Η ΦΤΩΧΕΙΑ ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΚΑΤΩΦΛΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟΣ

Περί ανέμων και υδατων
προσώπων και πραγμάτων
Άβαταρ μέλους
atimi_ksenitia
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Φύλο: Άνδρας
Έδωσε Likes: 1 φορά
Έλαβε Likes: 6 φορές

Re: Η ΦΤΩΧΕΙΑ ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΚΑΤΩΦΛΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟΣ

Δημοσίευση από atimi_ksenitia » Πέμ 15 Μάιος 2008, 12:52

Ελληνικό ρεκόρ στην ακρίβεια
66% πιο φθηνά στη Γερμανία

Το καλάθι της Ελληνίδας νοικοκυράς είναι ακριβότερο έως 66% από εκείνο της Γερμανίδας ή της Ολλανδής. Η ελληνική οικογένεια αναγκάζεται να «κόβει» ακόμη και από το φαγητό. Για πρώτη φορά στα μεταπολιτευτικά χρονικά καταγράφεται σταθερή μείωση στις πωλήσεις τροφίμων.

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_art ... 008_269981

Νευρική κρίση στα νοικοκυριά, λόγω ακρίβειας
Οι Ελληνες κόβουν πλέον και από το φαγητό
Του Σπυρου Καραλη

Την ώρα που το πλουσιότερο 20% του ελληνικού πληθυσμού καταναλώνει 5,90 φορές περισσότερο από ό,τι το φτωχότερο 20%, οι συνεχείς αυξήσεις σε βασικά είδη προκαλούν ανησυχία και οδηγούν τα ελληνικά νοικοκυριά στα πρόθυρα νευρικής κρίσης. Η ακρίβεια καλπάζει και απειλεί την καθημερινότητα της ελληνικής οικογένειας που πλέον, αναγκάζεται να «κόβει» από παντού ακόμη και από το φαγητό για να τα βγάλει πέρα. Στον διεθνή χώρο Ινδοί οικονομολόγοι απορρίπτουν τους ισχυρισμούς των Αμερικανών ότι ο αναπτυσσόμενος κόσμος ευθύνεται για την αύξηση των τιμών των τροφίμων θεωρώντας ότι η Δύση θα πρέπει να αναπροσαρμόσει την πολιτική της.

Τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας για την πορεία του δείκτη λιανικών πωλήσεων αποτυπώνουν τη νέα φτώχεια, καθώς από τον Δεκέμβριο καταγράφεται σταθερή μείωση στις πωλήσεις τροφίμων (μείωση 5% τον Δεκέμβριο και 6,6% τον Ιανουάριο). Επιπλέον, και σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της Κομισιόν, το 49% των Ελλήνων δηλώνει ότι έχει ήδη μειώσει τις αγορές του σε διάφορα είδη, το 73% ότι έχει μειωμένη πρόθεση να αγοράσει νέο αυτοκίνητο, το 82% να αγοράσει σπίτι και το 74% να κάνει επισκευές στην κατοικία του. Και όλα αυτά, ενώ ένας στους τρεις Ελληνες δυσκολεύεται να πληρώσει το ενοίκιο του σπιτιού ή τη δόση του δανείου, να έχει κρέας ή ψάρι στο τραπέζι του κάθε δύο ημέρες και επαρκή θέρμανση στο σπίτι του. Παράλληλα, το 46% των πολιτών με χαμηλά εισοδήματα δηλώνουν απαισιόδοξοι για το αύριο και αναμένουν και άλλες ανατιμήσεις τους επόμενους μήνες (στην Ισπανία φόβο για ανατιμήσεις εκφράζει μόνο το 9% των πολιτών, στη Γαλλία το 7% και στην Ιταλία το 6,4%). Σήμερα το ποσοστό του πληθυσμού που βρίσκεται στα όρια της φτώχειας φθάνει στο 20% με συνταξιούχους, μονογονεϊκές οικογένειες, ανέργους, νέους και μετανάστες να υποφέρουν περισσότερο από την ακρίβεια. Το 21,15% δεν έχει την οικονομική άνεση να αγοράσει ηλεκτρονικό υπολογιστή, το 11,31% δεν μπορεί να αποκτήσει πλυντήριο ρούχων και το 22,3% αυτοκίνητο ενώ το 66,4%, (523.122 άτομα), δηλώνει ότι δεν μπορεί να αντιμετωπίσει έκτακτες πλην όμως αναγκαίες δαπάνες και το 79,3% τα έξοδα μιας εβδομάδας διακοπών. Το στοιχείο όμως που πραγματικά συγκλονίζει είναι ότι περίπου 400.000 δήλωσαν ότι υπήρχε ανάγκη για μια τουλάχιστον επίσκεψη σε γιατρό, που όμως δεν έγινε καθώς δεν είχαν τα χρήματα.

