Οι εξελίξεις στη Ν.Δ.
- Apomakros
- "Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης
- Φύλο: Άνδρας
Οι εξελίξεις στη Ν.Δ.
Η επόμενη ημέρα για τη Νέα Δημοκρατία ξεκίνησε μετά την παραίτηση του Κώστα Καραμανλή από την ηγεσία και την προαναγγελία του ότι δεν θα είναι υποψήφιος στο έκτακτο συνέδριο, το οποίο θα πραγματοποιηθεί σε ένα μήνα, σύμφωνα με το καταστατικό.
Τα βλέμματα όλων έχουν στραφεί σε τρία πρόσωπα: Την Ντόρα Μπακογιάννη, τον Δημήτρη Αβραμόπουλο και τον Αντώνη Σαμαρά. Και οι τρεις, πάντως, φεύγοντας από το Ζάππειο έκαναν λακωνικές επικλήσεις στην ενότητα και το ηθικό των νεοδημοκρατών, όμως έδειχναν εμμέσως τη διάθεσή τους να είναι υποψήφιοι.
Δύο ακόμη πρόσωπα, ο Άρης Σπηλιωτόπουλος και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης θεωρείται βέβαιον ότι σε κάθε περίπτωση θα παίξουν κεντρικό ρόλο στη νέα εποχή της Ν.Δ.
«Η παράταξη είναι υπερήφανη για τον Κώστα Καραμανλή», δήλωσε η κ. Μπακογιάννη. «Προχωράμε ενωμένοι και αλληλέγγυοι», είπε ο κ. Αβραμόπουλος.
«Η παράταξη της Ν.Δ. ποτέ δεν ηττάται, γιατί πάντα υπήρξε ο στυλοβάτης της πατρίδας», τόνισε ο κ. Σαμαράς, προσθέτοντας: «Ένα μόνον έχω να πω σε κάθε νεοδημοκράτη, σε κάθε νεοδημοκράτισσα: Ψηλά το κεφάλι». Ο κ. Σπηλιωτόπουλος εκτίμησε ότι «τώρα δεν είναι η στιγμή του απολογισμού και του καταλογισμού ευθυνών, αυτή τη στιγμή πρέπει να σταθούμε ενωμένοι και μονιασμένοι δίπλα στους ψηφοφόρους της Ν.Δ.».
Τα πρόσωπα που έμαθαν πρώτα την απόφαση του κ. Καραμανλή να αποχωρήσει και τα οποία είχαν κατ’ ιδίαν συναντήσεις μαζί του στη Ρηγίλλης ήταν η Ντ. Μπακογιάννη, ο Γ. Σουφλιάς, ο Δ. Σιούφας, ο Β. Μεϊμαράκης, ο Α. Σπηλιωτόπουλος, ο Δ. Αβραμόπουλος, η Φ. Πετραλιά και ο Α. Σαμαράς.
Κεντρικό θέμα συζήτησης στο γαλάζιο παρασκήνιο ήταν βέβαια και η απόδοση ευθυνών για την εκλογική ήττα.
Στο στόχαστρο βρίσκεται ο κ. Σουφλιάς, ο οποίος δέχθηκε αποδοκιμασίες από πολίτες, φθάνοντας σε Ρηγίλλης και Ζάππειο, ενώ ερωτήματα τίθενται πλέον και για το τι προτίθεται να πράξει σε ό,τι τον αφορά. Ο Σαρακατσάνος είχε δεχθεί τα πρώτα βέλη από τον Πάνο Καμμένο, ο οποίος σε τηλεοπτικές του εμφανίσεις διερωτήθηκε πώς είναι δυνατόν να αυξάνει κανείς τα διόδια εν μέσω προεκλογικής περιόδου και υποστήριξε ότι ο κ. Σουφλιάς πλήγωσε τους νεοδημοκράτες και πως πρέπει «να πάει σπίτι του».
Πέρα όμως από τα πρόσωπα τίθεται και ζήτημα ιδεολογικό πλέον για τη Ν.Δ., καθώς φαίνεται πως οι μεγάλες απώλειες ήταν προς το κέντρο. Αναγκαία θεωρείται, λοιπόν, μία ιδεολογική συζήτηση, προκειμένου να απαντηθούν κρίσιμα ερωτήματα. Ποια είναι η ταυτότητα της Ν.Δ. στη νέα εποχή; Πώς μπορεί να επαναπατρίσει τους ψηφοφόρους του κέντρου; Και το ερώτημα που συνδέει την ιδεολογική συζήτηση με την ανάδειξη νέου αρχηγού, είναι ποιος μπορεί να φέρει αυτές τις ψήφους πίσω; Ποιος έχει διείσδυση στην κοινωνία και ποιος μπορεί να εγγυηθεί την εύθραυστη αυτή στιγμή την ενότητα;
Σημασία έχει και η προσωπογεωγραφία του συνεδρίου, η σύνθεση του οποίου θα ίδια με το 2007, και άρα εμπεριέχει ένα ισχυρό καραμανλικό μπλοκ, στο οποίο «κλείνουν το μάτι» Αβραμόπουλος και Σαμαράς, ενώ η κ. Μπακογιάννη εμφανίζεται να υπερβαίνει τέτοιου είδους διαχωρισμούς, ποντάροντας στο αίσθημα ενότητας.
http://www.apogevmatini.gr/?p=47176
(Βάλτε τώρα που γυρίζει)
Τα βλέμματα όλων έχουν στραφεί σε τρία πρόσωπα: Την Ντόρα Μπακογιάννη, τον Δημήτρη Αβραμόπουλο και τον Αντώνη Σαμαρά. Και οι τρεις, πάντως, φεύγοντας από το Ζάππειο έκαναν λακωνικές επικλήσεις στην ενότητα και το ηθικό των νεοδημοκρατών, όμως έδειχναν εμμέσως τη διάθεσή τους να είναι υποψήφιοι.
Δύο ακόμη πρόσωπα, ο Άρης Σπηλιωτόπουλος και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης θεωρείται βέβαιον ότι σε κάθε περίπτωση θα παίξουν κεντρικό ρόλο στη νέα εποχή της Ν.Δ.
«Η παράταξη είναι υπερήφανη για τον Κώστα Καραμανλή», δήλωσε η κ. Μπακογιάννη. «Προχωράμε ενωμένοι και αλληλέγγυοι», είπε ο κ. Αβραμόπουλος.
«Η παράταξη της Ν.Δ. ποτέ δεν ηττάται, γιατί πάντα υπήρξε ο στυλοβάτης της πατρίδας», τόνισε ο κ. Σαμαράς, προσθέτοντας: «Ένα μόνον έχω να πω σε κάθε νεοδημοκράτη, σε κάθε νεοδημοκράτισσα: Ψηλά το κεφάλι». Ο κ. Σπηλιωτόπουλος εκτίμησε ότι «τώρα δεν είναι η στιγμή του απολογισμού και του καταλογισμού ευθυνών, αυτή τη στιγμή πρέπει να σταθούμε ενωμένοι και μονιασμένοι δίπλα στους ψηφοφόρους της Ν.Δ.».
Τα πρόσωπα που έμαθαν πρώτα την απόφαση του κ. Καραμανλή να αποχωρήσει και τα οποία είχαν κατ’ ιδίαν συναντήσεις μαζί του στη Ρηγίλλης ήταν η Ντ. Μπακογιάννη, ο Γ. Σουφλιάς, ο Δ. Σιούφας, ο Β. Μεϊμαράκης, ο Α. Σπηλιωτόπουλος, ο Δ. Αβραμόπουλος, η Φ. Πετραλιά και ο Α. Σαμαράς.
Κεντρικό θέμα συζήτησης στο γαλάζιο παρασκήνιο ήταν βέβαια και η απόδοση ευθυνών για την εκλογική ήττα.
Στο στόχαστρο βρίσκεται ο κ. Σουφλιάς, ο οποίος δέχθηκε αποδοκιμασίες από πολίτες, φθάνοντας σε Ρηγίλλης και Ζάππειο, ενώ ερωτήματα τίθενται πλέον και για το τι προτίθεται να πράξει σε ό,τι τον αφορά. Ο Σαρακατσάνος είχε δεχθεί τα πρώτα βέλη από τον Πάνο Καμμένο, ο οποίος σε τηλεοπτικές του εμφανίσεις διερωτήθηκε πώς είναι δυνατόν να αυξάνει κανείς τα διόδια εν μέσω προεκλογικής περιόδου και υποστήριξε ότι ο κ. Σουφλιάς πλήγωσε τους νεοδημοκράτες και πως πρέπει «να πάει σπίτι του».
Πέρα όμως από τα πρόσωπα τίθεται και ζήτημα ιδεολογικό πλέον για τη Ν.Δ., καθώς φαίνεται πως οι μεγάλες απώλειες ήταν προς το κέντρο. Αναγκαία θεωρείται, λοιπόν, μία ιδεολογική συζήτηση, προκειμένου να απαντηθούν κρίσιμα ερωτήματα. Ποια είναι η ταυτότητα της Ν.Δ. στη νέα εποχή; Πώς μπορεί να επαναπατρίσει τους ψηφοφόρους του κέντρου; Και το ερώτημα που συνδέει την ιδεολογική συζήτηση με την ανάδειξη νέου αρχηγού, είναι ποιος μπορεί να φέρει αυτές τις ψήφους πίσω; Ποιος έχει διείσδυση στην κοινωνία και ποιος μπορεί να εγγυηθεί την εύθραυστη αυτή στιγμή την ενότητα;
Σημασία έχει και η προσωπογεωγραφία του συνεδρίου, η σύνθεση του οποίου θα ίδια με το 2007, και άρα εμπεριέχει ένα ισχυρό καραμανλικό μπλοκ, στο οποίο «κλείνουν το μάτι» Αβραμόπουλος και Σαμαράς, ενώ η κ. Μπακογιάννη εμφανίζεται να υπερβαίνει τέτοιου είδους διαχωρισμούς, ποντάροντας στο αίσθημα ενότητας.
http://www.apogevmatini.gr/?p=47176
(Βάλτε τώρα που γυρίζει)
- Mantam Froufrou
- Φύλο: Γυναίκα
Re: Οι εξελίξεις στη Ν.Δ.
Αχ, μωρέ! Ναι, τα διόδια τους έριξαν... 

