κατοχικός...

Περί ανέμων και υδατων
προσώπων και πραγμάτων
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος
Φύλο: Γυναίκα
Έδωσε Likes: 344 φορές
Έλαβε Likes: 452 φορές

Re: κατοχικός...

Δημοσίευση από doctormarkon » Κυρ 08 Φεβ 2015, 19:15

Πάλι οι "Αντίνοοι"

Γίνανε μόδα και πολύ must
Ήταν μνηστήρας της Πηνελόπης αλλά το όνομα το ακούσαμε και στην παλιά ελληνική ταινία "Ευα", έτσι έλεγαν τον Αλεξανδράκη ως γκόμενο πειρασμό.

Γρουσούζικη ταινία αφού υπήρξαν δύο νεκροί όταν το αυτοκίνητο που μετέφερε τους ηθοποιούς πάτησε νάρκη.
Γρουσούζικο όνομα το έχω συνδέσει με κάκά πνεύματα φτού

Ελπίζω να τα δει και να μας απαντήσει εδώ.

Στο κάτω κάτω κανείς δεν τον έβρισε.
Κανείς δεν είπε κάτι που να τον θίγει.

Η κριτική ήταν καλοπροαίρετη 100%
Μη σκοτώνετε τα κουνούπια. Αλλοι σας πίνουν το αίμα
Άβαταρ μέλους
BlueAngel
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Έδωσε Likes: 19 φορές
Έλαβε Likes: 9 φορές

Δημοσίευση από BlueAngel » Δευ 09 Φεβ 2015, 23:33

Για μένα ο stranger ήταν πάντα μια αινιγματική περίπτωση.Οταν αρχισα να τον παρακολουθώ, μπερδευόμουν με τα διάφορα θέματα που έβαζε.Στην συνέχεια κατάλαβα οτι έβαζε διάφορα "περίεργα" από παντού, πολλά από αυτά ερχονταν σε αντίθεση μεταξύ τους.
Αυτό,που ενόχλησε απόμτην αρχή ήταν το απότομο ύφος του, σε πολλά άρθρα του.
Σχεδόν κουνούσε το δάχτυλο στον αναγνωστη , "αντε, ξυπνα, σου τα λέω, τι δεν καταβαίνεις; εεεεεε; "
Και "στρογγυλα" τα περιγράφω....
Από την άλλη δεν ξέρω τι δουλειά κανει ο ανθρωπος σε διάφορα επίπεδα και κατα πόσον σου αφήνει περιθώρια για
ευγένειες ολο αυτό, αλλά για μένα ο ευγενικός, λόγος είναι ο μόνος λόγος που θα μπορεσει να με κερδισει ωστε να τον καταλαβω.
Θα μου πεις και είχε μια σκασιλα αν θα είναι ευγενικός ή όχι.....
Οκ, εμένα με εχασε με αυτό,τον απότομο τρόπο,γραφής.Απο,αυτα που διβαζα λίγα καταλάβαινα αλλά καποια ήταν (και είναι) πολύ ενδιαφέροντα.
Ακομα τον διαβάζω βέβαια ανα διαστήματα.

Οσον για την αποχώρηση του πυροσβέστη είναι πολύ κρίμα.
Δεν τον κρίνω αλλά νοιώθω οτι μαλλον δεν ήθελε να τον παρακολουθεί ο stranger
σε αυτα που γράφει τωρα που εγινε η ρηξη.Ισως, ελπίζω να ερθει σύντομα.
Κριμα....
...cause we all have wings but some of us don't know why...
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από doctormarkon » Τρί 10 Φεβ 2015, 10:02

Δεν είναι θέμα ευγένειας ή αγένειας αλλά θέμα αλαζονείας.
Δίνει την εντύπωση αυτού που καβάλησε καλάμι και νομίζει ότι μόνο αυτός είναι ο έξυπνος και όλοι οι άλλοι είναι χαχόλοι που πρέπει να τον ακούνε με σταυρωμένα τα χεράκια σαν παιδάκια δημοτικού.

Ναι κουνάει το δάχτυλο.
Μαζέψτε τρόφιμα, τι δεν καταλαβαίνεις, είσαι χαζός, ξύπνα μαλάκα........!!!!!!
Αυτό το ύφος με ενοχλεί.
Όταν ανέβασε τα ονόματα ή μάλλον τα ψευδώνυμα επιτέθηκε και προσωπικά.
Αλλά εξ ίσου με ενοχλεί η απρόσωπη επίθεση προς τον όποιον αναγνώστη τον διαβάζει.
Η προσωπική απλώς "έτυχε".

Θα ήταν και για οποιονδήποτε άλλο αναγνώστη που δεν θα κατάπινε αμάσητα τα πάντα.

Δεν με εκπλήσσει το γεγονός που μας έβγαλε στη σέντρα.
Αλλά ούτε και με ενόχλησε.

Πολλά από τα σχόλια συμπεριλαμβανομένων και εκείνων του πυροσβέστη ήταν ακριβώς πάνω στο ύφος και την αλαζονεία. Ήταν η άλλη άποψη που δεν εννοεί να την κάνει σεβαστή ή να την κάνει λαβή για διάλογο ή για έμπνευση να γράψει κάτι άλλο αλλά παρεξηγεί και θίγεται.
Απαράδεκτο για μπλόγκερ=δημόσιο πρόσωπο.

Όχι δεν με ενόχλησε γιατί ότι γράφουμε έχουμε πλήρη γνώση ότι τα διαβάζουν και άλλοι.
Αλλιώς δεν θα είχε νόημα να τα γράφουμε εδώ. Θα τα γράφαμε σε ένα word και τελείωσε η υπόθεση.
Ότι γράφουμε δεν είναι προσωπικά δεδομένα αλλά ανήκουν στον κόσμο και στο κοινό που τα διαβάζει. Είναι δημόσια.
Όπως και ότι γράφει ο κατοχικός είναι δημόσιο και ανήκουν στο κοινό του.
Κοινό του είμασταν και εμείς.
Άβαταρ μέλους
OTTO
Επόπτης Δημοθοινίας
Επόπτης Δημοθοινίας
Φύλο: Άνδρας
Έδωσε Likes: 413 φορές
Έλαβε Likes: 317 φορές

Δημοσίευση από OTTO » Τρί 10 Φεβ 2015, 13:54

Μετά το "αντίνοοι", επίσης ομοιότητα με τα περί σώρρα έχει το "είναι δικά σας, σας ανήκουν, κι εσείς τα θάβετε". Κι οι σωρρικοί έτσι μιλούσαν, απλώς το έλεγαν για τα 600...

Επίσης, οι σωρρικοί μάζευαν υπογραφές, αυτός μαζεύει άτομα που θα μπουν στο HLC. Πάντως πάντα κάποιος μαζεύει άτομα, με το έναν ή τον άλλον τρόπο.
~ Ο ΑΓΑΜΗΤΟΣ ~
~ το υπεραναλυτικό κάθαρμα ~
------------------------------------
~ ένα σκουπίδι που απλώς ονειροπολεί ~
Άβαταρ μέλους
alkinoos
Επίτιμος
Επίτιμος
Έδωσε Likes: 82 φορές
Έλαβε Likes: 92 φορές

Δημοσίευση από alkinoos » Τρί 10 Φεβ 2015, 15:10

doctormarkon έγραψε: Όταν ανέβασε τα ονόματα ή μάλλον τα ψευδώνυμα επιτέθηκε και προσωπικά.
αααααα.Εδώ θα πω και του στραβού το δίκιο.Του πρώτο επιτέθηκα.Γι'αυτό και δεν με ενόχλησε η δική του επίθεση :loco:
"Ο ύπνος του σώματος έγινε ξύπνημα της ψυχής και το κλείσιμο των ματιών αληθινή όραση, και η σιωπή μου εγκυμονούσε το καλό, και η διατύπωση του λόγου μου έγινε δημιούργημα αγαθό" Ερμής Τρισμέγιστος

Δεν στηνω καινούργια είδωλα εγώ, τα παλιά ας μάθουν τι τους στοιχίζει το να έχουν ξύλινα πόδια - Νιτσε @ Ιδε ο άνθρωπος

Ήρθαν ντυμένοι φίλοι αμέτρητες φορές οι εχθροί μου το παμπάλαιο χώμα πατώντας και το χώμα δεν έδεσε ποτέ με τη φτέρνα τους - Ελυτης
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator
Irc ψευδώνυμο: ArELa
Έδωσε Likes: 1879 φορές
Έλαβε Likes: 2770 φορές

Δημοσίευση από ArELa » Τρί 10 Φεβ 2015, 16:22

Ενημερώνω εκ μέρους της διαχειριστικής ομάδας, ότι συναποφασίσαμε τη μεταφορά αυτού του νήματος σε άλλη ενότητα, καθότι στην παρούσα (με δεδομένες τις εξελίξεις) δεν αρμόζει πλέον να παραμείνει.

Σύντομα θα δείτε (από τα ενεργά θέματα - active topics) το παρόν νήμα σε άλλη ενότητα.

Ευχαριστώ.
.

Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...

τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από doctormarkon » Τρί 10 Φεβ 2015, 19:27

Αντίνοοι. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ναι όταν πρωτοακούστηκε 50 χρόνια μετά από την ταινία με τον Αλεξανδράκη στο ρόλο του Αντίνοου ήταν από τους Σωρρολαμπράκηδες.

Κάποιος σε κάποιο μπλογκ είχα ανεβάσει ανάρτηση για την αληθινή σημασία της Οδύσσειας.
Αν δεν κάνω λάθος το είχαν βάλει και τα κατοχικά.

Από κει και πέρα το Αντίνοος έγινε τσίχλα.
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Παρ 13 Φεβ 2015, 17:10

Λοιπόν λίγα ακόμα και τελειώνω

1/ Ένα γρήγορο μαθηματάκι αγγλικής σε όσους τον αποκαλούν "Παράξενο".
Το επίθετο stranger σημαίνει ΞΕΝΟΣ όχι παράξενος.
Άλλο το επίθετο strange (you are strange, he/she/ it, is strange) που όντως σημαίνει
παράξενος, κι άλλο το strangeR. Αυτό το ρημάδι το R κάνει τη διαφορά.
Οπότε, όσοι θέλουν να τον προσφωνούν με το νικ του ελληνιστί, θα πρέπει
να τον λένε ΞΕΝΟ.

Αν κι αυτός επέλεξε (λαθεμένα) το stranger για να δηλώσει "παράξενος"
και αν το νήμα που άνοιξε για μας με τίτλο " μια παράξενη απάντηση", είναι λογοπαίγνιο που εννοεί
"απάντηση από τον stranger", τώρα που έμαθε κάτι τις παραπάνω για την αγγλική,
του συνιστώ φιλικότατα (αν εξακολουθεί να μας παρακολουθεί) , να το αλλάξει
σε "Μια απάντηση από τον Ξένο".

2/ Εμένα δε μ'ενοχλεί το ύφος του, το απότομο ή το "ξυπνήστε", όταν βλέπω
μια όντως φιλότιμη προσπάθεια να επικοινωνήσει κάτι έστω και "θολά"...

