5G και τεχνητη νοημοσύνη

Μελέτες - Έρευνες - Προοπτικές - Ανακαλύψεις
Άβαταρ μέλους
OTTO
Επόπτης Δημοθοινίας
Επόπτης Δημοθοινίας
Δημοσιεύσεις: 7511
Εγγραφή: Σάβ 30 Οκτ 2010, 21:58
Φύλο: Άνδρας
Έδωσε Likes: 392 φορές
Έλαβε Likes: 318 φορές

Re: 5G και τεχνητη νοημοσύνη

Δημοσίευση από OTTO » Πέμ 05 Δεκ 2019, 00:48

Τα σχολια παντως στο βιντεο στο yt και τα dislike ειναι απογοητευτικα. Άσχημο πραγμα να παρουσιαζουν την ανιδεοτητά τους ως γνώση και βεβαιότητα. Τι να πω πια.
Οι άνθρωποι θέλουν να πιστεύουν ότι οι ηγέτες τους τους λένε την αλήθεια.

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator
Δημοσιεύσεις: 60075
Εγγραφή: Κυρ 15 Απρ 2007, 01:29
Irc ψευδώνυμο: ArELa
Φύλο: Γυναίκα
Έδωσε Likes: 2116 φορές
Έλαβε Likes: 3460 φορές

Re: 5G και τεχνητη νοημοσύνη

Δημοσίευση από ArELa » Τρί 17 Δεκ 2019, 21:56

.


Εικόνα

I faced it all and I stood tall, and did it my way....

Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...τα κανάλια μου /my channels:

https://www.brighteon.com/channel/vasoula2908

http://www.youtube.com/user/vasoula2908/featured

https://www.youtube.com/user/vasoula2908asteria

το μπλογκ μου: http://ideografhmata.blogspot.com/
Άβαταρ μέλους
FireflyEarth
Κολλημένος Ιδεογραφίτης
Κολλημένος Ιδεογραφίτης
Δημοσιεύσεις: 285
Εγγραφή: Παρ 03 Νοέμ 2017, 22:16
Irc ψευδώνυμο: FireflyEarth
Φύλο: Γυναίκα
Έδωσε Likes: 280 φορές
Έλαβε Likes: 159 φορές

Re: 5G και τεχνητη νοημοσύνη

Δημοσίευση από FireflyEarth » Τετ 18 Δεκ 2019, 01:41

Λουκάς Μαργαρίτης για 5G: Πρέπει να εφαρμοστεί η αρχή της προφύλαξης
Τι απαντά στο Δήμαρχο Καλαμάτας και Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Στο δήμαρχο Καλαμάτας, αλλά και στην ανακοίνωση του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης για το 5G, απαντά με κείμενό του στο «Θ» ο ομότιμος καθηγητής Κυτταρικής Βιολογίας, Ηλεκτρονικής Μικροσκοπίας και Ραδιοβιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, Λουκάς Μαργαρίτης, αναλύοντας για άλλη μια φορά το θέμα αυτό, που έχει διχάσει πολύ κόσμο.

Ο «Δημόκριτος» είναι πολύ προσεκτικός
Σύμφωνα, λοιπόν, με τον κ. Μαργαρίτη: «Απ’ ό,τι είχε ανακοινωθεί στην πιλοτική φάση του έργου, δεν υπήρχε ακτινοβολία από αυθεντικές κεραίες 5G σε υψηλές συχνότητες 27-28 Ghz στην πόλη της Καλαμάτας, αφού δεν έχουν εγκατασταθεί ακόμα. Μάλιστα, η ανακοίνωση του “Δημόκριτου” είναι προσεκτική και πολύ ακριβής, μιλάει ότι "τα επίπεδα που μετρήθηκαν είναι κάτω από τα όρια". Δε μιλάει πουθενά για 5G. Προφανώς αναφέρεται στο υπάρχον δίκτυο 2, 3, 4G. Άλλωστε και να υπήρχαν οι εν λόγω κεραίες υψηλής συχνότητας, μόνο μετρήσεις θα μπορούσαν να γίνουν, εφόσον υπήρχε ο σχετικός εξοπλισμός (Σημείωση: Για όλους εμάς που ερευνούσαμε τις επιπτώσεις των συχνοτήτων ασύρματης επικοινωνίας ήταν κεραυνός εν αιθρία η ανακοίνωση και άμεση υλοποίηση δικτύου 5G που χρησιμοποιεί συχνότητες μεγαλύτερες από τις υπάρχουσες – μέχρι 2,5GHz ρούτερ που πριν λίγα χρόνια έγινε 5 GHz. Μάλιστα, όλος ο υπάρχων εξοπλισμός πεδιομέτρων και αναλυτών φάσματος έφτανε μέχρι τα 3GHz, και πολύ σπάνια τα 6 GHz, πράγμα που σημαίνει πως για να γίνουν τώρα πειράματα επικινδυνότητας, στα περισσότερα εργαστήρια δεν υπάρχει εξοπλισμός που να προσομοιάζει την εστιασμένη πολλαπλών κατευθύνσεων εκπομπή κεραίας 5G, αλλά ούτε και μετρητές έντασης ηλεκτρικού πεδίου και πυκνότητας ισχύος 27-28 GHz).
Πολλοί ερευνητές πιστεύουν ότι είναι αδύνατη η απόλυτη προσομοίωση των συνθηκών εκπομπής κεραιών 5G για έκθεση πειραματοζώων και για μετρήσεις πεδίου, και γι’ αυτό τα σχετικά πειράματα θεωρούνται εξαιρετικά δύσκολο να πραγματοποιηθούν – ίσως αυτός να είναι και ο λόγος που δεν έχουν πραγματοποιηθεί πειράματα επικινδυνότητας 5G ακόμα.

