To σύστημα τελικά καταρρέει...

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator
Irc ψευδώνυμο: ArELa
Φύλο: Γυναίκα
Έδωσε Likes: 1879 φορές
Έλαβε Likes: 2770 φορές

To σύστημα τελικά καταρρέει...

Δημοσίευση από ArELa » Τρί 30 Σεπ 2008, 10:01

Πτώση ρεκόρ για τoν Dow Jones μετά την απόρριψη του σχεδίου Πόλσον
Πηγή: Express.gr 30/09/08-00:01

Τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση (σε μονάδες) όλων των εποχών* κατέγραψε ο δείκτης Dow Jones στη σημερινή συνεδρίαση του αμερικανικού Χρηματιστηρίου, μετά την καταψήφιση του σχεδίου νόμου για τη διάσωση του χρηματοπιστωτικού συστήματος των ΗΠΑ, που θα επέτρεπε στο Υπουργείο Οικονομικών να δαπανήσει 700 δισεκατομμύρια δολάρια για να αγοραστούν από το αμερικανικό δημόσιο ομόλογα που σχετίζονται με ενυπόθηκα δάνεια και αντιμετωπίζουν πρόβλημα, ώστε να δοθεί μια νέα εκκίνηση στις χρηματαγορές.

Ο γενικός δείκτης Dow Jones απώλεσε 778,75 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 6,98% και έκλεισε στις 10.365,45 μονάδες, ενώ ο δείκτης εταιρειών υψηλής τεχνολογίας Nasdaq με απώλειες 199,61 μονάδων σημείωσε πτώση 9,14% για να κλείσει στις 1.983,73 μονάδες. Ο δείκτης S&P 500 έκλεισε στις 1.106,58 μονάδες με μεγάλη πτώση 8,80%.

Το υπουργείο Οικονομικών δηλώνει πως θα κάνει τα πάντα για να προστατεύσει την οικονομία

Το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών είναι αποφασισμένο να χρησιμοποιήσει «όλα τα μέσα που έχει στη διάθεσή του» για να προστατεύσει την αμερικανική οικονομία, ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπός του, έπειτα από την απόρριψη του σχεδίου διάσωσης των τραπεζών από την Βουλή των Αντιπροσώπων.

«Ο υπουργός Οικονομικών Χένρι Πόλσον, πρόκειται να έχει συνομιλίες με τον πρόεδρο Τζορτζ Μπους, τον πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας Μπεν Μπερνάκι και την ηγεσία του Κογκρέσου για τη συνέχεια του εγχειρήματος», τόνισε η εκπρόσωπος Μισέλ Ντέιβις. «Στο μεταξύ, είμαστε έτοιμοι να συνεργασθούμε με τις ρυθμιστικές αρχές και να χρησιμοποιήσουμε κάθε μέσον που διαθέτουμε, όπως ακριβώς επράξαμε και κατά τους τελευταίους μήνες, για να κρηπιδώσουμε τις οικονομικές αγορές και την οικονομία μας», προστίθεται στο ανακοινωθέν της.

Η πρόεδρος της Βουλής

Η απόρριψη του σχεδίου για τη διάσωση του τραπεζικού τομέα από την Βουλή των Αντιπροσώπων «δεν θα πρέπει να παραμείνει στάσιμη» κι «εμείς οφείλουμε να συνεχίσουμε» να εργαζόμεθα για τη λύση, τόνισε σήμερα η δημοκρατική πρόεδρος του Σώματος Νάνσι Πελόζι.

«Αυτό που συνέβη σήμερα δεν θα πρέπει να παραμείνει στάσιμο. Θα πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά», τόνισε η Πελόζι στους δημοσιογράφους, μετά την απόρριψη του σχεδίου Πόλσον για την ενίσχυση του τραπεζικού τομέα με 700 δις δολάρια. Τη στιγμή που η Γουόλ Στριτ πάθαινε καθίζηση μετά την αρνητική ψήφο της Βουλής, η Πελόζι διαβεβαίωνε πως το Κοινοβούλιο θα συνεχίσει τις προσπάθειες για την σταθεροποίηση της αγοράς. «Η δουλειά μας δεν πρόκειται να σταματήσει έως ότου να το πετύχουμε», τόνισε.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων δεν πρόκειται ωστόσο να συνεδριάσει για την ψήφιση του νομοσχεδίου πριν την Πέμπτη. «Τίποτε δεν πρόκειται να γίνει πριν την Πέμπτη, το νωρίτερο», τόνισε κοινοβουλευτική πηγή. Το Κογκρέσο θα παραμείνει κλειστό αύριο και την Τετάρτη, λόγω του Ρος Χασάνα, του εβραϊκού νέου έτους.