Αυτό που μ'εκνευρίζει είναι κάποια πράγματα που ρίχνει σαν φλασιές
ή βομβίτσες, (συνήθως με μια φράση ή με μια φωτο) και τα αφήνει έτσι,
χωρίς να αναπτύσσει καθόλου το σκεπτικό ή το τι αντιλαμβάνεται αυτός.
Εκτός του ότι κάνει εμάς τους φτωχούς τω πνεύματι να νιώθουμε πραγματικά ηλίθιοι/μαλάκες,
είναι μια τακτική που δεν έχει κανένα νόημα και καμία χρησιμότητα και μοιάζει
να γεμίζει το μπλογκ με ανούσια σαβούρα.

Χαρακτηριστικό εκνευριστικό δείγμα αυτού που εννοώ, ανέβασε σήμερα
εδώ http://www.katohika.gr/2015/02/auto-tor ... einai.html
μια φωτο κάτω απ'την οποία βλέπω μόνο γαλλικά! (σαν Ελληνίδα θα'πρεπε να τα μιλάω
φαρσί για να τον παρακολουθήσω? ) :banghead:
αφήστε που δεν ξέρω καν τι σημαίνει "ταγκαλάκι"... :shock:

Οπως καταλαβαίνετε, συνεχίζω να τον παρακολουθώ (πρώτα φεύγει
η ψυχή και μετά το χούι), αλλά τοποθετήσεις από μένα εκεί
(αν δεν βρει κάποιον τρόπο να επανορθώσει) δεν θα ξανα αναρτηθούν.

Νιώθω όπως θα'νιωθα αν έβαζα ένα φιλαράκι σπίτι μου, και μετά
πήγαινε έξω στην παρέα του και έλεγε ότι το σπίτι μου ήταν
βρώμικο... Μπορεί να ήξερα ότι ήταν πεντακάθαρο, αλλά η στάση
του φίλου μου θα με πείραζε... παράλογο?

3/ το νήμα του μεταφέρθηκε στην ενότητα "Γενικά".
Κι αυτό γιατί μετά απ'αυτό το μπάχαλο, μου κάνει άτοπο, αδόκιμο και οξύμωρο
να παραμένει στην ενότητα που βρισκόταν μέχρι σήμερα...

Αυτά και πέραν αυτού, ας είναι καλά... κι ας πορεύεται όπως θέλει.
Όλοι όσοι αγωνίζονται με τον δικό τους τρόπο (είτε αυτός μας αρέσει είτε όχι)
έχουν κάπου και κάπως τη χρησιμότητά τους στο σύνολο.
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
AnonymosEreynhths
Επίτιμος
Επίτιμος
Έδωσε Likes: 124 φορές
Έλαβε Likes: 197 φορές

Δημοσίευση από AnonymosEreynhths » Παρ 13 Φεβ 2015, 20:12

Το (ν)ταγκαλάκι σημαίνει αμόρφωτος, αστοιχείωτος κλπ (Τούρκικη προέλευση, λέγαν και τον Τούρκο Στρατιώτη της Μ.Ασίας)

Η λέξη χρησιμοποιήθηκε από τον Όσιο Παίσιο πολλές φορές υποδηλώνοντας , τον διάβολο, δαίμονα κλπ. (η καταγωγή του ήταν από την Μ.Ασία)
Άβαταρ μέλους
kat_woman
Site Admin
Site Admin
Έδωσε Likes: 383 φορές
Έλαβε Likes: 338 φορές

Δημοσίευση από kat_woman » Δευ 16 Φεβ 2015, 09:52

ArELa έγραψε:
1/ Ένα γρήγορο μαθηματάκι αγγλικής σε όσους τον αποκαλούν "Παράξενο".
Το επίθετο stranger σημαίνει ΞΕΝΟΣ όχι παράξενος.
Άλλο το επίθετο strange (you are strange, he/she/ it, is strange) που όντως σημαίνει
παράξενος, κι άλλο το strangeR. Αυτό το ρημάδι το R κάνει τη διαφορά.
Οπότε, όσοι θέλουν να τον προσφωνούν με το νικ του ελληνιστί, θα πρέπει
να τον λένε ΞΕΝΟ.

Αν κι αυτός επέλεξε (λαθεμένα) το stranger για να δηλώσει "παράξενος"
και αν το νήμα που άνοιξε για μας με τίτλο " μια παράξενη απάντηση", είναι λογοπαίγνιο που εννοεί
"απάντηση από τον stranger", τώρα που έμαθε κάτι τις παραπάνω για την αγγλική,
του συνιστώ φιλικότατα (αν εξακολουθεί να μας παρακολουθεί) , να το αλλάξει
σε "Μια απάντηση από τον Ξένο".
Μπορεί-λέω τώρα εγώ, ως ...καθηγήτρια αγγλικού :loco: - να χρησιμοποιεί το νικ stranger για να εκφράσει τον συγκριτικό βαθμό του strange, με την έννοια του παράξενου, για να εκφράσει το "παραξενότερος", πιό παράξενος δηλαδή...Να θέλει να δείξει, και καλά, οτι είναι πιό παράξενος και από τους παράξενους..
Δεν του τόχω πάντως για το παραπάνω. Μάλλον ισχύει αυτό που έγραψες εσύ, κακή χρήση- και γνώση- της αγγλικής, χρησιμοποιώντας τη λάθος λέξη για να εκφράσει το παράξενο.

Στα υπόλοιπα, συμφωνώ και πολύ ασχοληθήκαμε! :)
Each man's death diminishes me,
For I am involved in mankind.
Therefore, send not to know
For whom the bell tolls,
It tolls for thee.

John Donne
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Δευ 16 Φεβ 2015, 10:21

kat_woman έγραψε:Μπορεί-λέω τώρα εγώ, ως ...καθηγήτρια αγγλικού :loco: - να χρησιμοποιεί το νικ stranger για να εκφράσει τον συγκριτικό βαθμό του strange, με την έννοια του παράξενου, για να εκφράσει το "παραξενότερος", πιό παράξενος δηλαδή...Να θέλει να δείξει, και καλά, οτι είναι πιό παράξενος και από τους παράξενους..
το σκέφτηκα κι εγώ... αλλά δεν κολλάει. Αν θα επέλεγες ελληνικό νικ, τι θα'βαζες μωράκλα?
"παράξενος" ή "παραξενότερος", ή και στον υπερθετικό "παραξενότατος"? Μπα...
το "παράξενος" θ'αρκούσε. Κι αν αγγλιστί δε σου κόλλαγε τόσο στο πρώτο συγκριτικό,
θα'λεγες "strange man" όχι stranger... Bέβαια για να μπεις σ'αυτό το τριπάκι δεν αρκεί
η στεγνή και τυπική γνώση της γλώσσας (σε βαθμό λεξιλογίου τουλάχιστον), αλλά και
η επίγνωση της ρημάδας της νοοτροπίας μιας γλώσσας.. Και από άποψη γλωσσικής
νοοτροπίας, είναι λογικό να "πάσχει" κανείς όταν δεν είναι η μητρική του, ή αυτή που χρησιμοποιεί
κατά κόρον και επί μακρόν...
Στο βαθμό που εγώ τολμώ να πω ότι δεν πάσχω απ'αυτό, μπορώ να στοιχηματίσω χαλαρότατα
και όποιο ποσό θέλετε μάλιστα, πως ο κάθε πικραμένος (ή και γλυκαμένος :P ) αγγλόφωνος
θα εισέπραττε (όπως κι εγώ) το "ξένος" με το stranger, και όχι το "παραξενότερος".

Justme έγραψε:Το (ν)ταγκαλάκι σημαίνει αμόρφωτος, αστοιχείωτος κλπ (Τούρκικη προέλευση, λέγαν και τον Τούρκο Στρατιώτη της Μ.Ασίας)
Να και κάτι που έμαθα σήμερα... Όμως στην προκειμένη δεν κολλάει με τίποτα.
Πιο πολύ κλίνω προς τη λογική (χωρίς να είμαι σίγουρη φυσικά) πως επελέγη η χρήση της λέξης
tag, "ελληνοποιημένη". Γιαχ! :loco:

Σε κάθε περίπτωση, (για όλη αυτή την ιστορία, αλλά και για το παράδειγμα που έδωσα,)
για μένα κολλάει θαυμάσια η τελευταία φράση της Κατ.
Πολύ ασχοληθήκαμε. :wink:
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
AnonymosEreynhths
Επίτιμος
Επίτιμος
Έδωσε Likes: 124 φορές
Έλαβε Likes: 197 φορές

Δημοσίευση από AnonymosEreynhths » Σάβ 28 Φεβ 2015, 15:46

https://www.facebook.com/pages/%CE%9A%C ... 1352880139

Κάλεσμα Πολιτικής Ανυπακοής

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
stranger
Φρεσκαδούρα
Φρεσκαδούρα

Δημοσίευση από stranger » Κυρ 01 Μαρ 2015, 04:09

Παλι εδωωωωω ...

Καλησπερα σε ολους ...

Το φαινομενο της μονοδιαστατης επικοινωνιας ειναι πολυ υσχηρο και δημιουργει πεποιθησεις ...

Οι πεποιθησεις μας μας απογοητευουν οχι η αληθεια ...

Θεωρω οτι η κινηση που εκανα να απαντησω μεσω του κατοχικα νεα εχει να κανει με το να μπορουν και αλλοι να γνωριζουν ολα οσα συμβαινουν ... δεν νομιζω οτι εκανα κακο στο ιδεογραφηματα ...το αντιθετω μαλιστα προσπαθησα ... λυπαμαι που η υπεροντοτητα πληροφοριας αναγκασε καποιον να δηλωσει οτι δεν θελει να βρισκεται αλλο εδω ...

Θα επρεπε η γνωση αγγικων μου να ειναι νηπιακου επιπεδου ωστε να κανω λαθος το νικ μου ... πεποιθησεις η κακιουλες δεν γνωριζω εδω να απαντησω ... ξανα λεω ..η υπεροντοτητα πληροφοριας οταν μας κοιτα μας αλλαζει...φανταστειτε δηλαδη ...να ξεκιναγα εγω ενα τοπικ στο κατοχικα ...και να εκαναν κριτικη πεποιθησεων εκει για εσας ...πως θα αντιδρουσατε !

Να μην ξεχναμε οτι αυτο που εδω αντιμετωπιζω που απλα το λετε σαν κριτικη .. αν και δεν με γνωριζετε και την εξαγετε απο την μονοδιαστατη επικοινωνια αρθρων... και ειμαι σιγουρος και επιφανειακα ...μιας και βαζω στοιχημα οτι ολοι οσοι με εχουν κρινει ..το εχουν κανει οχι για ολα τα αρθρα τα δικα μου ..αλλα και για αναδημοσιευσεις ...(πραγμα που δεν αντεχω να εξηγησω παλι γιατι δεν πρεπει να εχουμε δογματικη αληθεια αν θελουμε να νικησουμε το τερας της πληροφοριας) ...να μην ξεχναμε λοιπον..οτι το αντιμετωπιζω επι 100...και επι το πλειστων με στημενους σχολιαστες !

Η φωτο με τα γαλικα εχει και βιντεο απο κατω βασουλα ..ισως να μην προλαβες να το δεις επειδη αργει να ανοιξει...ολα τα βιντεο του φατσοβιβλιου αργουν να ανοιξουν!

