Ανοίγω ξέχωρο τόπικ, γιατί αξίζει να εστιάσουμε συγκεκριμένα στα λεγόμενά του.
Προσωπικά με "έστειλε"... το πνεύμα του (ατόφιο όχι δήθεν) με εξιτάρησε όπως ελάχιστοι
στον κόσμο μου...
Ξεκινάει με αυτό:
think Outside the glObe5 hours ago
Γεια σου και συγχαρητήρια για το θέμα που καταπιάστηκες.
Για αρχή ότι η γνώμη σου απόλυτα σεβαστή και συμφωνούμε σε πάρα πολλά σημεία.
Αυτό δεν σημαίνει ότι έρευνά σου είναι πλήρης διότι έχεις παραλείψει τρανταχτά σημεία της Αρχαίας Ελληνικής Ιστορίας, που είναι ακλόνητα διαπιστευτήρια ότι οι παππούληδες μας γνώριζαν πολύ καλά το γεωκεντρικό
μοντέλο και βασίστηκαν σε αυτό. (δεν θα πιάσουμε άλλους πολιτισμούς)
Όντως είναι απίθανη η κατανόηση που καλούμαστε να διαχειριστούμε και αν
θέλουμε να είμαστε ειλικρινής με τους εαυτούς μας, θα πρέπει η έρευνά
μας να είναι ενδελεχής και οι πληροφορίες και οι πηγές μας από όλο το πιθανό φάσμα.
Το συμπέρασμα δε, θα πρέπει να είναι μια καθαρά προσωπική υπόθεση, ελεύθερη από προκαταλήψεις και δεισιδαιμονίες. Είμαι από αυτούς που με όποιο θέμα κι αν καταπιαστώ το ξεσκονίζω και εντρυφώ διαρκώς και ασταμάτητα, κι αυτό διότι έχω τρεις βαθιές αρχές στη ζωή μου.
1ον.
Η αξία του ανθρώπου δεν έγκειται στην αλήθεια που κάποιος κατέχει ή υποτίθεται ότι κατέχει,
αλλά στην ειλικρινή προσπάθεια που κάνει για να την προσεγγίσει.
2ον.
Διότι βεβαίως, όποιος είναι σίγουρος ότι κατέχει την αλήθεια δεν έχει
πια ανάγκη να την αναζητήσει, δεν νιώθει την ανάγκη να ανοίξει διάλογο,
να ακούσει τον άλλον, να αναμετρηθεί πραγματικά με την ποικιλία της
πολυμορφίας.
Μόνο όποιος αγαπάει την αλήθεια, μπορεί να την αναζητάει συνεχώς.
Ιδού γιατί η αμφιβολία δεν είναι εχθρός της αλήθειας, αλλά μια διαρκής προτροπή στην αναζήτησή της.
Όταν κάποιος πιστεύει πραγματικά στην αλήθεια, ξέρει ότι ο μοναδικός τρόπος
για να την διατηρήσει ζωντανή είναι να τη θέτει συνεχώς υπό αμφισβήτηση.
Χωρίς την άρνηση μιας απόλυτης αλήθειας, δεν μπορεί να υπάρχει χώρος για την ανοχή!
Μονάχα η συνειδητοποίηση ότι το πεπρωμένο μας είναι να ζούμε στην αβεβαιότητα,
μονάχα η σεμνότητα να θεωρούμε τον εαυτό μας ικανό για λάθη, μονάχα η συνείδηση ότι είμαστε εκτεθειμένοι στον κίνδυνο του λάθους, μπορούν να μας επιτρέψουν να συλλάβουμε μια αυθεντική συνάντηση με τους άλλους.
Αυτό που βιώνουμε καθημερινά είναι να οξύμωρο.
Βλέπουμε τον κόσμο μέσα από μια κλειδαρότρυπα, προσπαθώντας όλη μας τη ζωή να τη διευρύνουμε για να δούμε και να γνωρίσουμε περισσότερα. Όταν όμως συνειδητοποιούμε ότι μπορεί να διευρυνθούν με τρόπους που δεν έχουμε φανταστεί....απορρίπτουμε την πιθανότητα!