Δεξιά κεραιοσύστημα με κεραίες 5G στο κάτω μέρος του ιστού, μικρότερο μέγεθος πάνελ λόγω μεγαλύτερης συχνότητας από το συμβατικό δίκτυο 3G, 4G.
Επάνω, διάγραμμα λοβών πολλαπλής στοχευμένης σε κάθε χρήστη, εκπομπή από κεραία 5G όταν μόνον ένας χρήστης στην περιοχή είναι συνδεδεμένος, τότε δεν ακτινοβολούνται (θεωρητικά) άλλοι χρήστες με κλειστό κινητό. Σε πολλαπλούς χρήστες, π.χ. ζωντανή εκπομπή από στάδιο, όλοι οι χρήστες αλλά και προφανώς οι διπλανοί τους θα ακτινοβολούνται από τη δέσμη της κεραίας (δεν έχω δεδομένα για τη συμπεριφορά των νέων κινητών 5G, δηλαδή εάν θα εκπέμπουν προς την κατεύθυνση της κεραίας ή σφαιρικά).

Απάντηση σε δήμαρχο
Ο κ. δήμαρχος με τα λεγόμενά του ουσιαστικά αμφισβητεί την κυρίαρχη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών, που είναι οι αποφάσεις της πλειοψηφίας, κατηγορώντας τους συμπολίτες του για άγνοια, ενώ όφειλε, όπως έχω τονίσει πολλές φορές, να καλέσει ειδικούς και όχι τον υπεύθυνο της εταιρείας να πείσουν τους κατοίκους ότι είναι για το καλό τους το δίκτυο (δε διάβασα, μολονότι προκάλεσα, απάντηση στο ερώτημα σε τι θα ωφεληθεί ο μέσος πολίτης της Καλαμάτας από την εγκατάσταση των κεραιών, πέρα από το ότι θα ακτινοβολείται και θα έχει μεγάλη ταχύτητα στο κινητό του;).
Συνεπώς, εγώ πιστεύω και το υπογράφω πως οι κάτοικοι όρθωσαν το ανάστημά τους στην υλοποίηση ενός συστήματος που μπορεί να είναι χρήσιμο για αυτοματοποίηση και μεγάλη ταχύτητα να κατεβάζεις ταινίες, να κάνεις βιντεοκλήση χωρίς διακοπές και να κάνεις ζωντανή μετάδοση από γήπεδο ταυτόχρονα με άλλους χρήστες!! αλλά δεν μπορεί οποιαδήποτε πολιτική Αρχή να αγνοεί πιθανές επιπτώσεις στην υγεία που μπορεί να προκύψουν από τις κεραίες επικαλούμενη τα αναχρονιστικά, του 1998, “όρια ασφάλειας” της ICNIRP που επικαιροποιούνται κάθε 5 χρόνια (!!!), αλλά και ανύπαρκτες 5G μετρήσεις.
Πρέπει να εφαρμοστεί η αρχή της προφύλαξης που υποδεικνύει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας σε περιπτώσεις περιβαλλοντικών παραγόντων που οι επιπτώσεις δεν είναι ακόμα σαφείς.
Το επιχείρημα των εταιρειών ότι "λίγοι άνθρωποι από άγνοια σταμάτησαν το 5G" είναι εντελώς προσβλητικό. Αν ήταν από άγνοια, τότε θα είχε σταματήσει και στο Δήμο Ζωγράφου και στα Τρίκαλα. Δηλαδή, αυτό σημαίνει ότι οι κάτοικοι αυτών των Δήμων ήταν πιο "σωστά" ενημερωμένοι; Δηλαδή ότι δεν υπάρχουν κίνδυνοι; Από ό,τι γνωρίζω, μάλλον δεν ενδιαφερθήκαν οι κάτοικοι. Η όλη συνεννόηση έγινε με τους τοπικούς άρχοντες για κάποιους λόγους.

Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης
Τέλος, η ανακοίνωση του υπουργείου ψηφιακής διακυβέρνησης που ακολούθησε την απόφαση του Δ.Σ. της Καλαμάτας, ότι θα εφαρμοστεί ο νόμος 4635/2019 που ψηφίστηκε πριν από λίγες ημέρες και ότι υπάρχουν οι ειδικοί που μετρούν επίπεδα ακτινοβολίας και αυτοί είναι στο “Δημόκριτο”, είναι τουλάχιστον:
-Προσβλητική για όλους εμάς τους ακαδημαϊκούς καθηγητές και ερευνητές που στείλαμε σχόλια και προτάσεις κατά τη διαβούλευση, αλλά ούτε καν μας απάντησαν αν συμφωνούν ή όχι και γιατί δε μας κάλεσαν στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής να πούμε τη γνώμη μας (από ό,τι πληροφορηθήκαμε, εκλήθησαν ομάδες πολιτών εναντίον των κεραιών). Και σε τελευταία ανάλυση, ποιος είναι ο ρόλος μας αν η Πολιτεία που έχει επενδύσει επάνω μας δε μας συμβουλεύεται, αλλά χρησιμοποιεί εισηγήσεις μη ειδικών και "όρια ασφαλείας" παλαιολιθικής εποχής (1998), τη στιγμή που η 20ετής παγκόσμια έρευνα από τότε προτείνει με διαβήματα στον ΟΗΕ υπογεγραμμένα από επιστήμονες 45 χωρών για μείωση των ορίων. Γιατί η Πολιτεία καλεί ειδικούς σε αλλά ζητήματα, π.χ. σε περιπτώσεις επιδημιών, σεισμών, πλημμυρών, κλιματικής αλλαγής κ.λπ.
-Δεν είναι δυνατόν σε θέματα δημόσιας υγείας να έχει τον πρώτο λόγο το υπουργείο Ανάπτυξης και το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και όχι το καθ’ ύλην αρμόδιο υπουργείο Υγείας, που θα μπορούσε να καλέσει σύσκεψη πραγματικά ειδικών στο θέμα 5G μαζί με τεχνοκράτες για συζήτηση επί των ορίων. Έτσι γίνεται σε άλλες χώρες, έτσι έγινε στη Ιταλία και μειώθηκαν τα όρια, έτσι έγινε στη Ρωσία, στην Πολωνία και στο Σάλτσμπουργκ.
Καταλήγοντας αξίζει να αναφερθούν οι θέσεις του Paul Heroux, καθηγητή Τοξικολογίας και Επιπτώσεων της Ακτινοβολίας στην Υγεία, στο Πανεπιστήμιο MCGILL του Καναδά, για την επικινδυνότητα στην υγεία του δικτύου 5G, που υποστηρίζει πως:
1. Η βιομηχανία τηλεπικοινωνιών δεν έχει πραγματοποιήσει έρευνα επικινδυνότητας
2. Τα οικονομικά συμφέροντα καθοδηγούν τις φωνές για ακίνδυνο δίκτυο.
3. Εξαιτίας των πολλαπλών δεσμών ακτινοβολίας αυτή θα είναι εστιασμένη ανά χρήστη, ενώ παράλληλα με τη μεγάλη αύξηση χρήσης κινητών 5ης γενιάς θα αυξηθεί η έκθεση, άρα αναμένονται επιπτώσεις στην υγεία. Το γεγονός ότι δεν έχουν φανεί γενικευμένες τέτοιες επιπτώσεις οφείλεται στη σταδιακή ανάπτυξη (και όχι ξαφνική σε δεδομένη στιγμή) της ασύρματης τεχνολογίας.
4. Κι όμως, υπάρχουν λύσεις ελαχιστοποίησης της εκπεμπόμενης ακτινοβολίας από τις κεραίες 5G, αρκεί να αναπτυχτούν οι ενσύρματες υψηλής ταχύτητας εφαρμογές 5G με οπτικές ίνες που μπορούν να φέρουν στα σπίτια ταχύτητες μέχρι 10 Gbytes/sec.
Τέλος, πρέπει να γίνει αποδεκτό από όλους (εταιρείες και χρήστες) πως τα κινητά τηλέφωνα είναι μια πηγή ακτινοβολίας πρωτόγνωρη στην εξελικτική ιστορία του ανθρώπου, που θα μπορούσε να λειτουργεί εξίσου καλά με επανασχεδιασμό της αρχιτεκτονικής τους και μείωση της μεγίστης εκπεμπόμενης ισχύος, κάτι που θα μείωνε και την έκθεση των χρηστών στην ακτινοβολία (βλέπε, επίσης, για αναλυτική περιγραφή των θέσεων:
-https://www.downtoearth.org.in/intervie ... gy/-teleco...
-https://www.facebook.com/36754234388910 ... 9100/36594...
-https://5g-emf.com/professor-of-toxicol ... of-electro...).