Την ψυχοθεραπεία μου την κάνω εδώ: http://www.alchemyofnature.blogspot.gr/
- PELTASTIS VARNAVAS
- Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
- Irc ψευδώνυμο: καστροπολεμίτης
ποσοτικη απορια μου...
[προφανως χωρις ιχνος κομματικης προκαταληψης]
σε ποιοτικο επιπεδο (ισως και λλιον κονσπιραση που μαρεσει...) το διπολο επιχειρημα
ηταν προεκλογικα οτι
απο τη μια τα πρωτοτυπα γεωενεργειακα-γεωστρατηγικα ανοιγματα του ΚΚ [κοσσοβο, σκοπια, σαουθ στρημ, μπουρκας...] εστρεψαν εναντιον του εντεχνα τις ΗΠΑ μεσω ΜΜΕ και αυθορμητων κοινωνικων αναταραχων, πυρκαγιων κτλ...
απο την αλλη αποντων των εξωγενων παραγοντων ο ερασιτεχνισμος και η ανικανοτητα
προκαλεσαν ολες τις κρισεις εν Ελλαδι οικονομικες κοινωνικες κτλ...με αποκλειστικη υπαιτιοτητα των νουδουδων...
αισθανομαι την αληθεια ποιοτικα καπου στη μεση...
ποσοτικα ομως...που ειναι το 90%?το 10%?..η μηπως 65% 35%?
με μια ηπια προσεγγιση του ερωτηματος νομιζω θα μου απαντησω πολλα...ισως να πρεπει να γινει και επικληση του πανδαματο/ωρος χρονου βεβαια....
χεεεεεεεελπ

σε ποιοτικο επιπεδο (ισως και λλιον κονσπιραση που μαρεσει...) το διπολο επιχειρημα
ηταν προεκλογικα οτι
απο τη μια τα πρωτοτυπα γεωενεργειακα-γεωστρατηγικα ανοιγματα του ΚΚ [κοσσοβο, σκοπια, σαουθ στρημ, μπουρκας...] εστρεψαν εναντιον του εντεχνα τις ΗΠΑ μεσω ΜΜΕ και αυθορμητων κοινωνικων αναταραχων, πυρκαγιων κτλ...
απο την αλλη αποντων των εξωγενων παραγοντων ο ερασιτεχνισμος και η ανικανοτητα
προκαλεσαν ολες τις κρισεις εν Ελλαδι οικονομικες κοινωνικες κτλ...με αποκλειστικη υπαιτιοτητα των νουδουδων...
αισθανομαι την αληθεια ποιοτικα καπου στη μεση...
ποσοτικα ομως...που ειναι το 90%?το 10%?..η μηπως 65% 35%?
με μια ηπια προσεγγιση του ερωτηματος νομιζω θα μου απαντησω πολλα...ισως να πρεπει να γινει και επικληση του πανδαματο/ωρος χρονου βεβαια....

