Η ΑΠΑΤΗ ΤΗΣ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗΣ

Περί ανέμων και υδατων
προσώπων και πραγμάτων
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Polikos Arkoudos
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Φύλο: Άνδρας

Η ΑΠΑΤΗ ΤΗΣ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗΣ

Δημοσίευση από Polikos Arkoudos » Πέμ 10 Μαρ 2011, 12:40

Οπως η Ιατρική, έτσι και η ψυχιατρική, είναι μία επιστήμη που μετατράπηκε σε μία βιομηχανία απάτης, πλουτισμού και αρρώστιας...
Το Μάρκετινγκ της Τρέλας

http://www.cchr.gr
http://www.mousiko-cafe.com/forum/index ... bum;in=117

"Ο Πατριωτισμός είναι έμφυτος στον άνθρωπο, μα εγώ είμαι Εθνικιστής"
-Κωστής Παλαμάς-
-= αλήτες ρουφιάνοι γιουτουμπουτατζήδες =-
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator
Irc ψευδώνυμο: ArELa
Φύλο: Γυναίκα
Έδωσε Likes: 1879 φορές
Έλαβε Likes: 2770 φορές

Re: Η ΑΠΑΤΗ ΤΗΣ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗΣ

Δημοσίευση από ArELa » Πέμ 10 Μαρ 2011, 13:00

Πωωωω φοβερή δουλειά! :clap:

Πρέπει να τα δω όλα και μετά θα σχολιάσω.
Είναι ένα θέμα για το οποίο ήθελα πάντα να επεκταθούμε και να αναλύσουμε...

Μπράβο μεγάλε, ευχαριστούμε που τα έφερες! :urock:
.

Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...

τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Πέμ 10 Μαρ 2011, 19:19

Οπως με την ψυχιατρικη ετσι και με την δυτικη ιατρικη δεν πρεπει να είμαστε απόλυτοι.
Η ψυχιατρική παρέχει τα σωστά εργαλεία στον ψυχίατρο για να βοηθήσει κάποιον.
Θεωρητικές γνώσεις καθώς και φάρμακα.
Στον ψυχίατρο έγκειται το ποτε και αν θα κανει χρήση του κάθε εργαλείου και το πως νιώθει ο ασθενής.
Το φάρμακο απο μόνο του δεν ειναι φτου κακα.
Το θεμα εινα ποτε χρησιμοποιείται, για ποιον σκοπό, αν υπάρχει πλάνο να ελλατωθει σταδιακα η δοσολογια στο μέλλον,
ωστε να μηδενιστεί κλπ.
Επίσης οταν ο ασθενής εχει δικαιοπρακτική ικανότητα (που ειναι οι περισσότερες των περιπτώσεων) αποφασίζει ο ίδιος αν θα πάρει
φάρμακα ή όχι.
Πχ αλλο να ειναι ο χανιμπαλ λέκτερ. οποτε καλως θα του δώσουν φάρμακα, κι αλλο απλά να έχει μια φοβία οπου ο
ΙΔΙΟΣ αποφασίζει αν θα πάρει φάρμακα οπως προτείνει ο ιατρός ή όχι.
Άβαταρ μέλους
Polikos Arkoudos
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από Polikos Arkoudos » Πέμ 10 Μαρ 2011, 20:13

τα ακριβώς αντίθετα δείχνουν και αποδυκνείουν τα ντοκιμαντέρ που ανέβασα :)

-Κωστής Παλαμάς-
Άβαταρ μέλους
Polikos Arkoudos
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από Polikos Arkoudos » Πέμ 10 Μαρ 2011, 20:33

ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΣΤΟ 48 ΛΕΠΤΟ ΣΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΒΙΝΤΕΟ
ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΒΡΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ

-Κωστής Παλαμάς-
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος
Έδωσε Likes: 344 φορές
Έλαβε Likes: 452 φορές

Δημοσίευση από doctormarkon » Πέμ 10 Μαρ 2011, 21:18

Πολύ τρομερό θέμα.