ΠΗΓΗ: https://www.tharrosnews.gr/news/conten ... bKc4BtON1o
 • I want no power or command
  Over people I'll never understand
 • Κάθε ιδεολογία αρνιέται όλες τις άλλες,
  υποχρεωτικά ξεπλανευτικές.
  Τότε είναι που αρχίζουμε να σκοτώνουμε.
Άβαταρ μέλους
OTTO
Επόπτης Δημοθοινίας
Επόπτης Δημοθοινίας
Δημοσιεύσεις: 7511
Εγγραφή: Σάβ 30 Οκτ 2010, 21:58
Φύλο: Άνδρας
Έδωσε Likes: 392 φορές
Έλαβε Likes: 318 φορές

Re: 5G και τεχνητη νοημοσύνη

Δημοσίευση από OTTO » Δευ 23 Δεκ 2019, 16:19

Δεν συμφωνώ με το άρθρο, αλλά οφείλουμε να ξέρουμε την επικαιρότητα του 5G

https://www.newsbeast.gr/weekend/arthro ... zMCBs2NPA4
Οι άνθρωποι θέλουν να πιστεύουν ότι οι ηγέτες τους τους λένε την αλήθεια.

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
vaskos
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Δημοσιεύσεις: 2663
Εγγραφή: Πέμ 10 Οκτ 2019, 23:11
Φύλο: Άνδρας
Έδωσε Likes: 184 φορές
Έλαβε Likes: 300 φορές

Re: 5G και τεχνητη νοημοσύνη

Δημοσίευση από vaskos » Σάβ 28 Δεκ 2019, 12:28

"Τι νομίζετε, καθώς αντιδρούν έτσι, πώς θα λειτουργήσει το 5G,
το οποίο εκπέμπει πολύ ισχυρότερη ακτινοβολία μικροκυμάτων;
Θα είναι δυνατόν να μην επηρεαστεί η συμπεριφορά των ζωντανών
οργανισμών με αυτή την νεα τεχνολογία; Φυσικά και ο άνθρωπος."

Άβαταρ μέλους
Jackal
Επόπτης Δημοθοινίας
Επόπτης Δημοθοινίας
Δημοσιεύσεις: 5144
Εγγραφή: Σάβ 18 Ιουν 2016, 23:08
Φύλο: Άνδρας
Έδωσε Likes: 692 φορές
Έλαβε Likes: 944 φορές

Re: 5G και τεχνητη νοημοσύνη

Δημοσίευση από Jackal » Σάβ 04 Ιαν 2020, 16:57

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Jackal
Επόπτης Δημοθοινίας
Επόπτης Δημοθοινίας
Δημοσιεύσεις: 5144
Εγγραφή: Σάβ 18 Ιουν 2016, 23:08
Φύλο: Άνδρας
Έδωσε Likes: 692 φορές
Έλαβε Likes: 944 φορές

Re: 5G και τεχνητη νοημοσύνη

Δημοσίευση από Jackal » Τρί 14 Ιαν 2020, 00:13

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Aquila
Επίτιμος
Επίτιμος
Δημοσιεύσεις: 1343
Εγγραφή: Κυρ 21 Αύγ 2016, 17:18
Φύλο: Άνδρας
Έδωσε Likes: 290 φορές
Έλαβε Likes: 593 φορές

Re: 5G και τεχνητη νοημοσύνη

Δημοσίευση από Aquila » Πέμ 16 Ιαν 2020, 15:35

Mυστηριώδη διαφήμιση στον ουρανό του Λας Βέγκας.
Ανέβηκε πριν λίγες μέρες.

"Παραδοθείτε στο 5G"https://www.youtube.com/watch?v=aEbJdQl ... =emb_title


Creepy SURRENDER to 5G, Putting 5G To Work Messages In The Sky Above Las Vegas
₪₪₪₪₪₪ ЭЄ ₪₪₪₪₪₪
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
OTTO
Επόπτης Δημοθοινίας
Επόπτης Δημοθοινίας
Δημοσιεύσεις: 7511
Εγγραφή: Σάβ 30 Οκτ 2010, 21:58
Φύλο: Άνδρας
Έδωσε Likes: 392 φορές
Έλαβε Likes: 318 φορές

Re: 5G και τεχνητη νοημοσύνη

Δημοσίευση από OTTO » Πέμ 16 Ιαν 2020, 22:48

“Surrender 5G skeptics!” was among the skywritten messages that appeared above the Las Vegas Valley. It appeared to be from Inseego Corp., which is announcing its next-generation 5G product portfolio during the trade show.
https://www.reviewjournal.com/business/ ... y-1930098/
Οι άνθρωποι θέλουν να πιστεύουν ότι οι ηγέτες τους τους λένε την αλήθεια.

