Άραγε τί θα γίνει;

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
stathnik
Δόκιμος
Δόκιμος
Φύλο: Άνδρας

Άραγε τί θα γίνει;

Δημοσίευση από stathnik » Σάβ 05 Ιουν 2010, 12:03

Έχοντας στο μυαλό μου πολλά τις τελευταίες μέρες, είτε προσωπικά είτε επαγγελματικά είτε ότι θέλετε δεν έχει σημασία, είχα αμελήσει εντελώς το τι συμβαίνει σε αυτή την χώρα που θέλει να λέγεται Ελλάδα. Σήμερα όμως με επανέφερε ένας φίλος στην πραγματικότητα. Διαβάστε σας παρακαλώ τις σκέψεις μου και πέστε μου τι από όλα αυτά που έχω στο μυαλό μου συμβαίνει ή θα συμβεί.

Όλα ξεκινάνε πριν ένα χρόνο περίπου όπου ένα πουλάκι (ας το ονομάσουμε πουλάκι Α) μου κελάηδησε πως τον Σεπτέμβριο (και μάλιστα συγκεκριμένη ημερομηνία) θα έχουμε εκλογές. Όπως και έγινε άρα το πουλάκι είναι αξιόπιστο.

Λίγους μήνες (Ιανουάριο) αργότερα ένα άλλο πουλάκι μου κελάηδησε πως κάποιος μεγάλος από αυτούς τους οίκους αξιολόγησης τον ρώτησε “ποιες θα είναι οι επιπτώσεις στην Ελληνική Οικονομία αν η Ελλάδα προβεί σε αναδιάρθρωση χρέους τον μήνα Απρίλιο”. ΣΟΚ η πρώτη αντίδραση. Χαβαλέ η δεύτερη. Έλα όμως που τον Μάρτιο μπήκε το ΔΝΤ στην ζωή μας. Άρα μήπως κάτι ήξερε ο τύπος;

Συνεχίζουμε λοιπόν και φτάνουμε στο σήμερα. Σήμερα το πουλάκι Β μου κελάηδησε πως τελικά η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να πάει σε αναδιάρθρωση του χρέους και μάλιστα σύντομα. Το επιβεβαίωσε και το πουλάκι Α (τα 2 πουλάκια άσχετα μεταξύ τους).

Και τώρα οι σκέψεις μου

· Με το φτωχό μυαλό που διαθέτω υπολόγιζα πως κάτι τέτοιο θα γινότανε τον Σεπτέμβριο – Οκτώβριο μαζί με εκλογές (ξέρετε αυτά περί οικουμενικής κυβέρνησης σε συνδυασμό με σενάρια τύπου Κινέζων να κάνουν επενδύσεις στην Ελλάδα, παρά το γεγονός ότι είναι αρπαγμένοι με τον Γ.Α.Π., πολιτικές εξελίξεις στην χώρα μας γύρω στον Σεπτέμβριο βλέπε http://olympia.gr/2010/05/26/china-greece/ Ανταπόκριση – Σοκ: Αλλαγή του πολιτικού σκηνικού στην Ελλάδα βλέπει η Κίνα!). Να στέκει άραγε η σκέψη μου?

· Άλλο σενάριο έλεγε για το νέο έτος. Αυτό άραγε στέκει?

· Γιατί δεν το κάναμε τον Δεκέμβριο ή τον Ιανουάριο όταν όλοι οι ξένοι είχαν αγορασμένα ομόλογά μας άρα και θα τους πονούσε? Όταν ο MAX KEISER φώναζε να εξεγερθούμε και να μην υποκύψουμε στο ΔΝΤ?

· Μήπως είναι όντως προσχεδιασμένα όλα αυτά και εμείς τρώμε κουτόχορτο? Μήπως όλα ξεκίνησαν από την φάση με τα Ίμια?

