Είναι κακό να μένεις με τους γονείς σου?

Περί ανέμων και υδατων
προσώπων και πραγμάτων
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος
Φύλο: Γυναίκα
Έδωσε Likes: 347 φορές
Έλαβε Likes: 452 φορές

Είναι κακό να μένεις με τους γονείς σου?

Δημοσίευση από doctormarkon » Παρ 31 Ιαν 2014, 22:43

Βρήκα αυτό το κατάπτυστο άρθρο και σκέφτηκα να συζητήσουμε το θέμα.

http://thesecretrealtruth.blogspot.com/ ... _8438.html

Δεν είμαι απόλυτα υπέρ η κατά του να μένει κανείς με τους γονείς του ακόμα και σε ηλικία άνω των 30.

Είναι θέμα επιλογής και ότι γνώμη και αν έχει κανείς είναι σεβαστή.

Αλλά δεν είναι καθόλου σεβαστό να βρίζει ένα άρθρο εκείνον που για οποιοδήποτε λόγο επιλέγει να μένει με τους γονείς του.

Και δεν είναι μόνο αυτό το άρθρο αλλά και στα βοθροκάναλα εν μέσω κρίσης ακούς μομφές για νέους που μένουν με τους γονείς τους και για εκείνους που δεν παίρνουν το δισάκι στον ώμο να πάνε μετανάστες σε κάποια άλλη χώρα.

Δεν το βλέπω για πρώτη φορά. Παρόμοια έχω ακούσει εδώ και 4 χρόνια.
Που το πάνε τελικά?
Μη σκοτώνετε τα κουνούπια. Αλλοι σας πίνουν το αίμα
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Re: Είναι κακό να μένεις με τους γονείς σου?

Δημοσίευση από Divine Sinner » Παρ 31 Ιαν 2014, 23:10

Σχολιάζω πάνω στον τίτλο σου.
Ναι είναι κακό. ειναι κακό για εσένα γιατί δεν ανεξαρτητοποιείσαι πλήρως. Είναι κακό και για τους γονείς σου επειδή αφήνονται σε σένα και δεν μπορούν να φανταστούν οτι λείπεις. είναι δηλαδή ψυχικός ευνουχισμός.
Πολλές φορές το επιβάλουν οι ίδιες οι μητέρες εκβιαστικά (μέσω των τύψεων) στο παιδί. οι μπαμπάδες όχι τόσο.
Είναι κακό αλλά όχι κατακριτέο. γιατί μπορεί να το επιβάλουν οι συνθήκες που είναι άλλη καραμέλα. Εγώ έμενα με τους γονείς μου μέχρι να πεθάνουν. δεν το θελα αλλα τα χρόνια προβλήματα υγείας τους, μου το επέβαλαν.
Δεν κράτησε πολύ βέβαια αυτό. και αν θες την αληθεια. οσο κυνικό και αν ακουστεί. νιώθω πιο ελεύθερος. για την ακρίβεια. νιωθω σκέτο ελεύθερος.
Άβαταρ μέλους
alkinoos
Επίτιμος
Επίτιμος
Φύλο: Άνδρας
Έδωσε Likes: 84 φορές
Έλαβε Likes: 92 φορές

Δημοσίευση από alkinoos » Παρ 31 Ιαν 2014, 23:33

τι φρούτο άρθρο είναι τούτο :dunno: :lol: :lol:

Δεν αξίζει να σχολιαστεί...
"Ο ύπνος του σώματος έγινε ξύπνημα της ψυχής και το κλείσιμο των ματιών αληθινή όραση, και η σιωπή μου εγκυμονούσε το καλό, και η διατύπωση του λόγου μου έγινε δημιούργημα αγαθό" Ερμής Τρισμέγιστος

Δεν στηνω καινούργια είδωλα εγώ, τα παλιά ας μάθουν τι τους στοιχίζει το να έχουν ξύλινα πόδια - Νιτσε @ Ιδε ο άνθρωπος

Ήρθαν ντυμένοι φίλοι αμέτρητες φορές οι εχθροί μου το παμπάλαιο χώμα πατώντας και το χώμα δεν έδεσε ποτέ με τη φτέρνα τους - Ελυτης
Άβαταρ μέλους
Eva Luna
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων

Δημοσίευση από Eva Luna » Σάβ 01 Φεβ 2014, 00:34

Divine Sinner έγραψε:Σχολιάζω πάνω στον τίτλο σου.
Ναι είναι κακό. ειναι κακό για εσένα γιατί δεν ανεξαρτητοποιείσαι πλήρως. Είναι κακό και για τους γονείς σου επειδή αφήνονται σε σένα και δεν μπορούν να φανταστούν οτι λείπεις. είναι δηλαδή ψυχικός ευνουχισμός.
Πολλές φορές το επιβάλουν οι ίδιες οι μητέρες εκβιαστικά (μέσω των τύψεων) στο παιδί. οι μπαμπάδες όχι τόσο.
Είναι κακό αλλά όχι κατακριτέο. γιατί μπορεί να το επιβάλουν οι συνθήκες που είναι άλλη καραμέλα. Εγώ έμενα με τους γονείς μου μέχρι να πεθάνουν. δεν το θελα αλλα τα χρόνια προβλήματα υγείας τους, μου το επέβαλαν.
Δεν κράτησε πολύ βέβαια αυτό. και αν θες την αληθεια. οσο κυνικό και αν ακουστεί. νιώθω πιο ελεύθερος. για την ακρίβεια. νιωθω σκέτο ελεύθερος.
Σχετικα με την ελευθερια αυτη, λεει η Νανα Παλαιτσακη εδω:
Πιστεύω ότι ενηλικιωνόμαστε και απελευθερωνόμαστε όταν θάβουμε τους γονείς μας. Μπορεί να σοκάρω, αλλά μου το είχε πει η Μαλβίνα, όταν η μητέρα μου ήταν άρρωστη και νόμισα ότι «έκανε παρηγοριά στον άρρωστο».
Όταν έφυγε η μητέρα μου, μέρα με την μέρα ένιωθα παράλληλα με το πένθος και μμμμ… μια αίσθηση ελευθερίας και όσο περνούσε ο καιρός, επιβεβαιωνόταν η Μαλβίνα.
**Έχεις τα πινέλα, έχεις τα χ ρώματα. Ζωγράφισε τον κόσμο και μπες μέσα**
Άβαταρ μέλους
Τάλως
"Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης
Έλαβε Likes: 2 φορές