* Η μεγαλύτερη ημερήσια ποσοστιαία πτώση του Dow Jones σημειώθηκε στις 12/12/1914 με απώλειες -24,39% και η 2η μεγαλύτερη στις 19/10/1987 με πτώση 22,61%.
http://www.express.gr/news/agores2/8127 ... 81278.php3

Με μεγάλη πτώση 6,17% έκλεισε το Χρηματιστήριο Αθηνών

--------------------------------------------------------------------------------

Βυθίστηκαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια όπου οι περισσότεροι δείκτες υποχώρησαν πάνω από 7%.

«Κατρακύλησαν» πάλι οι μετοχές στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με αφορμή την κάθετη πτώση των δεικτών στις διεθνείς αγορές. Αναλυτές εκφράζουν φόβους ότι το πτωτικό κλίμα θα συνεχιστεί με τις τράπεζες και τις εξαγωγικές εταιρείες να επηρεάζονται περισσότερο από τις διεθνείς εξελίξεις.

Ο γενικός δείκτης τιμών, έκλεισε στις 4.304,25 μονάδες σημειώνοντας ραγδαία πτώση κατά 6,17%, η οποία άγγιξε και το 6,38%. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 561,5 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων τα 63,6 εκατ. ευρώ αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές.

Η πολύ μεγάλη πτώση στα χρηματιστήρια της Ασίας συμπαρασύρει και το ελληνικό χρηματιστήριο ενώ και οι εκτιμήσεις για τις αρνητικές επιπτώσεις της σημαντικής επιβράδυνσης των αναπτυξιακών ρυθμών στις ΗΠΑ και Ευρωζώνη επιβαρύνει ακόμα περισσότερο το επενδυτικό κλίμα.

Τη μεγαλύτερη πτώση παρουσίασαν οι εξής: των Πρώτων υλών κατά 11,79%, της Κοινής Ωφέλειας κατά 9,76%, των Βιομηχανικών προϊόντων κατά 9,70%, της Τεχνολογίας σε ποσοστό 8,28%,των Χημικών κατά 8,11%,των Μέσων Ενημέρωσης κατά 7,08% και των Τραπεζών κατά 6,33%.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης, FTSE/20, υποχώρησε σε ποσοστό 6,00%, ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης, FTSE/40, σημείωσε απώλειες σε ποσοστό 6,48% και ο δείκτης μικρής κεφαλαιοποίησης, FTSE/80,έκλεισε με πτώση σε ποσοστό 5,50%.

Από τις μετοχές που διακινήθηκαν, μόνο 10 ενισχύθηκαν, 276 υποχώρησαν και 10 παρέμειναν αμετάβλητες. Τη μεγαλύτερη ποσοστιαία άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές των εταιριών: INFORMER +9,22%, ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ(Π) +9,00% και ΠΕΡΣΕΥΣ +8,57%.

Τη μεγαλύτερη πτώση είχαν οι μετοχές των εταιριών: RILKEN -19,64%, ΚΡΕΚΑ -19,62% και RAINBOW -18,92%.

"Μαύρη Δευτέρα" για τα διεθνή χρηματιστήρια

"Μαύρη Δευτέρα" χαρακτηρίζεται η σημερινή ημέρα για τα διεθνή χρηματιστήρια, καθώς οι επενδυτές έδειξαν σημάδια πανικού επηρεαζόμενοι από τις έντονες ανησυχίες που προκαλεί μια ενδεχόμενη ύφεση της αμερικανικής οικονομίας, εξαιτίας των συνεπειών του "οικονομικού κυκλώνα" που προκλήθηκε από την κρίση του πιστοληπτικού τομέα μειωμένης εξασφάλισης των ΗΠΑ.

Ο δείκτης DAX του χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης υποχώρησε σήμερα κατά 6,79% , ο CAC στο Παρίσι παρουσίασε πτώση περίπου 4,74% και ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 "έκλεισε" μειωμένος κατά 5,8%, έχοντας υποχωρήσει περισσότερο από 15% από την αρχή του έτους. Ο Christoph Lidner -χρηματιστής της Baadner Bank στη Φρανκφούρτη- δήλωνε νωρίτερα ότι η κατάσταση χαρακτηρίζεται από υπερβολή, όμως, όπως είπε, "έτσι έχουν τα πράγματα. Πρόκειται για Μαύρη Δευτέρα".

