ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΣ: ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ Ή ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ;
-
- Σούπερ Ιδεογραφίτης
- Φύλο: Άνδρας
- Έλαβε Likes: 5 φορές
Re: ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΣ: ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ Ή ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ;
Πιστεύω ότι η Ελληνικότητα μπορεί να εκεφραστεί και έναν πολύ απλό τρόπο.
Είναι ο Ελληνικός Τρόπος Ζωής. Το αλλιώς λεγόμενο "Ελλήνων Ζειν".
Δικαίως τώρα, θα αναρωτηθεί κάποιος:
Αυτή η κατάντια που βλέπουμε γύρω μας, έχει καμμιά σχέση με την Ελληνικότητα και τον Ελληνικό Τρόπο Ζωής;
Ε, προφανώς όχι. Πλην κάποιων παρωδικών εξάρσεων και θετικών αναλαμπών, οι σημερινοί Έλληνες τείνουμε να απωλέσουμε την Ελληνικότητά μας. Υπάρχουν πολλοί λόγοι γι'αυτό.
Ο κυριότερος λόγος θεωρώ πως είναι το ότι έχουμε καταστεί ουραγοί και μιμητές άλλων λαών. Έχουμε χάσει τον εαυτό μας. Οι Έλληνες είναι εκ φύσεως λαός που ηγείται, που οδηγεί, που ανοίγει δρόμους. Αυτό συνέβη και στην Προιστορία, και στην Αρχαιότητα, και στην ελληνιστική περίοδο, ακόμα και στην ρωμαϊκή περίοδο (έστω και με διαφορετικό τρόπο), και στο Βυζάντιο. Από κει και μετά (Τουρκοκρατία κτλ), η ιστορική μας πορεία εξετράπη από την πορεία της.
Όταν λοιπόν ένας τέτοιος λαός πρωτοπόρος καταντάει ουραγός, τότε μοιραία χάνει τον προσανατολισμό του και ψάχνεται.
Τεύταμε, το θέμα που άνοιξες είναι τεράστιο.
Είναι ο Ελληνικός Τρόπος Ζωής. Το αλλιώς λεγόμενο "Ελλήνων Ζειν".
Δικαίως τώρα, θα αναρωτηθεί κάποιος:
Αυτή η κατάντια που βλέπουμε γύρω μας, έχει καμμιά σχέση με την Ελληνικότητα και τον Ελληνικό Τρόπο Ζωής;
Ε, προφανώς όχι. Πλην κάποιων παρωδικών εξάρσεων και θετικών αναλαμπών, οι σημερινοί Έλληνες τείνουμε να απωλέσουμε την Ελληνικότητά μας. Υπάρχουν πολλοί λόγοι γι'αυτό.
Ο κυριότερος λόγος θεωρώ πως είναι το ότι έχουμε καταστεί ουραγοί και μιμητές άλλων λαών. Έχουμε χάσει τον εαυτό μας. Οι Έλληνες είναι εκ φύσεως λαός που ηγείται, που οδηγεί, που ανοίγει δρόμους. Αυτό συνέβη και στην Προιστορία, και στην Αρχαιότητα, και στην ελληνιστική περίοδο, ακόμα και στην ρωμαϊκή περίοδο (έστω και με διαφορετικό τρόπο), και στο Βυζάντιο. Από κει και μετά (Τουρκοκρατία κτλ), η ιστορική μας πορεία εξετράπη από την πορεία της.
Όταν λοιπόν ένας τέτοιος λαός πρωτοπόρος καταντάει ουραγός, τότε μοιραία χάνει τον προσανατολισμό του και ψάχνεται.
Τεύταμε, το θέμα που άνοιξες είναι τεράστιο.
- ArELa
- Founder-Administrator
- Irc ψευδώνυμο: ArELa
- Φύλο: Γυναίκα
- Έδωσε Likes: 1879 φορές
- Έλαβε Likes: 2770 φορές
Tεράστιο θέμα όντως.
Χάνω τα λόγια μπροστά σ'αυτό όμως (ποια? εγώ :Ρ)
και νιώθω πολύ λίγη για να το αναπτύξω στην πληρότητά του...
Με καλύπτει απόλυτα ο Μέλιος σ'όσα έχει ήδη καταθέσει, αλλά κι εσύ Κώστα στην απλότητα που συμπυκνώνει πολλά.
