γιαΤΙ θα ψηφίσετε;

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

γιαΤΙ θα ψηφίσετε;

Δημοσίευση από Divine Sinner » Παρ 09 Ιαν 2015, 19:26

Εγω θα ηθελα να επαναδιατυπωσω το " ΤΙ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ σε "γιατί θα ψηφίσετε;" Δηλαδη με ποιο σκοπο και ποιο ειναι το ζητουμενο.
θελω να μαθω οχι ποιο κομμα θα ψηφισετε αλλα ποια ειναι τα κριτήρια του καθενος απο εσας. και τι ακριβως ειναι αυτο που ψηφιζετε. Εννοω τι σημαινει κυβερνηση για σας σε μια ιδεατη δημοκρατια και ποιος θα πρεπει να ειναι ο στόχος της χώρας.
Άβαταρ μέλους
OTTO
Επόπτης Δημοθοινίας
Επόπτης Δημοθοινίας
Φύλο: Άνδρας
Έδωσε Likes: 414 φορές
Έλαβε Likes: 322 φορές

Re: γιαΤΙ θα ψηφίσετε;

Δημοσίευση από OTTO » Παρ 09 Ιαν 2015, 19:42

Αν είχα πειστεί ότι το να μην ψηφίζεις είναι χτύπημα στο κατεστημένο, ειδικά όταν "καταφέρνουμε" να πιάνουμε ποσοστά αποχής 50%, τότε θα ακολουθούσα αυτόν τον δρόμο. Δυστυχώς αντιλαμβάνομαι πως δεν χτυπάς κανέναν με το να μην ψηφίζεις, τα μεγάλα ποσοστά αποχής δεν τους δημιουργούν κανένα πρόβλημα, οπότε είναι μονόδρομος το να ψηφίσεις. Το να λες απλά πως διαφωνείς με κάτι και άρα δεν ψηφίζεις, είναι μεν μορφή αντίδρασης, αλλά για μένα το ζητούμενο είναι αν προκαλείς πλήγμα στον εχθρό. Όχι να αντιδράς, αλλά να τους γαργαλάς με την αντίδρασή σου. Δεν βλέπω πώς προκαλείς πλήγμα με το να μην ψηφίσεις.

Από κει και πέρα, ψηφίζω για να πέσει η συγκεκριμένη κυβέρνηση, αλλά δεν ψηφίζω σύριζα, παρόλο που γνωρίζω ότι η πιο εύκολη λύση για να ρίξεις την συγκεκριμένη κυβέρνηση υποτίθεται ότι είναι η ψήφος στο σύριζα.

Τέλος, ψηφίζω για να πέσει, όχι από άποψη αγανάκτησης ή εκδίκησης, αλλά
1) να πάρουν το μήνυμα αυτοί που πρέπει ότι η στοιχειώδης λογική δεν πέθανε, δηλαδή η "πολιτική" ρητορική της απάτης δεν περνάει.
2) μπας και σταματήσει ή επιβραδυνθεί τουλάχιστον ο κατήφορος. Αν συνεχίσουν να κυβερνούν, θα μας βάλουν φόρο πολυτελείας ακόμα και στο σεξ. Κάνεις σεξ; Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να έχεις έσοδα, άρα ρίξτα.
~ Ο ΑΓΑΜΗΤΟΣ ~
~ το υπεραναλυτικό κάθαρμα ~
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator
Irc ψευδώνυμο: ArELa
Φύλο: Γυναίκα
Έδωσε Likes: 1879 φορές
Έλαβε Likes: 2770 φορές

Δημοσίευση από ArELa » Παρ 09 Ιαν 2015, 20:05

Θεωρώ την ψήφο μια δημοκρατική παραμύθα.
Το έχω πει και πολύ παλιότερα.
Το να μην ψηφίσω όμως, το θεωρώ συνειδητή απόσυρση που τους λέει "κάντε όπως νομίζετε,
έχετε τη συναίνεσή μου". Πράγμα που σε καμία περίπτωση δεν θα τους απευθύνω όσο θα ζω.
Μπορεί να μην πιάσει τόπο η ψήφος μου, μπορεί να μαγειρευτούν τα αποτελέσματα,
αλλά στο βαθμό που περνάει από το χέρι μου, δε θα τους δώσω το ελεύθερο (συμβολικά με αποχή στην ψήφο) να λεηλατούν και να αφανίζουν συνανθρώπους μου, τα παιδιά μου, κι εμένα την ίδια.

