Γιατί τα παιδιά πρέπει να μαθουν μαχητικές τέχνες

Συντονιστής: kostas

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Kariatida
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Irc ψευδώνυμο: Kariatida
Φύλο: Γυναίκα
Έλαβε Likes: 2 φορές

Re: Γιατί τα παιδιά πρέπει να μαθουν μαχητικές τέχνες

Δημοσίευση από Kariatida » Τρί 29 Μαρ 2011, 22:01

Πολύ σωστά όσα γράφτηκαν παραπάνω. Μου αρέσουν πολύ αυτές οι τοποθετήσεις και πληροφορίες :).

Η αυτοάμυνα απ' όσο έχω καταλάβει δεν διδάσκεται μόνο ως λαβές που ρίχνουν τον άλλο στα πατώματα. Είναι τρόπος ζωής. Το να μαθαίνεις να κινείσαι με προσοχή σε όλους τους τομείς της ζωής σου. Ο δάσκαλος είπε ότι, αυτοάμυνα είναι τα πάντα. Από το πώς θα βάλεις το κλειδί για να ανοίξεις την πόρτα σου μέχρι τον τρόπο που περπατάς και κινείσαι σαν άνθρωπος.

Ουσιαστικά δεν παλεύει μόνο να σου γυμνάσει το σώμα αλλά και τον νου ώστε να αναθεωρήσεις και να αναπροσαρμόσεις τον τρόπο που υφίστασαι σαν ολότητα. Πράγμα πολύ δύσκολο κατ' εμέ. Ειδικά στη λαβή του πνιγμού, βλέπω ότι όταν την δοκιμάζουμε χωρίς δύναμη και εντελώς ελεγχόμενα, μπορώ άνετα να κάνω τη λαβή και το χτύπημα μετά. Μόλις όμως με γράπωσαν απροειδοποίητα και με δύναμη (στα πλαίσια επίδειξης της λαβής), τα έχασα και πάγωσα σε βαθμό που δεν σκεφτόμουν τίποτα πέρα από το "δεν αναπνέω". Θέλει πολλή πολλή δουλειά για να το ξεπεράσεις αυτό. Βέβαια, δεν έχω καμία εμπειρία από πολεμικές τέχνες, οπότε γι' αυτό θα με ακούτε να λέω πολλά που ισχύουν για όλες τους, αλλά όσο περισσότερο ξετυλίγω το κουβάρι, τόσο περισσότερο μου αρέσει.

Η μαύρη κοιλίδα του όλου θέματος είναι ότι αυτό που ξεκίνησε ως απλός πόνος στη μέση μου, εξελίσσεται ραγδαία σε βαρβάτο πρόβλημα και πλέον θα πρέπει να το ψάξω αλλιώς. Είδωμεν :) Θα περιμένω να δω κι άλλες τοποθετήσεις πάνω σε φιλοσοφίες και γενικότερα τα ενδότερα των πολεμικών τεχνών :).

Κι ένα βιντεάκι για να μας φτιάξει τη διάθεση :wink:

Ή ακολούθα ή οδήγα ή φύγε απ' τη μέση

Άβαταρ μέλους
Blue Ice

Δημοσίευση από Blue Ice » Πέμ 31 Μαρ 2011, 13:47

Το "πάγωμα" που αναφέρεις Kariatida είναι πολύ σημαντικό. Πολλοί κάνουν πολεμικές τέχνες χωρίς πραγματική επαφή και μόλις πέσει το πρώτο χτύπημα αποσυντονίζονται. Δε λέω να αρχίσουμε να πλακωνόμαστε, αλλά η φυσική επαφή είναι απαραίτητη ώστε να ξέρει το σώμα και το μυαλό πως θα βιώσει αυτή την επίθεση και πως πρέπει να ανταποκριθεί.

Επίσης πρέπει να λάβουμε υπόψη μας ότι οι γυναίκες μπορεί να βρεθούν αντιμέτωπες μιας επίθεσης τόσο εκτός όσο και εντός σπιτιού. Και παρά τις προφυλάξεις που πρέπει να λαμβάνονται, η επίθεση δεν είναι ποτέ ευθύνη του θύματος. Την ευθύνη και το φταίξιμο το έχει αποκλειστικά ο επιτιθέμενος.

Η επιλογή μου πάντως είναι κλωτσιά (και σπάσιμο) στο γόνατο. Δεν υπάρχει καμία, μα καμία περίπτωση να ξανασηκωθεί...

Καριάτιδα, καλό ζέσταμα, διατάσεις και ασκήσεις ενδυνάμωσης για τη μέση. Ίσως τραβήχτηκε κάποιος μυς χαμηλά στην πλάτη, αυτούς δεν τους πολυχρησιμοποιούμε στην καθημερινότητα και μπορούν εύκολα να τραυματιστούν. Δοκίμασες voltaren;;
Ου καταισχυνώ τα όπλα τα ιερά,

ουδ' εγκαταλείψω τον παραστάτη αυτών, ότω αν στοιχίσω.