Χάνω τα λόγια μπροστά σ'αυτό όμως (ποια? εγώ :Ρ)
και νιώθω πολύ λίγη για να το αναπτύξω στην πληρότητά του...
Με καλύπτει απόλυτα ο Μέλιος σ'όσα έχει ήδη καταθέσει, αλλά κι εσύ Κώστα στην απλότητα που συμπυκνώνει πολλά.
.
Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...
τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
- _XRHSTOS_
- Operator
- Irc ψευδώνυμο: _XRHSTOS_
Η Ελληνικότις αποτελεί συνείδηση για όποιον την ασπάζεται και φυσικά ελληνοτροπεί.
Συναίσθημα κάτι άλλο. Είναι π.χ. η αγάπη για τον Ελληνισμό.
Συναίσθημα κάτι άλλο. Είναι π.χ. η αγάπη για τον Ελληνισμό.
Γεια σας
Μαρεσει να ανοιγω τεραστια θεματα για να κλεινω καποια στοματα που δεν θελουν να τα συζητησουν.
Θα ηθελα να δω τους Ελληνοπαιδες να βριζουν και να λενε οχι "oh shit" αλλα με το αντιστοιχο ελληνικο τους. Μονον τοτε θα παραδεχτω οτι ειμαστε σε καλο δρομο. Σκεφτειτε το λιγο...
Θα ηθελα να δω τους Ελληνοπαιδες να βριζουν και να λενε οχι "oh shit" αλλα με το αντιστοιχο ελληνικο τους. Μονον τοτε θα παραδεχτω οτι ειμαστε σε καλο δρομο. Σκεφτειτε το λιγο...
ΕΛΛΗΝΩΝΠΡΟΜΑΧΟΥΝΤΕΣΑΘΗΝΑΙΟΙΜΑΡΑΘΩΝΙ
ΧΡΥΣΟΦΟΡΩΝΜΗΔΩΝΕΣΤΟΡΕΣΑΝΔΥΝΑΜΙΝ
...ΓΙΑ ΤΑ 2500 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΧΗΝ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ
ΧΡΥΣΟΦΟΡΩΝΜΗΔΩΝΕΣΤΟΡΕΣΑΝΔΥΝΑΜΙΝ
...ΓΙΑ ΤΑ 2500 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΧΗΝ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ
- ArELa
- Founder-Administrator
TEUTAMOS έγραψε:Μαρεσει να ανοιγω τεραστια θεματα για να κλεινω καποια στοματα που δεν θελουν να τα συζητησουν.
Η συνείδηση ειδικά σε ό,τι αφορά την Ελληνικότητα, βάλλεται πανταχόθεν και παντιοτρόπως όπως γνωρίζεις και είναι εύκολο να ξεστρατίσει, να μετασχηματιστεί ή να διαφοροποιηθεί, ειδικά όταν η συνειδητότητα παραπαίει μέσα στη σύγχιση της αβεβαιότητας απ'τη μια, και των "πολιτικώς ορθών" κελευσμάτων από την άλλη.
Μπορεί σ'αυτό το θέμα λοιπόν να τεθεί και η παράμετρος της σταθερότητας ή της αστάθειας, πράγματα άμεσα συνυφασμένα με την εδραίωση ή μη κάποιων αξιών μέσα μας, και την ενδοτικότητά μας ή μη σε φιλοσοφίες που θα απαξιώσουν την ουσία και τη σημαντικότητα μιας τέτοιας συνείδησης.
.
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Καταγωγή ( εθνοτικότητα ) ή - και νομική ιδιότητα ( εθνικότητα ) .TEUTAMOS έγραψε:Τι πιστευετε, η ελληνικοτης ειναι συναισθημα ή συνειδηση;
- veni_vidi_vici
- Ιδεογραφίτης με τα όλα του
- Irc ψευδώνυμο: tou_kitsou_i_mana
ελληνικοτητα ειναι :
α) το να θες να καταπατησεις την γη του διπλανου σου
β) το να θες να κλεβεις την εφορια
γ)το να εχεις σαν αυτοσκοπο της ζωης σου να γινεις δημοσιος υπαλληλος
δ) το να παραπαονιεσαι συνεχεια γιατι σε κυβερνουν οι ιδιοι και οι ιδιοι ενω εσυ τους ψηφιζεις
ε)το να ζητας να εργαζεσε λιγοτερο και να πληρωνεσε περισσοτερο
στ) το να εχεις 2 αυτοκινητα, 2 σπιτια και να χρωστας και τα 4 στην τραπεζα....
