύ που επιτέλους κοντεύουνε να πάρουν τέλος τα βάσανά μας και πηγαίνουμε σε μια ταβέρνα και τα κοπανήσαμε όσο μας επέτρεπαν τα οικονομικά μας.
Αίολος έγραψε:Αφιερωμένο στον παραπάνω πεσόντα Αγωνιστή:
Να 'χεις τη δύναμη να περνάς μέσα από την υποκρισία και τη διαφθορά και να φεύγεις με αμόλυντη τη ψυχή,
Να βλέπεις τους γύρω σου να υποδουλώνονται στα πάθη και να μπορείς να κρατηθείς,
Να βλέπεις γύρω σου δυστυχία και να αγωνίζεσαι να την διώξεις,
Ν' αντιμετωπίζεις την αδιαφορία με τη δική σου αμείωτη δραστηριότητα,
Να αισθάνεσαι τους άλλους να τρέπονται σε μικρότητες και ανηθικότητες και να μη παύσεις να πρεσβεύεις τις ηθικές αξίες,
Να βλέπεις παντού την αδικία και να την πολεμάς,
Ν' αγωνίζεσαι για τα μεγάλα Ιδανικά θυσιάζοντας την ατομική άνεση και ιδιοτέλεια,
Να είσαι έτοιμος να θυσιάσεις τη ζωή σου ακόμα και για ένα ανώτερο ιδανικό σκοπό,
Να προχωρείς μπροστά κτυπώντας κι αυτή την ίδια τη μοίρα,
αντιτάσσοντας τη θέλησή σου και στους θεούς ακόμη:
Τότε μπορείς να λέγεσαι Αγωνιστής!
Ο Αγωνιστής έχει πάνω απ' όλα το σκοπό!
Η ζωή η ίδια, η καλοπέραση κι όλα τ' άλλα έρχονται ύστερα,
Ο Αγωνιστής δεν ζει για τον εαυτό του αλλά για το σύνολο.
Από το κείμενο του συγγραφέα Κυπρίου Αγωνιστή της ΕΟΚΑ "Σκέψεις", το οποίο γράφτηκε στις φυλακές Wakefield, στις 1-10, Αυγούστου 1958 (σελίδα 10).
ArEla έγραψε:Θα βάλω Λολίτα μου, έχεις δίκιο! Το έχω στα υπ'όψιν!
(μου'λειψες μωρέ)
Τα είπες όλα!Δόξα και τιμή στους μαχόμενους - πεσόντες και ζώντες!
Νταξ είσαι κακιά μόνο αυτό έχω να πω.Συνεχίζεται...
(σας αφήνω σε αγωνία το ξέρω)
πολύ αληθινό!!Επανερχόμενη στα βιώματα και τις εμπειρίες σου, συνειδητοποιώ ότι αυτές είναι που κάνουν τη δική σου γενιιά τόσο ξεχωριστή. Έζησε, άντεξε και είδε πράγματα που σήμερα εμείς οι νέοι θεωρούμε τόσο απόμακρα... Τα βλέπουμε στον κινηματογράφο και τα διαβάζουμε σε βιβλία μόνο...σχεδόν σαν παραμύθι. Στην ουσία δεν μπορούμε να διανοηθούμε ότι αυτά τα πράγματα μπορεί να συμβούν και σ'εμάς τους ίδιους... Ίσως να είναι αυτά που σ'έκαναν έτσι δυνατό/ακλόνητο/απόλυτο σε κάποια σημεία, όπως σε ξέρω εγώ σήμερα...
Σε κάποιες σελίδες αυτού του ημερολογίου, δεν πίστευα στα μάτια μου, σε άλλα σημεία βούρκωνα, γιατί ήξερες να γράφεις μέσα απ'την ψυχή σου, σε άλλα χαιρόμουν την αδελφοσύνη και τον πατριωτισμό σας, ενώ τώρα βλέπω συμφέρον και διχασμό μονάχα, και όλα τα άλλα περί ιδεολογίας και ιδανικών, είναι θέατρο- στημένη παράσταση...