Δημοσίευση από Τάλως » Σάβ 01 Φεβ 2014, 09:07

Divine Sinner έγραψε:Σχολιάζω πάνω στον τίτλο σου.
Ο λογος που εμεινες ηταν απολυτα λογικος και καλα εκανες

το προβλημα ειναι οταν συμβαινει για τον πρωτο λογο που ειπες και συμφωνω
δυστυχως τα τελευταια χρονια ετσι εχει μαθει μια μεγαλη μεριδα των νεων
αρα? θα ειναι ετσι στην αναμονη μεχρι να τους "κατσει" η δουλεια που ονειρευονται η μεχρι να παραδεχθουν οτι δεν παει αλλο
οταν πλεον ειναι 35+ .

Οταν ζεις χωρις την σκεπη αυτη τοτε εισαι αναγκασμενος οχι να περιμενεις εξ ουρανου τη δουλεια που ονειρευεσαι
αλλα παλευεις γινεσαι ποιο γεναιος στη ζωη ωριμαζεις και στη σκεψη και στην αντιληψη
γενικα οταν δεν σκληραγωγεισαι απο νεαρη ηλικια μετα το σωμα δεν μπορει να ειναι παραγωγικο

εγω απο δικη μου εμπειρια αυτο εχω δει
οχι απο τον εαυτο μου γιατι μπορει να ειμαι υποκειμενικος
αλλα βλεποντας φιλους που καποιοι μενουν με τους γονεις τους και αλλους που ζουν μονοι τους
παιδια που εχουν ερθει απο αθηνα και αλλα μερη της Ελλαδας εδω κατω 24 26 ετων ανδρες και γυναικες
γιατι αυτοι ειναι ΑΝΔΡΕΣ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ οχι παιδια και πραγματικα διαφερουν
Εἶσ' Ἕλληνας; Τί προσκυνᾶς; Σηκώσου ἀπάνω! Ἐμεῖς καὶ στοὺς θεοὺς ὀρθοὶ μιλοῦμε..

[img]http://www.afroditishobby.gr/datafiles/498.jpg[/img]

[img]http://s12.postimg.org/pm4kknyzd/copy.j ... 1364828493[/img]

http://www.youtube.com/watch?v=8F_Z060Wlck
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από doctormarkon » Σάβ 01 Φεβ 2014, 09:17

Γιατί αλκίνοε?

Τα κακά σχολιάζονται.
Τα καλά λέμε τι καλά που είναι.

Βάζω για σχολιασμό τα κατάπτυστα και όχι τα καλά.
Προπαντός όταν ακολουθούν το δρόμο της επίσημης δημοσιογραφίας και την προπαγάνδα για να εκμεταλλευτούν υπάρχουσες καταστάσεις της ελληνικής κοινωνίας και να τις κρίνουν ως απολίτιστες και τριτοκοσμικές σε σχέση με τις "ευρωπαικές"

Ψαρεύω άρθρα που είναι κατάπτυστα γιατί αυτά αξίζει να σχολιαστούν όχι ως προς το περιεχόμενό τους αλλά ως προς το σκοπό που εξυπηρετούν.

Από κάτι τέτοια γραφόμενα μαντεύει κανείς τα επόμενα μέτρα που θα πάρουν.
Έχω κάνει πολλές προφητείες με βάση κάτι τέτοια.
Αλλά δεν είμαι ο Παΐσιος.
Κάτι τέτοια δείχνουν πως αποσπάται η "συναίνεση"

ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ένας νέος ανεξαρτητοποιείται όταν μένει μόνος και τα βγάζει πέρα μόνος.

Άλλά αν δουλεύει σε δουλειές με 300 ευρώ για 12 ώρες και τρώει τη φάπα δεν ανεξαρτητοποιείται.
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από doctormarkon » Σάβ 01 Φεβ 2014, 09:22

Υπάρχουν δουλειές κακοπληρωμένες που όμως μαθαίνεις κάτι από αυτές και ανοίγουν δρόμους για κάτι καλύτερο.
Θα μιλήσω για μια περίπτωση ενός παλιού φίλου που ήξερε 9 ξένες γλώσσες και Αρχαία Ελληνικά ανάμεσα σε αυτές.
Δούλευε με πολύ χαμηλό μισθό σε εταιρεία που είχε σχέση με μεταφράσεις και διερμηνεία.
Έμενε με τους γονείς και ήταν 28 χρονών τότε.
Μπορούσε να βρει δουλειά με τα διπλά λεφτά.
Αλλά θα έχανε την ικανότητα να μιλά 9 γλώσσες άπταιστα.
Βρήκε μια πολύ καλή δουλειά στο εξωτερικό μετά από χρόνια.
Άβαταρ μέλους
Τάλως