Το ίδιο κλίμα επικρατούσε και στο Λονδίνο, με το χρηματιστή της Sequrequity, Jaweid Asfar, να δηλώνει πως "είναι πολύ βασανιστικό για τα νεύρα μας". Ο δείκτης FTSE 100 "έκλεισε" μειωμένος κατά 323,5 μονάδες (πτώση 5,5%), παρουσιάζοντας τη μεγαλύτερη υποχώρηση μέσα σε μια ημέρα από την 11 Σεπτεμβρίου 2001.

Χρηματιστής στη Φρανκφούρτη δήλωνε ότι "εδώ κυριαρχεί ο καθαρός πανικός", ενώ ένας άλλος μιλούσε για "μαζικό ξεπούλημα". Είναι χαρακτηριστικό ότι το χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης παρουσιάζει υποχώρηση περίπου 10% από την αρχή του έτους, καθώς ο δείκτης DAX έχει καταγράψει τη μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων πέντε ετών.

Εξάλλου, σημαντική υποχώρηση παρουσίασαν και τα άλλα διεθνή χρηματιστήρια, καθώς τόσο αυτό του Χόνγκ Κόνγκ όσο και αυτό της Σαγκάης παρουσίασαν πτώση κατά 5,49% και 5% αντίστοιχα, ενώ στη χρηματιστηριακή αγορά του Τόκιο ο δείκτης Nikkei "έκλεισε" με απώλειες 3,86%.

Ο βασικός δείκτης του χρηματιστηρίου της Ζυρίχης παρουσίασε υποχώρηση 7,28%%, όπως και αυτός στο χρηματιστήριο του Μιλάνου, ενώ ο δείκτης IBEX του χρηματιστηρίου της Μαδρίτης υποχώρησε κοντά στο 7%. Πτώση παρουσίαζαν και οι αναδυόμενες ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές, με το χρηματιστήριο της Βαρσοβίας να υποχωρεί το μεσημέρι κατά 4,12%, αυτό της Πράγας 3,72%, ενώ, αργότερα το απόγευμα, το χρηματιστήριο της Μόσχας παρουσίαζε απώλειες μεγαλύτερες του 6%.

Το διευθυντικό στέλεχος της KBL France, Jean-Noel Vieille, δήλωσε ξαφνιασμένος από τη ραγδαία πτώση που σημείωσαν σήμερα οι τιμές των μετοχών. Όπως δήλωσε στη γαλλική εφημερίδα "Le Figaro", "μια τέτοια πτώση των δεικτών υποδηλώνει ένα συνολικό σκεπτικισμό σχετικά με τις προοπτικές οικονομικής ανάπτυξης, που βασίζεται σε ένα σενάριο οικονομικής κατάρρευσης, με επιπτώσεις για την Κίνα, την Ινδία και τελικώς για την Ευρώπη". Πάντως, όπως τόνισε, τίποτα δεν δικαιολογεί αυτή τη ραγδαία βουτιά "ακόμα και αν οι αγορές είναι ευμετάβλητες", σημειώνοντας ότι αναμένει τα χρηματιστήρια να ανακάμψουν στο άμεσο μέλλον.

"Σοβαρή η κατάσταση" εκτιμά ο γενικός διευθυντής του ΔΝΤ
Ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (FΜΙ) Ντομινίκ Στρός-Καν δήλωσε σήμερα ότι η κρίση που έχει προκληθεί από τη μείωση της αμερικανικής ανάπτυξης είναι "σοβαρή" και ενδέχεται να επηρεάσει τις αναπτυσσόμενες χώρες.

Ο κ. Στρος-Καν ανέφερε επίσης ότι τα χρηματιστήρια "φαίνεται πως δεν εκτίμησαν το πακέτο οικονομικών μέτρων που προτάθηκε από τον αμερικανό πρόεδρο Τζορτζ Μπους" για να αντιμετωπιστεί η μείωση της ανάπτυξης.

"Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή.Όλες οι χώρες του κόσμου υποφέρουν από τη μείωση της ανάπτυξης των ΗΠΑ, τελικώς όλες οι αναπτυσσόμενες χώρες", δήλωσε ο κ. Στρος-Καν μιλώντας στον Τύπο στο πλαίσιο συνομιλιών που είχε με το γάλλο πρόεδρο, Νικολά Σαρκοζί στο Μέγαρο των Ηλυσίων.