χεεεεεεεελπ
"Βόηθα, Παναγιά, τη σκέψη
να μην αγριέψει..."
"Παντιγέρα μαύρη ρούσσα προδομένη μου γενιά
σαν θα σμίξουν οι ανάσες θα φουσκώσουν τα πανιά"
"Θε μου πόσο παράξενοι
είν' οι δικοί μας τόποι
θλιμμένα τα τραγούδια μας
μα γελαστοί οι αθρώποι"
ΧΑΪΝΗΔΕΣ
να μην αγριέψει..."
"Παντιγέρα μαύρη ρούσσα προδομένη μου γενιά
σαν θα σμίξουν οι ανάσες θα φουσκώσουν τα πανιά"
"Θε μου πόσο παράξενοι
είν' οι δικοί μας τόποι
θλιμμένα τα τραγούδια μας
μα γελαστοί οι αθρώποι"
ΧΑΪΝΗΔΕΣ
- ArELa
- Founder-Administrator
- Irc ψευδώνυμο: ArELa
- Έδωσε Likes: 1879 φορές
- Έλαβε Likes: 2770 φορές
Το μπουργκάς ήταν ένα το κρατούμενο. Οι φωτιές δύο και τα κρατούμενα και οι φωτιές. Το βιβλίο ιστορίας τρία. Εγώ τουλάχιστον ΔΕΝ το ξεχνώ και ΔΕΝ το καταπίνω (αυτά για τη μνήμη χρυσόψαρου που λένε μερικοί)
Και να'ταν μόνο αυτά...
Από πού ν'αρχίσει κανείς και τι να πρωτοθυμηθεί ρε παιδιά...
Τη Ζαχοπουλειάδα; Τις υποκλοπές; Τα δομημένα ομόλογα και τον γρήγορο "αφανισμό" του εντιμότατου και ευσυνείδητου Ζορμπά, που παρόλο που ανήκε στην παράταξη δεν έγινε δουλικό της για να τους σκεπάσει; Την αποπομπή του διευθυντή της ΕΥΠ επειδή έβγαλε κασέτες του απατεώνα (δε θυμάμαι πώς τον λένε τώρα) που "εξέθετε" και στελέχη της ΝΔ? Τη Ζίμενς και το Βα(λ)τοπέδι που το δεύτερο ήταν πραγματικά μια τεράστια πληγή; Παρ'όλο που ήταν...καθαροί, έκλεισε στο τσάκα τσάκα τη βουλή κανάν αιώνα πριν τις ευρωεκλογές, για να μην γίνουν έρευνες/επερωτήσεις... Έχουμε και τα παράπλευρα με τη Ντόρα που ξηγήθηκε σκουληκιάρικα στον Βγενόπουλο κι εκείνος την ξεμπρόστιασε; Την απίστευτα φαύλη εξωτερική πολιτική; Το ότι γίναμε για άλλη μια φορά καραγκιόζηδες στο διεθνές πολιτικό στερέωμα; Το ότι μας πήραν το σκαλπ στην προσπάθειά τους να...επανιδρύσουν το κράτος; Τι να πρωτοθυμηθούμε; Ποιος λαός δηλαδή μπορεί να τα καταπιεί ή να τα ξεχάσει όλα αυτά; Και γιατί η έντιμη αριστερά (πλην του Σύριζα ενίοτε) δεν ουρλιαζε για την πάταξη ΑΥΤΩΝ των ανομιών, παρά εστίαζε ΜΟΝΟΝ στο να αντιπολιτεύεταικι αυτό το ΠΑΣΟΚ (να σκούζει κυριολεκτικά ενίοτε) για λόγους ψηφοθηρικούς; Ήταν αυτά, ήρθαν και τα υπόλοιπα και απόκαμαν τη γαλάζια πτέρυγα. Ποια είναι τα υπόλοιπα; Πρώτον η ανύπαρκτη ιδεολογική τους πλατφόρμα (με το μπέρδεμα της αρκούδας ανάμεσα στα στελέχη) που τους ώθησε να αντιγράφουν απ'την αρχή το ΠΑΣΟΚ σε πολλά, στοχεύοντας ΞΑΦΝΟΥ στον "μεσαίο χώρο" και δηλώνοντας "ΚΕΝΤΡΟδεξιοί". Δεύτερον, τα πρόσωπα που την απαρτίζουν. Πρόσωπα που αντικατοπτρίζουν είτε μια γερασμένη-φτιασιδωμένη παράταξη, είτε μια γραφική/ανίκανη/άσχετη και πάντως όχι παράταξη/κόμμα εξουσίας. Ο ΓΑΠ υπερίσχυε συντριπτικά στα πρόσωπα τουλάχιστον.
Το δε πολιτικό έρεισμα που ακούγαμε απ'τις γαλάζιες στελεχάρες, όποτε τους ετίθεντο ερωτήματα για λάθη χοντρά ή παραλείψεις ακόμα χοντρότερες ή και τα δύο, ήταν ΜΟΝΙΜΩΣ όμως το "κακό ΠΑΣΟΚ". Μπούχτισα τόσο να το ακούω αυτό 5,5 χρόνια, που μου βγήκε απ'τα αυτιά, άσε που ένιωθα το πασόκ μια κυβέρνηση σε ομηρία που την αντικαθιστούσαν κάποιοι γαλάζιοι προσωρινά, αφού αυτοί έκαναν μονίμως αντιπολίτευση στο ΠΑΣΟΚ αντί να κυβερνούν, να είναι και να ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ διοικούντες! Η ασχετοσύνη ήταν ολοφάνερη, αφού οι περισσότεροι δεν ήξεραν που παν τα τέσσερα (εξ ου και η έλλειψη πολιτική επιχειρήματος/ερείσματος), η δε λαμογιά ξεχείλιζε από ένα σωρό μπατζάκια!
Και όχι, δεν είναι ν'απορεί κανείς μετά απ'όλα αυτά που έγραψα περιληπτικότατα, γιατί η εκλογική υπερίσχυση του πασοκ σ'αυτό το γύρο ήταν απρόσμενα έως απίστευτα συντριπτική.
Για τον Καραμανλή δεν έχω τίποτα να πω σ'αυτή τη φάση. Είπα πολλά και διαολόστελνα/καταριόμουν συχνά άλλωστε όλο αυτό τον καιρό. Απλά δεν μπορώ - δε θέλω, δε μου πάει βρε αδερφέ, να συμμετέχω στο "ξύλεμα", δρυός πεσούσης...
Ο άνθρωπος έφυγε με τρόπο που μπορώ να πω πως "ξύπνησε" το φιλεύσπλαχνο μέσα μου, και μέχρι που τον λυπήθηκα...
Αυτά τα ολίγα από μένα.
Τώρα σειρά έχουν οι πράσινοι, που ξεκίνησαν ομολογουμένως αρκετά δυναμικά/οργανωμένα/με διάφορες κινήσεις για να κερδίσουν αρχικές εντυπώσεις, αλλά ήδη μου'κατσαν κάποια πράγματα στο πολύ αρνητικό... Θα ράψω γούνες αργότερα.
Και να'ταν μόνο αυτά...
Από πού ν'αρχίσει κανείς και τι να πρωτοθυμηθεί ρε παιδιά...
Τη Ζαχοπουλειάδα; Τις υποκλοπές; Τα δομημένα ομόλογα και τον γρήγορο "αφανισμό" του εντιμότατου και ευσυνείδητου Ζορμπά, που παρόλο που ανήκε στην παράταξη δεν έγινε δουλικό της για να τους σκεπάσει; Την αποπομπή του διευθυντή της ΕΥΠ επειδή έβγαλε κασέτες του απατεώνα (δε θυμάμαι πώς τον λένε τώρα) που "εξέθετε" και στελέχη της ΝΔ? Τη Ζίμενς και το Βα(λ)τοπέδι που το δεύτερο ήταν πραγματικά μια τεράστια πληγή; Παρ'όλο που ήταν...καθαροί, έκλεισε στο τσάκα τσάκα τη βουλή κανάν αιώνα πριν τις ευρωεκλογές, για να μην γίνουν έρευνες/επερωτήσεις... Έχουμε και τα παράπλευρα με τη Ντόρα που ξηγήθηκε σκουληκιάρικα στον Βγενόπουλο κι εκείνος την ξεμπρόστιασε; Την απίστευτα φαύλη εξωτερική πολιτική; Το ότι γίναμε για άλλη μια φορά καραγκιόζηδες στο διεθνές πολιτικό στερέωμα; Το ότι μας πήραν το σκαλπ στην προσπάθειά τους να...επανιδρύσουν το κράτος; Τι να πρωτοθυμηθούμε; Ποιος λαός δηλαδή μπορεί να τα καταπιεί ή να τα ξεχάσει όλα αυτά; Και γιατί η έντιμη αριστερά (πλην του Σύριζα ενίοτε) δεν ουρλιαζε για την πάταξη ΑΥΤΩΝ των ανομιών, παρά εστίαζε ΜΟΝΟΝ στο να αντιπολιτεύεταικι αυτό το ΠΑΣΟΚ (να σκούζει κυριολεκτικά ενίοτε) για λόγους ψηφοθηρικούς; Ήταν αυτά, ήρθαν και τα υπόλοιπα και απόκαμαν τη γαλάζια πτέρυγα. Ποια είναι τα υπόλοιπα; Πρώτον η ανύπαρκτη ιδεολογική τους πλατφόρμα (με το μπέρδεμα της αρκούδας ανάμεσα στα στελέχη) που τους ώθησε να αντιγράφουν απ'την αρχή το ΠΑΣΟΚ σε πολλά, στοχεύοντας ΞΑΦΝΟΥ στον "μεσαίο χώρο" και δηλώνοντας "ΚΕΝΤΡΟδεξιοί". Δεύτερον, τα πρόσωπα που την απαρτίζουν. Πρόσωπα που αντικατοπτρίζουν είτε μια γερασμένη-φτιασιδωμένη παράταξη, είτε μια γραφική/ανίκανη/άσχετη και πάντως όχι παράταξη/κόμμα εξουσίας. Ο ΓΑΠ υπερίσχυε συντριπτικά στα πρόσωπα τουλάχιστον.
Το δε πολιτικό έρεισμα που ακούγαμε απ'τις γαλάζιες στελεχάρες, όποτε τους ετίθεντο ερωτήματα για λάθη χοντρά ή παραλείψεις ακόμα χοντρότερες ή και τα δύο, ήταν ΜΟΝΙΜΩΣ όμως το "κακό ΠΑΣΟΚ". Μπούχτισα τόσο να το ακούω αυτό 5,5 χρόνια, που μου βγήκε απ'τα αυτιά, άσε που ένιωθα το πασόκ μια κυβέρνηση σε ομηρία που την αντικαθιστούσαν κάποιοι γαλάζιοι προσωρινά, αφού αυτοί έκαναν μονίμως αντιπολίτευση στο ΠΑΣΟΚ αντί να κυβερνούν, να είναι και να ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ διοικούντες! Η ασχετοσύνη ήταν ολοφάνερη, αφού οι περισσότεροι δεν ήξεραν που παν τα τέσσερα (εξ ου και η έλλειψη πολιτική επιχειρήματος/ερείσματος), η δε λαμογιά ξεχείλιζε από ένα σωρό μπατζάκια!
Και όχι, δεν είναι ν'απορεί κανείς μετά απ'όλα αυτά που έγραψα περιληπτικότατα, γιατί η εκλογική υπερίσχυση του πασοκ σ'αυτό το γύρο ήταν απρόσμενα έως απίστευτα συντριπτική.
Για τον Καραμανλή δεν έχω τίποτα να πω σ'αυτή τη φάση. Είπα πολλά και διαολόστελνα/καταριόμουν συχνά άλλωστε όλο αυτό τον καιρό. Απλά δεν μπορώ - δε θέλω, δε μου πάει βρε αδερφέ, να συμμετέχω στο "ξύλεμα", δρυός πεσούσης...
Ο άνθρωπος έφυγε με τρόπο που μπορώ να πω πως "ξύπνησε" το φιλεύσπλαχνο μέσα μου, και μέχρι που τον λυπήθηκα...
Αυτά τα ολίγα από μένα.
Τώρα σειρά έχουν οι πράσινοι, που ξεκίνησαν ομολογουμένως αρκετά δυναμικά/οργανωμένα/με διάφορες κινήσεις για να κερδίσουν αρχικές εντυπώσεις, αλλά ήδη μου'κατσαν κάποια πράγματα στο πολύ αρνητικό... Θα ράψω γούνες αργότερα.
.
Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...
τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
- Apomakros
Εσύ πολύ σωστά τα λες, αλλά ακούς τι λένε τα στελέχη τους; Βλέποντάς τους να σφάζονται στα παράθυρα για το ποιος έφταιγε πιο πολύ που έχασαν τις εκλογές, αναρωτιέμαι αν είναι σε θέση να διαβάσουν σωστά το εκλογικό αποτέλεσμα.Αρέλα έγραψε:Από πού ν'αρχίσει κανείς και τι να πρωτοθυμηθεί ρε παιδιά...
Τη Ζαχοπουλειάδα; Τις υποκλοπές; Τα δομημένα ομόλογα; Την αποπομπή του διευθυντή της ΕΥΠ επειδή έβγαλε κασέτες του απατεώνα (δε θυμάμαι πώς τον λένε τώρα) που "εξέθετε" και στελέχη της ΝΔ? Τη Ζίμενς και το Βα(λ)τοπέδι που το δεύτερο ήταν πραγματικά μια τεράστια πληγή; Παρ'όλο που ήταν...καθαροί, έκλεισε στο τσάκα τσάκα τη βουλή κανάν αιώνα πριν τις ευρωεκλογές, για να μην γίνουν έρευνες/επερωτήσεις... Έχουμε και τα παράπλευρα με τη Ντόρα που ξηγήθηκε σκουληκιάρικα στον Βγενόπουλο κι εκείνος την ξεμπρόστιασε; Την απίστευτα φαύλη εξωτερική πολιτική; Το ότι γίναμε για άλλη μια φορά καραγκιόζηδες στο διεθνές πολιτικό στερέωμα; Το ότι μας πήραν το σκαλπ στην προσπάθειά τους να...επανιδρύσουν το κράτος; Τι να πρωτοθυμηθούμε;
Βασικά, πρέπει πρώτα να συνέλθουν και μετά να συζητήσουν.
(το θέμα είναι πότε και αν συνέλθουν...)
Aυτος που σε μια 8ετια θα ψηφισει ΝΔ επειδη θα εχει απογοητευθει απο το ΠΑΣΟΚ και θα βγαλει την καινουρια ΝΔ.Ποιος λαός δηλαδή μπορεί να τα καταπιεί ή να τα ξεχάσει όλα αυτά;
Αυτος ο λαος θα τα καταπιει θα τα χωνεψει και θα τα ΞΕΧΑΣΕΙ μια χαρα.
- Apomakros
Κάτι τέτοιο δεν έλεγε για το μακεδονικό κι ο Μητσοτάκης ;Divine Sinner έγραψε:Αυτος ο λαος θα τα καταπιει θα τα χωνεψει και θα τα ΞΕΧΑΣΕΙ μια χαρα.
(μπρρρρ)