Με λενα stranger γιατι ειμαι ενας ξενος χωρις προσωπο ,...ωστε να ειμαι σιγουρος οτι δεν θα ταυτιστεις με την εικονα αλλα με την πληροφορια ..και θα θελησεις εσυ να γινεις ο επομενος ...ειτε αχιλλεας ,...ειτε stranger...ειτε οδυσεας ..η οτι θες ...φτανει να παρεις την αποφαση της αρχης !

Δεν συμμετεχω στην εικονα αυτου του πολιτισμου της χεστρας γιατι ο εχθρος ειναι το ματι...

Αν εχω καβαλησει καλαμι δεν το γνωριζω ειλικρινα ...απλα απο οσο θυμαμαι τον εαυτο μου ετσι ημουν... μπορει να ειμαι καβαλημενος απο την μερα που γεννηθηκα ... μου αρεσει να γελαω οταν το νοιωθω...να θυμωνω οταν το νοιωθω...να βριζω οταν το νοιωθω ...να κλαιω ...να φωναζω κοκ κοκ κοκ ..

Νομιζω οτι τα τελευταια 5 χρονια προσπαθησα πολλα και με πολους τροπους ωστε να κανω τους συνανθρωπους μου να δουν μια διαφορετικη αληθεια ... αλλα συνεχεια με προσπερνα η υπεροντοτητα λογω επιφανειας ... Γιατι το λεω αυτο....; Γνωριζει ο φιλος που ειπε οτι για να με ακολουθησει καποιος (ποτε δεν ζητησα ακολουθους ζητησα και ζηταω αρχηγους) θα πρεπει να εχει λεφτα και σημαντικο ειναι να υπαρχει ο τροπος να εχουμε τροφη...γνωριζει λοιπον ο φιλος οτι πριν τρια χρονια ...δωρισα-δωρισαμε σαν σχεδιο αχιλλεας 500 στρεματα γης για να δημιουργηθει η πρωτη οικοκοινοτητα ..που θα μπορουσε να ταιζει 500 οικογενειες...και θα ηταν η μιμηση για να γινουν ακομα πολλες...και απο τα 4000 ατομα που τα δωρισαμε κανεις δεν δεχθηκε να το κανει; ...

Γνωριζετε εσεις οτι ειμαι ο πρωτος που εκανε τραπεζα χρονου , συνεταιριστικη γεωργεια ...κοκ κοκ...αλλα κανεις δεν μπορει να ακολουθησει τους λογους του...οτι ειμαστε ολοι μονο σταλογια και κανεις στην πραξη;

Το οτι εφτασα στο δυκτιο χρυσου για να αναγκασω το συμφερον να εξυπηρετησει την αναγκη ...δηλαδη τους εχωντες να κανουν και καλο στους μη εχωντες ...δεν ειναι μια απλη κινηση ...γνωριζεται οτι πολλες οικογενειες λογω χρυσου αντεξαν ακομα ενα χρονο με στεγη πανω απο το κεφαλι τους ..και τροφιμα στο ψυγειο τους;

Γνωριζεται οτι αν δεν ακουγαν οι συνανθρωποι μας της πληρωμενες κασανδρες και εκαναν δυκτιο χρυσου οτι θα ειχαμε γονατισει της τραπεζες ... ; Γνωριζεται οτι εστελναν εισαγγελεα οι τραπεζες σε δυνατους του δικτυου για να τους απειλησουν να σταματησουν αυτο που κανουν...η τους απειλουσαν με σδοε κοκ;

Σημερα που μιλαμε η κυβερνηση του συριζα ανακοινωσε την καρτα πολιτη , ο varouch ακης εχει ηδη κανει ανακοινωσεις για ψηφιακο νομισμα και για αχρηματη κοινωνια ... και εχω ρωτησει στο διαδυκτιο...πολλες φορες ηδη ...θελεται δικο σας νομισμα η κρατικο και πληρη ελεγχομενο νομιμσα ;

Ποσο θα σας κοστισει η ελευθερια σας ; Γιατι μιλατε για κοστοι..που θα επρεπε να σεβομαι ...ποσο κοστιζει λοιπον η ελευθερια σας ; Για να δημιουργηθει το ελληνικο ψηφιακο νομισμα δαπααθηκαν δεκαδες χιλιαδες ευρω ..και καθε μηνα υπαρξεις του αυξανουν τα κοστοι... δεν νομιζω να ζητησα ποτε απο κανενα να με βοηθησει..οταν πεσω γιατι δεν θα αντεχω αλλο ...και θα ειμαι σε καμια ψειρου ..να σας πω τι θα πειτε;...Απετυχε ο stranger...αχρηστος ο stranger ...απατεωνας ο stranger !

Οπως ο φιλος που ελεγε οτι δεν το καναμε καλα... δεκαδες χιλαιδες ευρω ηδη στο δρομο...οταν λεω δεκαδες δεν μιλαω για ενα και δυο ..αλλα για πολλες δεκαδες ...και εμεις δεν καναμε καλα την επικοινωνια...μηπως ρε αδερφε γνωριζεις ποσο κοστιζει η 24ωρη λειτουργια suport ασφαλειας σε κατι που ειναι συνεχεια ζωντανο; ...Μηπως γνωριζεις ποσα χρηματα χρειαζονται για να γινει γνωστο αυτο που ηθελες να γινει γνωστο; Εβγαλα λοιπον ενα donate για το ελληνικο ψηφιακο νομισμα ...για μια εβδομαδα....θες να σου πω ποσα μας εδωσαν για βοηθεια ; 12 ευρω !!!!

Ειναι ευκολο να κρινουμε ρε παιδια πανευκολο... και ενα πραγμα που εμαθα απο τοτε που πηρα την αποφαση να εκτεθω ειναι οτι ..οτι και να κανεις οπως και να το κανεις παντα θα υπαρχει η μεριδα που σε μισει ..και η μεριδα που σε αποδεχεται ... !

Στο τελος ξυριζουν τον γαμπρο ..στο τελος ξερεις αν ενα βιβλιο ειναι καλο η οχι ... ειναι 4 το πρωι.. ειμαι απο τις 7 στο ποδι...καθε μερα ..καθε μερα εδω και 5 χρονια ... καθε μερα εχω εκαντονταδες να με ρωτουν η να με κρινουν με βαση την δικη τους επιφανεια πληροφοριας...πχ σηκωνω ενα αρθρο πριν 5 μερες το διαβαζει μουρλενεται και ερχετε να μου τα χωσει... εγω τι να κανω; ...του λεω διαβασε σε παρακαλω ολη την φιλοσοφια μου ... και μετα πες μου ... Ποσο βαθια θα παει και ποσο θα τον αφησουν οι ταμπελες να δεχθει;

Δεν γραφω σε κανενα αλλο φορουμ ..μονο εδω .. ισως επειδη νοιωθω την βασουλα σαν συμμαχο και φιλη ..παρα απο οτι ειδα την εφαγε και αυτη την ροπαλια της απο την υπεροντοτητα ....

Βασουλα ξερεις ποσοι μου εχουν πει ..οτι ειμαι απατεωνας και δεν με ξαναδιαβαζουν επειδη διαβασαν εδω την αγνη κριτικη ολων των φιλων; ... Αρα μην τα περνεις που καποιος απο εδω σου ειπε δεν ξαναμπαινω...γιατι μπορει και αυτο ακριβως να ηθελε να πετυχει....

Πολυ βαθια η τρουπα του λαγου βασουλα...

Αααα και οταν καποιον δεν τον κατανοουμε δεν σημαινει οτι δεν γνωριζει τι λεει ..η οτι τα εχει μπερδεψει στο κεφαλι του... δεν υπαρχει ενα μονο σημειο να δειξεις στο συμπαν!

Τωρα μιας και σας αποδειξα οτι δεν δεχομαι κριτικη και ειμαι καβαλημενο καλαμι λεω να παω να ριξω εναν υπνο ...για μερικες ωριτσες.....

Σε περιπτωση που νοιωθεται οτι ολα οσα εχω πει εγω ο αλανθαστος ,αξεστος , αγενης , ημιμαθης παραξενοτατος εχουν αρχισει και ξεφυσανε στον σβερκο σας σαν μανιασμενα θερια ..ελατε εδω να ειμαστε πολλοι .. μα παρα πολλοι ...θα χρειαστει συντομα να κανουμε πραξεις ... https://www.facebook.com/pages/%CE%9A%C ... 1352880139
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από doctormarkon » Κυρ 01 Μαρ 2015, 12:03

Ανοίξαμε νήμα μόνο για σένα στο φόρουμ και μάλιστα με την ετικέτα επαφικοί αφυπνιστές και δάσκαλοι.
Γιατί δεν έλαβες μέρος στο φόρουμ?

Η κριτική σε καμία περίπτωση δεν ήταν κακοπροαίρετη.
Σε όσες απορίες είχαμε θα μπορούσες να δώσεις κάποια απάντηση.
Και μην το παίρνεις προσωπικά γιατί δεν σε ξέρουμε ούτε μας ξέρεις.
Σε διαβάζουμε όπως και εσύ μας διαβάζεις και ότι γράφουμε δεν είναι κρυφά αλλά ανήκουν σε όλους.
Οπότε σε καμία περίπτωση δε λέμε κάτι πίσω από την πλάτη σου.

Φυσικό είναι ότι διαβάζουμε στο ένα ή στο άλλο blog να το σχολιάζουμε.
Το ότι σχολιάζουμε περισσότερο το δικό σου blog από τα υπόλοιπα και εσένα τον ίδιο είναι κάτι θετικό.
Σημαίνει ότι δεν γράφεις κοινότοπα πράγματα ούτε cory paste από αλλού όπως γίνεται συνήθως.
Γιατί δεν πρέπει να σχολιάζουμε?

Για κείνο που είπες για τους γέρους ότι πρέπει να υπάρχει και όριο ηλικίας προς τα πάνω και πάνω από αυτό οι άνθρωποι να αντιμετωπίζονται ως πεντάχρονα χρήζει σχολίων.
Ξεκίνησε η ιστορία από το μακελειό του Χίου μεταξύ σοβαρού και αστείου.
Απ ότι είδα με έβγαλες στη σέντρα και για αυτή την κριτική.
Αλλά πρόκειται για ένα μεγάλο θέμα που σηκώνει συζήτηση και όχι κατσάδα.
Γιατί έχει πολλά πλοκάμια.
Οι γέροι ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ αλλά τώρα που βγήκε ο Σύριζα να δούμε τα χαήρια.
Είσαι ο πρώτος που σχολίασες ενάντια στο ΣΥΡΙΖΑ και εν μέρει έχεις δίκιο.

Δεν φταίνε οι γέροι όπως λες αλλά οι εκλογές σαν σύστημα πάσχουν.
Αλλά αν καταργηθούν χωρίς να αντικατασταθούν από κάτι καλύτερο ή από άλλου είδους συμμετοχή του λαού στα κοινά τότε θα είναι Χούντα πιο μαύρη από την παλιά.