"Ευτυχώς, οι αναπτυσσόμενες χώρες συνεχίζουν να έχουν μια ανάπτυξη αρκετά υψηλή και θα συνεχίσουν να ωθούν και την παγκόσμια ανάπτυξη. Ωστόσο, δεν είναι δυνατόν να μην έχει κάποιο αντίκτυπο ακόμα και σε αυτές τις αναπτυσσόμενες χώρες και η ανάπτυξη τελικώς να είναι λιγότερο ισχυρή από την προβλεπόμενη", τόνισε ο κ. Στρος-Καν.

Σε ερώτηση σχετικά με το σχέδιο των 140 δισεκατομμυρίων δολαρίων που πρότεινε ο αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους, για να ξεπεραστεί η κρίση, ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου απάντησε ότι "όπως φαίνεται τα χρηματιστήρια δεν εκτίμησαν το πακέτο ανάπτυξης που προτάθηκε από τον πρόεδρο Μπους".

Ο κ. Στρος Κάν αφού ανέφερε ότι οι ιδέες του γάλλου προέδρου για την αντιμετώπιση της κρίσης "περίπου συμπίπτουν με τις δικές του", επισήμανε:
"Πιστεύω ότι βλέπει καλά τις δυσκολίες της παγκόσμιας οικονομίας, βλέπει καλά και την αναγκαιότητα να ασχοληθεί με αυτές, όποιες και αν είναι οι δυσκολίες. Και όταν λέει ότι υπάρχει κίνδυνος να κάνουμε πράγματα αλλά, από την άλλη, εάν δεν κάνουμε τίποτε, υπάρχει ακόμα μεγαλύτερος κίνδυνος, νομίζω ότι έχει δίκιο", σημείωσε ο Στρός Καν.
---------------------------------
Πηγή:kathimerini.gr

Πτώση ανελέητη, πρωτοφανείς και άνευ προηγουμένου (απ' όσο θυμάμαι στα χρόνια που ζω) κρατικοποιήσεις τραπεζών.

Ουσιαστικά, είτε δεν έχουμε συνειδητοποιήσει σε όλη του την έκταση το "βούλιαγμα" και το ζοφερό της κατάστασης στο χρηματηστηριακο-οικονομικό σύστημα στον πλανήτη, ή δε θέλουμε να το συνειδητοποιήσουμε και "γαντζωνόμαστε" στο γεγονός ότι ακόμα δεν είχε τον ανάλογο αντίκτυπο στην χειροπιαστή καθημερινότητά μας και προτιμούμε να μην εστιάζουμε εντατικά στο πρόβλημα, πράγμα φυσικά που μας ενθαρρύνουν να κάνουμε και τα ΜΜΕ, που μας το πασάρουν σχεδόν σαν "ειδησούλα", προφανώς για να μην ενσκύψει τρελός πανικός και στα δικά μας τα λιμέρια. Βέβαια και η αντίδραση του αθηναϊκού χρηματιστηρίου δείχνει ότι οι έχοντες κι οι κατέχοντες μάλλον δεν το περνάνε τόσο "στο ντούκου", όσο το περνάνε οι υπόλοιποι...

Κι εμείς εδώ ακόμα, προτιμήσαμε να μην το "αγγίξουμε" το θέμα μέχρι στιγμής.
Ε, εγώ σας το χώνω κατάμουτρα.
Μάλλον δεν τους βγαίνει των νεοταξιτών.
Έχω την αίσθηση ότι δεν είμαι η μόνη που το βλέπει και δεν νομίζω ότι θα με πει κανείς παράλογη, υπερβολική, ή σε τριπάκια συνωμοσιολογίας αν πω ότι το σύστημα καταρρέει... Το θέμα είναι τι γίνεται από 'δω και πέρα.
.

Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...

τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Apomakros
"Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης
Φύλο: Άνδρας

Re: To σύστημα τελικά καταρρέει...

Δημοσίευση από Apomakros » Τρί 30 Σεπ 2008, 10:57

Πάντως σίγουρα δεν είσαι η μόνη που έχεις αυτή την αίσθηση...

http://ideografhmata.gr/forum/viewtopic ... 888#p63888
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Τρί 30 Σεπ 2008, 12:08

Έχω την αίσθηση ότι δεν είμαι η μόνη που το βλέπει και δεν νομίζω ότι θα με πει κανείς παράλογη, υπερβολική, ή σε τριπάκια συνωμοσιολογίας αν πω ότι το σύστημα καταρρέει..
θα εμπενες σε τριπακια συνομωσιας αν τα αιτια της καταρευσης τα εριχνες στους σιωνιστες τους ελ, τους μασωνους , η τους εξωγηινους.
Άβαταρ μέλους
an3mos
Καμμένος Ιδεογραφίτης
Καμμένος Ιδεογραφίτης
Έλαβε Likes: 1 φορά

