ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ (από 8/12/11...)

Περί ανέμων και υδατων
προσώπων και πραγμάτων
Κλειδωμένο
Άβαταρ μέλους
Exciter
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Φύλο: Άνδρας

Re: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ (από 8/12/11...)

Δημοσίευση από Exciter » Σάβ 03 Μαρ 2012, 00:28

firefightergr έγραψε:και μην ακούτε αηδίες για κακή ποιότητα πατάτας απλώς είναι η εποχή που ότι ελληνική πατάτα υπάρχει είναι λογικό να έχει υψηλά σάκχαρα,σε 0-1,5 μήνες ανάλογα τη περιοχή ξεκινά η σπορά της νέας σοδειάς και όπου ακούτε για φρέσκια μακριά και αλάργα ή φάτε τη μετά από 1 μήνα είναι τίγκα στο φάρμακο,δε μπορώ να πω περισσότερα.
Ο βασικός λόγος που γράφουμε με ψευδώνυμα και (στις ανοικτές ενότητες τουλάχιστον) δεν βάζουμε επιπλέον προσωπικά στοιχεία είναι για να μπορούμε (πιο) άνετα να γράψουμε περισσότερα. Γράψε λοιπόν όσα ξέρεις σχετικά, τα κόλπα του εμπορίου είναι σημαντικό να τα μαθαίνουμε όλοι, εν ανάγκη σε κλειστή ενότητα.

Εγώ στη λαϊκή, το τελευταίο διάστημα τουλάχιστον, όλο Νευροκοπίου παίρνω, παρεμπιπτόντως... 0,30 είχαν την τελευταία φορά που πήρα.

Και μιας και πιάσαμε τις φθηνές πατάτες, την ανακοίνωση του ΚΚΕ ενάντια στις φθηνές πατάτες την είδατε;

Για να μην ψάχνετε:
Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου για τις φθηνές πατάτες
02/03/12
Με πρωταγωνιστές τα ΜΜΕ των μεγαλοεπιχειρηματιών και την ενθάρρυνση της συγκυβέρνησης εξελίσσεται μία νέα ανήθικη εκστρατεία προπαγάνδας για την εξαπάτηση του λαού με τον κωδικό «κίνημα της πατάτας». Παίζουν και αξιοποιούν τον πόνο των φτωχών λαϊκών στρωμάτων που καθημερινά αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης.
Το λεγόμενο κίνημα της φθηνής πατάτας που προβάλλεται ως λύση ή ανακούφιση είναι σαν αυτά τα κόλπα που χρησιμοποιούν τα Super Market στο παιχνίδι των προσφορών. Είναι η συνέχεια του άθλιου κυβερνητικού εμπαιγμού ότι η ακρίβεια θα χτυπηθεί με τα «παρατηρητήρια τιμών» και τη διαφάνεια ή με τις επιτροπές ανταγωνισμού.

Η ακρίβεια που πνίγει τη λαϊκή οικογένεια οφείλεται πρώτα και κύρια στην κατακρεούργηση των μισθών, στην ανεργία, στα εξοντωτικά χαράτσια και τη βαριά έμμεση και άμεση φορολογία. Οφείλεται στα μονοπώλια και τα καρτέλ που δεσπόζουν σε όλους τους τομείς της οικονομίας. Η αισχρή ληστεία που κάνουν στη λαϊκή οικογένεια μαζί, κυβέρνηση μέσω φόρων και μονοπώλια εισαγωγής και επεξεργασίας του πετρελαίου, επαναλαμβάνεται στον ένα ή τον άλλο βαθμό σε όλους τους τομείς.

Η αλήθεια είναι ότι τα μονοπώλια όσο θα υπάρχουν θα επιβάλλουν ληστρικές τιμές και θα καθορίζουν την ποιότητα των τροφίμων, των αγροτικών προϊόντων, των φαρμάκων, της ενέργειας, και όλων όσα είναι απαραίτητα για τη διαβίωση της λαϊκής οικογένειας. Ακόμα και εκεί που βγάζουν τις επιχειρήσεις που λειτουργούν ως μεσάζοντες, το όφελος είναι γι αυτούς και όχι για το λαό που καταναλώνει.