Ότι λες και ότι γράφεις στο blog σηκώνει αρκετή συζήτηση που δεν εξαντλείται σε λίγες γραμμές σχόλια.
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από doctormarkon » Κυρ 01 Μαρ 2015, 12:09

Στα ιδεογραφήματα δεν έχουμε γραμμή ούτε έχουμε όλοι την ίδια άποψη για τα πράγματα.
Έχουμε διάσταση απόψεων και αυτό είναι που κρατάει το φόρουμ δυναμικό.
Αν υπάρχει διαφωνία οι αναρτήσεις τρέχουν και γίνεται χαμός.
Τότε έχει ενδιαφέρον.
Άβαταρ μέλους
alkinoos
Επίτιμος
Επίτιμος
Έδωσε Likes: 82 φορές
Έλαβε Likes: 92 φορές

Δημοσίευση από alkinoos » Κυρ 01 Μαρ 2015, 14:04

stranger έγραψε:...φανταστειτε δηλαδη ...να ξεκιναγα εγω ενα τοπικ στο κατοχικα ...και να εκαναν κριτικη πεποιθησεων εκει για εσας ...πως θα αντιδρουσατε !
Είμαστε μαθημένοι στη κριτική.Ακόμα κι'αν η κριτική μας δεν είναι πάντα ορθή,σίγουρα δεν είναι εσκεμμένη,γι'αυτό γράφουμε τις απόψεις μας ,διαβάζουμε και τους άλλους για να διορθώσουμε τον τρόπο σκέψη μας και να διευρύνουμε την αντίληψη μας για το εκάστοτε θέμα.Κρίνουμε και κρινόμαστε.Αυτοί είμαστε.Δεν έχουμε το αλάθητο ,μήτε είμαστε δογματικοί.Έτσι λοιπόν θεωρώ ,πως η αντίδραση του καθενός θα ήταν ανάλογη με τα όσα έχει προσκομίσει ως προσωπικότητα και μέλος των ΙΔΕΟ.Δεν υπάρχουν στα ΙΔΕΟ στημένοι σχολιαστές και στο λέω ως Αλκίνοος που η αντίδραση μου ,στα πρώτα μηνύματα που σου έστειλα, δεν ήταν η σωστή.Άλλωστε ζήτησα και δημόσια συνγνώμη.Κανείς στημένος σχολιαστής δεν θα το έκανε αυτό Νίκο.Κανείς.Όσο για την επιλογή σου να απαντήσεις στα Κατοχικά και όχι εδώ,δικαίωμα σου.Αφού έτσι ένιωσες ,καλά έπραξες.Άλλωστε ήμουν ο πρώτος που είπε ,πως κάνεις διαφήμιση στα ΙΔΕΟ.Ακόμα και με αυτό τον τρόπο,παρ'ότι πολλά μέλη θα προτιμούσαν να απαντήσεις εδώ.
"Ο ύπνος του σώματος έγινε ξύπνημα της ψυχής και το κλείσιμο των ματιών αληθινή όραση, και η σιωπή μου εγκυμονούσε το καλό, και η διατύπωση του λόγου μου έγινε δημιούργημα αγαθό" Ερμής Τρισμέγιστος

Δεν στηνω καινούργια είδωλα εγώ, τα παλιά ας μάθουν τι τους στοιχίζει το να έχουν ξύλινα πόδια - Νιτσε @ Ιδε ο άνθρωπος

Ήρθαν ντυμένοι φίλοι αμέτρητες φορές οι εχθροί μου το παμπάλαιο χώμα πατώντας και το χώμα δεν έδεσε ποτέ με τη φτέρνα τους - Ελυτης
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Κυρ 01 Μαρ 2015, 15:09

ζητώ εκ των προτέρων συγνώμη για το σεντόνι που θα δείτε, αλλά τον Νικόλα θα τον "κοσκινίσω" εδώ...

stranger έγραψε:Παλι εδωωωωω ...

Καλησπερα σε ολους ...
καλωστονε κι ας άργησε...

Το φαινομενο της μονοδιαστατης επικοινωνιας ειναι πολυ υσχηρο και δημιουργει πεποιθησεις ...
ελπίζω να μην εξαιρείς εαυτόν απ΄τις πεποιθήσεις... αυτές πάντα θα υπάρχουν όσο θα'μαστε σ'αυτό το (γήινο) πεδίο

Οι πεποιθησεις μας μας απογοητευουν οχι η αληθεια ..
.

Οι πεποιθήσεις σχηματίζονται α/ από τις καταβολές μας β/ από τις πληροφορίες που προσλαμβάνουμε στη συνέχεια,
από το σχολείο αρχικά, απ'τον περίγυρο, και στη συνέχεια από δικές μας έρευνες/αναζητήσεις, όσοι κάνουμε τέτοιες.

αυτό που αντιλαμβανόμαστε ως "αλήθεια" συνυφάζεται άμεσα με τον τρόπο που επεξεργαζόμαστε τα ερεθίσματα
και τις πληροφορίες που προσλαμβάνουμε (απ'έξω οι περισσότεροι) και άρα συνυφάζεται και με τις ατομικές μας πεποιθήσεις που εμπεριέχουν
και πολύ υποκειμενισμό...

Μεγάλη και πονεμένη λοιπόν ιστορία η "αλήθεια", γι'αυτό καλύτερα να μην την προτάσσουμε ως λάβαρο.
Θεωρω οτι η κινηση που εκανα να απαντησω μεσω του κατοχικα νεα εχει να κανει με το να μπορουν και αλλοι να γνωριζουν ολα οσα συμβαινουν ... δεν νομιζω οτι εκανα κακο στο ιδεογραφηματα ...το αντιθετω μαλιστα προσπαθησα ... λυπαμαι που η υπεροντοτητα πληροφοριας αναγκασε καποιον να δηλωσει οτι δεν θελει να βρισκεται αλλο εδω ...
κανείς δεν είπε πως έβλαψες τα ΙΔΕΟ. Υπήρξαν μάλιστα και κάποιοι που υποστήριξαν ότι τα ωφέλησες.
Αν προσωπικά έκρινα την κίνησή σου ως λαθεμένη, η κρίση μου αυτή δεν είχε ΚΑΘΟΛΟΥ σαν γνώμονα τα ΙΔΕΟ,
αλλά τον τρόπο που επιλέγω εγώ να αντιλαμβάνομαι τις ανθρώπινες αλληλεπιδράσεις οι οποίες (υποτίθεται ότι) εμπεριέχουν την εκτίμηση,
τη συνεργασία, τη "συμμαχία" όπως ανέφερες και εσύ, ακόμα και τη φιλία. Σε σχέση με αυτά, ένιωσα πως έκανες "φάουλ ".
Έχεις και είχες πάντα ελεύθερο βήμα να εκφράσεις ό,τι αγαπάς εδώ μέσα, είχες έρθει κάποτε και σε συνάντησή μας, (είχσμε δηλαδή
και προσωπική επαφή), είσαι μέλος και στα ΙΔΕΟ, που σημαίνει πως ήσουν ήδη μέλος της παρέας μας αυτής, άσχετα με το πόσο συχνά
έμπαινες ή έγραφες στον χώρο. Οι δικές μου πεποιθήσεις (δεν αρνούμαι πως τις κουβαλάω) και το δικό μου σύστημα αξιών, θα μου επέτασσαν (αν ήμουν στη θέση σου και είχα θέμα με αυτά που ανοιχτά σχολιάστηκαν για μένα στα ΙΔΕΟ) να τα αντιμετωπίσω και να τα πραγματευτώ στον τόπο που προέκυψαν, όχι να τα μεταφέρω στον δικό μου τόπο και να τα κάνω βούκινο προς "λαϊκή κατανάλωση". Το δικό σου σύστημα αξιών και πεποιθήσεις, σε ώθησαν να το κάνεις. Μπορεί στο γενικότερο πλαίσιο αντίληψης, να μην είναι καν λάθος αυτό. Για μένα ήταν...Προφανώς δεν συμβαδίζουν απολυτα τα προσωπικά μας "συστήματα" (αξιών, πεποιθήσεων και αντίληψης) επ'αυτού. Και δεν ειναι κακό αυτό... Το'κανες, εκφράστηκαν όλες οι οπτικές και το θέμα έληξε έτσι κι αλλιώς. Ο,τι έγινε, έγινε...
Θα επρεπε η γνωση αγγικων μου να ειναι νηπιακου επιπεδου ωστε να κανω λαθος το νικ μου ... πεποιθησεις η κακιουλες δεν γνωριζω εδω να απαντησω ... ξανα λεω ..η υπεροντοτητα πληροφοριας οταν μας κοιτα μας αλλαζει...φανταστειτε δηλαδη ...να ξεκιναγα εγω ενα τοπικ στο κατοχικα ...και να εκαναν κριτικη πεποιθησεων εκει για εσας ...πως θα αντιδρουσατε !
α/δεν έκρινα (δε θα μπορούσα να τη γνωρίζω) τη γνώση των αγγλικών σου. β/ δεν το'παιξα δασκάλα, γ/ είναι κατώτερο της διαδρομής σου να το αντιλαμβάνεσαι αυτό που σχολίασα ως "κακιούλα". Απλά έχοντας στη φαρέτρα μου την ΑΡΤΙΑ γνώση της αγγλικής (αναλώνοντας τεράστιο κομμάτι της ζωής μου εκτός Ελλάδας, θα τα'χα μάθει και εγκεφαλικά ημιθανής να ήμουν) επισήμανα αυτά που ΓΝΩΡΙΖΩ εγώ για την έννοια αυτής της λέξης.
δ/ η κριτική είναι για τους ανθρώπους. προσωπικά έχω δεχτεί μπόλικη και άγρια συχνά πυκνά, ειδικά μέσα στο νετ. Αν κάποιος δεν είναι σε θέση να τη διαχειρίζεται ψύχραιμα, όσο το δυνατόν πιο αντικειμενικά/αποστασιοποιημένα , και με την καλύτερη δυνατή προαίρεση, έχει κατά την ταπεινή μου άποψη γερό θέμα με το "εγώ" του, θέμα που θα πρέπει-- πριν αντιμετωπίσει την όποια κριτική-- να το λύσει ή να το ελέγξει. Όταν αντιμετώπιζα τις αρνητικότατες κριτικές εναντίον μου πριν λύσω τα του "εγώ" μου, οι χειρισμοί μου ήταν άτσαλοι, σπασμωδικοί και δεν επικοινωνούσαν τίποτ'άλλο πέρα απ'το διογκούμενο "εγώ" μου. Θλίβομαι όταν βλέπω συνανθρώπους μου να κάνουν τα ίδια λάθη που έκανα κι εγώ το πάλαι ποτε... Αυτό είναι φθοροποιό για όλες τις πλευρές..
Να μην ξεχναμε οτι αυτο που εδω αντιμετωπιζω που απλα το λετε σαν κριτικη .. αν και δεν με γνωριζετε και την εξαγετε απο την μονοδιαστατη επικοινωνια αρθρων... και ειμαι σιγουρος και επιφανειακα ...μιας και βαζω στοιχημα οτι ολοι οσοι με εχουν κρινει ..το εχουν κανει οχι για ολα τα αρθρα τα δικα μου ..αλλα και για αναδημοσιευσεις ...(πραγμα που δεν αντεχω να εξηγησω παλι γιατι δεν πρεπει να εχουμε δογματικη αληθεια αν θελουμε να νικησουμε το τερας της πληροφοριας) ...να μην ξεχναμε λοιπον..οτι το αντιμετωπιζω επι 100...και επι το πλειστων με στημενους σχολιαστες !
όχι ρε φίλε, την αντίληψη που έχουμε, δεν την εξάγαμε από μονοδιάστατη κριτική... εξέφρασαν αρκετοί την οπτική τους,
μέσα στους οποίους ήσουν κι εσύ ο ίδιος!. Μπήκες παλιότερα εδώ και ανέπτυξες διάφορα θέματα (για το hellascoin και άλλα αν θυμάσαι...)
άρα, αφού το θέμα αναπτύχθηκε μέσα από διάφορες οπτικές, ήταν μάλλον πολυδιάστατη η επικοινωνία...
Εσένα φυσικά σαν άνθρωπο, δεν σε έχουμε "ζήσει", οπότε το αντιληπτικό μας πεδίο περιορίζεται σ'αυτά που μας επικοινωνείς
είτε μέσα από το μπλογκ σου, είτε μέσα από τα ΙΔΕΟ... (όταν και όποτε έρχεσαι να πεις κάτι εδώ)
Η φωτο με τα γαλικα εχει και βιντεο απο κατω βασουλα ..ισως να μην προλαβες να το δεις επειδη αργει να ανοιξει...ολα τα βιντεο του φατσοβιβλιου αργουν να ανοιξουν!
το διευκρίνισες αυτό; ΟΧΙ. Μόλις τώρα το μαθαίνω... Τα νύχια μου τα βάφω ενίοτε φίλε, αλλά τη μυρωδιά του βερνικιού δεν την αντέχω, οπότε αποφεύγω να τα μυρίσω... Υπάρχουν και ξανθιές σαν του λόγου μου, που δεν έχουν τη δική σου δυνατότητα στις μαντεψιές... :?
Με λενα stranger γιατι ειμαι ενας ξενος χωρις προσωπο ,...ωστε να ειμαι σιγουρος οτι δεν θα ταυτιστεις με την εικονα αλλα με την πληροφορια ..και θα θελησεις εσυ να γινεις ο επομενος ...ειτε αχιλλεας ,...ειτε stranger...ειτε οδυσεας ..η οτι θες ...φτανει να παρεις την αποφαση της αρχης !
Καλή και χρήσιμη η αποσαφήνιση. Αν είχες κάνει τον κόπο να το αποσαφηνίζεις συχνότερα και στο μπλογκ σου, δε θα σε προσφωνούσαν πολλοί (απ'ό,τι είδα) "παράξενο", και δε θα παρασυρόσουν κι εσύ ο ίδιος με αυτή την... "ιδιότητα" που σου επικολλήθηκε, προσδίδοντας τίτλους όπως "παράξενη" απάντηση...