· Μήπως όντως στέκει αυτό που έγραψε στο blog του ο + Ο Καλαβρύτων & Αιγιαλείας Αμβρόσιος στο ΜΟΙΑΖΕΙ ΣΑΝ ΕΦΙΑΛΤΗΣ! ( http://mkka.blogspot.com/2010/05/blog-post_25.html ) περί ξεπουλήματος της χώρας?

· Μήπως η Τουρκία προσβλέπει στο πετρέλαιο και τα πολύτιμα μέταλλα που υπάρχουν στην Θράκη και στο Αιγαίο? Μάλλον πολυεθνικές μέσω των τουρκικών εταιρειών?

· Η σημερινή κυβέρνηση πήρε την εξουσία με το σύνθημα “Πρώτα ο πολίτης” και με μπροστάρη στοιχεία της διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη. Γιατί τα λένε όταν δεν τα πιστεύουν. Και εγώ είμαι μακάκας που πιστεύω ακόμη σε αυτή?

Και κάτι ακόμη. Άλλο πουλάκι μου είπε πως έχουν τρελαθεί να κόβουν δραχμούλες (χωρίς επιβεβαίωση). Αν αυτό στέκει τότε ας προετοιμαστούμε όλοι μας.

Άραγε οι ξένες τράπεζες έχουν ακόμη ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου ή τα πήρε όλα η ΕΚΤ? Οι Ελληνικές είναι φορτωμένες? Και αν ναι (που είναι) γιατί δεν τους τα πήρε η ΕΚΤ?
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator
Irc ψευδώνυμο: ArELa
Φύλο: Γυναίκα
Έδωσε Likes: 1879 φορές
Έλαβε Likes: 2770 φορές

Re: Άραγε τί θα γίνει;

Δημοσίευση από ArELa » Σάβ 05 Ιουν 2010, 12:09

Δόκιμοι οι προβληματισμοί σου και θα επανακάμψω για να σχολιάσω επ'αυτών, αν και κάτι μου λέει πως θα με καλύψουν άλλοι όταν δουν αυτό το ανάρτημά σου.

Για την ώρα σε καλωσορίζω στον ΙΔΕΟτοπο! :rose:
Από την αρχική διαδρομή σου εδώ, μπορώ εκ του ασφαλούς να πω, πως χαίρομαι που σ'έχουμε ανάμεσά μας! :xara:
.

Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...

τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
nibirunemesis
Κολλημένος Ιδεογραφίτης
Κολλημένος Ιδεογραφίτης
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από nibirunemesis » Σάβ 05 Ιουν 2010, 12:21

Stathnik καλώς ήρθες! :ups:

Πράγματι πολύ ωραία η πρώτη σου ανάρτηση και επιβεβαίωσε κάποιους φόβους μου.

Έθεσες ένα πολύ εύστοχο ερώτημα. "Μήπως όλα ξεκίνησαν από τα Ίμια?"
Εγώ θα το θέσω αλλιώς. Μήπως όλα άρχισαν απο τη στιγμή που ιδρύθηκε το παρόν κράτος?....
Άβαταρ μέλους
Exciter
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από Exciter » Σάβ 05 Ιουν 2010, 12:27

Σε ποια απ'όλες τις 3ες του Σεπτέμβρη αναφέρεσαι; Μη μου πεις μόνο του 1974... το συμβόλαιο με το λαό είχε εξ αρχής γραφτεί εκεί που δεν πιάνει μελάνι.

Τα υπόλοιπα εύλογα που λες, μόνο που όπως δείχνω και στην χαμένη δεκαετία πρέπει να πάμε τουλάχιστον από το 1983 και πριν, για να δούμε πως φτάσαμε εδώ, με αρκετές κομβικές ημερομηνές μετά.

