Oκ παιδια αλλο η παιδοφιλια αλλο αυτο.
Ο νομος οριζει την αποπλανηση αν το ενα απο τα δυο ή και τα δυο πρόσωπα που εμπλεκονται στην σεξουαλικη πραξη ειναι κατω των 15 ετων
αν δηλαδη ενας 14ρης παει με μια 14ρα, αυτο νομικα ειναι ποινικα κολάσιμο (παράδειγμα του ποσο πρόχειρα νομοθετεί ο νομοθέτης οταν δεν εχει και τιποτα καλυτερο να κανει και στα γρηγορα).
Για μενα ο νομος ως εχει ειναι σωστος (οσον αφορα την ηλικια).
Οκ να μην ειναι και παιδι αλλα οχι να εχει και συνταξιοδοτηθει απο το ΙΚΑ για να κανει σεξ.
Το να παει ενας 20ρης με μια δεκαεξαρα δεν το θεωρω παιδοφιλια (μην τρελαθουμε) και νομιζω
πως η δεκαεξαρα ξερει πολυ καλα τι θελει και δεν παιζει μηλα στην παιδική χαρά
Την χαλάρωση των ηθων δεν το βλεπω ως μερος μιας συνομωσιας. ειναι απλα κατι που συμβαινει
ποτε μια εποχη δεν εχει τα ιδια ηθη με μια αλλη εποχη.
Αλλες εποχες ειναι ποιο συντηρητικες, αλλες τοσο συντηρητικες που θυμιζουν μουχλα, και αλλες πολυ ελευθεριακες.
Τα ηθη επισης ακομα κι οταν ηταν συντηρητικα ηταν βολικα συντηρητικα.
Τελος ολοι μιλαμε για την εκμεταλευση ανηλικων. Αλλα πριν μερικα χρονια που ανθουσαν τα κωλομπαρα.
πολλες απο τις κοπέλες ηταν ανηλικες. τοτε ομως δεν μιλησε κανεις. αν η ανηλικη δουλευει σε κωλομπαρο και δεν την εκμεταλευεται
καποιος σε μια υπογεια παραγκα ειναι λιγοτερο ανηλικη προφανως...
Επισης πανω στο θεμα των ποινων εχω μια απορια.
Εχω ακουσει εκατομυρια φορες οτι οι ποινικοι κρατουμενοι εχουν δικους τους νομους και μισουν τους εγκληματιες που τα
εγκληματα τους ειχαν σχέση με ανήλικα (επειδη τους επιασε το ηθικο τους).
Αλλα τι θα γινονταν αν κλεινανε μια 14-χρονη στο ιδιο κελι με δεκα ισοβιτες(που τα εγκληματα τους δεν ειχαν σχεση με ανηλικα) για δυο μερες;
Θα εβγαινε παρθενα απο το κελι;
Οχι η απορια μου δεν ειναι υποθετικη. Στην βραζιλια μια δεκατετραχνονη την βιαζανε για εναν μηνα οι κρατουμενη σε μικτο κρατητιριο.
(αυτοι με τον κωδικα ηθικης που δεν σηκωνει τα σεξουαλικα εγληματα)