Γιατί τα παιδιά πρέπει να μαθουν μαχητικές τέχνες
Συντονιστής: kostas
Re: Γιατί τα παιδιά πρέπει να μαθουν μαχητικές τέχνες
Ναι απο χώρο έχουμε μπόλικο
Παρ ολο που ειναι καλοκαιρι. καποιοι φορανε και ζακέτα στη προπόνηση για να κανουν καλυτερες καυσεις
Εγω δεν θα το κανω ποτε αυτο.
Παρ ολο που ειναι καλοκαιρι. καποιοι φορανε και ζακέτα στη προπόνηση για να κανουν καλυτερες καυσεις
Εγω δεν θα το κανω ποτε αυτο.
- Kariatida
- Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
- Irc ψευδώνυμο: Kariatida
- Φύλο: Γυναίκα
- Έλαβε Likes: 2 φορές
Έχε μαζί σου ένα έξτρα μπλουζάκι ή πετσέτα ή σεντόνι, και μπόλικο νερό. Σε περίπτωση που κάποιος από αυτούς πάθει θερμοπληξία και ταβλιαστεί, τον τυλίγεις με ό,τι από τα παραπάνω έχεις και τον λούζεις με νερό. Το ύφασμα θα κρατήσει την υγρασία και θα βοηθήσει μέχρι α)να ανακτήσει τις αισθήσεις του, β) μέχρι να έρθει ασθενοφόρο. Όχι σκέτο νερό πάνω του για να μην α) πνιγεί, β) κυλίσει το νερό και χαθεί. Θα γίνεις και ήρωας ;)
Ή ακολούθα ή οδήγα ή φύγε απ' τη μέση
Πεσταλτη οσων αφορα τον μεσο όρο δεν ξερω.
Ποτε δεν κατάφερα να παω τρεις φορές τη βδομάδα (ψέμματα πήγα μια φορα).
Συνήθως παω (μια ή δυο).
Αλλα ειναι και θεμα του τι εργασια κανει ο καθενας και τι χρόνο έχει.
Αν κάποιος δουλευει σε γραφειο, αν προλαβαίνει καλυτερα να μην χανει προπόνηση.
μονο οι τοξινες που χανει με τον ιδρώτα και η γυμναστικη ειναι καλο για την υγεια του που επιβαρύνεται απο το
καθισιο του γραφείου και το άγχος της συγκεκριμένης δουλειάς.
Τώρα αν εισαι πχ σερβιτόρος ή διανομέας εντύπων ή οικοδόμος.
Ε τοτε οταν προλαβαίνείς πήγαινε και οταν δεν νιώθεις πάρα πολύ κουρασμένος.
Σε αυτές τις περιπτώσεις ήδη γυμαζεσαι στη δουλεια.
Πχ εγω ειμαι ολη μερα πανω κάτω στις σκάλες. ο ιδρώτας τρέχει σαν νερό (αλατόνερο για την ακρίβεια).
και πίνω πολυ νερο για να τον αναπληρώσω.
πολλές φορές δουλεύω πρωϊ-απόγευμα. Δηλαδή είμαι όλη μεα εκτος σπιτιού.
είναι αυτό γυμναστική απο μόνο του.
Οπότε το πόση γυμναστική είναι αρκετή και πόση κάνει κακό (γιατι αν το παρακάνεις θα χεις πρόβλημα)
Εξαρτάτε και απο τον τρόπο ζωής σου, το τι δουλεια κάνεις, την διατροφή σου κλπ (και την ηλικία).
Ποτε δεν κατάφερα να παω τρεις φορές τη βδομάδα (ψέμματα πήγα μια φορα).
Συνήθως παω (μια ή δυο).
Αλλα ειναι και θεμα του τι εργασια κανει ο καθενας και τι χρόνο έχει.
Αν κάποιος δουλευει σε γραφειο, αν προλαβαίνει καλυτερα να μην χανει προπόνηση.
μονο οι τοξινες που χανει με τον ιδρώτα και η γυμναστικη ειναι καλο για την υγεια του που επιβαρύνεται απο το
καθισιο του γραφείου και το άγχος της συγκεκριμένης δουλειάς.
Τώρα αν εισαι πχ σερβιτόρος ή διανομέας εντύπων ή οικοδόμος.
Ε τοτε οταν προλαβαίνείς πήγαινε και οταν δεν νιώθεις πάρα πολύ κουρασμένος.
Σε αυτές τις περιπτώσεις ήδη γυμαζεσαι στη δουλεια.