Και τα βίντεο χορταστικά.
Όρεξη να έχουμε να βλέπουμε.

Ο πιό υγιής άνθρωπος περνάει περιόδους στη ζωή τους ή στιγμές που είναι πολύ λυπημένος ή πολύ χαρούμενος. Και στις δύο περιπτώσεις ξεφεύγει από τις νόρμες.

Ετσι βλέπουμε στις κηδείες τις χήρες που χάνουν το σύζυγο ή μητέρες που χάνουν κάποιο παιδί τους να γελάνε ή να είναι τόσο απαθείς.

Η αστική ηθική δεν επιτρέπει να κλαίς, να θρηνείς ούτε και να γελάς πολύ. Πρέπει να είσαι πάντα σοβαρός και ανέκφραστος σαν τα κέρινα ομοιώματα στο Μουσείο της Μανταμ Τυσώ.

Και λίγη ιστορία δεν βλάπτει.

Σε άλλους πολιτισμούς ακόμα και πριν λίγα χρόνια στα χωριά έφερναν γυναίκες μοιρολογίστρες να κλαίνε για να ζήσουν οι συγγενείς εντονότερα την απώλεια, τη θλίψη. Να εκτονωθούν κλαίγοντας μέχρι να κουραστούν και να συνειδητοποιήσουν την απώλεια.

Όποιος παίρνει ψυχοφάρμακα φαίνεται. Είναι τελείος ανέκφραστος, πάντα νυσταγμένος και περπατάει πολύ αργά
Μη σκοτώνετε τα κουνούπια. Αλλοι σας πίνουν το αίμα
Άβαταρ μέλους
Polikos Arkoudos
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από Polikos Arkoudos » Παρ 11 Μαρ 2011, 09:15

doctormarkon έγραψε: Όποιος παίρνει ψυχοφάρμακα φαίνεται. Είναι τελείος ανέκφραστος, πάντα νυσταγμένος και περπατάει πολύ αργά
κάτι σαν τον Πάγκαλο δηλαδή :D

-Κωστής Παλαμάς-
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από doctormarkon » Παρ 11 Μαρ 2011, 09:33

Πιθανόν γιατί η παχυσαρκία είναι μία από τις παρενέργειες των φαρμάκων αυτών όπως λέει και στο βίντεο.
Αλλά πως και γιατί προκαλείται?

Ανθρωποι που παίρνουν ψυχοφάρμακα παχαίνουν πολύ και σε σύντομο χρονικό διάστημα
Άβαταρ μέλους
Polikos Arkoudos
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από Polikos Arkoudos » Παρ 11 Μαρ 2011, 10:10

και όχι μόνο...

Τα ψυχοτρόπα φάρμακα γίνονται γνωστά όλο και περισσότερο ως χημικές τοξίνες που έχουν τη δύναμη να σκοτώνουν.
Οι ψυχίατροι ισχυρίζονται ότι τα φάρμακα που χορηγούν σώζουν ζωές, αλλά σύμφωνα με τις ίδιες τους τις μελέτες, τα ψυχοτρόπα φάρμακα μπορούν να διπλασιάσουν τις πιθανότητες αυτοκτονίας.
Επίσης έχει αποδειχτεί ότι η μακροχρόνια χρήση τους, μπορεί να επιφέρει ανεπανόρθωτη σωματική και διανοητική βλάβη, γεγονός που οι ψυχίατροι παραβλέπουν.

Συνηθισμένες και καλά τεκμηριωμένες παρενέργειες των ψυχιατρικών φαρμάκων περιλαμβάνουν τη μανία, την ψύχωση, τις παραισθήσεις, την αποπροσωποποίηση, τον αυτοκτονικό ιδεασμό, την καρδιακή προσβολή, το εγκεφαλικό επεισόδιο και τον αιφνίδιο θάνατο.