Εάν μετά από όλα αυτά θέλεις να συνεχίσω και σου παραθέσω την άποψή μου για τους λόγους που υπάρχει ένας τεράστιος αριθμός ανθρώπων που ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ότι η Γη δεν είναι αυτό που μας έχουν μάθει ως κατήχηση στα σχολεία, πες μου.
Δεν μιλάω για θεωρίες, ούτε δευτερογενή γνώση.
Μιλάω για πρωτογενή γνώση, κάτι που ο καθένας μπορεί να διαπιστώσει με τις αισθήσεις του.
Το βιντεάκι που έδειξες με την υποτιθέμενη Γη, από δορυφόρο,
είναι αποδεδειγμένα εδώ και πολύ καιρό, ότι είναι ψεύτικο.
Ξέχασαν να βάλουν τα φώτα το βράδυ, εκτός κι αν είχαμε παγκόσμιο μπλάκ άουτ.
Μια ψηφιακή απεικόνιση, μόνο με πίστη μπορείς να την δεχθείς ως αληθινή,
κάτι που δεν το κάνουμε όταν πηγαίνουμε στον κινηματογράφο, γιατί;
Ευχαριστώ για την φιλοξενία, τα σέβη μου
του απάντησα
επανήλθε κάποιες ώρες μετά:think Outside the glObe Eπρεπε να το είχα πει στο βίντεο, πως όχι μόνο δεν ήταν πλήρης
και ενδελεχής η έρευνά μου, αλλά πως μετά βίας γρατζούνισε ίσως λίγο την επιφάνεια.
Καταλαβαίνω πολύ καλά το πνεύμα σου, γιατί είτε το πιστεύεις είτε όχι, συντονίζομαι
και κινούμαι συχνά μέσα σε αυτο. Από τα τρυφερά μου νιάτα
αμφισβητούσα πολλά και απέρριπτα τις "νόρμες" σε κάμποσα
επίπεδα, αλλά τώρα στα ωριμότερα, έχω ξεσαλώσει. Αμφισβητώ
ΟΛΑ όσα έχω μάθει και από γονείς και από σχολειό, παρά το
γεγονός οτι κρατώ (συνειδητά και εσκεμμένα) κάποιες βάσεις
σαν σημεια αναφοράς μη χάσω τελείως τη μπάλα.
Να σου πω την αλήθεια μου, αφού δεν έχω βγει έξω στο
διάστημα για να εδραιώσω πέραν πάσης αμφιβολίας το σχήμα της,
ούτε και σε αυτο μπορώ να είμαι απόλυτη, αλλά το επιπεδο είναι
αλήθεια πως δε μου κάθεται καλά και για πρακτικούς λόγους ακόμα.
Πιο πολύ πολέμησα (με αυτο το βίντεο) τις ψυχολογικές επιχειρήσεις που ξεκινανε
τα αμερικανάκια και έρχονται κι οι δικοί μας να τα καταπιοούν αβλεπί.
Είμαι σε πλήρη και διαρκή έρευνα. Ξεκίνησα αρκετά σχολαστικά
από το 99 και νιώθω πως δεν έχω αρχίσει καν...
ΑΣΦΑΛΩΣ και θέλω να συνεχίσεις να παραθέτειις... ή ακόμα καλύτερα να έρθεις
στο σκάιπ να το κουβεντιάσουμε εκτενέστερα και να μοιραστούμε (μετέπειτα)
την κουβέντα μας αυτή και με το ακροατήριό μου.
Στην περιγραφή έχω βάλει το ε-μαιλ μου. Αν μου στείλεις και δε σου απαντήσω,
σημαίνει μονον οτι δεν το έλαβα και σε αυτη την περιπτωση
μου ρίχνεις ένα ποστ σε κάποιο βίντεό μου για να με ειδοποιήσεις ότι μου έστειλες
μήνυμα εδώ. Να είσαι καλά και ευχαριστώ για το θαυμάσιο ανάρτημά σου.
think Outside the glObe1 hour agoHighlighted reply
Ευχαριστώ για το βήμα, ελπίζω να μην καταχραστώ το χώρο σου...ακολουθεί σεντόνι! χαχαχ
με {*} όσα ξέχασες να αναφέρεις στην παράθεση στοιχείων.