Πχ εγω ειμαι ολη μερα πανω κάτω στις σκάλες. ο ιδρώτας τρέχει σαν νερό (αλατόνερο για την ακρίβεια).
και πίνω πολυ νερο για να τον αναπληρώσω.
πολλές φορές δουλεύω πρωϊ-απόγευμα. Δηλαδή είμαι όλη μεα εκτος σπιτιού.
είναι αυτό γυμναστική απο μόνο του.
Οπότε το πόση γυμναστική είναι αρκετή και πόση κάνει κακό (γιατι αν το παρακάνεις θα χεις πρόβλημα)
Εξαρτάτε και απο τον τρόπο ζωής σου, το τι δουλεια κάνεις, την διατροφή σου κλπ (και την ηλικία).
- Blue Ice
Όταν είχα αρχίσει στα 21 πήγαινα για 2,5 χρόνια 5 - 6 φορές την εβδομάδα για 12 μήνες τον χρόνο παρόλο του ότι δούλευα 10-12 ώρες την ημέρα. Περιττό να πω ότι ήμουν στην καλυτερη φόρμα της ζωής μου, είχα χάσει πολλά κιλά που δεν χρειαζόμουν (μετά τα ξαναπήρα )
Πέρισυ το χειμώνα που είχα βρει ένα γυμναστήριο με kick boxing πήγαινα 2 - 3 φορές την εβδομάδα 1 ώρα και κάτι. Για μένα παίζει ρόλο και το πόσο τελικά σου ταιριάζει ψυχολογικά το κλίμα της κάθε σχολής και αν καταφέρνει ο δάσκαλος να διατηρεί το ενδιαφέρον σου. Υποτίθεται πως πάνω από όλα είναι διασκέδαση....
Πέρισυ το χειμώνα που είχα βρει ένα γυμναστήριο με kick boxing πήγαινα 2 - 3 φορές την εβδομάδα 1 ώρα και κάτι. Για μένα παίζει ρόλο και το πόσο τελικά σου ταιριάζει ψυχολογικά το κλίμα της κάθε σχολής και αν καταφέρνει ο δάσκαλος να διατηρεί το ενδιαφέρον σου. Υποτίθεται πως πάνω από όλα είναι διασκέδαση....
Ου καταισχυνώ τα όπλα τα ιερά,
ουδ' εγκαταλείψω τον παραστάτη αυτών, ότω αν στοιχίσω.
Αμυνώ δε και υπέρ ιερών και οσίων και μόνος και μετά πολλών.
Την πατρίδα ουκ ελάττω παραδώσω, πλείω δε και αρείω όσοις αν παραδέξωμαι.
- Blue Ice
Mε πυγμαχία έχει ασχοληθεί κανείς;;;;
Ποτε δεν με τραβηξε. ο πυγμαχος ειναι λες και ειναι κομμενος στα δυο.
Τα ποδια του μονο για να κινειται και αμυνα και επιθεση μονο με τα χερια. δεν βλεπω τον λόγο.
Τα ποδια του μονο για να κινειται και αμυνα και επιθεση μονο με τα χερια. δεν βλεπω τον λόγο.
- Blue Ice
Έχουν όμως τέλεια κίνηση στο χώρο και φοβερά χέρια. Μου είπαν για ένα σύλλογο στην πόλη που δέχεται και ανθρώπους κάθε ηλικίας για απλή προπόνηση χωρίς αγωνιστικές υποχρεώσεις. Θα πάω από βδομάδα να ρίξω μια ματιά...
Πολλοί αθλητές πολεμικών τεχνών κάνουν συμπληρωματικά πυγμαχία για να εκπαιδεύσουν μόνο τα χέρια.
Πολλοί αθλητές πολεμικών τεχνών κάνουν συμπληρωματικά πυγμαχία για να εκπαιδεύσουν μόνο τα χέρια.
Το κικ μποξινγκ δεν ειναι ποιο ολοκληρωμένο; και εχει και τις αρχές της πυγμαχίας.
- Blue Ice
Παίζει ρόλο ο δάσκαλος. Και στην επαρχία οι επιλογές είναι αρκετά μειωμένες...Methos έγραψε:Το κικ μποξινγκ δεν ειναι ποιο ολοκληρωμένο; και εχει και τις αρχές της πυγμαχίας.
- Blue Ice
AWESOME!!!!!
