VEGAN: Είναι μόδα;

Διατροφή, βοτανολογία και ο,τιδήποτε άλλο
σχετικό με την υγεία μας
Άβαταρ μέλους
Jackal
Επόπτης Δημοθοινίας
Επόπτης Δημοθοινίας
Φύλο: Άνδρας
Έδωσε Likes: 554 φορές
Έλαβε Likes: 768 φορές

Re: VEGAN: Είναι μόδα;

Δημοσίευση από Jackal » Πέμ 13 Δεκ 2018, 22:22

_Divine_Sinner_ έγραψε:
Πέμ 13 Δεκ 2018, 20:09
Η σογια προτιμάται επειδή περιέχει πρωτεΐνες με πλήρη αμινοξειακο προφίλ. Αλλα τα μείον είναι περισσότερα απο τα συν
Εγώ νομίζω ότι προτιμάται γιατί τους παραπάνω λόγους που ανέφερα,δηλαδή είναι άλλος ένας τρόπος που καταστρέφουν την υγεία μας,
συν του ότι μιας και οι αμερικάνοι την έχουν μεταλάξει και βγάζουν απίστευτα μεγάλες ποσότητες τα τελευταία χρόνια είπαν εκτός
απο τις ζωωτροφές που την χρησιμοποιούν να την βάλουν και στα πιάτα μας απο άπειρα προιόντα και να δημιουργήσουν άλλη μία πηγή κέρδους.

Ζωωτροφές,
ζώα που τρέφονται με αυτή την άθλια "τροφή'' και παράγουν περισσότερο κρέας-γάλα κτλ σε κακής ποιότητα,
δευτερογενή παραγωγή προιόντων σόγιας.

Περισσότερες αρρώστιες άρα πουλάμε φάρμακα,άρα πολλά δις κέρδους και μεγαλύτερος έλεγχος του πληθυσμού.
Όλα έχουν κοινό παρανομαστή τελικά.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Jackal
Επόπτης Δημοθοινίας
Επόπτης Δημοθοινίας

Δημοσίευση από Jackal » Πέμ 13 Δεκ 2018, 22:34

'Ένα πολύ ωραίο άρθρο για την σόγια : Σόγια και γενετική τροποποίηση: τι πρέπει να γνωρίζουμε
Όποτε βρείτε χρόνο ρίξτε μία ματιά.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος
Φύλο: Γυναίκα
Έδωσε Likes: 344 φορές
Έλαβε Likes: 452 φορές

Δημοσίευση από doctormarkon » Δευ 24 Δεκ 2018, 23:17

Αν δεν τρως κρέας δεν τρως απαραίτητα σόγια.
Δεν τρωω σόγια σχεδόν ποτέ.
Ούτε κάποιο προϊόν σόγιας αν και μου αρέσει το μίσο

Εδώ ένα βίντεο νεοεποχίτικο.
Από τρελό και νεοεποχίτη μαθαίνεις την αλήθεια.
Αλλά τι γίνεται με όλες τις αλλαγές που συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό?
Μήπως χρειαζόμαστε από τη μια λιγότερο φαί και φυσικά πολύ λιγότερο ή καθόλου κρέας και παράγωγα?

Κάποιοι αρχίζουν και σιχαίνονται.
Μη σκοτώνετε τα κουνούπια. Αλλοι σας πίνουν το αίμα
Άβαταρ μέλους
Jackal
Επόπτης Δημοθοινίας
Επόπτης Δημοθοινίας

Δημοσίευση από Jackal » Παρ 01 Φεβ 2019, 17:49

doctormarkon έγραψε:
Δευ 24 Δεκ 2018, 23:17

Εδώ ένα βίντεο νεοεποχίτικο.
Από τρελό και νεοεποχίτη μαθαίνεις την αλήθεια.
Αλλά τι γίνεται με όλες τις αλλαγές που συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό?
Μήπως χρειαζόμαστε από τη μια λιγότερο φαί και φυσικά πολύ λιγότερο ή καθόλου κρέας και παράγωγα?
Ή να μην τρώμε και τίποτα.
Στο τέλος θα μας πείτε να γίνουμε εμείς τα φυτά :loco:
θα μεταλλαχθούμε να παράγουμε χλωροφύλλη και θα φωτοσυνθέτουμε.
Τέλειο;

Φουλ νεοταξικό το κίνημα του βιγκανισμού. Πιο φουλ δεν γίνεται.
Πάρτε την βλαμένη σατανήστρια Μπιγιονσέ. :emetos:

Εικόνα
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator
Irc ψευδώνυμο: ArELa
Έδωσε Likes: 1879 φορές
Έλαβε Likes: 2770 φορές

Δημοσίευση από ArELa » Σάβ 02 Φεβ 2019, 11:15

adiasistos έγραψε:
Παρ 01 Φεβ 2019, 17:49
Φουλ νεοταξικό το κίνημα του βιγκανισμού. Πιο φουλ δεν γίνεται.
Πάρτε την βλαμένη σατανήστρια Μπιγιονσέ. :emetos:

Είναι αυτό που λέμε, θέλουν τα αποκτηνωμένα να κρυφτούν
κι η χαρά δεν τα αφήνει.

Κάποια στιγμή το βλέπεις θες δε θες, ακόμα κι αν τραβάς άρνηση...

Οπότε καλά κάνουν, γίνονται κραυγαλέα γελοίοι
κι αυτό θα αφυπνίσει (ελπίζω) όσους έχουν ακόμα κι ένα
κουκούτσι στο κρανίο μέσα.
.

Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...

τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Isidora
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Irc ψευδώνυμο: Ισιδώρα
Έδωσε Likes: 191 φορές
Έλαβε Likes: 223 φορές
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Isidora » Σάβ 02 Φεβ 2019, 17:24

Και για να μας πει πως δηλαδή θα ξέρει ποιος είναι vegan και ποιος όχι...?
Θα πηγαίνουν όλοι και θα λένε είμαι Vegan!
Πως μπορεί κάποιος να το αποδείξει αυτό... στους ελεγκτές των εισιτηρίων, δεν μπορώ να καταλάβω...
Θα μας τρελάνουν μου φαίνεται...
Σταματήστε την Γη να κατέβω!!!
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από doctormarkon » Κυρ 03 Φεβ 2019, 09:32

Η αλήθεια βρίσκεται στη μέση.
Όπως συμβαίνει και με πολλά άλλα.

Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι όποιος δεν τρώει κρέας είναι νεοταξίτης.
Όταν μίλησε ο Ηλίας Πέτρου και έγραψε 12 βιβλία ήταν δεκ του 30 και δεν υπήρχε καν νέα τάξη.

Το ίδιο και όταν ο Αντώνης Πισσάνος εξηγούσε γιατί δεν πρέπει να τρώμε κρέας.
Παλιά ιστορία.

Το νεοταξίτικο στοιχείο κράζει από χιλιόμετρο όπου υπάρχει και γι αυτό δεν θα έπρεπε με απόλυτο τρόπο να πετάμε τα πάντα στα σκουπίδια με το χαρακτηρισμό νεοταξίτικο.

Να πω τα νεοταξίτικα στοιχεία που εντόπισα σε μερικες βίγκαν ομάδες
Έχω κράξει χοντρά πολλούς από αυτούς.