Δεν συμμετεχω στην εικονα αυτου του πολιτισμου της χεστρας γιατι ο εχθρος ειναι το ματι...
πολύ μ'αρέσει αυτό που λες, στη θεωρία. στην πράξη σχεδόν ανέφικτο. κι εγώ ωρυομαι πως δε συμμετέχω
και προσπαθώ φιλότιμα να μην το κάνω, αλλά υπάρχουν στιγμές που αναγκαστικά συμμετέχω...
Αν εχω καβαλησει καλαμι δεν το γνωριζω ειλικρινα ...απλα απο οσο θυμαμαι τον εαυτο μου ετσι ημουν... μπορει να ειμαι καβαλημενος απο την μερα που γεννηθηκα ... μου αρεσει να γελαω οταν το νοιωθω...να θυμωνω οταν το νοιωθω...να βριζω οταν το νοιωθω ...να κλαιω ...να φωναζω κοκ κοκ κοκ ..
:thumb:

Νομιζω οτι τα τελευταια 5 χρονια προσπαθησα πολλα και με πολους τροπους ωστε να κανω τους συνανθρωπους μου να δουν μια διαφορετικη αληθεια ... αλλα συνεχεια με προσπερνα η υπεροντοτητα λογω επιφανειας ... Γιατι το λεω αυτο....; Γνωριζει ο φιλος που ειπε οτι για να με ακολουθησει καποιος (ποτε δεν ζητησα ακολουθους ζητησα και ζηταω αρχηγους) θα πρεπει να εχει λεφτα και σημαντικο ειναι να υπαρχει ο τροπος να εχουμε τροφη...γνωριζει λοιπον ο φιλος οτι πριν τρια χρονια ...δωρισα-δωρισαμε σαν σχεδιο αχιλλεας 500 στρεματα γης για να δημιουργηθει η πρωτη οικοκοινοτητα ..που θα μπορουσε να ταιζει 500 οικογενειες...και θα ηταν η μιμηση για να γινουν ακομα πολλες...και απο τα 4000 ατομα που τα δωρισαμε κανεις δεν δεχθηκε να το κανει; ...

Γνωριζετε εσεις οτι ειμαι ο πρωτος που εκανε τραπεζα χρονου , συνεταιριστικη γεωργεια ...κοκ κοκ...αλλα κανεις δεν μπορει να ακολουθησει τους λογους του...οτι ειμαστε ολοι μονο σταλογια και κανεις στην πραξη;

Το οτι εφτασα στο δυκτιο χρυσου για να αναγκασω το συμφερον να εξυπηρετησει την αναγκη ...δηλαδη τους εχωντες να κανουν και καλο στους μη εχωντες ...δεν ειναι μια απλη κινηση ...γνωριζεται οτι πολλες οικογενειες λογω χρυσου αντεξαν ακομα ενα χρονο με στεγη πανω απο το κεφαλι τους ..και τροφιμα στο ψυγειο τους;

Γνωριζεται οτι αν δεν ακουγαν οι συνανθρωποι μας της πληρωμενες κασανδρες και εκαναν δυκτιο χρυσου οτι θα ειχαμε γονατισει της τραπεζες ... ; Γνωριζεται οτι εστελναν εισαγγελεα οι τραπεζες σε δυνατους του δικτυου για να τους απειλησουν να σταματησουν αυτο που κανουν...η τους απειλουσαν με σδοε κοκ;

Σημερα που μιλαμε η κυβερνηση του συριζα ανακοινωσε την καρτα πολιτη , ο varouch ακης εχει ηδη κανει ανακοινωσεις για ψηφιακο νομισμα και για αχρηματη κοινωνια ... και εχω ρωτησει στο διαδυκτιο...πολλες φορες ηδη ...θελεται δικο σας νομισμα η κρατικο και πληρη ελεγχομενο νομιμσα ;

Ποσο θα σας κοστισει η ελευθερια σας ; Γιατι μιλατε για κοστοι..που θα επρεπε να σεβομαι ...ποσο κοστιζει λοιπον η ελευθερια σας ; Για να δημιουργηθει το ελληνικο ψηφιακο νομισμα δαπααθηκαν δεκαδες χιλιαδες ευρω ..και καθε μηνα υπαρξεις του αυξανουν τα κοστοι... δεν νομιζω να ζητησα ποτε απο κανενα να με βοηθησει..οταν πεσω γιατι δεν θα αντεχω αλλο ...και θα ειμαι σε καμια ψειρου ..να σας πω τι θα πειτε;...Απετυχε ο stranger...αχρηστος ο stranger ...απατεωνας ο stranger !

Οπως ο φιλος που ελεγε οτι δεν το καναμε καλα... δεκαδες χιλαιδες ευρω ηδη στο δρομο...οταν λεω δεκαδες δεν μιλαω για ενα και δυο ..αλλα για πολλες δεκαδες ...και εμεις δεν καναμε καλα την επικοινωνια...μηπως ρε αδερφε γνωριζεις ποσο κοστιζει η 24ωρη λειτουργια suport ασφαλειας σε κατι που ειναι συνεχεια ζωντανο; ...Μηπως γνωριζεις ποσα χρηματα χρειαζονται για να γινει γνωστο αυτο που ηθελες να γινει γνωστο; Εβγαλα λοιπον ενα donate για το ελληνικο ψηφιακο νομισμα ...για μια εβδομαδα....θες να σου πω ποσα μας εδωσαν για βοηθεια ; 12 ευρω !!!!

είναι πολλά (από αυτά που είπες) που δεν γνωρίζαμε φυσικά. είναι κι άλλα τόσα ίσως και περισσότερα, για τον αγώνα
και τις προσπάθειες που μπορεί να κάνει ο καθένας μας ξεχωριστά εδώ μέσα, τα οποία φυσικά ούτε κι εσύ γνωρίζεις...

Υπάρχει άνθρωπος στα ΙΔΕΟ που σε αποκάλεσε "απατεώνα"? Στο βαθμό που γνωρίζω, όχι. Φρονώ πως το drama κι οι υπερβολές είναι πράγματα αχρείαστα σ'ένα διάλογο και μια προσπάθεια να επικοινωνήσουμε κάτι συγκεκριμένο...

Προσωπικά, έχω πλήρη άγνοια ή τρελά ελλειμματική γνώση για αυτά που εστιάζουν στην "ελευθερία" μέσω δημιουργίας ελληνικού ψηφιακού νομίσματος, γι'αυτό και δε θα σχολιάσω επ'αυτού. Αν είχε παραμείνει ο πυροσβέστης, ίσως να είχε κάτι να αντιπροτάξει πάνω σ'αυτά, εγώ δε μπορώ.

Το μόνο που μπορω να πω, είναι ότι η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ είναι μεγάλο και ιερό πράγμα για μένα... έχω ψέξει τη μάνα μου χίλιες φορές που δε μ'έβγαλε Ελευθερία, να κουβαλάω την έννοια αυτή την ιερή και με το όνομά μου. (Φανερωσα καπως τον "καημο" μου αυτο στο avatar μου...)
Η ελευθερία δεν έχει να κάνει με κανένα νομισματικό σύστημα, γενικότερα, με κανένα εν λειτουργία σύστημα στον πλανήτη, σήμερα ή παλιότερα. Εχει να κάνει μ'εμάς τους ίδιους, με την συνειδητή μας απόφαση να δουλέψουμε στο "μέσα" μας, να κάνουμε τις ανατροπάρες της αρκούδας πρώτα εκεί, και μετά... το να εκφραστεί/υλοποιηθεί αυτό στο "έξω" μας, θα'ναι απλό και θα γίνει
με συνοπτικές διαδικασίες. 'Οσο δε "βουτάμε" μέσα, όσο δεν κάνουμε τις απαραίτητες διεργασίες ΜΕΣΑ, όσο δεν μετατρέπουμε τις γνώσεις σε ΕΠΙΓΝΩΣΕΙΣ εκει ΜΕΣΑ, στο "έξω" θα βλέπουμε υλοποιήσεις και πραγματώσεις χάους, σύγχυσης, δεινών και συγκρούσεων, που όχι μόνο δε θα συμβάλλουν σε ένα καλύτερο αποτέλεσμα, αλλά θα τραυματίζουν την ανθρωπότητα ολοένα και περισσότερο...