- KAL EL
- Σούπερ Ιδεογραφίτης
- Irc ψευδώνυμο: KAL EL
Και ένα από τον GT
<<Αναιρώ, όπως δεν αναίρεσε ποτέ κανείς, και είμαι εν τούτοις το αντίθετο ενός αρνητικού πνεύματος>>
FR.NIETZSCHE - ΙΔΕ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ (Πώς κανείς γίνεται, εκείνο που είναι)
- Kariatida
- Irc ψευδώνυμο: Kariatida
- Έλαβε Likes: 2 φορές
- PELTASTIS VARNAVAS
- Irc ψευδώνυμο: καστροπολεμίτης
- Φύλο: Άνδρας
Σε όλες τις πολεμικές τέχνες η αναπνοή αποτελεί την αφετηρία και την ολοκλήρωση μιας προσπάθειας. Σε μια αποτελεσματική προπόνηση και καθ’ όλη τη διάρκειά της ο προπονούμενος θα πρέπει να αναπνέει πλήρως σε όλες τις επιχειρούμενες ασκήσεις. Ο προπονητής θα πρέπει να υπενθυμίζει συχνά στους προπονούμενους τη ρύθμιση της πλήρους αναπνοής τους. Πολύ αποτελεσματικές όμως κρίνονται και οι αναπνευστικές ασκήσεις κατά το τέλος του προγράμματος, ώστε οι εισπνοές και εκπνοές του αθλούμενου να φθάσουν στο ανώτατο όριό τους. Ενεργοποιούνται έτσι οι κορυφές των πνευμόνων, οι οποίες κατά τη μέση αναπνοή παραμένουν αδρανείς. Οι αναπνευστικές ασκήσεις θα πρέπει να αποτελούν τον προπονητικό επίλογο, για κάθε αθλούμενο, ως αποθεραπεία των έντονων μυϊκών προσπαθειών της προπόνησης. Αυτό μπορεί να γίνει κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού (σέισαν) εφαρμόζοντας το μποχάου. Ο γενικός κανόνας κατά την εκτέλεση κάθε τεχνικής είναι ότι εισπνέουμε όταν αποκρούουμε, εκπνέουμε όταν φτάνουμε στο τέλος της τεχνικής και εισπνέουμε και εκπνέουμε όταν εκτελούμε τεχνικές διαδοχικά. Κατά τη διάρκεια της εκπνοής δεν βγάζουμε όλον τον αέρα, έτσι ώστε να μπορούμε να ανταποκριθούμε σε μία ενδεχόμενη αντεπίθεση του αντιπάλου ή σε μια συνεχόμενη δική μας επίθεση. Εισπνέουμε από τη μύτη και εκπνέουμε από το στόμα, έχοντάς το ελαφρώς ανοιχτό, σημαδεύοντας τον στόχο έτσι ώστε να μη χάνεται η ενέργεια.
..............
http://www.alkimachon.gr/index.php?opti ... Itemid=293
..............
http://www.alkimachon.gr/index.php?opti ... Itemid=293
"Βόηθα, Παναγιά, τη σκέψη
να μην αγριέψει..."
"Παντιγέρα μαύρη ρούσσα προδομένη μου γενιά
σαν θα σμίξουν οι ανάσες θα φουσκώσουν τα πανιά"
"Θε μου πόσο παράξενοι
είν' οι δικοί μας τόποι
θλιμμένα τα τραγούδια μας
μα γελαστοί οι αθρώποι"
ΧΑΪΝΗΔΕΣ
να μην αγριέψει..."
"Θε μου πόσο παράξενοι
είν' οι δικοί μας τόποι
μα γελαστοί οι αθρώποι"
ΧΑΪΝΗΔΕΣ
- KAL EL
- Σούπερ Ιδεογραφίτης
- Irc ψευδώνυμο: KAL EL
( Ti ) Άραγε υπάρχει τρόπος να "στραγγίσεις" την επιθετικότητα του αντιπάλου ;
<<Αναιρώ, όπως δεν αναίρεσε ποτέ κανείς, και είμαι εν τούτοις το αντίθετο ενός αρνητικού πνεύματος>>
- doctormarkon
- Επίτιμος
- Έδωσε Likes: 344 φορές
- Έλαβε Likes: 452 φορές
Το Παγκράτιο μοιάζει με το Τζούντο.
Το Τζούντο δεν έχει χτυπήματα αλλά όταν κάνεις αυτοάμυνα με Τζούντο υπάρχουν και κάποια χτυπήματα σε καίρια σημεία.
Αλλά γιατί στο στομάχι?
Είναι δύσκολο χτύπημα κυρίως αν ο αντίπαλος είναι ψηλότερος.
Το πιο εύκολο χτύπημα και το πιό αποτελεσματικό είναι στην κλείδωση του γονάτου ακριβώς με τον ίδιο τρόπο
Το Τζούντο δεν έχει χτυπήματα αλλά όταν κάνεις αυτοάμυνα με Τζούντο υπάρχουν και κάποια χτυπήματα σε καίρια σημεία.
