Αυτος ειναι ξερεις και ενας τροπος να δεις το επιπεδο του καθε ανθρωπου... γραφοντας χωρις τελειες... χωρις παραγραφους... το μαροπεεριοδον της γλωσσας μας... οπου αν καταφερνες να συλαβεις ολλα τα νοηματα που περιειχε ενα τετοιο κειμενο με μια αναγνωση αυτο ηταν και ειναι δειγμα μεγαλου πνευματος τους αναγνωστη πολυ περισοτερο αν ησουν εσυ ο συγγραφεας!!
??? καλό μου παιδί, ενδιαφέρουσα η σύλληψις, αλλά μακράν απέχει -κρίνω- απο την αλήθεια, ή μάλλον απο τον σκοπό ή/και το αποτέλεσμα της πραγματικότητας!
και οι εβραίοι γράφουν χωρίς στίγματα, τελείες, ή παραγράφους, και οι άραβες, και οι αφρικανοί (όσοι γράφουν) και...κοίτα σύμπτωσις... ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΑΡΧΑΙΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΓΡΑΦΗΣ!!!!
Τώρα, ή πρέπει να θεωρήσουμε πως απλά όλοι οι αρχαίοι λαοί ήταν γαμάτοι στο μυαλό (κάτι που για εβραίους και αφρικανούς δεν αποδεικνύεται 100%, για άραβες το συζητάμε)...ή κάτι άλλο ΠΙΟ ΑΠΛΟ συμβαίνει: πχ ο τρόπος γραφής έχει μία ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ...αν σου δώσω ένα κομμάτι πέτρα, δεν θα κάνεις ούτε τελείες, οούτε παύλες, και βέβαια ΟΥΤΕ ΚΥΚΛΑΚΙΑ! θα κάνεις ΑΠΛΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ, όσο πιο απλές γίνεται...κι αυτό...ακόμα κι όταν θα σου δώσουν ένα χαρτί (ή έναν πάπυρο τότε), έτσι θα το γράψεις, επειδή έτσι έμαθες... βασικά ακόμα και στον πάπυρο δεν ήταν εύκολη η καταγραφή κυκλακίων, με τα...'στυλό' της εποχής...αυτο΄δεν σημαίνει οτι επειδή έγραφες στην πέτρα ή σε άλλες επιφάνειες δύσκολες πρακτικά στην γραφή, είχες φτάσει στο αποκορύφωμα της γραφής! όσο πιο πίσω πάμε τόσο πιο ΑΠΛΑ εκφραζόταν ο άνθρωπος... τα πρώτα αγάλματα αν δεις είναι απλές, σχεδόν ανύπαρκτες ΑΦΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ! Η αφαίρεση είναι ένας εξαιρετικός τρόπος 'σκέψης' κι έφρασης, αλλά θεωρείται δείγμα ανωτερότητας, μόνο όταν έχεις περάσει απο το επόμενο στάδιο, κι επιστρέφεις ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ σ'αυτό. Και τα μωρά ζωγραφίζουν και γράφουν αφαιρετικά, αυτό δεν τα κάνει ούτε διάνοιες, ούτε συνειδητές ουσίες βέβαια!
Τώρα θα μου πεις, γιατί δεν επιστρέφουμε λοιπόν συνειδητά στην αφαιρετικότητα; Γιατί απλούστατα, δεν είναι όλοι έτοιμοι γι'αυτό το πέρασμα, και θα ήταν άδικο για τους περισσότερους ανθρώπους. Έτσι κι αλλιώς, καμία γραφή δεν ΘΕΩΝΕΙ, ούτε ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ, μπορεί να βοηθήσει προς την μία ή άλλη κατεύθυνση, αλλά σίγουρα δεν είναι υπαίτια γι'αυτό 100%.
Αυτό που θεώνει ή καταστρέφει είναι το μήνυμα που μεταφέρεται μέσω της γραφής, και το τι κάνει ο παραλήπτης του μ'αυτό.
Θα ήμουν υπέρ της επιστροφής στην 'παιδική' μορφή της γραφής, αν όλοι μπορούσαμε να συλλάβουμε συνειδητά ό,τι μήνυμα δίνεται...αλλά αυτό δεν συμβαίνει ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ!
Επομένως, θέλω να διευκολυνθεί η κατανόηση των μηνυμάτων...κι εκεί ακριβώς χτυπούν όλοι την ελληνική γλώσσα...ξεκινήσανε με τους τόνους, που ήταν μία μορφή 'συντονισμού' των νοημάτων, και περνούν σε άλλα χειρότερα, ζητούν την εξαφάνιση 'περιττών' φωνηέντων, ακριβώς για να μην βγαίνει ΝΟΗΜΑ απο όσα διαβάζουμε... μας γράφουν κοίτα κι όχι κύττα, γιατί θέλουν στην κυριολεξία να μας κοιμίσουν!!! Υπα΄ρχει σχετικό θέμα με τις έννοιες των λέξεων, και πώς αλλάζουν με κάτι τέτοια... σε λίγο θα μας λένε κίτα, και δεν θέλω να ξέρω καν τι νόημα 'μεταφέρεται' απ'αυτο΄το βδέλυγμα...
βασικά, θα ήμουν υπέρ στην 'επιστροφή' σε μία παιδική γραφή που μοιάζει περισσότερο με την αραβική, γιατί αυτή είναι φουλ στα κυκλάκια, και κάτι ήξεραν οι άνθρωποι...το πάλεψαν (εντάξει, άρχισαν να γράφουν και λίγο μετά απο μας
οπότε δεν είχαν πρακτικά εμπόδια)
όλα γίνονται για κάποιον σκοπό...Τίποτα δεν είναι τυχαίο...αντί λοιπόν να χτυπιόμαστε για την 'μορφή' (κάτι που εξυπηρετεί τα μάλα τους ανθέλληνες), καλύτερα να δούμε την ουσία, και η ουσία είναι να βοηθήσουμε ακόμα και τον τελευταίο των τελευταίων να λάβει, έστω και διαισθητικά ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΜΗΝΥΜΑ, της κάθε λέξης...
δεν ξερω αν το φεκγ σουι ειναι θεικο... ξερω ομως οτι τα γραμματα τα φιλοτεχνισε ο μεγαλος Πουθαγορας...και οι γνωσεις του ηταν υπερανω καποιου τυπου παραγωγης "θετικης" ενεργειας
έλα πάλι???!!!! Τι εννοείς????!!!!!
Ο πυθαγόρας έζησε περίπου το 500πχ...εννοείς πως έχουμε ΓΡΑΠΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ 500πχ ΚΑΙ ΜΟΝΟ???
κάτι κάνεις λάθος φίλε μου....
Βασικά ο Πυθαγόρας μελέτησε ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ το ήδη υπάρχον ελληνικό αλφάβητο... καμμία σχέση δηλαδής...
αλλά, και αυτός να το είχε φτιάξει, πάλι ΛΑΘΟΣ μου φαίνονται, ΕΙΔΙΚΑ αν τα είχε φτιάξει αυτός, που θεωρούσε τον Κύκλο το τέλειο Ενεργειακά Σχήμα... ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΝΤΩΣ!
το Φενγκ Σούι ήταν αστείο...αλλά η αλήθεια είναι μία: ΟΙ ΓΩΝΙΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΦΥΛΑΚΙΖΟΥΝ, ΔΕΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΝΟΥΝ (και την αυτή επίπτωση έχουν και στον ανθρώπινο εγκέφαλο)...
Είπαμε, όχι 100%, αλλά σίγουρα δεν βοηθούν στην απελευθέρωση...