Αν δεν αλλαξοπιστήσουν θα θανατωθούν.

Περί ανέμων και υδατων
προσώπων και πραγμάτων
Άβαταρ μέλους
Spirit oF Fire
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Irc ψευδώνυμο: Spirit_Of_Fire
Φύλο: Γυναίκα

Re: Αν δεν αλλαξοπιστήσουν θα θανατωθούν.

Δημοσίευση από Spirit oF Fire » Δευ 07 Σεπ 2009, 22:08

Δεν είμαι ισλαμίστρια, οπότε δεν μπορώ να κάθομαι να υπερασπίζομαι συνέχεια το Ισλάμ. Το κάνω για να υπάρχει ισοροπία στον διάλογο. Αυτό με κούρασε όμως. Αν δεις το κοράνι και την παλαιά-καινή διαθήκη και όλα τα "ιερά" βιβλία ως παρατηρητής και όχι ως πιστός κάποιας θρησκείας, θα βρεις και ωραία πράγματα και αβρότητες.. ακόμη και στα αρχαία ελληνικά κείμενα... παντού τα ίδια. Είναι ανάλογα την οπτική σου.
Δεν υπάρχει κανένα ενδιαφέρον στο ισλάμ. Πρόκειται για μία άρρωστη και πρωτόγονη θρησκεία
.
Αν δίπλα από αυτές τις δύο δηλώσεις συμπλήρωνες "κατά την άποψή μου", θα ήταν μια χαρά. Είναι γνώμη σου και ως τέτοια το σέβομαι, αλλά κατά την γνώμη μου, δεν είναι έτσι =)
Ο αληθινός πολεμιστής διατηρεί την ανθρωπιά του ακόμη και στη μάχη. Κερδίζοντας έναν βάρβαρο θρίαμβο εξακολουθείς να διακυβεύεις την ψυχή σου. Αυτοί που πολεμούν τον δράκο μπορούν να γίνουν ο δράκος.
Η φωτιά δεν καταστρέφει μόνο, μπορεί και να καθαρίζει τις ψυχές μας.
Άβαταρ μέλους
Dhmellhn
Επίτιμος
Επίτιμος
Φύλο: Άνδρας
Έδωσε Likes: 27 φορές
Έλαβε Likes: 71 φορές

Δημοσίευση από Dhmellhn » Δευ 07 Σεπ 2009, 22:15

Τα λεγόμενα και "ιερά" βιβλία, μόνον ιερά δεν είναι. Τουναντίον, είναι από τα πλέον Ανίερα.

Εδώ μιλάμε με αποδείξεις και με την κοινή λογική. Όποιος επιθυμεί να μην βλέπει και να μην ακούει είναι δικό του θέμα.

Και, επίσης, αγαπητή Λίζα δεν θα ήθελα διορθώσεις του τύπου "κατά την άποψή μου" στα γραφόμενά μου. Τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται.

Κατά τα άλλα σε όποιον αρέσουν, διαφορετικά ας μην τα διαβάζει.
Δεν έχουμε αιώνιους συμμάχους ούτε διηνεκείς εχθρούς. Τα συμφέροντά μας είναι αιώνια και διηνεκή. Αυτά έχουμε καθήκον να τα προασπίσουμε. (ΛΟΡΔΟΣ ΠΑΛΜΕΡΣΤΟΝ)
Άβαταρ μέλους
Apomakros
"Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από Apomakros » Δευ 07 Σεπ 2009, 22:47

Ας μη ψάχνουμε καλύτερα για λογική στις θρησκείες.

Όλες οι γνωστές θρησκείες διαμορφώθηκαν στην πορεία του χρόνου θεμελιωμένες πάνω σε ανθρώπινες διδασκαλίες, σε γραπτά κείμενα και σε λαϊκές παραδόσεις. Οι θέσεις που υποστηρίζουν και οι αρχικές απόψεις γύρω από τα σημαντικά ζητήματα της ανθρώπινης συμπεριφοράς, του νοήματος της ζωής και του προορισμού του ανθρώπου, όπως εκφράστηκαν αρχικά δεν ήταν βασισμένες σε επιβεβαιωμένες απαντήσεις γι' αυτά τα δύσκολα και μεγάλα ζητήματα, όπως επιχειρούν να δώσουν η Φιλοσοφία και η Επιστήμη.

Ο Θεολογικός λόγος είναι περισσότερο φιλολογικός και έχει μάλλον καλλιτεχνικό χαρακτήρα. Δεν πρόκειται για ακριβείς συλλογισμούς και απόψεις διατυπωμένες χωρίς κενά, με αποδείξεις, με συγκέντρωση πολλών επιχειρημάτων, με νεότερες επιστημονικές ανακαλύψεις, με την πιο εύστοχη απόδοση των νοημάτων, με πολλές εξηγήσεις. Δεν αναδείκνυουν νέα ζητήματα και δεν θέτουν νέα ερωτήματα με σκοπό την πιο πέρα αναζήτηση και γνώση.