Δημοσίευση από Τάλως » Σάβ 01 Φεβ 2014, 09:38

doctormarkon έγραψε:Υπάρχουν δουλειές κακοπληρωμένες που όμως μαθαίνεις κάτι από αυτές και ανοίγουν δρόμους για κάτι καλύτερο.
Εχει σχεση βεβαια και το τι δουλεια διαλεγεις να κανεις
αλλα ισως ειναι ασχετο με το που μενεις γιατι υπαρχουν και οικογενειακες δουλειες που μπορει να αρεσουν σε καποιον
Εἶσ' Ἕλληνας; Τί προσκυνᾶς; Σηκώσου ἀπάνω! Ἐμεῖς καὶ στοὺς θεοὺς ὀρθοὶ μιλοῦμε..

Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από doctormarkon » Σάβ 01 Φεβ 2014, 09:58

Εγώ έμενα με τους γονείς μου μέχρι το γάμο.
Και ο άντρας μου το ίδιο αν και οι δύο παντρευτήκαμε σε σχετικά μικρή ηλικία.

Οι άσχημες συνθήκες (τις έχω πει και αλλού) μας βγήκαν σε καλό από μια άποψη γιατί αποφύγαμε το πάνω κάτω με γονείς στο ίδιο κτίριο.
Το πάνω κάτω είναι κάτι που δημιουργεί προβλήματα.
Βέβαια υπάρχει και η "βοήθεια" όπου ο παππούς και η γιαγιά προσέχουν τα παιδιά ή τα πηγαίνουν σχολείο ή τα πηγαίνουν σε άλλες δραστηριότητες το απόγευμα όταν οι γονείς δουλεύουν.

Σε κάποια πάνελ στην TV άκουσα κάποιους να λένε ότι οι ευρωπέοι "διώχνουν" τα παιδιά από το σπίτι όταν γίνουν 18 χρονών.
Και ότι αυτό είναι πολιτισμός και είμαστε απολίτιστοι εμείς που δεν το κάνουμε.

Αλλά γιατί όλα αυτά λέγονται ΤΩΡΑ και όχι πριν το 2009 που υπήρχαν καλύτερες συνθήκες?
Τώρα τους πείραξε που οι νέοι μένουν με τους γονείς τους?
Και τι ζόρι τραβάνε?

Δεν ξέρω γιατί θα πρέπει να διώξω το παιδί μου από το σπίτι σε 4 χρόνια. Θα τρώει ξαφνικά παραπάνω όταν κλείσει τα 18?
Και γιατί να πληρώνω επιπλέον ένα νοίκι και διπλούς λογαριασμούς ΔΕΚΟ?
Και έστω ότι είχα τη δυνατότητα να το κάνω. Αν είχα δεύτερο σπίτι θα το έκανα από τώρα.
Αλλά ότι και αν επιλέξει ο γονιός ή ο νέος δεν επιτρέπεται σε καμιά περιπτωση να κατηγορεί τους άλλους ως ρεμπεσκιέδες.

Αν θυμηθώ την εποχή μου. Υπήρχαν 18ρηδες και 20ρηδες που έψαχναν για "νύφη" και μάλιστα δεν ήθελαν να δουλεύει η γυναίκα τους γιατί όπως έλεγαν ήταν ικανοί να ζήσουν οικογένεια.
Πρόκειται γι αυτούς που δεν είχαν σπουδάσει αλλά ήταν πλακάδες, μαραμαράδες, υδραυλικοί, κλπ και έβγαζαν χρήματα αρκετά ώστε να θεωρούν τους εαυτούς τους ικανούς να ζήσουν οικογένεια. Πολλοί ήταν εκείνοι που έκαναν γάμο στα 20.
Αυτό το φαινόμενο έχει εκλείψει.
Εκείνοι οι 20ρηδες ήταν πραγματικά ανεξάρτητοι είτε έμεναν με τους γονείς είτε όχι.
Ήταν ικανοί να επιλέξουν είτε να ζήσουν μόνοι, είτε να παντρευτούν είτε να μένουν με τους γονείς τους και να αποταμιεύουν χρήματα.

Τώρα στην εποχή της φτωχοποίησης κανείς δεν έχει δικαίωμα τα βρίζει τους άλλους και να τους αποκαλεί ρεμπεσκιέδες, μαμάκηδες ανίκανους δεδομένου ότι δεν βρίσκονται όλοι στην ίδια κατάσταση και για μερικούς η συμβίωση με τους γονείς είναι μονόδρομος ή έχουν να επιλέξουν ανάμεσα στη χαρτόκουτα του αστέγου και τη συμβίωση με τους γονείς.
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator
Irc ψευδώνυμο: ArELa
Έδωσε Likes: 1879 φορές
Έλαβε Likes: 2770 φορές

Δημοσίευση από ArELa » Σάβ 01 Φεβ 2014, 10:03

Δεν διάβασα όλο το άρθρο, γιατί βλέποντας την εισαγωγή του με κεφαλαία,
δεν είχα καμία διάθεση να χαλάω τα ματάκια μου για ανοησίες.

Στέκομαι σε μία αποστροφή από τα εισαγωγικά κεφαλαία
[box=]ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΡΕΜΠΕΣΚΕΔΩΝ.
ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΕΥΓΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ.[/box]

με 60% καταγεγραμμένη (όχι δηλαδή απολύτως πραγματική που αυτή μπορεί να πιάνει και πάνω από 70%) ανεργία στους νέους στην Ελλάδα των μνημονίων, θεωρεί πως η πλειονότητα των νέων έχουν τη δυνατότητα να επιβιώσουν εκτός πατρικού και να συντηρήσουν δική τους εστία και δεν το κάνουν διότι είναι ρεμπεσκέδες-βολεψάκηδες;
Πάει καλά; Σε ποια Ελλάδα ζει το άτομο, και σε ποια χρονογραμμή της Ελλάδας τέλος πάντων;
Ή μήπως υπονοεί πως είναι τόσο απαραίτητο να φυγουν απ'το πατρικό τους οι νέοι μετά την ενηλικίωσή τους, που πρέπει να το κάνουν ακόμα κι αν μείνουν άστεγοι;

Λυπάμαι που αυτό το μονομερώς σκεπτόμενο άρθρο, το οποίο δεν συνυπολογίζει καν μια υπαρκτή και πολύ σοβαρή συνισταμένη, ανέβηκε στο συγκεκριμένο μπλογκ... Το είχα υπερεκτιμήσει τελικά.

doctormarkon έγραψε:Δεν το βλέπω για πρώτη φορά. Παρόμοια έχω ακούσει εδώ και 4 χρόνια.
Που το πάνε τελικά?
Αρχικά- κρίνοντας με βάση τη δική μου οπτική/λογική/ψυχολογία, θα έλεγα "δεν ξέρω".
Επειδή όμως δεν έχουν όλοι τη δική μου οπτική/λογική/ψυχολογία, και κυρίως ούτε τις ίδιες προθέσεις που τους υποκινούν, θα έλεγα πως αυτοί που αρθρώνουν τέτοιες λογικές σε μια εποχή που οι συνθήκες διαβίωσης στην ιδιάζουσα μνημονιακή φάση που βρίσκεται η Ελλάδα, υποκινούνται από κάτι πολύ ύποπτο και έξω από εμάς. Κάτι που θέλει να επισφραγίσει την μελανή περιγραφή των (άχρηστων, τεμπέληδων και διεφθαρμένων) Ελλήνων που πρώτος ο ΓΑΠ διέδωσε απανταχού της γης, αλλά δεν κατάφερε να το "περάσει" στους ίδιους τους Έλληνες...
Θα είχα ακόμα και προσωπική περιπτωσιολογία για ν'αντικρούσω αυτή τη λογική, όπως το γεγονός ότι εγώ η ιδια την έκανα μ'ελαφρά από το πατρικό μου στα 19 κι έκτοτε δεν επανέκαμψα, ο Τζόνι άργησε λίγο παραπάνω μέχρι να παντρευτεί η αδερφή του (τα "απαραίτητα" ζητούμενα από τον αδερφό εκείνης της εποχής), αλλά ήταν αυτόνομος και αυτεξούσιος απ'τα 20, διότι ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ επέτρεπαν στη γενιά μου να το κάνει, αλλά και σήμερα, ο γιος μου την έκανε μ'ελαφρά στα 23 ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΡΙΣΗΣ και μετοίκησε στην καλαμάτα σίτι ενώ του είπαμε πως δεν έχουμε την οικονομική δυνατότητα να τον "συντηρούμε" εκεί...κι ότι η μεγάλη μου μάλλον υπάγεται σ'αυτούς που "δεν απελευθερώνονται τελείως" όπως επισήμανε η Εβαλού, αφού παρά το γεγονός ότι δουλεύει, δεν μπορεί κανείς να της καταλογίσει ρεμπεσκεδισμό και βόλεψη επειδή δε θέλει να μας αφήσει- και ειδικά τον πατέρα της που πέρασε έμφραγμα- και προτιμά να συμβάλλει οικονομικά στο σπίτι αντί να στήσει δικό της τσαρδί και να βολευτεί πραγματικά σ'αυτό. Εμείς δηλαδή δεν είμαστε Ελληνες; Τι είμαστε; Κινέζοι;
Ρε άι στον κόρακα πρωινιάτικα και πρωτομηνιάτικα, που πήγα η τρελή και άνοιξα πρώτο και καλύτερο αυτό το τόπικ για να μου γίνουν τα νεύρα κρόσια ! :P
.

Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...

τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από doctormarkon » Σάβ 01 Φεβ 2014, 10:41

Τι εννοείς Τάλως οικογενειακές δουλειές?
Οικογενειακή επιχείρηση ή δουλειές εξυπηρέτησης μίας ευρύτερης οικογένειας όπου υπάρχει αυτή.
Πληρωμή λογαριασμών γραφειοκρατικές διεκπαιρεώσεις κλπ.

Ο πεθερός μου π.χ κάνει θελήματα σε όλη την οικογένεια και όχι μόνο. Κάνει και δουλειές γειτόνων και φίλων.
Δεν τον ενοχλεί η ουρά και κάθεται μετα χαράς. Συνηθισμένος να ξυπνάει πολύ πρωί κάνει τις εξωτερικές δουλειές της οικογένειας ή ψωνίζει για ανθρώπους που λόγω κινητικών προβλημάτων ή κάποιας ασθένειας δεν μπορούν. Εκεί λειτουργεί και η γειτονιά οπότε είναι καλύτερα για όλους.

Σε κάποιες περιοχές λειτουργεί η "γειτονιά" ακόμα κυρίως σε εκείνες όπου οι άνθρωποι κατά κανόνα γεννιούνται μεγαλώνουν, γερνάνε και πεθαίνουν στο ίδιο μέρος.

Σε αυτό έχει συμβάλει το ιδιοκτησιακό καθεστώς. Είναι εκεί που συνήθως οι περισσότεροι έχουν ιδιόκτητα σπίτια.
Θα αναφέρω μερικές. Παλαιό Φάληρο, Κοκκινιά, Δραπετσώνα, Αιγάλεω σε κάποια σημεία και σε μικρότερο βαθμό το Κουκάκι και τα Πετράλωνα.
Το μόνο κοινό που έχει το Παλαιό Φάληρο με την Κοκκινιά είναι το ιδιοκτησιακό καθεστώς που περνάει από γενιά σε γενιά και δημιουργεί στενές σχέσεις με τους γείτονες και τους κατοίκους μέσα στην ίδια πολυκατοικία.
Αυτό μπορεί να συμπαρασύρει και τους νεοφερμένους στην περιοχή και να τους ενσωματώσει.

Επιδιώκεται εκ των άνω η βίαιη ανατροπή μιας προϋπάρχουσας κοινωνικής οργάνωσης και σε επίπεδο γειτονιάς και σε επίπεδο οικογένειας.
Το να σου παίρνουν το σπίτι σημαίνει εκτός των άλλων και αποκοπή από τους δεσμούς που δημιουργούνται σε κάποιες περιοχές.

Με κάτι άρθρα σαν αυτό και προπαντός με τη συνεχή επανάληψη σε κανάλια επιδιώκεται και η διάλυση της οικογένειας σαν θεσμού.

Ωραία κάποιος θα μου πει ότι η γειτονιά και η οικογένεια έχουν παρενέργειες αν υπάρχουν στενοί δεσμοί.
Δεν κρύβω ότι κάποια πράγματα με είχαν κατά καιρούς ενοχλήσει.
Για παράδειγμα το κουτσομπολιό, η γρίλιες που άνοιγαν όταν πήγαινα επίσκεψη στα πεθερικά ως αρραβωνιασμένη. Ήξεραν το θόρυβο της μηχανής γρρρρρ γρρρ του σαράβαλου και χρατς οι γρίλιες. Κουτσομπολιό σχόλια στο τι φορούσα κλπ. Όλα αυτά πρωτόγνωρα για μένα που δεν είχαμε στενές σχέσεις με τους γείτονες πέρα από καλημέρα καλησπέρα.
Στην ευρύτερη οικογένεια σε συνδυασμό με τη γειτονιά υπάρχουν κανόνες που δεν αφήνουν ένα νέο να αναπτυχθεί.

Θα μπορούσα να πω πολλά.
Ποτέ δεν μου άρεσε το κουτσομπολιό της γειτονιάς αλλά και οι στενές αντιλήψεις του σογιού, οι συμβουλές των γονέων και των θείων.
Από μικρή ήθελα να φύγω από το σπίτι αλλά ο μισθός δεν έφθανε ούτε για νοίκι.
Ήθελα την αυτονομία μου αλλά γρήγορα κατάλαβα ότι η αυτονομία στη σκέψη και στην προσωπικότητα και να μην είμαι αυτό που μοιάζει με τον μπαμπά ή με τη μαμά (όχι στην εμφάνιση αλλά στο χαρακτήρα) δεν εξαρτάται από το που μένεις κανείς.
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από doctormarkon » Σάβ 01 Φεβ 2014, 10:54

Λυπάμαι Βασούλα που σου έκανα τα νεύρα κότσια.
Κι εμένα μου γίναν κότσια και δεν μπορούσα να το καταπιώ μόνη όλο αυτό. Με έπιασαν κάτι καούρες!!!!!!!!!

Το μπλογκ δεν φταίει.

Ευτυχώς τα μπλογκ ακόμα δεν κάνουν λογοκρισία.
Ότι τους δώσεις τα βάζουν.

Και είναι καλύτερα να βλέπεις πρώτα τη χλαπάτσα στο ίντερνετ να τη διαδίδεις και να τη σχολιάζεις παρά να την πετάξουν στα μούτρα ολονών από το τελεβίζιο.

Πιστεύω ότι έχουν τους συνεργάτες τους και ρίχνουν άρθρα λαγούς για να μελετήσουν αντιδράσεις ή γι να αποσπάσουν συναινέσεις.
Μετά να το παίξουν απόσταγμα προοδευτισμού που θα απελευθερώσει τους νέους από τους καταπιεστικούς γονείς.
Ποιός ξέρει τι χλαπάτσα ετοιμάζονται να σερβίρουν.

Η χλαπάτσα θα είναι ψυριζαίικης προέλευσης.

Τι διαφορά έχει η δεξιά από την "αριστερά" τη ροζουλί?

Η δεξιά στηρίζεται στην παράδοση στην οικογένεια στην πατρίδα για να αιτιολογήσει ότι σκατό θέλει να περάσει.
Η ροζουλί αριστερά και το παλιό ΠΑΣΟΚ στηρίζεται στις ιδέες της ελευθερίας, της ανεξαρτησίας, της απελευθέρωσης από τα ταμπού για να περάσει το ίδιο σκατό.

Το σκατό είναι το ίδιο και βρωμάει το ίδιο.
Η διαφορά είναι αν σου έρχεται στη μούρη από αριστερά ή από δεξιά.

Εμείς σαν έξυπνα παιδιά πρέπει να ξέρουμε από που έρχεται το κουράδι για να σκύψουμε μπάς και το αποφύγουμε.
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator
Irc ψευδώνυμο: ArELa
Έδωσε Likes: 1879 φορές
Έλαβε Likes: 2770 φορές

Δημοσίευση από ArELa » Σάβ 01 Φεβ 2014, 11:02

doctormarkon έγραψε:Λυπάμαι Βασούλα που σου έκανα τα νεύρα κότσια.
κρόσια καλέ όχι κότσια :lol: :lol: :lol:
doctormarkon έγραψε:Το μπλογκ δεν φταίει.

Ευτυχώς τα μπλογκ ακόμα δεν κάνουν λογοκρισία.
Ότι τους δώσεις τα βάζουν.
αυτό δεν τους το δώσανε, το πήραν από άλλο μπλογκ.
(δώσανε πηγή κάτω κάτω, ένα σάιτ που λέγεται κι κι ρίκου)
doctormarkon έγραψε:ρίχνουν άρθρα λαγούς για να μελετήσουν αντιδράσεις ή γι να αποσπάσουν συναινέσεις.
στο συγκεκριμένο μπλογκ, δεν υπάρχει πεδίο να μπορείς να σχολιάσεις.
Άρα δε μελετούν αντιδράσεις, διότι δεν σ'αφήνουν ν'αντιδράσεις.
.

Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...

τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Τάλως

Δημοσίευση από Τάλως » Σάβ 01 Φεβ 2014, 11:08

doctormarkon έγραψε:Τι εννοείς Τάλως οικογενειακές δουλειές?
Οικογενειακή επιχείρηση ή δουλειές εξυπηρέτησης μίας ευρύτερης οικογένειας όπου υπάρχει αυτή.
Πληρωμή λογαριασμών γραφειοκρατικές διεκπαιρεώσεις κλπ.

Ο πεθερός μου π.χ κάνει θελήματα σε όλη την οικογένεια και όχι μόνο. Κάνει και δουλειές γειτόνων και φίλων.
Δεν τον ενοχλεί η ουρά και κάθεται μετα χαράς. Συνηθισμένος να ξυπνάει πολύ πρωί κάνει τις εξωτερικές δουλειές της οικογένειας ή ψωνίζει για ανθρώπους που λόγω κινητικών προβλημάτων ή κάποιας ασθένειας δεν μπορούν. Εκεί λειτουργεί και η γειτονιά οπότε είναι καλύτερα για όλους.
δεν μιλαω για κατι τετοιο που σε καποιον μπορει να αρεσει να κανει σαν χομπι κανοντας τη βολτα του

Αλλα για δουλειες που κανει κανεις για να βγαλει χρημα και να ζησει ειτε το ατομο του ειτε την οικογενεια του

πιχι φιλος μου με γονεις αγροτες που οι δουλειες τους πηγαιναν καλα εγινε και αυτος αγροτης
ζει τωρα με τη γυναικα του σχετικα μακρια απο τη δουλεια του
καποια βραδια μενει στους γονεις του και αλλα στο δικο του σπιτι
για να μην κανει πολλα πανω κατω
μπορει να εχει καθε μερα πολλες ωρες συναναστροφη μαζι τους αλλα συντηρει δικο του σπιτι

δεν ειναι τοσο θεμα αν κοιμασαι στο κρεβατι που σου εδωσαν οι γονεις σου
αλλα αν παραγεις τα χρηματα που χρειαζονται για να ζησεις μονος σου
και κατα ποσο και ποιες απο τις δουλειες στο σπιτι τις κανεις μονος σου

εγω προσωπκα εμεινα πρωτη φορα μονος μου φοιτητης απο τα 18 δηλα δη
και οταν γυρισα εμεινα 1 - 1,5 χρονο στο οικογενειακο μεχρι να στρωσουν καποια πραγματα
και απο τοτε μενω παντα μονος μου

αλλα και εγω και αυτος παντα βγαζαμε αυτα που ειχε ενα σπιτι αναγκη για να μην του λειπει κατι
και για να το πετυχω ειχα κανει διαφορες δουλειες χωρις να ψαχνω κατι το ιδεατο
μεχρι που ηρθε και η ωρα και εκανα αυτο πο ηθελα - αλλα μεχρι τοτε δεν περιμενα σε αναμονη ουτε
απερριψα δουλειες οποτε παντα ειχα οικονομικη ανεση(σε σχεση με καποιον που μπορει να μην εργαζονταν )

Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από doctormarkon » Σάβ 01 Φεβ 2014, 11:50

Το κατάλαβα.

Δεν είναι βέβαια απόλυτο ότι ο γιός πρέπει και καλά να ακολουθεί τη δουλειά του πατέρα του αλλά στην περίπτωση που αναφέρεις το κτήμα της οικογένειας αποτελεί ένα σκαλοπάτι για να έχει το παιδί μ8ια δουλειά χωρίς να αναγκάζεται να τρέχει και να ψάχνει.

Το κτήμα με τις συνθήκες που επικρατούν σήμερα επιτρέπει μεγάλα περιθώρια αυτονομίας χωρίς πολλούς κινδύνους σε σχέση με άλλες δουλειές.

Ακόμα και σε περίπτωση που πέφτει πείνα το κτήμα προσφέρει τα προς το ζειν.

Η αυτονομία και η ανεξαρτησία είναι μεγάλο θέμα και πολυδιάστατο.
Φυσικά δεν περιορίζεται στην οικογένεια.
Αν η οικογένεια μπορεί να προσφέρει κάποια βοήθεια στα παιδιά στο μέτρο που μπορεί γιατί να μην το κάνει?

Στην περίπτωση του αναφέρεις Ταλως προσφέρει κάποια βοήθεια στα πλαίσια της αλληλεγγύης χωρίς να καταπιέζει.
Φυσικά οι γονείς με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θέλουν να βοηθήσουν τα παιδιά τους και αυτό δεν σημαίνει ότι τα κάνουν μαμόθρεφτα.

Στην περίπτωση που αναφέρει ο Τάλως η βοήθεια είναι ουσιιαστική που οδηγεί στην ανεξαρτησία.

Τώρα αν κάποιοι κάνουν σημαία αρρωστημένες καταστάσεις για να περάσουν κάτι που θέλουν είναι χαρακτηριστικό προπαγάνδας.
Άβαταρ μέλους
alkinoos
Επίτιμος
Επίτιμος
Έδωσε Likes: 84 φορές
Έλαβε Likes: 92 φορές

Δημοσίευση από alkinoos » Σάβ 01 Φεβ 2014, 12:03

doctormarkon έγραψε:

Γιατί αλκίνοε?

Τα κακά σχολιάζονται.
Τα καλά λέμε τι καλά που είναι.

Βάζω για σχολιασμό τα κατάπτυστα και όχι τα καλά.
Προπαντός όταν ακολουθούν το δρόμο της επίσημης δημοσιογραφίας και την προπαγάνδα για να εκμεταλλευτούν υπάρχουσες καταστάσεις της ελληνικής κοινωνίας και να τις κρίνουν ως απολίτιστες και τριτοκοσμικές σε σχέση με τις "ευρωπαικές"

Ψαρεύω άρθρα που είναι κατάπτυστα γιατί αυτά αξίζει να σχολιαστούν όχι ως προς το περιεχόμενό τους αλλά ως προς το σκοπό που εξυπηρετούν.

Από κάτι τέτοια γραφόμενα μαντεύει κανείς τα επόμενα μέτρα που θα πάρουν.
Έχω κάνει πολλές προφητείες με βάση κάτι τέτοια.
Αλλά δεν είμαι ο Παΐσιος.
Κάτι τέτοια δείχνουν πως αποσπάται η "συναίνεση"

ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ένας νέος ανεξαρτητοποιείται όταν μένει μόνος και τα βγάζει πέρα μόνος.

Άλλά αν δουλεύει σε δουλειές με 300 ευρώ για 12 ώρες και τρώει τη φάπα δεν ανεξαρτητοποιείται.

Θεωρώ ,κατά την άποψη μου,πως το βλέπει μονόπλευρα ο/η αρθρογράφος,γι΄αυτό και έγραψα αυτά,εννοούσα για μένα,πως δεν αξίζει να το σχολιάσω.Βρίζει,βρίζει,βρίζει την Ελληνική νοοτροπία και την Ελληνική οικογένεια.Δεν εννοούσα ούτε στη παραμικρή υποψία για την κρίση σου και στα άρθρα που φέρνεις.Αυτό είναι που με πείραξε στο άρθρο,το διάβασα όλο, ενώ δεν βάζει και τις συγκυρίες της εποχής.Την κρίση στην συγκεκριμένη περίπτωση και τον επικείμενο θάνατο της Ελληνικής οικογένειας και πόση σημασία έχει για εμάς η οικογένεια.Με τα καλά της και τα στραβά της.Η όποια σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές οικογένειες και το πως πρέπει να λειτουργεί και να είναι η Ελληνική,για μένα προσωπικά , είναι λανθασμένη.

Υ.Γ Δεν ξέρω τι γίνεται στις πόλεις,αλλά εδώ στην επαρχία είναι διαφορετικά.Τα παιδιά κτίζουν ένα σπίτι,στο ίδιο χωριό,μένουν ξεχωριστά ,αλλά ποτέ δεν σταματούν να επισκέπτονται τους γονείς τους.Είμαι σ' ένα χωριό 600 κατοίκων που όλα τα παιδιά μένουν εδώ ,σφύζει από νεολαία,κανείς δεν θέλει να μείνει σε πόλη,παντρευόμαστε αναμεταξύ μας,εκτός από πρώτο βαθμό,και είμαστε μια χαρά.Στο καφενείο καθόμαστε παιδιά με παππούδες στο ίδιο τραπέζι..
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος alkinoos την Σάβ 01 Φεβ 2014, 12:26, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Λόγος: πρὀσθεσα το Υ.γ
"Ο ύπνος του σώματος έγινε ξύπνημα της ψυχής και το κλείσιμο των ματιών αληθινή όραση, και η σιωπή μου εγκυμονούσε το καλό, και η διατύπωση του λόγου μου έγινε δημιούργημα αγαθό" Ερμής Τρισμέγιστος

Δεν στηνω καινούργια είδωλα εγώ, τα παλιά ας μάθουν τι τους στοιχίζει το να έχουν ξύλινα πόδια - Νιτσε @ Ιδε ο άνθρωπος

Ήρθαν ντυμένοι φίλοι αμέτρητες φορές οι εχθροί μου το παμπάλαιο χώμα πατώντας και το χώμα δεν έδεσε ποτέ με τη φτέρνα τους - Ελυτης
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από doctormarkon » Σάβ 01 Φεβ 2014, 12:13

Υπάρχουν άτομα που σπέρνουν άρθρα σε διάφορα μπλογκς.
Φαίνεται φως φανάρι ότι είναι βαλτοί.

Και μόλις θυμήθηκα ένα άτομο που το έχω αναφέρει κατά καιρούς.