Πρωταθλητές στην ακρίβεια

Παράλληλα η χώρα παραμένει πρωταθλήτρια ακρίβειας στην Ευρώπη, γεγονός που καταδεικνύει και πρόσφατη έρευνα του ΚΕΠΚΑ για τις τιμές προϊόντων στα σούπερ μάρκετ. Το συμπέρασμα που προκύπτει από την έρευνα της καταναλωτικής οργάνωσης είναι ότι για να αγοράσουν οι Ελληνες 86 από τα πιο βασικά προϊόντα χρειάζεται να δώσουν 215,7 ευρώ, ενώ για τα ίδια αγαθά οι Γερμανοί πληρώνουν 162,71 ευρώ (με άλλα λόγια θα εξοικονομούσαμε το 32,57% των χρημάτων εάν ψωνίζαμε σε κάποιο γερμανικό σούπερ μάρκετ) ενώ για πάμπολλα είδη οι Ελληνες πληρώνουν έως 168% ακριβότερα από τους Γερμανούς. Ειδικότερα, ένα κιλό γιαούρτι κοστίζει στη Γερμανία 0,93 ευρώ και στην Ελλάδα 2,49 ευρώ, το φρέσκο γάλα σε χάρτινη συσκευασία 0,66 ευρώ έναντι 0,94, ένα μπουκάλι πορτοκαλάδα ενάμισι λίτρου 0,39 ευρώ έναντι 0,74 ευρώ ενώ κατ' εξοχήν ελληνικά προϊόντα, όπως π.χ. είναι η φέτα και οι πιπεριές Φλωρίνης, πωλούνται ακριβότερα στην Ελλάδα απ' ό,τι σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις (200 γραμμάρια φέτα κοστίζουν στη Γερμανία 1,39 ευρώ και στην Αθήνα 1,88 ευρώ, και για ένα γυάλινο βάζο με πιπεριές 720 γραμ. 1,79 ευρώ έναντι 1,49 ευρώ στη Γερμανία). Ανάλογες διαφορές προκύπτουν και από συγκρίσεις τιμών που έγιναν στην ολλανδική αγορά, καθώς στην Ελλάδα πωλείται ακριβότερα (κατά 51,2%) ένα μπουκάλι σάλτσας κέτσαπ 570 γραμ., ένα σακουλάκι πατατάκια (66,3%) ή ένα κουτί δημητριακών 500 γραμ. (33,94%). «Οι καταναλωτές ψάχνουν τις προσφορές, μειώνουν τις αγορές τους, επιδιορθώνουν τα παπούτσια τους. Οσοι μπορούν να περιορίσουν τις δαπάνες τις περιορίζουν. Υπάρχει όμως και ένα μεγάλο κομμάτι που δεν έχουν άλλο περιθώριο για οικονομία. Είναι οι χιλιάδες Ελληνες που σήμερα δίνουν αγώνα για το καθημερινό πιάτο», τονίζει στην «Κ» ο πρόεδρος της ΚΕΠΚΑ Κ. Ν. Τσεμπερλίδης.