Επομένως, όσοι ακολουθούν μια θρησκεία αποδέχονται σαν αξιόπιστα όσα ειπώθηκαν ή γράφτηκαν από τους πνευματικούς ηγέτες της και δεν αμφιβάλουν για τις καθοριστικές θέσεις της.

(Δεν είναι λοιπόν ζήτημα λογικής αλλά πίστης)
Άβαταρ μέλους
Spirit oF Fire
Irc ψευδώνυμο: Spirit_Of_Fire

Δημοσίευση από Spirit oF Fire » Τρί 08 Σεπ 2009, 14:19

Και, επίσης, αγαπητή Λίζα δεν θα ήθελα διορθώσεις του τύπου "κατά την άποψή μου" στα γραφόμενά μου
δεν ήταν αυτός ο σκοπός μου.
Κατά τα άλλα σε όποιον αρέσουν, διαφορετικά ας μην τα διαβάζει.
ο λόγος που μιλάω ελεύθερα είναι η πεποίθησή μου ότι δεν παρεξηγούνται τα γραφόμενά μου, απ την στιγμή όμως που έκανα λάθος, προτιμώ να διακόψω τον διάλογο.
Ο αληθινός πολεμιστής διατηρεί την ανθρωπιά του ακόμη και στη μάχη. Κερδίζοντας έναν βάρβαρο θρίαμβο εξακολουθείς να διακυβεύεις την ψυχή σου. Αυτοί που πολεμούν τον δράκο μπορούν να γίνουν ο δράκος.
Η φωτιά δεν καταστρέφει μόνο, μπορεί και να καθαρίζει τις ψυχές μας.
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator
Irc ψευδώνυμο: ArELa
Έδωσε Likes: 1879 φορές
Έλαβε Likes: 2770 φορές

Δημοσίευση από ArELa » Τρί 08 Σεπ 2009, 18:16

Συγχωρήστε με, αλλά νομίζω ότι "φρακάρει" ο διάλογος για λάθος λόγους, και για τα επί μέρους προσωπικά που παρεξηγούνται κλπ.

Πρώτον, απ'τη στιγμή που κάθε ποστ έχει αβαταρ και όνομα χρήστη που είναι ξεχωριστό για κάθε μέλος μας, εξυπακούεται πως η άποψη που κατατίθεται σ'αυτό το ποστ είναι η ατομική του άποψη. Απ'την άλλη, όταν η ατομική άποψη εκφράζεται με την απολυτότητα που έχουν λάβαρό τους πρώτοι αυτοί που στηλιτεύουμε εδώ, κάπου αισθάνομαι πως κινδυνεύει να υποπέσει στο περιχαρακωμένο επίπεδό τους. Και δεν πρέπει, γιατί όταν κάνουμε βήματα με ιδρώτα και αίμα για να προχωρήσουμε μπροστά, είναι κρίμα κι άδικο να επιτρέπουμε στους φαύλους να μας γυρίζουν πίσω...

Δεύτερον, είναι αλήθεια πως μεγάλο μέρος όσων ασπάζονται το Ισλάμ (σε καμία περίπτωση όλοι όμως ), επιδεικνύουν πολλάκις πρωτογονισμό και απολυτότητα που μετατρέπει τον άνθρωπο σε φανατικό, συχνά εγκληματικό και απάνθρωπο και υπάνθρωπο αν θέλετε. Μέρος αυτής της συμπεριφοράς θα μπορούσε να αποδοθεί στα θρησκευτικά τους κελεύσματα, ή στην ερμηνεία που αποδίδουν ορισμένοι σ'αυτά. Κι αυτό το λέω, γιατί τις ίδιες φανατίλες ίσως σε μικρές παραλλαγές, μπορεί κανεις να συναντήσει επίσης και σε αμιγώς χριστιανικές κοινωνίες. Ας μην κάνουμε λοιπόν το θέμα θρησκευτικό ή αμιγώς θρησκευτικό. Δεν είναι. Επίσης ας μη θίγουμε θρησκείες και δη με τσουβαλιάσματα, γιατί θίγονται ιερά και όσια ανθρώπων που οφείλουμε να σεβόμαστε.

Φταίνε και οι ίδιες οι γυναίκες για την μεταχείριση που δέχονται σ'αυτές τις κοινωνίες, στο βαθμό που ΟΙ ΙΔΙΕΣ γαλουχούν και τις επόμενες γενιές ανδρών και γυναικών σ'αυτά τα μοτίβα συμπεριφοράς, (γαλουχούν τους άντρες να συνεχίσουν να φέρονται έτσι και τις γυναίκες να το αποδέχονται μοιρολατρικά ως σωστό αυτό) αντί να σηκωθούν, να εξεγερθούν αν χρειαστεί και πάντως να διεκδικήσουν το δικαίωμα να αντιμετωπίζονται ως άνθρωποι και όχι ως κτήματα ανδρών ή το χειρότερο...ζώα.