1. Μιλούν συνεχώς για κλιματική αλλαγή και για τον ΠΛΑΝΗΤΗ. Αντίθετα με τους φιλικά προσκείμενους στο Μορς και Ηλία Πέτρου (δολοφονήθηκε το 1939 και πρότεινε κέντρο σταφυλοθεραπείας στο Πικέρμι) που πιστεύουν ότι όλα αυτά είναι μπούρδες.

2. Ισχυρίζονται ότι έχουν επιθυμία για κρέας και αναζητούν υποκατάστατα με χημικά. Σειταν σόγια επεξεργασμένη με βελτιωτικά για να μοιάζει με κοτόπουλο γύρος κλπ. Προετοιμασία για κρεατόμαζα. Με αυτό τον τρόπο ανοίγει αγορά για αμφιβόλου ποιότητας πανάκριβα προϊόντα.

3. Το κάνουν για τα ζώα και μόνο και κάτι σαν θυσία. Το θεωρούν αμάρτημα να πεις ότι αυτή η διατροφή είναι υγιεινή με κάποιο συνδυασμό. Ότι τάχα θυσιάζονται.

4. Μιλούν για μείωση πληθυσμού για να σωθεί ο πλανήτης και μείωση του προσδόκιμου.

5. Θεωρούν τα συμπληρώματα απαραίτητα και ιδιαίτερα της Β12 και τα παίρνουν καθημερινά.

6. Μισούν θανάσιμα όσους ασχολούνται με εναλλακτικές θεραπείες και ιδιαίτερα τον ΜΟΥΡΟΥΤΗ και ζητούν το κεφάλι του στο πιάτο. Ο Μουρούτης αν και βίγκαν είναι κόκκινο πανί για κάποιες βίγκαν ομάδες.

7. Επιβάλλουν σε άλλους να γίνουν βίγκαν και τους θεωρούν δολοφόνους επειδή τρώνε κρέας.

8. Υπέρμαχοι της συμβατικής ιατρικής και των εμβολίων και μάλιστα στην πιο χασάπικη μορφή της με αφαίρεση οργάνων συμβατικά βαρειά φάρμακα χημειοθεραπείες.
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από doctormarkon » Κυρ 03 Φεβ 2019, 09:38

Την πρώτη μέρα που μπήκα σε μία ομάδα με ξέχεσαν άγρια στο μουτσουνοβίβλιο.
Στην ομάδα εκείνη απαγορευόταν δια ροπαλου να εκφράσεις προσωπική άποψη ή επιφύλαξη ή όποιο σκεπτικισμό απέναντι στη συμβατική ιατρική.
Επιπλέον απαγορευόταν γενικά να εκφράσεις οποιαδήποτε άποψη. Παρά μόνο να παπαγαλίζεις έρευνες έγκριτων πανεπιστημίων. Γράφει στον κανονισμό ότι απαγορεύεται οποιαδήποτε μη τεκμηριωμένη άποψη. Όταν εκθέσεις πηγή ο διαχειριστής απαντά ΚΑΤΑΡΡΙΦΘΗΚΕ και παραθέτει κάποιο άρθρο από τα HOAX σαν τη μόνη έγκριτη ιστοσελίδα.

Η απαγόρευση να εκφράσεις άποψη είναι φασισμός και νεοταξίλα.
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από doctormarkon » Κυρ 03 Φεβ 2019, 09:52

Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι όποιος δεν τρώει κρέας είναι και καλά νεοταξίτης και να μην τα ισοπεδώνουμε όλα.
Ούτε ότι το να τρως κρέας είναι κάτι καλό και ότι επιδιώκουν με την αποχή από το κρέας να μας κάνουν ζόμπι. Τα ζόμπι δεν είναι χορτοφάγα όπως έλεγε και η ταινία.
Από την άλλη αν το ρίξεις στα ψωμιά και στα όσπρια δεν είναι ότι καλύτερο.
Οι επίσημοι βίγκαν πολεμούν μέχρι θανάτου το Μουρούτη.
Γιατί ο Μουρούτης λέει ότι δεν χρειάζονται συμπληρώματα.
Γιατί ο Μουρούτης μιλάει για διατροφή χωρίς κρέας αλλά και χωρίς επεξεργασμένα σε σακουλάκι σαν θεραπεία και όχι μόνο για τα ζώα.
Πολεμούν μέχρι θανάτου τον ΜΟρς που επίσης φωνάζει ότι ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ και ότι θεραπεύεται πιο εύκολα από το ΣΥΝΑΧΙ.

Υπάσχουν δύο αντιμαχόμενα στρατόπεδα που μισιούνται μέχρι θανάτου.
Αυτοί του συστήματος νεοταξίτες που επιδιώκουν μείωση πληθυσμού και μιλάνε για πλανήτη κλιματική αλλαγή κρεατόμαζες υποκατάστατα φάρμακα συμπληρώματα
Και αυτοί που αρνούνται ότι υπάρχει κλιματική αλλαγή που αμφισβητούν το σύστημα στο σύνολο του που αρνούνται την ύπαρξη καρκίνου, που αρνούνται την ύπαρξη αυτοάνοσων και ανίατων. Με ελαφρώς αναρχικές τάσεις ή με απόψεις που συγκλίνουν πολύ με τις απόψεις του Ιβάν Ίλλιτς.

Είμαι από τους δεύτερους. Πάντα είχα τις απόψεις αυτές από το 2010 που ήρθα στα ιδεο. Απλώς συνάντησα και άλλους που σκέφτονται το ίδιο.
Και κάποιους που θεραπεύτηκαν με διατροφή όχι την κλασική βίγκαν με τον πρόδρομο της κρεατόμαζας αλλά με φρούτα και χυμούς σε συνδυασμό με μακροχρόνια νηστεία νερού και ξηρασία κάποιες ώρες.
Άβαταρ μέλους
alkinoos
Επίτιμος
Επίτιμος
Έδωσε Likes: 81 φορές
Έλαβε Likes: 92 φορές

Δημοσίευση από alkinoos » Κυρ 03 Φεβ 2019, 11:48

doctormarkon έγραψε:
Κυρ 03 Φεβ 2019, 09:52
Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι όποιος δεν τρώει κρέας είναι και καλά νεοταξίτης και να μην τα ισοπεδώνουμε όλα.
Ούτε ότι το να τρως κρέας είναι κάτι καλό και ότι επιδιώκουν με την αποχή από το κρέας να μας κάνουν ζόμπι. Τα ζόμπι δεν είναι χορτοφάγα όπως έλεγε και η ταινία.
Από την άλλη αν το ρίξεις στα ψωμιά και στα όσπρια δεν είναι ότι καλύτερο.
Οι επίσημοι βίγκαν πολεμούν μέχρι θανάτου το Μουρούτη.
Γιατί ο Μουρούτης λέει ότι δεν χρειάζονται συμπληρώματα.
Γιατί ο Μουρούτης μιλάει για διατροφή χωρίς κρέας αλλά και χωρίς επεξεργασμένα σε σακουλάκι σαν θεραπεία και όχι μόνο για τα ζώα.
Πολεμούν μέχρι θανάτου τον ΜΟρς που επίσης φωνάζει ότι ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ και ότι θεραπεύεται πιο εύκολα από το ΣΥΝΑΧΙ.