θα επανακάμψω να απαντήσω και στις υπόλοιπες τοποθετήσεις σου. (αυτή τη στιγμή δεν έχω το χρόνο)

καλό μήνα :rose:
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
OTTO
Επόπτης Δημοθοινίας
Επόπτης Δημοθοινίας

Δημοσίευση από OTTO » Κυρ 01 Μαρ 2015, 16:00

stranger έγραψε:Ποσο θα σας κοστισει η ελευθερια σας ; Γιατι μιλατε για κοστοι..που θα επρεπε να σεβομαι ...ποσο κοστιζει λοιπον η ελευθερια σας ; Για να δημιουργηθει το ελληνικο ψηφιακο νομισμα δαπααθηκαν δεκαδες χιλιαδες ευρω ..και καθε μηνα υπαρξεις του αυξανουν τα κοστοι... δεν νομιζω να ζητησα ποτε απο κανενα να με βοηθησει..οταν πεσω γιατι δεν θα αντεχω αλλο ...και θα ειμαι σε καμια ψειρου ..να σας πω τι θα πειτε;...Απετυχε ο stranger...αχρηστος ο stranger ...απατεωνας ο stranger !

Ειναι ευκολο να κρινουμε ρε παιδια πανευκολο...
Φίλε Streinger, νομίζω υπήρξα σαφής, αλλά θα προσπαθήσω να γίνω περισσότερο, φιλικά.

Κανείς δεν σου είπε πως δεν ξοδεύτηκες, δεν θυσιάστηκες κλπ για ό,τι έκανες. Και κανείς δεν μπορεί και δεν δικαιούται να πει κάτι τέτοιο, για τον απλούστατο λόγο ότι δεν υπάρχουν σχετικές αποδείξεις. Ωστόσο, όταν καλούσες τον κόσμο στο να συμμετέχουν στο ψηφιακό νόμισμα, ΟΦΕΙΛΕΣ να τους ενημερώσεις σωστά για το κόστος που αυτό έχει. Στο βαθμό που έψαξα εγώ το θέμα, και κυρίως, στο βαθμό που μας ενημέρωσες μέσω των ΙΔΕΟ, δεν μας ενημέρωσες καθόλου καλά σχετικά με το κόστος παραγωγής ψηφιακού νομίσματος.

Υπάρχει όμως ένα κόστος, και μάλιστα σε ευρώ. Και δεν είναι καθόλου αμελητέο. Όφειλες να το πεις! Όφειλες να ξεκαθαρίσεις πως για να βγάλεις περισσότερα νομίσματα ανά μονάδα χρόνου, πρέπει να έχεις καλύτερο υπολογιστή (που σημαίνει να έχεις ή να είχες την οικονομική δυνατότητα να αγοράσεις τέτοιο υπολογιστή, αλλά επίσης ότι πρέπει να τον "καις" αρκετά και συχνά, να δουλεύει το σύστημα αρκετές ώρες καίγοντας σημαντικές ποσότητες ρεύματος, και να πληρώνεις αυτό το ρεύμα στη ΔΕΗ με ευρουλάκια, ώστε να εξορύξεις ψηφιακό νόμισμα.

Όφειλες να μας ενημερώσεις για τα παραπάνω, αλλά δεν μας ενημέρωσες.

Βάσει των παραπάνω, η εξόρυξη ψηφιακού νομίσματος δεν είναι παραγωγή χρήματος εκ του μηδενός, όπως άφηνες - έστω άθελά σου - σε κάποια κείμενά σου να εννοηθεί. Είναι ουσιαστικά μετατροπή του ευρώ σε ψηφιακό νόμισμα με μεσολαβητή το ηλεκτρικό ρεύμα. Καις ρεύμα για να παράγεις ψηφιακό νόμισμα, αλλά μετά πληρώνεις τις κιλοβατώρες στη ΔΕΗ.

Έπρεπε να πεις λοιπόν ότι στον καθένα που συμμετέχει ατομικά, θα του κοστίσει ευρώ, κάποια ευρώ, αναλόγως του πόσα ψηφιακά νομίσματα επιθυμεί να "εξορύξει".

Εννοείται ότι εσύ δημιούργησες τις υποδομές για να είναι εύκολη η δυνατότητα εξόρυξης, εννοείται ότι αυτό σου κόστισε κι έκανες τρελό τρέξιμο, εννοείται ότι ο καθένας μας βρίσκει τη δυνατότητα δωρεάν, αλλά το τελικό προϊόν, το ψηφιακό νόμισμα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ. Μόνο οι υποδομές που έφτιαξες είναι.

Γι αυτό λοιπόν ασχολούμαι με το κόστος. Διότι όφειλες να μας ενημερώσεις ολοκληρωμένα.

Από κει και πέρα, το αν συμφέρει να μετατρέπεις το ευρώ σε ψηφιακό νόμισμα μέσω "εξόρυξης", αυτό είναι μια τελείως άλλη συζήτηση που ποτέ δεν έγινε και ποτέ δεν ξεκίνησες για να γίνει, τουλάχιστον στα ΙΔΕΟ.

Φιλικά.
~ Ο ΑΓΑΜΗΤΟΣ ~
Άβαταρ μέλους
stranger
Φρεσκαδούρα
Φρεσκαδούρα

Δημοσίευση από stranger » Κυρ 01 Μαρ 2015, 17:37

Το ελληνικο ψηφιακο νομισμα οταν ξεκινησε μπορουσε να εξορυχθει με τους υπολογιστες μας , δηλαδη δεν χρειαζοταν να εχουμε μηχανημα εξορυξης , για τους ανθρωπους που δεν ειχαν καλους υπολογιστες η ομαδα εδωσε δωρεα εκαντονταδες χιλλιαδες νομισματα ωστε να εχουν και αυτοι την ευκαιρια να εχουν νομισματα !

Η ρομαντικη μας σκεψη ηταν να κανουμε χορηγια και pc οταν το νομισμα θα εβρισκε τον δρομο του!

Στην πορεια οπως ολα τα νομισματα αρχισε να δυσκολευει η εξορυξη του και ως συνεπεια αυτου οπως γινεται παντα με ολα τα νομισματα παγκοσμια χρειαζεσαι καλυτερο υπολογιστη , οι καλυτερες καρτες ,η μηχανημα εξορυξης ..που εδω ερχεται και μπαινει το ευρω και το δικαιωμα της επιλογης της επενδυσης !!

Για να καταφερουν να κοωουν ελληνες με τους υπολογιστες τους και οχι μονο οσοι ηταν επαγγελματιες του ειδους δωσαμε μαχη , βριστηκαμε σε φορουμ που επρεπε να εχουμε συμμαχους κοκ....Επειδη θελαμε να προλαβει ο ελληνας να κοψει και οχι το αμερικανακι η μονο ο υσχηρος !

Απο αυτη την πρωτοβουλεια ..του οτι δεν ακολουθησαμε το κερδος-επιχειρηματικοτητα ... πολλοιη οποιοι ειχαν βλεψεις να βγαλουν πολλα ..ξεκινησαν λασπη απεναντι μας ... τρολια παντου να λενε οτι τους κατεβει στο κεφαλι..η μαλλον οτι τους συμβουλευαν αυτοι που ενοχλουντε γενικα με το να εχει η ελλαδα δικο της νομισμα !

Αν σημερα το ειχαν αγκαλιασει οι ελληνες το ψηφιακο νομισμα η τιμη του θα ηταν τετεια που δεν θα χρειαζοταν ουτε να μιλησεις για κοστος και ευρω ...αλλα ουτε και εγω να απαντησω !

Οταν η τιμη του παει εκει που πρεπει αυτο το ποστ θα ειναι ενα μερος οπου θα ερχομαστε να γελαμε με την υπεροντοτητα!

Δεν ξερω αν γνωριζεις οτι απο την αρχη του νομισματος μπορουσες και μπορεις να νοικιασεις υπολογιστικη υσχη απο αλλες ιστοσελιδες και ετσι το θεμα κοστους και ρευματος να πεσει σε πολυ χαμηλα επιπεδα ...αν και σημερα με την τιμη που εχει συμφερει μονο η απευθειας αγορα ...

Βεβαια για να υπαρχουν ολα αυτα μερικοι ανθρωποι θυσιασαν χιλαιδες ευρω ωστε να υπαρχουν τα μηχανακια που κοβουν 24 το 24ωρο για να μπορει το νομισμα να κανει την σωστη εργασια του ! Αν δεν κοβει κανεις πχ ..δεν μπορει το νομισμα να κανει σωστες λειτουργιες συναλαγων...

Εδω ερχεται και ενα πχ που θελω να δειτε ...πχ... εγω εχω καρφωσει πανω στο νομισμα μηχανηματα σε συνεχη ροη για να το υποστηριξω να κανει της σωστες διεργασιες του ... θα μπορουσα καλλλιστα να εχω γυριζει τα μηχανηματα σε ενα νομισμα που μπορει να μου δωσει αποδοση (δηλαδη να κανω με τα μηχανηματα μας να κανουν οτι κανει και η coincollect και θυσαυριζει ..) η αποδοση θα μπορουσε τουλαχιστον να μας πληρωσει το ρευμα !!!...Αλλα εμεις επιλεγουμε να μην εχουμε εσοδα παρα την επενδυση .... εδω θελω ειλικρινα να ρωτησω ....

Αν αυριο φερουν νομισμα δικο τους για τον πληρη ελεγχο των κινησεων μας και το περασουν με νομο... θα θελατε να εχω ανεξει μεχρι τοτε και να εχεται το δικαιωμα να πειτε οχι ...εχουμε δικο μας συστημα συναλαγων; ..Αν συμβει ολο αυτο... Σε ποια βαση κοστους θα μπορουμε να μιλαμε ;

Αυτο που θελω να πω ειναι απλο...ενα νομισμα για να πετυχει πρεπει να εχει αγκαλιστει απο ολους ... η επιροη σε οπιοδηποτε βαθμο στο ν αμην συμμετχει καποιος κανει κακο στο ελληνικο ψηφιακο νομισμα !

Η πληροφορια στο ιντερνετ ειναι στατικη και μονοδιαστατη , οποιος μπει πχ στο λινκ που ειχε γραψει ο πυροσβεστης θα δημιουργησει αρνητικη αποψη ...μια αποψη πολυ μακρια απο την αληθεια !!

Μπορει ο πυροσβεστης να ειχε τις καλυτερες διαθεσεις ...αλλα δυστηχως ο ανθρωπος σημερα δεν παει στα βαθια..ειμαστε κοινωνια του φαστ φουντ...

Τι καναμε λοιπον ακομα και αν ειχαμε ειλικρινης ερωτησεις ...καναμε κακο .. χωρις να το θελουμε...καθυστερουμε χωρις να θελουμε κατι που ειναι ενα πραγματικο δωρο για τον ελληνα..ενα πραγματικο οπλο!

Θα επρεπε για μενα να σε νοιαζουν αλλα πραγματα ..και οχι τα κοστη που ανακοινωθηκαν αλλα τελικα κοστιζει..που δεν κοστιζει αν διαβασεις σωστα της μεθοδους εξορυξης -ενοικιασμα - arbitraze νομισματων κοκ...καθε νεα επενδυτικη ευκαιρια θα πρεπει να μας βαζει ολους μας να διαβασουμε σωστα τι να κανουμε και τι μας συμφερει !!