Ο στόχος προβολής του «κινήματος της φθηνής πατάτας» είναι ίδιος με εκείνον της προβολής του λεγόμενου κινήματος των πλατειών. Αποπροσανατολισμός των μικρών φτωχών αγροτών παραγωγών, απομάκρυνσή τους από το αγροτικό κίνημα με προσανατολισμό ρήξης με τα μονοπώλια και την ΕΕ. Να μη συνειδητοποιήσουν και αγωνιστούν ενάντια στους πραγματικούς υπεύθυνους για το ξεκλήρισμά τους, τα μονοπώλια, τις μεγάλες βιομηχανίες και τις αλυσίδες Super Market που εμπορεύονται τα προϊόντα τους, ελέγχουν τις εισαγωγές. Αυτά τα μονοπώλια αξιοποιούν τα όπλα που τους παρέχει η ΕΕ με την ΚΑΠ σε βάρος και της φτωχής αγροτιάς και των εργαζομένων - καταναλωτών.

Αυτή η κατάσταση αναδεικνύει την ανάγκη άλλου δρόμου ανάπτυξης. Η χώρα έχει όλες τις προϋποθέσεις να καλύψει με επάρκεια, ασφάλεια και φθηνά, τις διατροφικές ανάγκες του λαού σε αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα καθώς και τις ανάγκες της βιομηχανίας. Ότι αυτό δεν γίνεται καταδεικνύει πόσο είναι ώριμη και επιτακτική ανάγκη να υπάρξει κεντρικός πανεθνικός σχεδιασμός. Αυτό απαιτεί να γίνουν κοινωνική λαϊκή περιουσία όλες οι επιχειρήσεις, ο φυσικός και ορυκτός πλούτος και να δημιουργηθούν παραγωγικοί συνεταιρισμοί της μικρής και μεσαίας αγροτιάς. Το μεγαλοεμπόριο και οι εισαγωγές να είναι αποκλειστική υπόθεση του κράτους. Αυτό σημαίνει αποδέσμευση της χώρας από την ΕΕ με λαϊκή εξουσία. Η συσπείρωση με το ΚΚΕ είναι μονόδρομος για να γίνει ο λαός κυρίαρχος στον τόπο του και να απολαμβάνει τον πλούτο που ο ίδιος παράγει.
http://www.kke.gr/anakoinoseis_grafeioy ... tes?morf=1

Η γνωστή λογική "ό,τι δεν ελέγχουμε το κατακρίνουμε," εξ ού και η απαξιωτική αναφορά στο κίνημα των πλατειών.

Κάποιος πάντως έφτιαξε κι αυτή την αφίσα: http://i56.tinypic.com/xkpsh1.png (είναι μεγάλο μέγεθος και δεν μπαίνει εδώ) Ίσως έπρεπε να τη βάλω στο Ιδεο-γελάμε, τεσπα.
Ἀταλαίπωρος τοῖς πολλοῖς ἡ ζήτησις τῆς ἀληθείας, καὶ ἐπὶ τὰ ἑτοῖμα μᾶλλον τρέπονται. Θουκ. Α20
Προειδοποίηση: Ό,τι γράφετε ΘΑ χρησιμοποιηθεί εναντίον σας!
ΕΤΥΜΩΣ ΕΤΟΙΜΟΣ ;)
Άβαταρ μέλους
Dread
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Irc ψευδώνυμο: Dread

Δημοσίευση από Dread » Σάβ 03 Μαρ 2012, 00:34

Το κόμμα της ..... πατάτας μιλάει για πατάτες :jerk: :jerk:

"Μας ρώτησε κανείς εμάς για να πουλήσει πατάτες μόνος του ? Ε ?? "

"Μόνο με εμάς θα γίνει η αληθινή επανάσταση !!!"

