Συγνώμη αλλά δεν μπορώ να αποδώσω την ήττα τέτοιου βεληνεκούς μόνον στην "κούραση" του Κώστα. Είναι υπεραπλουστευτικό. Αν θες να σου πω πώς "ψυχολόγησα" εγώ τον Κώστα, (επαναλαμβάνω, δρυός πεσούσης εγώ δεν ξυλεύομαι) θα σου έλεγα ότι η "κούραση" μεταφράζεται α/ στην απολύτως λαθεμένη επιλογή συνεργατών/συμβούλων του (δεν ξέρω αν τους διάλεξε αυτός ή αν τους διαλέξανε άλλοι γι'αυτόν), β/ στην πλήρη αδυναμία του να πάρει τα γκέμια στα χέρια του, να κρατήσει αυτός το πηδάλιο του καραβιού. Κι αυτή την αδυναμία δεν θα την αποδώσω σε πολιτική ανευθυνότητα ή ηλιθιότητα. Αυτή θα ήταν η εύκολη/εύπεπτη ίσως για πολλούς εξήγηση. Ούτε ανεύθυνος πιστεύω πως ήταν, ούτε ηλίθιος, παρ'όλο που ήταν εντελώς άπειρος στη διαχείριση που απαιτεί ο θώκος του.TEUTAMOS έγραψε:Η νίκη του ΠαΣοΚ ήταν δωράκι της ΝΔ, και προσωπικώς του κου Καραμανλή πρός τον Γ. Παπανδρέου. Έκανε ό,τι μπορούσε να
απαλλαγεί από την πρωθυπουργίαν, όντας .... κουρασμένος, όπως εδήλωσε κάποτε εις την Real News και εις τον Νίκον Χατζηνικολάου. Δεν εξηγείται άλλως η μεγάλη πανωλεθρία της ΝΔ.
Κι έτσι έχασε ή απώλεσε όπως θα'λεγες σε όμορφα καθαρευουσιάνικα εσύ, τον έλεγχο και τη μπάλα. Πάνω σ'αυτό, αν θέλω να'μαι έντιμη με τον εαυτό μου, δεν μπορώ να του προσάψω πολλά, γιατί δεν ξέρω, ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ, πόσο σφιχτά μπορεί να τον βάσταγαν μηχανισμοί και αφανή κέντρα εξουσίας από τους γεννητικούς αδένες, καθιστώντας τον ουσιαστικά ανίκανο να κινηθεί αυτόνομα/αυτόβουλα/όπως θα ήθελε ίσως.
Επειδή εγώ όπως διεφάνη ήδη σ'αυτό το νήμα, δε γουστάρω να ενταχτώ στη λογική του "όλοι είναι ανεγκέφαλοι-κατευθυνόμενη μάζα" κλπ κλπ, γιατί αν το δεχτούμε αυτό, τότε αυτομάτως πρέπει να αποδώσουμε απίστευτη μαγκιά-σχεδόν μαγική μαζική πειθώ στον ΓΑΠ που κατάφερε να κατευθύνει τόσο καταλυτικά τη "μάζα". Δε διατίθεμαι να αποδώσω τέτοια εύσημα, παρά το γεγονός ότι η προεκλογική του εκστρατεία είχε καλύτερο επίπεδο και πολιτικό πολιτισμό, πράγματα που είναι άγνωστες λέξεις για τους γαλάζιους έτσι κι αλλιώς.
Θα επαναλάβω αρχικά το ΘΕΤΙΚΟ που είδα να προκύπτει απ'αυτή την εκλογική αναμέτρηση. Και το επαναλαμβάνω γιατί το θεωρώ σημαντικότατο και δεν είδα να στέκεται κανείς σ'αυτό (ακόμα). Κι αυτό είναι το γεγονός ότι μέγα μέρος του εκλογικού σώματος , δεν είναι ΠΛΕΟΝ αγκιλωμένο ούτε "ταγμένο" σε συγκεκριμένες πτέρυγες. Αυτό διεφάνη ξεκάθαρα στην τεράστια "μετακίνηση πληθυσμών" που σημειώθηκε αυτή τη φορά. Άλλο να πάρει κανείς τις εκλογές με 3-4 ποσοστιαίες μονάδες διαφορά, κι άλλο με 10,5! Αυτό δεν έχει ιστορικό προηγούμενο στα εκλογικά χρονικά της Ελλάδας. Σημαίνει κατ'αρχάς ότι το κυβερνόν κόμμα, απώλεσε σ'ένα χρόνο, σχεδόν ένα εκατομμύριο ψηφοφόρους! Kι αυτό από μόνο του φίλε μου, είναι μια νίκη σημαντική για τον τρόπο/νοοτροπία με την οποία ψηφίζει το εκλογικό σώμα, ΑΣΧΕΤΩΣ με την κατεύθυνση που επέλεξε. Το ότι ξε-αγκιλώθηκε αρκετά ώστε να μετακινηθεί είναι που μετράει εδώ.
Οι λόγοι που επέφεραν αυτή την απώλεια, δεν είναι μόνο η "κούραση" του Κωστάκη, ΑΣΦΑΛΩΣ! Έχω ήδη καταγράψει τους σημαντικότερους (κατά το ταπεινό μου πολιτικό κριτήριο) εδώ. Γι'αυτό και το βρίσκω τουλάχιστον αστείο να μας λένε ότι η ΝΔ πρέπει να...βρει τα αίτια μιας τέτοιας ήττας. Τα αίτια είναι πασιφανή (και είπα μόνο τα "χοντρά" στο νήμα/ποστ που σε παρέπεμψα) , και στο βαθμό που το εκλογικό σώμα αποδεδειγμένα ΔΕΝ τα ξέχασε ούτε τα προσπέρασε, διαφωνώ με τον Φώτη ότι "ο λαός έχει μνήμη χρυσόψαρου". Τουλάχιστον αυτή τη φορά, απέδειξε το αντίθετο.
Παραπλεύρως να πω, ότι ο Καρατζαφέρης πανηγυρίζει ανόητα και κάλπικα, αφού οι επιδόσεις του στην πράξη ήταν φτωχές. Όπως είπε κι ο Clash, (με δικά του λόγια), με τέτοια απώλεια ψηφοφόρων απ'τη γαλάζια παράταξη, έπρεπε να'χε καρπωθεί ένα ποσοστό που θα τον έβαζε στη θέση του τρίτου κόμματος, κι όχι τα ψιχουλάκια συγκριτικά, που του'δωσαν 2 πόντους παραπάνω. Κι εδώ λέω μπράβο στο εκλογικό σώμα, αφού από πατριώτης, "μεταλλάχθηκε" σε πατριδοκάπηλος, και από Ελληνοκεντρικός, έγινε ο θυρωρός της γαλάζιας πολυκατοικίας. Με λίγα λόγια, τον τελευταίο χρόνο μας έλεγε "Δε με νοιάζει η Ελλάδα που σας έλεγα (και σας δούλεψα), η παράταξη με νοιάζει!" Κι αυτό εγώ το βρίσκω πιο προδοτικό και ασυγχώρητο ακόμα κι απ'τις ανθελληνικές κορώνες του τρεμόπουλου