- ArELa
- Founder-Administrator
1/ ακούω τι λένε τα σελέχη τους, και γι'αυτό μίλησα για ανύπαρκτο έρεισμα/επιχείρημα, και για πολιτική διαδρομή καφενείου. Ειδικά τύποι σαν το Ντινόπουλο κάνουν την παράταξη να πέφτει ακόμα περισσότερο (πόσο ακόμα Θεέ μου) στα δικά μου μάτια.Apomakros έγραψε:
Εσύ πολύ σωστά τα λες, αλλά ακούς τι λένε τα στελέχη τους; Βλέποντάς τους να σφάζονται στα παράθυρα για το ποιος έφταιγε πιο πολύ που έχασαν τις εκλογές, αναρωτιέμαι αν είναι σε θέση να διαβάσουν σωστά το εκλογικό αποτέλεσμα.
Βασικά, πρέπει πρώτα να συνέλθουν και μετά να συζητήσουν.
(το θέμα είναι πότε και αν συνέλθουν...)
2/ το εκλογικό αποτέλεσμα δε θέλει ιδιαίτερη ευφυία να "διαβαστεί", ακόμα και αυτοί το μπορούν

3/ Για να συνέλθουν πρέπει να επανα-αυτοπροσδιοριστούν και ως προς την ιδεολογική πλατφόρμα που θα βγάζουν προς τα έξω (που να ΜΗΝ είναι κακέκτυπο του πασοκ) και ως προς το πρόγραμμα που θα καταρτήσουν, το οποίο επιτέλους θα πρέπει να αποδείξουν ότι μπορούν και να το εφαρμόσουν-υλοποιήσουν. Αυτή τη στιγμή είναι ένα μαντρί με μαύρα, άσπρα, πουά, εμπριμέ και ποικιλόχρωμα γίδια, ατάκτως ειρημένα και το χειρότερο απ'όλα, γίδια που δεν παράγουν αρκετό "γάλα" ώστε να τα νιώθει ο πολίτις ΙΚΑΝΑ για στοιχειώδη διακυβέρνηση.
Είναι θλιβερή η κατάσταση του κόμματος αυτή τη στιγμή, και παρά την προσωπική μου "άρνηση" απέναντι σ'αυτό το χώρο, αντικειμενικά και΄εξω απ'τα δικά μου μποκώματα, εύχομαι να ανασυγκροτηθούν κάποια στιγμή, γιατί χρειάζεται η στοιχειώδης "ισορροπία" δύο σοβαρών πολιτικών δυνάμεων με το παραταξιακό μέγεθος που έχουν τώρα. Οι άλλες είναι ή μικρότερες, ή ασόβαρες, ή άνευ εφαρμόσιμων-εφικτών πολιτικών προτάσεων.
.
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Εγω ευχομαι να μην ανασυγκροτηθουν ποτε. να τελειωνει ο τοπος με την ΝΔ.αντικειμενικά και΄εξω απ'τα δικά μου μποκώματα, εύχομαι να ανασυγκροτηθούν κάποια στιγμή, γιατί χρειάζεται η στοιχειώδης "ισορροπία" δύο σοβαρών πολιτικών δυνάμεων με το παραταξιακό μέγεθος που έχουν τώρα.
- ArELa
- Founder-Administrator
Όπως κάνεις συχνά, έτσι και τώρα, παρέθεσες και σχολίασες τη θέση μου αποσπασματικά. Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο μου τη σπάει αυτό. Γιατί δε θέλω να πιστέψω ότι ο άνθρωπος δε μπορεί να δει ΣΥΝΟΛΙΚΑ μια σκέψη που να εμπεριέχει πολλές πτυχές, αλλά προτιμά να βλέπει/εστιάζει μυωπικά μόνο σε μία απ'αυτές.
Τεσπα, όλη σου η "διαδρομή" στα πολιτικο-εκλογικά, είναι μία, μεμονωμένη και συγκεκριμένη. Την εμπεδώσαμε. Αν δεν έχεις κάτι διαφορετικό να πεις, μη μιλάς καλύτερα (άλλο). Το να επαναλαμβάνεις με άλλα λόγια το ίδιο πράγμα, είναι πραγματικά κουραστικό και άγονο.
(γνώμη μου έτσι; Χωρίς να απαγορεύεται φυσικά να ξαναγράφεις τα ίδια και τα ίδια αν αυτό θες)
Μπάι δε γουέι, αν τοποθετούμην εκπορευόμενη απ'αυτό που νιώθω ατομικά/συναισθηματικά, το ίδιο θα'λεγα. Έτερον εκάτερον όμως.
Τεσπα, όλη σου η "διαδρομή" στα πολιτικο-εκλογικά, είναι μία, μεμονωμένη και συγκεκριμένη. Την εμπεδώσαμε. Αν δεν έχεις κάτι διαφορετικό να πεις, μη μιλάς καλύτερα (άλλο). Το να επαναλαμβάνεις με άλλα λόγια το ίδιο πράγμα, είναι πραγματικά κουραστικό και άγονο.

