Όσες φορές και να ειπωθεί η παραπάνω φράση, δεν φέρει καμιά αξίαxifomaxos έγραψε:Το έχω πει και θα το ξαναπώ, πάνω από την ανθρωπιά, πάνω από την ειρήνη στέκει το ύψιστο αγαθό της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ. Και η Ελλάδα πρέπει να ελευθερωθεί και από τους κυβερνώντες αλλά και από τις ορδές κατοχής. Ας σταματήσουμε να το παίζουμε Πόντιοι Πιλάτοι πια...
αν δεν την αξιώσουν οι πράξεις. Η ελευθερία δεν είναι αφηρημένη έννοια
και αν είναι ύψιστο αγαθό όπως γράφεις, τότε θα πρέπει ήδη να γνωρίζεις
οτι δεν χαρίζεται, ούτε κληρονομείται, αλλά κερδίζεται καθημερινά.
Το να στερείς από κάποιον το δικό του δικαίωμα σε αυτήν, είναι σαν να
στρέφεις το ξίφος σου σε σένα. Με τέτοιο νικ φαντάζομαι οτι καταλαβαίνεις
τι εννοώ μιας και το ξίφος διέπεται από αρχές και κώδικα.
Μαθαίνω Ξιφομάχε να μην λυπάμαι για κανέναν, γιατί αν το κάνω αυτό,
είναι σαν να του στερώ αυτόματα το δικαίωμα στην επιλογή και την όποια ελευθερία του.
Δεν λυπάμαι λοιπόν ούτε τον μετανάστη που ήρθε στην Ελλάδα για μια καλύτερη μοίρα και
κατέληξε φάντασμα στα στενά της Σωκράτους αλλά ούτε και τον ελληνάρα που λιώνει τις μέρες
του στα καφενεία βρίζοντας την κυβέρνηση που δεν του δίνει την επιδότηση αραχνιασμένου χώματος
λόγω γηγενούς μαλάκινσης,γιατί το να καλλιεργήσει το δικό του χωράφι είναι δουλειά μετανάστη.
Τιμώ όμως εκείνους που μέσα από την οποιαδήποτε μαυρίλα που βιώνουν, θυμούνται οτι είναι άνθρωποι
και συμπάσχοντας βοηθά ο ένας τον άλλον. Ουτοπικό;... ίσως. Αλλά η δική μου εμπειρία μου έμαθε οτι
η βία φέρνει πάντα βία . Η βία υπάρχει παντού στην καθημερινότητά μας από την αντιμετώπισή σου σαν
πολίτη σε ένα γκισέ του δημοσίου μέχρι την φυσική σου κακοποίηση από έναν ληστή μέσα στο ίδιο σου το σπίτι.
Το να αναπαράγει κανείς την βία σε κάνει να ψάχνεις να βρεις συν-τροφους για να δυναμώσεις, γιατί η βία είναι
άσκηση εξουσίας και σαν τέτοια ευαρέσκεται στο να γιγαντώνεται. Η τροφή της όμως είναι τελικά ο ίδιος σου ο εαυτός.
(και στο λέει αυτό κάποια που έπαιζε ξύλο στον δρόμο, θεωρώντας οτι προασπιζόταν το δικαίωμά της στην ελευθερία)
Σεβαστή η άποψή σου σε κάθε περίπτωση κι ας είναι διαφορετική από τη δική μου.
Αυτό δεν αναιρεί σε κανέναν από τους δύο μας το δικαίωμα της επιλογής, κι αυτό είναι προϋπόθεση ελευθερίας.
προταθέν εδώ
αναρτηθέν εδώ