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Jackal
Επόπτης Δημοθοινίας
Επόπτης Δημοθοινίας
Δημοσιεύσεις: 5144
Εγγραφή: Σάβ 18 Ιουν 2016, 23:08
Φύλο: Άνδρας
Έδωσε Likes: 692 φορές
Έλαβε Likes: 944 φορές

Re: 5G και τεχνητη νοημοσύνη

Δημοσίευση από Jackal » Πέμ 23 Ιαν 2020, 21:09

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
FireflyEarth
Κολλημένος Ιδεογραφίτης
Κολλημένος Ιδεογραφίτης
Δημοσιεύσεις: 285
Εγγραφή: Παρ 03 Νοέμ 2017, 22:16
Irc ψευδώνυμο: FireflyEarth
Φύλο: Γυναίκα
Έδωσε Likes: 280 φορές
Έλαβε Likes: 159 φορές

Re: 5G και τεχνητη νοημοσύνη

Δημοσίευση από FireflyEarth » Πέμ 23 Ιαν 2020, 21:29

Συμφωνώ με τις εκδηλώσεις, αλλά ήταν ανάγκη να θεσπίσουν άλλη μία Παγκόσμια Ημέρα;
Έχω χάσει τη μπάλα με τις Παγκόσμιες Ημέρες...260 τον αριθμό+ του 5G
 • I want no power or command
  Over people I'll never understand
 • Κάθε ιδεολογία αρνιέται όλες τις άλλες,
  υποχρεωτικά ξεπλανευτικές.
  Τότε είναι που αρχίζουμε να σκοτώνουμε.
Άβαταρ μέλους
OTTO
Επόπτης Δημοθοινίας
Επόπτης Δημοθοινίας
Δημοσιεύσεις: 7511
Εγγραφή: Σάβ 30 Οκτ 2010, 21:58
Φύλο: Άνδρας
Έδωσε Likes: 392 φορές
Έλαβε Likes: 318 φορές

Re: 5G και τεχνητη νοημοσύνη

Δημοσίευση από OTTO » Παρ 24 Ιαν 2020, 01:24

FireflyEarth έγραψε:
Πέμ 23 Ιαν 2020, 21:29
Συμφωνώ με τις εκδηλώσεις, αλλά ήταν ανάγκη να θεσπίσουν άλλη μία Παγκόσμια Ημέρα;
Έχω χάσει τη μπάλα με τις Παγκόσμιες Ημέρες...260 τον αριθμό+ του 5G
Θαρρω πως πρόκειται για προσωρινή παγκόσμια ημέρα (μέχρι να λήξει επιτέλους το θέμα με το 5G), και από στρατηγική σκοπιά την κρίνω θετικά.
Οι άνθρωποι θέλουν να πιστεύουν ότι οι ηγέτες τους τους λένε την αλήθεια.

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Jackal
Επόπτης Δημοθοινίας
Επόπτης Δημοθοινίας
Δημοσιεύσεις: 5144
Εγγραφή: Σάβ 18 Ιουν 2016, 23:08
Φύλο: Άνδρας
Έδωσε Likes: 692 φορές
Έλαβε Likes: 944 φορές

Re: 5G και τεχνητη νοημοσύνη

Δημοσίευση από Jackal » Τετ 29 Ιαν 2020, 17:41

Τι συστήνει η ΕΕ για τα δίκτυα 5G: Οδηγίες άνευ «μπλόκου» στη Huawei

Οι χώρες της ΕΕ μπορούν είτε να περιορίσουν είτε να αποκλείσουν παρόχους εξοπλισμού για δίκτυα 5G από ζωτικής σημασίας σημεία των δικτύων τηλεπικοινωνιών τους, σύμφωνα με νέες οδηγίες της ΕΕ που ανακοινώθηκαν την Τετάρτη- μία κίνηση η οποία είχε ως στόχο την Huawei Technologies, ωστόσο δεν επέβαλε συνολική απαγόρευση/ αποκλεισμό στην κινεζική εταιρεία, όπως ζητούν οι ΗΠΑ.

Όπως αναφέρει το Reuters, οι συστάσεις/ οδηγίες στις οποίες συμφώνησαν οι χώρες- μέλη της ΕΕ έχουν σκοπό την αντιμετώπιση των κινδύνων ασφαλείας σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, με τους προβληματισμούς να εστιάζονται κυρίως στη Huawei- αν και οι οδηγίες αυτές δεν κατονόμαζαν κάποια συγκεκριμένη χώρα ή εταιρεία.

Η ΕΕ θεωρεί το 5G «κλειδί» για την ενίσχυση της οικονομικής ανάπτυξης και της ανταγωνιστικότητας απέναντι στις ΗΠΑ και την Κίνα. Η Huawei, o μεγαλύτερος κατασκευαστής τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού στον κόσμο, είναι ανταγωνίστρια της σουηδικής Ericsson και της φινλανδικής Nokia.