Απορώ (και από σίγμα, και από ταύ.... :lol: ), τι πίνουν εκεί στον Περισσό τόσα χρόνια ? και ακόμα περισσότερο, τι ποτίζουν και τους ψηφοφόρους τους... ???
Μαζεύτηκαν πολλοί "γνώστες" και "ειδικοί"....
Η σιωπή αυτοεπιβάλλεται σιγά-σιγά.....
Άβαταρ μέλους
Exciter
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από Exciter » Σάβ 03 Μαρ 2012, 00:55

Κι άλλη μια αφισούλα, από χρήστη του ΦΒ αυτή τη φορά, που υπογράφει ως Άναρχο Κουμμούνι

https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hp ... 4436_n.jpg
(Η εικόνα ανοίγει και σε άτομα που δεν είναι χρήστες του ΦΒ)

Οι χρήστες του ΦΒ μπορούν τα τη δουν και εδώ, με τα σχόλια (και αν θέλουν να τη μοιραστούν κιόλας):

https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... 3006904277
Ἀταλαίπωρος τοῖς πολλοῖς ἡ ζήτησις τῆς ἀληθείας, καὶ ἐπὶ τὰ ἑτοῖμα μᾶλλον τρέπονται. Θουκ. Α20
ΕΤΥΜΩΣ ΕΤΟΙΜΟΣ ;)
Άβαταρ μέλους
ostrako
Irc ψευδώνυμο: jim

Δημοσίευση από ostrako » Σάβ 03 Μαρ 2012, 00:57

exiled έγραψε:
ostraka sos έγραψε:Ωραια.Λενε οτι σε ενα διαζυγιο δεν φταιει μονο ενας.
Σε ένα διαζύγια φταίνε πάντα δύο. Αυτή και η μάνα της.
ostraka sos έγραψε:Ας χωρισουν ομως οι μεσαζοντες οπου γινετε,ομορφα και ωραια.
Τα φιλικά διαζύγια σπανίζουν. Αν και στην αγορά υπάρχουν γάμοι από έρωτα, που φέρνουν και τα πιο έντονα διαζύγια, δεν υπάρχουν.
ostraka sos έγραψε:Ας προστατευτουν οι παραγωγοι.
Αυτό πώς το εννοείς ακριβώς;
Ειναι δυσκολο να νοιωσει προστατευμενος.Να βρισκει το δικιο του βρε αδελφε.Αν λυνοταν αυτο ευκολα, τοτε θα μιλουσαμε για αλλα.Λεω να παω να ζητησω θεση παγκου,να πουλω τα οστρακα μου απευθειας στον καθενα.Αντε να δω τι Γολγοθας χρειαζεται.Θα εχω νεα τις επομενες μερες.Ειμαι και πολυ περιεργος να δω τι θα αντιμετωπισω. :lol: :lol:
Η ΠΟΝΗΡΙΑ ΑΔΥΝΑΤΗ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΕΤΗ, ΕΝΩ Η ΑΡΕΤΗ ΔΥΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΝΗΡΙΑ
Άβαταρ μέλους
Exciter
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από Exciter » Σάβ 03 Μαρ 2012, 01:03

