Πόλεμος κατά του κόκκινου κρέατος
- Jackal
- Επόπτης Δημοθοινίας
- Δημοσιεύσεις: 6506
- Εγγραφή: Σάβ 18 Ιουν 2016, 23:08
- Φύλο: Άνδρας
- Έδωσε Likes: 554 φορές
- Έλαβε Likes: 768 φορές
Re: Πόλεμος κατά του κόκκινου κρέατος
Από τα ερεθίσματα που έχεις όπως είπες έχεις μία παγιωμένη άποψη μετά από τα τόσα χρόνια
της δικής σου αναζήτησης και αυτό είναι απόλυτα σεβαστό !
της δικής σου αναζήτησης και αυτό είναι απόλυτα σεβαστό !
- AnonymosEreynhths
- Επίτιμος
- Δημοσιεύσεις: 5856
- Εγγραφή: Τετ 05 Αύγ 2009, 10:22
- Φύλο: Άνδρας
- Έδωσε Likes: 123 φορές
- Έλαβε Likes: 197 φορές
- Jackal
- Επόπτης Δημοθοινίας
- Δημοσιεύσεις: 6506
- Εγγραφή: Σάβ 18 Ιουν 2016, 23:08
- Φύλο: Άνδρας
- Έδωσε Likes: 554 φορές
- Έλαβε Likes: 768 φορές
Re: Πόλεμος κατά του κόκκινου κρέατος
- _Divine_Sinner_
- Επίτιμος
- Δημοσιεύσεις: 5680
- Εγγραφή: Κυρ 17 Μαρ 2013, 22:46
- Φύλο: Άνδρας
- Έδωσε Likes: 6 φορές
- Έλαβε Likes: 61 φορές
- Alexandra Maria
- Πορωμένος Ιδεογραφίτης
- Δημοσιεύσεις: 884
- Εγγραφή: Τετ 07 Αύγ 2019, 10:52
- Irc ψευδώνυμο: ALMA
- Φύλο: Γυναίκα
- Έδωσε Likes: 581 φορές
- Έλαβε Likes: 158 φορές
Re: Πόλεμος κατά του κόκκινου κρέατος
Εγώ τρώω τα πάντα...Με μέτρο φυσικά...
Περισσότερο μου δημιουργεί απέχθεια όλος αυτός ο πανικός για την διατροφή, παρά το να φάω κρέας ή ζάχαρη ή σοκολάτες ή και εγώ δεν ξέρω τι άλλο....
Έχουν αρρωστήσει τον κόσμο με όλη αυτή την κατάσταση....
Δηλαδή οι γιαγιάδες μας και οι παππούδες μας που έτρωγαν τα πάντα τι έπαθαν? Τίποτα...και μάλιστα έζησαν και πολλά χρόνια!!!
Μόνο και μόνο που κάποιοι αφήνονται στο να τους παρασύρει αυτό το «μοδάτο» ρεύμα της δήθεν υγιεινής διατροφής, αρρωσταίνουν και στο τέλος πεθαίνουν...και αιτία δεν είναι η διατροφή, αλλά το άγχος που δημιουργούν στον οργανισμό τους....
Περισσότερο μου δημιουργεί απέχθεια όλος αυτός ο πανικός για την διατροφή, παρά το να φάω κρέας ή ζάχαρη ή σοκολάτες ή και εγώ δεν ξέρω τι άλλο....
Έχουν αρρωστήσει τον κόσμο με όλη αυτή την κατάσταση....
Δηλαδή οι γιαγιάδες μας και οι παππούδες μας που έτρωγαν τα πάντα τι έπαθαν? Τίποτα...και μάλιστα έζησαν και πολλά χρόνια!!!
Μόνο και μόνο που κάποιοι αφήνονται στο να τους παρασύρει αυτό το «μοδάτο» ρεύμα της δήθεν υγιεινής διατροφής, αρρωσταίνουν και στο τέλος πεθαίνουν...και αιτία δεν είναι η διατροφή, αλλά το άγχος που δημιουργούν στον οργανισμό τους....