Αμυνώ δε και υπέρ ιερών και οσίων και μόνος και μετά πολλών.

Την πατρίδα ουκ ελάττω παραδώσω, πλείω δε και αρείω όσοις αν παραδέξωμαι.
Άβαταρ μέλους
Kariatida

Δημοσίευση από Kariatida » Πέμ 31 Μαρ 2011, 14:16

Είναι πολύ άτιμη περιοχή η μέση. Προς ώρας δεν έχω βάλει πάνω κρέμες ή έμπλαστρα (αν και τα γλυκοκοιτάω από χθες) όπως δεν έχω πάρει και κάποιο φάρμακο ακόμη. Μου έκανε τρομερή εντύπωση πάντως που ήρθε ο χειροπράκτης μας και παρ' ότι είμαι εμφανώς καλύτερα (μπορώ και κοιμάμαι το βράδυ YaY), παρ' όλα αυτά συνεχίζω να πονάω. Έχασα την προπόνηση της Τρίτης από τον πόνο, και σήμερα μου υποσχέθηκε ο δάσκαλος ότι δεν θα κάνουμε πτώσεις και γενικότερα επίπονα για τη μέση μου πράγματα κι έτσι θα πάω να δω τι θα γίνει.

Όσον αφορά το πάγωμα, αυτό κι αν είναι σπάσιμο. Ακόμα και στον σεισμό του 99, όλοι είχαν βγει τρέχοντας κι εγώ είχα μείνει κοκαλωμένη μέσα να κοιτάζω το κενό. Καλά που ήρθαν και με γράπωσαν για έξω δηλαδή. Τώρα για τις αναμετρήσεις, δεν ξέρω, για αρχή καλά είναι να γίνονται σε πλήρως ελεγχόμενο περιβάλλον ώστε να μάθουμε να τις κάνουμε χωρίς να αυτοτραυματιζόμαστε. Καθώς όμως θα προχωρούν τα μαθήματα, καλά θα είναι να γίνονται πιο αληθοφανή ώστε να φτάσουν να εξομοιώσουν μία πραγματική μάχη. Πάντως, για να είμαι ειλικρινής, αν κρίνω από τα παιδιά που έχει το γυμναστήριο, δεν θα ήθελα σε καμία περίπτωση να βρεθώ στο δρόμο τους αν είναι τσατισμένα γιατί μετά τι λαβές, τι κλωτσιές, ούτε ρουθούνι δεν προλαβαίνεις να κουνήσεις.

Άβαταρ μέλους
Kariatida

Δημοσίευση από Kariatida » Δευ 04 Απρ 2011, 21:34

Να τι γίνεται όταν κάνετε όλες σας τις προπονήσεις :loco:

Άβαταρ μέλους
Kariatida

Δημοσίευση από Kariatida » Τετ 06 Απρ 2011, 14:41

Την περασμένη Πέμπτη έσπασα τη μύτη μου. Ευτυχώς ήταν μικρό σπάσιμο κι έτσι τώρα, 6 μέρες μετά, έχω μείνει μόνο με τη μελανιά και το λίγο στραβωμένο πλέον διάφραγμα :loco:. Δεν πτοούμαστε, δεν με πειράζει να μου βγάλουν χέρια και πόδια, πάμε γερά. Η μέση μου κοντεύει να περάσει, οπότε ούτε καν ο sky δεν είναι το limit. Όπως λέει και ο φίλος μου ο Μπαζ Λάιτγιαρ: "Στο άπειρο κι ακόμα παραπέρα".

Άβαταρ μέλους
Blue Ice

Δημοσίευση από Blue Ice » Πέμ 07 Απρ 2011, 08:06

Αυτή η κοπέλα στο βίντεο είναι λες και δεν έχει αρθρώσεις :shock: Αυτό το πόδι που σηκώνεται από πίσω και πέφτει μπροστα... :freak:

Καριάτιδα πότε πρόλαβες και την έσπασες τη μύτη;;; :? Είδες άστρα όταν σε χτύπησαν εκεί;;;

Άβαταρ μέλους
Kariatida

Δημοσίευση από Kariatida » Πέμ 07 Απρ 2011, 13:10

Η συγκεκριμένη κοπέλα έχει μπει στο ρεκόρ γκίνες για τις περισσότερες κλωτσιές μέσα σε ένα λεπτό. Αυτή η κλωτσιά είναι τόσο τέλεια που ήδη πιέζω τα πόδια μου για ν' αρχίσουν να ανοίγουν περισσότερο. Σε καμιά 10αριά (και βάλε) χρόνια, ευελπιστώ να το επιχειρήσω.

Είμαι πάρα πολύ ενθουσιασμένη με το θέμα των πολεμικών τεχνών. Έχω χρόνια να ενθουσιαστώ έτσι με κάποια δραστηριότητα. Πραγματικά θα το συνεχίσω ακόμα κι αν δεν μείνει ούτε βλεφαρίδα.