Κι όχι μόνο αυτό, αλλά ο Οργανισµός Τροφίµων και Φαρµάκων των ΗΠΑ (FDA) παραδέχεται ότι πιθανά µόνο το ένα με δέκα τοις εκατό όλων των αρνητικών συνεπειών των φαρµάκων καταγγέλλονται στη πράξη από τους ασθενείς ή τους γιατρούς.

-Κωστής Παλαμάς-
Άβαταρ μέλους
KELAINO
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Irc ψευδώνυμο: Κελαινώ

Δημοσίευση από KELAINO » Παρ 11 Μαρ 2011, 10:18

Ρε παιδιά, πλάκα κάνετε;

Δε λέω, η ψυχιατρική έχει κάνει λάθη, πολλά εκ των οποίων χοντρά, αλλά εξελίσσεται συνεχώς. Είναι μια επιστήμη που βαδίζει στα τυφλά σχεδόν, που δεν έχει άλλον τρόπο από το δοκιμάζουμε-αποτυχαίνουμε παταγωδώς-συνεχίζουμε δοκιμάζοντας κάτι άλλο.
Όλες αυτές οι αποτυχίες έχουν προκαλέσει θλίψη και πόνο σε αμέτρητους ανθρώπους, αλλά έχουν οδηγήσει σε πολύτιμες ανακαλύψεις σχετικά με το πώς λειτουργεί ο ανθρώπινος οργανισμός.

Με άλλα λόγια, έχει βοηθήσει άπειρο κόσμο, που όχι, δεν θα "γίνονταν καλά από μόνοι τους".

Από κει και πέρα, ναι, υπάρχουν πάρα πολλοί που κάνουν κατάχρηση ψυχοφαρμάκων, αλλά υπάρχουν επίσης πάρα πολλοί που κάνουν χρήση και βοηθιούνται.

Και δε μιλάμε τώρα να είναι στεναχωρημένος κανείς γιατί τον παράτησε η γκόμενα, ή έστω γιατί πέθανε κάποιος δικός του. Μιλάμε να πάσχει από κατάθλιψη, που είναι μια απαίσια αρρώστια.

Συμφωνώ με δόκτορ για τις μοιρολογίστρες, παρεμπιπτώντως. Νομίζω ότι η ελληνορθόδοξη κηδεία είναι σοφά μελετημένη για να οδηγεί τους πενθούντες σε κάθαρση δι' ελέου και φόβου.
Just close your eyes and smell the seagulls
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Παρ 11 Μαρ 2011, 10:37

Σ'αυτό το σημείο, φρονώ πως αξίζει να αναφερθούμε σε παλιότερες επισημάνσεις/τοποθετήσεις μας επί του θέματος "ψυχιατρική".

Η δοκτορέσσα είχε πει εδώ http://ideografhmata.gr/forum/viewtopic ... 93#p127893
Ο Φουκώ που πέθανε το 84 το είχε πάει ακόμα μακρύτερα.
Μελέτησε το ζήτημα της επιτήρησης και τους κώδικες που πάνε κάτω από τους νόμους σαν υπόγεια ρεύματα με σκοπό να ελέγξουν πτυχές της ζωής που οι νόμοι δεν θα ήταν δυνατόν να ελέγξουν.

Ξεκίνησε από τη σεξουαλικότητα που σαν ομοφυλόφυλος έβλεπε τα πράγματα πέρα από την επιφάνεια. Αλλά δεν στάθηκε εκεί. Προχώρησε πιό πέρα στην κλινική την ψυχιατρική, την ιατρική την ίδια και τους έγκλειστους γενικότερα. Μέθοδοι και πρακτικές που εφαρμόζονται στους έγκλειστους μπορούν να εφαρμοστούν και στους ελέυθερους

