Γοργόνα ή φάλαινα;
- Kariatida
- Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
- Irc ψευδώνυμο: Kariatida
- Φύλο: Γυναίκα
- Έλαβε Likes: 2 φορές
Γοργόνα ή φάλαινα;
Γοργόνα ή φάλαινα;
Η πιο ολοκληρωμένη ανάλυση
Έξω από ένα γυμναστήριο σε μια μεγάλη πόλη της Γαλλίας, τοποθετήθηκε μια μεγάλη αφίσα με μια νέα, όμορφη, ημίγυμνη και αδύνατη νεαρά με την παρακάτω λεζάντα: «ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΓΟΡΓΟΝΑ Ή ΦΑΛΑΙΝΑ;» Μια κυρία μέσης ηλικίας που δεν είχε παρόμοια φυσικά χαρακτηριστικά με την νεαρή στην αφίσα, απάντησε στη αφίσα του γυμναστηρίου, γραπτώς και δημοσίως με δική της αφίσα λέγοντας τα εξής: Οι Φάλαινες περιτριγυρίζονται από φίλους (δελφίνια, ιππόκαμπους, θαλάσσιους ελέφαντες, και περίεργους ανθρώπους).
Έχουν ενεργή σεξουαλική ζωή, μένουν έγκυοι, και γεννάνε αξιολάτρευτα φαλαινάκια. Περνάνε ωραία παρέα με τα δελφίνια τρώγοντας σαρδέλες και γαρίδες και παίζοντας στις θάλασσες, ταξιδεύοντας σε εξωτικά μέρη όπως την Παταγονία, τα στενά του Bering και τους κοραλλιογενείς υφάλους της Πολυνησίας. Οι Φάλαινες τραγουδούν θαυμάσια, όλη μέρα, και έχουν ηχογραφήσει και CD.
Ζούνε ελεύθερα, χωρίς ουσιαστικούς εχθρούς εκτός από τον άνθρωπο, και είναι αγαπητές, σεβαστές και υπό την προστασία πολλών οργανώσεων. Οι Γοργόνες δεν υπάρχουν! Και εάν υπήρχαν θα κάνανε ουρές έξω από τα γραφεία των ψυχαναλυτών πάσχοντας από κρίση ταυτότητας. Τι είμαι Ψάρι ή Άνθρωπoς;
Οι γοργόνες δεν μπορούν να κάνουν σεξ διότι όπως υποστηρίζει η μυθολογία, πεθαίνει όποιος άνδρας τις πλησιάσει και κυρίως μάλλον τους λείπει ο κατάλληλος «εξοπλισμός» για αναπαραγωγή (με ουρά ψαριού που διαθέτουν κάτω από την μέση). Χωρίς σεξ... ούτε παιδιά μπορούν να κάνουν και ποίος θα ήθελε να κάνει παρέα με μια κοπέλα που βρόμαγε ψαρίλα;
Με βάση τα παραπάνω η επιλογή μου είναι ξεκάθαρη!!!! ΝΑΙ !!!!!!!!! ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΦΑΛΑΙΝΑ!!!Υ.Σ. Είμαστε σε μια εποχή που τα media καθορίζουν το «ωραίο». Μόνο οι αδύνατοι είναι ωραίοι.. Αλλά εγώ προτιμώ να απολαμβάνω παγωτό με τα παιδιά μου, ένα καλό δείπνο με τον συνομήλικο σύντροφό μου και καφέ με τις συνομήλικες φίλες μου. Όπως περνούν τα χρόνια κερδίζουμε αργά, αργά βάρος, κυρίως διότι μαζεύουμε τόσες πληροφορίες και γεμίζει το κεφάλι μας σοφία. Όταν δεν χωράει άλλη σοφία το κεφάλι μας, διανέμεται φαίνεται η αποθηκευμένη γνώση στο υπόλοιπο σώμα σας.
ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΕΡΒΑΡΕΣ, Είμαστε υπερβολικά καλλιεργημένες, μορφωμένες, χαριτωμένες και χαρούμενες...
Από σήμερα, όταν θα βλέπω τον πισινό μου στον καθρέφτη, θα σκέφτομαι: «Πω, Πω τι έξυπνη που είμαι!!!!!»
Πηγή: http://www.panoramalife.gr/fun-time/118 ... laina.html
Σημείωση δική μου: Έχει τύχει πολλές φορές να γίνω πολύ πολύ επιθετική ενάντια σε ανθρώπους που κοροϊδεύουν ή μιλούν υποτιμητικά στους πιο παχουλούς ανθρώπους. Απλά με ενοχλεί. Ιδιαίτερα όταν ο συγκεκριμένος παχουλούτσικος άνθρωπος βρίσκεται στην παρέα μου. Εκεί, βρες διαστημόπλοιο να φύγεις σε άλλον πλανήτη γιατί όπου και να κρυφτείς στη Γη θα σε βρω.