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_art ... 008_269937
Confutatis maledictis,flammis acribus addictis, voca me cum benedictus. Oro supplex et acclinis,
cor contritum quasi cinis,gere curam mei finis. Lacrimosa dies illa,qua resurget ex favilla
judicandus homo reus
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator
Irc ψευδώνυμο: ArELa
Φύλο: Γυναίκα
Έδωσε Likes: 1879 φορές
Έλαβε Likes: 2770 φορές

Δημοσίευση από ArELa » Πέμ 15 Μάιος 2008, 16:35

Το κακό άρχισε όταν γυρίσαμε στο Ευρώ.
Δε λέω ότι φταίει συγκεκριμένα το Ευρώ, αλλά σίγουρα έβαλαν το χεράκι τους κάποιοι σε κάποια κέντρα συμφερόντων, ώστε να βλέπουμε το ευρώ και να το'χουμε μόνο για τσίχλες σήμερα, ενώ ένα 350άρι λίγο πριν γυρίσουμε στο ευρώ μας έδινε είτε τσιγάρα είτε το χαρτζηλίκι των παιδιών (του Δημοτικού τουλάχιστον) που τα δικά μου ήταν υπέρ ευχαριστημένα τότε - και τώρα αν τους δώσω μόνο ένα ευρώ για χαρτζηλίκι θα μου πουν "είναι για γέλια αυτό που κάνεις, μόνο που δε μου'ρχεται να γελάσω".

Αν όχι εν μία νυκτί, πάντως σε μια βδομάδα το ματσάκι το μαϊντανό στη λαϊκή από 50 δραχμές εμφανίστηκε στα 50 λεπτά και το θεωρήσαμε απολύτως φυσιολογικό ενώ στην ψύχρα είχε ανέβει στο υπερτριπλάσιο της τιμης του. Και δεν λαϊκίζω για τον απλούστατο λόγο πως όλοι τρώμε, άσχετα αν δεν ψωνίζουμε όλοι. Αυτή/τός που ψωνίζει ξέρει καλά ως πού τον έφταναν τα 35 χιλιάρικα στη βδομάδα για το φαγητό, κι ως πού τον φτάνουν τώρα τα 100ευρώπουλα.

Επιμένω και στέκομαι ιδιαίτερα στο γεγονός ότι ήταν εύκολη η μετάβαση στην τρελή ακρίβεια με το νέο νόμισμα, κι ένας ΒΑΣΙΚΟΤΑΤΟΣ λόγος ήταν ο ψυχολογικός. Κανείς δεν αντέδρασε στο γεγονός ότι ένα νομισματάκι αμελητέας αξίας οπτικά όπως το ευρώ- αντιστοιχούσε με 4 ΧΑΡΤΟνομίσματα σε δραχμές. Κι όμως, ΕΚΕΙ έπαιζε μεγάλο μέρος της διαφοράς. Το 20λεπτο που σήμερα έχουμε για τον τηλεφωνικό θάλαμο κύριοι, αυτό που αν μας πέσει χάμω τώρα ΔΕΝ πρόκειται να σκύψουμε να το πιάσουμε, ήταν ένα ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑ πενηντάρικο και κάτι ψιλά.

Βέβαια το 2004 είχαν ήδη πάρει τα πράγματα την ανιούσα με τις τιμές να ανεβαίνουν σταθερά ώστε να νιώθουμε την καυτή ανάσα του στριμοκωλιάσματος στο σβέρκο μας. Πάτησε σ'αυτό κι ο μάγκας ο Καραμανλής και ΟΥΡΛΙΑΖΕ κυριολεκτικά για την ακρίβεια, που ήταν σε πρώτο πλάνο της αντιπολιτευτικής του προσέγγισης.