Όπως είπε σε συνέντευξη Τύπου ο Τιερί Μπρετόν, επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς, πάροχοι που δεν είναι της ΕΕ είναι ευπρόσδεκτοι στην Ένωση εφόσον τηρούν τους κανόνες.

Στο πλαίσιο των οδηγιών αυτών οι χώρες της ΕΕ καλούνται να αξιολογήσουν το προφίλ κινδύνου των προμηθευτών σε εθνικό ή ευρωπαϊκό επίπεδο και τους επτιρέπεται να αποκλείσουν παρόχους υψηλού κινδύνου για ζωτικής σημασίας υποδομές.

Οι ΗΠΑ θέλουν καθολική απαγόρευση της Huawei, λόγω φόβων πως ο εξοπλισμός της θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από την Κίνα για σκοπούς κατασκοπείας, κάτι που η ίδια εταιρεία αρνείται κατηγορηματικά.

Σημειώνεται πως η Βρετανία ανακοίνωσε την Τρίτη πως θα επιτρέψει στην κινεζική εταιρεία να προμηθεύει εξοπλισμό για μη ζωτικής σημασίας τμήματα του δικτύου 5G της, αντί να υποκύψει στις αμερικανικές πιέσεις και να απαγορεύσει συνολικά τη χρήση του εξοπλισμού της εταιρείας.

Στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις συστήνεται να χρησιμοποιούν πολλαπλούς παρόχους αντί να εξαρτώνται από μία εταιρεία. Οι πάροχοι αυτοί θα έπρεπε να αξιολογούνται με βάση τεχνικούς και μη τεχνικούς παράγοντες, όπως πχ ο κίνδυνος παρεμβάσεων σε εταιρείες που ανήκουν σε κυβερνήσεις κρατών.

Η Κομισιόν ανέφερε ότι είναι έτοιμη να ενισχύσει την κυβερνοασφάλεια της ΕΕ στο 5G χρησιμοποιώντας εργαλεία κατά του «ντάμπινγκ» ή των ξένων επιδοτήσεων.

Οι χώρες της ΕΕ έχουν περιθώριο ως τον Απρίλιο για να εφαρμόσουν τις οδηγίες και ως τον Ιούνιο για να αναφέρουν την πρόοδό τους.

naftemporiki.gr
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Jackal
Επόπτης Δημοθοινίας
Επόπτης Δημοθοινίας
Δημοσιεύσεις: 5144
Εγγραφή: Σάβ 18 Ιουν 2016, 23:08
Φύλο: Άνδρας
Έδωσε Likes: 692 φορές
Έλαβε Likes: 944 φορές

Re: 5G και τεχνητη νοημοσύνη

Δημοσίευση από Jackal » Κυρ 23 Φεβ 2020, 16:53

«Εξέγερση» και στην Ελβετία για το «επικίνδυνο» 5G

10:01 | 15 Φεβ. 2020
Φωτεινή Λαμπρίδη

H Ελβετία ήταν από τις πρώτες χώρες, που ξεκίνησαν να χρησιμοποιούν την τεχνολογία 5G, ωστόσο οι φόβοι για τις επιπτώσεις στην υγεία των πολιτών, λόγω της ακτινοβολίας από τις κεραίες της κινητής τηλεφωνίας, προκάλεσαν εθνική εξέγερση, γράφουν οι Financial Times.

Πιάνοντας το νήμα από την αρχή, το site Activist Post, μας θυμίζει με αφορμή το ρεπορτάζ των FT, ότι το 2017, γιατροί και επιστήμονες παγκοσμίως, ζήτησαν μορατόριουμ, πριν δώσουν το πράσινο φως στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας.

Όταν το 2018 εγκαταστάθηκαν οι σχετικές κεραίες σε γειτονιές της Νέας Υόρκης, κάτοικοι αλλά και κατοικίδια ζώα, άρχισαν να έχουν συμπτώματα από την έκθεση, γράφει το ρεπορτάζ. Κάποιοι μάλιστα, πούλησαν τα σπίτια τους εξαιτίας αυτού, όπως έγραψε στα social media η διδάκτωρ Naomi Wolf.

Ανάλογες αντιδράσεις είχαμε και στην Ελβετία με αποτέλεσμα να έχει μπει φρένο στη χρήση των νέων πύργων, που ήταν έτοιμοι να εγκατασταθούν σε πολλά σημεία. Αν και η χώρα, είναι πρωτοπόρος στην ανάπτυξη αυτής της τεχνολογίας, λόγω της έντονης ανησυχίας, έθεσε αόριστο μορατόριουμ.