Διότι το γεωκεντρικό μοντέλο ήταν αποδεκτό όχι μόνο από τους αρχαίους Έλληνες, αλλά και Αιγυπτίους, Μάγια, Ινδούς κτλ. Λίγα λόγια για να μην νομίζεις ότι σου μιλάει κανένας υπολογιστής! χαχα
Γνωρίζω την πορεία σου, καλή μου. Παρακολουθώ από παλιά, με όλα τα συναρπαστικά που έχω μάθει απο το κανάλι σου και ακόμη περισσότερα που έγιναν αφορμή από βίντεο, είτε συμφωνώ είτε διαφωνώ. Άλλωστε είναι γνώρισμα ενός εκπαιδευμένου νου να φιλοξενεί διαφορετικές απόψεις που δεν τις ασπάζεται.
Σε αυτό που προσωπικά πιστεύω είναι η έρευνα με Ε κεφαλαίο, ,όπως και Έλλάδα, Έλληνες, Ελληνικός πολιτισμός, Εγώ, Έρευνα. Τα τελευταία 15 χρόνια έχω αρχίσει ένα ταξίδι αυτο-μόρφωσης που με έχει φέρει σε πολλές και μεγάλες αλλαγές και συνειδητοποιήσεις.
Το γράφω αυτό για να διευκρινίσω ευθύς εξ αρχής, ότι με θρησκείες και ιερατεία, δεν τα πάω καλά.
Προσπαθώ να διαβάζω ανάμεσα από τις γραμμές και να μην μπλέκω άσκοπα στα εκ του πονηρού, δίπολα από όπου κι αν προέρχονται. Αριστερά/δεξιά, πάνω/κάτω, γήινοι/εξωγήινοι, πράσινο/μπλέ, δημοκράτης/φασίστας κτλ
Με φοίτηση σε Ελληνικό σχολείο & 3 διαφορετικά πανεπιστήμια του εξωτερικού με αρκετά χαρτιά στους τοίχους για να τρέφω το Εγώ μου, στις φυσικές επιστήμες και τις τέχνες, και πάρα πολλές εμπειρίες εντός και κυρίως εκτός Ελλάδος, ζώντας σε διάφορες χώρες και με διαρκή επαφή με κουλτούρες πολύ διαφορετικές από τη δική μας. Η διαρκής αναζήτηση με οδηγεί πολύ συχνά σε λάθος μονοπάτια, μα αν δεν τα διαβώ, ως βίωμα δεν θα μπορώ να ξέρω πως συνηχούν μέσα μου και τι να αλλάξω για αυτό ώστε να το διορθώσω.
Όπερ και επιλέγω συνήθως τον δρόμο τον λιγότερο περπατημένο, σε θέματα, ηθικής, πολιτικής, περιβάλλοντος, φιλοσοφίας, λογοτεχνίας, σκέψης, υγείας, διατροφής και γενικά τρόπου ζωής, αν το θες, που το θες!
(κρυάδα για να σπάσει ο πάγος η σοβαρότητα, και ουχί σοβαροφάνεια αλλά και να δροσιστούμε!)
Αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι η γλώσσα που μιλάμε είναι πολύ τραχιά πλέον, με ελάχιστα συναισθήματα να βρίσκουν έδαφος για να εκφραστούν, στο φόβο μήπως και θεωρηθούμε αδύναμοι, νωχελικοί και αλαφροΐσκιωτοι αλλά κυρίως αμόρφωτοι, αδαής δίχως ίχνος αντίληψης του τι συμβαίνει γύρω μας!
Το να πω ότι πάντα αδιαφορούσα για το τί λένε οι άλλοι, θα είναι μέγα ψέμα, άλλωστε έφτιαξα κανάλι στο ΓιουΤούμπ, για να με διαψεύδει.
Και το κανάλι το έφτιαξα διότι μετά από τοσα χρόνια έρευνας θεώρησα ότι έχω να μοιραστώ κάτι με τους συνανθρώπους μου. Μια αλήθεια (δεν είναι μια, και ποτέ μονοδιάστατη) που νομίζω μας ξεπερνάει ως άτομα, ως προσωπικότητες και ως οντότητες, αγγίζοντας καθαρά την πνευματική μας υπόσταση και τις φυσικές διαστάσεις που αν συλλογιστούμε τον Δανέζη, φτάνουν τις 11!