Αστράκια δεν είδα καθ' ότι με πήρε ξόφαλτσα η αγκωνιά, ο ήχος που έκανε ήταν χμμμμμ παράξενος και το καλό είναι ότι απ' ότι φαίνεται περνάει γρήγορα καθώς έχω μία ροζίζουσα κιτρινίλα μόνο αντί για τη στραβή, πρησμένη μελιτζάνα που υπήρχε τις πρώτες μέρες.

Πάντως αισθάνομαι καλά, καλύτερα κι από καλά. Μπορεί σε άλλους τομείς πχ το εργασιακό να πάνε όλα σκατά, αλλά τουλάχιστον έχω κάπου να βγάζω το άχτι μου από το να περιφέρομαι στο σπίτι και να κλαίω τη μοίρα μου.

Άβαταρ μέλους
PELTASTIS VARNAVAS
Irc ψευδώνυμο: καστροπολεμίτης
Φύλο: Άνδρας

Δημοσίευση από PELTASTIS VARNAVAS » Δευ 18 Απρ 2011, 10:09

Συμβουλές προστασίας προς τους πολίτες δίνει η Ελληνική Αστυνομία με έγγραφα που ανάρτησε στην επίσημη ιστοσελίδα της.

Η αστυνομία δίνει ειδικές οδηγίες στις γυναίκες, στους κατόχους κινητών και γενικές οδηγίες σε περίπτωση ληστείας.

Συγκεκριμένα η ΕΛ.ΑΣ συμβουλεύει τις γυναίκες:

Σε περίπτωση αρπαγής τσάντας

-Αποφεύγετε να μεταφέρετε μεγάλα χρηματικά ποσά.

-Βαδίζετε στην εσωτερική πλευρά του πεζοδρομίου και κρατάτε την τσάντα σας πάντοτε κλειστή και προς την πλευρά του τοίχου.

-Μην διστάσετε να καλέσετε σε βοήθεια φωνάζοντας, αν κάποιος σας επιτεθεί για να σας πάρει την τσάντα.

-Εάν δεν μπορείτε να αντισταθείτε και να συγκρατήσετε την τσάντα, σκεφθείτε ότι η υγεία σας και η σωματική σας ακεραιότητα είναι πιο πολύτιμα αγαθά.

-Προσπαθήστε να συγκρατήσετε τα χαρακτηριστικά του επιτιθέμενου και του μεταφορικού μέσου, αν έχει χρησιμοποιηθεί τέτοιο.

-Προστατέψτε καλά τις τσάντες και το πορτοφόλι σας σε χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός.

Ασφάλεια στο σπίτι

-Η περιοχή έξω από την κύρια είσοδο της κατοικίας σας πρέπει να είναι φωτισµένη σωστά ώστε να µην υπάρχουν σκοτεινές σκιές όπου θα μπορούσε κάποιος να κρυφτεί.

-Βεβαιωθείτε ότι στην κύρια πόρτα υπάρχει 'µατάκι' έτσι ώστε να βλέπετε ποιος είναι στην πόρτα σας πριν ανοίξετε .

-Να έχετε κλειστές τις κουρτίνες, ώστε οι άνθρωποι να µην βλέπουν µέσα το σπίτι σας, ιδιαίτερα τη νύχτα.

-Να µην εισέρχεστε σε ένα ασανσέρ µε κάποιον που δεν γνωρίζετε.

-Εάν το κάνετε φροντίσετε να παραμείνετε κοντά στην πόρτα του ασανσέρ και εντός εμβελείας του πίνακα ελέγχου.

Όταν βρίσκεστε µακριά από το σπίτι µόνη

-Πάντοτε κάποιος γνωστός να γνωρίζει ακριβώς που είστε, ώστε σε περίπτωση ανάγκης αν πρέπει να τηλεφωνήσει κάποιος για βοήθεια, να ξέρει την επακριβή θέση.

-Ποτέ µην δεχθείτε να σας µεταφέρει ένας ξένος και ποτέ µην κάνετε auto-stop

Όταν εισέρχεστε στο αυτοκίνητό σας.

-Να κρατάτε ήδη το κλειδί στο χέρι σας, έτσι ώστε να µη χάνετε χρόνο ψάχνοντας για το κλειδί.

Όταν περπατάτε στο δρόµο

-Να δείχνετε αυτοπεποίθηση και δραστήρια .

-Να φροντίστε να µείνετε µακριά από στενά σοκάκια ή σκοτεινούς δρόµους.

-Να µην πηγαίνετε µε τα πόδια σας µετά τη δύση του ηλίου. Πάρτε ένα ταξί ή ζητήστε από ένα φίλο να σας µεταφέρει.

Συμβουλές για την ασφάλεια κλοπή, ληστεία, απώλεια κινητών τηλεφώνων.

-Διατήρησε το κινητό σου τηλέφωνο αθέατο στην τσέπη σου ή την τσάντα σου όταν δεν το χρησιμοποιείς.

-Μη χρησιμοποιείς το κινητό τηλέφωνό σου όταν βρίσκεσαι σε μέρη που δεν αισθάνεσαι ασφαλής.