η φρουφρού είχε πει εδώ http://ideografhmata.gr/forum/viewtopic ... 49#p124849
Για την ψυχιατρική δεν καταλαβαίνω τι εννοείς ότι λύνει προβλήματα στην πράξη. Ναι, καθιστά κάποιον που είναι επικίνδυνος για τον εαυτό του και τους άλλους, πρόβατο και κοιμισμένο. Αν πετύχει και το σωστό κοκτέιλ φαρμάκων μπορεί και να σε θυμάται ποιος είσαι και να σου κάνει ερωτήσεις για υπαρκτά πρόσωπα, και να μην κοιμάται 20 ώρες την ημέρα. Αν σταματήσει όμως τα φάρμακα, η κατάσταση θα επιστρέψει. Άρα δεν λύνει τίποτα, αφού ζεις με φάρμακα μια ζωή. Είναι σαν τις περιπτώσεις της 'ιατρικής' που αναγκάζεσαι να παίρνεις φάρμακα για την πίεση μέχρι να πεθάνεις, ενώ υπάρχουν άλλοι τρόποι να ρίξεις την πίεσή σου... τροποι φυσικοί.

Εν ολίγοις, η ψυχιατρική είναι η εύκολη λύση σε δύσκολα προβλήματα... Εύκολη για το περιβάλλον του ασθενή...

πιο κάτω επίσης λέει
Ομως η ψυχιατρική ειναι αρκετα αποτελεσματικη σε αρκετες περιπτώσεις Σόρρυ, αλλά η ψυχιατρική ΠΟΤΕ δεν λύνει το πρόβλημα, την αίτια του προβλήματος. Μόνο καλύπτει τα συμπτώματα. ΠΑΝΤΑ ΜΑ ΠΑΝΤΑ!!!

Σε δικό μου ποστ αναφέρεται μια τοποθέτηση του νευροχειρούργου Μπλέιλοκ, που άπτεται της "κοινωνικής μηχανικής" (λιγότερο σοκαριστικός όρος απ'την "ευγονική" που εφηύραν οι Ροκφέλερς μετά τις αηδίες του χιτλερικού ράιχ) μέσα στην οποία εμπεριέχονται ασφαλώς ψυχιατρικά προγράμματα "κοινωνικής εκπαίδευσης"

http://ideografhmata.gr/forum/viewtopic ... 43#p124743
Μπλέιλοκ έγραψε:Το Ιδρυμα Ροκφέλερ είπε στα μέλη του να μη χρησιμοποιούν τον όρο "ευγονική" πια.
Θα μιλάνε για "Κοινωνική Μηχανική" ή την "Επιστήμη του Ανθρώπου" ή της Συμπεριφοράς.Είχαν λέξεις-κλειδιά που βασικά είχαν το ίδιο νόημα του επανασχεδιασμού του ανθρώπου και της συμπεριφοράς τους που θα ελέγχεται μέσω ελιτιστικών ιδεών...αλλά θα το κάνουν μέσω μιας νέας επιστήμης που θα εδραίωναν με μεγάλα ιδρύματα στις ΗΠΑ που θα ήλεγχαν την επιμόρφωση μέσω του Γενικού Συμβουλίου Εκπαίδευσης που έχει...που είναι πανίσχυρο στο να διαμορφώνει την εκπαίδευση/επιμόρφωση στην Αμερική.
Διόριζε καθηγητές που θα ήταν οι διευθυντές αυτών των προγραμμάτων.
Ετοίμαζε άτομα που πίστευαν όπως κι εκείνος, ότι ο άνθρωπος πρέπει να "ξανασχεδιαστεί".
Επομένως, χρειαζόταν η επιστήμη του επανασχεδιασμού των ανθρώπων,
αλλά θα γινόταν με πιο επιστημονικό τρόπο κι όχι με το τραχύ πρόγραμμα ευγονικής.
Προσωπικά έχω πει πολλάκις ότι η ψυχιατρική και δη όπως εξελίσσεται σήμερα με νεόφερτες ορολογίες όπως "διπολικότητα" ADHD (που αναφέρονται και στο πρώτο βίντεο) κλπ, είναι μια επιστήμη που επιβάλλει "πολιτικώς ορθές" κοινωνικές συμπεριφορές, και ο χημικός (φαρμακευτικός) τρόπος "ελέγχου" συμπεριφορών, είναι κατάφορα βαρύς για την οργανική αλλά και την ψυχική υπόσταση του ανθρώπου. Τα φροϋδικά κελεύσματα βοήθησαν την ελίτ να επιβάλλει ένα μοντέλο αντιμετώπισης του ανθρώπινου ψυχιμού, που έγινε δόγμα και θρησκεία για την ψυχιατρική κοινότητα. Το κατά πόσο στέκουν ή είναι ορθά αυτά, είναι μια άλλη θλιβερή ιστορία που δεν γίνεται να αναλύσω εδώ. Θα πω μόνο ότι διαφωνώ κάθετα με τη μονότονη λογική του να προσδίδει σε όλα (ή σχεδόν σε όλα) όσα άπτονται του ανθρώπινου ψυχισμού, σε σεξουαλικά απωθημένα. Ναι, η σεξουαλικότητα είναι μεγάλο κομμάτι της ανθρώπινης περσόνας, που έχει κατακρεουργηθεί κυριολεκτικά μέσα από ηθικιστικές καταβολές, δημιουργώντας συγκρούσεις στο κεφάλι, που κατέληγαν συχνά σε διαστροφές ή "ανωμαλίες" όπως τις ορίζουν πολλοί. Συχνά δε σε πολύ αρρωστημένες έως και εγκληματικές πρακτικές. Όμως η σεξουαλικότητα δεν είναι το ένα και μοναδικό χαρακτηριστικό μιας ανθρώπινης περσόνας, για όνομα δηλαδή. Είμαστε πολυσύνθετοι ψυχισμοί, άσχετα αν μερικοί από μας έχουμε περιορίσει τα εσωτερικά/ενδόμυχα βιώματά μας, στα απολύτως απαραίτητα, ενστικτώδη, βλακώδη, ζωώδη κλπ.