Μήπως ξέρετε απ'το 2004 που ανέβηκε μέχρι σήμερα πόσο ανέβηκαν όλα επιπρόσθετα?
Γιατί όντας νοικοκυρά, μπορώ να σας πω μετά βεβαιότητας (έχω κρατήσει σημειώσεις πιστέψτε με) ότι στα σούπερ μάρκετς τα οποία επισκέπτομαι συχνά πυκνά και ξέρω- αυτά που μας πουλάνε φαγητό να φάμε- δηλαδή είδη ΠΡΩΤΗΣ και ΒΑΣΙΚΗΣ ανάγκης που δεν γίνεται να μην πάρουμε- μετράμε 38 ανατιμήσεις! Δεν κάνω πλάκα. 38 ρημαδιασμένες ανατιμήσεις! :banghead: :swear:

Τι είπατε? ε? δεν άκουσα καλά... Λαϊκίζω επειδή στάθηκα στα τρόφιμα? Γιατί έτσι θα'λεγαν οι έγκριτοι παπάρες των ΜΜΕ. Δεν ξέρω αν αυτοί δεν τρώνε, εγώ κι η οικογένειά μου τρώει πάντως! Δε θα πάω στα είδη πλεοναστικού καταναλωτισμού για να κρίνω, θα πάω στα είδη πρώτης ανάγκης- που δε θα'πρεπε να κάνει κανείς "οικονομία" σ'αυτά κι όμως κάνει!

Τι είπε ο φοραδομπερές? (Αλογοσκούφης) Η οικονομία είναι ευρωστότερη με τα "συμμαζέματα" που έκαναν?
Οι αριθμοί δείχνουν πρόοδο? Μη χέσω και αφυδατωθώ!
Δεν ξέρω τι λέει αυτός και πόσοι το μασάνε και παρηγορούν το στομάχι τους μ'αυτές τις εξυπνάδες και ανούσιες θεωρίες. Εγώ ξέρω ότι η ποιότητα ζωής μου (όπως και κάθε μεσοαστού) άλλαξε, τα πορτοφόλια άδειασαν, το άγχος διογκώθηκε, τα χρέη αυξήθηκαν, και όλοι οι "εθνοπατέρες" που διαρρηγνύουν ιμάτια ότι νοιάζονται για το καλό του συνόλου, στην πράξη δείχνουν αποφασισμένοι να το εξοντώσουν.

Τα'πα όπως τα νιώθω και αμαρτίαν ουκ έχω. Θα μου πεις, θ'αλλάξει τίποτα?
Όχι βέβαια. Ήταν όμως ένα καλό μέσο εκτόνωσης οργής, μια και δε μπορεί να γίνει και τίποτ'άλλο. Κάποτε ο Ντιβάιν σε άλλο τόπικ (για τη Μαργαρίτη) ρώτησε. Και τι να κάνουμε ρε Αρέλα? Πώς ν'αντιδράσουμε? Τίποτα δε μπορούμε να κάνουμε παρά να βλέπουμε ΑΝΗΜΠΟΡΟΙ την κατάσταση να χειροτερεύει, αφού δεν υπάρχει προοπτική να υπάρξει στην Ελλάδα τουλάχιστον οργανωμένη και ΑΔΙΑΣΠΑΣΤΗ λαϊκή αντίδραση που θα μπρούσε να μας βγάλει από τέτοιους εφιάλτες.

Αυτά. Συγνώμη αν σας ζάλισα.
.

Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...

τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
atimi_ksenitia
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από atimi_ksenitia » Πέμ 15 Μάιος 2008, 17:19

σσσσσσσσσ...