Ή ακολούθα ή οδήγα ή φύγε απ' τη μέση
- ostrako
- Irc ψευδώνυμο: jim
- Φύλο: Άνδρας
Re: Γοργόνα ή φάλαινα;
Γοργονα Ουτε να τη γ...ς ουτε να να τη τη τηγανησεις[προστηχε αντρα ] Οταν καποιος βαδιζει με την εικονα και μονο, χανει την ιδια τη ζωη.Ευτυχως που υπαρχουν ανθρωποι ακομα που κοιτανε τη ψυχη.Το τρυπακι της εικονας ειναι κατι τοσο εφηβικο,που μενει πισω στο μυαλο.Η χημεια της ενωσης δεν υπολογιζει κιλα.Ψυχραιμια παχουλες,πανεμορφες,δεποσυνες της καρδιας μας.Σας αγαπαμε τρυφερα,απλα καθημερινα.
Η ΠΟΝΗΡΙΑ ΑΔΥΝΑΤΗ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΕΤΗ, ΕΝΩ Η ΑΡΕΤΗ ΔΥΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΝΗΡΙΑ
- ION 4ever
- "Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης
- Έλαβε Likes: 1 φορά
Εγώ τα καλοκαίρια καθώς κολυμπώ με το κεφάλι μου
μια έξω και μια μέσα στο νερό αισθάνομαι εντελώς γοργόνα.
Όμως όταν ατενίζω τα πέλαγα και ταξιδεύω με την φαντασία μου
τότε γίνομαι φάλαινα και ως θαλάσσιο αρχέγονο κήτος
ταξιδεύω γαλήνια στις θάλασσες με όλα τα μποφόρ.
Ευτυχώς που είμαι άνθρωπος και με την φαντασία μου μπορώ
και μεταμορφώνομαι ανάλογα τις περιστάσεις.
Θάλασσα κι αλμυρό νερό...
μια έξω και μια μέσα στο νερό αισθάνομαι εντελώς γοργόνα.
Όμως όταν ατενίζω τα πέλαγα και ταξιδεύω με την φαντασία μου
τότε γίνομαι φάλαινα και ως θαλάσσιο αρχέγονο κήτος
ταξιδεύω γαλήνια στις θάλασσες με όλα τα μποφόρ.
Ευτυχώς που είμαι άνθρωπος και με την φαντασία μου μπορώ
και μεταμορφώνομαι ανάλογα τις περιστάσεις.
Θάλασσα κι αλμυρό νερό...
There is a crack, a crack in everything
That's how the light gets in.
That's how the light gets in.
- delfini05
- Irc ψευδώνυμο: delfini05
ostraka sos έγραψε:Γοργονα Ουτε να τη γ...ς ουτε να να τη τη τηγανησεις[προστηχε αντρα ]
Οι πιο παχουλοί άνθρωποι συχνά περνάνε δύσκολες στιγμές όταν τους χλευάζουν όπως λέει & η Καρυάτιδα & πολύ καλά κάνει να αντιδράει! Κανείς από όλους αυτούς τους σχολιαστές δεν έχει μπεί ποτέ στη διαδικασία να σκεφτεί για ποιό λόγο κάποιος φέρνει περισσότερο στην Πίγκυ παρά στην Όλιβ ή στον Οβελίξ παρά στον Κακοφονίξ. Κανείς ποτέ δεν έχει αντιληφθεί το ζοριλίκι αυτών των ανθρώπων. Είναι βιολογικοί παράγοντες, απόλαυση, ψυχολογία & 1002 ακόμα. Σίγουρα δεν ό,τι καλύτερο για την υγεία τους αλλά αυτό δεν τους αφαιρεί το δικαίωμα να ζούν με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο. Η μεσήλικη κυρία το περιέγραψε απόλυτα!
& για να πούμε την πικρή αλήθεια, καλώς ή κακώς συντηρούν ένα αρκετά μεγάλο μέρος της οικονομίας σε οποιοδήποτε τομέα. Τουλάχιστον γι' αυτό θα πρέπει να είμαστε ευγνώμονες που συντηρούν τις θέσεις εργασίας μεγάλης μερίδας εργαζομένων!
Το δένδρο είναι ίδιο, η πλευρά θέασης είναι διαφορετική...