(μια ιστορία που θα την πιάσουμε κάποια αάλλη στιγμή)
Συμπάθα με, αν μακρηγορώ, το οφείλω στην σφαιρικότητα της έρευνας η οποία πάντα θα πρέπει να έχει αυτό το σχήμα, αλλά και σε όποιον θέλει να έχει μια μικρή ιδέα ποιός είναι ο υπογράφων!
Είχα πάντοτε, λοιπόν, την απορία πως έγινε και πότε κάποιος αποφάσισε να μας επιβάλει το δικό του ημερολόγιο!
Διότι όταν ο Αρχημήδης έφτιαχνε τον (*) Μηχανισμό των Αντικυθήρων, δε φαντάζομαι να έγραφε στα χαρτιά του 350 προ Χριστού! Αυτό από μόνο του είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο με πολύ μελέτη και ίσως εκεί να βρίσκονται πολλές ακόμη απαντήσεις.
Στις μέρες μας και εν έτη 2012-3 έπεσα πάνω στην αναφορά της Επίπεδης Γης.
Ναι κι εδώ με κεφαλαία.
Για τα δικά μου τα δεδομένα, έχασα την μπάλα εντελώς! Το τόπι...τη σφαίρα την αγαπημένη!
Έχασα τον ύπνο μου από τότε και θέλησα να το ερευνήσω, όσο δεν έχω κάνει τίποτε άλλο τέτοιο στη ζωή μου. Ο θυμός μου ήταν παρών! Η αγανάκτησή μου για τα άτομα αυτά που πρέσβευαν κάτι τέτοιο έκδηλη και φυσικά το πρώτο και μοναδικό χαρακτηριστικό όλων όσων δεν μπορούν να βρούν ένα αξιόλογο επιχείρημα....ο χλευασμός!
Ποιος εγώ; ΕΓΩ που απεχθάνομαι τον χλευασμό;
Δυστυχώς καταφεύγω σε αυτόν, διότι ένα μεγάλο μέρος του κόσμου,
επικοινωνεί μόνο μέσω αυτής της συχνότητας.
Βρέθηκα να μην μπορώ να βάλω σε τάξη της σκέψεις μου, τα συναισθήματά μου και γενικά να χάνω την ψυχραιμία μου, στο άκουσμα και μόνο της φράσης αυτής.
Μου πήρε γύρω στους 4 μήνες να ασχοληθώ μαζί της, σοβαρά και να αρχίσω Έρευνα.
Σχεδόν στα 4 χρόνια πλέον συνεχόμενης έρευνας, με λάθη και αναθεωρήσεις, με κόπο και αρκετό κόστος, με προσωπική αφοσίωση σε αυτό έχω καταφέρει να απομυθοποίησω οποιαδήποτε θεωρεία με θέλει σε πλήρη άγνοια.
Αυτό σημαίνει ότι πέρασα τη φάση που είχα τυφλή πίστη στην Επιστήμη, μετά την φάση που θεώρησα ότι εφόσον στην επιστημονική μέθοδο(*) έχουν φορέσει την ποδιά του επιστημονισμού και οι θεωρίες τους είναι όλες σαθρές, έως αβάσιμες, έφτασα στην θρησκεία, που για λίγο βυθίστηκα στην θαλπωρή της, αλλά γρήγορα επαναστάτησα (ανέκτησα την αρχική μου στάση).
Φτάνω σήμερα να είμαι απλώς γνώστης της επιφάνειας της Γης και τίποτε παραπέρα.
Δεν μπορώ να ξέρω το σχήμα, ξέρω όμως την επιφάνεια. Δεν ξέρω για το ουράνιο στερέωμα, ξέρω ότι ο Άτλαντας το κρατούσε στους ώμους του και το θεωρούσαν σφαιρικό! Ναι το ουράνιο στερέωμα είναι σφαιρικό, όχι η »»Γη!
Συμφωνώ ότι υπάρχει περίπτωση η φάση αυτή να είναι psyop ψυχολογική επιχείρηση,
αλλά πλέον, μοιάζει εντελώς, μιας και λειτουργεί ενάντια σε κάθε κυβέρνηση και Νεα Τάξη Πραγμάτων,
ενάντια σε όλα όσα έχουν στηθεί, ώστε να κρατήσουν τον κόσμο σε πλήρη άγνοια. Δίχως να αποκλείεται τίποτε, ξανα.
