Προσέξτε τα Ε-χχχ Τροφίμων και Ποτών !!!
Βάζω το παρόν ως συμπλήρωμα ενός άλλου τόπικ που όμως δεν διευκρίνιζε τα χχχχχχ
Γιαυτό πάρτε το διαβάστε το και εκτυπώστε το, ώστε να ανατρέχετε εύκολα σε αυτό.
Βάζω το παρόν ως συμπλήρωμα ενός άλλου τόπικ που όμως δεν διευκρίνιζε τα χχχχχχ
Γιαυτό πάρτε το διαβάστε το και εκτυπώστε το, ώστε να ανατρέχετε εύκολα σε αυτό.
Επικίνδυνοι Κωδικοί στις τροφές και τα ποτά.
Απαγορευμένες ουσίες:
Ε 103 - Ε 105 - Ε 111 - Ε 121 - Ε 125 - Ε 126 - Ε 130 - Ε 152 - Ε 181
Καρκινογόνες ουσίες:
Ε 131 - Ε 142 - Ε 210 - Ε 211 - Ε 212 - Ε 213 - Ε 214 - Ε 215 - Ε 217 - Ε 239
Επικίνδυνες ουσίες:
Ε 102 - Ε 110 - Ε 120 - Ε 123 - Ε 124 - Ε 127
Προκαλούν. Διαταραχές:
Ε 388 - Ε 339 - Ε 340 - Ε 341 - Ε 407 - Ε 450 - Ε 461 - Ε 462 - Ε 463 - Ε 466
Ύποπτες ουσίες:
Ε 104-Ε 123-Ε 141-Ε 150-Ε 151-Ε 153-Ε 171-Ε 173-Ε 180-Ε 240-Ε 241-Ε477
Μετά την κατάργηση των συνόρων μεταξύ των χωρών της Ε.Ε , οι Εισαγωγές των τροφίμων γίνονται ανεξέλεγκτα , και χωρίς κανένα διασυνοριακό έλεγχο . Δια τον λόγο αυτό πρέπει να υπάρχει αυξημένη προσοχή από τους καταναλωτές τής χώρας . (Βλέπε Διοξίνες)
Η παραπάνω λίστα έχει καταρτισθεί από ερευνητικά νοσοκομειακά κέντρα της Γαλλίας και έχει δοθεί στην δημοσιότητα για να επιστήσει την προσοχή των καταναλωτών, "στα αποτελέσματα των προσθέτων που χρησιμοποιούνται στην βιομηχανία τροφίμων".
Λίστα με 132 κωδικούς αριθμούς που αναφέρονται σε χρωστικές ουσίες και πρόσθετα που περιέχονται σε τρόφιμα και που ενδέχεται να προκαλούν πρόβλημα στην υγεία των μαθητών έχει διανεμηθεί στα σχολεία.
Όπως διευκρινίζεται στους μαθητές πριν πιούν ένα αναψυκτικό ή φάνε ένα τρόφιμο, θα πρέπει να διαβάζουν την ετικέτα που είναι στην συσκευασία του προϊόντος, στην οποία αναφέρεται η σύνθεση του.
Στην περίπτωση που αναγράφεται ένας από τους ποιό πάνω κωδικούς , θα πρέπει προληπτικά και μόνο να αποφεύγουν την πόση ή την κατανάλωση του προϊόντος.
Οι Χρωστικές ουσίες και τα πρόσθετα που περιλαμβάνονται στην λίστα , διακρίνονται σε καρκινογόνες ουσίες ,που μπορούν να προκαλέσουν ανάπτυξη καρκινωμάτων, καθώς
κι σε ουσίες που μπορούν να προκαλέσουν διαταραχές.
Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι στην λίστα περιλαμβάνονται τα σορβικά συντηρητικά που χρησιμοποιούνται σε κονσέρβες τροφίμων , τα νιτρικά που επιτρέπεται η χρήση τους σε αλλαντικά , και αντιοξειδοτικές ουσίες που χρησιμοποιούνται στην Μαγιονέζα , στις σάλτσες και άλλα !!!