Δεν θα κατηγορήσω όλους τους ψυχιάτρους για κακές πρακτικές. Μέσα από την διδακτέα ύλη που τους έκανε ψυχιάτρους, πολλοί παλεύουν φιλότιμα να βοηθήσουν το συνάνθρωπο. Απλά θεωρώ τον τρόπο της διδασκαλίας και τον τρόπο που γίνονται οι ψυχιατρικές σπουδές, αδόκιμο και απολύτως χειραγωγούμενο από τα σκοτεινά αυτά κέντρα εξουσίας, που έχουν συγκεκριμένη ατζέντα την οποία εφαρμόζουν και μέσα από τα ιδρύματα γνώσης (σχολεία,παν/μια κλπ). Αυτό βέβαια το βλέπουμε σήμερα ακόμα πιο ξεκάθαρα, σε κάθε γνωσιακή πτυχή. Από ιστορία, γλώσσα, μέχρι ψυχολογία... ακόμα και τα μαθηματικά.
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
KELAINO
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από KELAINO » Παρ 11 Μαρ 2011, 10:42

Ο Φρόυντ πλέον θεωρείται ως ένας πρωτοπόρος για την εποχή του, καθώς έφερε στο φως θέματα που πριν θεωρούνταν ταμπού, αλλά που όμως σήμερα έχει ξεπεραστεί.
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από doctormarkon » Παρ 11 Μαρ 2011, 11:29

Όταν ένας μαθητής μένει στην ίδια τάξη, όταν μία σχέση χαλάει κάτω από άσχημες συνθήκες, όταν χάνεις κάποιο αγαπημένο πρόσωπο κλπ πρόκειται για άσχημες καταστάσεις που κανείς δεν ξέρει πως τις βιώνει κάποιος.
Συνήθως αυτές οι καταστάσεις οδηγούν σε άλλες που φέρνουν κατάθλιψη.

Υπάρχει και μία εναλλακτική θεωρία που λέει ότι κάθε φορά που βλέπεις κάποιον να συμπεριφέρεται αλλοπρόσαλα πίσω από αυτόν αναζητήστε εκείνον που φαίνεται πιό φυσιολογικός γιατί τα προβλήματα τα δημιουργεί αυτός.