Δημοσίευση από an3mos » Τρί 30 Σεπ 2008, 12:13

από τα λίγα οικονομικά που έχω διδαχτεί ξέρω ότι η οικονομία είναι ένας κύκλος.
μέσα σε αυτόν τον κύκλο είναι και η οικονομική ύφεση η όποια είναι αναπόφευκτη.
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Τρί 30 Σεπ 2008, 12:44

Εδω δεν μιλαμε για υφεση.
Δεν μιλαμε για πτωση στις πωλησεις ή στις μετοχές ή στο ρευστό απλά.
Εδω μιλάμε για κατάρευση τραπεζικών κολλοσων, μιλαμε για το να συνεδριαζει ο μπουστης αμερικης για το πως θα "ΣΩΘΕΙ" το τραπεζικο συστημα.
και απο την αλλη η ρωσια παρουσιαζει ενα μοντελο οπου αντι οι ιδιοτες να ειναι μετοχοι σε κρατικες επιχειρησεις (βλεπε ΟΤΕ) να ειναι το κράτος (Το ρωσικο) μετοχος σε ιδιοτικες επιχειρησεις του εξωτερικου.
δηλαδη αυτη τη στιγμη εχουμε μια αντιπαραθεση της ιδιοτικης ελευθερης οικονομιας που εχει αποτυχει απο τη μια και απο την αλλη μιας κρατικοκεντρικης οικονομιας που επεκτεινεται απο τη ρωσια στη δυση.
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Τρί 30 Σεπ 2008, 12:56

Divine Sinner έγραψε: θα εμπενες σε τριπακια συνομωσιας αν τα αιτια της καταρευσης τα εριχνες στους σιωνιστες τους ελ, τους μασωνους , η τους εξωγηινους.
αχμ... :loco: εσύ πού την αποδίδεις καλέ μου ρεαλιστικέ μη συνωμοσιολόγε?
Δεν έβαλαν το χεράκι τους τα ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΗ λαμόγια παντός είδους, θρησκείας, θεωρίας, κάλτας, αποκρυφιστικής οργάνωσης ή μη, για να'ρθει αυτό το χάλι;

Δεν μιλαμε για πτωση στις πωλησεις ή στις μετοχές ή στο ρευστό απλά.
Δεν είναι τόσο απλά. Έπαιρναν το ένα δάνειο πάνω στο άλλο οι stockbrokers κι οι τζογαδόροι, γιατί ποντάριζαν, τζογάριζαν, έπαιζαν για να πιάσουν την καλή, έχαναν και μετά έπαιρναν άλλο δάνειο για να ξοφλήσουν το πρώτο, με αποτέλεσμα ένα μέγα μέρος της κατάρρευσης να επέλθει από αυτό. Δεν είμαι ειδική στα χρηματηστηριακά-οικονομικά, αλλά αυτό το δεδομένο το ξέρω.

Εδω μιλάμε για κατάρευση τραπεζικών κολλοσων, μιλαμε για το να συνεδριαζει ο μπουστης αμερικης για το πως θα "ΣΩΘΕΙ" το τραπεζικο συστημα.
Ακριβώς. Και δε θέλω να είμαι Κασσάνδρα, αλλά το πράγμα είναι πολύ σοβαρότερο απ'ό,τι νιώθουμε στο πετσί μας αυτή τη στιγμή, και όσοι τουλάχιστον βιοπαλεύουμε, (και δε θεωρητικολογούμε απλά) νιώθουμε ήδη αγριότητες στο πετσί μας.

Απόμακρος έγραψε:Πάντως σίγουρα δεν είσαι η μόνη που έχεις αυτή την αίσθηση...

http://ideografhmata.gr/forum/viewtopic ... 888#p63888
Όντως. Μόνο που πολύ φοβάμαι πως αν υπάρχουν οι πλειάδιοι και σύμφωνα με τις "διδαχές" τους, μόνο για να σώσουν αυτό το φαύλο, απάνθρωπο και άγριο σύστημα δε θα'ρθουν! (δε θα το προχωρήσω παραπέρα, γιατί θα πουν πολλοί πως ξέφυγα τελείως πια. :loco: )
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Τρί 30 Σεπ 2008, 13:29