THEY LIVE...WE SLEEP...TIME TO WAKE UP
- doctormarkon
- Επίτιμος
- Δημοσιεύσεις: 15817
- Εγγραφή: Πέμ 11 Μαρ 2010, 20:05
- Φύλο: Γυναίκα
- Έδωσε Likes: 344 φορές
- Έλαβε Likes: 452 φορές
Re: Πόλεμος κατά του κόκκινου κρέατος
Σωστός κι εγώ για τους ίδιους λόγους και για πολλούς άλλους.Δεν είπα ποτέ οι άνθρωποι που τρώνε κρέας είναι χαζοί, άλλωστε και 'γώ έτρωγα μέχρι τα 35 μου.Αυτά που λες για ζαχαρη ,τρανς κ.α,τα είπα βαζοντας τα ολα στη φράση μου, διατροφή και ψυχική υγεία. Πριν αλλάξω την τροφή μου είχα μελετήσει τον συνδυασμό Τροφή και Φιλοσοφία, από Πυθαγόρα,Ιπποκράτη, Ασκληπιό,Πλούταρχο και Ηρακλειτο .Πρόσθεσα την παρατήρηση στις σύγχρονες ανθρώπινες συμπεριφορές και ποιες τροφες επιθυμούμε. Αυτες λοιπόν οι τροφες ,αυτές που περιέχουν ζωικές ίνες ειναι οι κυριοι υπεύθυνοι ,για αυτο και ποτέ δεν θα εξαφανιστουν καρκινος,καρδιακα,προστάτης κ.α. αλλά θα αυξανονται. Η επεξεργασία μου απο τις μελέτες είναι το τελευταίο πεδίο επιβεβαίωσης ,πως ο ίδιος ο άνθρωπος γεννά τις περισσότερες ασθενειες του, αν οχι όλες.
Διαφωνώ βέβαια με τους βίγκαν που προσπαθούν να επιβάλλουν ή ακόμα και βρίζουν.
Γιατί όπως λες κι εγώ έτρωγα όπως κι εσύ όπως όλοι μας και όλοι αυτοί που είναι σήμερα βίγκαν εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων.
Επίσης δεν αυτοχαρακτηρίζομαι ως 100% βίγκαν ως προς τα παράγωγα γιατί αντιπαθώ το σχολαστικισμό και να ψάχνω τις ετικέτες με τις ώρες στα σούπερ μάρκετ αν περιέχει κάτι ίχνη γαλακτοκομικού ή αυγού.
Φυσικά εδώ και χρόνια δεν τρωω ίχνος κρέατος και ούτε ίχνος από ότι κάποτε ήταν ζωντανό και περπατούσε η κολυμπούσε ή σερνόταν βλ σαλιγκάρια.
Δεν επιβάλλω σε κανέναν.
Επειδή γίνομαι έξαλλη όταν μου επιβάλλουν το οτιδήποτε.
Εκτός από τα επιχειρήματα σου Αλκίνοε έχω και άλλα. Σχετικά με την πρωτεινη και αν είναι απαραίτητη.
1. Στην κατοχή δεν υπήρχαν αυτοανοσα αλτχάιμερ και καρκίνος. Έτρωγαν κρέας αλλά σπάνια και όποτε το έβρισκαν.
2. Στην Αλβανία του Χότζα είχαν ρώμη και άριστη φυσική κατάσταση σε σχέση με την Αλβανία του σήμερα. Ετρωγαν κρέας που έπαιρναν με το δελτίο 1/2 κιλό το μήνα ανά οικογένεια.
3. Στις διαδηλώσεις βίγκαν οι περαστικοί έκαναν όλοι το ίδιο σχόλιο. Συμμετείχα σε κάποιες και με ρωτούσαν. Το σχόλιο ήταν ότι η συντριπτική πλειοψηφία των διαδηλωτών είχαν απίστευτα σώματα Ηλικίες από 15 μέχρι 80. Αφού δεν τρωνε πρωτεινη θα έπρεπε να είναι πλαδαροί και νερουλιασμένοι.
4. Από την ημέρα που σταμάτησα να τρωω κρέας πάνε χρόνια είμαι σε άριστη φυσική κατάσταση. Κάποια κακά σημάδια που προμήνυαν "κάτι" εξαφανίστηκαν ως δια μαγείας (καούρα, νύστα, εύκολο λαχάνιασμα βαρεμάρα) Και τα λίγα περιττά κιλά εξαφανίστηκαν. Μετά το πρώτο στάδιο της περιέργειας όπου έπαιρνα βίγκαν σκατολοϊδια στη συνέχεια είδα καλό και στην τσέπη και το κόστος του φαγητού έπεσε στο ελάχιστο.