Να συμπληρώσω και κάτι: Από ακόμα νωρίτερα, τη δεκαετία του 60 θαρρώ, υπάρχει μία έντονη και σταδιακώς διογκούμενη απαξίωση της χειρωνακτικής εργασίας γενικώς, του να είναι κάποιος τεχνίτης/μάστορας, και είναι εμφανής μέσα από τα πρότυπα που προβάλονται στον ελληνικό κινηματογράφο της εποχής. Είναι νομίζω ένα στοιχείο, μία κοινωνική πραγματικότητα αν θες, που δεν πρέπει να αγνοείται.

Αλλά πίσω στο τώρα: Αναδιάρθρωση χρέους με παράλληλη αποδοχή του, δλδ χωρίς π.χ. να πούμε: θέλουμε τις υπερτιμολογήσεις της Siemens (και της Intracom, μην την ξεχνάμε αυτή, κι ας έχει φέρει Ζιο και Ρίμπο ο πρόεδρος) πίσω ΤΩΡΑ, είναι ούτε καν μισή δουλειά.

Στάση πληρωμών σκέτο χρειάζεται, διερεύνηση του τι ποιος και πόσο έκλεψε, και μετά ό,τι μείνει να το πλερώσουμε. Όχι όμως και να αποδεχθούμε να πληρώσουμε αυτά που κάποιοι έκλεψαν. Αιδώς!
Ἀταλαίπωρος τοῖς πολλοῖς ἡ ζήτησις τῆς ἀληθείας, καὶ ἐπὶ τὰ ἑτοῖμα μᾶλλον τρέπονται. Θουκ. Α20
Προειδοποίηση: Ό,τι γράφετε ΘΑ χρησιμοποιηθεί εναντίον σας!
ΕΤΥΜΩΣ ΕΤΟΙΜΟΣ ;)
Άβαταρ μέλους
stathnik
Δόκιμος
Δόκιμος

Δημοσίευση από stathnik » Σάβ 05 Ιουν 2010, 17:27

Σας ευχαριστώ για τα reply και σας ζητώ συγνώμη γιατί όπου λέω αναδιάρθρωση χρέους εννοώ με ταυτόχρονη στάση πληρωμών. Σε όλες τις περιπτώσεις. (οταν τα 'εγραφα ήταν 3 το πρωί). Όσο για την 3η Σεπτέμβρη εννοώ την ιδρυτική διακύριξη του ΠΑΣΟΚ. Όποιος την διαβάσει θα συμφωνήσει με αυτά που έγραφε τότε ο ΑΓΠ αλλά...
Και πάλι ευχαριστώ και θα ήθελα να δω τις αποψεις σας γύρω από όλα αυτά που γράφω.
Άβαταρ μέλους
Dhmellhn
Επίτιμος
Επίτιμος
Έδωσε Likes: 27 φορές
Έλαβε Likes: 71 φορές

Δημοσίευση από Dhmellhn » Κυρ 06 Ιουν 2010, 03:00

Όλα ξεκίνησαν τον Ιούλιο του 1974 με το πραξικόπημα στην Κύπρο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την αντικατάσταση της υπαρχούσης τότε επάρατης με τη νέα επάρατο της Μεταπολιτεύσεως.

Τώρα, σχετικά με την σήμερον και το άμεσο μέλλον, αυτό που παρατηρούμε είναι ότι τα σχετικά δημοσιεύματα για την έξοδο της χώρας από την Ευρωζώνη ολοένα και πληθαίνουν` είτε υπό τη μορφή παραινέσεων είτε υπό τη μορφή αναλύσεων είτε υπό τη μορφή εμμέσων απειλών. Αυτό που έχει αποδειχτεί -με την αδιάψευστη παραδοχή Σαχινίδη- είναι ότι η τελευταία ανθελληνική μεταπολιτευτική κυβέρνησις είχε θέσει ως στόχο την υπαγωγή μας στο Δ.Ν.Τ. Από εκεί και πέρα, μέσωι αυτού, θα ξεπουλήσει τον υπόγειο, επίγειο και υπέργειο Πλούτο της Ελλάδος για ένα κομμάτι ξεροκόμματο. Κάπου εδώ είναι που τελειώνει ο φαύλος μεταπολιτευτικός κύκλος. Αυτή τη στιγμή εισερχόμεθα σε ένα νεφελώδες μεταβατικό στάδιο.