ostraka sos έγραψε:Ειναι δυσκολο να νοιωσει προστατευμενος.Να βρισκει το δικιο του βρε αδελφε.Αν λυνοταν αυτο ευκολα, τοτε θα μιλουσαμε για αλλα.
Αυτό κάν'το όσο πιο λιανά μπορείς, να καταλάβω πως εννοείς και το "προστετευμένος" και το "δίκιο". Δεν πιστεύω πάντως να εννοείς το δίκιο με την έννοια των δικαστηρίων, όταν ζούμε στη χώρα της εκ των πραγμάτων αρνησιδικίας. Για την εν γένει κακή γραφειοκρατία, τα είπαμε και στον καφέ... 'εσε μέσα.
ostraka sos έγραψε:Λεω να παω να ζητησω θεση παγκου,να πουλω τα οστρακα μου απευθειας στον καθενα.
Το καλύτερο που έχεις να κάνεις, κατά τη γνώμη μου.
ostraka sos έγραψε:Αντε να δω τι Γολγοθας χρειαζεται.Θα εχω νεα τις επομενες μερες.Ειμαι και πολυ περιεργος να δω τι θα αντιμετωπισω. :lol: :lol:
Κράτα μας ενήμερους... σου προτείνω ν'ανοίξεις και χωριστό νήμα, χωριστό και από το προσωπικό σου στίγμα, σαν ημερολόγιο σχετικά. Και καλή τύχη. Θα τη χρειαστείς!
ΕΤΥΜΩΣ ΕΤΟΙΜΟΣ ;)
Άβαταρ μέλους
ostrako

Δημοσίευση από ostrako » Σάβ 03 Μαρ 2012, 01:08

firefightergr έγραψε:
ostraka sos έγραψε:
exiled έγραψε:Είχα σκεφτεί και εγώ να το βάλω εδώ στην επικαιρότητα, αλλά κατέληξα ότι εκεί ταίριαζε καλύτερα... αφού έχουμε νήματα, να μην τα χώνουμε όλα στην επικαιρότητα.

Σε ό,τι αφορά τους μεσάζοντες στο κύκλωμα διανομής τροφίμων, εγώ θα πω ότι έχω βαρεθεί τις μισές αλήθειες.

Είναι άλλο πράγμα να έχεις κλείσει τιμή απ'όταν σπέρνεις και να πουλάς χονδρική στο χωράφι σου, και άλλο πράγμα να πουλάς λιανική 500, χιλιόμετρα μακρυά, σε ό,τι τιμή έχει τότε η αγορά. Τελείως άλλο.
Ωραια.Λενε οτι σε ενα διαζυγιο δεν φταιει μονο ενας.Ας χωρισουν ομως οι μεσαζοντες οπου γινετε,ομορφα και ωραια.Ας προστατευτουν οι παραγωγοι.
η τιμή ποτέ δε κλείνεται από όταν σπέρνεις,πάντα υπάρχει η αβεβαιότητα γιατί εξαρτάσαι από τις καιρικές συνθήκες και τις ασθένειες-προσβολές εντόμων,δεν είναι σίγουρο αν υπάρξει καν παραγωγή,η τιμή καθορίζεται από τις εκάστοτε "συνθήκες" της αγοράς οι οποίες διαμορφώνονται ανάλογα με δυό καραβιές από την Αίγυπτο ή πολλές νταλίκες Γερμανίας (ναι η γερμανική πατάτα είναι φθηνή γιατί επιδοτείται και γιατί κρατάνε τις μικρές και εξάγουν τις μεγάλες).

και μην ακούτε αηδίες για κακή ποιότητα πατάτας απλώς είναι η εποχή που ότι ελληνική πατάτα υπάρχει είναι λογικό να έχει υψηλά σάκχαρα,σε 0-1,5 μήνες ανάλογα τη περιοχή ξεκινά η σπορά της νέας σοδειάς και όπου ακούτε για φρέσκια μακριά και αλάργα ή φάτε τη μετά από 1 μήνα είναι τίγκα στο φάρμακο,δε μπορώ να πω περισσότερα.
Στα οστρακα φιλε μου fire η τιμη εχει αφετηρια την τιμη που καθοριζει η εξαγωγη.ΟΙ Ιταλοι εχουν την τιμητικη τους θεση.Βεβαια απο το 1991 [1500 δραχμες]- 2012, 5 ευρω.Ειπα αφετηρια για να ειμαι δικαιος.Καθε περιοχη οριζει και λιγο μεγαλυτερες τιμες λογω σπανιοτητας του προιοντος.
Η ΠΟΝΗΡΙΑ ΑΔΥΝΑΤΗ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΕΤΗ, ΕΝΩ Η ΑΡΕΤΗ ΔΥΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΝΗΡΙΑ
Άβαταρ μέλους
ostrako

