Σε ρόλο ρυθμιστή βλέπει το κόμμα του, στις επόμενες εκλογές, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος μάλιστα προσβλέπει σε συγκυβέρνηση με το πρώτο κόμμα. Σε συνέντευξή του, που δημοσιεύεται στην εφημερίδα "ΝΙΚΗ" της Κυριακής, ο κ. Καρατζαφέρης διαβλέπει για το ΛΑΟΣ, "κυβερνητική δυναμική" και θέτει εαυτόν στη διάθεση του πρώτου κόμματος.
"Εγώ θα συζητήσω και θα συνεργαστώ με το πρώτο κόμμα, ακόμη κι αν είναι το ΠΑΣΟΚ, σε βάση αρχών και θέσεων, γιατί πρόκειται για την Ελλάδα. Αν είναι η ΝΔ, με τη ΝΔ. Ο ΛΑ.Ο.Σ. θα είναι ο ρυθμιστής", λέει ο πρόεδρος του Συναγερμού και ισχυρίζεται ότι "βλέπει" τη δυναμική του κόμματός του παντού: "Βέτο, μεταναστευτική πολιτική, βιβλίο ιστορίας της έκτης δημοτικού και μέτρα για τους δανειολήπτες, με οριοθέτηση της αυθαιρεσίας των τραπεζών με κόψιμο των πλειστηριασμών. Όλα αυτά είναι δικές μας θέσεις, που εμείς τις επιβάλαμε στην ατζέντα και όλα τα άλλα κόμματα τις ακολούθησαν πολύ αργότερα".
Ερωτώμενος για την κίνηση του Γ. Παπανδρέου να απομακρύνει τον Κ. Σημίτη από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Καρατζαφέρης περιορίζεται να σχολιάσει: "Ανεμομαζώματα, διαβολοσκορπίσματα, λένε στο χωριό μου...", ενώ σ΄εκείνους που τον εντάσσουν στο χώρο της άκρας δεξιάς, απαντά, μεταξύ άλλων: "Το απορρίπτω μετά βδελυγμίας. Εγώ απευθύνομαι σε όλους τους Έλληνες και οι ψηφοφόροι του ΛΑΟΣ κινούνται σε όλο το παραδοσιακό πολιτικό φάσμα. Απλώς, αρνούμαι την αλβανοποίηση του πολιτικού σκηνικού".
http://www.athina984.gr/node/8828
Σχεδόν αναμενόμενο να αρχίσει τις χαριτωμενιές και το έντονο φλερτάρισμα με τη Ν.Δ.,
ωστόσο δεν παύει να εξοργίζει. Μερικούς από μας τουλάχιστον...
Γιατί πάνε περίπατο οι πρότερες δηλώσεις του ότι δεν πρόκειται να επανακάμψει στη Ν.Δ., κι ότι θα έδινε σθεναρά τις μάχες ενάντια στη διαφθορά, τη φαυλότητα την πολιτική υποκρισία και τα υπόλοιπα. Γιατί έκανε τη γλωσσίτσα του παπιγιόν και από λαύρος στηλιτευτής των ανομημάτων των κυβερνητικών λαμογιών, ξάφνου επιδεικνύει ανοχή...ως οίκος ανοχής.
Γιατί πούλησε τον κόσμο που του πασάριζε ωραιότατα φούμαρα με ελληνική μυρωδιά, για να καλουπωθεί τελικά και να προσκυνήσει το σαθρό σύστημα που κάποτε δήθεν στηλίτευε.
Γιατί όχι μόνο ανέχεται ξάφνου τη "βρώμα της πολυκατοικίας", (αυτές τις παραβολικές μπαρούφες που μας πέταγε) αλλά είναι τώρα διατεθειμένος να χωθεί κι ο ίδιος στα σκατά της, λουόμενος ΜΕΣΑ στο βόθρο που θέλει να παρουσιάσει ως κολυμπήθρα Σιλωάμ.
Πραγματικά αηδίασα με το "άπατον" της πολιτικής σαπίλας.
Αναρωτιέμαι τι θα κάνει ο Άδωνις στην περίπτωση που θα "προσχωρήσει" το κόμμα του σε ένα χώρο τον οποίο καυτηρίαζε λαύρος σε κάθε ευκαιρία (και καλά έκανε). Αναρωτιέμαι τι θα κάνει και ο Βορίδης και κάποιες άλλες προσωπικότητες (λίγες) στο χώρο αυτό, που εκτιμούσα.
Γενικώς μου'ρθε μια αηδία σήμερα που άκουσα απ'τα χείλη του κυρίου... "Θέτω εαυτόν και το κόμμα μου στη διάθεση του κ. Πρωθυπουργού".
Αλλά αυτή φυσικά είναι η δική μου άποψη.
Ίσως φαντάζει λίγο ακραία για κάποιους.
Ίσως και να μπερδεύει κάποιους άλλους που με θεωρούν αμετανόητη εθνικίστρια.
Μπορεί και να'μαι. Δεν έχω πρόβλημα να με αποκαλούν έτσι, αν έτσι βλέπουν τη θέση/στάση/προσέγγισή μου. Ίσως βέβαια να φαντάζει σχήμα οξύμωρο ότι παράλληλα με το εθνικόφιλο του φρονήματός μου, ακούω για Ν.Δ. και με πιάνει ναυτία