Αλλά γιατί στο στομάχι?
Είναι δύσκολο χτύπημα κυρίως αν ο αντίπαλος είναι ψηλότερος.
Το πιο εύκολο χτύπημα και το πιό αποτελεσματικό είναι στην κλείδωση του γονάτου ακριβώς με τον ίδιο τρόπο
Μη σκοτώνετε τα κουνούπια. Αλλοι σας πίνουν το αίμα
To παγκρατιο μοιαζει με το συγχρονο MMA (μεικτες πολεμικες τέχνες) χρησιμοποιει εξ ίσου τζουντο και κικ μποξινγκ (καθώς και γονατίες και αγκωνιές).
η κλωτσια στο στομαχι εχει να κανει κυρίως με το να εκμεταλευτεις την ταχύτητα του αντιπάλου.
Οταν αυτος έρχεται κατα πανω σου στην ουσια αυτός πέφτε πανω στο ποδι σου με δυναμη.
τώρα οσο ψηλος κι αν ειναι, ενας εκπαιδευμενος παλαιστης θα το φτάσει. οκ εκτος κι αν ειναι μπασκετμπολιστας
αλλα υπάρχουν κι αλλες τεχνικές.
η κλωτσια στο στομαχι εχει να κανει κυρίως με το να εκμεταλευτεις την ταχύτητα του αντιπάλου.
Οταν αυτος έρχεται κατα πανω σου στην ουσια αυτός πέφτε πανω στο ποδι σου με δυναμη.
τώρα οσο ψηλος κι αν ειναι, ενας εκπαιδευμενος παλαιστης θα το φτάσει. οκ εκτος κι αν ειναι μπασκετμπολιστας
αλλα υπάρχουν κι αλλες τεχνικές.
- Necroscope
- Ιδεογραφίτης με τα όλα του
Διάβασα όλες τις σελίδες του θέματος με προσοχή. Δεν νομίζω να υπάρχει κάποιο πολεμική τέχνη που να αφήσατε χωρίς σχολιασμό. Η μήπως σχεδόν δεν αναφέρατε καμία;
Ολοι μπερδεύουμε τα μαχητικά αθλήματα, με τις πολεμικές τέχνες. Πολεμική τέχνη ήταν το αρχαίο παγκράτιο αλλά μαχητικό σπόρτ το τωρινό. Μαχητική τέχνη είναι το Κουνγκ Φου παραδείγματος χάρη. Η πολεμική τέχνη είναι η τεχνική που δεν απαιτεί να είναι μόνο δύο οι εμπλεκόμενοι, δεν απαιτεί να γνωρίζουν την ίδια τεχνική, δεν απαιτεί διαιτητές, δεν απαιτεί κανόνες, ρίγκ και προθέρμανση. Μαχητική τέχνη είναι η αυθόρμιτη και ακαριαία αντίδραση επιβίωσης βάση κάποιας εκπαίδευσης που έχεις κάνει για μια περίσταση σε μάχη, αν είσαι στρατιώτης ή στον δρόμο αν είσαι απλός πολίτης που δέχεται επίθεση. Σε όλες τις περιπτώσεις αυτό που έχεις να χάσεις είναι μέχρι και η ζωή σου. Το σημείο που μπορείς να φθάσεις είναι να αφαιρέσεις μια ή περισσότερες ζωές για να επιβιώσεις.
