γλυκο μας καλελακι
σιγουρα η φιλαθλος ιδιοτητα του αθλουμενου για τον μπαρνυ ειναι σαν το ζαμπον στη ζαμπονοτυροπιττα
ισως καποιες πεποιθησεις μου-εσωτερικη φιλοσοφια [ναι ναι και παρωπιδες μου] να μην μου θετουν αυτες τες
στρεβλωσεις-ανακολουθιες ως πρωτη εικονα -προτεραιοτητα νοσηροτητας της κοινωνιας σε εκφρασεις [ταχα μου] πατριωτισμου
εχω παραθεσει καποιες σκεψεις μου μετα την ολυμπιαδα και το θριαμβο του γιουρο2004 στη μπαλα [απο γιουροβιζιον δεν κατεω
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
] και αφορουν στην προωθηση του συλλογικου παλλαικου αθλητισμου ["η οικογενεια παει γυμναστηριο"], στην ηθικη απαξιωση του ντοπινγκ [σε ολες τες μορφες] και της βιας στα γηπεδα [προσφατα δυστυχως βιωσαμε παλι καταστασεις που υποτιμουν συνειδησεις και νοημοσυνες...]...σε συνδυασμο με την παιδεια [ευχολογια θα με πειτε] καλιεργειται το ευ αγωνιζεσθαι το αρχαιο πνευμα αθανατο και το συνεχες διαχρονικα του ελληνικου ιδεωδους που ειναι και το ζητουμενο [νους υγιης εν σωματι υγιη...]...μερικοι μιλαν για τον πολιτη οπλιτη [γαλανο
![rose :rose:](./images/smilies/rose.gif)
παγακι πες αλευριιιι
![Cool :cool:](./images/smilies/icon_cool.gif)
]...εγω στην παρουσα φαση θα προτιμουσα τον πολιτη αθλητη...καμια σχεση με ρηχες φανφαρες, εθνικιστικες φωνασκιες, εμπορικες εκμεταλλευσεις, πολυεθνικες ντοπες, οπαδικες ιδεοληψιες-"πρεζες"...που πολυ ορθα στηλιτευει η καλελ μας...
Αρχαίο Πνεύμα αθάνατο, αγνέ πατέρα
του ωραίου, του μεγάλου και τ' αληθινού
Κατέβα, φανερώσου κι άστραψε εδώ πέρα
στη δόξα της δικής σου γης και τ' ουρανού
Στο δρόμο και στο πάλεμα και στο λιθάρι
Στων ευγενών αγώνων λάμψε την ορμήΚαι με το αμάραντο στεφάνωσε κλωνάρι
και σιδερένιο πλάσε και άξιο το κορμί
και σιδερένιο πλάσε και άξιο το κορμί
Κάμποι, βουνά και θάλασσες φέγγουνε μαζί σου
σαν ένας λευκοπόρφυρος μέγας ναός
Και τρέχει στο ναό εδώ προσκυνητής σου
Και τρέχει στο ναό εδώ προσκυνητής σου
Αρχαίο Πνεύμα αθάνατο, κάθε λαός, κάθε λαός
Αρχαίο Πνεύμα αθάνατο, κάθε λαός
--------------σας φιλω ιδεο-ψυχούλες
![rose :rose:](./images/smilies/rose.gif)