Δημοσίευση από ostrako » Σάβ 03 Μαρ 2012, 01:38

exiled έγραψε:
ostraka sos έγραψε:Ειναι δυσκολο να νοιωσει προστατευμενος.Να βρισκει το δικιο του βρε αδελφε.Αν λυνοταν αυτο ευκολα, τοτε θα μιλουσαμε για αλλα.
Αυτό κάν'το όσο πιο λιανά μπορείς, να καταλάβω πως εννοείς και το "προστετευμένος" και το "δίκιο". Δεν πιστεύω πάντως να εννοείς το δίκιο με την έννοια των δικαστηρίων, όταν ζούμε στη χώρα της εκ των πραγμάτων αρνησιδικίας. Για την εν γένει κακή γραφειοκρατία, τα είπαμε και στον καφέ... 'εσε μέσα.
ostraka sos έγραψε:Λεω να παω να ζητησω θεση παγκου,να πουλω τα οστρακα μου απευθειας στον καθενα.
Το καλύτερο που έχεις να κάνεις, κατά τη γνώμη μου.
ostraka sos έγραψε:Αντε να δω τι Γολγοθας χρειαζεται.Θα εχω νεα τις επομενες μερες.Ειμαι και πολυ περιεργος να δω τι θα αντιμετωπισω. :lol: :lol:
Κράτα μας ενήμερους... σου προτείνω ν'ανοίξεις και χωριστό νήμα, χωριστό και από το προσωπικό σου στίγμα, σαν ημερολόγιο σχετικά. Και καλή τύχη. Θα τη χρειαστείς!
Ο χωρος που αντιλαμβανομαι την παραγωγη ειναι η Θαλασσα.Η στερια εχει αλλα.Δεν ειμαι ο καταλληλος να πω.Ειμαι λιγουλακι ευαισθητος,[αν ηξερες ποσο κρυα ηταν σημερα στα βαθεια.],με πονα το ασφαλιστικο συστημα στην Ελλαδα. :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος
Φύλο: Γυναίκα
Έδωσε Likes: 344 φορές
Έλαβε Likes: 452 φορές

Δημοσίευση από doctormarkon » Σάβ 03 Μαρ 2012, 09:35

Την είδα τη δήλωση του ΚΚΕ και δεν είναι εντελώς ενάντια.

Το συνδέει με το κίνημα της πλατείας για να δείξει τον μηχανισμό του συστήματος απέναντι σε αυθόρμητες κινήσεις.
Στην αρχή διαφημίζουν για να ελέγξουν. Όταν δεν μπορούν να ελέγξουν ή όταν βλέπουν ότι δεν θα μπορούν σε λίγο να ελέγξουν αρχίζει η καταστολή και μετά την καταστολή η λάσπη ότι ήταν μία φούσκα που ξεφούσκωσε και ο λαός συναινεί τελικά στα μέτρα αν και αγανακτεί και εκτονώνεται κατά διαστήματα.

Ήδη αρχίζουν οι απαγορεύσεις επειδή δεν υπάρχει δήθεν πιστοποίηση.
Δεν θα διστάσουν να σαμποτάρουν το κίνημα αυτό δηλητηριάζοντας κάποια άτομα για να έχει βάση η καταστολή.
(Αυτό δεν το λέει το ΚΚΕ αλλά το δικό μου μυαλό πάει εκεί που παραδέχεται τις θεωρίες συνωμοσίας που κυριαρχούν σήμερα).