Δεν είμαι καθόλου σίγουρος εάν το πέρασμα στον επόμενο μετα-μεταπολιτευτικό κύκλο θα είναι αναίμακτο. :cool:
Δεν έχουμε αιώνιους συμμάχους ούτε διηνεκείς εχθρούς. Τα συμφέροντά μας είναι αιώνια και διηνεκή. Αυτά έχουμε καθήκον να τα προασπίσουμε. (ΛΟΡΔΟΣ ΠΑΛΜΕΡΣΤΟΝ)
Άβαταρ μέλους
stathnik
Δόκιμος
Δόκιμος

Δημοσίευση από stathnik » Κυρ 06 Ιουν 2010, 23:00

Ένα ακόμη πρ΄γμα που έχει μπει στο μυαλό μου και δεν βγαίνει είναι ότι η Γερμανοί ετοιμάζονται να βγουν από το ευρώ αφού πρώτα κάνουν τις συμφωνίες τους με Κίνα και Ρωσσία.
Άβαταρ μέλους
Aristogenos
Καμμένος Ιδεογραφίτης
Καμμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από Aristogenos » Πέμ 29 Ιούλ 2010, 04:32

stathnik έγραψε:Ένα ακόμη πρ΄γμα που έχει μπει στο μυαλό μου και δεν βγαίνει είναι ότι η Γερμανοί ετοιμάζονται να βγουν από το ευρώ αφού πρώτα κάνουν τις συμφωνίες τους με Κίνα και Ρωσσία.
Ίσως κατάλαβαν ότι το Ευρώ πάει για φούντο , ίσως είναι και ράδιο αρβύλα. Θα έπρεπε να τους τα είχαμε τινάξει πρίν κάτι μήνες,να τους πάρει όλους η μπάλα.
Φρόντισε ο οβριός-αμερικανοπρακτορας να μας βάλει στο ΔΝΤ ώστε τώρα μα μην μπορούμε να κάνουμε πίσω.
Άβαταρ μέλους
chrisvelis
Φρεσκαδούρα
Φρεσκαδούρα

Δημοσίευση από chrisvelis » Σάβ 31 Ιούλ 2010, 00:39

Γεια σας κι από εμένα!!! Κι εγώ έχω μπει σε αναζητήσεις τώρα τελευταία για το τι θα γίνει... όμως δεν είμαι μάντης! Ξέρω όμως τι έχει γίνει ως τώρα... Έχω βγάλει ένα σμμπέρασμα οτι οι τελευταίες κυβερνήσεις έχουν φέρει τη χώρα μας σε αυτό το σημείο με τρόπο φανερώ και χωρίς να αντιδράει κανείς, γιατί όμως το κάνουν αυτό;
Κάποιοι σίγουρα τους έχουν βάλει!! Δεν ξέρω ποιοι είναι αυτοί αλλά σίγουρα δεν θέλουν το καλό μας. Βλέπω ένα ξεπούλημα που δεν έχει προηγούμενο σε κερδοφόρες επιχειρήσεις (πχ ΔΕΗ) και δεν μιλάει κανείς. Επίσης βλέπω μια χούντα με το έτσι θέλω κάνουν ό,τι θέλουν και με τρόπο ου σ'εξοργίζει. Πιστεύω ότι θα γίνουμε χειρότερα στο μέλλον και θα πεινάσει ο κόσμος σίγουρα από τη φτώχεια. Ακόμα όμως όλοι σκέφτονται την πάρτη τους, σε 1-2 χρονάκια όμως θα δουν ότι δεν γίνεται τίποτα και μετά να δείτε πώς θα ενωθούμε! Αυτά τα λίγα από μένα. Απλώς έκανα κάποιες σκέψεις, ελπίζω να μη βγω αληθινός. :bye:
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ArELa την Σάβ 31 Ιούλ 2010, 13:09, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
Λόγος: μετατροπή στην ελληνική γραφή
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator
Irc ψευδώνυμο: ArELa
Φύλο: Γυναίκα
Έδωσε Likes: 1879 φορές
Έλαβε Likes: 2770 φορές