- kat_woman
- Site Admin
- Έδωσε Likes: 379 φορές
- Έλαβε Likes: 336 φορές
Υπάρχει πολύς "ρατσισμός" στις σύγχρονες κοινωνίες μας. Αν δεν είσαι μέσα στα πρότυπα που επιβάλλουν δηλαδή, πρέπει να υφίστασαι χλευασμό?Και ποιά είναι τα πρότυπα αυτά δηλαδή?Για μένα , σίγουρα όχι η εικόνα της ανορεκτικής και αποστεωμένης γυναίκας.Το ίδιο ισχύει και για τους άντρες.Δεν αντέχω με τίποτα αυτούς τους - και καλά- γραμμωμένους κοιλιακούς που πλασάρωνται σε βαθμό υπερβολής.
Βέβαια , αν ο άλλος δεν έχει κάτι παθολογικό που τον κάνει να έχει πολλά παραπανίσια κιλά, το να διατηρείται σε σωστά κιλά( χωρίς υπερβολές) είναι θέμα υγείας αλλά και σεβασμού προς το σώμα μας και τον ίδιο μας τον εαυτό.Το σαβούριασμα χωρίς έλεγχο, κάτι δείχνει..
Ο ρατσισμός πάντως είναι παντού.Ακόμα και με τις ηλικίες, τι κόλλημα είναι αυτό? Ακούς στις ειδήσεις " η 35χρονη, ο 50χρονος.. ".Δεν έχουν όνομα αυτοί οι άνθρωποι, κάτι άλλο που να τους χαρακτηρίζει?Μόνο η ηλικία τους είναι η ταυτότητά τους?Μου θυμίζει τον όρο " οι επώνυμοι..".Λες και όλοι οι άλλοι είμαστε χωρίς επώνυμο!
Αηδίες
Βέβαια , αν ο άλλος δεν έχει κάτι παθολογικό που τον κάνει να έχει πολλά παραπανίσια κιλά, το να διατηρείται σε σωστά κιλά( χωρίς υπερβολές) είναι θέμα υγείας αλλά και σεβασμού προς το σώμα μας και τον ίδιο μας τον εαυτό.Το σαβούριασμα χωρίς έλεγχο, κάτι δείχνει..
Ο ρατσισμός πάντως είναι παντού.Ακόμα και με τις ηλικίες, τι κόλλημα είναι αυτό? Ακούς στις ειδήσεις " η 35χρονη, ο 50χρονος.. ".Δεν έχουν όνομα αυτοί οι άνθρωποι, κάτι άλλο που να τους χαρακτηρίζει?Μόνο η ηλικία τους είναι η ταυτότητά τους?Μου θυμίζει τον όρο " οι επώνυμοι..".Λες και όλοι οι άλλοι είμαστε χωρίς επώνυμο!
Αηδίες
Each man's death diminishes me,
For I am involved in mankind.
Therefore, send not to know
For whom the bell tolls,
It tolls for thee.
John Donne
For I am involved in mankind.
Therefore, send not to know
For whom the bell tolls,
It tolls for thee.
John Donne
- Kariatida
- Irc ψευδώνυμο: Kariatida
Δυστυχώς ο ρατσιμός, δεν έχει να κάνει μόνο με τις φυλές ή το χρώμα. Αυτά τα παρακλάδια του είναι που προβάλλονται από τα ΜΜΕ με αποτέλεσμα άλλα είδη ρατσισμού να περνούν στο παρασκήνιο και να θεωρούνται απόλυτα φυσιολογικά. Θεωρείται φυσιολογικός ο χλευασμός σε κάποιον που είναι λίγο πιο "αργός" από τους άλλους, σε παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες ή δυσλεξία, σε ανθρώπους που είναι λίγο πιο κοντοί ή πιο ψηλοί από τον "μέσο όρο". Πράγματα που περνάνε από γενιά σε γενιά και μεγαλώνουν παιδιά που τα παίρνουν ως δεδομένα.
Ένας άνθρωπος δεν είναι παχουλός μόνο και μόνο επειδή τρώει πολύ όπως λένε οι διάφοροι "ειδικοί". Επίσης ούτε είναι εύκολο να "χάσεις κιλά αν ράψεις το στόμα σου", αυτό είναι ανορεξία κι επειδή είμαι άνθρωπος που όταν θυμώνει ή στεναχωριέται χάνει πάρα πολλά κιλά, ξέρω πόσο δύσκολο μπορεί να γίνει. Κάθε άνθρωπος τρώει ή δεν τρώει για τους δικούς του λόγους, συν ότι υπάρχει και κάτι που λέγεται συναισθηματική υπερφαγία. Πόσο πιο απλό θα ήταν αν ο καθένας εστίαζε στην επίλυση των δικών του προβλημάτων και "κουσουριών" και άφηνε τους υπόλοιπους ήσυχους.