- Στο σπίτι, μην αφήνεις το κινητό σου τηλέφωνο κοντά σε ανοικτά παράθυρα ή πάνω σε τραπέζια στην αυλή, κοντά στο δρόμο.

-Σε περίπτωση απειλής με οποιοδήποτε όπλο, μη διακινδυνεύεις τη ζωή ή τη σωματική σου ακεραιότητα, για να διατηρήσεις στη κατοχή σου το κινητό τηλέφωνο.

Συμβουλές σε περίπτωση ληστείας

-Αποφεύγετε να διατηρείτε µεγάλα χρηµατικά ποσά ή αντικείµενα αξίας στο χώρο εργασίας σας.

-Μην µεταφέρετε µεγάλα χρηµατικά ποσά. Αν δεν γίνεται αλλιώς µεταφέρετέ τα τµηµατικά.

-Πραγµατοποιήστε τις συναλλαγές σας µε διακριτικότητα.

-Ενεργοποιήστε το συναγερµό µε µυστικότητα και ήρεµες κινήσεις.

-Αν αρχίσουν πυροβολισμοί πέστε στο έδαφος και καλυφθείτε. Θυμηθείτε ότι το πιο σημαντικό πράγμα είναι η ζωή σας που οφείλετε να προστατέψετε στη διάρκεια µιας ληστείας.

-Μην επιχειρήσετε ηρωισµούς.

-Παρατηρήστε τη φυσική εμφάνιση των κλεφτών και άλλες λεπτομέρειες π.χ. ρούχα, οδό διαφυγής, αριθμό κυκλοφορίας οχήματος κλπ έτσι ώστε να μπορείτε να βοηθήσετε την Αστυνομία να εντοπίσει τον δράστη ή τους δράστες.

-Μην αγγίζετε τους χώρους όπου κινήθηκαν οι δράστες μέχρι να έρθει η Σήμανση, τυχόν διαρρηκτικά εργαλεία ή άλλα αντικείμενα που άφησαν οι διαρρήκτες πίσω τους.

http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?p ... 84&catID=3
"Βόηθα, Παναγιά, τη σκέψη
να μην αγριέψει...
"

"Παντιγέρα μαύρη ρούσσα προδομένη μου γενιά
σαν θα σμίξουν οι ανάσες θα φουσκώσουν τα πανιά"

"Θε μου πόσο παράξενοι
είν' οι δικοί μας τόποι
θλιμμένα τα τραγούδια μας
μα γελαστοί οι αθρώποι"

ΧΑΪΝΗΔΕΣ
Άβαταρ μέλους
Blue Ice

Δημοσίευση από Blue Ice » Τρί 19 Απρ 2011, 09:31

PELTASTIS VARNAVAS έγραψε:
Συγκεκριμένα η ΕΛ.ΑΣ συμβουλεύει τις γυναίκες:

-Να µην πηγαίνετε µε τα πόδια σας µετά τη δύση του ηλίου. Πάρτε ένα ταξί ή ζητήστε από ένα φίλο να σας µεταφέρει.

Αυτά στην Ελλάδα του 2011

Άβαταρ μέλους
PELTASTIS VARNAVAS

Δημοσίευση από PELTASTIS VARNAVAS » Δευ 23 Μάιος 2011, 13:59

εχουμε ξαναπει οτι δεν ειναι τοσο ρεαλιστικο να μιλαμε για αοπλη αυτοαμυνα απεναντι σε λεπιδες [μαχαιρι]

απο την αλλη το ραβδι ενω απο τη μια νικαει το μαχαιρι σε ιδιο επιπεδο γνωσης εχεις περισσοτερες πιθανοτητες να αμυνθεις αοπλα χωρις να σκοτωθεις απο αιμορραγια κοντρα σε ενα ροπαλο

γενικα η κινηση σου πρεπει να ειναι αποφυγη για τη λεπιδα ενω πρεπει να εχει μπασιμο προς τα μεσα για το ραβδι
βλεπετε το ροπαλο εχει τοσο μεγαλο μηκος που δεν αποφευγεται ενω αν κάνεις μπασιμο την ωρα που προδιδει την προθεση του ο επιτιθεμενος ροπαλοφορος και ανοιγεται κατι μπορεις να διεκδικησεις

βεβαια σε μια τετοια απευκτεα περιπτωση δεν υπαρχει χρονος για εναλλαγες αμυνας-επιθεσης ετσι, πρεπει μεσα στην αμυνα σου πρεπει να υπαρχει και ταυτοχρονη [αντ]επιθεση και αμεση διαφυγη μακρυα απο εξουδετερωμενο αντιπαλο

βεβαια ολα αυτα τροποποιουνται αν ο επιτιθεμενος ειναι γνωστης....
ή σε περιπτωση υπεραριθμων αντιπαλων...συμμοριων-οχλων που καθισταται και της μοδας...