Από προσωπικά βιώματα ξέρω οτι όλα τα μαχητικά αθλήματα έχουν φανατικούς υπερασπιστές και πολέμιους. Ετσι ξεκίνησα με Ταε κβο ντο. Οταν έκανα μετά απο χρόνια την πρώτη μου προπόνηση σε κικ μποξινγκ κατάλαβα οτι δεν είχα φάει ποτέ τα τόσα χρόνια στο ταε κβο ντο ΟΥΤΕ μια μπουνιά με δύναμη. Την επομένη άρχισα κικ μποξινγκ. Όταν μετά από λίγο καιρό είδα οτι όσο ολοκληρωμένος αθλητής και να είσαι στο κικ μποξινγκ όταν βρεθείς πεσμένος στο έδαφος, είσαι όσο επικίνδυνο μπορεί να είναι ένα φίδι επάνω σε τσιμέντο, άρχισα μπραζίλιαν ζιου ζίτσου. Δεν πέρασε πολύς καιρός και πάλι κατάλαβα οτι στον δρόμο δεν μετράει τίποτα. Αντε και εισα καλός στα χέρια, άντε και είσαι καλός και στο έδαφος. Στον δρόμο μπορεί να μην έχεις έναν αντίπαλο, μπορεί ακόμα και έναν να έχεις αλλα αυτός να είναι με κατσαβίδι ή μαχαίρι. Τότε; Δεν υπάρχει διαιτητής να πει Ο.Κ ο τύπος με την τεχνική κερδίζει... Εδώ και χρόνια κάνω Κραβ Μαγκά. Δεν θέλει να είσαι αθλητής. Δεν ειναι ανάγκη να είσαι ενας με έναν. Δεν είναι ανάγκη να κερδίσεις. 5 κινήσεις μαθαίνεις. 5 κινήσεις για ΟΛΑ. Μια φορά θα σου χρειαστεί για 5 ή 10 δευτερόλεπτα στην ζωή σου. Από αυτό θα εξαρτηθεί όμως η ζωή σου. Οι Εβραίοι με το κραβ μαγκά τους έκαναν αυτό που λέγετε η πεμπτουσία της άμυνας. Οι εύκολες και αποτελεσματικές κινήσεις όλων των πολεμικών τεχνών σε μια τέχνη. Ο σκοπός τους ήταν να μπορούν γρήγορα να αποκτούν όλοι οι στρατιώτες τους τις βασικές γνώσεις για την επιβίωση τους. Όπως έλεγε και ο Αρχίλοχος πολλά ξέρει η αλεπού, ένα ξέρει ο σκαντζόχοιρος... ΕΝΑ ΓΙΑ ΟΛΑ.
Ολοι μπερδεύουμε τα μαχητικά αθλήματα, με τις πολεμικές τέχνες. Πολεμική τέχνη ήταν το αρχαίο παγκράτιο αλλά μαχητικό σπόρτ το τωρινό. Μαχητική τέχνη είναι το Κουνγκ Φου παραδείγματος χάρη. Η πολεμική τέχνη είναι η τεχνική που δεν απαιτεί να είναι μόνο δύο οι εμπλεκόμενοι, δεν απαιτεί να γνωρίζουν την ίδια τεχνική, δεν απαιτεί διαιτητές, δεν απαιτεί κανόνες, ρίγκ και προθέρμανση. Μαχητική τέχνη είναι η αυθόρμιτη και ακαριαία αντίδραση επιβίωσης βάση κάποιας εκπαίδευσης που έχεις κάνει για μια περίσταση σε μάχη, αν είσαι στρατιώτης ή στον δρόμο αν είσαι απλός πολίτης που δέχεται επίθεση. Σε όλες τις περιπτώσεις αυτό που έχεις να χάσεις είναι μέχρι και η ζωή σου. Το σημείο που μπορείς να φθάσεις είναι να αφαιρέσεις μια ή περισσότερες ζωές για να επιβιώσεις.
Από προσωπικά βιώματα ξέρω οτι όλα τα μαχητικά αθλήματα έχουν φανατικούς υπερασπιστές και πολέμιους. Ετσι ξεκίνησα με Ταε κβο ντο. Οταν έκανα μετά απο χρόνια την πρώτη μου προπόνηση σε κικ μποξινγκ κατάλαβα οτι δεν είχα φάει ποτέ τα τόσα χρόνια στο ταε κβο ντο ΟΥΤΕ μια μπουνιά με δύναμη. Την επομένη άρχισα κικ μποξινγκ. Όταν μετά από λίγο καιρό είδα οτι όσο ολοκληρωμένος αθλητής και να είσαι στο κικ μποξινγκ όταν βρεθείς πεσμένος στο έδαφος, είσαι όσο επικίνδυνο μπορεί να είναι ένα φίδι επάνω σε τσιμέντο, άρχισα μπραζίλιαν ζιου ζίτσου. Δεν πέρασε πολύς καιρός και πάλι κατάλαβα οτι στον δρόμο δεν μετράει τίποτα. Αντε και εισα καλός στα χέρια, άντε και είσαι καλός και στο έδαφος. Στον δρόμο μπορεί να μην έχεις έναν αντίπαλο, μπορεί ακόμα και έναν να έχεις αλλα αυτός να είναι με κατσαβίδι ή μαχαίρι. Τότε; Δεν υπάρχει διαιτητής να πει Ο.Κ ο τύπος με την τεχνική κερδίζει... Εδώ και χρόνια κάνω Κραβ Μαγκά. Δεν θέλει να είσαι αθλητής. Δεν ειναι ανάγκη να είσαι ενας με έναν. Δεν είναι ανάγκη να κερδίσεις. 5 κινήσεις μαθαίνεις. 5 κινήσεις για ΟΛΑ. Μια φορά θα σου χρειαστεί για 5 ή 10 δευτερόλεπτα στην ζωή σου. Από αυτό θα εξαρτηθεί όμως η ζωή σου. Οι Εβραίοι με το κραβ μαγκά τους έκαναν αυτό που λέγετε η πεμπτουσία της άμυνας. Οι εύκολες και αποτελεσματικές κινήσεις όλων των πολεμικών τεχνών σε μια τέχνη. Ο σκοπός τους ήταν να μπορούν γρήγορα να αποκτούν όλοι οι στρατιώτες τους τις βασικές γνώσεις για την επιβίωση τους. Όπως έλεγε και ο Αρχίλοχος πολλά ξέρει η αλεπού, ένα ξέρει ο σκαντζόχοιρος... ΕΝΑ ΓΙΑ ΟΛΑ.