αχμ... :loco: εσύ πού την αποδίδεις καλέ μου ρεαλιστικέ μη συνωμοσιολόγε?
Δεν έβαλαν το χεράκι τους τα ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΗ λαμόγια παντός είδους, θρησκείας, θεωρίας, κάλτας, αποκρυφιστικής οργάνωσης ή μη, για να'ρθει αυτό το χάλι;
To χερακι τους το βάλαν για να πλουτίσουν. καθε θρησκειας και θεωρειας οπως ειπες.
Αλλα δεν το βάλαν για να επέλθει αυτο το αποτέλεσμα.
Υπαρχει ενδεχόμενος δόλος. δηλαδη ξεραν οτι ενδεχομενως να φταναμε εκει που φτάσαμε αλλα δεν το επεδιωξαν κιολας.
Άβαταρ μέλους
Nightrider
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από Nightrider » Τρί 30 Σεπ 2008, 14:30

Οι ΗΠΑ έχουν ενα δοκιμασμένο τρόπο για να βγαίνουν από τις οικονομικές τους κρίσεις και να επανακάμπτει η οικονομία τους.
Ο τρόπος αυτός είναι...πόλεμος!!

Θα "κανονίσουν" εναν πόλεμο σε κάποιο σημείο, θα κινηθούν οι πολεμικές τους βιομηχανίες και αφού ερημώσουν την εχθρική χώρα θα κινηθούν και οι διάφορες άλλες βιομηχανίες για να κάνουν την ανασυγκρότηση.

Τωρα ποιά θα είναι η τυχερή χώρα;

Η Ρωσσία είναι ακόμα σκληρό καρύδι, η Κίνα είναι πολύ επικίνδυνη, η Βόρειος Κορέα έχει ακόμα δεσμούς με την Κίνα, άλλωστε οι Αμερικανοί δεν ρισκάρουν να επαναληφθεί ένα σενάριο παρόμοιο με της περιόδου 1950 - 53. Οπότε μάλλον βλέπω μια κίνηση κατά του Ιράν. Ουτως ή άλλως ήδη έχουν προετοιμάσει τις δικαιολογίες (ανερχόμενη πυρηνική δύναμη, Ισλαμικό - Θεοκρατικό καθεστώς, έλλειψη "δημοκρατίας", απειλή πρός τον κόσμο και φυσικά προς το Ισραήλ).

Οπότε λογικά μόλις τελειώσει το θέμα με τις εκλογές στην Αμερική καλά θα κάνουν τα marines να ετοιμάζουν τα μπαγκάζια τους για να πάνε να "απελευθερώσουν" και να "εκδημοκρατήσουν" το Ιραν.

Βέβαιως εδω περιπλέκονται λίγο τα πράγματα δίοτι έχουν "απλωθεί" αρκετά και χρειάζεται να βρουν κάποιο τρόπο να αποσυρθούν γρήγορα και χωρίς να πέσει το γόητρο τους, από το Ιράκ και από το Αφγανιστάν.

Είμαι περίεργος να δω πως θα τα καταφέρουν!!!
Η λέξη "χριστιανισμός" περιέχει κάποια παρεξήγηση γιατί ουσιαστικά υπήρχε μόνο ένας χριστιανός, αλλά κι εκείνος πέθανε πάνω στο σταυρό. -Νίτσε-
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Τρί 30 Σεπ 2008, 15:20

Έχει έρεισμα η λογική σου, αλλά φυσικά δε μπορώ να συμφωνήσω γιατίι υπάρχει και το παράπλευρο αστρονομικό κόστος της κινητοποίησης, ετοιμασίας και μετακίνησης αυτής της πολεμικής μηχανής. Το κόστος της προηγούμενης επιχειρησάρας στο Ιρακ, χτύπησε "αντανακλαστικά" όλο το Δυτικό κόσμο, πράγμα που βιώνουμε επί του πρακτέου καθημερινά.

Αυτή τη στιγμή, θα'ταν παραφροσύνη να κινηθεί ξανά αυτή η πολεμική μηχανή, άσε που δεν ορκίζομαι ότι μπορεί να αντέξει οικονομικά η Αμερική μονάχη της αυτό το κόστος, ή ότι θα τη στηρίξουν οι "συμμαχοι" (συνένοχοι) στο ΝΑΤΟ, αρκετά ώστε να μπορέσει να υλοποιήσει αυτό το σχέδιο.