Μπάι δε γουέι, αν τοποθετούμην εκπορευόμενη απ'αυτό που νιώθω ατομικά/συναισθηματικά, το ίδιο θα'λεγα. Έτερον εκάτερον όμως.
.
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
ξερεις ετσι λειτουργουν τα quote. κανεις δεν κουοταρει ολοκληρο το κειμενο του συνομιλητη του....Όπως κάνεις συχνά, έτσι και τώρα, παρέθεσες και σχολίασες τη θέση μου αποσπασματικά. Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο μου τη σπάει αυτό. Γιατί δε θέλω να πιστέψω ότι ο άνθρωπος δε μπορεί να δει ΣΥΝΟΛΙΚΑ μια σκέψη που να εμπεριέχει πολλές πτυχές, αλλά προτιμά να βλέπει/εστιάζει μυωπικά μόνο σε μία απ'αυτές.
θα λαβω υπ οψιν μου την προτροπη σου να μην μιλαω. αλλα θα μιλαω μεχρι να μου πεις "σου απαγορευω να μιλας"...
- ArELa
- Founder-Administrator
Δε θέλω να πάψεις να μιλάς.
Θα'θελα μόνο αν γίνεται, να πάψεις να επαναλαμβάνεσαι λες κι έχεις εμμονή με μια συλλογιστική.
Και το ρήμα είναι "θα'θελα" όχι "επιβάλλω", έλεος.
Θα'θελα μόνο αν γίνεται, να πάψεις να επαναλαμβάνεσαι λες κι έχεις εμμονή με μια συλλογιστική.
Και το ρήμα είναι "θα'θελα" όχι "επιβάλλω", έλεος.
.
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
- Apomakros
Στις 7 Νοεμβρίου και με συνοπτικές διαδικασίες θα πραγματοποιηθεί τελικά το έκτακτο Συνέδριο της ΝΔ, με μοναδικό θέμα την εκλογή του νέου προέδρου του κόμματος.
Στην απόφαση αυτή -που σε πρώτη ανάγνωση δείχνει να εξυπηρετεί τις ηγετικές φιλοδοξίες της Ντ. Μπακογιάννη- κατέληξε χθες ο Κ. Καραμανλής, εξέλιξη που σημαίνει ότι ο κύριος όγκος των συνέδρων θα είναι αυτός που συμμετείχε στο τακτικό Συνέδριο του 2007, αλλά και πως η εκλογή του νέου αρχηγού θα γίνει από ένα σώμα 4.500 έως 5.000 στελεχών.
Η ανακοίνωση της ημερομηνίας του Συνεδρίου έγινε την ώρα που άρχιζε να διαμορφώνεται μια ισχυρή τάση τόσο υπέρ της παράτασης του χρόνου διεξαγωγής του Συνεδρίου, όσο και για τη διεύρυνση του σώματος των εκλεκτόρων, προκειμένου ο νέος πρόεδρος να εκλεγεί από τη βάση του κόμματος.
Η απόρριψη από τον Κ. Καραμανλή των προτάσεων, που διατυπώθηκαν από τους Δ. Αβραμόπουλο, Β. Μεϊμαράκη, προκειμένου να μην επιμηκυνθεί μια εσωστρεφής διαδικασία, εν τοις πράγμασι εξυπηρετεί τις κινήσεις της Ντ. Μπακογιάννη, καθώς είναι σαφώς πιο έτοιμη από τους εν δυνάμει αντιπάλους της και έχει ήδη μια διαμορφωμένη ομάδα (λέγεται πως ελέγχει περίπου 1.200 συνέδρους) στο σώμα των εκλεκτόρων.
Παρά ταύτα, έμπειρα κομματικά στελέχη, όπως ο Ι. Βαρβιτσιώτης, τονίζουν πως είναι δυνατή η διεύρυνση του σώματος των εκλεκτόρων, αρκεί να συμφωνήσουν όλοι οι υποψήφιοι και να αποφασίσει επ΄ αυτού το Συνέδριο.
Πηγή: http://www.imerisia.gr/article.asp?cati ... d=18045143
Σχόλιο: Είναι μήπως παρακινδυνευμένη η πρόβλεψη ότι η Ντόρα θα είναι η επόμενη πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας;
(Πάω στοίχημα το καπέλο μου)
Στην απόφαση αυτή -που σε πρώτη ανάγνωση δείχνει να εξυπηρετεί τις ηγετικές φιλοδοξίες της Ντ. Μπακογιάννη- κατέληξε χθες ο Κ. Καραμανλής, εξέλιξη που σημαίνει ότι ο κύριος όγκος των συνέδρων θα είναι αυτός που συμμετείχε στο τακτικό Συνέδριο του 2007, αλλά και πως η εκλογή του νέου αρχηγού θα γίνει από ένα σώμα 4.500 έως 5.000 στελεχών.
Η ανακοίνωση της ημερομηνίας του Συνεδρίου έγινε την ώρα που άρχιζε να διαμορφώνεται μια ισχυρή τάση τόσο υπέρ της παράτασης του χρόνου διεξαγωγής του Συνεδρίου, όσο και για τη διεύρυνση του σώματος των εκλεκτόρων, προκειμένου ο νέος πρόεδρος να εκλεγεί από τη βάση του κόμματος.
Η απόρριψη από τον Κ. Καραμανλή των προτάσεων, που διατυπώθηκαν από τους Δ. Αβραμόπουλο, Β. Μεϊμαράκη, προκειμένου να μην επιμηκυνθεί μια εσωστρεφής διαδικασία, εν τοις πράγμασι εξυπηρετεί τις κινήσεις της Ντ. Μπακογιάννη, καθώς είναι σαφώς πιο έτοιμη από τους εν δυνάμει αντιπάλους της και έχει ήδη μια διαμορφωμένη ομάδα (λέγεται πως ελέγχει περίπου 1.200 συνέδρους) στο σώμα των εκλεκτόρων.
Παρά ταύτα, έμπειρα κομματικά στελέχη, όπως ο Ι. Βαρβιτσιώτης, τονίζουν πως είναι δυνατή η διεύρυνση του σώματος των εκλεκτόρων, αρκεί να συμφωνήσουν όλοι οι υποψήφιοι και να αποφασίσει επ΄ αυτού το Συνέδριο.
Πηγή: http://www.imerisia.gr/article.asp?cati ... d=18045143
Σχόλιο: Είναι μήπως παρακινδυνευμένη η πρόβλεψη ότι η Ντόρα θα είναι η επόμενη πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας;
(Πάω στοίχημα το καπέλο μου)
- ArELa
- Founder-Administrator
Aν βγάλουν τις κάλπες στους δρόμους, αντιγράφοντας ξανά το πασοκ σε αποδεδειγμένα σωστή κίνησή του, είναι σαφώς παρακινδυνευμένη, ή τουλάχιστον εύχομαι οι Ν/Δκράτες (γιατί είναι ειδική ράτσα αυτοί οι άνθρωποιΣχόλιο: Είναι μήπως παρακινδυνευμένη η πρόβλεψη ότι η Ντόρα θα είναι η επόμενη πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας;