Σ'αυτό το χάλι όμως, για όλα τα ακραία που σοκάρουν, ακόμα και για τη συνυπευθυνότητα των γυναικών, κατά κύριο λόγο ευθύνονται οι ίδιες οι καταβολές τους σε συνάρτηση με μια αμορφωσιά που δεν περιορίζεται μόνο στη σχολική παιδεία, (ή μάλλον την έλλειψη αυτής) αλλά επεκτείνεται και στην πενία της ατομικής παιδείας/καλλιέργειάς τους γενικότερα- κι αυτό είναι το χειρότερο. Κι έτσι έχουμε το ορατό αποτέλεσμα που είναι να ενστερνίζονται στρεβλές (για να μην πω και διεστραμμένες ενίοτε) αντιλήψεις περί "ηθικής" , πράγμα που κάνει και τον ηθικό τους κώδικα άκαμπτο, σκληρό, στρεβλό, βάναυσο, συχνά εξωφρενικό, εγκληματικό και απαράδεκτο στα μάτια τα δικά μας, που έχουμε ευρύτερο οπτικό πεδίο και λιγότερη απολυτότητα και φαυλότητα στις λογικές μας.

Η λέξη κλειδί εδώ είναι ο πρωτογονισμός. Κάτι που καθιστά την εξελιξιμότητα κάποιων κοινωνιών σενάριο επιστημονικής φαντασίας, και στο βαθμό που αποτελματώνεται και "μένει πίσω" η νόηση, η διανόηση, η ρημάδα η βάσανος της σκέψης, το απώγειο της στενομυαλιάς καλά θα κρατεί.

Πρέπει να είναι έτοιμος και πάνω απ'όλα πρέπει να θέλει με όλη τη δύναμη της ψυχής του ο άνθρωπος, να προχωρήσει και να προσπαθεί συνειδητά να κάνει ένα βήμα παραπέρα τη φορά προς την εξέλιξη και αυτοβελτίωσή του (ακούς απόμακρε? :Ρ).
.

Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...

τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Apomakros

Δημοσίευση από Apomakros » Τετ 09 Σεπ 2009, 10:28

Αρέλα έγραψε:πρέπει να θέλει με όλη τη δύναμη της ψυχής του ο άνθρωπος, να προχωρήσει και να προσπαθεί συνειδητά να κάνει ένα βήμα παραπέρα τη φορά προς την εξέλιξη και αυτοβελτίωσή του (ακούς απόμακρε? :Ρ).
Εντάξει ξανθιά, το 'πιασα το υπονοούμενο, αλλά εξακολουθώ να παραμένω σταθερά στις απόψεις μου κατά της αυτοβελτίωσης.

Θέλω τον άνθρωπο απολίτιστο, πρωτόγονο. Δηλαδή, για να καταλάβεις, η αγαπημένη μου εποχή και φαντασίωση είναι η εποχή των σπηλαίων... Οπότε μη μου μιλάς για αυτοβελτίωση, δεν θα πάρω.

(ούγκα !!)

:loco:
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator
Irc ψευδώνυμο: ArELa
Έδωσε Likes: 1879 φορές
Έλαβε Likes: 2770 φορές

Δημοσίευση από ArELa » Τετ 09 Σεπ 2009, 10:34

"Πήρες" ήδη, από την ώρα που γεννήθηκες ως τα σήμερα. Αν δεν είχες "πάρει", (έστω και μέσα από ένα εκπαιδευτικό σύστημα που ολοένα γίνεται και φτωχότερο), δε θα μπορούσες να γράψεις δυο αράδες, ούτε να κάνεις νοητικές επεξεργασίες πέρα απ'αυτές που χρειάζονται για να μάθεις να ανάβεις μια φωτιά στη σπηλιά σου.

Αυτό το "δε θα πάρω" λοιπόν, το ακούω βερεσέ, όταν μιλάς από τη θέση του ήδη "βελτιωμένου" του είδους. Το ότι δε θες να συνεχίσεις να "παίρνεις" εναπόκειται στην κρίση και την επιλογή σου, και το σέβομαι. (δεν το επικροτώ όμως, όπως δεν επικροτώ κανένα "φρένο" στην εξέλιξη). :cool:
.

Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...

τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Apomakros

Δημοσίευση από Apomakros » Τετ 09 Σεπ 2009, 11:57

Αρέλα έγραψε:Το ότι δε θες να συνεχίσεις να "παίρνεις" εναπόκειται στην κρίση και την επιλογή σου, και το σέβομαι.
Ωραία ξανθιά, δεν θα σε σύρω απ' τα μαλλιά μέσα στη σπηλιά μου. Θα χρησιμοποιήσω άλλους πιο πρωτόγονους τρόπους συνεννόησης, που ανήκουν σε άλλες "ξεχασμένες" από τον σύγχρονο "πολιτισμένο" άνθρωπο διαστάσεις.

(όχι πια άλλο "πολιτισμό", δεν θα πάρουμε)

:)
Απάντηση

Επιστροφή στο “Γενικα-Ελεύθερο βήμα”