Απλά Αρελα πρέπει να καταλάβουμε πως αν θέλουμε πραγματικά να φτάσουμε κάπου, πρέπει να ξεχάσουμε όλα τα είμαι και τις ταμπέλες που βάζουμε καθημερινά.
Πολλές φορές έχω πει - ειδικά στις ενότητες "θρησκεία" "πολιτική" ή "κοσμοθεωρία" (ιδεολογία δηλ), να μη ταμπελοποιούμε με το ρήμα "είμαι" τον εαυτό μας ως ο,τιδήποτε που προσδιορίζει το θρησκευτικό ή πολιτικοϊδεολογικό μας στίγμα. Γιατί το ρήμα "είμαι" πρέπει να προσδιορίζει όσο το δυνατόν περισσότερο το σύνολο μιας προσωπικότητας (ή τελοσπάντων μεγαλύτερο και ευρύτερο μέρος αυτής) και όχι κάποια επιμέρους που για τους δικούς του λόγους έχει ενστερνιστεί για να πορεύεται. Για παράδειγμα, δεν "είμαι" μόνο Χριστιανή, "είμαι" και Αριστοτελική, Σωκρατική, Πλατωνική, Πυθαγόρεια, Ιαμβλιχική, και ένα σωρό άλλα "είμαι" που προσδιορίζουν τις θεάσεις μου για το θείον, επειδή δεν "είμαι" κανενός, δηλαδή δεν είμαι ενταγμένη σε κανένα πολιτικοϊδεολογικό μαντρί, αλλά προσυπογράφω την σωστή για την πατρίδα και το λαό μας πολιτική θέση εκπεφρασμένη κατά καιρούς από οποιονδήποτε πολιτικό φορέα, κι επειδή εν τέλει δεν "είμαι" εξ ολοκλήρου τίποτα απ'αυτά που πρεσβεύω, απλά είναι κάποιες αντιλήψεις μου που εκφράζω αυτά, μου επιτρέπω να δηλώνω "είμαι" μόνο για λίγα πράγματα, αυτά που θεωρώ ότι όντως με αντιπροσωπεύουν ολόκληρη ως οντότητα στην παρούσα γήινη πορεία μου: Και θα θέσω αυτά τα "είμαι" μου με τη σειρά προταιρεότητας που εγώ τους δίνω.
ΕΙΜΑΙ Ελληνίδα, ΕΙΜΑΙ μητέρα, ΕΙΜΑΙ άνθρωπος-σκεπτόμενη και ανήσυχο πνεύμα ένθερμη οπαδός του "γηράσκω αεί διδασκόμενη" (και άρα αεί εξελισσόμενη ελπίζω) και τέλος ΕΙΜΑΙ γυναίκα.
Κριστίν:
.Γιατί υπάρχουν κάποιοι που βασίζονται μόνο σε αυτά τα άτομα χωρίς οι ίδιοι να κάνουν τίποτα
Αμ υπάρχουν και τα ίδια τα ίντιγκο που μην έχοντας επίγνωση του τι συνεπάγεται αυτό, παίρνουνε λάθος δρόμο και με τη λαθεμένη αυτή πορεία τους, χάνει το νόημα και την αξία του το "χάρισμα" που τους έχει δοθεί. Γι'αυτό πιστεύω πως κανείς δεν πρέπει αν επαναπαύεται σε κανενός είδους "δάφνη", αλλά πάντα να πασχίζει για το βέλτιστο μέσα του και γύρω του. 'Ενας λόγος παραπάνω όταν μιλάμε για ιντιγκο ή κρυστάλλους.
Προσωπικά θέλω όσο μπορώ κι εγώ να τους "βοηθήσω" ας το πω έτσι, όλους
Το γεγονός ότι γράφτηκες εδώ και μέχρι στιγμής συμμετέχεις ενεργά μόνο σ'αυτό το νήμα, είναι από μονο του μια επιβεβαίωση γι'αυτό που λες
Με την πρώτη ευκαιρία θα συνεχίσω τη μετάφραση που όπου να'ναι φτάνει και στο τέλος της. Ελπίζω να βρίσκεις κι εσύ ενδιαφέρουσες τις διαδρομές αυτού του πονήματος.
Καλημέρα