Είναι πραγματικά ντροπή να κάνουν τον κόσμο να φοβάται να πάει στη θάλασσα επειδή είναι πιο παχουλός και τον κοροϊδεύουν. Το να πάει μια κοπέλα να βουτήξει και να βλέπεις από δίπλα την κλασσική ηλίθια που μετράει τις θερμίδες του μήλου πριν το φάει, να κοροιδεύει για το "παλιρροϊκό κύμα που θα βγει μόλις η πιο παχουλή βουτήξει". Εκεί και άγιος να είσαι, θα της πετάξεις το "τράβα φάε καμιά τούρτα μπας και γλυκάνεις".
Ε μα... και το καλό είναι ότι φρικάρουν, γιατί περιμένουν να τους το πει η παχουλή για να τη μειώσουν, κι όταν τους το πει κάποιος άλλος πιο κοντά στα κιλά τους εκεί που δεν τον περιμένουν, τρελαίνονται. Και το έχουν περάσει τόσο στο μυαλό των ανθρώπων, που έχω κοπέλες στη δουλειά μισές από εμένα, στα όρια του κόκαλου, να μετράνε τις θερμίδες και να λένε ότι είναι τόφαλοι και να τις κυνηγάω με κρουασάν και τυρόπιτες για να πάψουν να λιποθυμάνε απ' την πείνα .
Για εμένα, ο πιο παχουλός άνθρωπος είναι η χαρά της ζωής. Δεν έχει αυτό το πεινασμένο/στερημένο βλέμα που έχουν πολλοί όταν, μεταξύ άλλων, βλέπουν μία βιτρίνα με γλυκά. Σου λέει απλά "ψήνεσαι για γλυκάκι;" και πάτε και τρώτε χωρίς τύψεις για το λίπος και πού θα πάει. Ας πάει όπου θέλει, κουμάντο θα του κάνω; Κι αν παχύνουμε και λίγο, τι έγινε;
Ένας άνθρωπος δεν είναι παχουλός μόνο και μόνο επειδή τρώει πολύ όπως λένε οι διάφοροι "ειδικοί". Επίσης ούτε είναι εύκολο να "χάσεις κιλά αν ράψεις το στόμα σου", αυτό είναι ανορεξία κι επειδή είμαι άνθρωπος που όταν θυμώνει ή στεναχωριέται χάνει πάρα πολλά κιλά, ξέρω πόσο δύσκολο μπορεί να γίνει. Κάθε άνθρωπος τρώει ή δεν τρώει για τους δικούς του λόγους, συν ότι υπάρχει και κάτι που λέγεται συναισθηματική υπερφαγία. Πόσο πιο απλό θα ήταν αν ο καθένας εστίαζε στην επίλυση των δικών του προβλημάτων και "κουσουριών" και άφηνε τους υπόλοιπους ήσυχους.
Είναι πραγματικά ντροπή να κάνουν τον κόσμο να φοβάται να πάει στη θάλασσα επειδή είναι πιο παχουλός και τον κοροϊδεύουν. Το να πάει μια κοπέλα να βουτήξει και να βλέπεις από δίπλα την κλασσική ηλίθια που μετράει τις θερμίδες του μήλου πριν το φάει, να κοροιδεύει για το "παλιρροϊκό κύμα που θα βγει μόλις η πιο παχουλή βουτήξει". Εκεί και άγιος να είσαι, θα της πετάξεις το "τράβα φάε καμιά τούρτα μπας και γλυκάνεις".
Ε μα... και το καλό είναι ότι φρικάρουν, γιατί περιμένουν να τους το πει η παχουλή για να τη μειώσουν, κι όταν τους το πει κάποιος άλλος πιο κοντά στα κιλά τους εκεί που δεν τον περιμένουν, τρελαίνονται. Και το έχουν περάσει τόσο στο μυαλό των ανθρώπων, που έχω κοπέλες στη δουλειά μισές από εμένα, στα όρια του κόκαλου, να μετράνε τις θερμίδες και να λένε ότι είναι τόφαλοι και να τις κυνηγάω με κρουασάν και τυρόπιτες για να πάψουν να λιποθυμάνε απ' την πείνα .
Για εμένα, ο πιο παχουλός άνθρωπος είναι η χαρά της ζωής. Δεν έχει αυτό το πεινασμένο/στερημένο βλέμα που έχουν πολλοί όταν, μεταξύ άλλων, βλέπουν μία βιτρίνα με γλυκά. Σου λέει απλά "ψήνεσαι για γλυκάκι;" και πάτε και τρώτε χωρίς τύψεις για το λίπος και πού θα πάει. Ας πάει όπου θέλει, κουμάντο θα του κάνω; Κι αν παχύνουμε και λίγο, τι έγινε;
Ή ακολούθα ή οδήγα ή φύγε απ' τη μέση