Δημοσίευση από ArELa » Σάβ 31 Ιούλ 2010, 13:09

Φίλε chrisvelis καλωσόρισες. :D

Πρώτον, σου έχω στείλει ένα ΡΜ. Δες το.

Δεύτερον, όπως θα δεις, μετέτρεψα το ποστ σου σε ελληνική γραφή.
Αν πας εδώ http://ideografhmata.gr/forum/viewtopic ... 75#p115175 θα δεις την οδηγία πώς γίνεται αυτόματα η μετατροπή.

Τρίτον, πολύ φοβάμαι ότι θα βγεις αληθινός, άσχετα αν πολλοί παλεύουμε για να μην επαληθευτούν αυτά.

Καλή συνέχεια. :rose:
.

Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...

τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Aristogenos
Καμμένος Ιδεογραφίτης
Καμμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από Aristogenos » Σάβ 31 Ιούλ 2010, 15:33

chrisvelis έγραψε:Ακόμα όμως όλοι σκέφτονται την πάρτη τους, σε 1-2 χρονάκια όμως θα δουν ότι δεν γίνεται τίποτα και μετά να δείτε πώς θα ενωθούμε! Αυτά τα λίγα από μένα. Απλώς έκανα κάποιες σκέψεις, ελπίζω να μη βγω αληθινός. :bye:
Ελπίζω να βγείς αληθινός διότι αν δεν ενωθούμε μαυρο φίδι που μας έφαγε.Διότι και η πείνα , και η φαγωμάρα θα επέλθει , και ίσως και κάνας πόλεμος με αλλαγές συνόρων, όλα αυτα είναι επακόλουθα της ανέχειας και της αποδυνάμωσης που φέρνει σε ένα τόπο , ό ωχαδερφισμός , η ανεχτικότητα , το αισχρό κέρδος, το βόλεμα για να μην μιλάω και ή συμμετοχή στην απάτη απο την πλειοψηφεία θα προσπαθησουν να μας βάλουν να φαγωθούμε μεταξύ μας με το κλασικό και προβλέψιμο τορόπο του διαίρει και βασίλευε. Εμείς όμως , οι αγανακτησμένοι, οι αδικημένοι , η μη βολεμμένοι, οι τίμιοι, οι ικανοί αλλά παραγκωνισμένοι από το πουσ**οσυστημά τους πρεπει να φάμε αυτους .... είναι ή αυτοί ή εμείς τέρμα τα ψέμματα και το δούλεμα.
Και γι αυτούς,ήρθε η ώρα της θεραπείας του κοφτερού ατσαλιού στα γλυκά και βουτηρένια λαιμουδάκια τους.
Άβαταρ μέλους
chrisvelis
Φρεσκαδούρα
Φρεσκαδούρα

Δημοσίευση από chrisvelis » Σάβ 31 Ιούλ 2010, 15:43

ξέρεις κάτι φιλε μου αριστογένη? δε μου αρέσει να κάνω άσχημες σκέψεις και ούτε να είμαι αρνητικός σε όλα, αλλα κάποιες φορες τα ίδια τα γεγονότα σε φέρνουν σε ένα σημείο που δεν μπορείς να τα αγνοήσεις. θα συμφωνήσω μαζί σου γιατί αυτή τι στιγμή δεν φαίνεται να υπάρχει άλλος τρόπος
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πολιτική-Γεωπολιτικά- Κοινωνικά Κινήματα”