ζ) το να καυχιεσαι οτι το σπουδαιοτερο πραγμα που εχεις καταφερει ειναι να εχεις αξιους προγονους
η) το να καταφερεις να εισαι ισως η μονη χωρα που εχει ολους του διεκεκριμενους επιστημονες της στο εξωτερικο
θ)το να συζητας το πως πρεπει να ονομαστουν τα σκοπια.........χωρις να προτεινεις να λεγοντε σκοπια....
και
ι) το να περνεις δανειο για να ξοφλησεις αυτα που ηδη χρωστας στις τραπεζες και τελικα να το τρως στα μπουζουκια σε διακοπες και στα χοντος....
με γεια τους νεοελληνες.....με την νεοελληνικοτητα τους....
α) το να θες να καταπατησεις την γη του διπλανου σου
β) το να θες να κλεβεις την εφορια
γ)το να εχεις σαν αυτοσκοπο της ζωης σου να γινεις δημοσιος υπαλληλος
δ) το να παραπαονιεσαι συνεχεια γιατι σε κυβερνουν οι ιδιοι και οι ιδιοι ενω εσυ τους ψηφιζεις
ε)το να ζητας να εργαζεσε λιγοτερο και να πληρωνεσε περισσοτερο
στ) το να εχεις 2 αυτοκινητα, 2 σπιτια και να χρωστας και τα 4 στην τραπεζα....
ζ) το να καυχιεσαι οτι το σπουδαιοτερο πραγμα που εχεις καταφερει ειναι να εχεις αξιους προγονους
η) το να καταφερεις να εισαι ισως η μονη χωρα που εχει ολους του διεκεκριμενους επιστημονες της στο εξωτερικο
θ)το να συζητας το πως πρεπει να ονομαστουν τα σκοπια.........χωρις να προτεινεις να λεγοντε σκοπια....
και
ι) το να περνεις δανειο για να ξοφλησεις αυτα που ηδη χρωστας στις τραπεζες και τελικα να το τρως στα μπουζουκια σε διακοπες και στα χοντος....
με γεια τους νεοελληνες.....με την νεοελληνικοτητα τους....
Δε φοβαμαι να πεθανω......φοβαμαι μηπως εχει και μετα θανατον ζωη και πρεπει να ξαναπερασω τα ιδια....
[img]http://signatures.mylivesignature.com/8 ... 41386c.png[/img]
[img]http://signatures.mylivesignature.com/8 ... 41386c.png[/img]
- ArELa
- Founder-Administrator
Το τελευταίο ποστ του τσιλ (μαζί με το δικό μου απαντητικό και ως admin όχι μόνο ως Βίκυ), μεταφέρθηκαν στο γνωστό σημείο των άσχετων/απαράδεκτων κλπ εδώ δηλαδή http://ideografhmata.gr/forum/viewtopic ... 538#p42538
γιατί οι προσεγγίσεις σ'αυτό, απαξίωναν και το τόπικ το ίδιο αλλά και ολόκληρη την κοινότητα.
Ευχαριστώ.
γιατί οι προσεγγίσεις σ'αυτό, απαξίωναν και το τόπικ το ίδιο αλλά και ολόκληρη την κοινότητα.
Ευχαριστώ.
.
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Ετσι οπως το βλεπω εγω για αλλους μπορει να ειναι Συνειδηση για αλλους συναισθημα για αλλους ενστικτο για αλλους ολα μαζι..Νομιζω το ενα δεν αναιρει το αλλο αλα δεν προυποθετει απαραιτητα και το αλλο.
Θα μου πειτε συνειδηση και ενστικτο δεν ειναι το ιδιο?Εγω συνδεω το θεμα συνειδηση με κατι που μπορει να πλαστει μεσω πολλων πραγματων οπως η Παιδεια.Το ενστικτο ειναι αυτο που νιωθεις αμεσα χωρις δευτερη σκεψη και δεν εχει ο αλλος δυνατοτηα να το πλασει.