Θα επρεπε να σε νοιαζει...ειναι ελληνες απο πισω ; ΕΙΝΑΙ..ειναι αποφασισμενοι να πανε μεχρι τελους ; ΕΙΝΑΙ ...ειναι το ελληνικο ψηφιακο νομισμα ενα οπλο μου κατα των τραπεζων ; ΕΙΝΑΙ ...κοκ κοκ κοκ...

Δηλαδη .. τι σημαινει ξοδευω , τι σημανει κοστος ...σε μια κοινωνια που παει ντουγρου για την μεγαλη συγκομιδη ...σε μια κοινωνια που δεν θα εχει αλλο ζωγραφιστα χαρτακια κοκ κοκ

Να θυμισω οτι εν καιρο πολεμου ενας τενεκες λαδι εκανε οσο ενα σπιτι...αρα η νοοτροπια σημερα δεν με συμφερει ...θα πρεπει να μπει σε ειδικη εξιζωση...τη ειναι συμφερον σημερα? Μεχρι χτες θα μπορουσες να πεις αγορασα αυτο 100 και το πουλησα 120... αρα εχω κερδος...σημερα που ο χρονος ειναι το ζητουμενο ..η ελευθερια σου ειναι το ζητουμενο....η ζωη σου ειναι το ζητουμενο..πως μπορεις να πεις ..εδωσα 100 ...αλλα εκοψα 10.000 ..που ΣΗΜΕΡΑ εχουν 5 .... ;;; ΣΗΜΕΡΑ... περιμενε λοιπον....γιατι εδω μιλαμε για την ζωη μας...περιμενε ..εισαι μεσα σε πολεμο...μην ρωτας ...θα νικησουμε!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Άβαταρ μέλους
OTTO
Επόπτης Δημοθοινίας
Επόπτης Δημοθοινίας

Δημοσίευση από OTTO » Κυρ 01 Μαρ 2015, 18:49

stranger έγραψε:Τι καναμε λοιπον ακομα και αν ειχαμε ειλικρινης ερωτησεις ...καναμε κακο .. χωρις να το θελουμε...καθυστερουμε χωρις να θελουμε κατι που ειναι ενα πραγματικο δωρο για τον ελληνα..ενα πραγματικο οπλο!
Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω κάθετα. Αν στη γη που πατούμε όλες οι ερωτήσεις ήταν ειλικρινείς, τότε η γη θα ήταν παράδεισος. Μην ποινικοποιείς τις ειλικρινείς ερωτήσεις, ούτε να ενοχοποιείς όποιον κάνει ειλικρινείς ερωτήσεις. Καμιά ερώτηση δεν κάνει κακό, όταν δεν εμπεριέχει εξαπάτηση και κακή βούληση.

Όσον αφορά αυτό που ονομάζεις καθυστέρηση, συγγνώμη, αλλά όταν προσπαθείς να βοηθήσεις το έθνος σου, οφείλεις να ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ το υπόβαθρο των συνελλήνων σου, το γνωστικό και συναισθηματικό τους υπόβαθρο, κλπ. Για παράδειγμα, αν κάποιος είναι αρνητικός απέναντι σε κάτι, δεν φταίει αυτός. Φταίει το σύστημα. Με το να τον ταμπελώνεις ή να τον κατηγορείς δεν βοηθάς. Οφείλεις να ξέρεις ότι είμαστε έτσι λόγω του συστήματος, και αυτό να το συνυπολογίζεις στα σχέδιά σου. Αν κάποιες ερωτήσεις κάνουν "κακό" όπως είπες, αυτό είναι αποτέλεσμα των μεταβλητών του συστήματος που επηρεάζουν τον καθένα μας, και όχι φταίξιμο του ατόμου που έκανε την ερώτηση.
Θα επρεπε για μενα να σε νοιαζουν αλλα πραγματα ..και οχι τα κοστη που ανακοινωθηκαν αλλα τελικα κοστιζει..που δεν κοστιζει αν διαβασεις σωστα της μεθοδους εξορυξης -ενοικιασμα - arbitraze νομισματων κοκ...καθε νεα επενδυτικη ευκαιρια θα πρεπει να μας βαζει ολους μας να διαβασουμε σωστα τι να κανουμε και τι μας συμφερει !!
Προσωπικά, επειδή μου αρέσει να σκέφτομαι ΠΟΛΥΠΑΡΑΓΟΝΤΙΚΑ, με νοιάζουν ΤΑ ΠΑΝΤΑ. Κάθε όψη του νομίσματος, κάθε παράγοντας, κάθε γωνία. Δεν μου αρέσει να βγάζω αυθαίρετα καμία μεταβλητή από το παιχνίδι. Συνεπώς με νοιάζει ΚΑΙ το κόστος.

Σχετικά με το πόσο κοστίζει, καλό θα ήταν να μας πεις πόσο κοστίζει σε ένα άτομο σαν τον πυροσβέστη (από άποψη οικονομικών δυνατοτήτων). Ναι, αν είχες από πριν υπολογιστή δεν χρειάζεται να αγοράσεις κάτι, αλλά τι θα παράγεις με ένα λαπτοπτάκι του 2008 ή ένα κουτί του 2006; Ένα νόμισμα κάθε μήνα; Ψίχουλα;

Επίσης, οι λέξεις "επένδυση" και "δεν κοστίζει" είναι εκ φύσεως αντιφατικές. Δεν υπάρχει επένδυση χωρίς ρίσκο (οικονομικό), άρα κόστος, τουλάχιστον αρχικό κόστος. Γι αυτό το αρχικό κόστος μιλώ, και όχι για το αν αξίζει διότι μελλοντικά θα μας σώσει.
Θα επρεπε να σε νοιαζει...ειναι ελληνες απο πισω ; ΕΙΝΑΙ..ειναι αποφασισμενοι να πανε μεχρι τελους ; ΕΙΝΑΙ ...ειναι το ελληνικο ψηφιακο νομισμα ενα οπλο μου κατα των τραπεζων ; ΕΙΝΑΙ ...κοκ κοκ κοκ...
Δεν αμφισβητώ τίποτα από αυτά που λες. Αλλά δεν θα αμφισβητήσω και την κρίση μου για να μην αμφισβητήσω άλλους συναγωνιστές και συνέλληνες. Δεν μπορώ να πουλήσω την κρίση μου. Δέχομαι το καλοπροαίρετο αγώνα που κάνεις, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν φοβάμαι ότι κάπου άθελά σου κάπου κάνεις λάθος. Και δεν μου έχεις δώσει καμία πληροφορία, καμία γνώση που να με πείθει ότι ακολουθείς την καλύτερη δυνατή οδό.

Και μην ζητάς να κλείσω τα μάτια, και να πω ότι θα ακολουθήσω το νόμισμα. Πρέπει να με πείσεις για να το ακολουθήσω. Κι αν αυτό που λέω και κάνω το θεωρείς κουσούρι μου, πρέπει να ξέρεις ότι αυτό το κουσούρι είναι αποτέλεσμα βιωμάτων μου, άρα επηρρειών των μεταβλητών του συστήματος προς εμένα, άρα δεν πρέπει να κατηγορήσεις εμένα για τις επιλογές μου, αλλά το σύστημα. Κι αν σε ενδιαφέρει η αφύπνηση του ατόμου μου, θα πρέπει να με πείσεις, ώστε να αφυπνιστώ.
Δηλαδη .. τι σημαινει ξοδευω , τι σημανει κοστος ...σε μια κοινωνια που παει ντουγρου για την μεγαλη συγκομιδη ...σε μια κοινωνια που δεν θα εχει αλλο ζωγραφιστα χαρτακια κοκ κοκ
Σε αυτό δεν διαφωνώ, αλλά θα έπρεπε να το πεις από την αρχή (πριν μήνες δηλαδή).
εισαι μεσα σε πολεμο...μην ρωτας ...
Εδώ ίσως να μην σε κατάλαβα, αλλά σε περίπτωση που κυριολεκτείς, απλά σου υπενθυμίζω ότι η ερώτηση προηγείται της αλήθειας. Χωρίς ερώτηση δεν μαθαίνεις την αλήθεια.
~ Ο ΑΓΑΜΗΤΟΣ ~
Άβαταρ μέλους
stranger
Φρεσκαδούρα
Φρεσκαδούρα

Δημοσίευση από stranger » Κυρ 01 Μαρ 2015, 21:40

Ειλικρινα δεν εχω το χρονο να μιλαω για να μιλαω ...δεν εχω τον χρονο να εχω αντιπαραθεσεις που με τον ευπλαστο λογο μπορει να παραμενει αεναος ...δηλαδη δεν προλαβαινω να καλυψω χουγια ... ουτε να νικησω εγωισμους ...ουτε θελω να "ψησω" κανεναν ..ιδιως οταν οσα λεω δεν ειναι κρυφη πληροφορια ...!

Ειμαι εδω και μιλαω για κατι το οποιο απο μονο του θα επρεπε να ειναι μια τεραστια περηφανεια ... Αυτη την στιγμη συγκρατουμε ειλικρινα να μην βρισω..αυτος ειμαι τι να κανω!

Να σε πεισω για κατι που προσπαθησαν 100.000 ανθρωποι και το πετυχαν μονο 300 ....και στην ελλαδα κανεις?

Αν δεν γνωριζετε τι ειναι ενα κρυπτονομισμα σε βαθος σας παρακαλω ΕΛΕΟΣ ...σταματηστε να εχετε κριση με στυλ ..ειδημονα !!!!!!!!

Ειπα καποια πραγματα και σαν παιδαικια θα συνεχισουμε την συζητηση απλα για να δουμε ποιος θα τα πει καλυτερα...αν ηταν να ειχα χρονο να αναλυσω ολες τις αποψεις του καθενα και ολα τα χουγια των παραξενων δεν θα εκανα τιποτα αλλο απο το να γραφω ...!

Αυτα... με τα νευρα μου δεν μπορω να δωσω απαντησεις σε ηδη απαντημενα θεματα ....

Δεν μου αρεσουν τα φορουμ ....και ο λογος ειναι ακριβως αυτος..η αεναη αποψη ... η δικια μου αποψη εναντια στην αποψη του αλλου ....μια ζωη να μιλαμε ..και κανεις να μην εχει αποδειξη ..πραξη κοκ... αν δεν σου κολαει καποιος ..αν δεν σου κανει αυτο που σου χαριζει ...αν δεν μπορεις να καταλαβεις ..αν εχεις διαφορετικη αποχη ...αν δεν σου εκανε το χαμογελο του ...αν βρωμανε τα ποδια του..αν επρεπε ο κοσμος να ειναι τετραγωνος....\

Δεν βλεπεται οτι ετσι δεν βγαινει ουσαι και οτι πρεπει καποια στιγμη να δοθουν νεες συμβασεις αληθειας ....; Ολα μου μυριζουν ολα μου βρωμανε δεν βγαινει καπου... βγαινει σε τελμα ...ενα μονιμο τελμα φαμφαρολογιας ...πραξεις ....εχετε πραξεις ; Εγω εχω στραβεες ..... λαθος ..δεν με νοιαζει ...εχω πραξεις ...θες να μου πεις κατι για τους σκοπους μου; να μου πεις αν ειναι καλοι η οχι ; καντο ..να δεχτω οτι θες ....αλλα ασε κατω οσα δεν γνωριζεις ....οσα δεν εχεις γνωση μεσα στα κυταρα σου μην το πιανεις ..ΓΙΝΕ ΑΜΕΜΠΤΟΣ ΣΤΟΝ ΛΟΓΟ ΣΟΥ ΑΝΘΡΩΠΕ ...και δεν το λεω σε εναν αλλα σε ολους μας και πρωτα σε μενα ...