Όταν λέω γνωρίζω, εννοώ ότι το μόνο που κάνω είναι να θέτω σε εφαρμογή την Επιστημονική Μέθοδο.
Τίποτε παραπέρα. Δεν πληρώνομαι από κανέναν, ούτε δέχομαι προσφορές.
Η επιστημονική μέθοδο είναι κάτι που ο καθένας το κάνει ακόμη και καθημερινά.
Καμία πίστη σε κανέναν. Μόνο σε ότι μπορούμε να διαπιστώσουμε με τος αισθήσεις μας. Πρωτογενής γνώση, κι όχι δευτερογενής.
Η πράξη μου, λοιπόν, είναι ανιδιοτελής και ο στόχος καθαρά ηθικός και νοητικός, για να φτάσουμε κάποια στιγμή και στον πνευματικό.
Όνειρο είναι να μας βλέπουν τα παιδιά μας και να γελάνε μαζί μας που κάποτε
>>> πιστεύαμε <<< στην υδρόγειο σφαίρα.
Τι ξέχασες λοιπόν, να αναφέρεις:
- Μηχανισμός Αντικυθήρων από τον Αρχιμήδη.
- Αστρολάβος από τον Απολλώνιος τον Περγαία.
Μιλάμε για τους ΠΡΩΤΟΥΣ υπολογιστές που γνώρισε η ανθρωπότητα πρίν από 2000 χρόνια
(αν ισχύουν αυτά τα νούμερα. Πολλοί κάνουν λόγο για 700 μόλις χρόνια)
Αυτά είναι αποδείξεις ότι παρόλες τις θεωρίες περί ηλιοκεντρικού μοντέλου, για την ακρίβεια ο Αρίσταρχος έκανε λόγο για την περιφορά Γης, Σελήνης και Ήλιου γύρω από το Μέγα Πύρ,
καμία δεν έγινε αποδεκτή. Το Γεωκεντρικό μοντέλο ήταν η βάση για να φτιαχτούν αυτοί οι Μηχανισμοί,
οι οποίοι λειτουργούν ακόμη και σήμερα, διότι οι αστερισμοί, δεν αλλάζουν ποτέ θέση...μεταξύ τους!
Ακολουθούν συγκεκριμένα μονοπάτια και κάθε χρόνο αυτά μηδενίσουν κι αρχίσουν από την αρχή.
Είναι ασύλληπτο κι όμως αν θέλουμε να σεβαστούμε την μνήμη και την ευστροφία, το πνεύμα το πολυμήχανο, και την οξυδέρκεια των προγόνων μας,
δεν είναι δυνατόν να αφήσουμε τέτοια στοιχεία έξω από την Έρευνά μας.
Όποιος θέλει να είναι ειλικρινής και να σεβαστεί πρώτα απ'όλους τον εαυτό του,
θα πρέπει να ψάξει να βρεί αν η περίπτωση του Ερατοσθένη, είναι όντως αληθινή, μιας και η προσωπική μου έρευνα, δεν μου έχει δείξει κάτι τέτοιο. Καλό είναι να δούμε κάποια αληθινά αρχαία συγγράμματα, διότι το πιο πιθανό είναι, αυτό να είναι απάτη, μιας και ούτε μπορεί να βρεθεί η αυθεντική του πηγή, αλλά και μπορούμε να έχουμε τα ίδια αποτελέσματα με έναν ήλιο μικρό και τοπικό όπως υποδεικνύει το Γεωκεντρικό μοντέλο.
Νομίζω το ότι κανείς δεν αναφέρεται σε αυτούς τους Μηχανισμούς,
{ο Αστρολάβος έχει πάνω από 1000 χρήσεις!!!!!!} αλλά πάντοτε θα βρίσκεται μπροστά στο επιχείρημα του Ερατοσθένη...είναι τουλάχιστον ύποπτο!
Λυπάμαι αν σε κούρασα, έχω πάρα πολλά να πώ, και μια απάντηση για κάθε ερώτηση.
