ΣείριοΑστρο έγραψε:Γίγαντα, η ΑρΕλα είπε κάποια συγκεκριμένα πράγματα. Μπορείς να σχολιάσεις επι του θέματος;
Λέει ότι ανοίγω 75 θέματα, επειδή ναι, είμαι υπεραναλυτικό καθίκι, το'χω δηλώσει προ πολλού, και θέλω να καλύπτω ένα θέμα από όσες οπτικές γωνίες και πλευρές μπορώ. Δε βαριέσαι, επί της ουσίας απαντήσεις σπάνια λαμβάνω σ'αυτά που θέτω και δεν απογοητεύομαι πια απ'αυτό.
Ναι ρε παιδιά, εαν δεν το εχετε καταλάβει, επι δικτατορίας η ζωή στην Ελλάδα δεν είχε σταματήσει, όπως δεν είχε σταματήσει επι εποχής Σημιταριού, όπως δεν σταματά ποτέ κάτω απο οποιαδήποτε κατάσταση εκτός και αν πέφτουν βόμβες επάνω απο τα κεφάλια σου.
Αυτό είναι το μόνο βέβαιο! Κι εγώ ακόμα αναρωτιέμαι, πού πήγε όλο αυτό το ΠΛΗΘΟΣ που τότε ζητωκραύγαζε, επευφημούσε, χαιρέτιζε και επεδείκνυε σχεδόν λατρεία στους απριλιανούς! (το είδα με τα μάτια μου στο μικρό διάστημα που εμεινα στην Ελλάδα τότε. Δεν το αντιλαμβανόμουν σε όλη του την έκταση, γι'αυτό και το θεωρούσα σχεδόν φυσιολογικό, αλλά έτσι ήταν και το είδα). Και μη μου πειτε ότι ΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟλοι αυτοί ήταν βαλτοί και πληρωμένοι των χουντικών. Ήταν πάρα πολλοί, για να'ναι όλοι "μισθοφόροι". Τεσπα, πλατιάζουμε και αυτό που λέω εδώ, είναι θέμα για άλλη συζήτηση. Απλά το λέω, γιατί τώρα φρικάρουν μερικοί σαν τις μωρές παρθένες όταν διαπραγματεύονται Ο,ΤΙ έχει να κάνει με την μελανή εκείνη επταετία, αλλά παράλληλα
δείχνουν να μην αντιλαμβάνονται ότι τώρα ζουμε σε χειρότερη χούντα, όπου ο φασισμός έχει αναχθεί σε νέα επίπεδα!
Και ναι, ο κόσμος δούλευε κανονικά, παντρευόταν, τα παιδιά πήγαιναν σχολείο, και έβγαζαν φωτογραφίες με ηθοποιούς εκείνη την εποχή που επίσης δεν σταματούσαν να κάνουν ταινίες, για εσωτερική κατανάλωση και δημοσιότητα.
Με κίνδυνο να θεωρηθώ χουντικιά, που δεν είμαι, πιστέψτε με, ( εσείς ήσασταν αγέννητοι αλλα κι εγώ ήμουν πολύ πιτσιρίκι το 67 που ενέσκυψε ο δικέφαλος αητός και εκτός Ελλάδος για να'χω πολιτική άποψη ή να κλίνω ιδεολογικά κάπου) είδα πολλά κοινωνικά στρώματα (όχι όλα- τους οικοδόμους ας πούμε, τους εμπόρους κλπ) ζούσαν πολύ καλύτερα τότε απ'την εξαθλίωση που περνάνε τώρα.
Τι κακό έκανε ο Χριστόδουλος; Το οτι μιλούσε κατά του Σιωνισμού; Για τα παιδιά στην Παλαιστίνη; Για τα προβλήματα της Ελλάδας;
Αμέ! Ξέρεις πόσο ενοχλητικό είναι αυτό στα ρουθούνια κάποιων? Φαντάζεσαι να ξεμπροστιάζει ολόκληρες πολιτικές ηγεσίες που το παίζουν και Ελληναράδες σ'αυτόν τον τόπο, ως ανδρίκελα και εντεταλμένα οργανάκια της νέας τάξης;
Για το οτι τα έβαλε με ένα ολόκληρο εξωεκκλησιαστικο και εσωεκκλησιαστικό σύστημα που όμως δεν μπορούσε να αντιπαλέψει;
Τον αντιπάλεψε όμως το σύστημα μια χαρά... Πολύ ραγδαίος ρε παιδί μου ο καρκίνος που τον χτύπησε... πολύ ραγδαίος... (και σ'αυτό το σημείο το βουλώνω).
Τι μπορεί να κάνει ένας άνθρωπος που βάλλεται απο παντού σε μία σαπίλα που έχει πάει μέχρι το κόκκαλο;
Είχε τα κότσια κι έκανε περισσότερα απ'όσα έκαναν άλλοι που ήταν και είναι ανύπαρκτοι. Και μόνο το ότι έκανε εμένα, και ένα σωρό νεολαίους να στρέψουμε το βλέμμα προς τον Αρχιεπίσκοπο (μια φιγούρα που μ'άφηνε παγερά αδιάφορη σ'όλη μου τη συνειδητή ζωή) ήταν άθλος από μόνο του!
Σας εκνεύριζε που σας ενοχλούσε γι αυτό ξεχύθηκαν όλα τα καθυστερημένα στο ίντερνετ την ημέρα του θανάτου του και τον έβριζαν με τέτοιο τρόπο που δεν έχω ξαναδει ποτέ να βρίζουν νεκρό; Τι έκανε, εγκλήματα;
Και ζωντανός όταν ήταν, κι έδινε την υπέρτατη μάχη του, υπήρξαν χυδαίοι και άνανδροι που τον στόλιζαν κάπως έτσι...
![Εικόνα](http://img154.imageshack.us/img154/hristodoulosnu8.jpg/1/w320.png)
[/img]
Τι να πει κανείς για τον ψυχισμό και τον χαρακτήρα τέτοιων "ανθρώπων". Για μένα ήταν το απόλυτο δείγμα της ανθρώπινης αποκτήνωσης.
Απαγορεύεται ένας Ιεράρχης να έχει φρόνιμα και θα σιωπά επειδή έτσι γουστάρετε εσείς, και το κάθε ψευδοδιανοούμενο, και τηλεοπτικό - εκάστοτε κυβερνητικό παπαγαλάκι; Πότε μιλήσατε εσεις, οι νουδούληδες, οι πασοκούληδες και ο κάθε δούλης για αυτά που έλεγε ο Χριστόδουλος; Πότε ασχολήθηκαν οι ευαισθησίες σας για τα προβλήματα του τόπου πέρα απο τις μπαρούφες που διαρκώς αναμασάτε;
Αγάπη μου, πρόσεχε την ορθογραφία σου!
Δεν καθόταν
φρόνιμα και ενοχλούσε τρελά πολλούς επειδή είχε
φρόνημα! Με πιάνεις, έτσι;
Είπαμε, θα σας ενοχλεί για πολύ καιρό ακόμα γιατί ο κόσμος ακόμα τον θυμάται, ενώ το τραγί - μαριονέτα που εγκαθίδρυσαν τα αφεντικά που υποτίθεται πολεμάτε μαζί με τους παπάδες μαριονέτες όπως το Σημιτοdog τον Ζακύνθου που έφτυσαν εκει που έγλειφαν, σας βολεύει ομαδικώς μία χαρά.
Αντε, βλακείες.
Τώρα ησύχασαν με τον μαριονέτο τζερόνιμο.
Λοιπόν επειδή αυτό θα παραπάει, ας τοποθετηθεί όποιος δεν έχει τοποθετηθεί ακόμα και θέλει να το κάνει, γιατί το τόπικ αυτό δεν επιδέχεται άλλες "διαμάχες" ή χαρακτηρισμούς και θέλει κλείδωμα τελικά.
Άλλωστε, ανοίχτηκε για να τιμήσουμε την μνήμη του.
Όσοι δε μπορούν ή δεν το νιώθουν, δε χρειάζεται ν'αφήνουν χολή και χαρακτηρισμούς εδώ, όπως πολύ σωστά είπε κι ο Αλέξανδρος και μπράβο του.
![thumb :thumb:](./images/smilies/thumb.gif)