Την ίδια στιγμή, σε ολόκληρη την Ευρώπη, αναβαθμίζουν τα δίκτυα τους, στα πρότυπα του 5G, «εν μέσω μιας άγριας εκστρατείας από την πλευρά των ΗΠΑ, προκειμένου να πάψει η Ευρώπη να χρησιμοποιεί για την αναβάθμιση των δικτύων την κινέζικη τεχνολογία της εταιρείας Huawei που την κατηγορεί ως επικίνδυνη» γράφουν οι FT.

Παράλληλα όμως με την αυξανόμενη διάδοση του 5G, μεγαλώνει και το κύμα αντίδρασης παγκοσμίως.

Η πρώτη παγκόσμια ημέρα εναντίωσης στο 5G, πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο. Πολλές πόλεις αλλά και ολόκληρες χώρες, έχουν λάβει μέτρα απαγόρευσης. Τον περασμένο Δεκέμβριο, γιατροί, επιστήμονες, μηχανικοί και δημόσιοι σύμβουλοι, ζήτησαν από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να επιβάλλει μορατόριουμ στο 5G εξαιτίας των βιολογικών και περιβαλλοντικών κινδύνων για την ασφάλεια ενώ παράλληλα έχουν κατατεθεί πολλές αγωγές.

Σύμφωνα με την άποψη των φορέων, οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών εξακολουθούν να υποστηρίζουν, ότι το 5G είναι ασφαλές, χωρίς τεκμηρίωση επιστημονική. Φυσικά όλες οι πηγές κινητού τηλεφώνου και η ασύρματη WiFi ακτινοβολία - 1G έως 4G - είναι επίσης επιβλαβείς για το περιβάλλον και τον άνθρωπο. «Η ρύπανση από την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία («Electrosmog») ήταν πρόβλημα και πριν την εμφάνιση του 5G. Πολλοί ειδικοί έχουν επιμείνει ότι πρέπει να μειώσουμε δραστικά τις πηγές ηλεκτροσμόγκ, ενώ με την διάδοση του 5G κάνoυμε ακριβώς το αντίθετο», γράφει το Activist Post.


https://tvxs.gr/news/kosmos/eksegersi-k ... kindyno-5g
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Elde77
Φρεσκαδούρα
Φρεσκαδούρα
Δημοσιεύσεις: 4
Εγγραφή: Παρ 16 Αύγ 2019, 16:11
Φύλο: Γυναίκα
Έδωσε Likes: 3 φορές
Έλαβε Likes: 4 φορές

Re: 5G και τεχνητη νοημοσύνη

Δημοσίευση από Elde77 » Δευ 23 Μαρ 2020, 00:06

Καλησπέρα, παιδιά.
Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας κάτι παράξενο που μου συνέβη πριν δύο μέρες. Είδα στο όνειρό μου ότι ήμουν σε ένα μεγάλο και άσχημο χωριό και περπατούσα, μέχρι που βρήκα ένα λιμάνι. Στη μέση του λιμανιού υπήρχε η πυραμίδα των Illuminati με το μάτι πάνω της (αν το λέω σωστά), η οποία ήταν φωτισμένη και αντανακλούσε μέσα στη θάλασσα. Μάλιστα, η πυραμίδα αυτή φαινόταν και από πολύ μακριά.
Την επόμενη μέρα ξύπνησα και διάβασα στο Internet ένα άρθρο που έλεγε ότι η Cosmote στήνει το πρώτο δίκτυο 5G στην Ελλάδα από τον Πειραιά :freak: :freak: :freak:
https://www.fosonline.gr/plus/agora/art ... tin-ellada

Υ.Γ. Ίσως τοpost αυτό να ανήκει στην ενότητα των ονείρων, δεν είμαι σίγουρη :?
Άβαταρ μέλους
OTTO
Επόπτης Δημοθοινίας
Επόπτης Δημοθοινίας
Δημοσιεύσεις: 7511
Εγγραφή: Σάβ 30 Οκτ 2010, 21:58
Φύλο: Άνδρας
Έδωσε Likes: 392 φορές
Έλαβε Likes: 318 φορές

Re: 5G και τεχνητη νοημοσύνη

Δημοσίευση από OTTO » Κυρ 29 Μαρ 2020, 10:48

Δείτε τι εγινε εδω:

https://secure.avaaz.org/el/community_p ... 4PVLFkwObI

ξεκίνησαν να μαζεύουν υπογραφές κατά του 5G και τους το σταμάτησαν
Οι άνθρωποι θέλουν να πιστεύουν ότι οι ηγέτες τους τους λένε την αλήθεια.

