Posted: Fri Nov 24, 2006 4:51 pm Post subject: PRALINE MUFFINS
Από Nemesis
και ορίστε η επόμενη εξίσου καλή συνταγή ...
συστατικά:
1/2 κούπα βούτυρο
1 1/2 κούπες γάλα
2 μεγάλα αυγά ... ας μου πει κάποιος χριστιανός τι μέγεθος έχουν επιτέλους αυτά τα μεγάλα αυγά για να ξέρω κι εγώ
1 1/2 κουταλάκια του γλυκού βανίλια
3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κούπα μάυρη ζάχαρη, αεροστεγός κλεισμένη
1 κουτάλι της σούπας και 1 κουτάλι του γλυκού baking powder
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 κούπα κομμένα pecans
Γλασσέ:
1/2 κούπα μάυρη ζάχαρη, αεροστεγός κλεισμένη
2 κουτάλια της σούπας γάλα
λοιπόοοοοοον.....
προετοιμάστε βουτυρώνοντας 14-16 μικρά ταψάκια για ατομικά κέικ... ή βάζωντας τα χαρτάκια για τα muffins μέσα σε αυτά.
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ζεστάνετε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά μέχρι να καφετίσει ελαφρώς, κατόπιν βγάλτε το από την φωτιά και κρυόστε το τελείως.
Σε ένα μπολ ανακατέψτε το βούτυρο με το γάλα τα αβγά και την βανίλλια. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεψτε μαζί το αλεύρι, την ζάχαρη το αλάτι και το baking powder. Κάντε μία λακούβα στο κέντρο τον "στεγνών" υλικών. και προσθέστε σιγά σιγά το μείγμα με το βούτυρο και το γάλα. Ανακατέψτε με ένα πιρούνι μέχρι τα "στεγνά" υλικά να έχουν μόλις βραχεί. Και ελαφρώς ανακατέψτε μέσα και τα κομμένα pecans. Μην τα παρα ανακατέψετε
Με ένα κουτάλι βάλτε μέσα στο ταψάκι για τα muffins το μείγμα γεμίζοντας το κάθε ένα κατά 3/4. Ψήστε τα στους 180 βαθμούς για 15 με 20 λεπτά μέχρι να καφετήσουν όμορφα από πάνω. Μετά τα μεταφέρετε σε ένα άλλο κρύο ταψάκι για muffins για 5 λεπτάκια.
Κατόπιν ανακατέψτε μαζί τα υλικά για το γλασέ. Και απλώστε το σαν να ραντίζετε τα ζεστά muffins και αφήστε τα μέχρι το γλασέ να έχει κάτσει.
Βγαίνουν κάπου στα 14 με 16 muffins.
PRALINE MUFFINS (από Nemesis)
- Nemesis
- Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
- Irc ψευδώνυμο: Nem3sis
- Φύλο: Γυναίκα
- Επικοινωνία:
PRALINE MUFFINS (από Nemesis)
If you want to make beautiful music, you must play the black and the white notes together.
Richard M. Nixon
Richard M. Nixon