Ο Αβραμόπουλος, εισηγείται κάλπες στους δρόμους, και μπορεί να είναι σωστή η λογική, αλλά οι προθέσεις του εστιάζονται στις ατομικές του φιλοδοξίες, αφού ξέρει ότι αν η ψηφοφορία περιοριστεί "εντός", ο μηχανισμός της Ντόρας δε θα του δώσει καμία ευκαιρία.
Επαναλαμβάνω κι εδώ ότι βρίσκω αστεία την συλλογιστική που εκφράζουν πολλά στελέχη της παράταξης λέγοντας: "Πρέπει να γίνει συνέδριο, να βρούμε κατ'αρχάς τους λόγους αυτής της συντριβής". Είναι μια ατάκα που ακούω επαναληπτικά μονότονα και τη βαρέθηκα πραγματικά. Αν δε γνωρίζουν ΑΚΟΜΑ τους λόγους, δεν πρόκειται να βρουν το δρόμο τους ποτέ και θα'ναι άξιοι της διάλυσής τους.
.
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
- Apomakros
Οι κακές γλώσσες λένε ότι οι νεοδημοκράτες δεν αποφάσισαν ανοιχτό συνέδριο για να μη φανεί ότι αντιγράφουν το ΠΑΣΟΚ.Αρέλα έγραψε:Aν βγάλουν τις κάλπες στους δρόμους, αντιγράφοντας ξανά το πασοκ σε αποδεδειγμένα σωστή κίνησή του, είναι σαφώς παρακινδυνευμένη, ή τουλάχιστον εύχομαι οι Ν/Δκράτες (γιατί είναι ειδική ράτσα αυτοί οι άνθρωποι) να αποδείξουν ότι είναι.
Το καταστατικό τους, βέβαια, δεν προβλέπει ανοιχτό συνέδριο στην παρούσα φάση, επομένως τυπικά η απόφαση είναι σύννομη. Ουσιαστικά όμως, μετά από τέτοια πανωλεθρία που έπαθαν (ήτοι μετά από αγγούρι 10,5 ιντσών) ποιος το γαμεί το καταστατικό; Θα μπορούσαν κάλλιστα να το παρακάμψουν και να προχωρήσουν σε ανοιχτές διαδικασίες.
(Σε κάθε περίπτωση πάντως, το συνέδριο μπορεί να πάρει ΚΑΘΕ απόφαση, ακόμη και για μεταβατικό πρόεδρο μέχρι την ημερομηνία του τακτικού συνεδρίου που είναι νομίζω τον Ιούνιο ή Ιούλιο του 2010)
- ArELa
- Founder-Administrator
H Ντόρα δεν δέχεται κάλπες στους δρόμους. Και το πιθανότερο είναι να μη βγουν, πράγμα που θα επιβεβαιώσει ότι η ΝΔ δεν στηρίζει το δεύτερο συνθετικό του ονόματός της αρκετά ώστε να δώσει πραγματική φωνή στη λαϊκή βάση. Εκτός απ'τις επίσημες δηλώσεις της ότι "το καταστατικό δεν είναι κουρελόχαρτο", κάτι ψιθύρισε στον Χατζηνικολάου ότι «δεν μπορεί να ψηφίζει ο κάθε περαστικός» και αναρωτιέμαι πού θα ήταν το κακό σ’αυτό. Αν κάποιος κάνει τον κόπο- και μπει στη λογική να πάει να ψηφίσει, σημαίνει πως ενδιαφέρεται αρκετά, είτε ως οπαδός της συγκεκριμένης παράταξης, είτε ως απλός πολίτης που θέλει να υπάρχουν τουλάχιστον δύο ισορροπημένες και δυνατές αντίπαλες δυνάμεις στο πολιτικό στερέωμα της χώρας.
Τα άλλα δύο φαβορί στις υποψηφιότητες, είναι ο Αβραμόπουλος που θέλει κάλπες στους δρόμους, ο Σαμαράς, που αδιαφορεί αν το γήπεδο θα’ναι μικρό ή μεγάλο φτάνει να’ναι αδιάβλητη η διαδικασία, κι ο Ψωμιάδης που θεωρείται «αστεία» υποψηφιότητα. Αν μου’πεφτε λόγος, θα τους έλεγα βέβαια να μην τη θεωρούν τόσο αστεία, στο βαθμό που ο άνθρωπος είναι ευπατρίδης, με συγκεκριμένη εκπεφρασμένη ιδεολογική πλατφόρμα που δεν διστάζει να εκφράσει σε αντίθεση με τους συνυποψηφίους του, η ιδεολογική πλατφόρμα των οποίων είναι «μετριοπαθής» (?) άρα ασαφής…. Μπορεί κάποιες κινήσεις του Ψωμιάδη να θεωρήθηκαν «γραφικές», (εμένα πάντα με διασκέδαζε πάντως) αλλά παράλληλα είναι δεδομένη η αγάπη και η αποδοχή που έχει στη βόρειο Ελλάδα. Επίσης αυτός ουδέποτε (μέχρι σήμερα) προέβη σε αποστασία, ήταν πάντα πιστό στρατιωτάκι στην παράταξη, ενώ απέναντί του βρίσκονται: μια κόρη αποστάτη, και δύο πρώην αποστάτες που το πάλαι ποτέ ίδρυσαν και δικά τους κόμματα (ΚΕΠ και ΠΟΛΑ).
Γέλασα ακούγοντας σήμερα τον Θέμο, να λέει σε ερώτηση ποιον θα προτιμούσε για αρχηγό της ΝΔ, «θα απαντήσω υστερόβουλα. Την κα. Μπακογιάννη, η οποία είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει τη ΝΔ σε νέες ήττες.»
Ε, ρε κάτι μπουμπούκια που πάνε για την προεδρία! Πες μου τον αρχηγό σου, να σου πω τι κόμμα είσαι.
Τα άλλα δύο φαβορί στις υποψηφιότητες, είναι ο Αβραμόπουλος που θέλει κάλπες στους δρόμους, ο Σαμαράς, που αδιαφορεί αν το γήπεδο θα’ναι μικρό ή μεγάλο φτάνει να’ναι αδιάβλητη η διαδικασία, κι ο Ψωμιάδης που θεωρείται «αστεία» υποψηφιότητα. Αν μου’πεφτε λόγος, θα τους έλεγα βέβαια να μην τη θεωρούν τόσο αστεία, στο βαθμό που ο άνθρωπος είναι ευπατρίδης, με συγκεκριμένη εκπεφρασμένη ιδεολογική πλατφόρμα που δεν διστάζει να εκφράσει σε αντίθεση με τους συνυποψηφίους του, η ιδεολογική πλατφόρμα των οποίων είναι «μετριοπαθής» (?) άρα ασαφής…. Μπορεί κάποιες κινήσεις του Ψωμιάδη να θεωρήθηκαν «γραφικές», (εμένα πάντα με διασκέδαζε πάντως) αλλά παράλληλα είναι δεδομένη η αγάπη και η αποδοχή που έχει στη βόρειο Ελλάδα. Επίσης αυτός ουδέποτε (μέχρι σήμερα) προέβη σε αποστασία, ήταν πάντα πιστό στρατιωτάκι στην παράταξη, ενώ απέναντί του βρίσκονται: μια κόρη αποστάτη, και δύο πρώην αποστάτες που το πάλαι ποτέ ίδρυσαν και δικά τους κόμματα (ΚΕΠ και ΠΟΛΑ).
Γέλασα ακούγοντας σήμερα τον Θέμο, να λέει σε ερώτηση ποιον θα προτιμούσε για αρχηγό της ΝΔ, «θα απαντήσω υστερόβουλα. Την κα. Μπακογιάννη, η οποία είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει τη ΝΔ σε νέες ήττες.»

Ε, ρε κάτι μπουμπούκια που πάνε για την προεδρία! Πες μου τον αρχηγό σου, να σου πω τι κόμμα είσαι.

.
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
- Apomakros
Στο χτεσινό Ποντίκι υπάρχει μια μεγάλη αποκάλυψη για την διαδοχή στην Ν.Δ. «ΜΥΣΤΙΚΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ-ΝΤΟΡΑΣ» αναφέρει το πρωτοσέλιδο και αποκαλύπτει ό,τι ακριβώς συζήτησαν Καραμανλής και Ντόρα το περασμένο Σάββατο το βράδι, παραμονή των εκλογών, λίγες ώρες πριν απ’ το μεγάλο ναυάγιο. Όπως γράφει η εφημερίδα, στο ραντεβού αυτό η Ντόρα το πήρε ήδη το δαχτυλίδι...

(Στο μεταξύ στη Ρηγίλης γίνεται το σώσε...)