Υπάσχουν δύο αντιμαχόμενα στρατόπεδα που μισιούνται μέχρι θανάτου.
Αυτοί του συστήματος νεοταξίτες που επιδιώκουν μείωση πληθυσμού και μιλάνε για πλανήτη κλιματική αλλαγή κρεατόμαζες υποκατάστατα φάρμακα συμπληρώματα
Και αυτοί που αρνούνται ότι υπάρχει κλιματική αλλαγή που αμφισβητούν το σύστημα στο σύνολο του που αρνούνται την ύπαρξη καρκίνου, που αρνούνται την ύπαρξη αυτοάνοσων και ανίατων. Με ελαφρώς αναρχικές τάσεις ή με απόψεις που συγκλίνουν πολύ με τις απόψεις του Ιβάν Ίλλιτς.

Είμαι από τους δεύτερους. Πάντα είχα τις απόψεις αυτές από το 2010 που ήρθα στα ιδεο. Απλώς συνάντησα και άλλους που σκέφτονται το ίδιο.
Και κάποιους που θεραπεύτηκαν με διατροφή όχι την κλασική βίγκαν με τον πρόδρομο της κρεατόμαζας αλλά με φρούτα και χυμούς σε συνδυασμό με μακροχρόνια νηστεία νερού και ξηρασία κάποιες ώρες.
Έτσι όπως τα περιγράφεις. .. :thumb:

Μοιάζει αυτή η σύγκρουση τόσο σκηνοθετημένη στα μάτια μου αποσκοπώντας σε επιπλέον σύγχυση που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες δεκαετίες.
"Ο ύπνος του σώματος έγινε ξύπνημα της ψυχής και το κλείσιμο των ματιών αληθινή όραση, και η σιωπή μου εγκυμονούσε το καλό, και η διατύπωση του λόγου μου έγινε δημιούργημα αγαθό" Ερμής Τρισμέγιστος

Δεν στηνω καινούργια είδωλα εγώ, τα παλιά ας μάθουν τι τους στοιχίζει το να έχουν ξύλινα πόδια - Νιτσε @ Ιδε ο άνθρωπος

Ήρθαν ντυμένοι φίλοι αμέτρητες φορές οι εχθροί μου το παμπάλαιο χώμα πατώντας και το χώμα δεν έδεσε ποτέ με τη φτέρνα τους - Ελυτης
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από doctormarkon » Δευ 04 Φεβ 2019, 06:03

Δεν είναι σκηνοθετημένη γιατί αυτοί που αμφισβητούν είναι πολύ λίγοι.

Συμβαίνει με όλα τα κινήματα.
Αλλιώς αρχίζουν και στη συνέχεια καπελώνονται.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα το φεμινιστικό και όσα λέει ο Ααρών Ρούσω σε μια συνέντευξή του.
Υπήρξε και ένα άλλο φεμινιστικό κίνημα που σε τίποτα δεν έμοιαζε με αυτό που ξέρουμε.
Και εκείνο αμφισβητούσε το σύστημα στο σύνολό του συμπεριλαμβανομένης και της συμβατικής ιατρικής που θεωρούσε τη γυναίκα σαν μηχανή αναπαραγωγής και όταν έφθανε σε κάποια ηλικία (κλιμακτήριος) μη παραγωγική άρχιζε η κοπτική ραπτική επειδή τη θεωρούσαν άχρηστη.
Κάτι που συμβαίνει και σήμερα όπου σαν νοοτροπία η λεγόμενη ΕΠΙΣΤΗΜΗ μοιάζει να είναι κάτι χειρότερο από τους τζιχαντιστές και τους Αγιατολάχ απέναντι στις γυναίκες. Μετά τα 50 η πολιτική αλλάζει ως προς τα φάρμακα και τις επεμβάσεις.
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από doctormarkon » Δευ 04 Φεβ 2019, 06:16

Όταν διάβασα κάποια κείμενα που κυκλοφορούσε ο Παπανικόλας τη δεκ 80 δεν είχαν κάποια σχέση με τους βίγκαν που ξέρουμε.
Βασίζονταν στον Ηλία Πέτρου που κάθε άλλο παρά συστημικός ήταν.
Ο Ηλίας Πέτρου ισχυριζόταν ότι ο Ηλιος είναι πηγή ζωής και ότι πρέπει να κάνουμε ηλιοθεραπεία με μαγιώ και χωρίς αντηλιακό ακόμα και το χειμώνα στο μπαλκόνι. Όλα αυτά το 1936.
Ένα κριτήριο νεοταξίλας είναι η ροπή προς κατανάλωση.
Όπου βλέπεις να προβάλλουν συμπληρώματα και μάλιστα να τα θεωρούν απολύτως απαραίτητα να φεύγεις.
Όταν βλέπεις να προβάλλουν υποκατάστατα επίσης.

Για να είναι προοδευτικό πρεπει να είναι αντι-καταναλωτικό.
Να αποδεσμεύει από την κατανάλωση προπαντός σε εποχή παγκόσμιας κρίσης και όχι να σπρώχνει προς μία αγορά.

Ένα πράγμα που με επηρέασε άσχημα και με ενόχλησε και σε αυτό συμμετείχε και ο "κατοχικός" ήταν το "μαζέψτε τρόφιμα" αποθηκεύστε τρόφιμα.
Επηρέασε πολύ κόσμο και το συζητούσαμε.
Μία διαδικασία που δημιούργησε φοβίες.

Αντί να μαζεύεις γιατί να μην εκπαιδευτείς σε λιγότερο φαγητό?
Αφού η κρίση θα κρατήσει γιατί να δουλευεις και να ζεις για ένα πιάτο φαί?
Το ήξερα από το πανεπιστήμιο ότι φτωχός είναι εκείνος που ξοδεύει για το φαί το μεγαλύτερο μέρος του εισοδήματός του.
Άβαταρ μέλους
Isidora
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Irc ψευδώνυμο: Ισιδώρα
Έδωσε Likes: 191 φορές
Έλαβε Likes: 223 φορές
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Isidora » Δευ 04 Φεβ 2019, 09:00

30 ολόκληρα χρόνια και παραπάνω έχω να φάω κρέας και ΠΟΤΕ δεν το αισθάνθηκα σαν θυσία... Ένα "κλικ" στο μυαλό ήταν, έγινε και τελείωσε!
Ή αισθάνεσαι ότι δεν μπορείς, δεν γίνεται να συμμετέχεις σε αυτό το έγκλημα ή όχι, δεν υπάρχει για μένα "δεν τρώω κρέας, αλλά έχω την ανάγκη να φάω και κάνω θυσία γιατί αγαπώ τα ζώα..." και επίσης ποτέ μου δεν μπήκα σε τέτοιες ομάδες, γιατί όταν ξεκίνησα εγώ δεν υπήρχαν καν... Μετά από λίγο έγινε δεδομένο και δεν το ξανασκέφτηκα... Και το καλό είναι, ότι κάποια άτομα που είναι γύρω μου και δεν τρώνε κρέας και αυτά, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο το εφήρμοσαν, δεν ξέρω αν είναι τυχαίο ή όχι... Λυπάμαι πολύ όμως που τελικά έχουν καπελώσει ακόμα και αυτό... Αναρωτιέμαι τι μπορεί να μην καπελώσουν τελικά αυτά τα τέρατα...?
Σταματήστε την Γη να κατέβω!!!
Άβαταρ μέλους
Jackal
Επόπτης Δημοθοινίας
Επόπτης Δημοθοινίας

Δημοσίευση από Jackal » Δευ 04 Φεβ 2019, 13:37

doctormarkon έγραψε:
Κυρ 03 Φεβ 2019, 09:32
Η αλήθεια βρίσκεται στη μέση.
Όπως συμβαίνει και με πολλά άλλα.

Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι όποιος δεν τρώει κρέας είναι νεοταξίτης.
doctormarkon έγραψε:
Κυρ 03 Φεβ 2019, 09:52
Θα απαντήσω πρώτα σε αυτό αν και δεν ξέρω αν χρειάζετε να το πω.
Ενοοείται όλοι όσοι δεν τρώνε κρέας και είναι χορτοφάγοι ή vegan δεν είναι νεοταξίτες.
Εγώ είπα και θα λέω ότι το κίνημα του βιγκανισμού(όχι απλά χορτοφαγία)
για κάποιον λόγο ή για πολλούς λόγους το προωθούν νεοταξίτες.
Τους ακριβής λόγους δεν τους ξέρω αν και υποψιάζομαι κάποιους.
Δεν θέλω να τα ξαναπώ αυτά γιατί είναι αυτονόητα νομίζω
και δεν τα λέω να στεναχωρήσω κανέναν και φυσικά ούτε εσένα που σε εκτιμώ πολύ :) :makia:

υγ: μακάρι όλοι ή οι περισσότεροι άνθρωποι να μην έτρωγαν κρέας κυρίως και να ήξεραν χίλια φαγητά με όσπρια και λαχανικά.
Θεωρώ ότι οι περισσότεροι ξέρουν λίγα φαγητά χωρίς κρέας που να είναι και υγιεινά.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από doctormarkon » Δευ 04 Φεβ 2019, 15:08

Το ίδιο συμβαίνει και με άτομα που νοιάζονται για το περιβάλλον οικολόγους κλπ.
Ένας από αυτούς ο οποίος είναι "μορφή" λέγεται Μιχαήλ Δεκλερής.
Πρόεδρος του Ε τμήματος του ΣτΕ για το περιβάλλον.
Τον είχα εκπαιδευτή στη Σχολή Δημ Διοίκησης.
Συμμετείχε στη συνδιάσκεψη του Ρίο Ατζέντα 21.

Αντιστάθηκε και στα μνημόνια (εφαρμογή της ατζέντας όπως ήθελαν οι νεοταξίτες χρησιμοποιώντας το περιβάλλον σαν πρσχημα.
Υπάρχουν πολλοί που ενδιαφέρονται πραγματικά για τη φύση το περιβάλλον τα ζώα.
Αλλά ποτέ δεν ξέπεσαν να ενδιαφερθούν με τον τρόπο που κάποιοι "ΑΛΛΟΙ" θέλουν οι οποίοι δεν νοιάζονται καθόλοι.

Τον Δεκλερή τον σέβομαι και σέβομαι και τα όσα έλεγε για το περιβάλλον.
Έβαζε σαν πρωταρχική αξία τη ΖΩΗ των ανθρώπων και των ζώων και των φυτών (όσον αφορά τους βιότοπους) και σε δεύτερη μοίρα τα κέρδη και τα συμφέροντα του καθ ενός. Αυτό είχε σαν συνέπεια να συγκρούεται άγρια με τα διάφορα συμφέροντα.

Το περιβάλλον και η οικολογία είναι επίσης κάτι πολύ καλό και θετικό.
Όταν όμως χρησιμοποιείται σαν πρόσχημα για άλλα σκοτεινά σχέδια γίνεται τέρας.
Άβαταρ μέλους
Aquila
Επίτιμος
Επίτιμος
Έδωσε Likes: 212 φορές
Έλαβε Likes: 461 φορές

Δημοσίευση από Aquila » Δευ 04 Φεβ 2019, 15:14

doctormarkon έγραψε:
Δευ 04 Φεβ 2019, 06:16
Ένα πράγμα που με επηρέασε άσχημα και με ενόχλησε και σε αυτό συμμετείχε και ο "κατοχικός" ήταν το "μαζέψτε τρόφιμα" αποθηκεύστε τρόφιμα.
Επηρέασε πολύ κόσμο και το συζητούσαμε.
Μία διαδικασία που δημιούργησε φοβίες.
Ο κατοχικός από όσο ξέρω, ουδέποτε είπε "μαζέψτε τρόφιμα/αποθηκευστε τρόφιμα".
Μίλησε για αυτάρκεια, που δεν έχει καμία σχέση με την αγοραστική μάζωξη τροφίμων.
Ή αν θες έχει, ως φυσικό επακόλουθο αυτής.

Η συλλογή και αποθήκευση τροφίμων που αναφέρεσαι εσύ (που και αυτή ωστόσο από την μεριά της είναι χρήσιμη), μπορεί να φανεί ωφέλιμη σε δύσκολες καταστάσεις ακραίας επιβίωσης, πχ:
- επιβίωση για μεγάλα χρονικά διαστήματα σε ακραίες κλιματικές συνθήκες
- πόλεμος/συγκρούσεις/κοινωνικές αναταραχές
- φυσικές καταστροφές
- χημική/ραδιενεργή μόλυνση του περιβάλλοντος και άλλα πολλά ακόμη.
Αυτά υπάγονται στο λεγόμενο "prepping".

Από την άλλη, η αυτάρκεια είναι εντελώς διαφορετικό πράγμα.
Το λέει και η λέξη εξάλλου.
Αυτάρκης: αρκούμαι αποκλειστικά από τον εαυτόν μου.

Από τις δυνάμεις μου, το μυαλό μου, τα χέρια μου, και προτίστως την ίδια την Μητέρα Φύση.
Δεν εξαρτούμαι δηλαδή από κανένα σουπερ μάρκετ, μαγαζί ή γείτονα.
Μάλιστα σε 100% επίπεδα αυτάρκειας δεν εξαρτούμαι ούτε καν από χρήματα!
Τα πάντα μου τα προσφέρει η φύση, φροντίζοντας ωστόσο με σεβασμό οι ενέργειες μου να μην διαταράσουν την ομαλή λειτουργία αυτής.

Το ιδανικότερο όλων είναι να συνδυάσεις αυτάρκεια+prepping!