Μη σκοτώνετε τα κουνούπια. Αλλοι σας πίνουν το αίμα
- AnonymosEreynhths
- Επίτιμος
- Δημοσιεύσεις: 5856
- Εγγραφή: Τετ 05 Αύγ 2009, 10:22
- Φύλο: Άνδρας
- Έδωσε Likes: 123 φορές
- Έλαβε Likes: 197 φορές
Re: Πόλεμος κατά του κόκκινου κρέατος
Ο καρκίνος υπάρχει από τα αρχαία χρόνια.
Μέσω του Ιπποκράτη έγινε γνωστό.
Και μάλιστα έλεγε πως υπήρχε πολλά χρόνια πριν από τους ίδιους τους αρχαίους.
Δεν είναι κάτι που εσφαλμένα ταυτιστηκε με τον σύγχρονο τρόπο ζωής αποκλειστικά η ξεκίνησε τώρα αλλα οι συνθήκες σήμερα ευνοούν μαζί με τον ψυχισμό του ατόμου που δεν εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από το τι θα φάει.
Τι θα πει δεν υπήρχε καρκινος στην κατοχή;
Εκεί σκοντωνοντουσαν μεταξύ τους είχε κανένας χρόνο να κάτσει να ασχοληθεί αν έβγαζε όγκο;
Ή νομίζεται πως με τέτοια θλίψη και κακουχια που τράβηξαν όσους δεν τελείωσε ο πόλεμος τους προσπέρασε ο καρκίνος και γενικά οι αρρώστιες επειδή δεν είχαν κρέας να φανε;
Μέσω του Ιπποκράτη έγινε γνωστό.
Και μάλιστα έλεγε πως υπήρχε πολλά χρόνια πριν από τους ίδιους τους αρχαίους.
Δεν είναι κάτι που εσφαλμένα ταυτιστηκε με τον σύγχρονο τρόπο ζωής αποκλειστικά η ξεκίνησε τώρα αλλα οι συνθήκες σήμερα ευνοούν μαζί με τον ψυχισμό του ατόμου που δεν εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από το τι θα φάει.
Τι θα πει δεν υπήρχε καρκινος στην κατοχή;
Εκεί σκοντωνοντουσαν μεταξύ τους είχε κανένας χρόνο να κάτσει να ασχοληθεί αν έβγαζε όγκο;
Ή νομίζεται πως με τέτοια θλίψη και κακουχια που τράβηξαν όσους δεν τελείωσε ο πόλεμος τους προσπέρασε ο καρκίνος και γενικά οι αρρώστιες επειδή δεν είχαν κρέας να φανε;
- doctormarkon
- Επίτιμος
- Δημοσιεύσεις: 15817
- Εγγραφή: Πέμ 11 Μαρ 2010, 20:05
- Φύλο: Γυναίκα
- Έδωσε Likes: 344 φορές
- Έλαβε Likes: 452 φορές
Re: Πόλεμος κατά του κόκκινου κρέατος
Η άλλη οπτική γωνία.AnonymosEreynhths έγραψε: ↑Δευ 07 Οκτ 2019, 14:32Ο καρκίνος υπάρχει από τα αρχαία χρόνια.
Μέσω του Ιπποκράτη έγινε γνωστό.
Και μάλιστα έλεγε πως υπήρχε πολλά χρόνια πριν από τους ίδιους τους αρχαίους.
Δεν είναι κάτι που εσφαλμένα ταυτιστηκε με τον σύγχρονο τρόπο ζωής αποκλειστικά η ξεκίνησε τώρα αλλα οι συνθήκες σήμερα ευνοούν μαζί με τον ψυχισμό του ατόμου που δεν εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από το τι θα φάει.
Τι θα πει δεν υπήρχε καρκινος στην κατοχή;
Εκεί σκοντωνοντουσαν μεταξύ τους είχε κανένας χρόνο να κάτσει να ασχοληθεί αν έβγαζε όγκο;
Ή νομίζεται πως με τέτοια θλίψη και κακουχια που τράβηξαν όσους δεν τελείωσε ο πόλεμος τους προσπέρασε ο καρκίνος και γενικά οι αρρώστιες επειδή δεν είχαν κρέας να φανε;
Που σημαίνει ότι ο καρκίνος είναι βραδυφλεγής βόμβα.
Δεν κοιτούσαν τον όγκο στην κατοχή αφού είχαν να ασχοληθούν με άλλα.
Πιθανόν να πέθαιναν από άλλη αιτία από κάποια μολυσματική αρρώστια ή από φυματίωση πριν προλάβει ο καρκίνος να εξελιχτεί.