Δεν αποκλείω φυσικά τον πόλεμο, κανείς εχέφρων δεν μπορεί να αποκλείσει για τον Αμερικάνο κάτι τέτοιο. Απλά κι εγώ θα ήθελα να δω πώς θα τα καταφέρει, αφού αρχικά πρέπει να επωμιστεί το κόστος μόνη της μέχρι βέβαια να μας τα ξαναπάρει/ουν χοντρά για να "ανακάμψουν" απ'το συντριπτικό κόστος που θα προκαλέσουν πάλι τα τερτίπια τους.
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
ELectriE
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Irc ψευδώνυμο: ELectriE, nvisible

Δημοσίευση από ELectriE » Τρί 30 Σεπ 2008, 15:27

Δεν ξέρω για εσάς, εγώ πάνως χαίρομαι πολύ μ'αυτές τις εξελίξεις, πολύ καλά νέα που δείχνουν ότι τα πράγματα (- σχέδιο) πάνε καλά.
Το σύστημα, απ'όλες του τις πλευρές και διαστάσεις, ΠΡΕΠΕΙ να καταρρεύσει.
Και θα γίνει, ό,τι και να λέτε.
Όπως Πάνω και Κάτω. Όπως Κάτω και Πάνω.
Ερμητική Αρχή

Όπως Έξω και Μέσα. Όπως Μέσα και Έξω.
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Τρί 30 Σεπ 2008, 15:35

Δεν νομιζω να εχουμε πολεμο ιραν μερια.
Ρωσια, ιραν, βενεζουελα, συρια εχουν συναψει συμμαχια.
επισης η ρωσια απλονεται και στην αφρικη.
Με προσχημα πειρατια σε ρωσικο πλοιο ο πουτιν βρηκε δικαιολογια για να κανει περιπολιες στη σομαλια :p
Eμπενε Πουτιν!
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Τρί 30 Σεπ 2008, 15:48

Eμπενε Πουτιν!
:xara: :xara:

Στον Πούτιν πουτινιές ρε αμερικανάκια? (Λιακο) :xaxas:

nvisible έγραψε:Δεν ξέρω για εσάς, εγώ πάνως χαίρομαι πολύ μ'αυτές τις εξελίξεις, πολύ καλά νέα που δείχνουν ότι τα πράγματα (- σχέδιο) πάνε καλά.
Το σύστημα, απ'όλες του τις πλευρές και διαστάσεις, ΠΡΕΠΕΙ να καταρρεύσει.
Και θα γίνει, ό,τι και να λέτε.

Απ'το στόμα σου και στου... αρμόδιου τ'αυτί Νανά μου! :wink: :cool: :thumb:
(με όσο το δυνατόν λιγότερες καταστροφές, πολέμους ή παράπλευρες απώλειες)
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Nightrider
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από Nightrider » Τρί 30 Σεπ 2008, 20:14

ΑρΕλα έγραψε:Έχει έρεισμα η λογική σου, αλλά φυσικά δε μπορώ να συμφωνήσω γιατίι υπάρχει και το παράπλευρο αστρονομικό κόστος της κινητοποίησης, ετοιμασίας και μετακίνησης αυτής της πολεμικής μηχανής. Το κόστος της προηγούμενης επιχειρησάρας στο Ιρακ, χτύπησε "αντανακλαστικά" όλο το Δυτικό κόσμο, πράγμα που βιώνουμε επί του πρακτέου καθημερινά.
Σαφώς και υπάρχει ένα τεράστιο κόστος για την κίνηση ολόκληρης της πολεμικής μηχανής των ΗΠΑ, σκέψου μόνο οτι η τελευταία επιθετική ενέργεια του Ισραήλ του κόστισε περισσότερο από τις καταστροφές που έκαναν στο Νότιο Λίβανο.

Ομως θεωρώ οτι το Ιράν είναι πιο πιθανός στόχος διότι οι ΗΠΑ έχουν ήδη στρατεύματα τους και στα ανατολικά και στα δυτικά σύνορα του. Επίσης είναι μεγάλος όγκος δυνάμεων στην περιοχή ήδη και ετσι εξαλείφεται ενα πολύ μεγάλο έξοδο αυτό της μεταφοράς του υλικού (εμψύχου και μη).