Είναι δυνατόν ένα περιβάλλον να δημιουργεί κατάθλιψη σε κάποιον χωρίς να διακρίνεται κάποιος σοβαρός λόγος.

Συνεχείς μικρές επιπλήξεις σε καθημερινή βάση, μείωσεις, απορρίψεις απαξίωση κλπ. Έίναι πράγματα που το καθένα από μόνο του δεν σημαίνει τίποτα αλλά όλα μαζί κάνουν ένα τρομερό σύνολο.

Η θεραεπεία είναι αλλαγή περιβάλλοντος, ενασχόληση με κάτι ενδιαφέρον ή ευχάριστο.

Αλλά όταν συνεχίζεις τους ίδιους ρυθμούς και τρόπο ζωής παίρνοντας χάπια τα οποία προκαλούν παρενέργειες το πρόβλημα δε λύνεται ποτέ.

Αλλά ας μην ξεχνάμε ότι ο ενδεδειγμένος τρόπος ζωής της εποχής μας ποινικοποιεί σχεδόν κάθε τι ευχάριστο.
Αυτό το βλέπουμε και στην καθημερινή ζωή που ο καθένας λέει πόσο υπέφερε για να πετύχει κάτι, πόσο υπέφερε όταν δούλευε εδώ ή εκεί, πόσο υπέφερε στην κατοχή κλπ. Ακόμα και οι βολές που δέχονται οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν είναι τόσο για τεμπελιά όσο για την έλλειψη του άγχους της απόλυσης, ή του άγχους της μη πληρωμής. Η παραγωγικότητα συνδέεται άμεσα από τα ψυχολογικά ή οργανικά προβλήματα που σου δημιούργησε η δουλειά.

Μία άρρωστη κοινωνία δημιουργεί αρρώστους και είναι προσανατολισμένη στην αρρώστια.
Το ζήτημα είναι να αγωνίζεσαι να αλλάξεις τις συνθήκες ζωής σου και να διώξεις ότι δημιουργεί προβλήματα και όχι να παίρνεις χάπια
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Παρ 11 Μαρ 2011, 11:48

KELAINO έγραψε:Ο Φρόυντ πλέον θεωρείται ως ένας πρωτοπόρος για την εποχή του, καθώς έφερε στο φως θέματα που πριν θεωρούνταν ταμπού, αλλά που όμως σήμερα έχει ξεπεραστεί.
Θεωρείται και είναι πρωτοπόρος στον τρόπο που άγγιξε το αντικείμενο, αλλά το να θεωρείται από κάποιους αυτός ο τρόπος σωστός ή ο μόνος σωστός, δεν σημαίνει πως είναι κι όλας. Στη συλλογιστική του, έχω διαπιστώσει πολλά σωστά αλλά και πάρα πολλά λάθη, σε σχέση τουλάχιστον με το πώς βλέπω/αντιμετωπίζω εγώ τα πράγματα.

doctormarkon έγραψε:Συνήθως αυτές οι καταστάσεις οδηγούν σε άλλες που φέρνουν κατάθλιψη.
Η κατάθλιψη έχει επίσης γίνει τρομακτική πιπίλα από τα μέσα του 20ου αιώνα και εντεύθεν. Έχει αγγίξει τα όρια της υπερβολής. Ανέκαθεν ο άνθρωπος είχε τις μεταπτώσεις του, τα ups and downs του... το πιο ανησυχητικό φαινόμενο είναι η μανιοκατάθλιψη... δεν ξέρω αν ισχύει ως αληθής για όλες τις περιπτώσεις, αλλά είναι μια απτή πραγματικότητα για πολλές, που συχνά οδηγεί και σε αυτοκτονίες.