Προσωπικά θυμάμαι από μικρό παιδάκι ακόμα, διδάχθηκα από τους γονείς μου την σημασία της αποθήκευσης τροφίμων, και την μη άσκοπη σπατάλη των πόρων. (η παιδεία είναι πολύ σημαντική σε αυτό το εγχείρημα).
Αυτό συνετέλεσε ώστε από το 2007 (εποχές που ακόμα ο κατοχικός δεν είχε καν μπολιάσει διαδικτυακά στην συνείδηση του κόσμου τα περί αυτάρκειας) εγώ να ξεκινήσω τα πρώτα μου μικρά βήματα προς την επιτευξη αυτάρκειας.
Ευελπιστώ κάποια στιγμή να τα καταφέρω. Ακόμα είμαι μακρυά.Δεν είναι καθόλου εύκολο, απαιτεί πολύ κόπο, χρόνο και γνώση.
Επαναλαμβάνω. Μιλώ για αυτάρκεια, όχι για συλλογή τροφίμων.
Συλλογή κάνω εδώ και χρόνια, αυτάρκεια όμως όχι ακόμη.
₪₪₪₪₪₪ ЭЄ ₪₪₪₪₪₪
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από doctormarkon » Δευ 04 Φεβ 2019, 15:16

adiasistos έγραψε:
Δευ 04 Φεβ 2019, 13:37

υγ: μακάρι όλοι ή οι περισσότεροι άνθρωποι να μην έτρωγαν κρέας κυρίως και να ήξεραν χίλια φαγητά με όσπρια και λαχανικά.
Θεωρώ ότι οι περισσότεροι ξέρουν λίγα φαγητά χωρίς κρέας που να είναι και υγιεινά.
Βλέπεις ότι εδώ παίζει η χειραγώγηση και η στενότητα ορίζοντα ακόμα και σε ένα τόσο απλό θέμα.
Σε συζητήσεις που έχω μου λένε "Και τι θα τρώμε?"

Όμοιες συζητήσεις και παλαιότερα στην αρχή της κρίσης όταν φοβόντουσαν κραχ και κρέας με το δελτίο.

Μπορώ να σου πω 5.000 συνταγές για φαγητά χωρίς κρέας και γαλακτοκομικά που να είναι υγιεινά ακόμα και θεραπευτικά (να μη χρειάζεσαι ούτε συμπληρώματα)

Σε μία συνάντηση κάποτε πριν 3-4 χρόνια είχαμε μία συζήτηση με τη Βασούλα.
Μου έλεγε ότι δεν υπάρχει γνήσια φυσική βιτ C σε μεγάλη ποσότητα που να είναι απορροφήσιμη.
Ως γνωστόν η βιτ C κάνει πολλά και θεραπεύει πολλές παθήσεις.

Συνταγή χιλιάρας βιτ C

Ωμοφαγική σούπα κόκκινης πιπεριάς Φλωρίνης
Σημ 5 πιπεριές Φλωρίνης = βιτ C χιλιάρα

Οι παραλλαγές αυτής της σούπας είναι πάνω από 10
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από doctormarkon » Τρί 05 Μαρ 2019, 10:19

Όποια διατροφή και αν διαλέξετε να προσέχετε την "ποικιλία".
Όσο το δυνατόν πιο απλά και με λιγότερα υλικά.

Όχι κρέας με μακαρόνια, μακαρόνια με κιμά, κρέας με τυρί μαζί ούτε τυρί με ψωμί.

Προσοχή στα ντελικατέσεν βαζάκια μπουκαλάκια και σάλτσες έτοιμες για να "νοστιμήσει"
Μη βάζεται τυρί μπέικον κλπ εκεί ποιυ ΔΕΝ χρειάζεται.

Ο αχταρμάς δεν μεταβολίζεται.
Κάποιοι συνδυασμοί είναι πολύ κακοί και είναι αιτία ασθενειών.

Ακόμα και βίγκαν συνδυασμοί με πρωτεινές ανακατεμένες με άμυλα βελτιωτικά και σφολιάτες με μαργαρίνη.

Δεν τρώω γαλακτοκομικά εκτός από τσιμπολογήματα αμαρτωλά.

Μαζί με το τυρί δεν τρώω ούτε ψωμί (τοστ μακαρόνια πίτσες τυρόπιτες)
Άβαταρ μέλους
Jackal
Επόπτης Δημοθοινίας
Επόπτης Δημοθοινίας

Δημοσίευση από Jackal » Κυρ 31 Μαρ 2019, 13:17

Ίσως από τα τελειότερα και πιο έξυπνοτερα ψέματα της σύγχρονης κοινωνίας ο Βιγκανισμός....
έλεγχος του πληθυσμού μέσω της "τέλειας" και "ηθικότερης" διατροφής.
Το θέμα είναι σημαντικό γιατί είναι μία πάρα πολύ μεγάλη τάση στις μικρότερες κυρίως ηλικίες
οι οποίες είναι αυτές που επιρεάζονται και περισσότερο.

Για εμένα αυτή είναι η μεσογιακή διατροφή και η χορτοφαγία....όχι ο βιγκανισμός.

Αν είναι να μουρλαθεί ο οργανισμός μας απο την έλειψη αλατιού,λίπους, b12, σιδήρου, πρωτείνης και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο να μας λείπει.
Είναι άλλο ένα παγκόσμιο πείραμα στον ανθρώπινο πληθυσμό και θα τα μαθαίνουμε με τον καιρό.

Δεν κατηγορώ τα άτομα που είναι βίγκαν (ήθελα να γίνω και εγώ πριν χρόνια) αλλά τις συνέπιες αυτής της διατροφής
και του τρόπου ζωής.

Μια vegan περιγράφει πόσα πολλά προβλήματα υγείας απέκτησε με το που έκοψε το κρέας

https://www.youtube.com/watch?v=Al8ZtXF9tk8
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από doctormarkon » Δευ 01 Απρ 2019, 13:05

Έγω κάνει κάποιες παρασπονδίες τελευταία.
Γλείφω τούρτες χα χα η τσιμπάω τυροκαυτερή.
Αλλά κρέας ΟΧΙ.

Μαλακίες λέει αυτή και μάλλον είναι βαλτή και πληρωμένη.
Είσαι λόγω ηλικίας μακριά από τη ζοφερή περίοδο της κατοχής.
Αν έχεις γιαγιά ή προγραγιά ή κάποιο άτομο άνω των 80 ρώτα το αν υπήρχε καρκίνος την περίοδο της κατοχής.
Αν υπήρχε ζάχαρο αυτοάνοσα αν πάθαιναν εγκεφαλικά και εμφράγματα τότε.

Ρώτα τα άτομα αυτά να σου πουν αν κάποιος έπασχε από Ατσχάιμερ.

Η απάντηση με ενδιαφέρει γιατί μαζεύω στοιχεία.
Ρώτησα κι εγώ τη μαμά μου όσο ζούσε τον θείο μου και άκουσα να το λέει και ο πατέρας μου ότι στην κατοχή δεν υπήρχαν οι σύγχρονες αρρώστιες.

Δεν επιθυμούμε φυσικά την κατοχή.

Αλλά εκείνο το ζοφερό παρελθόν δίνει μηνύματα.
Μήπως είναι η πολυφαγία η αιτία?
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από doctormarkon » Δευ 01 Απρ 2019, 13:19

Κάποτε κάποια συνάδελφος αποκάλυψε την πραγματική αιτία και κίνητρο που έγινα vegan.
Δεν της φαινόταν αλλά έπεσε διάνα.

Μου είπε αυστηρά και βλοσυρά:
"Πες ότι βαριέσαι να μαγειρέψεις και άσε τα ψόφια.

Το βρήκες!!!!! της είπα ΝΑΙ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΗ ΑΙΤΙΑ.