ΚΑΙ Ο ΚΛΗΡΟΣ ΜΑΣ ΕΛΑΧΕ ΠΟΛΕΜΙΚΟΣ...
Το συγχρονο παγκράτιο προσπαθει να κινείται στην φιλοσοφία του αρχαίου.
Δεν ξερω τι ειδουν ταε κβον ντο εκανες. γιατι υπάρχουν δυο ομοσπονδίες (εκ διαμετρου αντίθετες).
Εχουμε ενα παιδι στη σχολη που ριχνει κλωτσιες τυπου ταε κβον ντο.
Ισως να μην εχεις φαει με δυναμη. Αλλα αν με αυτην την τεχνικη καποιος βαλει δυναμη μπορει να σκοτωσει ανθρωπο.
Οσων αφορά το παγκράτιο. οπως ειπες ειναι αθλημα. Αλλα αν ειναι κάτι δεν μπορει να ειναι κάτι άλλο;
Εγω ειμαι ανθρωπος, ειμαι ανδρας, ειμαι μελαχρινος, ειμαι ο φώτης. δεν εχω μια ιδιοτητα, εχω χιλιάδες.
οπως καθε τι.
Σεβαστό το κραβ μαγκα. (Εξαλου δεν το χρησιμοποιει ο στρατός του ισραήλ για πλάκα).
Αλλα πιστεύω οτι το παγκράτιο μπορει να σταθεί εξ ίσου στον δρόμο.
Αλλα υπάρχει ενα θέμα που δεν θίξαμε.
Κάποιος που ασχολείται με μια πολεμική τέχνη, μπορει πχ να την χρησιμοποιεί. να ειναι πορτιέρης ή οτιδήποτε.
Μπορεί κάποιος αλλος να είναι οπως λες απλά αθλητης.
Μήπως αυτο που διαχωρίζει το αν κάποιος θα χρησιμοποιήσει την πολεμική τέχη για καλύτερη καρδιακή λειτουργια ή
ως αυτό που είναι, δηλαδη ΠΟΛΕΜΙΚΗ τεχνη, ειναι το ´ιδιο του το πνεύμα;
Δηλαδή μηπως ενας πχ που μαθαίνει την οποιαδήποτε πολεμική τέχνη δεν εχει ψυχη πολεμιστή και προορίζεται απλα για αθλητής,
ενω ο αλλος δίπλα του που εκπαιδευεται απο τον ιδιο δάσκαλο εχει ψυχη πολεμιστή;
Αυτο που θελω να πω. ειναι οτι δεν ειναι μόνο θέμα τέχνης αλλα και αυτου που την ασκει.
Εχω ακουσει πχ για το νιτζιτσου, οτι ειναι μια αχρηστη πολεμικη τέχνη. Εξαρτάται απο το τι θελεις να κανεις.
για καποιον μπορει να ειναι αχρηστη για αλλον εχει χρήστικη αξία.
Η για την πάλη πχ. ναι ωραια ειναι αθλημα. αλλα ξερω και παλεστές που δεν τους κουνιέται κανεις.
Ο λόγος που μαθαίνω παγκρατιο δεν ειναι ενας.
ειναι αρκετοι.
Ο πρώτος ειναι οτι πιστεύω οτι εχω ψυχη πολεμιστη και θελω να την εξελίξω.
θελω να εχω επαφή με το πνεύμα των προγόνων μου.
Για μενα ειναι μια ιεροτελεστια (οπως θα ταν κατι αλλο για εναν ινδιανο πχ καποιος χορος του).