Όπως και να'χει, τείνω να υπεραπλουστεύω τα πράγματα, και να λέω ότι ο άνθρωπος εκ φύσεως ρέπει προς αυτό που θα τον ευχαριστεί και θα κάνει τη ζωή του καλή. Νιώθει πως το αξίζει και ίσως να'ναι έτσι, αλλά απ'την άλλη, έχουμε και τον Ουγγώ που είπε πως οι αντιξοότητες κάνουν τον άνθρωπο, η ευημερία κάνει τέρατα...

Βέβαια σήμερα τα υπεραπλουστεύω, από μια θέση ισχύος, αυτή της (νομιζόμενης τουλάχιστον) αυτάρκειας... Στα πολύ τρυφερά μου νιάτα (20) υπέστην κι εγώ κάποιες δοκιμασίες/αντιξοότητες- που λόγω της έντασής τους (και πραγματικά αντικειμενικής δυσκολίας τους- όχι φτιαχτό "δράμα") δε μπορούσα να διαχειριστώ. Οφείλω σ'αυτό το σημείο να καταθέσω πως ήταν ένας ψυχολόγος (όχι ψυχίατρος) που με βοήθησε πολύ να "έρθω στα ίσα μου".
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
KELAINO
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από KELAINO » Παρ 11 Μαρ 2011, 11:54

Δρ, δε διαφωνώ σε τίποτα. Άλλωστε δεν υπάρχουν μόνο τα χάπια, υπάρχει και η ΚΒΤ, cognitive behevioral therapy (;) και άλλες μέθοδοι.
Αλλά η κατάθλιψη δεν είναι θέμα σκατοσυνθηκών της καθημερινής ζωής, αλλά διαταραγμένης βιοχημίας του οργανισμού. Δεν αρκεί το "χαμογέλασε και όλα θα πάνε καλά", θέλει συγκεκριμένη αγωγή.

ΑρΈλα, δεν ξέρω τί γίνεται στην Ελλάδα, πάντως ο Φρόυντ ξεπεράστηκε εδώ και πολύ καιρό.
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Παρ 11 Μαρ 2011, 11:59

KELAINO έγραψε:

ΑρΈλα, δεν ξέρω τί γίνεται στην Ελλάδα, πάντως ο Φρόυντ ξεπεράστηκε εδώ και πολύ καιρό.

Άσχετο, αλλά τεσπα... :P
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
KELAINO
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από KELAINO » Παρ 11 Μαρ 2011, 13:27

:conf: Άσχετο με την κουβέντα, ή "άσχετο, δεν ξεπεράστηκε";
Άβαταρ μέλους
Polikos Arkoudos
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από Polikos Arkoudos » Παρ 11 Μαρ 2011, 13:28

KELAINO έγραψε:Ο Φρόυντ πλέον θεωρείται ως ένας πρωτοπόρος για την εποχή του, καθώς έφερε στο φως θέματα που πριν θεωρούνταν ταμπού, αλλά που όμως σήμερα έχει ξεπεραστεί.
και το θαυματουργό του φάρμακο...η κοκαίνη,, έκανε μαζί με αυτόν και 2 φαρμακευτικές πλούσιες :D

-Κωστής Παλαμάς-
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Παρ 11 Μαρ 2011, 13:34

KELAINO έγραψε: :conf: Άσχετο με την κουβέντα, ή "άσχετο, δεν ξεπεράστηκε";
Άστο. Ώρες ώρες είμαστε σε άλλη συχνότητα και δε μπορούμε να "βρεθούμε" :loco:
Στάσου σ'αυτό που λέει ο Αρκούδος. Εκεί παίζει η ουσία. :wink:
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
RedSky
Ιδεογραφίτης με τα όλα του
Ιδεογραφίτης με τα όλα του
Irc ψευδώνυμο: RedSky
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από RedSky » Τετ 16 Μαρ 2011, 02:32

Μία πληροφορία που μπορεί και να γνωρίζετε. Η Επιτροπή Πολιτών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα ή "CCHR" ανήκει στην σαηεντολογία. (τα βίντεο δεν τα έχω δει).
Απάντηση

Επιστροφή στο “Γενικα-Ελεύθερο βήμα”