Eγω ακουσα κι ενα αλλο σεναριο. οτι ο καραμανλης αποχωρισε λογω πολυ σοβαρου προβληματος υγειας δυο πολυ κοντινων συγγενικων του προσωπων
- Apomakros
Δεν είναι αιτία τα προβλήματα υγείας των συγγενικών του προσώπων (και περαστικά τους) που αποχώρησε ο Καραμανλής. Αλλού βρίσκονται οι λόγοι.
Διαβάστε αυτό:
Ταξίδι στο εξωτερικό και μάλιστα αρκετών εβδομάδων ετοιμάζει ο Κώστας Καραμανλής, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Νατάσσα (πήρε ήδη τρίμηνη άδεια άνευ αποδοχών) και πιθανόν από ένα ζευγάρι φίλων οι οποίοι δεν σχετίζονται με την πολιτική.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες της zougla.gr, πρώτος προορισμός θα είναι η Γαλλία, όχι όμως το Παρίσι, αλλά ένα ησυχαστήριο στα μεσογειακά παράλια για να ακολουθήσει επίσκεψη... για δουλειές και ψώνια στις ΗΠΑ. Ο κ. Καραμανλής -σύμφωνα με την άποψη κάποιων λίγων ανθρώπων, με τους οποίους συζητά τέτοια θέματα- σκέφτεται το μέλλον του. Αυτές τις ημέρες δηλώνει κουρασμένος και πικραμένος, ενώ την κατάσταση επιδείνωσε η περιπέτεια της υγείας της μητέρας του, Αλίκης. Συγκεκριμένα, αυτοί που τον είδαν μετά την αποχώρηση από το Μαξίμου μιλούν για έναν άνθρωπο που έχει κλειστεί στον εαυτό του, μιλάει ελάχιστα στους οικείους του και σχεδόν καθόλου στο τηλέφωνο. Για έναν άνθρωπο, που του αρέσει να κάθεται πολλές ώρες μόνος του, διαβάζοντας αστυνομικά μυθιστορήματα και βλέποντας ταινίες στην συνδρομητική τηλεόραση.
Αποφεύγει τις εφημερίδες και τα δελτία ειδήσεων και ενημερώνεται για τις εξελίξεις (κυρίως στο κόμμα της ΝΔ) από ένα ολιγόλεπτο τηλεφώνημα συνεργάτη του. Τρώει ελαφριά, δεν έχει πολύ όρεξη και πίνει λίγο κρασάκι με το φαγητό ή ένα ουισκάκι νωρίς το βράδυ.
Συμπεριφέρεται λες και η πολιτική τού προκαλεί έντονη ενόχληση και προσπαθεί να αποφύγει κάθε σχετικό ραντεβού, κυρίως τώρα. Οι φίλοι του, οι άνθρωποι που προτιμά να βλέπει πέρα από την οικογένειά του, είναι όλοι... εκτός πολιτικού στίβου. Με τα άτομα που είχε καθημερινή συνεργασία τους τελευταίους μήνες δεν μιλάει πλέον καθόλου, και από την πρώην κυβέρνηση και το επιτελείο τού Μαξίμου συνομιλεί μόνο με τον Αντώναρο και έναν πρώην συνεργάτη τού Ρουσόπουλου που του... ξέμεινε και συνεργάστηκαν στενά τον τελευταίο καιρό. Ακόμη και οι Ζακυνθινός και Δασκαλάκης χάθηκαν από τον προσωπικό του ορίζοντα.
Το σχεδιαζόμενο ταξίδι στις ΗΠΑ θα εξαρτηθεί από την υγεία της μητέρας του. Ο κ. Καραμανλής επιδιώκει, τώρα που η ιδιότητα του πρωθυπουργού είναι ακόμη φρέσκια, να διασφαλίσει σχέση συνεργασίας με ξένο πανεπιστημιακό ίδρυμα, στο οποίο θα διδάσκει ως επισκέπτης καθηγητής, όμως την καταθλιπτική του διάθεση χειροτέρεψε η είσπραξη δύο διπλωματικών αλλά ξεκάθαρων "ευχαριστούμε, αλλά είμαστε πλήρεις" από δύο αμερικανικά πανεπιστήμια διεθνούς ακτινοβολίας. Τώρα ο πήχης έχει κατέβει, και ο πρώην πρωθυπουργός ελπίζει να κλείσει σύντομα κι αυτή η εκκρεμότητα.
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=68648&cid=6

Διαβάστε αυτό:
Ταξίδι στο εξωτερικό και μάλιστα αρκετών εβδομάδων ετοιμάζει ο Κώστας Καραμανλής, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Νατάσσα (πήρε ήδη τρίμηνη άδεια άνευ αποδοχών) και πιθανόν από ένα ζευγάρι φίλων οι οποίοι δεν σχετίζονται με την πολιτική.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες της zougla.gr, πρώτος προορισμός θα είναι η Γαλλία, όχι όμως το Παρίσι, αλλά ένα ησυχαστήριο στα μεσογειακά παράλια για να ακολουθήσει επίσκεψη... για δουλειές και ψώνια στις ΗΠΑ. Ο κ. Καραμανλής -σύμφωνα με την άποψη κάποιων λίγων ανθρώπων, με τους οποίους συζητά τέτοια θέματα- σκέφτεται το μέλλον του. Αυτές τις ημέρες δηλώνει κουρασμένος και πικραμένος, ενώ την κατάσταση επιδείνωσε η περιπέτεια της υγείας της μητέρας του, Αλίκης. Συγκεκριμένα, αυτοί που τον είδαν μετά την αποχώρηση από το Μαξίμου μιλούν για έναν άνθρωπο που έχει κλειστεί στον εαυτό του, μιλάει ελάχιστα στους οικείους του και σχεδόν καθόλου στο τηλέφωνο. Για έναν άνθρωπο, που του αρέσει να κάθεται πολλές ώρες μόνος του, διαβάζοντας αστυνομικά μυθιστορήματα και βλέποντας ταινίες στην συνδρομητική τηλεόραση.
Αποφεύγει τις εφημερίδες και τα δελτία ειδήσεων και ενημερώνεται για τις εξελίξεις (κυρίως στο κόμμα της ΝΔ) από ένα ολιγόλεπτο τηλεφώνημα συνεργάτη του. Τρώει ελαφριά, δεν έχει πολύ όρεξη και πίνει λίγο κρασάκι με το φαγητό ή ένα ουισκάκι νωρίς το βράδυ.
Συμπεριφέρεται λες και η πολιτική τού προκαλεί έντονη ενόχληση και προσπαθεί να αποφύγει κάθε σχετικό ραντεβού, κυρίως τώρα. Οι φίλοι του, οι άνθρωποι που προτιμά να βλέπει πέρα από την οικογένειά του, είναι όλοι... εκτός πολιτικού στίβου. Με τα άτομα που είχε καθημερινή συνεργασία τους τελευταίους μήνες δεν μιλάει πλέον καθόλου, και από την πρώην κυβέρνηση και το επιτελείο τού Μαξίμου συνομιλεί μόνο με τον Αντώναρο και έναν πρώην συνεργάτη τού Ρουσόπουλου που του... ξέμεινε και συνεργάστηκαν στενά τον τελευταίο καιρό. Ακόμη και οι Ζακυνθινός και Δασκαλάκης χάθηκαν από τον προσωπικό του ορίζοντα.
Το σχεδιαζόμενο ταξίδι στις ΗΠΑ θα εξαρτηθεί από την υγεία της μητέρας του. Ο κ. Καραμανλής επιδιώκει, τώρα που η ιδιότητα του πρωθυπουργού είναι ακόμη φρέσκια, να διασφαλίσει σχέση συνεργασίας με ξένο πανεπιστημιακό ίδρυμα, στο οποίο θα διδάσκει ως επισκέπτης καθηγητής, όμως την καταθλιπτική του διάθεση χειροτέρεψε η είσπραξη δύο διπλωματικών αλλά ξεκάθαρων "ευχαριστούμε, αλλά είμαστε πλήρεις" από δύο αμερικανικά πανεπιστήμια διεθνούς ακτινοβολίας. Τώρα ο πήχης έχει κατέβει, και ο πρώην πρωθυπουργός ελπίζει να κλείσει σύντομα κι αυτή η εκκρεμότητα.