Αυτό που παραλείπουν συστηματικά τα ΜΜΕ είναι να συνδέσουν το κίνημα της πατάτας με την αυτάρκεια που μπορεί να έχει η χώρα.
Αν η πατάτα γίνει και φασόλια και ελαιόλαδο, και μέλι και άλλα προϊόντα που μπορούν να διατηρηθούν επί μεγάλο χρονικό διάστημα τότε το παραμυθάκι της πείνας σε περίπτωση πτώχευσης πάει περίπατο.
Ούτε τρόφιμα να αποθηκεύουμε ούτε τίποτα.

Αλλά τα ΜΜΕ διαφημίζουν μία κατάσταση ενώ παράλληλα τη στεγανοποιούν από τα συμφραζόμενά της. Επικεντρώνονται στο γεγονός αυτό καθεαυτό και το διαφημίζουν αλλά ταυτόχρονα το στεγανοποιούν και το απομονώνουν σε αποστειρωμένο θάλαμο.

Ώστε ποτέ κανείς να μην μπορεί να πιαστεί από αυτό και να πει. "Αφού γέμισε η αγορά πατάτες γιατί μας φοβερίζετε με πείνα?"

Αλλά και αν κυκλοφορήσουν άλλα προϊόντα με τον ίδιο τρόπο πάλι θα τα στεγανοποιήσουν σαν το "κίνημα του λαδιού" το κίνημα του μελιού το κίνημα του αχλαδιού. Ένα μεμονωμένο προϊόν κάθε φορά να μπαίνει στο κάδρο έτσι ώστε το παραμύθι του "Δεν παράγουμε τίποτα" να κυκλοφορεί παράλληλα σαν μπαμπούλας.
Μη σκοτώνετε τα κουνούπια. Αλλοι σας πίνουν το αίμα
Άβαταρ μέλους
Dread
Irc ψευδώνυμο: Dread

Δημοσίευση από Dread » Σάβ 03 Μαρ 2012, 21:25

Καλά αυτά που λες Μαρία...
doctormarkon έγραψε:Το συνδέει με το κίνημα της πλατείας για να δείξει τον μηχανισμό του συστήματος απέναντι σε αυθόρμητες κινήσεις.
Στην αρχή διαφημίζουν για να ελέγξουν. Όταν δεν μπορούν να ελέγξουν ή όταν βλέπουν ότι δεν θα μπορούν σε λίγο να ελέγξουν αρχίζει η καταστολή και μετά την καταστολή η λάσπη ότι ήταν μία φούσκα που ξεφούσκωσε και ο λαός συναινεί τελικά στα μέτρα αν και αγανακτεί και εκτονώνεται κατά διαστήματα.
Το ανέκδοτο με τον γρύλλο όμως το ξέρεις ?
Μαζεύτηκαν πολλοί "γνώστες" και "ειδικοί"....
Η σιωπή αυτοεπιβάλλεται σιγά-σιγά.....
Άβαταρ μέλους
Exciter
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από Exciter » Κυρ 04 Μαρ 2012, 00:14

Με τα όσα γράφεις doctormarkon για να δικαιολογήσεις τα αδικαιολόγητα δεν θα ασχοληθώ. Το ΚΚΕ ψάχνει αφορμή για να υποβαθμίσει κάτι που δεν ελέγχει, και το οποίο επιπλέον είναι και ενάντια στην ιδεολογία του, καθώς διότι η απευθείας διάθεση από τους παραγωγούς στους καταναλωτές είναι πράξη που εντάσσεται στο πνεύμα και το πλαίσιο της ελεύθερης αγοράς, και είναι, αν θες, και ο λόγος υπάρξεως των συνεταιρισμών κλπ... εγώ χαίρομαι να βλέπω τέτοιες κινήσεις, ακριβώς διότι με αυτές ορθολογικοποιείται η αγορά, κάτι που το ΚΚΕ φοβάται.

Επειδή όμως αναφέρεσαι στο θέμα του μπαμπούλα του "δεν παράγουμε τίποτε," εδώ θα δεις μία πιο νηφάλια ανάλυση του ζητήματος:

http://www.antibaro.gr/forum/3807

Περισσότερο και από το κείμενο, που έχει τα στοιχεία και σύντομη σχετικά ανάλυση, έχουν ενδιαφέρον τα σχόλια.