Για εναν Ξενο Φιλλεληνα π.χ που μπορει να εχει δεθει ψυχικα με τον ελληνισμο σε σημειο που να θεωρει τον εαυτο του ελληνα αυτο θα ειναι λογω συναισθηματος..
Για εναν Αρχαιο Αθηναιο η Ελληνικοτητα ηταν και θεμα παιδειας αρα και συνειδησης αλλα και θεμα συναισθηματος οπως και θεμα ενστικτου καθοτι οπως γνωριζουμε οι Αθηναιοι ενιωθαν περηφανοι για το οτι ηταν Αυτοχθονες.
Θα μου πειτε συνειδηση και ενστικτο δεν ειναι το ιδιο?Εγω συνδεω το θεμα συνειδηση με κατι που μπορει να πλαστει μεσω πολλων πραγματων οπως η Παιδεια.Το ενστικτο ειναι αυτο που νιωθεις αμεσα χωρις δευτερη σκεψη και δεν εχει ο αλλος δυνατοτηα να το πλασει.
Για εναν Ξενο Φιλλεληνα π.χ που μπορει να εχει δεθει ψυχικα με τον ελληνισμο σε σημειο που να θεωρει τον εαυτο του ελληνα αυτο θα ειναι λογω συναισθηματος..
Για εναν Αρχαιο Αθηναιο η Ελληνικοτητα ηταν και θεμα παιδειας αρα και συνειδησης αλλα και θεμα συναισθηματος οπως και θεμα ενστικτου καθοτι οπως γνωριζουμε οι Αθηναιοι ενιωθαν περηφανοι για το οτι ηταν Αυτοχθονες.
Ε μην την αδικησουμε την καημενη.β) το να θες να κλεβεις την εφορια
Το να θες να μην πληρώνεις φόρο στον νταβά
- ArELa
- Founder-Administrator
aenaos11 έγραψε:Ετσι οπως το βλεπω εγω για αλλους μπορει να ειναι Συνειδηση για αλλους συναισθημα για αλλους ενστικτο για αλλους ολα μαζι..Νομιζω το ενα δεν αναιρει το αλλο αλα δεν προυποθετει απαραιτητα και το αλλο.
Δυνατός παιχτης!
.
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Thanx αλλα τελευταια μονο Pop ακουω..Καταγγελω το site που δεν εχει εικονιδιο "You Pop"..Δεν μπορει να περασει ετσι η δικτατορια των Ροκαδων..ΑρΕλα έγραψε:
Δυνατός παιχτης!
- chill
- Σούπερ Ιδεογραφίτης
- Έλαβε Likes: 1 φορά
Ε βεβαια... μονο το ροκ.. ροκαρει.
Δεν ειναι τυχαιο.
Δεν ειναι τυχαιο.
“Humanity has advanced, when it has advanced, not because it has been sober, responsible, and cautious, but because it has been playful, rebellious, and immature.”
- ArELa
- Founder-Administrator
Παγκόσμια η δικτατορία των ροκάδων κι εγώ έχω υποταχτεί κανονικότατα.
Εσύ που δεν θέλεις να ενδώσεις...θα λυπηθείς πολύ όταν μάθεις ότι δεν υπάρχει εικονίδιο "you pop".
To καλύτερο που μπορούσα να κάνω για σένα είναι αυτό
you...
( το Pop, πέρα από Popular που είναι το ουσιαστικό, έχει και ρήμα που σημαίνει πετάγομαι σαν το ραπανάκι εκεί που δε με σπέρνουν. Εγώ πάντως έκανα μια στρεβλωτική εξαίρεση και σου "αφιέρωσα" την εικόνα με την πρώτη έννοια )
Εσύ που δεν θέλεις να ενδώσεις...θα λυπηθείς πολύ όταν μάθεις ότι δεν υπάρχει εικονίδιο "you pop".
To καλύτερο που μπορούσα να κάνω για σένα είναι αυτό
you...
( το Pop, πέρα από Popular που είναι το ουσιαστικό, έχει και ρήμα που σημαίνει πετάγομαι σαν το ραπανάκι εκεί που δε με σπέρνουν. Εγώ πάντως έκανα μια στρεβλωτική εξαίρεση και σου "αφιέρωσα" την εικόνα με την πρώτη έννοια )
.
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble