Κολοκυθόπιτα με κόκκινη κολοκύθα

Εδώ γράφετε όμορφες συνταγές για τη χαρά των γεύσεών μας.
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Spirit oF Fire
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Δημοσιεύσεις: 2366
Εγγραφή: Δευ 21 Μάιος 2007, 17:45
Irc ψευδώνυμο: Spirit_Of_Fire
Φύλο: Γυναίκα

Κολοκυθόπιτα με κόκκινη κολοκύθα

Δημοσίευση από Spirit oF Fire » Παρ 31 Οκτ 2008, 13:49

Υλικά:
Για τη γέμιση:

2 κιλά κόκκινη Κολοκύθα
3 κουτ. σούπας Λάδι
2 κουτ. σούπας Μέλι
1 κουτ. γλυκού Κανέλα
½ φλιτζ. Τσαγιού Καρυδόψιχα χοντροκοπανισμένη (προαιρετικά)

Για το φύλλο
½ κιλό Αλεύρι
½ φλιτζ. Λάδι
1 κουτ. σούπας Μπέικιν Πάουντερ
Ελάχιστο Αλάτι
1 ½ φλιτζ. Τσαγιού Νερό ή ζουμί από αυτό που έβρασε το κολοκύθι
Κορν φλάουρ ή νισεστέ για το άνοιγμα των φύλλων

Εκτέλεση:
Ετοιμάζουμε την κολοκύθα. Την καθαρίζουμε, την κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τη βάζουμε να βράσει, μέχρι να μαλακώσει πολύ καλά. Τη σραγγίζουμε και, αφού φύγουν τα πολλά νερά, την τοποθετούμε σε καθαρή πετσέτα και τη δένουμε, την κρεμάμε κάπου, για να στραγγίσει πιο πολύ το υγρό της. Την αφήνουμε έτσι κάμποσες ώρες ή μία νύχτα. Ετοιμάζουμε το φύλο. Βάζουμε σε ένα λεκανάκι το αλεύρι, το αλάτι, το μπέικιν, το λάδι και τόσο νερό, όσο ζυμώνοντας να γίνει μια ζύμη μαλακή. Αφήνουμε το ζυμάρι να μείνει περίπου 39 λεπτά, πριν το ανοίξουμε. Αδειάζουμε εν τω μεταξύ την κολοκύθα σε ένα μπολ και προσθέτουμε το λάδι, το μέλι, την κανέλα και την καρυδόψιχα. Ανοίγουμε 2 φύλλα στο μέγεθος του ταψιού που θα χρησιμοποιήσουμε και τα στρώνουμε πάνω από τη γέμιση. Αλείφουμε την πίτα με λάδι, τη χαράζουμε σε κομμάτια και την ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 30 περίπου λεπτά. Μπορούμε να τη σερβίρουμε ζεστή ή κρύα με μέλι.

Εικόνα

http://www.mamakouzina.tv/gr_recipy.asp ... &sid2=null
Ο αληθινός πολεμιστής διατηρεί την ανθρωπιά του ακόμη και στη μάχη. Κερδίζοντας έναν βάρβαρο θρίαμβο εξακολουθείς να διακυβεύεις την ψυχή σου. Αυτοί που πολεμούν τον δράκο μπορούν να γίνουν ο δράκος.
Η φωτιά δεν καταστρέφει μόνο, μπορεί και να καθαρίζει τις ψυχές μας.
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΙΔΕΟμαγειρέματα”