ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ

Περί ανέμων και υδατων
προσώπων και πραγμάτων
Άβαταρ μέλους
PYTHEAS100
Ιδεογραφίτης με τα όλα του
Φύλο: Άνδρας

ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ

Δημοσίευση από PYTHEAS100 » Τετ 28 Σεπ 2011, 13:35

Μεσα απο τα βαθη της καρδιας μου εδω θελω να εκφρασω με καθε τροπο την αηδια που νιωθω.Ειμαι αηδιασμενος απο την σταση που κρατα μια δηθεν αφυπνησμενη μεριδα του κοσμου.Που πιστευει πως η αφυπνηση θα προκυψει ως μια βιολογικη λειτουργια του καθετι Ελληνικου.Ετσι αφηνει τους γυρω του στη ληθη και τους υποβαλλει σε μια μοιρολατρικη παθητικη σταση στην οποια αν τον ρωτησεις την εχει φιλοσοφισει κιολας.Πιστευοντας εν ολιγης οτι το ΗΧΩΡ θα μετατρεψει τους ελληνες σε υπερανθρωπους οι οποι θα σωσουν τον κοσμο.Προσεξτε τον κοσμο οχι τον πλανητη.Φυσικα ολα αυτα θα γινουν δια μαγειας.Με πιστη και αφοσιωση.
Αναρωτιεμαι λοιπον τι σκατα ειμαστε εμεις οι δηθεν αφυπνησμενοι?
Ο Πλατων στην αλληγορια το σπηλαιου μας λεει πως υπαρχουν οι δεσμιοι οι φυλακες και ελευθεροι.Ποιοι ειμαστε εμεις?
Οι δεσμιοι που παρακολουθουν τις σκιες?
Αυτοι οι φυλακες που λυνουν τα δεσμα?
Μηπως οι φυλακες που δημιουργουν τις σκιες?
Μηπως αυτοι που οταν λυθουν τα δεσμα τους και δουν το παραλογισμο γυριζουν παλι πισω με την θεληση τους διοτι τυφλωνονται απο το φως?
Η τελος ειμαστε αυτοι που φευγουν απο την σπηλια μαθαινουν την αληθεια και γυριζουν για να σωσουν και τους αλλους?

Αφυπνησμενος κατα τον Πλατων ειναι αυτος που αφου δει την αληθεια ερχεται πισω στην σπηλια να σωσει οσους μπορει.Να τους ξυπνησει να τους δωσει μια ευκαιρια.Για να εχεις το δικαιωμα αρα να ονομαζεσαι αφυπνησμενος δεν φτανει να δημοσιευεις διαφορες αηδιες στο διαδυκτιο να διαδηλωνεις σαν πιθηκος να φωναζεις σαν τον Ταρζαν στην ζουγκλα.Περιμενοντας πως με τα ιδια μεσα και μεθοδευσεις που η γενια των επαγγελματιων διαδηλωτων συνδικαλιστων ψευτοαναρχικων ψευτοδημοκρατων χρησιμοποιησε θα καταρευση ενα συστημα το οποιο εδραιωθηκε με τετοιες μεθοδους.
Να χτίζεις στο μάρμαρο της γνώσης , και να γκρεμίζεις την αχεροπληθιά της πρόληψης.
Σωστή παιδεία θα ειπεί να μαθαίνεις στους νέους τη ζωή και να τους ξεμαθαίνεις τις δεισιδαιμονίες που από νήπια τους περνάν ολοι οι παράγοντες της αγωγής.
Το ένα λοιπόν είναι να ριζώσουμε το νέο στη ζωή, Το άλλο να ξεριζώσουμε από μέσα του την ψευτιά.
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator
Irc ψευδώνυμο: ArELa
Φύλο: Γυναίκα
Έδωσε Likes: 1879 φορές
Έλαβε Likes: 2770 φορές

Re: ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ

Δημοσίευση από ArELa » Τετ 28 Σεπ 2011, 13:59

Το σύστημα ήδη καταρρέει.
Δεν ξέρω πώς και πότε ακριβώς, αλλά θα πέσουν. ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ.
Αν δε μπορούμε να συντονιστούμε/ενωθούμε τώρα, θα'ρθει σύντομα η στιγμή που θα γίνει αυθόρμητα και συγχρονικά.
Αυτή η κατάσταση δοκιμάζει τα όρια αντοχών ΟΛΩΝ μας.

Διαφωνώ πως όσα γράφονται στο νετ είναι μπούρδες και λεονταρισμοί. Υπάρχουν φυσικά κι αυτά, αλλά μην καίμε και τα χλωρά χάριν των ξηρών...
Είναι 3 οι (σημαντικές για μένα) κατηγορίες αναρτήσεων: α/ ενημερωτικές, που όλοι χρειαζόμαστε για την αφύπνιση και το διευρυμένο, σφαιρικότερο και άρα σωστότερο κριτήριο β/ οι παραπληροφορικές, που οξύνουν το κριτήριο και μας μαθαίνουν να ξεχωρίζουμε την ήρα από το στάρι γ/ οι της λεγόμενης "συναισθηματικής έκφρασης/εκτόνωσης"... αυτές είναι γραμμένες συνήθως από ψυχής... Ο άνθρωπος κάπου, κάπως πρέπει να εκφραστεί...Γιατί οχι και στο νετ;
Όταν "εισπράττω" σκέψεις συνανθρώπων μου (κυρίως άγνωστων) που συνάδουν με τις δικές μου (και τα δικά μου συναισθήματα) , κάπου ανακουφίζεται η ψυχή μου ότι δεν είμαι μόνη σ'όλο αυτό... ότι κάποια στιγμη θα συγχρονιστούμε-ενωθούμε για κοινή δράση/αντίδραση.

Σου αφιερώνω μια δειλά (και με χιούμορ προσπάθησα) προσφάτως εκπεφρασμένη φαντασίωσή μου... για τότε που θα'ρθει αυτή η άγια ώρα της κατακρήμνησης των σκοτεινών και ανάξιων.

http://www.ideografhmata.gr/forum/viewt ... 01#p151401

:rose:
.

Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...

τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
alkinoos
Επίτιμος
Επίτιμος
Έδωσε Likes: 81 φορές
Έλαβε Likes: 92 φορές

Δημοσίευση από alkinoos » Τετ 28 Σεπ 2011, 14:08

Φως ,περισσότερο φως
κι'αν στην αρχή
για λίγο τυφλωθώ
χαλάλι του που μ'εκανε να δώ

.....όχι με τα μάτια ,αλλά με το Νου :rose:
"Ο ύπνος του σώματος έγινε ξύπνημα της ψυχής και το κλείσιμο των ματιών αληθινή όραση, και η σιωπή μου εγκυμονούσε το καλό, και η διατύπωση του λόγου μου έγινε δημιούργημα αγαθό" Ερμής Τρισμέγιστος

Δεν στηνω καινούργια είδωλα εγώ, τα παλιά ας μάθουν τι τους στοιχίζει το να έχουν ξύλινα πόδια - Νιτσε @ Ιδε ο άνθρωπος

Ήρθαν ντυμένοι φίλοι αμέτρητες φορές οι εχθροί μου το παμπάλαιο χώμα πατώντας και το χώμα δεν έδεσε ποτέ με τη φτέρνα τους - Ελυτης
Άβαταρ μέλους
aitherovamwn
Καμμένος Ιδεογραφίτης
Καμμένος Ιδεογραφίτης
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από aitherovamwn » Τετ 28 Σεπ 2011, 14:44

φίλε πυθέα, συμφωνώ απολύτως μαζί σου.. και εξαιρετικό το θέμα που άνοιξες :urock:

το ρεύμα των αυτοαποκαλούμενων "αφυπνισμένων" περιλαμβάνει δυστυχώς τεράστια πλάνη.. όπως ακριβώς τα είπες.. πώς είναι δυνατόν κάποιος να πιστεύει ότι θα εξελιχθεί πνευματικά έτσι απλά, χωρίς να χρειαστεί να αλλάξει το παραμικρό στον εαυτό του; (διατηρώντας δλδ και όλα εκείνα τα στοιχεία που τον κρατάνε χαμηλά).. αν ήταν τέλειος, αυτό δεν θα σήμαινε ότι θα ήταν ήδη εξελιγμένος; και πολύ περισσότερο, αν πιστέψουμε ότι όλα αυτά που ψάχνουμε θα μας έρθουν από "έξω από εμάς" (και όχι ως αποτέλεσμα της δικής μας αναζήτησης της αρετής), δεν είναι σαν να αποδεχόμαστε ότι μόνοι μας δεν μπορούμε να τα καταφέρουμε (τι σκατά εξελιγμένοι είμαστε τότε; ), καθώς και ότι αυτό που θα λάβουμε δεν θα μας αξίζει; (λίγο μπερδεμένο, το ξέρω, αλλά αξίζει τον κόπο να του δώσετε λίγο χρόνο να το σκεφτείτε)

όμως η πλάνη των "αφυπνισμένων" στην οποία αναφέρθηκες, σε καμία περίπτωση δεν περιορίζεται στους new age "ελληναράδες" οπαδούς της ομάδας Ε (ή ό,τι άλλο είναι αυτοί).. αυτή η πλάνη έχει πολλά βαθύτερα επίπεδα.. για μένα το χειρότερα δύο (πέρα από την πλάνη της ύλης) είναι τα εξής:

1. η πλάνη της πληροφόρησης (η οποία δεν είναι παρά ένα μέσο για τη γνώση) και της γνώσης.. η γνώση είναι άχρηστη αν δεν αξιοποιείται, και πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο για την επιδίωξη της πνευματικής ανάτασης.. ακόμα και αν η γνώση μας είναι ολόσωστη, αν παραμένει σε αδράνεια και απλώς ανακυκλώνεται μεταξύ μας χάρην εντυπωσιασμού, είναι εντελώς άχρηστη, μεταμορφώνεται σε ένα τέλμα για τον ανώτερο εαυτό μας, μια φυλακή

2. η πλάνη των συνηθειών και των προσώπων.. όπως και να το κάνουμε, για να ανακαλύψουμε πραγματικά τον εαυτό μας και να βγούμε από το "σπήλαιο" χρειάζεται να βρούμε χρόνο με τον εαυτό μας, να αποσπαστούμε δλδ από όλα αυτά που μας κρατάνε εγκλωβισμένους μέσα στη φυλακή.. τόσο η καθημερινότητά μας όσο και όλα αυτά που μας δένουν με αυτήν (συμπεριλαμβανομένων και των αγαπημένων μας προσώπων) είναι στην ουσία μικρές φυλακές, "βαρίδια" που μας κρατάνε πνευματικά στάσιμους.. ιδανική λύση θα ήταν να απελευθερωθούμε από το σπήλαιο (να εξελιχθούμε) μαζί με τα αγαπημένα μας πρόσωπα, αλλά αυτό πολύ σπάνια γίνεται δυνατό.. ο νίτσε έλεγε ότι "κάθε παρέα που δεν είναι όμοιά μας είναι κακή παρέα", και τείνω να συμφωνήσω μαζί του..

τέλος, αφού κανείς έχει καταφέρει να ξεπεράσει τα παραπάνω και έχει φέρει τη ζωή του σε μια κάποια αντιστοιχία με αυτό που θα έπρεπε να είναι, η χειρότερη απειλή που θα έχει να αντιμετωπίσει (για την ακρίβεια πρόκειται για την πιο επικίνδυνη παγίδα σε κάθε διαδικασία πνευματικής ανάτασης) είναι η φυλακή του "Εγώ" και του "θέλω", αλλά αυτά είναι ένα ζήτημα που χρειάζεται τεράστια ανάλυση, οπότε καλύτερα, ας το αφήσουμε εδώ..

και για να μην παρεξηγηθώ, επιστρέφοντας στο ζήτημα του Έλληνισμού, ήθελα να παραθέσω μια κουβέντα που μου είχε πει κάποτε ένας πολύ φωτισμένος πατέρας στο Άγιο Όρος, που με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο: "το να είναι κανείς Έλληνας δεν αποτελεί κανενός είδους προνόμιο, μαγκιά ή ο,τιδήποτε σχετικό.. είναι τεράστια ΕΥΘΥΝΗ, και πρέπει να κρατηθούμε στο ύψος που μας επιβάλλει αυτή μας η κληρονομιά, διαφορετικά θα καταντήσουμε σαν τους εβραίους".. (έτσι ακριβώς μου τα είπε)..
...να είστε πάντα καλά...
Άβαταρ μέλους
PYTHEAS100

Δημοσίευση από PYTHEAS100 » Παρ 30 Σεπ 2011, 16:55

Ετσι μοιρολατρικα και θεοπνευστα θα καταρευσει ενα συστημα και τοτε ολοι μας θα κολυμπησουμε στο φως της αληθειας. :jerk:

ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΠΩΣ ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΓΩ ΜΑΣ ΛΕΜΕ ΑΚΟΜΑ ΕΧΕΙ Ο ΘΕΟΣ.

Ημαρτων οχι αλλο καρβουνο δες την αληθεια εξω στον κοσμο η πεινα και η φτωχεια θεριζει ζωες στο βωμο του κερδους.Ολα εχουν αξια χρηματικη πρεπει να αλλαξουμε τωρα αν δεν αλλαξουμε θα χαθουμε και δεν ειναι υπερβολη πρεπει κατι να κανουμε.

Με τα χερια μας οχι πνευματικη και διαλογιστικη :punch:
Υλικη αλλαγη μην υποτιμουμε την υλη ειναι προυποθεση της υπαρξης.
Πρεπει οι να επιβιωσουμε.Σε λιγο και αυτο θα ειναι δυσκολο.Και οταν φτασουμε σε αυτο το σημειο θα μας εξαγορασουν ολα ηθη εθιμα ιστορια πλουτο ηλιο δεν θα αφησουν τιποτα.

ΒΓΑΛΤΕ ΟΣΟΥΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΠΗΛΙΑ!!!
Να χτίζεις στο μάρμαρο της γνώσης , και να γκρεμίζεις την αχεροπληθιά της πρόληψης.
Σωστή παιδεία θα ειπεί να μαθαίνεις στους νέους τη ζωή και να τους ξεμαθαίνεις τις δεισιδαιμονίες που από νήπια τους περνάν ολοι οι παράγοντες της αγωγής.
Το ένα λοιπόν είναι να ριζώσουμε το νέο στη ζωή, Το άλλο να ξεριζώσουμε από μέσα του την ψευτιά.
Άβαταρ μέλους
taleapad
Κολλημένος Ιδεογραφίτης
Κολλημένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από taleapad » Παρ 30 Σεπ 2011, 18:55

PYTHEAS100 έγραψε:
ΒΓΑΛΤΕ ΟΣΟΥΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΠΗΛΙΑ!!!
Αὐτὸ τὸ βίντεο μοῦ ἄρεσε καὶ θέλησα νὰ τὸ ἀναδημοσιεύσῳ μὲ τὴν ἐπισύναψη κάποιων σχολίων ποὺ ἠθελα νὰ προσθέσῳ. Εἶναι λιτὸ καὶ εὐχάριστο στὴν παρακολούθησή του.

Ἡ παρουσίαση αὐτὴ μειονεκτεῖ στὸ νὰ δώσῃ ἔμφαση σὲ ἕνα πολὺ σημαντικὸ σημεῖο ποὺ περνάει σχεδὸν ἀπαρατήρητο στὴν ῥοὴ τῆς ταινίας. Ἡ ἀναφορὰ εἶναι ἀκριβὴς ἀλλὰ χρησιμοποιεῖ «κάποιον» ποὺ ἔρχεται καὶ λύνει τὸν δεσμώτη. Θεωρῶ ἀπολύτως ἀπαραίτητη τὴν παρακάτω διευκρίνηση:

Ἡ παρουσία τοῦ χαρακτῆρος ποὺ λύνει τὸν δεσμώτη θὰ μποροῦσε νὰ ἦταν ἕνας δάσκαλος ἢ κάποιος καθοδηγητὴς ποὺ ἔχει βιώσει τὸν πραγματικὸ κόσμο, ἄλλὰ ἀπὸ τὴν ἀναφορὰ τοῦ Πλάτωνος (ἐν ταύτῃ ἐκ παίδων ὄντας ἐν δεσμοῖς καὶ τὰ σκέλη καὶ τοὺς αὐχένας), ἀφήνεται καθαρὰ νὰ ἐννοηθῇ ὅτι ὁ ἴδιος ὁ δεσμώτης ἔχει τἀ χέρια του ἐλεύθερα ἐξ ἀρχῆς γεγονὸς ποὺ τοῦ ἐπιτρέπει νὰ λυθῇ «ἀπὸ μόνος του» χωρὶς ὑποχρεωτικὰ τὴν βοήθεια κάποιου ἄλλου.

Ἡ ἀλληγορία γράφτηκε περίπου τῷ 380 π.Χ. καὶ συμβολίζει τὸν πραγματικὸ κόσμο ποὺ ζοῦμε, κόσμος ὁ ὁποῖος βρίσκεται βυθισμένος στὸ σκότος τῆς ἀπαιδευσίας καὶ ἀγνοίας, ποὺ τονίζεται στὴν ἀρχὴ τῆς ἀλληγορίας «παιδείας τε πέρι καὶ ἀπαιδευσίας».

Αὐτοὶ ποὺ βρίσκονται πίσω ἀπὸ τοὺς δεσμῶτες καὶ περνοῦν τὰ ἀντικείμενα ποὺ προβάλλονται σὲ ἐμᾶς σὰν σκιὲς, εἶναι διάφοροι ἐπαΐοντες, δημοσιογράφοι καὶ πολιτικοὶ ποὺ παραπλανοῦν, διαστευλώνουν τὴν ἀλήθεια καὶ τὴν ἐμφανίζουν ὑπὸ μορφὴν σκιᾶς, ἀλλοιωμένη καὶ ἀσαφῆ στοὺς ἀνθρώπους, ποὺ λόγῳ ἀπαιδευσίας δὲν ἔχουν τὴν δυνατότητα νὰ ἀντιληφθοῦν τὴν πραγματικότητα.

Συμβαίνει συχνὰ στὴν ζωὴ, ἄνθρωποι ποὺ θέλουν νὰ βοηθήσουν, νὰ χλευάζονται καὶ νὰ ἀπομονώνονται ἀπὸ τοὺς περισσότερους...

«Ἂγε δὴ χαίρων, Αἰσχύλε χώρει καὶ σῶζε πόλιν τὴν ἡμετέραν γνώμαις ἀγαθαῖς, καὶ παίδευσον τοὺς ἀνοήτους· πολλοὶ δ᾽εἰσὶν...»

(Ἀριστοφάνης, Βάτρ. 1500)
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Παρ 30 Σεπ 2011, 19:43

Ρε συ Πυθέα, καλά τα λες, αλλά ξέρεις κάτι;
Πολλοί από μας κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βγάλουμε ανθρώπους απ'την σπηλιά.
Παράλληλα, κάτι μου λέει ότι αυτές οι δοκιμασίες που ζούμε όλοι, αρχίζουν και κάνουν επίσης αυτή τη δουλειά για μας, καλύτερα από μας...

Γκρινιάζουμε, μεμψιμοιρούμε, λέμε πως όλο λόγια είμαστε, πως δεν αρκούν οι φωνές κι οι θεωρητικολογίες/αμπελοφιλοσοφίες μέσα στο νετ και άλλα τέτοια... πως δεν οργανώνουμε κάτι.

Ε, εγω έβαλα μια ιδέα στο τραπέζι, εδώ http://www.ideografhmata.gr/forum/viewt ... 74&t=13112
Τίποτα το σπουδαίο σαν ιδέα, τίποτα που να θέλει καμιά ιδιαίτερη οργάνωση, προετοιμασία κλπ, τίποτα κομματικοποιημένο με φραμπαλάδες ουρλιαχτά και συνθήματα της πεντάρας, αλλά κάτι που δυνητικά, θα είχε τα φόντα εξελισσόμενο, να ταρακουνήσει έστω και λίγο.
Μια μορφή αντίδρασης, ΚΑΤΙ βρε αδερφέ.

Και είδα πώς κατενθουσιάστηκαν όλοι...
Δεν κατηγορώ κανέναν, απλά λέω πως ο καθένας έχει το δικό του αλέτρι, και για τον α ή β λόγο, δεν είναι σε φάση ούτε να μπει καν σε τριπάκι χειροπιαστής αντίδρασης...

Άσε με λοιπόν. Βαρέθηκα να τα λέω αλλά και να τα διαβάζω.
Στις μεγαλοστομίες, καλοί είμαστε.
Στην πράξη, ούτε μια βόλτα πατήσια-σύνταγμα δε θέλουμε/μπορούμε να κάνουμε.
Με κλανιές δε βάφονται αυγά.
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
PYTHEAS100

Δημοσίευση από PYTHEAS100 » Κυρ 02 Οκτ 2011, 16:12

Παλι,παλι τα ιδια πορειες περιπατοι να δουμε κανα κωλο δε υπαρχει αυτη η αυταπατη πραγματικα ζουμε στο κοσμο μας.

Λοιπον χτες καποιος απο την ομαδα μου εντοπισε μια παμφτωχη οικογενεια ελληνων στο περαμα οπου ο ανεργος πατερας ταιζε 4 παιδια με ληγμενες κονσερβες που πεταγαν σουπερ μαρκετ.Τα δυο απο αυτα ειναι αβαφτιστα και οι συνθηκες ζωης τους αθλιες.

Αμεσως ψωνισαμε αρκετα πραγματα φαγωσιμα και δυο σταυρους με σκοπο να βαφτιστουν οσο το δυνατο γρηγοροτερα.

Αλλα τι να κανουν 6 ανθρωποι που απαρτιζουν την ομαδα.Οποιος θελει να βοηθησει ειναι καλοδεχουμενος.

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΑΛΛΑΓΗ.

Οχι αλλο στις ψευτομπουρδες τις πορειες τις συγκεντρωσεις καλοβολεμενων κομματοσκυλων και ψευτοπνευματικων κοιλαραδων καλοταισμενων απο το σαπιο συστημα της ψευτοκουλτουρας και του δηθενισμου.
Οχι αλλο στην τακτικη του ΘΥΜΟΣ-ΚΑΤΑΠΙΕΣΗ-ΦΟΒΟΣ-ΠΑΝΙΚΟΣ

ΟΛΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΜΕ ΘΥΣΙΕΣ τωρα αυτες πρεπει να ειναι χρηματικες για αρχη.Λοιπον καθιστε λοιπον εκει μαζευτε χρημα και υλικα αγαθα και οταν θα ερθει ο πανικος της πεινας της διψας της ανεχειας να δουμε πως ολα αυτα που χτιζετε θα σας σωσουν.

Μεςτο κενο θησαυριζα
και τωρα παλι
μες τους θησαυρους
μενω κενος

Οδυσσεας Ελυτης
Άβαταρ μέλους
PYTHEAS100

Δημοσίευση από PYTHEAS100 » Κυρ 02 Οκτ 2011, 16:20

Οσο αφορα τον χλευασμο στο προσωπο μου αν υπαρχει
προτιμω να ειμαι νουμερο
παρα αριθμος
Άβαταρ μέλους
aftokaitoallo
Σύμβουλος
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από aftokaitoallo » Κυρ 02 Οκτ 2011, 17:12

δεν είμαι υποταγμένη άρα δεν σε καταλαβαίνω τι λες σπάσε τα δεσμά
είμαι φτωχιά και την περνάω όπως όπως εγώ ο σύζυγος και τα ζώα μου,
περιμένουμε αρκετοί άνθρωποι την σειρά μας να μην υπάρχει φαΐ να φάμε γιατί απλά ΔΕΝ ΚΛΕΒΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΟΤΑΓΟΜΑΣΤΕ
έτσι θα είναι τα έσχατα χρόνια, περνάμε τα ηθικά βασανιστήρια όλοι μας... γιατί δεν θα πάρουμε κανένα τσιπ και ούτε θα υποδουλωθούμε σε κανέναν κερατά.

άρα; για ποια δεσμά μου λες;

τέτοιες οικογένειες υπήρχαν πάντα, τις θυμάμαι από τότε που ήμουν παιδάκι, κι εγώ έχω φάει ληγμένα γάλατα μικρό παιδάκι και ξέρναγα στην κουρελού...

τι μου λες τώρα;
ο κάθε ένας όποτε ξυπνά κάνει θόρυβο εγώ αυτό ξέρω. κι εγώ έκανα πολύ θόρυβο γύρω στα εικοσι όχι για μένα αλλά γι' αυτά που ερχόντουσαν.
δεν σε χλευάζω αλλά αφού ξύπνησες και δεν υποτάσσεσαι μην κάνεις ανούσιο θόρυβο ανάμεσα σε ανθρώπους μάλιστα που μπορεί να έχουν βιώσει δύσκολες καταστάσεις, να αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα να ξέρουν πως υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να υποσιτιστούν στο μέλλον ή και να μείνουν άστεγοι.
τώρα όσον αφορά στην οικογένεια αυτή έστω μία να ανακουφίζετε εσείς ΕΣΤΩ ΜΙΑ κάτι κάνατε, αρκεί να μην την αφήσετε στην τύχη της μετά. αφού την αναλάβατε πλέον και γίνατε το χέρι του Θεού μήν την αφήσετε μέχρι να ορθοποδήσει.
Any review, retransmission, dissemination or other use of, or taking of any action in reliance upon, this information by persons or entities is prohibited without my consent.
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Δευ 03 Οκτ 2011, 17:05

PYTHEAS100 έγραψε:Λοιπον χτες καποιος απο την ομαδα μου εντοπισε μια παμφτωχη οικογενεια ελληνων στο περαμα οπου ο ανεργος πατερας ταιζε 4 παιδια με ληγμενες κονσερβες που πεταγαν σουπερ μαρκετ.Τα δυο απο αυτα ειναι αβαφτιστα και οι συνθηκες ζωης τους αθλιες.
Ωραια και πες ότι βοηθάμε όσο μπορούμε. Ξέρεις πόσες οικογένειες είναι στην ίδια θέση; ΟΛΕΣ δε μπορούμε να τις βοηθήσουμε. Άλλωστε σου ξεφεύγει η ουσία εδώ. Και η ουσία έχει ως εξής: Όλοι, ή η συντριπτική πλειονότητα, άλλοι λίγο, άλλοι περισσότερο, είμαστε στα ίδια σκατά. Κι αν κάποιοι από μας βαστάμε σε πιο ανθρώπινα επίπεδα τώρα, σε λίγο θα'ρθουμε ΟΛΟΙ στη θέση αυτής της οικογένειας που όντως χρήζει βοήθειας, ΑΞΙΖΕΙ σεβασμού και ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ να ζει ανθρώπινα...ΧΩΡΙΣ την ελεημοσύνη του συνανθρώπου που ξέρει να συμπονά... Το να προστρέξουμε με τρόφιμα, χρήματα και ρούχα αυτή την ώρα, (άγια κίνηση δε λέω) θα ανακουφίσει τη συγκεκριμένη οικογένεια προσωρινά. Μακροπρόθεσμα όχι. Και α/ για πόσο καιρό θα αντέχει και θα έχει ο κάθε ένας από μας να μοιράζεται με τον διπλανό του, αν οι κύριοι πολιτικοί/εξουσιαστές, συνεχίσουν την εξόντωση; Μήπως η λύση δεν είναι (μόνο) να προστρέχουμε σ'αυτόν που τώρα έχει ανάγκη (και δεν ξέρεις ποιος απο μας και πόσους/ποιους έχει στηρίξει), αλλά να τους αντιμετωπίσουμε κατά μέτωπο, κι αντί να δεχόμαστε τον απολυταρχικό έλεγχο που μας ασκούν, να τους ελέγχουμε εμείς; β/ Η συγκεκριμένη οικογένεια που ανέφερες, είναι μία. Στην κατάτασή της όμως, δυστυχώς δεν είναι μόνο μία οικογένεια στη χώρα μας αυτή τη στιγμή, και θα'πρεπε να το ξέρεις πολύ καλά αυτό. Τι να κάνουμε Γιώργο; Εράνους για όλες τις οικογένειες; Από πού ν'αρχίσουμε και πού να τελειώσουμε; Όταν όλοι θα βράζουμε στο ίδιο καζάνι, θα έρθει η στιγμή που ΔΕ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ να δώσουμε και να βοηθήσουμε... κανείς μας...

PYTHEAS100 έγραψε:Παλι,παλι τα ιδια πορειες περιπατοι να δουμε κανα κωλο δε υπαρχει αυτη η αυταπατη πραγματικα ζουμε στο κοσμο μας.
Ώπα, άκου! Δεν έχω ούτε τις αντοχές, ούτε την σωματική υγεία γενικότερα, και σίγουρα δεν εχω καμία φαγούρα να κάνω ποδαρόδρομο απο αγ. βαρβάρα μέχρι σύνταγμα, ή κάποια τέτοια ανάλογη διαδρομή, για το χαβαλέ ή στο δήθεν. Αν θα το έκανα, ΣΙΓΟΥΡΑ δε θα το έκανα για να δω κανά κώλο ή να χαβαλεδιάσω. Αν ήθελα χαβαλέ, θα πρότεινα συνάντηση σε κανά καφέ, όχι ποδαρόδρομο κάμποσων χιλιομέτρων που θα με βγάλουν ντέφι μέχρι να φτάσω στον προορισμό. Εγώ βέβαια τον προορισμό τον εννοώ διαφορετικά από σένα... Αυτό δεν σου το καταλογίζω. Σου καταλογίζω όμως την τσουβαλοποίηση...αυτή που μας θέλει όλους στο χαβαλέ, στις φωνές, και στο να κάνουμε κάποια δράση/αντίδραση για να το παίξουμε αγωνισταράδες. Δεν είναι καθόλου έτσι. Πασχίζω να βρω τρόπους να φέρουμε τους εξουσιαστές ΠΡΟ ΤΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ τους, να τους πιέσουμε και να τους αναγκάσουμε να συμμορφωθούν στα λαϊκά ερείσματα, στις λαϊκές εντολές, και όχι στις εντολές των ελιτιστών. Οκ? Αν έχεις κανά καλύτερο/ευρηματικότερο τρόπο να το κάνουμε αυτό, ΝΑ ΠΙΕΣΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΑΣΦΥΣΤΙΚΑ (όπως πιέζουν αυτοί εμάς τώρα), είμαι ανοιχτή σε προτάσεις. Το να βοηθάμε οικογένειες, είναι άλλη ιστορία. Ευγενής, ανθρωπιστική κλπ, αλλά ΑΥΤΟ δεν θα κάνει τους υπανθρώπους να γίνουν άνθρωποι ή ν'αλλάξουν πολιτικές.

Τέλος σε παραπέμπω και εδώ http://www.ideografhmata.gr/forum/viewt ... 31#p151831 να δεις την κίνηση των Εφέδρων των Ε.Δ.
Δεν ξέρω αν εσένα σου κάνει για χαβαλές ή πορεία για "να δούνε κανά κώλο", εμένα ΣΙΓΟΥΡΑ μου κάνει για κάτι πολύ ανώτερο, σωστό, δυναμικό, με περιεχόμενο. Ενα μήνυμα πολύ σημαντικό για τα αυτιά αυτών που νιώθουν...αλλά κι αυτών που ΔΕΝ νιώθουν...
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
PYTHEAS100

Δημοσίευση από PYTHEAS100 » Δευ 03 Οκτ 2011, 17:28

Λοιπον συμφωνως των λεγομενων σου βγαινουν τα εξης συμπερασματα.
περιμένουμε αρκετοί άνθρωποι την σειρά μας να μην υπάρχει φαΐ να φάμε
.
Αρα εχεις αποδεχτει οτι δεν μπορεις να αλλαξεις τιποτα ολα τα περιμενεις απο τους αλλους
ΔΕΝ ΚΛΕΒΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΟΤΑΓΟΜΑΣΤΕ
Δεν ξερεις πως στην κατοχη απο πεινα ριξαραν καθημερινα τη ζωη τους για ενα καρβελι ψωμι.Το οτι θα το εκλεβαν δεν ειναι πραξη υποταγης αλλα απελπισιας.Επισης οσοι εκλεψαν επιβιωσαν οσοι φοβιθηκαν απλα πεθαναν.
έτσι θα είναι τα έσχατα χρόνια, περνάμε τα ηθικά βασανιστήρια όλοι μας

Εσχατολογια,μοιρολατρισμος,αρμαγεδων,παπαδολατρεια.Οπως ακριβως στο βιβλιο ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ οπου ολα τα προαναφερθεντα κρατουσαν τον ελληνα ραγια,σκλαβο 400 χρονια.Ηθικα βασανιστηρια απιστευτη ορολογια.Αρα για ολα φταιμε εμεις οι ιδιοι και η ηθικη μας το οποιο σημαινει πως οι γενιες που ερχονται και δεν φταινε σε τιποτα ειναι υποχρεωμενες να σηκωνουν τα δικα μας λαθη.
γιατί δεν θα πάρουμε κανένα τσιπ και ούτε θα υποδουλωθούμε σε κανέναν κερατά
Tάδε εφη Λιακοπουλος.Αν δεν τα παρεις απλα θα πεθανεις.Και τα παιδια σου παλι σκλαβοι θα ειναι.
τέτοιες οικογένειες υπήρχαν πάντα, τις θυμάμαι από τότε που ήμουν παιδάκι, κι εγώ έχω φάει ληγμένα γάλατα μικρό παιδάκι και ξέρναγα στην κουρελού...
Αρα πρεπει να συνεχεισουν να υπαρχουν δεν πρεπει να αλλαξουμε τιποτα.Ισως θα επρεπε να εδειχνες μεγαλυτερη συμπονια εσυ...που τα περασες κιολας....
ο κάθε ένας όποτε ξυπνά κάνει θόρυβο εγώ αυτό ξέρω
Θα κανω θορυβο μεχρι να ξυπνησουν ολοι.
κι εγώ έκανα πολύ θόρυβο γύρω στα εικοσι όχι για μένα αλλά γι' αυτά που ερχόντουσαν
Μπραβο για τον θορυβο που εκανες.Αλλα τωρα που μεγαλωσες συμβιβαστηκες δεν αντεξες αλλο.Κριμα δυο φορες γιατι εαν ηξερες δεν καταφερες να σωσεις και να ξυπνησεις και αλλους.
μην κάνεις ανούσιο θόρυβο ανάμεσα σε ανθρώπους μάλιστα που μπορεί να έχουν βιώσει δύσκολες καταστάσεις, να αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα να ξέρουν πως υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να υποσιτιστούν στο μέλλον ή και να μείνουν άστεγοι.
Ανουσιος θορυβος δεν υπαρχει.Αν καποιοι βιωσαν δυσκολα πρεπει να προσπαθησουν να μην περασουν και αλλοι δυσκολα σαν και αυτους.Αν δεν εχεις να φας η σπιτι να μεινεις εσυ αλλα και οποιος αλλος ισως να μπορω να βοηθησω.
έστω μία να ανακουφίζετε εσείς ΕΣΤΩ ΜΙΑ κάτι κάνατε, αρκεί να μην την αφήσετε στην τύχη της μετά. αφού την αναλάβατε πλέον και γίνατε το χέρι του Θεού μήν την αφήσετε μέχρι να ορθοποδήσει
κανουμε οτι μπορουμε ΣΥΝΑΘΗΝΑΚΑΙΧΕΙΡΑΚΙΝΕΙ

Δεν επιμενω να σε πεισω ουτε θα εμπλακω σε ανουσιες αντιπαραθεσεις σεβομαι αυτα που λες απλα δεν συμφωνω.Σκεψου ισως κανεις λαθος.Οσο για τα δεσμα διαβασε ΠΛΑΤΩΝ αυτος τα λεει καλυτερα απο μενα.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟ
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ArELa την Τρί 04 Οκτ 2011, 17:15, έχει επεξεργασθεί 3 φορές συνολικά.
Λόγος: oυφ! φτιάχτηκαν τα quotes!
Άβαταρ μέλους
PYTHEAS100

Δημοσίευση από PYTHEAS100 » Δευ 03 Οκτ 2011, 17:35

Δηλαδη να τους αφησουμε στην μοιρα τους?...
δεν μπορω να απαντησω σημερα εχω πολυ δουλεια
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Δευ 03 Οκτ 2011, 18:19

PYTHEAS100 έγραψε:Δηλαδη να τους αφησουμε στην μοιρα τους?...
δεν μπορω να απαντησω σημερα εχω πολυ δουλεια
Aυτό δεν ξέρω σε ποιον το απευθύνεις, αλλά αν απευθύνεται σ'εμένα, δεν είπα σε καμία περίπτωση κάτι τέτοιο.
PYTHEAS100 έγραψε:Αρα εχεις αποδεχτει οτι δεν μπορεις να αλλαξεις τιποτα ολα τα περιμενεις απο τους αλλους
Αυτό πάει στη Νικ, αλλά απαντώ κι εγώ. Φυσικά και δεν έχω αποδεχτεί κάτι τέτοιο, ούτε θα το αποδεχτώ ποτέ. Δεν περιμένω από κανέναν. ΑΠΑΙΤΩ να επανορθωσουν πολιτικές που είναι εξώφθαλμα εναντίον του λαού - πολιτικές που τιμωρούν ολους μας ΧΩΡΙΣ να φταίμε. Οταν αναφέρεις τη βοήθεια στον αναξιοπαθούντα σαν τρόπο αντίδρασης, τότε εσύ έχεις αποδεχτεί πως δεν μπορεί ν'αλλάξει τίποτα, και άρα πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε...

Θα επανέλθω. Τα quotes σου είναι φρικτά και δεν καταλαβαίνει κανείς Χριστό έτσι όπως τα'χεις βάλει. Αν μη τι άλλο, πρέπει να φτιάξω αυτά.
(Σε μένα πάντως δεν απάντησες. Μάλλον θα είμαι αόρατη... )
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
aftokaitoallo
Σύμβουλος
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από aftokaitoallo » Δευ 03 Οκτ 2011, 18:56

Πυθέα είσαι προφανώς μικρότερός μου. και να κάτσω τώρα να σου πω πως δεν συμβιβάστηκα και δεν βολεύτηκα και δεν το ένα δεν το άλλο αλλά συνεχίζω να προσπαθώ να ξυπνώ τον κόσμο θα είναι σα να ευλογάω τα γένια μου με λιβάνι αυταπάτης μάλιστα. γιατί οι άνθρωποι ξυπνάνε μόνοι τους ή δεν ξυπνούν καθόλου, το τι τους αναγκάζει να ξυπνήσουν είναι μεγαααααλη συζήτηση.

αν είχα λεφτά πραγματικά ΔΕΝ θα βοηθούσα με τον γνωστό τρόπο, (το χρήμα διαφθείρει ΝΟΜΟΣ) και τώρα που δεν έχω πχ το υστέρημά μου πάω να το φυλάξω και εξανεμίζεται και θα πάψω προσεχώς να το φυλάω γιατί κι αυτό μα***κία είναι... επίσης ΔΕΝ θέλω κανείς να μου δώσει ΨΙΧΟΥΛΟ από όσα έχει, εγώ κοιτάζω το ΚΡΑΤΟΣ και την εξουσία, τις ευκαιρίες και τα όνειρα των ανθρώπων τα δικαιώματα αυτά τα δύο τα ΚΑΙΝΕ. το χρήμα προέρχεται από αυτούς και το τέρας που θρέφουν ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ, δεν θα το προωθούσα λοιπόν σε άλλους υπό την μορφή που διαβρωσε τις κοινωνίες, θα το φιλτράριζα για να του βγάλω τις κακές ιδιότητες. γιατί είναι βρώμικο και κακό αλλά μπορεί να γίνει θετικό έργο με σκοπό την εξάλειψή του. θα το διαχειριζόμουν σοφά για να δημιουργήσω αυτά που το κράτος ΠΑΙΡΝΕΙ από τον κόσμο, ΕΡΓΑΣΙΑ και ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ και ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ.

ως εκεί. τα πράγματα είναι πολύ μυστήρια Πυθέα για σένα, αυτά ίσως ακούγονται πρωτάκουστα σκληρά. καλή πορεία.
Any review, retransmission, dissemination or other use of, or taking of any action in reliance upon, this information by persons or entities is prohibited without my consent.
Άβαταρ μέλους
alkinoos
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από alkinoos » Δευ 03 Οκτ 2011, 18:59

Φίλε Πυθέα ,για να σπάσει κάποιο άτομο τα δεσμά του πρέπει να είναι έτοιμος να αφήσει πίσω του τον πρώην τρόπο σκέψης του ,αλλά αυτό είναι δύσκολο , διότι πρέπει να βρεθεί και ο Δάσκαλος .Πρέπει να ξαναγίνει μωρό και στη θέση του πατέρα να τη πάρει κάποιος γνώστης πραγμάτων,ένας Δασκαλος ζωής ,να του δείξει ,αλλά όχι να τον κάνει κλώνο,έτσι από μόνος του θα βρεί το δρόμο του,το μονοπάτι του ,και αυτό όπως γνωρίζεις είναι πολύ επίπονο .Μη ξεχνάς πως όλοι δεν έχουν τη σπίθα της αναζήτησης,άρα δε μπορούμε να αλλάξουμε κάποιον αν ο ίδιος δε το θελήσει .
"Ο ύπνος του σώματος έγινε ξύπνημα της ψυχής και το κλείσιμο των ματιών αληθινή όραση, και η σιωπή μου εγκυμονούσε το καλό, και η διατύπωση του λόγου μου έγινε δημιούργημα αγαθό" Ερμής Τρισμέγιστος

Δεν στηνω καινούργια είδωλα εγώ, τα παλιά ας μάθουν τι τους στοιχίζει το να έχουν ξύλινα πόδια - Νιτσε @ Ιδε ο άνθρωπος

Ήρθαν ντυμένοι φίλοι αμέτρητες φορές οι εχθροί μου το παμπάλαιο χώμα πατώντας και το χώμα δεν έδεσε ποτέ με τη φτέρνα τους - Ελυτης
Άβαταρ μέλους
PYTHEAS100

Δημοσίευση από PYTHEAS100 » Τρί 04 Οκτ 2011, 16:59

Το προγραμα μου αλλαξε αναπαντεχα και δεν εχω καιρο για σχολια λυπαμε αλλα θα βρω χρονο και θα σας αναλυσω τα πραγματα στο προσεχες μελλον
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Τρί 04 Οκτ 2011, 17:07

Όποτε θέλεις και μπορείς. :)
Εμείς δε θα φύγουμε από 'δω. :wink:

Καλή συνέχεια.
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
delfini05
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Irc ψευδώνυμο: delfini05
Έλαβε Likes: 2 φορές

Δημοσίευση από delfini05 » Τετ 05 Οκτ 2011, 08:35

Η υποταγή της σημερινής κοινωνίας είναι το τελικό πείραμα "συνέτισης"...

Το δένδρο είναι ίδιο, η πλευρά θέασης είναι διαφορετική...
Άβαταρ μέλους
PYTHEAS100

Δημοσίευση από PYTHEAS100 » Τετ 05 Οκτ 2011, 16:31

Φίλε Πυθέα ,για να σπάσει κάποιο άτομο τα δεσμά του πρέπει να είναι έτοιμος να αφήσει πίσω του τον πρώην τρόπο σκέψης του ,αλλά αυτό είναι δύσκολο , διότι πρέπει να βρεθεί και ο Δάσκαλος .Πρέπει να ξαναγίνει μωρό και στη θέση του πατέρα να τη πάρει κάποιος γνώστης πραγμάτων,ένας Δασκαλος ζωής ,να του δείξει ,αλλά όχι να τον κάνει κλώνο,έτσι από μόνος του θα βρεί το δρόμο του,το μονοπάτι του ,και αυτό όπως γνωρίζεις είναι πολύ επίπονο .Μη ξεχνάς πως όλοι δεν έχουν τη σπίθα της αναζήτησης,άρα δε μπορούμε να αλλάξουμε κάποιον αν ο ίδιος δε το θελήσει .

Καλησπερα παιδια.

Φιλε Αλκινοε τα δεσμα τα ιδια ειναι ο συγχρονος τροπος σκεψης.Φυσικα ειναι δυσκολο να αλλαξεις τροπο σκεψης οταν δεν καταλαβαινεις τα επακολουθα των λαθων σου.Τωρα ομως φιλε ειναι η εποχη που ερχεται το πληρωμα του χρονου.Δηλαδη τωρα ειμαστε αντιμετωποι με σωρια λαθων του παρελθοντος τα οποια δεν γινεται να διορθωσουμε χωρις να αλλαξουμε τροπο σκεψης οχι μονο ατομικης αλλα και συλλογικης.
Στο δευτερο σκελος της απαντησης μου θελω να θιξω το θεμα ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΗΓΕΤΗΣ.Οταν σε αυτη την κατασταση αναζητας δασκαλο ουσιαστικα εχοντας αποδεχθει οτι εισαι προβατο αναζητας ΣΤΗΝ ουσια τσοπανη.Δεν θελω να σε θιξω αλλα ο δασκαλος δεν ειναι θεος ουτε αλαθητος και στις μερες μας ειναι παντα υποκινουμενος.Εγω θα προτεινα αντι για δασκαλο μια διδασκαλια.Ας πουμε του Πλατωνα η του Αρειστοτελη.Να κατσουμε να διαβασουμε πεντε πραγματα να δουμε τι μπορουμε να εφαρμοσουμε και πως.Και κυριως να πετυχουμε μια σχετικη αυταρκεια μεταξυ μας.
Οσο αναφορα την σπιθα της αναζητησης δεν ειναι αναγκη να την εχουμε ολοι.Ουτε καν οι πολλοι δεν την εχουν για αυτο λεγεται και ετσι.Οσο αναφορα τους πολλους.Οι πολλοι δρουν με μιμιτισμο δηλαδη επειδη δεν μπορουν να σκεφτουν λογο της καταπιεσης που υφιστανται απλα αντιγραφουν οτι αποδεδειγμενα ειναι καλυτερο.

Αν θες να αλλαξεις πρεπει να κανεις ΘΥΣΙΕΣ δεν αλλαζεις με μανα εξ ουρανου.Θυσιες πανω απο ολα προσωπικες και χρηματικες.Ασε το εγω και ελα στο εμεις οπως ειπαν και στο παρελθον οι Ελληνες γραικοι(Greeks) και εγιναν Ελληνες ελευθεροι ανυποτακτοι.Τι πολυτιμοτερο απο την ελευθερια?
Άβαταρ μέλους
PYTHEAS100

Δημοσίευση από PYTHEAS100 » Τετ 05 Οκτ 2011, 16:32

Καλησπερα παιδια.

Φιλε Αλκινοε τα δεσμα τα ιδια ειναι ο συγχρονος τροπος σκεψης.Φυσικα ειναι δυσκολο να αλλαξεις τροπο σκεψης οταν δεν καταλαβαινεις τα επακολουθα των λαθων σου.Τωρα ομως φιλε ειναι η εποχη που ερχεται το πληρωμα του χρονου.Δηλαδη τωρα ειμαστε αντιμετωποι με σωρια λαθων του παρελθοντος τα οποια δεν γινεται να διορθωσουμε χωρις να αλλαξουμε τροπο σκεψης οχι μονο ατομικης αλλα και συλλογικης.
Στο δευτερο σκελος της απαντησης μου θελω να θιξω το θεμα ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΗΓΕΤΗΣ.Οταν σε αυτη την κατασταση αναζητας δασκαλο ουσιαστικα εχοντας αποδεχθει οτι εισαι προβατο αναζητας ΣΤΗΝ ουσια τσοπανη.Δεν θελω να σε θιξω αλλα ο δασκαλος δεν ειναι θεος ουτε αλαθητος και στις μερες μας ειναι παντα υποκινουμενος.Εγω θα προτεινα αντι για δασκαλο μια διδασκαλια.Ας πουμε του Πλατωνα η του Αρειστοτελη.Να κατσουμε να διαβασουμε πεντε πραγματα να δουμε τι μπορουμε να εφαρμοσουμε και πως.Και κυριως να πετυχουμε μια σχετικη αυταρκεια μεταξυ μας.
Οσο αναφορα την σπιθα της αναζητησης δεν ειναι αναγκη να την εχουμε ολοι.Ουτε καν οι πολλοι δεν την εχουν για αυτο λεγεται και ετσι.Οσο αναφορα τους πολλους.Οι πολλοι δρουν με μιμιτισμο δηλαδη επειδη δεν μπορουν να σκεφτουν λογο της καταπιεσης που υφιστανται απλα αντιγραφουν οτι αποδεδειγμενα ειναι καλυτερο.

Αν θες να αλλαξεις πρεπει να κανεις ΘΥΣΙΕΣ δεν αλλαζεις με μανα εξ ουρανου.Θυσιες πανω απο ολα προσωπικες και χρηματικες.Ασε το εγω και ελα στο εμεις οπως ειπαν και στο παρελθον οι Ελληνες γραικοι(Greeks) και εγιναν Ελληνες ελευθεροι ανυποτακτοι.Τι πολυτιμοτερο απο την ελευθερια?
Άβαταρ μέλους
alkinoos
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από alkinoos » Πέμ 06 Οκτ 2011, 19:30

PYTHEAS100 έγραψε:Φίλε Πυθέα ,για να σπάσει κάποιο άτομο τα δεσμά του πρέπει να είναι έτοιμος να αφήσει πίσω του τον πρώην τρόπο σκέψης του ,αλλά αυτό είναι δύσκολο , διότι πρέπει να βρεθεί και ο Δάσκαλος .Πρέπει να ξαναγίνει μωρό και στη θέση του πατέρα να τη πάρει κάποιος γνώστης πραγμάτων,ένας Δασκαλος ζωής ,να του δείξει ,αλλά όχι να τον κάνει κλώνο,έτσι από μόνος του θα βρεί το δρόμο του,το μονοπάτι του ,και αυτό όπως γνωρίζεις είναι πολύ επίπονο .Μη ξεχνάς πως όλοι δεν έχουν τη σπίθα της αναζήτησης,άρα δε μπορούμε να αλλάξουμε κάποιον αν ο ίδιος δε το θελήσει .

Καλησπερα παιδια.

Έ,τότε κάθε παιδί που έρχεται στη ζωή μπορεί και να χαρακτηριστεί πρόβατο κατά το σκεφτικό σου και οι γονείς τσοπάνηδες μη γνωρίζοντας το. Δεν είναι κακό να αναζητάς Καθοδηγητή/Δάσκαλο,άλλωστε η μητέρα και ο πατέρας αυτό το ρόλο παίζουν,εγώ ανέφερα πως ο ενηλικας πρεπει να ξανανοιώσει μέσα του παιδί και ό,τι νόμιζε πως ισχύει να τα αναθεωρήσει και να συγκρίνει .Δε χρειάζεται να κάνω αναλύση επί της ανάλυσης για το σκεφτικό μου,δε ξέρω αν η ροή σκέψης μου είναι ορθή.Άλλωστε πολλοί θέλουν να σπάσουν τα δεσμά τους ,αλλά μη γνωρίζοντας πώς, τα παρατάνε...

Άβαταρ μέλους
PYTHEAS100

Δημοσίευση από PYTHEAS100 » Πέμ 06 Οκτ 2011, 22:38

Αυτο το πως πρεπει να συμφωνισουμε εχεις κατι να προτεινεις?

Ισως πρεπει να αρχισουμε να μιλαμε για το πως?Και οχι το γιατι.

Ενα πως ριζοσπαστικο καινοτομο και απροβλεπτο.Που να ταπεινωνει το εγω μας και να εμπνεει εμας και τους γυρω μας.
Άβαταρ μέλους
alkinoos
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από alkinoos » Πέμ 06 Οκτ 2011, 22:51

Όχι,δεν έχω να προτείνω και πολλά,το μόνο που μπορώ να κάνω και κάνω είναι να δουν και από μια άλλη οπτική πλευρά ,που δεν είναι απαραίτητα να ταυτίζεται με τη δική μου πλευρά.Αν το καταφέρουν καλώς ,αν όχι , δικό τους θέμα...μιας και δική τους είναι η ζωή. Μη ξεχνάς,πως είναι μια καθημερινή μάχη ενάντια σε αυτά που έχουμε αναγάγει ως ορθά και ως ανάγκες ,άρα το κάθε άτομο μέσα από τη μοναχικότητα θα βρεί το δρόμο του..

Άβαταρ μέλους
PYTHEAS100

Δημοσίευση από PYTHEAS100 » Παρ 07 Οκτ 2011, 22:04

Απευθυνόμενος προς όλους σας θα ήθελα να μιλήσω για έναν εναλλακτικό τρόπο αντίδρασης στην σημερινή κατάσταση. Όλοι ξέρουμε λίγο πολύ τη γίνεται στην διεθνή οικονομικοπολιτικη σκηνή. Όλοι γνωρίζουμε οτι μια παγκόσμια ελίτ εχει φτάσει σε μια τελική ευθεία πραγματοποίησης των προσδοκιών της με επίκεντρο την απόλυτη εξουσία και την υποδούλωση των λαών.

Η υποδουλωση αυτη τωρα πια δεν επιβαλεται με τον παραδοσιακο τροπο της ακρατης βιας αν και χρεισιμοποιει βια αλλα με την απολυτη επιβολη στο συνειδητό και το ασυνείδητο μας.Με λιγα λογια την πλυση εγκεφαλου.Εχουν γινει παρα πολλες ερευνες για το πως ποτε και με ποιο τροπο θα μας επιβάλλεται μια συνηθεια που θα μας οδηγει στην καταναλωση.Αρα εχουν κατασκευασει ενα συστημα βασισμενο στο οτι εμεις ειμαστε καταναλωτες γιατι εαν δεν ειμαστε δεν μπορουμε να επιβιωσουμε.Αυτο δεν ειναι αληθεια.Καποτε οι προγονοι μας ζουσαν με λιγοτερα και δεν πάθαιναν καταθλιψη αντιθετως καταλαβεναν καλυτερα την ενοια της ευτυχιας βρισκοντας νοημα και χαρα στην καθημερινοτητα τους.

Η καθημερινοτητα τους σκληροτερη ισως απο τωρα δεν περιείχε τηλεοραση διαφημισεις καυσαεριο θορυβους και φωνες.Ζουσαν χωρις πολλα χρηματα στην τσεπη χωρις γεματα ψυγεια κινητα και αυτιοκινητα.Σε αυτες της κοινωνιες που ηταν σαφως μικροτερες απο τις δικες μας η συλλογικητα επαιζε μεγαλο ρολο στις εργασιες στα γλεντια στα ηθη και τα εθιμα μας.Αυτη η συλλογικότητα διαφυλαξε την πολιτιστικη μας ταυτοτητα την γλωσσα μας και μας αφησε να γεννηθουμε Ελληνες.Ελευθεροι ελληνες.

Ισως παλι αυτη η συλλογικότητα να ειναι μονοδρομος και για την τωρινη μας επιβιωση.Συλλογικοτητα που ο Ελληνας απο οπου και αν κοιταξει την ιστορια του ηταν η τελευταια αλλα αναγκαια ταση προκειμενου να διατηρηθει ακέραιος μεσα στους αιωνες.Ετσι μεσα στην ιστορια ανακαλυπτουμε πως οι λυκοι τα εβρισκαν με τα προβατα με στοχο την ελευθερια.

Ελευθερια που ποτε δεν δόθηκε απλόχερα απο κανενα αλλα κερδιθηκε με θυσιες.Θυσιες που καλουμαστε να κανουμε εμεις τωρα προκειμενου να διατηρηθουμε στην ιστορια.Θυσιες προκειμένου να διατηρησουμε το ΕΛΛΗΝΙΚΟ σαν τροπο ζωης και οχι σαν καποιο δογματικο παραλήρημα.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Γενικα-Ελεύθερο βήμα”