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
OTTO
Επόπτης Δημοθοινίας
Επόπτης Δημοθοινίας
Δημοσιεύσεις: 7511
Εγγραφή: Σάβ 30 Οκτ 2010, 21:58
Φύλο: Άνδρας
Έδωσε Likes: 392 φορές
Έλαβε Likes: 318 φορές

Re: 5G και τεχνητη νοημοσύνη

Δημοσίευση από OTTO » Κυρ 05 Απρ 2020, 03:57

Στην Αγγλία καίνε κεραίες 5G γιατί πιστεύουν ότι εξαπλώνουν τον κορονοϊό

https://www.stoxos.gr/2020/04/5g.html?u ... m=facebook
Οι άνθρωποι θέλουν να πιστεύουν ότι οι ηγέτες τους τους λένε την αλήθεια.

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator
Δημοσιεύσεις: 60075
Εγγραφή: Κυρ 15 Απρ 2007, 01:29
Irc ψευδώνυμο: ArELa
Φύλο: Γυναίκα
Έδωσε Likes: 2116 φορές
Έλαβε Likes: 3460 φορές

Re: 5G και τεχνητη νοημοσύνη

Δημοσίευση από ArELa » Κυρ 05 Απρ 2020, 22:05

ΟΤΤΟ σόρι, αλλά είναι σημαντικό και θα επεκταθώ


κάτι τους γυρίζει μπούμερανγκ και χάνουν κάτι δις....


Στην Αγγλία καίνε κεραίες 5G γιατί πιστεύουν ότι εξαπλώνουν τον κορονοϊό


και η ΣΑΝ λέει
https://www.thesun.co.uk/news/11332762/ ... ronavirus/

και το BBC

https://www.bbc.com/news/uk-england-52164358
έπεσαν κι άλλες 5 κεραίες, γιατί οι συνωμοσιολόγοι λενε ότι αυτές
φταίνε που ο κορωνοϊός μεταδίδεται άγρια...
δεν είναι βέβαια τόσο απλό... οι "συνωμοσιολόγοι" όπως τους λένε
απαξιωτικά, (τς τς τς κακά παιδιά) γνωρίζουν καλά ότι
το 5G αποδυναμώνει το ανοσοποιητικό
και με αυτό αποδυναμωμένο, ο ιός κάνει πάρτι όντως...
Πού το συνωμοσιολογικό σ'αυτό? Αυτοί στα ΜΜΕ ξέρουν που
ανακοίνωσαν ότι υπαρχει φιλανθρωπικό ίδρυμα που μαζεύει φράγκα
για να υποστηρίξει το 5G... φυσικά δε λένε ποιος κρύβεται
πίσω από αυτή τη "φιλανθρωπία"...

Μπράβο στους Βρετανούς που το πολεμάνε :clap:
.


Εικόνα

I faced it all and I stood tall, and did it my way....

Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...τα κανάλια μου /my channels:

https://www.brighteon.com/channel/vasoula2908

http://www.youtube.com/user/vasoula2908/featured

https://www.youtube.com/user/vasoula2908asteria

το μπλογκ μου: http://ideografhmata.blogspot.com/
Άβαταρ μέλους
OTTO
Επόπτης Δημοθοινίας
Επόπτης Δημοθοινίας
Δημοσιεύσεις: 7511
Εγγραφή: Σάβ 30 Οκτ 2010, 21:58
Φύλο: Άνδρας
Έδωσε Likes: 392 φορές
Έλαβε Likes: 318 φορές

Re: 5G και τεχνητη νοημοσύνη

Δημοσίευση από OTTO » Κυρ 05 Απρ 2020, 22:52

Το σόρι γιατί μου το λες; Δεν ήταν δικό μου το σχόλιο, αλλά ο τίτλος όπως τον είχα δει.
Οι άνθρωποι θέλουν να πιστεύουν ότι οι ηγέτες τους τους λένε την αλήθεια.

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator
Δημοσιεύσεις: 60075
Εγγραφή: Κυρ 15 Απρ 2007, 01:29
Irc ψευδώνυμο: ArELa
Φύλο: Γυναίκα
Έδωσε Likes: 2116 φορές
Έλαβε Likes: 3460 φορές

Re: 5G και τεχνητη νοημοσύνη

Δημοσίευση από ArELa » Κυρ 05 Απρ 2020, 23:22

OTTO έγραψε:
Κυρ 05 Απρ 2020, 22:52
Το σόρι γιατί μου το λες; Δεν ήταν δικό μου το σχόλιο, αλλά ο τίτλος όπως τον είχα δει.


Το είπα για να μη νομίζεις ότι δεν είδα το ποστ σου
και το φέρνω για καινούργιο.

Μακάρι να ακολουθήσουμε το παράδειγμα των Βρετανών.
.


Εικόνα

I faced it all and I stood tall, and did it my way....

Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...τα κανάλια μου /my channels:

https://www.brighteon.com/channel/vasoula2908

http://www.youtube.com/user/vasoula2908/featured

https://www.youtube.com/user/vasoula2908asteria

το μπλογκ μου: http://ideografhmata.blogspot.com/
Απάντηση

Επιστροφή στο “Επιστήμη-Τεχνολογία”