εμπλουτιστε προπονηση με ροπαλα ραβδια κουμποταν χωρις να οπλοφορειτε ιδιαιτερως....γιατι υπαρχει και το αυτοφορο.... :cool:

πανω απολα αποφυγετε περιεργες καταστασεις!!!!
να μην αγριέψει...
"

"Θε μου πόσο παράξενοι
είν' οι δικοί μας τόποι
μα γελαστοί οι αθρώποι"

ΧΑΪΝΗΔΕΣ
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Δευ 23 Μάιος 2011, 14:04

Εχει δικιο η φωτεινη.
Δηλαδη ποια η διαφορα αν ειναι μια μεση γυναικα η ενας αγυμναστος ανδρας που ειναι λιγο φλωρακος;
Στο γυμναστηριο εχουμε γυναικες που μπορουν να με δειρουν ανετα (κανουν προπονηση περισσοτερο καιρο απο μενα).
και δεν συγκαταλεγομαι στους φλωρακους.
Οποτε ειναι λιγο ατοπο αυτο που λεει η αστυνομια.
Η καλυτερη συμβουλη που θα πρεπε να δωσει η αστυνομια θα ειναι
ενας χαρτης με ολα τα γυμναστηρια MMA, και Krav Maga της Ελλάδας.
Αλλα απο την αλλη λογικο ειναι να θελουν να δειχνουν οτι τους χρειαζομαστε και καλα.
Εγω προσωπικα μπορω να καθαρισω και μονος μου.
πραγματικα εγγυωμαι οτι δεν θα παρω τηλεφωνο το 100 ποτε στη ζωη μου...
Άβαταρ μέλους
Blue Ice

Δημοσίευση από Blue Ice » Δευ 23 Μάιος 2011, 15:25

Tι μαχητικό άθλημα/τέχνη εξασκείς Divine;;;

Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Δευ 23 Μάιος 2011, 16:07

Παγκρατιο. παλαιοτερα εκανα κικ μποξινγκ
Άβαταρ μέλους
PELTASTIS VARNAVAS

Δημοσίευση από PELTASTIS VARNAVAS » Τρί 07 Ιουν 2011, 08:19

ειπαμε να μην μενει αδρανες τουντον ττοπικ αδερκια ε?

καμια εναλλακτικη ιδεα για προπονησεις φυσικω τω τροπω τωρά που καλοκαιρκαζει?

εγω βρηκα εναν κορμο δεντρου μηκους περιπου ενος μετρου και διαμετρου δεκα εκατοστων
ψιλοελαφρυς και τον πετω στον αερα και τον πιανω με το εσωτερικο του αγκωνα και με τα δυο χερια

εναλλαγες σκληρου μαλακου, πχ σακος 2λεπτα μετα κρυο νερο με μανικα και ελεγχομενα χτυπηματα με ροπαλα-ραβδια στην πλατη κοιλιακους και προσομοιωση επιβιωσης στο εδαφος...στο καπακι χειροφρενο αναπνοες και παγωμα ελεγχος αναπνοης και σκεψης αυτοσυγκεντρωση διαλογισμος ταητση και μετα παλι αλλαγη πιστας για πιο εξωτερικη προπονηση....αναλογα με το ποσα ατομα μαζευονται στο τημ τροποποιειται το προγραμμα... :cool:

αληθεια ,εχει κανει κανεις κετλμπελς στην προπονηση του ????
βρηκα αυτο το αφιερωμα [ειναι λλιον της μοδός...?]

Συνέντευξη στον Γιώργο Χαλκιά

Ήταν το 2005 όταν έπιασα για πρώτη φορά κέτλμπελς στα χέρια μου και δεν χρειάστηκε πολύς χρόνος για να καταλάβω ότι αυτό το εργαλείο προπόνησης ήταν ακριβώς ό,τι χρειαζόμουν για να δοκιμάσω τα όρια του εαυτού μου. Η δίψα μου για γνώση με οδήγησε να ψάξω και να μάθω από τους καλύτερους τα μυστικά τους. Έτσι γνώρισα αυτόν τον μοναδικό άνθρωπο και εκπαιδευτή, τον Μάστερ στα κέτλμπελς, Στηβ Κόττερ. Ξεκινήσαμε να επικοινωνούμε ώστε να έχω προγράμματα προπόνησης στα χέρια μου και μέσω των DVD με το ασκησιολόγιό του και επεξηγήσεις της κάθε τεχνικής/άσκησης το «ταξίδι» μου με αυτά μόλις είχε αρχίσει.

Όλα αυτά βέβαια δεν ήταν αρκετά για μένα. Είχα ήδη ξεκινήσει να προπονώ τους πρώτους μου μαθητές στο Ισραηλινό σύστημα αυτοάμυνας Κραβ Μαγκά στα κέτλμπελς. Ως άνθρωπος όμως πιστεύω ότι η ημιμάθεια είναι χειρότερη και πιο επικίνδυνη από την αμάθεια. Έτσι πήρα λοιπόν την απόφαση να γνωρίσω τον Στηβ από κοντά και να περάσω τη διαδικασία της πιστοποίησης στα κέτλμπελς. Το διήμερο αυτό της εκπαίδευσης πραγματικά απογείωσε την τεχνική μου και την αντίληψή μου σε αυτά. Δεν είναι υπερβολή να πω ότι έμαθα σε ένα τόσο σύντομο χρονικό διάστημα λεπτομέρειες και τεχνικές που χρόνια πάσχιζα να ανακαλύψω. Μόλις είχα ξεκινήσει να ανακαλύπτω τα μυστικά τους! Και για όλα αυτά την ευθύνη έχει ο σπουδαίος πραγματικά εκπαιδευτής Στηβ Κόττερ. Ένας άνθρωπος ταπεινός, χωρίς φουσκωμένο εγώ, με θέληση να διδάξει αυτό που αγαπάει.