Επειδη θεωρειται MMA (Mixed martial art) που σημαινει οτι μαθαινοντας το θα μπορω να μαθαινω συνεχεια και να το εμπλουτίζω
με τεχνικές απο αλλες πολεμικές τέχνες (σειρα εχει το νιτζιτσου).
Ενας αλλος λόγος ειναι επειδη χρησιμευει στην αυτοάμυνα.
και φυσικα ενας ακομα λογος ειναι. γιατι τον ιδρώτα που έριξα στην προθέρμανση δεν τον εχω ρίξει σε κανένα άθλημα.
οι ασκήσεις που κάνουμε, δυναμώνουν σίγουρα την καρδια, και σίγουρα αποβάλουν τις τοξίνες
και ενδυναμώνουν το σώμα και τους μυες σου.
Δεν ξερω τι ειδουν ταε κβον ντο εκανες. γιατι υπάρχουν δυο ομοσπονδίες (εκ διαμετρου αντίθετες).
Εχουμε ενα παιδι στη σχολη που ριχνει κλωτσιες τυπου ταε κβον ντο.
Ισως να μην εχεις φαει με δυναμη. Αλλα αν με αυτην την τεχνικη καποιος βαλει δυναμη μπορει να σκοτωσει ανθρωπο.
Οσων αφορά το παγκράτιο. οπως ειπες ειναι αθλημα. Αλλα αν ειναι κάτι δεν μπορει να ειναι κάτι άλλο;
Εγω ειμαι ανθρωπος, ειμαι ανδρας, ειμαι μελαχρινος, ειμαι ο φώτης. δεν εχω μια ιδιοτητα, εχω χιλιάδες.
οπως καθε τι.
Σεβαστό το κραβ μαγκα. (Εξαλου δεν το χρησιμοποιει ο στρατός του ισραήλ για πλάκα).
Αλλα πιστεύω οτι το παγκράτιο μπορει να σταθεί εξ ίσου στον δρόμο.
Αλλα υπάρχει ενα θέμα που δεν θίξαμε.
Κάποιος που ασχολείται με μια πολεμική τέχνη, μπορει πχ να την χρησιμοποιεί. να ειναι πορτιέρης ή οτιδήποτε.
Μπορεί κάποιος αλλος να είναι οπως λες απλά αθλητης.
Μήπως αυτο που διαχωρίζει το αν κάποιος θα χρησιμοποιήσει την πολεμική τέχη για καλύτερη καρδιακή λειτουργια ή
ως αυτό που είναι, δηλαδη ΠΟΛΕΜΙΚΗ τεχνη, ειναι το ´ιδιο του το πνεύμα;
Δηλαδή μηπως ενας πχ που μαθαίνει την οποιαδήποτε πολεμική τέχνη δεν εχει ψυχη πολεμιστή και προορίζεται απλα για αθλητής,
ενω ο αλλος δίπλα του που εκπαιδευεται απο τον ιδιο δάσκαλο εχει ψυχη πολεμιστή;
Αυτο που θελω να πω. ειναι οτι δεν ειναι μόνο θέμα τέχνης αλλα και αυτου που την ασκει.
Εχω ακουσει πχ για το νιτζιτσου, οτι ειναι μια αχρηστη πολεμικη τέχνη. Εξαρτάται απο το τι θελεις να κανεις.
για καποιον μπορει να ειναι αχρηστη για αλλον εχει χρήστικη αξία.
Η για την πάλη πχ. ναι ωραια ειναι αθλημα. αλλα ξερω και παλεστές που δεν τους κουνιέται κανεις.
Ο λόγος που μαθαίνω παγκρατιο δεν ειναι ενας.
ειναι αρκετοι.
Ο πρώτος ειναι οτι πιστεύω οτι εχω ψυχη πολεμιστη και θελω να την εξελίξω.
θελω να εχω επαφή με το πνεύμα των προγόνων μου.
Για μενα ειναι μια ιεροτελεστια (οπως θα ταν κατι αλλο για εναν ινδιανο πχ καποιος χορος του).
Επειδη θεωρειται MMA (Mixed martial art) που σημαινει οτι μαθαινοντας το θα μπορω να μαθαινω συνεχεια και να το εμπλουτίζω
με τεχνικές απο αλλες πολεμικές τέχνες (σειρα εχει το νιτζιτσου).
Ενας αλλος λόγος ειναι επειδη χρησιμευει στην αυτοάμυνα.
και φυσικα ενας ακομα λογος ειναι. γιατι τον ιδρώτα που έριξα στην προθέρμανση δεν τον εχω ρίξει σε κανένα άθλημα.