Ιδεατή δημοκρατία είναι για μένα η ΑΜΕΣΗ δημοκρατία.
Ο τωρινός στόχος της χώρας/του λαού μας, είναι η στοιχειώδης (αρχικά) επιβίωσή του,
και το να πάρει πίσω τη ζωή του και το μυαλό του.

Αυτή τη φορά θα ψηφίσω μόνο με ένα ζητούμενο κατά νου.
Να φύγει η παρούσα κυβέρνηση-λαίλαπα.
Μετά βλέπουμε...
.

Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...

τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Joy
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων

Δημοσίευση από Joy » Σάβ 10 Ιαν 2015, 23:24

Ποτέ δεν ψήφιζα..με την κλασική έννοια.
Ποτέ δεν αισθάνθηκα ούτε να με αντιπροσωπεύει κανένα κόμμα ούτε πίστευα ότι υπάρχουν εκεί για το καλό το δικό μας.
Εκλογικό βιβλιάριο έβγαλα μόνο όταν χρειάστηκε να βγάλω διαβατήριο.
Απο εκεί και πέρα λευκό ή άκυρο και μετά, για να μην πηγαίνουν υπέρ του πρώτου, μικρά κόμματα.

Αυτή τη φορά θεωρώ ότι οι συνθήκες έχουν αλλάξει, δεν είναι όπως παλιά τα πράγματα.
Θα ψηφίσω και θα ψηφίσω συστημικά όμως το σκεπτικό μου δεν είναι συστημικό.

Αυτό που θέλω είναι να πάω πάρα κάτω, να σταματήσω να ζω τη μέρα της μαρμότας όσο χάλια και αν είναι αυτό το πάρα κάτω (που χάλια θα είναι). Θέλω να πάω από το ένα σκαλοπάτι στο δεύτερο γιατί έτσι θα φτάσω κάποια στιγμή στο τρίτο ή στο τέταρτο που ίσως να είναι καλύτερο...ίσως..
Ποίο θα είναι το τρίτο ή το τέταρτο σκαλοπάτι δεν ξέρω, όταν θα βρεθούμε στο δεύτερο θα μάθουμε. Παραμένοντας όμως στο πρώτο δεν θα μάθουμε ποτέ.

Γι αυτό και θα ψηφίσω ανάμεσα στους δύο πρώτους που μου επιβάλουν και όχι κάποιο μικρότερο (που ίσως και να με αντιπροσωπεύει...κάπως...περισσότερο) γιατί μόνο έτσι θα πάμε παρακάτω και ίσως κάποια στιγμή πάρουμε τα χαμπαρια μας να αντιδράσουμε όπως πρέπει, όποιας μορφής και αν είναι αυτή η αντίδραση.

Προσωπικά για μένα είτε ψηφίσω μικρότερο (τριτοκλασάτο και κάτω) είτε δεν ψηφίσω καθόλου είναι το ένα και το αυτό σαν αποτέλεσμα τώρα. Και θεωρώ ότι τώρα είναι μία στιγμή που χρειάζεται αποτέλεσμα.

Τα πάντα ρει είπε ο Ηράκλειτος...go with the flow λεω εγω τώρα..αν αυτό θέλουν κάποιοι (μερικοί όχι όλοι) αυτό θα ψηφίσω αλλά για το δικό μου το χατίρι όχι το δικό τους.