Tα κέτλμπελς δεν αποτελούν απλά ένα εργαλείο προπόνησης αλλά μια τέχνη. Και όπως σε όλες τις τέχνες έτσι και σε αυτά το «ταξίδι» της εκμάθησής τους δεν σταματάει ποτέ. Συνεχώς ανακαλύπτεις νέες μεθόδους ώστε να γίνεσαι καλύτερος, καθώς και καινούργια όρια για τον εαυτό σου. ...............................

http://www.alkimachon.gr/index.php?opti ... Itemid=292
να μην αγριέψει...
"

"Θε μου πόσο παράξενοι
είν' οι δικοί μας τόποι
μα γελαστοί οι αθρώποι"

ΧΑΪΝΗΔΕΣ
Άβαταρ μέλους
totispap
Irc ψευδώνυμο: totispap

Δημοσίευση από totispap » Τρί 07 Ιουν 2011, 10:59

PELTASTIS VARNAVAS έγραψε:εναλλαγες σκληρου μαλακου, πχ σακος 2λεπτα μετα κρυο νερο με μανικα και ελεγχομενα χτυπηματα με ροπαλα-ραβδια στην πλατη κοιλιακους και προσομοιωση επιβιωσης στο εδαφος...στο καπακι χειροφρενο αναπνοες και παγωμα ελεγχος αναπνοης και σκεψης αυτοσυγκεντρωση διαλογισμος ταητση και μετα παλι αλλαγη πιστας για πιο εξωτερικη προπονηση....αναλογα με το ποσα ατομα μαζευονται στο τημ τροποποιειται το προγραμμα... :cool:
Κούνγκ φου-ν Panda-n κουμπάρε έ...?... :P

PELTASTIS VARNAVAS έγραψε:εγω βρηκα εναν κορμο δεντρου μηκους περιπου ενος μετρου και διαμετρου δεκα εκατοστων
ψιλοελαφρυς και τον πετω στον αερα και τον πιανω με το εσωτερικο του αγκωνα και με τα δυο χερια

Εμείς στο βορρά το δίνουμε για μπαγκέτα στους μαέστρους αυτό... :whistle: :lol:
Μοναχή το δρόμο επήρες,
εξανάλθες μοναχή.
Δεν είν’ εύκολες οι θύρες,
εάν η χρεία τες κουρταλεί.
Άβαταρ μέλους
Kariatida

Δημοσίευση από Kariatida » Τρί 07 Ιουν 2011, 11:31

Η καλύτερη καλοκαιρινή άθληση είναι το κολύμπι. Αν θέλεις να το διανθίσεις και με πολεμικές τέχνες, δοκίμασε να κάνεις κάτα, ενώ βρίσκεσαι μέσα στο νερό (με το κεφάλι έξω, ε; ) . Θα πρέπει να είναι πολύ ενδιαφέρουσα άσκηση, και λόγω νερού και ροής θα είναι πιο δύσκολο να μετρήσεις την κίνηση ώστε να σου βγει με ακρίβεια. Είναι αρκετά δροσερή δραστηριότητα, αρκεί να θυμάσαι να βουτάς και το κεφάλι μέσα πού και πού για να μην πάθεις καμιά ηλίαση :wink:

Άβαταρ μέλους
PELTASTIS VARNAVAS

Δημοσίευση από PELTASTIS VARNAVAS » Τρί 07 Ιουν 2011, 12:29

@καρυ, οντως ταο -κατα-πουμσε με υγρο στοιχειο κορυφαια θερινη ασκηση :thumb:

@τοττης, μπαγκετα?ωχχχ α, και χαρηκα τζαμπα νομισα μπαγκετα εκεινη με τη γαλοπουλα και τα 4 τυρια καππαρη ριγανη ελιτσες νταξει και λλιον τσιπουρακι και να βουταμε και καμιαν τυροκαυτερη και μια σπασμενη τοματα σαφως και φιλετο πιπεργια τουρσι [ωστε να παραστει και ο νονος καρυποβιτς ο του μακεδονικου αγωνος...] :wink:

θωρωντας κουγκ φου ν παντα ν το θκυο...εν ωραιον θα του δουμε νι φορες :loco:
να μην αγριέψει...
"

"Θε μου πόσο παράξενοι
είν' οι δικοί μας τόποι
μα γελαστοί οι αθρώποι"