Κοινωνιολόγος είμαι και επικεντρώνομαι και στο κοινωνικό σκέλος του θέματος.

Δεν σκόπευα να ναυαγήσω στο νεροχύτη ξεκοιλιάζοντας ζωντανά πλάσματα.
Και μετά η κουζίνα να μυρίζει πτώμα.
Ούτε να σκάω επειδή ο χασάπης με κορόιδεψε και μου πάσαρε τα ψόφια.
Ούτε να στέκω ουρά μη δεν προλάβω να πάρω αρνί.

Ούτε τραπέζια με κρέατα γουστάρω.

Ούτε ψησίματα στην ταράτσα.

Νιώθω άσχημα όταν η πεθερά που πάσχει από κατάθλιψη κάνει τραπέζι του Πάσχα επειδή ΠΡΕΠΕΙ και μετά κλαίει από κούραση.

Πάντα ήθελα να ξεφύγω από τη μοίρα της νοικοκυράς και εργαζόμενης που ναυαγεί σε μια θάλασσα άχαρων καθηκόντων.

Το Πάσχα θα πάμε παραλία.
Για το πρώτο μπάνιο και μαύρισμα.
Τις καλύτερες πασχαλιές τις πέρασα στην παραλία.
Και ο άντρας μου vegan είναι.
Εκείνος πιστός δεν γλύφει τούρτες

Τεμπέλα? ΟΧΙ βέβαια.
Πίσω από τα άχαρα καθήκοντα κρύβεται ένας κόσμος απείρων δυνατοτήτων.

Για πιο λόγο να σουβλίσουμε αρνί.
Για πιο λόγο να φάω τη ζωή μου στην κουζίνα?
Για πιο λόγο να δίνω το μεγαλύτερο μέρος του μισθού μου για το φαί.

Για να κάνω κοιλιά, να τρέχω στους γιατρούς?

Το πείραμα πέτυχε.
Δεν το ψάχνω με εξετάσεις.
Ξέρω μόνο ότι έχω ενέργεια φουλ.
Είμαι καλά.
Δεν θέλω να πείσω κανέναν.
Αλλά ούτε κανείς να με πείσει ότι πρέπει να τρωω νεκρά ζώα.
Με το ζόρι και για το καλό μου.

Ποτέ δεν ήμουν καλύτερα
Άβαταρ μέλους
Aquila
Επίτιμος
Επίτιμος
Έδωσε Likes: 212 φορές
Έλαβε Likes: 461 φορές

Δημοσίευση από Aquila » Δευ 01 Απρ 2019, 16:07

doctormarkon έγραψε:
Δευ 01 Απρ 2019, 13:05
Αν έχεις γιαγιά ή προγραγιά ή κάποιο άτομο άνω των 80 ρώτα το αν υπήρχε καρκίνος την περίοδο της κατοχής.
Μου αρέσει που κάθε φορά που ξεσκεπάζεται η νεοταξίτικη πλευρά της προωθησης του βιγκανισμού, τότε αυτομάτως όλα "είναι μαλακίες", σύμφωνα πάντα με εσένα.

Οχι απλά ΔΕΝ είναι μαλακίες το ποστ του adiasistou, αλλά το συγκεκριμένο ξεμπρόστιασμα της Yovana, ειναι ένα ηχηρό χαστούκι στην παράνοια της εποχής.
Εχει βουήξει ο τόπος έξω για αυτό το σκάνδαλο, αλλά αν εσένα η ενημέρωση σου περιορίζεται μόνο σε συστημικά "vegan friendly" ΜΜΕ, τοτε λογικότατο είναι να τα θεωρείς μαλακίες. Σεβαστό μεν, αλλά όχι αποδεκτό!

Οσο για τον καρκίνο στην κατοχή, μιας και ρωτάς, υπήρχε και παραυπήρχε. Μπορεί όχι βέβαια στα ποσοστά που εμφανίζονται σήμερα,αλλά υπήρχε.
Οπως φυσικά υπήρχε και από αρχαιοτάτων χρόνων. (βλέπε Ιπποκράτη για περισσότερες πληροφορίες).

Υπάρχουν πολλές αιτιες για την αύξηση των ποσοστων σήμερα, και σε αυτό βέβαια δεν ευθυνεται 100% το ίδιο το κρέας.
Πρεπει να λάβεις υπόψιν σου κάποιους σημαντικους παράγοντες, όπως:
1) τον ανθρώπινο πληθυσμό την εποχή εκείνη - αναλογικά με τα ποσοστά εμφανισης καρκινου
2) βιομηχανική ανάπτυξη (πολύ σημαντικό αυτό σε σχέση με τα ποσοστά).
3) γονιδιακή εξάπλωση του καρκινου - μέσα από αυξηση των γεννησεων ανά τους αιώνες
4) σύγχρονος εργασιακός τρόπος ζωής.

doctormarkon έγραψε:
Δευ 01 Απρ 2019, 13:19
Δεν σκόπευα να ναυαγήσω στο νεροχύτη ξεκοιλιάζοντας ζωντανά πλάσματα.
Και μετά η κουζίνα να μυρίζει πτώμα.
Ούτε να σκάω επειδή ο χασάπης με κορόιδεψε και μου πάσαρε τα ψόφια.
Ούτε να στέκω ουρά μη δεν προλάβω να πάρω αρνί.
doctormarkon έγραψε:
Δευ 01 Απρ 2019, 13:19
Για πιο λόγο να φάω τη ζωή μου στην κουζίνα?
Για πιο λόγο να δίνω το μεγαλύτερο μέρος του μισθού μου για το φαί.

Για να κάνω κοιλιά, να τρέχω στους γιατρούς?
Αυτά τα λες βασιζόμενη πάνω σε προσωπικές σου έρευνες που εχεις κάνει;
Διότι στον δικό μου non vegan κόσμο (και φαντάζομαι και πολλών ακόμη) τίποτα απ'οτι λες δεν ισχυει.
Το κάνεις να ακούγεται λές και όσοι τρώμε κρεας, ή δεν ανήκουμε στον βιγκανισμό, πράττουμε ΕΤΣΙ ακριβώς!!
Τσουβαλιάζεις άσχημα, κόσμο και κοσμάκη που τρώει κρέας, ή γενικά οτιδήποτε άλλες τροφές αντίθετες σε σενα.

Ασε που τα επιχειρήματα που θέτεις, μοιαζουν με φτηνό σενάριο τριτοκλασάτου βιγκανικού ντοκυμαντέρ...