Πάντως το κόστος της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης είναι πολλαπλάσιο των εξόδων μιας πολεμικής επιχείρησης. Σήμερα μόνο η Wall Street απώλεσε ποσό το οποίο θα κάλυπτε τα έξοδα της Στρατιωτικής δύναμης στο Ιρακ για 3,5 χρόνια!!!
Η λέξη "χριστιανισμός" περιέχει κάποια παρεξήγηση γιατί ουσιαστικά υπήρχε μόνο ένας χριστιανός, αλλά κι εκείνος πέθανε πάνω στο σταυρό. -Νίτσε-
Άβαταρ μέλους
alexandros
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από alexandros » Τετ 01 Οκτ 2008, 09:58

Δε νομίζω ότι ο Μπους προλαβαίνει ή ότι τον παίρνει να κάνει τέτοιου είδους πολεμικές κινήσεις αποπροσανατολισμού. Τον Ιανουάριο παραδίδει την εξουσία στο νέο πρόεδρο και κανείς από τους δύο υποψηφίους δεν θα δεχτεί να διεξάγει έναν πόλεμο από την πρώτη μέρα της θητείας του επειδή το θέλει ο Μπους. Ταυτόχρονα η κοινή γνώμη στην Αμερική και οι βουλευτές (που απέδειξαν ότι δεν τρώνε αμάσητο ότι τους πετάνε και έχουν δικαίωμα να διαφωνούν με τον πρόεδρο, όχι όπως εδώ) δε νομίζω ότι θα αφήσουν να γίνει κάτι τέτοιο.
Τίποτα δεν είναι πιο δυνατό από μια ιδέα της οποίας ο καιρός έχει φτάσει.
Βίκτωρ Ουγκώ

ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΩΡΑ
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Τετ 01 Οκτ 2008, 10:01

Συμφωνώ σ'αυτό Αλέξανδρε. Άλλωστε, εξ όσων αντιδράσεων (από Αμερικάνους) έχω εισπράξει, ο Μπους πρέπει να είναι ο αντιπαθέστερος (γι'αυτούς) ηγεταράς που πέρασε ποτέ από την Προεδρία των ΗΠΑ.

Θέμη...
Ομως θεωρώ οτι το Ιράν είναι πιο πιθανός στόχος διότι οι ΗΠΑ έχουν ήδη στρατεύματα τους και στα ανατολικά και στα δυτικά σύνορα του. Επίσης είναι μεγάλος όγκος δυνάμεων στην περιοχή ήδη και ετσι εξαλείφεται ενα πολύ μεγάλο έξοδο αυτό της μεταφοράς του υλικού (εμψύχου και μη).
Σωστό κι αυτό ως ένα βαθμό, θεωρώ όμως πως δύσκολα θα αποφάσιζε (είτε επί είτε μετά Μπους, ο όποιος αμερικανός πρόεδρος) να κάνει κίνηση κατά του Ιραν. Δε βλέπω την Ευρώπη να είναι τόσο πρόθυμη να στηρίξει ένα τέτοιο εγχείρημα, τουλάχιστον όχι όσο ήταν για το Ιρακ, οπότε μάλλον δε θα τους βγει, κι αν το αποφασίσουν θα το κάνουν με την επίγνωση πως θα πάνε μόνοι τους, με όποιες επιπτώσεις συνεπάγεται αυτό.
Πάντως το κόστος της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης είναι πολλαπλάσιο των εξόδων μιας πολεμικής επιχείρησης. Σήμερα μόνο η Wall Street απώλεσε ποσό το οποίο θα κάλυπτε τα έξοδα της Στρατιωτικής δύναμης στο Ιρακ για 3,5 χρόνια!!!
Είναι ένα "κραχ" που μπορεί στις δεκαετίες του 30, 40 ή και νωρίτερα να έχει προηγούμενο και χειρότερο μάλιστα σε αριθμούς, αλλά αυτό εδώ (σε συνδυασμό με κάμποσες άλλες παραμέτρους) πραγματικά προοιωνίζει μια κατάρρευση που δε θα'χει προηγούμενο στον πλανήτη και συνεπακόλουθα που τα αντιλαμβάνονται ως ζοφερά και οι πλέον αισιόδοξοι.
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Apomakros

Δημοσίευση από Apomakros » Τετ 01 Οκτ 2008, 10:15

αλλά αυτό εδώ πραγματικά προοιωνίζει μια κατάρρευση που δε θα'χει προηγούμενο στον πλανήτη και συνεπακόλουθα που τα αντιλαμβάνονται ως ζοφερά και οι πλέον αισιόδοξοι.
Κινδυνολογείς.

Και καλά που πρόκειται για παγκόσμιο ζήτημα εδώ, αλλιώς ενδέχεται να σε κατηγορούσαν κάποιοι για ... επικίνδυνη εθνικιστική κινδυνολογία!

(λολ ε;)
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πολιτική-Γεωπολιτικά- Κοινωνικά Κινήματα”