οι ασκήσεις που κάνουμε, δυναμώνουν σίγουρα την καρδια, και σίγουρα αποβάλουν τις τοξίνες
και ενδυναμώνουν το σώμα και τους μυες σου.
- Necroscope
Το ταε κβο ντο άσχετα αν είσαι αθλητής του ITF ή του VTF ο μόνος τρόπος για να κάνεις φουλ κόντακτ χτύπημα στο κεφάλι είναι με το πόδι. Αλλά φίλε Φώτη, πρέπει να είσαι πολύ τσακ Νόρις για να το κάνεις αυτό την ώρα που σου την έχει πέσει κάποιος στον δρόμο.
Το πρώτο μάθημα για άμυνα στον δρόμο κανονικά πρέπει να αρχίζει με το να μας λέει οτι εκει, το καλύτερο είναι να βγάλεις το ένστικτό σου. Τι κάνεις ενστικτωδώς όταν κάποιος σηκώνει χέρι να σε χτυπήσει; Σηκώνεις χέρια για να αμυνθείς. Εκεί μπορείς να κάνεις τα πάντα, να δαγκώσεις, να γρατζουνίσεις να τραβήξεις μαλλιά, να χτυπήσεις μάτια ή και γεννητικά όργανα. Προσωπικά πιστεύω ότι σε μάχη για την ζωή μας και κέρατα να διαθέταμε θα έπρεπε να χτυπάμε και με αυτά.
Το πρώτο μάθημα για άμυνα στον δρόμο κανονικά πρέπει να αρχίζει με το να μας λέει οτι εκει, το καλύτερο είναι να βγάλεις το ένστικτό σου. Τι κάνεις ενστικτωδώς όταν κάποιος σηκώνει χέρι να σε χτυπήσει; Σηκώνεις χέρια για να αμυνθείς. Εκεί μπορείς να κάνεις τα πάντα, να δαγκώσεις, να γρατζουνίσεις να τραβήξεις μαλλιά, να χτυπήσεις μάτια ή και γεννητικά όργανα. Προσωπικά πιστεύω ότι σε μάχη για την ζωή μας και κέρατα να διαθέταμε θα έπρεπε να χτυπάμε και με αυτά.
Συμφωνω. και στο MMA επιτρεπονται σχεδον τα παντα. και γνωριζουμε πχ πως ενα χτυπημα που κανουμε στο μπουτι (αν πχ ο αλλος μας κραταει σε κεφαλοκλειδωμα) στον δρομο θα ηταν στα γενετικα όργανα.
- Necroscope
Το κάλο με το ΜΜΑ είναι ότι αισθάνεσαι το στρες της άμεσης και βίαιης επίθεσης. Στρες που τις πρώτες φορές που ο άνθρωπος το αισθάνεται τον παραλύει.
- PELTASTIS VARNAVAS
- Irc ψευδώνυμο: καστροπολεμίτης
- Φύλο: Άνδρας
http://www.ideografhmata.gr/forum/viewt ... 571#p90571
στο ανωτερω λινκ ειχα καταγραψει πριν καποια χρονια τες πρωτες μου εντυπωσεις απο τον χωρο
νομιζω ναι προκυπτει αμεσα η αναγκη για συνδυασμους απο διαφορες τεχνες-αγωνισματα...
το θεμα ξαναποκτα ενδιαφερον και θα επανακαμψω αμεσα να καταθεσω αποψεις εμπειριες σκεψεις κτλ
[η φιλοσοφικη ποιητικη λογοτεχνικη κτλ κτλ οπτικη γωνια παρουσιαζεται εν μερει στο...
αγκαλιαζοντας τον τιγρη και ανεβαινοντας το βουνο...]
στο ανωτερω λινκ ειχα καταγραψει πριν καποια χρονια τες πρωτες μου εντυπωσεις απο τον χωρο
νομιζω ναι προκυπτει αμεσα η αναγκη για συνδυασμους απο διαφορες τεχνες-αγωνισματα...
το θεμα ξαναποκτα ενδιαφερον και θα επανακαμψω αμεσα να καταθεσω αποψεις εμπειριες σκεψεις κτλ
[η φιλοσοφικη ποιητικη λογοτεχνικη κτλ κτλ οπτικη γωνια παρουσιαζεται εν μερει στο...
αγκαλιαζοντας τον τιγρη και ανεβαινοντας το βουνο...]
"Βόηθα, Παναγιά, τη σκέψη
να μην αγριέψει..."
"Θε μου πόσο παράξενοι
είν' οι δικοί μας τόποι
μα γελαστοί οι αθρώποι"
ΧΑΪΝΗΔΕΣ
να μην αγριέψει..."