Εν ολίγοις..σκ@τα οι μεν..απόσκ@τα οι δε αλλά πρέπει να κολυμπήσουμε μέσα απ αυτά μπας και βρούμε στεριά.
L'état, c'est moi
Άβαταρ μέλους
firefightergr
"Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης
"Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης
Έλαβε Likes: 6 φορές

Δημοσίευση από firefightergr » Κυρ 11 Ιαν 2015, 09:06

Θα πάω να ψηφίσω γιατί κάποιοι άλλοι που θα πάνε να ψηφίσουνε θέλουν να βγάλουν μία κυβέρνηση που δεν με εκφράζει και εγώ θέλω να τους σταθώ εμπόδιο.
Είπα ότι και οι προηγούμενοι διατυπωμένο διαφορετικά.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος firefightergr την Κυρ 11 Ιαν 2015, 23:48, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Λόγος: αφαίρεσα το πλεονάζων"που"
"Those who danced were thought to be quite insane by those who could not hear the music.
John Milton"
[img]http://i44.tinypic.com/2vj6jpz.gif[/img]
“It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction.”
Diane Grant
"sursum corda"
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Κυρ 11 Ιαν 2015, 11:29

Xαρούλα, με μπέρδεψες και νόμιζα πως έριξα κι άλλο ποστ (το δικό σου) :urock:

Τελικά, αυτή τη φορά, περισσότερο από κάθε άλλη ίσως, αισθάνομαι ότι η προσπάθειά τους να δημιουργήσουν πόλωση δεν πιάνει... ή τουλάχιστον δεν πιάνει όσο θα'θελαν.
Αν έχω δίκιο στην αίσθησή μου, η συντριπτική πλειονότητα του κόσμου θα ψηφίσει όχι για να βγει
κάποιος που τον εκφράζει και τον πιστεύει, αλλά για να ΜΗ βγει κάτι που σε καμία περίπτωση
δε θέλει.

Με την μη συμμετοχή του ΕΠΑΜ, κι εγώ με την ίδια ακριβώς λογική θα ψηφίσω.
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Hlios
Επίτιμος
Επίτιμος
Έδωσε Likes: 39 φορές
Έλαβε Likes: 63 φορές

Δημοσίευση από Hlios » Κυρ 11 Ιαν 2015, 21:49

Διαβάζω σχόλια που φανερώνουν μια πρόθεση ψήφου με λογική στρατηγικής.
Μια στρατηγική που θέλει να διώξει πάση θυσία την υπάρχουσα κυβέρνηση.
Μια λογική που θέλει να γυρίσει επιτέλους η σελίδα, να πάμε παρακάτω
όπου κι αν είναι αυτό. Έστω και αυτό για την ώρα και μετά βλέπουμε,
αρκεί να ξεκολλήσουμε επιτέλους από μια πορεία βέβαιης οικονομικής κλπ αυτοκτονίας.
Μια στρατηγική επιβίωσης, απλής λογικής, που θέλει να δυναμώσει ο δεύτερος πόλος,
όποιος κι αν είναι αυτός, ακόμα κι ας μην είναι της αρεσκείας μας. Νιώθω περίεργα.
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Κυρ 11 Ιαν 2015, 22:07

Το θεμα ειναι το κατα ποσο αυτη η στρατηγική (που δελεάζει και εμενα) ειναι αποτέλεσμα συνειδητών αποφάσεων (δικών μας) ή κοινωνικής μηχανικής.
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Δευ 12 Ιαν 2015, 01:04

Hlios έγραψε:Διαβάζω σχόλια που φανερώνουν μια πρόθεση ψήφου με λογική στρατηγικής.
Μια στρατηγική που θέλει να διώξει πάση θυσία την υπάρχουσα κυβέρνηση.
Μια λογική που θέλει να γυρίσει επιτέλους η σελίδα, να πάμε παρακάτω
όπου κι αν είναι αυτό. Έστω και αυτό για την ώρα και μετά βλέπουμε,
αρκεί να ξεκολλήσουμε επιτέλους από μια πορεία βέβαιης οικονομικής κλπ αυτοκτονίας.
Μια στρατηγική επιβίωσης, απλής λογικής, που θέλει να δυναμώσει ο δεύτερος πόλος,
όποιος κι αν είναι αυτός, ακόμα κι ας μην είναι της αρεσκείας μας. Νιώθω περίεργα.
ακριβώς έτσι είναι (για μένα) όπως το λες.
Με μια διαφορά. Εγώ δεν το λέω "στρατηγική", το λέω "ΑΝΑΓΚΗ", σε πρώτη φάση.

Στη μετέπειτα φάση, ναι είναι και στρατηγική, αλλά ΑΦΟΥ θα έχει φύγει η παρούσα
(φερόμενη ως) κυβέρνηση. Και εξηγούμαι:

Κανένας συστημικός/εσωκοινοβουλευτικός πόλος δεν είναι της αρεσκείας μου.
Θα'θελα να υπάρξει ένας τέτοιος πόλος (της αρεσκείας μου) μέσα στη βουλή.
Αυτός που προτιμώ τώρα, δεν υπάρχει περίπτωση να μπει,με τις παρούσες συνθήκες, την ανίερη
προπαγάνδα, τη νοητική χειραγώγηση, τους εκφοβισμούς, και όλα όσα μέχρι τώρα συντηρούν
τις αυταπάτες αλλά και τις αρνήσεις (παραδοχής) που εξακολουθεί να τρέφει το εκλογικό σώμα.

Θέλω η κυβέρνηση που θα αναδειχθεί μ'αυτές τις εκλογές (είτε αυτοδύναμα είτε συνεργαζόμενη με άλλα αποκόμματα)

α/ να εμποδιστεί ενεργά από το λαό αν οι πολιτικές που θα ασκηθούν μας οδηγήσουν
με επιτάχυνση στην ολική καταστροφή, και να πέσει.
β/ και θέλω μετά απ'αυτό, να δω τους συμπατριώτες μου να απομυθοποιούν οριστικά
και αμετάκλητα αυτά κόμματα του συστήματος που επί χρόνια μας χειραγωγούν οδηγώντας μας
στο πουθενά της εξαθλίωσης και της ανυπαρξίας, και να πάψουν επιτέλους να τρέφουν
αυταπάτες ή να επενδύουν ελπίδες σε αυτά.
γ/ τέλος, θέλω μετά την πτώση της κυβέρνησης που θα αναδείξουμε σε λίγες μέρες,
να πάψει η φαγωμάρα και οι εξυπνακισμοί μεταξύ μας, να εστιάσουμε στο βασικό ζητούμενο όλων, να ενωθούμε, να ανασυγκροτηθούμε και να ανασυνταχθούμε επιτέλους σαν έθνος,
για να εκλέξουμε με απολύτως δημοκρατικές και διάφανες διαδικασίες
μια κυβέρνηση πιο άξια, που έχοντας εκλεγεί μέσα από ανατροπές (στη σκέψη) θα ασκήσει συνετές
και επιτέλους ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ υπέρ του λαού και των εθνικών συμφερόντων πολιτικές,
και όχι υπέρ των αρπάγων-επικυρίαρχων, των τραπεζιτών και γενικότερα των αλητήριων λαμογιών,
όπως γίνεται τώρα.

Πολλά ζητάω; Ισως ναι. Αλλά στο σημείο που φτάσαμε, είναι "όλα ή τίποτα".
Δε γίνεται τίποτα με μεσοβέζικες λύσεις.
Αν δεν γίνει έτσι, αν δεν κάνουμε ως εθνότητα αυτή την ανατροπή
και υπέρβαση, θα πάμε χαμένοι κι εμείς και οι απόγονοί μας.
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πολιτική-Γεωπολιτικά- Κοινωνικά Κινήματα”