Λοιπον επειδη ξερω απο εσωκομματικες μαχες(δωσαμε το αιμα μας για τον ΓΑΠ προπερσι για να μη βγει ο "Σημιτης σε διογκωση" και ολο το συστημολαμπρακη που τωρα θα μας κανει "Τουλιπες")εχω να πω οτι η Δρακουλιαρα δυστυχως θα επικρατησει.
Τα συν κ τα πλην της νδ απο ολο αυτο.Θα εφελκυσει ψηφους απο το κεντρο και πολυ κοσμο που θεωρειται νεο-φιλελευθερος.Θα εχει ισχυρους εξωτερικους συμμαχους.Θα συσπειρωσει τη νδ σε μεγαλο βαθμο.Θα μας περναει τη μουφα της γυναικειας υποψηφιοτητας αν και μοιαζει καργα στο Μπαμπα της.Θα εχει τεραστια συμφεροντα επιχειρηματικα διπλα της.
Μεγα μειονεκτημα.Θα χανει παντα απο εκεινη τη μεριδα του λαου που "σκιαζετε" ακομα με τα σαγονια του..καρχαρια και μπροστα στο μετριοφων profile του ΓΑΠ,την λεπτεπιλεπτη φιγουρα και προσωπικοτητα του,θα φανταζει παντα σαν βγηκε απο την ταινια η οικογενεια Ανταμς.
Τα συν κ τα πλην της νδ απο ολο αυτο.Θα εφελκυσει ψηφους απο το κεντρο και πολυ κοσμο που θεωρειται νεο-φιλελευθερος.Θα εχει ισχυρους εξωτερικους συμμαχους.Θα συσπειρωσει τη νδ σε μεγαλο βαθμο.Θα μας περναει τη μουφα της γυναικειας υποψηφιοτητας αν και μοιαζει καργα στο Μπαμπα της.Θα εχει τεραστια συμφεροντα επιχειρηματικα διπλα της.
Μεγα μειονεκτημα.Θα χανει παντα απο εκεινη τη μεριδα του λαου που "σκιαζετε" ακομα με τα σαγονια του..καρχαρια και μπροστα στο μετριοφων profile του ΓΑΠ,την λεπτεπιλεπτη φιγουρα και προσωπικοτητα του,θα φανταζει παντα σαν βγηκε απο την ταινια η οικογενεια Ανταμς.
Σωστα οσα λες, να τονισω ομως πως ο Ψωμιαδης περα απο το γεγονος οτι εχει εθνικα φρονηματα και βλεπετε με θετικο ματι ειναι μια πολιτικη καρικατουρα,αξεστος και νομιζει οτι πουλαει χιουμορ.Να τονισω σαν βερος ΒΟΡΕΙΟΕΛΛΑΔΙΤΗΣ που ειμαι πως εκλεγετε με μεγαλο ποσοστο στην Νομαρχια Θεσσαλονικης οχι γιατι αντλει μεσα απο την πολη της Θεσσαλονικης μεγαλο ποσοστο αλλα γιατι αντλει ενα τεραστιο απο μια περιοχη που ονομαζετε ΒΑΡΝΑΒΑΣ και ειναι τιγκα στους τσιγγανους τους οποιους εξαγοραζει με διαφορους τροπους,χωρις να τους βοηθα ουσιαστικα και δημιουργωντας στην περιοχη μια απεραντη Τενεκεδουπολη .Επισης εξαγοραζει και χρηματικα αυτους τους ανθρωπους πληρωνοντας (τυπου 50 ευρω το κεφαλι) και εκβιαζοντας τους πως την επομενη μερα θα φανε ολοι σουτ απο τις εποχιακες δουλειες τις οποιες εχουν.ArEla έγραψε:H Ντόρα δεν δέχεται κάλπες στους δρόμους. Και το πιθανότερο είναι να μη βγουν, πράγμα που θα επιβεβαιώσει ότι η ΝΔ δεν στηρίζει το δεύτερο συνθετικό του ονόματός της αρκετά ώστε να δώσει πραγματική φωνή στη λαϊκή βάση. Εκτός απ'τις επίσημες δηλώσεις της ότι "το καταστατικό δεν είναι κουρελόχαρτο", κάτι ψιθύρισε στον Χατζηνικολάου ότι «δεν μπορεί να ψηφίζει ο κάθε περαστικός» και αναρωτιέμαι πού θα ήταν το κακό σ’αυτό. Αν κάποιος κάνει τον κόπο- και μπει στη λογική να πάει να ψηφίσει, σημαίνει πως ενδιαφέρεται αρκετά, είτε ως οπαδός της συγκεκριμένης παράταξης, είτε ως απλός πολίτης που θέλει να υπάρχουν τουλάχιστον δύο ισορροπημένες και δυνατές αντίπαλες δυνάμεις στο πολιτικό στερέωμα της χώρας.
Να τονισω κι ενα ακομη.Δεν εχει πτυχιο.Μπηκε στη Γυμναστικη Ακαδημια την οποια δεν τελειωσε ποτε ,να θυμισω κουμπαρους κι οτι εχει καταντησει ολη τη νομαρχια θεσσαλονικης ενα απεραντο διαπλεκομενο συστημα με ονομα Ψωμιαδης a.e
Ακουστηκε αυτο αλλα δεν αληθευει..Ειναι ραδιο αρβυλα.Divine Sinner έγραψε:Eγω ακουσα κι ενα αλλο σεναριο. οτι ο καραμανλης αποχωρισε λογω πολυ σοβαρου προβληματος υγειας δυο πολυ κοντινων συγγενικων του προσωπων
Το 33% με 10 μοναδες διαφορα ειναι ικανο να σκοτωσει τον οποιοδηποτε..
μακαρι να ειναι ραδιο αρβυλα. κανεις δεν ευχεται να εχει προβλημα υγειας καποιος συνανθρωπος του εκτος κι αν ο ιδιος ειναι σκατοψυχος.
Apomakros έγραψε:Δεν είναι αιτία τα προβλήματα υγείας των συγγενικών του προσώπων (και περαστικά τους) που αποχώρησε ο Καραμανλής. Αλλού βρίσκονται οι λόγοι.
Διαβάστε αυτό:
Δε πειραζει..εκανε και δυο θητειες πρωθυπουργος.Η ζωη εχει up and downs.
"Κι αλλοι" ειχαν χασει 2 φορες και το κομμα τους ειχε βγαλει μπαιρακι και ειχαν βλεμα απλανες εκεινη την εποχη

Δεν πρεπει να ειναι αχαριστος ,εχει τεραστιο μεριδιο ευθυνης της ηττας,εβλεπε και πριν πολλες ταινιες απο dvds,ελυσε και τις γραβατες στις ομιλιες κανοντας το "v" της νικης στους οπαδους του

Καποτε..
Οι προβοκατορες του ποντικιου προφανως θελουν να περασουν αυτο το μηνυμα στο λαο της νδ.Ας κανουν μια βολτα στην επαρχια να δουν πως σφαζονται καραμανλικοι και μητσοτακικοι.Κι αυτο φυσικα επειδη θελουν Ντορα για να εχουν να βριζουν την οικογενειοκρατια παλι και να αντιταξουν ενα αντιπαλο δεος και ισοτιμο συστημικα με αυτο του ΓΑΠ. Σαν αριστεροι ψαλτες της δεξιας μια ζωη κανουν το καθηκον τους.Πρωτο τους μελημα μια ζωη ο "ωχτρος" Πασοκ γιατι του ρουφαει το αιμα εκλογικα οταν αδυνατουν να αρθρωσουν ενα λογο που να μη θυμιζει τα κερινα ομοιωματα των Ιωαννινων.Με λιγα λογια κανουν αυτο που κανουν και οι ΜπομπολοΛαμπρακηδοΨυχαρηδες που στο κατω κατω ειναι και μεγαλο επιχειρηματιες.Ευγε,πουστηδες και παλικαρια γινατε μαλλια κουβαρια..Apomakros έγραψε:Στο χτεσινό Ποντίκι υπάρχει μια μεγάλη αποκάλυψη για την διαδοχή στην Ν.Δ. «ΜΥΣΤΙΚΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ-ΝΤΟΡΑΣ» αναφέρει το πρωτοσέλιδο και αποκαλύπτει ό,τι ακριβώς συζήτησαν Καραμανλής και Ντόρα το περασμένο Σάββατο το βράδι, παραμονή των εκλογών, λίγες ώρες πριν απ’ το μεγάλο ναυάγιο. Όπως γράφει η εφημερίδα, στο ραντεβού αυτό η Ντόρα το πήρε ήδη το δαχτυλίδι...