Θα μπορούσα κι εγώ να γράψω ένα κατεβατό ολοκληρο για τις επιλεκτικές παρωπίδες που φορούν οι βίγκαν παγκοσμίως,
αλλά δεν θα επιτύχω τίποτα, παρά μόνο να μεγενθύνω το διαίρει και βασίλευε που επιδιώκουν οι νεοταξίτες.
Αυτά από εμένα.
₪₪₪₪₪₪ ЭЄ ₪₪₪₪₪₪
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Jackal
Επόπτης Δημοθοινίας
Επόπτης Δημοθοινίας

Δημοσίευση από Jackal » Δευ 01 Απρ 2019, 16:48

doctormarkon έγραψε:

Αν διαβάσεις όλο το άρθρο και όχι μόνο το βίντεακι θα δεις ότι η συγκεκριμένη έβγαζε λεφτά μέσω instagram για χρόνια
ως μία τέλεια vegan. Πουλάει και διαφημίζει προιόντα και βγάζει λεφτά. Είχε εκατομμύρια ακολούθους και ίσως αυτή να ήταν και η δουλειά της.
Σε πολλές χώρες, στην Ελλάδα όχι τόσο άλλα γίνεται πολλά άτομα βγάζουν πολλά λευτά απο το life style τους που αυτό μπορεί να είναι vegan, κετογονικές δίαιτες, ερασιτέχνες ή επαγγελματίες μποντι μπιλντερ κτλ. Η συγκεκριμένη λοιπόν έβγαζε πολλά λεφτά απο τον τρόπο ζωής της....μέχρι που πιάστικε σε ένα βίντεο να τρώει λίγο αυγό και λίγο ψάρι. Έβγαλε ένα βιντεάκι 33 λεπτών με την απολογία της. Και είπε για τις παρενέργιες που είχε....δεν ήταν ούτε ένα μήνα βιγκαν ούτε έναν χρόνο αλλά 6 χρόνια. Αυτό για να μην νομίζει κάποιος ότι τα αρνητικά αποτελέσματα τα βλέπεις κατευθείαν.

Επίσης για το βαλτή και πληρωμένη να πω ότι το αντίθετο είναι ακόμα .
Γιατί ; το λέει στο τέλος του άρθρο : "συνεχίζει να εκθειάζει την vegan διατροφή και να λέει στους άλλους να συνεχίσουν και κυρίως, να αγοράσουν τον τρόπο ζωής της. Ακόμη και μετά από όλα αυτά, όλα όσα προκάλεσε στο δικό της σώμα, η Γιοβάνα εξακολουθεί να πουλάει τα προϊόντα της. Και είναι μια απόδειξη πως δεν μπορείς να εμπιστευτείς κανέναν influencer ανεξάρτητα από τα πόσα εκατομμύρια οπαδούς έχει, γιατί τελικά μπορεί εσύ να βγεις ο χαμένος και όχι με μια απλή γρίπη, αλλά με κάτι πολύ χειρότερο."

Για τα λεφτά..

Όσο για τον καρκίνο συμφωνώ με τον Ακιουλά....πάντα υπήρχε σε μικρότερα ποσοστά.

Το έχω ξαναπεί : Ακτινοβολία (wi-fi, κινητών, κερεών 4G και σε λίγο 5G), επεξεργασμένες τροφές,
συντηρητικά,φυτοφάρμακα, ζάχαρη, γλυκαντικά, τρανς λιπαρά, τσιγάρο, χλώριο , χημικά σε σαμπουάν-καλλυντικά-σκόνες για ρούχα αλλά και χημικά από τα ίδια τα ρούχα,καυσαέριο, στρες αλλά και γονιδιακή προδιάθεση είναι για εμένα οι κύριες αιτίες καρκίνου.
Ούτε το κρέας ούτε τα αυγά ούτε το ψάρι ούτε τα γαλακτοκομικά σε τόσο μεγάλο βαθμό.... όσα είπα στην κατοχή σίγουρα δεν υπήρχαν (άντε το τσιγάρο και αυτό χωρίς τα χημικά και φυτοφάρμακα που έχει πλέον συν η γονιδιακή προδιάθεση φυσικά).

Στην Ευρώπη παρά τα σκάνδαλα και τις λογικότατες ανυσηχίες για την ποιότητα του κρέατος έχουμε απο τους αυστηρότερους κανόνες και πολλές προσπάθιες να μειωθούν πάρα πολύ τα αντιβιοτικά. Επίσης τα κοτόπουλα δεν τα βουτάμε μέσα στο χλώριο (ή φθόριο δεν θυμάμαι) σαν τους αμερικάνους. Άσε που οταν μιλάμε για βιγκανισμό δεν μιλάμε μόνο για κρέας αλλά και για ψάρια και αυγά.

Ακόμα και αν κάποιος όμως φοβάται να φάει κρέας λίγα χωριάτικα (ή βιολογικά) αυγά και λίγο φρέσκο (μικρό κατά προτίμηση) ψάρι και τυρί
μπορεί να βρεί και να τρώει άφοβα.

Και ξαναλέω όποιος θέλει μπορεί να κάνει Ο,ΤΙ θέλει. Δική του είναι η ζωή. Εγώ λέω την αλήθεια μου και όποιος θέλει ψάχνει και την κρατάει
ή την πετάει. Δικό του θέμα :) Δεν έχω τίποτα με κανέναν . :D :makia:
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator
Irc ψευδώνυμο: ArELa
Έδωσε Likes: 1879 φορές
Έλαβε Likes: 2770 φορές

Δημοσίευση από ArELa » Δευ 01 Απρ 2019, 17:25

Κατ'αρχάς να προσυπογράψω το μικρό μας, που μόνο ανώριμο δεν είναι :urock:
adiasistos έγραψε:
Κυρ 31 Μαρ 2019, 13:17
Ίσως από τα τελειότερα και πιο έξυπνοτερα ψέματα της σύγχρονης κοινωνίας ο Βιγκανισμός....
έλεγχος του πληθυσμού μέσω της "τέλειας" και "ηθικότερης" διατροφής.
Το θέμα είναι σημαντικό γιατί είναι μία πάρα πολύ μεγάλη τάση στις μικρότερες κυρίως ηλικίες
οι οποίες είναι αυτές που επιρεάζονται και περισσότερο.

Για εμένα αυτή είναι η μεσογιακή διατροφή και η χορτοφαγία....όχι ο βιγκανισμός.

Αν είναι να μουρλαθεί ο οργανισμός μας απο την έλειψη αλατιού,λίπους, b12, σιδήρου, πρωτείνης και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο να μας λείπει.
Είναι άλλο ένα παγκόσμιο πείραμα στον ανθρώπινο πληθυσμό και θα τα μαθαίνουμε με τον καιρό.

Δεν κατηγορώ τα άτομα που είναι βίγκαν (ήθελα να γίνω και εγώ πριν χρόνια) αλλά τις συνέπιες αυτής της διατροφής
και του τρόπου ζωής.

Μια vegan περιγράφει πόσα πολλά προβλήματα υγείας απέκτησε με το που έκοψε το κρέας

https://www.youtube.com/watch?v=Al8ZtXF9tk8

κατά δεύτερον...

doctormarkon έγραψε:

Την εποχή εκείνη και μέχρι το 50 κυριαρχούσε η φυματίωση
και παρ'όλο που τα ποσοστά καρκίνων ήταν πολύ χαμηλότερα των σημερινών,
καρκίνος υπήρχε. Αν εξαιρέσεις τα κατοχικά χρόνια, που η πείνα
ήταν γενικότερη και επικρατούσε παντού ειδικότερα δε στα αστικά
κέντρα, τα άλλα χρόνια πριν και μετά, οι κάτοικοι ΗΤΑΝ κρεοφάγοι
τα κοψίδια τους τα'τρωγαν όλοι μια χαρά,
και παρόλα αυτά τα ποσοστά των καρκίνων, καρδιαγγειακών και
εγκεφαλικών, ήταν πολύ πιο μειωμένα από τα σημερινά, άρα δε γίνεται
να αποδίδουμε όλα τα δεινά στην κρεοφαγία.