Καρκίνος υπήρχε λοιπόν και δεν αποκλείεται όλοι να έχουμε ή να παρουσιάζεται κάποια στιγμή της ζωής μας και να αυτοθεραπεύεται.
Βλ θεωρία Δρ Χάμερ.
Όσο ψαχουλεύεις και τον ξετρυπώνεις τόσο το ιατρικό κατεστημένο τον οδηγεί σε εξέλιξη ή σε φέρνει σε χειρότερη κατάσταση με τις χημειοθεραπείες και τους ακρωτηριασμούς.
Το κρέας και τα πολλά λιπαρά δεν ταιριάζουν στην καθιστική ζωή επίσης αφύσικος τρόπος ζωής προπαντόν αν συνδυάζεται με άγχος.
Ταιριάζει κάπως σε όσους γυμνάζονται και κάνουν χειρωνακτική εργασία.
Μη σκοτώνετε τα κουνούπια. Αλλοι σας πίνουν το αίμα
- vaskos
- Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
- Δημοσιεύσεις: 2933
- Εγγραφή: Πέμ 10 Οκτ 2019, 23:11
- Φύλο: Άνδρας
- Έδωσε Likes: 130 φορές
- Έλαβε Likes: 273 φορές
Re: Πόλεμος κατά του κόκκινου κρέατος
Μελέτη που αθωώνει την κατανάλωση κόκκινου κρέατος αναστατώνει τους επιστήμονες
Από: OliveMagazine | 06.11.2019 | Υγεία & Διατροφή
Ιδιαίτερη αίσθηση έχει προκαλέσει στους επιστήμονες η δημοσίευση νέας μεγάλης διεθνούς μελέτης, σύμφωνα με την οποία δεν υπάρχει λόγος να περιορίσουμε την κατανάλωση κόκκινου και επεξεργασμένου κρέατος.
Η τριετούς διάρκειας μελέτη πραγματοποιήθηκε από 14 ερευνητές σε 7 χώρες, με επικεφαλής τον αναπληρωτή καθηγητή επιδημιολογίας Μπράντλεϊ Τζόνστον του καναδικού Πανεπιστημίου Νταλουζί και δημοσιεύθηκε στο αμερικανικό ιατρικό περιοδικό «Annals of Internal Medicine». Οι επιστήμονες λοιπόν ανησυχούν, γιατί η έρευνα σχεδόν «αθωώνει» τα κόκκινα και επεξεργασμένα κρέατα ως προς τις αρνητικές συνέπειες που μπορεί προκαλέσει η κατανάλωση τους, αναφέροντας ότι είναι ανεπαρκή τα έως τώρα επιστημονικά δεδομένα σύμφωνα με τα οποία ενέχει κινδύνους για καρκίνο, διαβήτη ή καρδιοπάθεια.
Λίγο-πολύ, η νέα έρευνα κατέληξε στο ανατρεπτικό συμπέρασμα ότι όσοι μειώνουν ή κόβουν αυτά τα κρέατα, φαίνεται να έχουν ελάχιστα έως μηδαμινά οφέλη στην υγεία τους, συνεπώς δεν έχει κανείς λόγο να περιορίσει το μοσχάρι, τα λουκάνικα, το ζαμπόν ή το μπέικον. Όπως καταλαβαίνετε, αυτό φέρνει σύγχυση στο ευρύτερο κοινό, καθώς φαίνεται ότι οι επιστήμονες δεν μπορούν να συμφωνήσουν σε θέματα διατροφής. Άλλωστε η περίπτωση του κόκκινου κρέατος δεν είναι η μοναδική, μιας και υπάρχουν αντίθετες απόψεις και ως προς την κατανάλωση αβγών, αλατιού, λιπαρών και υδατανθράκων.
Σημειώνεται ότι τα τελευταία χρόνια η κυρίαρχη επιστημονική συμβουλή είναι ότι πρέπει να περιορίσουμε την κατανάλωση κόκκινου και επεξεργασμένου κρέατος, επειδή περιέχουν κορεσμένα λίπη και συντηρητικά. Όμως, η νέα έρευνα εγείρει βάσιμες αμφιβολίες κατά πόσο τα εμπειρικά στοιχεία επιβεβαιώνουν κάτι τέτοιο
«Με βάση την έρευνα μας, δεν μπορούμε να πούμε με καμία βεβαιότητα ότι η κατανάλωση κόκκινου ή επεξεργασμένου κρέατος προκαλεί καρκίνο, διαβήτη ή καρδιοπάθεια. Από τις 12 τυχαιοποιημένες ελεγχόμενες κλινικές δοκιμές που αφορούσαν συνολικά περίπου 54.000 άτομα, δεν βρήκαμε στατιστικά σημαντική μείωση του κινδύνου καρδιοπάθειας, καρκίνου ή διαβήτη για όσους κατανάλωναν λιγότερο κόκκινο ή επεξεργασμένο κρέας. Η βεβαιότητα από τα στοιχεία για μείωση των κινδύνων είναι από χαμηλή έως πολύ χαμηλή», δήλωσε ο επικεφαλής της έρευνας Μπράντλεϊ Τζόνστον.