Εγω μιλαω μονο για αυτα που τα κυταρρα μου τα πιστευουν απολυτα ...και αυτα δεν εμπεριεχουν κριτικη του ειδους κουτσομπολιου...απλα γιατι αυτα ειναι....αυτα μπορω αυτα ειναι...αυτο τον πινακα βγαζω ....ετσι με αυτα τα χρωματα ...ειτε σε αρεσει ειτε οχι ...αν θες παρτον χαρισμα αν θες αστον....αλλα μην επηρεαζεις και αλλους να μην δεχθουν το ΧΑΡΙΣΜΑ...γιατι δεν εισαι θεος να γνωριζεις αν σε 30 χρονια αυτος ο πινακας κοστιζει πολλα!
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από doctormarkon » Κυρ 01 Μαρ 2015, 21:58

Δεν καταλαβαίνω γιατί έχεις νεύρα.
Μιλάς για κάτι καινούργιο και για να το εφαρμόσουμε πρέπει να το συζητήσουμε.
Δεν έχουμε όλοι τις ίδιες γνώσεις τεχνολογίας.
Συζητήσαμε για το πως μπορεί να γίνει.
Αλλά ακόμα δεν έχω καταλάβει τίποτα.

Έχεις την τάση να μιλάς για κάτι και να το κόβεις.
Όσοι δεν καταλαβαίνουν τη συνέχεια και τις λεπτομέρειες αισθάνονται για μια στιγμή σαν μαλάκες.
Αλλά αυτό δε σημαίνει ότι είναι κιόλας.

Αν εσύ πιστεύεις ότι είναι πίστευέ το δεν θα σου αλλάξουμε τη γνώμη.
Άβαταρ μέλους
OTTO
Επόπτης Δημοθοινίας
Επόπτης Δημοθοινίας

Δημοσίευση από OTTO » Κυρ 01 Μαρ 2015, 21:59

stranger έγραψε:καλυψω χουγια ... ουτε να νικησω εγωισμους
Σου είπα πως τα "χούγια" και τους "εγωισμούς" θα έπρεπε να τα βλέπεις ως παρενέργειες της δράσης του συστήματος της χέστρας ανά τους αιώνες, και όχι ως προσωπικά κουσούρια του καθενός.
stranger έγραψε:Αυτη την στιγμη συγκρατουμε ειλικρινα να μην βρισω..αυτος ειμαι τι να κανω!
Και καλά κάνεις, διότι το φόρουμ μας έχει κάποιους κανόνες, τους οποίους μπορείς να διαβάσεις εδώ: http://www.ideografhmata.gr/forum/viewt ... p=212#p212

:thumb:
stranger έγραψε:Αν δεν γνωριζετε τι ειναι ενα κρυπτονομισμα σε βαθος σας παρακαλω ΕΛΕΟΣ ...σταματηστε να εχετε κριση με στυλ ..ειδημονα !!!!!!!!
Αν δεν γνωρίζουμε, εσύ που μας καλείς να ασχοληθούμε με αυτό για το καλό του τόπου, θα έπρεπε να μας είχες δώσει τέτοια πληροφόρηση, ώστε να μην μπορείς τώρα να πεις ότι δεν γνωρίζουμε τι είναι κρυπτονόμισμα. Τόσο απλά. Αν δεν γνωρίζουμε, αυτό σημαίνει ότι κι εσύ δεν μας πληροφόρησες κατάλληλα.

Δηλαδή τι;;; Μας καλείς να νιώσουμε περήφανοι για κάτι που δεν γνωρίζουμε, αλλά και που ο ίδιος σου δεν κάνεις κάτι για να γνωρίσουμε;

Εκτός κι αν δεν καλείς όλους τους συνέλληνές σου να αγκαλιάσουν το κρυπτονόμισμα, αλλά μόνο εκείνους που ασχολήθηκαν και έμαθαν τι είναι από μόνοι τους. Πόσοι είναι αυτοί οι συνέλληνές μας; 10.000;;; !00.000;;; Πόσοι;
stranger έγραψε:αλλα μην επηρεαζεις και αλλους να μην δεχθουν το ΧΑΡΙΣΜΑ...γιατι δεν εισαι θεος να γνωριζεις αν σε 30 χρονια αυτος ο πινακας κοστιζει πολλα!
Έκανα εγώ ποτέ κάτι τέτοιο; :dunno:
~ Ο ΑΓΑΜΗΤΟΣ ~
Άβαταρ μέλους
promitheas14
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Έδωσε Likes: 13 φορές
Έλαβε Likes: 20 φορές

Δημοσίευση από promitheas14 » Δευ 02 Μαρ 2015, 00:54

Δέν ἔχω ἐμπλακεῖ στίς συζητήσεις, καί δέν ἔχω πάρει θέση.
Μέ ἀφορμή ὅμως τό παρακάτω δημιοσίευμα
http://www.katohika.gr/2015/03/ta-sigxaritiria-mu.html
ὀφείλω νά ἐπισημάνω μία ἐξόφθαλμη ἀντίφαση:
Τίς πρῶτες μέρες μετά τίς ἐκλογές βγῆκε ὁ κατοχικός καί ἀσκοῦσε δριμεία κριτική στόν ΣΥΡΙΖΑ χωρίς νά ὑπάρχουν οἱ ἀρνητικές ἐνδείξεις πού ἀκολούθησαν: Lazard, Παναρίτη, παλινωδίες Βαρουφάκη (70-30% ἤ 0%), ἐκλογή Παυλόπουλου, περιεχόμενο συμφωνίας Eurogroup, e-mail Βαρουφάκη κτλ.
Σήμερα, μετά ἀπό ὅλες τις ἐνδείξεις πού ἀνέφερα, καί ἀρκετές ἄλλες, βλέπω μία μεταστροφή τοῦ Κατοχικοῦ πού συνοψίζεται στό: "θά σᾶς φάει ἡ γκρίνια, ἐνῶ ἔπρεπε νά χαίρεστε μέ τίς προσπάθειες πού γίνονται".

Εἰλικρινά γιά μένα καί οἱ δύο θέσεις εἶναι σκληρά φάουλ: Ἐκεῖ πού ἔπρεπε νά περιμένη νά δεῖ ἐνδείξεις βγῆκε κακοπροαίρετα καί ἐπιτέθηκε στόν ΣΥΡΙΖΑ, ἐνῶ τώρα πού ὅλες οἱ ἐνδείξεις δείχνουν πούλημα καί πλυντήριο τῶν παλιῶν μνημονίων, λέει ἀχάριστους ὅσους ἀσκοῦν κριτική. Ἐκτός κι ἄν δέν κατάλαβα τό πνεῦμα τοῦ τελευταίου δημοσιεύματος καί ζητῶ προκαταβολικά συγγνώμη.
Στόν βαθμό ὅμως πού κινεῖται στήν λογική τῆς θετικῆς ματιᾶς πρός τήν κυβέρνηση, τό βρίσκω ἀνερμάτιστο.
Δέν γνωρίζω τί ὑποδεικνύει κάθε φορά ὁ "ἀγαθός δαίμων" τοῦ κατοχικοῦ, ὅμως τόν βρίσκω πολύ "κουκουρούκου" γιά πνευματικό ὁδηγό.
Οἱ ἀπόψεις αὐτές ἀφοροῦν ἀποκλειστικά ἐμένα καί δέν βαρύνουν κατά κανέναν τρόπο τό ἱστολόγιο τῶν Ἰδεογραφημάτων.
Ὄποιος ἐλεύθερα συλλογᾶται, συλλογᾶται καλά.
Ρήγας Βελεστινλῆς
Άβαταρ μέλους
axinosp
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από axinosp » Δευ 02 Μαρ 2015, 00:59

εκπληκτικό άρθρο στα Κατοχικά
Τα συγχαρητήριά μου...
http://www.katohika.gr/2015/03/ta-sigxaritiria-mu.html
.....

Συγχαρητήρια σε όσους κατάφεραν τον ενθουσιασμό για την ανατροπή του παλιού να τον μετατρέψουν στον (αντιδημοκρατικό) σκεπτικισμό του "όλοι ίδιοι είναι"

Συγχαρητήρια σε όσους κατάφεραν την ελπίδα για καλύτερες μέρες να τη μετατρέψουν σε μιζέρια.

Συγχαρητήρια σε όσους κατάφεραν να τσιμεντώσουν τα χαμόγελα που είχαν αρχίσει να σκάνε στα πρόσωπα των Ελλήνων.

Όταν τα λαμόγια θα ξαναπάρουν την εξουσία (που, χάρη σε σας, θα γίνει πολύ γρήγορα), κανονικά θα πρέπει να σας δώσουν και... υπουργείο για τη βοήθειά σας! Οι θεωρίες σας για "ξεπούλημα", για άνευ όρων παράδοση, για "λιώσιμο", για "κωλοτούμπα", για κοροϊδία και εμπαιγμό έβγαλαν αποτέλεσμα:

Δικαιώσατε το αφήγημα των μνημονιακών, ότι τάχα δεν υπάρχει παραμονή στην Ευρωζώνη χωρίς Μνημόνιο.

Και αυτό συνεπάγεται την πολιτική αθώωσή τους, με δεδομένο ότι η ελληνική κοινωνία επιθυμεί πλειοψηφικά την παραμονή στην ευρωζώνη και άρα συμπεραίνεται πως "Δε γινόταν αλλιώς για να παραμείνουμε στην Ευρωζώνη, άρα καλώς έπραξαν Παπανδρέου, Σαμαράς και Βενιζέλος".

Άρα, άκυρες κι οι εξεταστικές επιτροπές, άκυρες κι οι προδοσίες και όλα τα σχετικά.

Τα καταφέρατε.

Προσφέρατε σπουδαίες υπηρεσίες στη χώρα.

Η ιστορία του τόπου θα σας το χρωστάει.

Τα συγχαρητήριά μου.
Το έκανα κοινοποίηση και στον Καζάκη
με την σημείωση "Όταν σε παινεύει ο εχθρός, ψάξε να βρεις το λάθος σου "
https://twitter.com/AdonisGeorgiadi/sta ... 9253547008
"Πᾶν γὰρ ἑρπετὸν πληγῇ νέμεται." Ηράκλειτος"
Μετάφραση :Κάθε τι που έρπει εξουσιάζεται με χτυπήματα !!
Με απλά λόγια Ερπετοειδείς έχετε να φάτε, πολύ στυλιάρι από τους Έλληνες!!
Με λάθος λαό τα βάλατε!!
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Γενικα-Ελεύθερο βήμα”