Αυτό που τα λέει όλα, κατά τη γνώμη μου, είναι αυτό εδώ:
Σταύρος Ζαννόπουλος έγραψε:1. Αν δείτε διαχρονικά την παραγωγική πορεία των εν ανεπαρκεία αγροτικών προϊόντων, σε σχέση με την παραγωγή βάμβακος, τότε θα γίνει κατανοητός ο λόγος της έλλειψής τους.
2. Το ίδιο ισχύει για τις αρδευόμενες εκτάσεις σε σχέση με τις ξηρικές.
3. Η παραγωγή κρέατος είναι μεγάλο αγκάθι. Εκεί χρειάζεται ολοκληρωμένη πολιτική, γιατί μπορούν οι ορεινοί και ημιορεινοί κτηνοτρόφοι να ανεβάσουν την παραγωγή. Αλλά και να υποστηριχθούν μεγάλες σταβλικές εγκαταστάσεις.
4. Η διακοπή των επιδοτήσεων (αν τελικά συμβεί κάτι τέτοιο) θα δημιουργήσει νέα δεδομένα. Όχι αναγκαστικά δυσάρεστα. Αυτό εξαρτάται από το ΥΠΑΑΤ και την αξιοποίηση των Γεωτεχνικών που είναι στη ναφθαλίνη επί μακρόν.
Προφανώς, στο βόειο και το χοιρινό κρέας και το αγελαδινό γάλα θα έχουμε το μεγαλύτερο πρόβλημα, γιατί:
1. Είναι μεγάλα τα ποσοστά ανεπάρκειας
2. Δεν έχουμε επάρκεια ούτε στα υποκατάστατα προϊόντα (αιγοπρόβειο κρέας/γάλα και πουλερικά).
3. Η αύξηση της παραγωγής απαιτεί περισσότερο χρόνο, σχεδιασμό και επένδυση.

Θα συμφωνήσω, φυσικά, με το σχόλιο ότι ο τίτλος του άρθρου ("Η Ελλάδα δεν μπορεί να θρέψει τους Έλληνες" για όσους δεν το διάβασαν) δεν ανταποκρίνεται στο περιεχόμενό του: Η Ελλάδα μπορεί μεν να θρέψει τους Έλληνες, αλλά με προϋποθέσεις και ένα αρκετά επώδυνο μεσοδιάστημα (μετρημένων στα δάχτυλα του ενός χεριού εξαμήνων είναι η εκτίμησή μου, αλλά δεν είμαι και ειδικός)

Α, και φυσικά, από τον πίνακα λείπουν τα προϊόντα που δεν παράγουμε καθόλου: Καφές, σοκολάτα, τσάι, και μπαχαρικά, αλλά αυτά δεν είναι ακριβώς πρώτης ανάγκης :wink:
Επίσης λείπουν το αλάτι, τα ψάρια και όλοι οι ξηροί καρποί.

(Έχουμε και νήμα σχετικά... μάλλον πρέπει να μεταφέρουμε τα σχετικά ποσταρίσματα εκεί... χώρια που το παρόν της επικαιρότητας έχει ξεχειλώσει, 23 σελίδες πια, και πρέπει ν'ανοίξουμε νέο)
ΕΤΥΜΩΣ ΕΤΟΙΜΟΣ ;)
Άβαταρ μέλους
delfini05
Irc ψευδώνυμο: delfini05
Φύλο: Γυναίκα
Έλαβε Likes: 2 φορές

Δημοσίευση από delfini05 » Κυρ 04 Μαρ 2012, 02:24

Σελίδα 24η...
εεε 4η Μαρτίου 2012 ήθελα να πώ.
Το δένδρο είναι ίδιο, η πλευρά θέασης είναι διαφορετική...
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Γενικα-Ελεύθερο βήμα”