Aquila έγραψε:
Δευ 01 Απρ 2019, 16:07
Οσο για τον καρκίνο στην κατοχή, μιας και ρωτάς, υπήρχε και παραυπήρχε. Μπορεί όχι βέβαια στα ποσοστά που εμφανίζονται σήμερα,αλλά υπήρχε.
Οπως φυσικά υπήρχε και από αρχαιοτάτων χρόνων. (βλέπε Ιπποκράτη για περισσότερες πληροφορίες).

Υπάρχουν πολλές αιτιες για την αύξηση των ποσοστων σήμερα, και σε αυτό βέβαια δεν ευθυνεται 100% το ίδιο το κρέας.
Πρεπει να λάβεις υπόψιν σου κάποιους σημαντικους παράγοντες, όπως:
1) τον ανθρώπινο πληθυσμό την εποχή εκείνη - αναλογικά με τα ποσοστά εμφανισης καρκινου
2) βιομηχανική ανάπτυξη (πολύ σημαντικό αυτό σε σχέση με τα ποσοστά).
3) γονιδιακή εξάπλωση του καρκινου - μέσα από αυξηση των γεννησεων ανά τους αιώνες
4) σύγχρονος εργασιακός τρόπος ζωής.

1/ σήμερα είμαστε κάπου 8 εκατομμύρια Ελληνες ένεκα ΜΕΙΩΣΗΣ γεννήσεων
και αύξησης αυτοκτονιων και θανάτων από καρκίνους, εμφράγματα,
εγκεφαλικά κλπ., τουλάχιστον την τελευταια δεκαετία στην Ελλάδα.
Και στην υπολοιπη ευρώπη ισχύει η πληθυσμιακή γήρανση και μείωση
που αν δε φαίνεται, είναι λόγω μεταναστευτικού.
Συνεπώς τα περί υπερπληθυσμού εγώ, τα ακούω βερεσέ.

2/ ναι αυτό ισχύει... κι ένας βιομηχανικός κλάδος είναι αυτός της παραγωγής
τυποποιημένων τροφίμων και ο,τι σκατά ρίχνουν μέσα σ'αυτά
ειδικά τις μαγιονέζες, τα σως, αλλά ακόμα και τα μεταλλαγμένα
φυτικά προϊόντα
. ΚΑΙ σε αυτά οφείλονται οι κατακόρυφες
αυξήσεις των εκδηλώσεων καρκίνου.
3/ Έχοντας σκάσει 300 για μοριακή διερεύνηση του κομματιού
της βιοψίας μου, ο δικος μου αποδεδειγμένα δεν ήταν γονιδιακός.
Κι αν έκαναν περισσότεροι ανάλογη μοριακή διερεύνηση,
δεν ξέρω τι ποσοστό θα'βγαζε γονιδιακό παράγοντα.
4/ συμφωνώ. Σ'αυτό θα προσθέσω και τα ψυχολογικά προβλήματα
που είναι βασικός παράγοντας στην αύξηση νοσημάτων στο σώμα...

Στα υπολοιπα που έθεσες παραπάνω, συμφωνώ.
Θα προσθέσω όμως, ότι πέρα από τους παράγοντες που ανέφερες
(για τους οποίους απάντησα σε αντίστοιχη αρίθμηση)
προσωπική μου ΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ειναι πως οι παράγοντες που
έχουν συμβάλλει τα μέγιστα στην ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΗ αύξηση ολων αυτών των
νοσημάτων ΚΑΙ των αυτοάνοσων, ειναι βασικά τρεις:
α/ η διατροφή που όσο κι αν προσπαθούμε να την κάνουμε σωστή,
εμπεριέχει σε όλες τις εκφάνσεις της πράγματα βλαπτικά
β/ ο αέρας που αναπνέουμε (φορτία ψεκασμών που εισπνέουμε)
αλλά και οι ηλεκτρομαγνητικές συχνότητες μέσα στις οποίες
κολυμπάμε όλοι
γ/ τα φάρμακα που καταπίνουμε και πολλά από τα εμβόλια
που δεχόμαστε (πράγματα που δεν έπαιζαν το 40 πχ)

τα κρέατα είναι το λιγότερο.
.

Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...

τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
alkinoos
Επίτιμος
Επίτιμος
Έδωσε Likes: 81 φορές
Έλαβε Likes: 92 φορές

Δημοσίευση από alkinoos » Δευ 01 Απρ 2019, 20:40

doctormarkon έγραψε:
Έγω κάνει κάποιες παρασπονδίες τελευταία.
Γλείφω τούρτες χα χα η τσιμπάω τυροκαυτερή.
Αλλά κρέας ΟΧΙ.

Ρώτα τα άτομα αυτά να σου πουν αν κάποιος έπασχε από Ατσχάιμερ.

Η απάντηση με ενδιαφέρει γιατί μαζεύω στοιχεία.
Ρώτησα κι εγώ τη μαμά μου όσο ζούσε τον θείο μου και άκουσα να το λέει και ο πατέρας μου ότι στην κατοχή δεν υπήρχαν οι σύγχρονες αρρώστιες.

Δεν επιθυμούμε φυσικά την κατοχή.

Αλλά εκείνο το ζοφερό παρελθόν δίνει μηνύματα.
Μήπως είναι η πολυφαγία η αιτία?
Και 'γώ κάνω παρασπονδίες..σπάνια βέβαια

Και η πολυφαγία είναι η αιτία, όπως επίσης τα φυτοφαρμακα, οι ορμόνες στα ζώα, τα λιπάσματα ,η κακή ποιότητα νερού. .γενικά η απομάκρυνση από τη φύση και αλλαγή ρυθμού και με τις όποιες συνέπειες.
είναι καταστροφή για την ψυχοσωματική υγεία.

Όπως έχω πει οι vegan είναι έρμαιοι της τροφής τους με τα συμπληρώματα, όπως βέβαια είναι και το μεγαλύτερο ποσοστό του παγκόσμιου πληθυσμού που δεν είναι vegan.

Πολλοί οργανισμοί δεν είναι για vegan και χορτοφαγική διατροφή ...

Όπως είπε και ο Πλούταρχος στο "Περί κρεατοφαγίας",το κρέας ασθενεί το σώμα και φθείρει το πνεύμα.
"Ο ύπνος του σώματος έγινε ξύπνημα της ψυχής και το κλείσιμο των ματιών αληθινή όραση, και η σιωπή μου εγκυμονούσε το καλό, και η διατύπωση του λόγου μου έγινε δημιούργημα αγαθό" Ερμής Τρισμέγιστος

Δεν στηνω καινούργια είδωλα εγώ, τα παλιά ας μάθουν τι τους στοιχίζει το να έχουν ξύλινα πόδια - Νιτσε @ Ιδε ο άνθρωπος

Ήρθαν ντυμένοι φίλοι αμέτρητες φορές οι εχθροί μου το παμπάλαιο χώμα πατώντας και το χώμα δεν έδεσε ποτέ με τη φτέρνα τους - Ελυτης
Απάντηση

Επιστροφή στο “Υγεία-Διατροφή”