Πάντως,. ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει ταξινομήσει το επεξεργασμένο κρέας ως δυνητικά καρκινογόνο από το 2015, ενώ το Παγκόσμιο Ταμείο Ερευνών για τον Καρκίνο (WCRF) έχει κάνει ανάλογη προειδοποίηση από το 2010. Η ελληνικής καταγωγής δρ Γιώτα Μήτρου, διευθύντρια ερευνών του WCRF, δήλωσε ότι «συνεχίζουμε να στηρίζουμε την αξιόπιστη έρευνα μας των τελευταίων ετών και προτρέπουμε το κοινό να ακολουθεί τις τρέχουσες συστάσεις για το κόκκινο και επεξεργασμένο κρέας». «Η μελέτη», πρόσθεσε, «θέτει σε κίνδυνο τους ανθρώπους λέγοντας τους πως μπορούν να τρώνε όσο κόκκινο και επεξεργασμένο κρέας θέλουν, χωρίς να αυξάνουν τον κίνδυνο τους για καρκίνο. [b]Το μήνυμα που οι άνθρωποι χρειάζονται να ακούσουν, [/b]είναι ότι δεν πρέπει να τρώνε περισσότερες από τρεις μερίδες κόκκινου κρέατος την εβδομάδα και να αποφεύγουν τελείως το επεξεργασμένο κρέας».
Την ίδια στιγμή βέβαια, αρκετοί επιστήμονες που δεν συμμετείχαν στην έρευνα, αναγνώρισαν ότι τα στοιχεία από μελέτες ανά τον κόσμο αφήνουν πράγματι ανοιχτό το ζήτημα κατά πόσο το κόκκινο, επεξεργασμένο κρέας κάνει κακό στην υγεία. Άλλοι πάλι, εμφανίστηκαν πιο «κάθετοι» στην άρνηση τους. Επιστήμονες του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, για παράδειγμα, ανέφεραν ότι τα νέα συμπεράσματα «πλήττουν την αξιοπιστία της επιστήμης της διατροφής και υποσκάπτουν την εμπιστοσύνη του κοινού στην επιστημονική έρευνα».
https://www.olivemagazine.gr/%CF%87%CF% ... %8C%CE%BA/
(υπογραμμίσεις δικές μου)
Από: OliveMagazine | 06.11.2019 | Υγεία & Διατροφή
Ιδιαίτερη αίσθηση έχει προκαλέσει στους επιστήμονες η δημοσίευση νέας μεγάλης διεθνούς μελέτης, σύμφωνα με την οποία δεν υπάρχει λόγος να περιορίσουμε την κατανάλωση κόκκινου και επεξεργασμένου κρέατος.
Η τριετούς διάρκειας μελέτη πραγματοποιήθηκε από 14 ερευνητές σε 7 χώρες, με επικεφαλής τον αναπληρωτή καθηγητή επιδημιολογίας Μπράντλεϊ Τζόνστον του καναδικού Πανεπιστημίου Νταλουζί και δημοσιεύθηκε στο αμερικανικό ιατρικό περιοδικό «Annals of Internal Medicine». Οι επιστήμονες λοιπόν ανησυχούν, γιατί η έρευνα σχεδόν «αθωώνει» τα κόκκινα και επεξεργασμένα κρέατα ως προς τις αρνητικές συνέπειες που μπορεί προκαλέσει η κατανάλωση τους, αναφέροντας ότι είναι ανεπαρκή τα έως τώρα επιστημονικά δεδομένα σύμφωνα με τα οποία ενέχει κινδύνους για καρκίνο, διαβήτη ή καρδιοπάθεια.
Λίγο-πολύ, η νέα έρευνα κατέληξε στο ανατρεπτικό συμπέρασμα ότι όσοι μειώνουν ή κόβουν αυτά τα κρέατα, φαίνεται να έχουν ελάχιστα έως μηδαμινά οφέλη στην υγεία τους, συνεπώς δεν έχει κανείς λόγο να περιορίσει το μοσχάρι, τα λουκάνικα, το ζαμπόν ή το μπέικον. Όπως καταλαβαίνετε, αυτό φέρνει σύγχυση στο ευρύτερο κοινό, καθώς φαίνεται ότι οι επιστήμονες δεν μπορούν να συμφωνήσουν σε θέματα διατροφής. Άλλωστε η περίπτωση του κόκκινου κρέατος δεν είναι η μοναδική, μιας και υπάρχουν αντίθετες απόψεις και ως προς την κατανάλωση αβγών, αλατιού, λιπαρών και υδατανθράκων.
Σημειώνεται ότι τα τελευταία χρόνια η κυρίαρχη επιστημονική συμβουλή είναι ότι πρέπει να περιορίσουμε την κατανάλωση κόκκινου και επεξεργασμένου κρέατος, επειδή περιέχουν κορεσμένα λίπη και συντηρητικά. Όμως, η νέα έρευνα εγείρει βάσιμες αμφιβολίες κατά πόσο τα εμπειρικά στοιχεία επιβεβαιώνουν κάτι τέτοιο
«Με βάση την έρευνα μας, δεν μπορούμε να πούμε με καμία βεβαιότητα ότι η κατανάλωση κόκκινου ή επεξεργασμένου κρέατος προκαλεί καρκίνο, διαβήτη ή καρδιοπάθεια. Από τις 12 τυχαιοποιημένες ελεγχόμενες κλινικές δοκιμές που αφορούσαν συνολικά περίπου 54.000 άτομα, δεν βρήκαμε στατιστικά σημαντική μείωση του κινδύνου καρδιοπάθειας, καρκίνου ή διαβήτη για όσους κατανάλωναν λιγότερο κόκκινο ή επεξεργασμένο κρέας. Η βεβαιότητα από τα στοιχεία για μείωση των κινδύνων είναι από χαμηλή έως πολύ χαμηλή», δήλωσε ο επικεφαλής της έρευνας Μπράντλεϊ Τζόνστον.
Πάντως,. ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει ταξινομήσει το επεξεργασμένο κρέας ως δυνητικά καρκινογόνο από το 2015, ενώ το Παγκόσμιο Ταμείο Ερευνών για τον Καρκίνο (WCRF) έχει κάνει ανάλογη προειδοποίηση από το 2010. Η ελληνικής καταγωγής δρ Γιώτα Μήτρου, διευθύντρια ερευνών του WCRF, δήλωσε ότι «συνεχίζουμε να στηρίζουμε την αξιόπιστη έρευνα μας των τελευταίων ετών και προτρέπουμε το κοινό να ακολουθεί τις τρέχουσες συστάσεις για το κόκκινο και επεξεργασμένο κρέας». «Η μελέτη», πρόσθεσε, «θέτει σε κίνδυνο τους ανθρώπους λέγοντας τους πως μπορούν να τρώνε όσο κόκκινο και επεξεργασμένο κρέας θέλουν, χωρίς να αυξάνουν τον κίνδυνο τους για καρκίνο. [b]Το μήνυμα που οι άνθρωποι χρειάζονται να ακούσουν, [/b]είναι ότι δεν πρέπει να τρώνε περισσότερες από τρεις μερίδες κόκκινου κρέατος την εβδομάδα και να αποφεύγουν τελείως το επεξεργασμένο κρέας».
Την ίδια στιγμή βέβαια, αρκετοί επιστήμονες που δεν συμμετείχαν στην έρευνα, αναγνώρισαν ότι τα στοιχεία από μελέτες ανά τον κόσμο αφήνουν πράγματι ανοιχτό το ζήτημα κατά πόσο το κόκκινο, επεξεργασμένο κρέας κάνει κακό στην υγεία. Άλλοι πάλι, εμφανίστηκαν πιο «κάθετοι» στην άρνηση τους. Επιστήμονες του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, για παράδειγμα, ανέφεραν ότι τα νέα συμπεράσματα «πλήττουν την αξιοπιστία της επιστήμης της διατροφής και υποσκάπτουν την εμπιστοσύνη του κοινού στην επιστημονική έρευνα».
https://www.olivemagazine.gr/%CF%87%CF% ... %8C%CE%BA/
(υπογραμμίσεις δικές μου)