αρέλα μη φωνάζεις...
θα μου τους ξυπνήσεις.
.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ArELa την Πέμ 15 Μάιος 2008, 17:56, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Λόγος: μετατροπή σε ελληνική γραφή
Confutatis maledictis,flammis acribus addictis, voca me cum benedictus. Oro supplex et acclinis,
cor contritum quasi cinis,gere curam mei finis. Lacrimosa dies illa,qua resurget ex favilla
judicandus homo reus
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Πέμ 15 Μάιος 2008, 20:35

To Eλληνικο κράτος δεν εχει επιλέξει ακομα αναμεσα στην ελεγχομενη οικονομία και την ελευθερη οικονομία.
Ειμαστε καπου στη μέση.
Δεν προωθουμε τον ανταγωνισμο και αφήνουμε τα καρτέλ ασύδωτα.
Απο την αλλη ιδιοτικοποιούμε κερδοφόρες ΔΕΚΟ.
Άβαταρ μέλους
atimi_ksenitia
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από atimi_ksenitia » Πέμ 31 Ιούλ 2008, 15:19

Eπειδη παρατηρω oτι τα οικονομικης φυσης θεματα δεν τυγχανουν ιδιαιτερης συμμετοχης (πλυν ελαχιστων εξαιρεσεων) στο φορουμ, κατεληξα στο συμπερασμα oτι τα περισσοτερα μελη του φορουμ ειναι ζαμπλουτα!

Για να τονωσω λοιπον το ενδιαφερον,σας παραπεμπω στην παρακατω ιστοσελιδα (εχω βαλει τα μεταχειρισμενα σε περιπτωση που η οικονομικη κριση αρχιζει και χτυπαει και τα Ιδεο)

http://www.in.gr/Reviews/imagegallery.a ... emID=18892

αντε και καλα μπανια!
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος litsa''never'' την Πέμ 31 Ιούλ 2008, 20:09, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Λόγος: λογο...greeklish!!
judicandus homo reus
Άβαταρ μέλους
Apomakros
"Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης
"Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από Apomakros » Πέμ 31 Ιούλ 2008, 15:48

epeidh parathrw oti ta oikonomikhs fyshs themata den tygxanoun idiaiterhs symmetoxhs (plhn elaxistwn eksairesewn) sto forum, kateliksa sto symperasma oti ta perissotera melh tou forum einai zaplouta.
Έχω υπάρξει φτωχός κι έχω υπάρξει και πλούσιος.

Ξέρω και σου λέω ότι είναι πολύ καλύτερο να είσαι πλούσιος από το να είσαι φτωχός.

Είμαι άνθρωπος με πολύ απλά γούστα.

(Με ικανοποιεί το καλύτερο. Δεν ζητάω τίποτε περισσότερο)
Άβαταρ μέλους
atimi_ksenitia
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από atimi_ksenitia » Πέμ 31 Ιούλ 2008, 15:59

Απόμακρος έγραψε:
epeidh parathrw oti ta oikonomikhs fyshs themata den tygxanoun idiaiterhs symmetoxhs (plhn elaxistwn eksairesewn) sto forum, kateliksa sto symperasma oti ta perissotera melh tou forum einai zaplouta.
Έχω υπάρξει φτωχός κι έχω υπάρξει και πλούσιος.

Ξέρω και σου λέω ότι είναι πολύ καλύτερο να είσαι πλούσιος από το να είσαι φτωχός.

Είμαι άνθρωπος με πολύ απλά γούστα.

Με ικανοποιει(Με ικανοποιεί το καλύτερο. Δεν ζητάω τίποτε περισσότερο)

Ευχαριστω για το σχολιο

στην παρουσα φασηειμαι ευπορος.Αν και μισθωτος,δε δικαιουμαι να γκρινιαζω με μισθο 12 φορες τον εν ελλαδι βασικο,αυτο δε σημαινει οτι δεν θλιβομαι για τα ζορια των συμπατριωτων μου.

Περισσοτερο θλιβομαι για την αδιαφορια που δειχνουν να κριτικαρουν τα αιτια που οδηγουν σε αυτα τα ζορια και να κανουν κατι ωστε να αποτρεψουν την κατασταση.

Mε ικανοποιει το αρκετο,το καλυτερο συνηθως εχει και πολυ αχρηστο πραγμα πανω του,που σε κανει να δαπανας περισσοτερο χρονο και χρημα απο οτι του αξιζει
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος litsa''never'' την Πέμ 31 Ιούλ 2008, 20:17, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Λόγος: λογο...greeklish!!
judicandus homo reus
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Πέμ 31 Ιούλ 2008, 16:31

Γεια σου ρε Ξενητεμένε! :urock:

Εγώ πάντως κάνω μπαμ ότι είμαι στην αφραγκία έτσι; :lol:
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Dhmellhn
Επίτιμος
Επίτιμος
Έδωσε Likes: 27 φορές
Έλαβε Likes: 71 φορές

Δημοσίευση από Dhmellhn » Πέμ 31 Ιούλ 2008, 21:44

Φίλτατε Ξενιτεμένε,

Έχω αναρτήσει κάποιες δημοσιεύσεις στο νήμα περί νεοφιλελευθερισμού. Από τον Σεπτέμβριο θα επανέλθω και στο παρόν.

Να σαι καλά και να ενδιαφέρεσαι για τα ζόρια των συμπατριωτών σου.
Δεν έχουμε αιώνιους συμμάχους ούτε διηνεκείς εχθρούς. Τα συμφέροντά μας είναι αιώνια και διηνεκή. Αυτά έχουμε καθήκον να τα προασπίσουμε. (ΛΟΡΔΟΣ ΠΑΛΜΕΡΣΤΟΝ)
Άβαταρ μέλους
Dhmellhn
Επίτιμος
Επίτιμος
Έδωσε Likes: 27 φορές
Έλαβε Likes: 71 φορές

Δημοσίευση από Dhmellhn » Σάβ 29 Νοέμ 2008, 23:16

Για να μην ξεχνιόμαστε.

"Ανακοινώθηκε το πόρισμα που συνέταξαν από κοινού το Παρατηρητήριο Φτώχειας Ανισότητας και Κοινωνικού Αποκλεισμού και το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ

Η Ελλάδα είναι δεύτερη χώρα σε φτώχεια στην Ευρώπη των 27 χωρών, αμέσως μετά τη Λετονία. Οι φτωχοί στη χώρα φθάνουν το 20,1% του πληθυσμού της, δηλαδή ένας στους πέντε κατοίκους έχει εισοδήματα κάτω από το όριο της φτώχειας. Η εικόνα επιδεινώνεται περαιτέρω εφόσον ληφθεί ως γνώμονας «η γραμμή φτώχειας» της Δανίας, καθώς τότε το 40% των Ελλήνων είναι φτωχοί.

Το πόρισμα χαρακτηρίζει αναποτελεσματικό το σύστημα κοινωνικής προστασίας (επιδόματα, βοηθήματα κτλ.) στη χώρα μας, ενώ επισημαίνει ότι οι φτωχοί στην Ελλάδα δεν είναι μόνον οι άνεργοι, αλλά σε μεγάλο βαθμό εργαζόμενοι και συνταξιούχοι. Αυτό εξηγείται από το γεγονός ότι η φτώχεια δεν μειώνεται όταν αυξάνεται η απασχόληση και κάμπτεται το ποσοστό ανεργίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι εργαζόμενοι μερικής απασχόλησης εμφανίζουν παρόμοια ποσοστά φτώχειας με αυτά των ανέργων!

Ομως η επίσημη πολιτεία έχει βάλει σαν όριο της φτώχιας τα 500 ευρώ και έχει το κεφάλι της ήσυχο. Βρίσκει στις στατιστικές που κάνει λίγους φτωχούς. Για να το κάνουμε πιο λιανά . Αν υποθέσουμε ότι το νοίκι είναι 280 ευρώ το μήνα , ο πολίτης που καλείται να επιβιώσει με 7 ευρώ και 34 λεπτά ημερησίως για την πολιτεία δεν είναι φτωχός

Τα υψηλότερα ποσοστά φτώχειας εμφανίζουν κυρίως χώρες της Νότιας Ευρώπης (δηλαδή Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία και Πορτογαλία), καθώς και χώρες με φιλελεύθερο κοινωνικό κράτος (Βρετανία και Ιρλανδία).

Τα διάφορα επιδόματα, βοηθήματα εκτός των συντάξεων, παρουσιάζουν τη μικρότερη αποτελεσματικότητα στη μείωση της φτώχειας μεταξύ των 27 κρατών, γεγονός το οποίο φανερώνει την αναποτελεσματικότητα του συστήματος κοινωνικής προστασίας στη χώρα μας. "

kafeneio-gr.blogspot.com
Δεν έχουμε αιώνιους συμμάχους ούτε διηνεκείς εχθρούς. Τα συμφέροντά μας είναι αιώνια και διηνεκή. Αυτά έχουμε καθήκον να τα προασπίσουμε. (ΛΟΡΔΟΣ ΠΑΛΜΕΡΣΤΟΝ)
Άβαταρ μέλους
Fountikos_Xasistas
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Fountikos_Xasistas » Δευ 01 Δεκ 2008, 05:08

το σύστημα κοινωνικής προστασίας

Άλλo οξύμωρο από κει, "κοινωνικό κράτος" :shock:

-------------------------------------------------------------

στην παρουσα φασηειμαι ευπορος.Αν και μισθωτος,δε δικαιουμαι να γκρινιαζω με μισθο 12 φορες τον εν ελλαδι βασικο

Κατά τ' άλλα, 'άτιμη ξενιτιά' :P

Βρε μείνε εκεί...
Τα άστρα και τα ζώδια, μας φέρνουνε εμπόδια...
http://www.youtube.com/watch?v=HtUFhbH1UZ4
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Δευ 01 Δεκ 2008, 19:49

Ρε για κοίτα που συμφώνησα με τον ΦουΧα! :lol:

Πότε θα σε δω ρε Χρήστο καμάρι μου?
Γουστάρω περισσότερο το κατ'ιδίαν μας, παρά το φορουμικό μας. Στο δεύτερο τα βρίσκουμε μόνο κάθε Χριστούγεννα! :loco: Στο πρώτο είμαστε σαν τον καφέ με το γάλα! :urock:

Μου'λειψες πανάθεμά σε!
Έλα ρε απ'το μαγαζί, κερνάω και καφέ με γάλα! :D :rose:

(ο άτιμος ξενητιάς χάθηκε... μάλλον έμεινε εκεί για τα καλά. Αλλά μας λείπει κι αυτός γμτ :crybaby: :crybaby: )
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
atimi_ksenitia
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από atimi_ksenitia » Δευ 09 Απρ 2012, 20:17

bump

Ποσα αλλαξανε σε 4 χρονια.
judicandus homo reus
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Δευ 09 Απρ 2012, 20:22

και τοτε φτωχος ημουν αν θυμαμαι καλα.
Άβαταρ μέλους
Jackal
Επόπτης Δημοθοινίας
Επόπτης Δημοθοινίας
Έδωσε Likes: 554 φορές
Έλαβε Likes: 768 φορές

Δημοσίευση από Jackal » Κυρ 18 Οκτ 2020, 19:08

atimi_ksenitia έγραψε:
Δευ 09 Απρ 2012, 20:17
bump

Ποσα αλλαξανε σε 4 χρονια.
Και πόσα άλλαξαν 12 χρόνια μετά :help: :?
φαντάζομαι ο κόσμος σε 10 χρόνια από τώρα δεν θα έχει καμία σχέση με τον σημερινό,ούτε στην Ελλάδα ούτε πουθενά !!
Εικόνα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Γενικα-Ελεύθερο βήμα”