Δεν γνωρίζω τι είναι επάνω, εσύ;
Δεν γνωρίζω τι είναι μέσα, εσύ;
Δεν γνωρίζω τι είναι κάτω, εσύ;
Δεν γνωρίζω τι είναι ΠΕΡΑ από εκέι που βλέπουμε, εσύ;
Το να τσουβαλιάζουμε τους άλλους ως "Αμερικανάκια" και οτιδήποτε προέρχεται από αυτούς είναι
σάπιο, δεν είναι σφαιρική Έρευνα.
Κατά την ταπεινή μου γνώμη, έχουμε πολλά να μάθουμε από οποιοδήποτε, αρκεί να είμαστε σε θέση να ασκούμε την κριτική μας σκέψη και να θυμόμαστε ...
Μηδέν Άγαν
δηλαδή
απόφυγε να θεωρείς περιττή και άχρηστη οποιαδήποτε πληροφορία, απόφυγε να στρέφεις το βλέμμα, το νου και την καρδιά σου μονάχα σε κάποιο μικρό τμήμα του συνόλου.
Τα σέβη μου
θα παραθέσω περισσότερα εφόσον είσαι σύμφωνη, μα θα χρειαστεί να αναρτήσω κάποιους συνδέσμους από το κανάλι μου. Το θεωρώ αγένεια δίχως την άδειά σου, οπότε και πρώτα ζητώ να ρίξεις μια ματιά.
Την καλησπέρα μου
σκάιπ, φατσοτέφτερα και τα σχετικά δεν έχω.
Τι να πω Παναγια μου? από πού να τον πρωτοπιάσω?
Το βέβαιο είναι ότι το δεύτερο κομμάτι του θα το περάσω απο κόσκινο, εδώ που
με βολεύει καλύτερα, με τα εργαλεία μου (quote, υπογραμμίσεις, καλλιγραφικά, έντονα, κλπ)
κσι με την ησυχια μου.
=================================================
Απευθυνομενη σε σένα φίλε think Outside the glObe πρέπει κατ'αρχάς
να υποκλιθώ στη διαδρομή σου ...
Διαδρομές σαν τη δική σου, μου προσφέρουν πολλά.. (όξυνση κριτηριου,
ερεθισμο των εγκεφαλικών μου νευρώνων και σπο τις λίγες και σπανιες
χαρές που μου χαρίζει απρόσμενα το διαδίκτυο )
Δεν ξέρω πόσο μ'έχεις παρακολουθήσει φίλε μου, αλλά αν δεν
ψυχανεμίστηκες ότι είμαι υπεραναλυτικό καθίκι, θα το νιώσεις στη συνέχεια
με το απαντητικό που σου επιφυλάσσω.
(τρίβω χέρια από τώρα, αν και θα καταπιαστώ τις μικρές ώρες που
όλη η φύσις ησυχάζει κι εκτός απροόπτου, θα δεις το διπλοσέντονό μου
αύριο πρωί... σε επομενο αναρτημά μου παρακάτω φυσικά )
Σκάιπ δεν έχεις (προτείνω να βάλεις, δεν είναι τίποτα, αφού έχω βάλει εγώ η ξανθιά, φαντάσου )
φατσοβιβλίο επίσης δεν έχεις, και καλά κάνεις, δε χάνεις τίποτα πίστεψέ με.
Ελπίζω να μην έχεις και προκαταλήψεις στα φόρα, γιατί δε χρεώνεσαι διόδια αν γραφτείς εδώ,
κι αυτό πραγματικά θα το ήθελα, γιατί ανοίγουμε κουβέντα που θα ήταν πολύ καλύτερα
αν συνεχιζόταν εδώ και όχι στο πεδίο σχολιασμών του ΥΤ.
Αν το αποφασίσεις να γραφτείς, απλά πες μου με ποιο νικ για να σε
ενεργοποιήσω άμεσα.
Εξυπακούεται ότι μπορείς να δώσεις όποιο λινκ επιθυμείς,
Ασφαλώς και θα πάω στο κανάλι σου να ρίξω τα βλέφαρά μου (αργότερα)
Ανάμενε εκτενές απαντητικό ποστ (σεντόνι το λέμε εδώ μέσα)
Για την ώρα, να έχεις ένα όμορφο βραδάκι