ΧΑΪΝΗΔΕΣ
Άβαταρ μέλους
KAL EL
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Irc ψευδώνυμο: KAL EL

Δημοσίευση από KAL EL » Τρί 07 Ιουν 2011, 13:11

totispap έγραψε:
PELTASTIS VARNAVAS έγραψε:εγω βρηκα εναν κορμο δεντρου μηκους περιπου ενος μετρου και διαμετρου δεκα εκατοστων

Εμείς στο βορρά το δίνουμε για μπαγκέτα στους μαέστρους αυτό... :whistle: :lol:
Επίσης χρησιμοποιήτε ενίοτε και μενίρ γιά προπόνηση . Ο Οβελίξ - πανίκας :rose:
Και εσύ βρέ παιδάκι μου πού τον βρήκες ολόκληρο κορμό και επίσης μετά το τέλος της προπονήσεως που τον φυλάς ; Κάτω από το κρεβάτι όπως κάτι μηχανήματα που διαφημίζει η τηλεμάρκετινγκ ; (τα οποία συνήθως καταλήγουν κρεμάστρες ρούχων :loco: )

<<Αναιρώ, όπως δεν αναίρεσε ποτέ κανείς, και είμαι εν τούτοις το αντίθετο ενός αρνητικού πνεύματος>>
FR.NIETZSCHE - ΙΔΕ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ (Πώς κανείς γίνεται, εκείνο που είναι)
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Τρί 07 Ιουν 2011, 15:27

Η καλύτερη καλοκαιρινή άθληση είναι το κολύμπι. Αν θέλεις να το διανθίσεις και με πολεμικές τέχνες, δοκίμασε να κάνεις κάτα, ενώ βρίσκεσαι μέσα στο νερό (με το κεφάλι έξω, ε; ) . Θα πρέπει να είναι πολύ ενδιαφέρουσα άσκηση, και λόγω νερού και ροής θα είναι πιο δύσκολο να μετρήσεις την κίνηση ώστε να σου βγει με ακρίβεια. Είναι αρκετά δροσερή δραστηριότητα, αρκεί να θυμάσαι να βουτάς και το κεφάλι μέσα πού και πού για να μην πάθεις καμιά ηλίαση
Κάτα δεν εχω κάνει ποτέ μα ποτέ.
Οκ το να κανεις μια τεχνικη αργά και καθε φορα λιγο ποιο γρηγορα για να την εμπεδώσεις.
Αλλα το κάτα το βρίσκω λιγο αναποτελεσματικό.
Άβαταρ μέλους
Kariatida

Δημοσίευση από Kariatida » Τρί 07 Ιουν 2011, 19:07

Βασικά, τα κάτα είναι κάτι παραπάνω από κινήσεις σε αργή κίνηση. Είναι ολόκληρη εγκεφαλική δραστηριότητα. Θα πρέπει:
α)να θυμάσαι τι κάνεις, πώς το κάνεις, με τι σειρά το κάνεις και πόσο αρμονικά το κάνεις.
β)τα χτυπήματα πρέπει να είναι ρεαλιστικά, πρέπει να τα κάνεις σαν να χτυπάς κανονικά αντίπαλο.
Μετά τις πρώτες 5 επαναλήψεις, αρχίζεις να βγαίνεις οφφ. Εμείς τα χρησιμοποιούμε και σαν προθέρμανση. Μέχρι στιγμής ξέρω 5 φόρμες κάτα, και σε κάθε προπόνηση πρέπει να κάνουμε και τις 5 τουλάχιστον από 2 φορές την κάθε μία. Επειδή έχει πολλές κινήσεις, πρέπει να αδειάζεις το μυαλό σου και να ακολουθείς μία δική σου εσωτερική φωνή, οπότε μπορείς να το δεις και σαν ένα είδος διαλογισμού. Για να μην αναφέρω ότι η επανάληψη είναι η μαμά πάσας μάθησης.

Σκέψου πόσα χτυπήματα περιέχει μία μόνο φόρμα κάτα, και την ακρίβεια που αποκτά κάποιος που τα εξασκεί συνέχεια. Όπως είχε πει κι ο Μπρους Λι κάποτε: "Δεν φοβάμαι έναν άνθρωπο που έχει βαρέσει 10.000 διαφορετικές κλωτσιές, φοβάμαι αυτόν που έχει εξασκήσει μία κλωτσιά 10.000 φορές."

Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Τρί 07 Ιουν 2011, 19:38

Eμας η προθερμανση εινα πχ να τρεχουμε, να τρεχουμε και να πηδαμε κανοντας γονατιες ή αγκωνιες, να αλλαζουμε ξαγφνικα κατευθηνση, να τρεχουμε αναρχα στον χώρο προσπαθόντας πχ να δώσουμε φάπα στο μετωπο οσων περισσοτέρων μπορεί ο καθένας, η να προσπαθουμε να πιάσουμε τον αστράγγαλο οσο περισσότερων μπορούμε ενω παράλληλα να αποφεύγουμε το να πιάσει ο αντίπαλος τον δικό μας.
Και ολα αυτά ενω ο Προπονητής φωνάζει. αντε κορίτσια :p
Άβαταρ μέλους
Kariatida

Δημοσίευση από Kariatida » Τρί 07 Ιουν 2011, 22:28

χαχαχαχα αυτό θα ήθελα να το δω Φώτη :loco: Σήμερα πάντως που είχαμε και κόσμο που δεν ήξερε τα κάτα, κάναμε κανονική προθέρμανση. Αφού δεν σκόνταψα πάνω στη γλώσσα μου που κρεμόταν καλά είμαστε :loco:

Άβαταρ μέλους
Blue Ice

Δημοσίευση από Blue Ice » Τετ 08 Ιουν 2011, 22:30

Μetho (μα γιατί άλλαξες όνομα;; :dunno: ) πρέπει να έχετε πολύ χώρο στη σχολή για τέτοιο ζέσταμα...

Τώρα το καλοκαίρι θέλει προσοχή η άσκηση με τη ζέστη, είναι ήδη ανεβασμένη η πίεση, θέλει περισσότερα υγρά και μέτρο.

Peltasti σκοπεύω να κάνω λίγα χαλαρά πράγματα στο σπίτι. Λίγο σχοινάκι για ζέσταμα, διατάσεις και μετά εναλλαγές, εξάσκηση σε γροθιές/λακτήσματα με κοιλιακούς και κάμψεις στο ενδιάμεσο. Το θέμα είναι να πάρω απόφαση και να αρχίσω... :? Αυτά που λες με τους κορμούς και τα πετάγματα είναι πολύ...άγρια :lol:

Α, ναι... και να καταφέρω να κάνω μια ολόκληρη έλξη στο μονόζυγο γιατί τώρα κάνω 1/10 αυτής :loco:

Άβαταρ μέλους
PELTASTIS VARNAVAS

Δημοσίευση από PELTASTIS VARNAVAS » Πέμ 09 Ιουν 2011, 09:37

ιντερεστινγκ πποηντς μαη φρεντς
:respect:

κανοντας λιγη συνεκπαιδευση με φιλους του γουην τσουν κουγκ φου θυμηθηκα ενα παλιο ερωτημα....αληθεια, ποιος ειναι ο βελτιστος χρονος μιας ημερησιας προπονησης?για καποιον περιπου στη φαση μας περιπου 30 ετων...οχι αθλητη ουτε αγυμναστο ...περιπου 3 με 4 προπονησεις εβδομαδιαιως.
νομιζω πως η μιαμιση ωρα ειναι καλα
εσεις?
και εξαυτης της 1,5 ωρας, ποση ωρα καλο ειναι να αφιερωνεται σε προθερμανση -γυμναστικη και ποση σε καθαρα θεματα υλης και τεχνικων???
νομιζω περιπου μιση ωρα προθερμανση και μια ωρα τεχνικη παρεμβαλλομενων ασκησεων δυναμης πχ σε σετακια κοιλιακων ραχεων καμψεων ωστε να τσεκαρουμε τεχνικες και κατω απο συνθηκες κοπωσης

βεβαια ο μπρους λη ελεγε οτι πριν μπειτε στο ντοτζο πρεπει να τρεξετε 15 χιλιομετρα
αλλες εποχες
και βεβαια ο δυτικος τροπος ζωης δεν μας επιτρεπει τετοιες ζορικες καταστασεις :?

τελος λιγη γενικη και ειδικη αποθεραπεια δεν εβλαψε κανεναν :wink:
να μην αγριέψει...
"

"Θε μου πόσο παράξενοι
είν' οι δικοί μας τόποι
μα γελαστοί οι αθρώποι"

ΧΑΪΝΗΔΕΣ
Άβαταρ μέλους
Kariatida

Δημοσίευση από Kariatida » Πέμ 09 Ιουν 2011, 11:23

Κατά μέσο όρο, πάω για προπόνηση 2 φορές την εβδομάδα (κάποιες φορές τυχαίνει και 3), και κ'αθε προπόνηση διαρκεί μία με μιάμισι ώρα. Ακούγεται λίγο, αλλά είναι απίθανο το πόσο μπορούν να σε ξεθεώσουν μέσα σε μία ώρα. Τώρα που είναι καλοκαίρι, είναι καλό να κάνουμε αυτά που πρότεινε η Ξιφομάχος. Πολλά νερά και πιο χαλαρές καταστάσεις. Αν οποιαδήποτε στιγμή αισθανθούμε δυσφορία, σταματάμε αμέσως. Δεν είναι να παίζουμε μ' αυτά τα πράγματα.

Η μόνηση άσκηση την οποία αρνούμαι (για ευνόητους λόγους) να χρονομετρήσω, είναι το κολύμπι. Γυμνάζει όλο το σώμα, βρίσκεσαι μέσα σε νερό, και μπορείς επίσης να το συνδυάσεις με παγωτά, τάβλι και σταυρόλεξο, οπότε είναι μία πολύωρη μεν, αλλά χαλαρωτική άσκηση.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Αθλητισμός”