Τον Αλέξανδρο Βέλλιο.

Το 2010 έβγαινε και έλεγε ρεμπεσκιέδες και χαραμοφάηδες τους δημοσίους υπαλλήλους ζητώντας να απολυθούν οι χαραμοφάηδες για να καθαρίσει ο τόπος.

Μετά έβγαινε και έλεγε για κάποιους που είχαν τζιπ και πως πήραν το τζιπ και καλοπέρασαν.

Μετά είπε Πάρτε το χαμπάρι όλοι ΘΑ ΠΕΙΝΑΣΕΤΕ και αν δεν το καταλάβατε σας το ξαναλέω ΘΑ ΠΕΙΝΑΣΕΤΕ και καλά θα πάθετε.
Απευθυνόταν στον ελληνικό λαό λέγοντας τέρμα η καλοπέραση και τα πανηγύρια. Έλεγε ότι ζούσαμε μια ζωή που δεν αξίζαμε και τα κεφάλια μέσα τώρα. Ότι πρέπει να πληρώσουμε και να τιμωρηθούμε επειδή απολαύσαμε πράγματα που δεν μας άξιζαν.

Μίλησε και για μαμόθρεφτα τεμπέληδες που δεν θέλουν να φύγουν μετανάστες.

Μετά εξαφανίστηκε για λίγα χρόνια και να τος πάλι στο ΚΟΝΤΡΑ σαν κλαμμένο μ@υνί με το συμπάθειο να θλίβεται για όσα περνάει ο ελληνικός λαός για την πείνα και την ανεργία.
Βρίζει τη ΝΔούλα και στηρίζει Ψύριζα λέγοντας ότι ο Τσιριπόκο θα τα φτιάξει όλα.

Υπάρχουν κάποιοι που πιστεύουν ότι όλος ο Ελληνικός Λαός ανεξαρτήτως ηλικίας πάσχει από τη νόσο του Αλτσχαϊμερ.

Αμ δε τον θυμόμαστε και θυμόμαστε και τι έλεγε τότε.

Το κακό είναι ότι έλεγε τότε έγινε πραγματικότητα και δεν ήταν οι μπούρδες κάποιου μαλάκα αλλά παρουσιάστηκε σαν λαγός για να μας κουνήσει το δάχτυλο.

Γι αυτό σε ότι παράξενο και κατάπτυστο ακούμε δεν θα έπρεπε να μη δίνουμε σημασία.

Το βλέπω σαν απόσπαση συναίνεσης και δεν έχει σημασία αν δεν υπάρχουν σχόλια από κάτω αφού τα άρθρα κυκλοφορούν και άλλοτε αναπαράγονται άλλοτε σχολιάζονται και άλλοτε μετατρέπονται σε θέμα συζήτησης ή μεταλλάσσονται σε άλλα άρθρα με όμοιο περιεχόμενο.
Μετά το θέμα μεταφέρεται στην τηλεόραση με ψυχολόγους και άλλους ειδικούς του κώλου να λένε με επιστημονική βούλα πόσο οπισθοδρομικοί και ρεμπεσκιέδες είμαστε και ότι πρέπει να γίνουμε ευρωπέοι.

Πως αλλιώς θα πάνε τις συντάξεις στα 300 ευρώ.

Θα πουν γέρος είσαι ένα γιαουρτάκι σε φτάνει.
Ο γιός σου ρεμπεσκιές να πάει στο διάολο τι θες και τον τρέφεις.
Έχει παιδιά ο γιός και εσύ εγγόνια?
Ε ας πρόσεχε όταν έβγαζε τα μάτια του τι τα θελε τα παιδιά?

Προσοχή περνάει και αυτό.
Και περνούσε εδώ και χρόνια στην Πάνια.
Πήγαινε κάποιος με παιδιά και του έλεγε γιατί έκανες τόσα παιδιά δεν πρόσεχες?
Άβαταρ μέλους
Τάλως

Δημοσίευση από Τάλως » Σάβ 01 Φεβ 2014, 13:10

doctormarkon έγραψε: Δεν είναι βέβαια απόλυτο ότι ο γιός πρέπει και καλά να ακολουθεί τη δουλειά του πατέρα του
Και βεβαια ειναι καθαρα θεμα επιλογης
και δεν εχει σημασια αν καποιος το διαλεξει η οχι

Άβαταρ μέλους
Τάλως

Δημοσίευση από Τάλως » Σάβ 01 Φεβ 2014, 13:11

alkinoos έγραψε: Υ.Γ Δεν ξέρω τι γίνεται στις πόλεις,αλλά εδώ στην επαρχία είναι διαφορετικά.Τα παιδιά κτίζουν ένα σπίτι,στο ίδιο χωριό,μένουν ξεχωριστά ,αλλά ποτέ δεν σταματούν να επισκέπτονται τους γονείς τους.Είμαι σ' ένα χωριό 600 κατοίκων που όλα τα παιδιά μένουν εδώ ,σφύζει από νεολαία,κανείς δεν θέλει να μείνει σε πόλη,παντρευόμαστε αναμεταξύ μας,εκτός από πρώτο βαθμό,και είμαστε μια χαρά.Στο καφενείο καθόμαστε παιδιά με παππούδες στο ίδιο τραπέζι..
αυτο ειναι υγιες και αυτο ηταν στην ουσια η Ελληνικη οικογενεια

απλα παλια οι γαμοι ηταν πολυ νωρις σε σχεση με τωρα

Απάντηση

Επιστροφή στο “Γενικα-Ελεύθερο βήμα”