Posted: Tue Nov 21, 2006 11:30 am Post subject: ΤΟΝΟΣ+ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ = ΤΟΝΟΣΑΛΑΤΑ?????
Από Nemesis
Άντε και για να μην λέτε πως δεν ξέρω να μαγειρεύω θα σας δώσω μία
παραλλαγή της αγαπημένης μου κρύας μακαρονάδας, στην Αρέλα σίγουρα θα αρέσει "it smells great britain"
Την φτιάχνω συνήθως με της βίδες το μακαρόνι για μπορούν να "κολάνε" επάνω του τα υλικά
αφού τα βράσουμε και τα στραγγίξουμε (δεν τα βουτυρώνουμε ή τίποτα άλλο ανάλογο) ... θα συμβούλευα να τα κάνε αλ τέντε προς μέτρια γιατί κρύα η μακαρονάδα σκληραίνει...
θέλουμε μπόλικο φρέσκο κρεμμυδάκι... εγώ βάζω 3-4 για 1 σακουλάκι βίδες. Το κόβουμε ροδελίτσες και το πετάμε στην κατσαρόλα με τα στραγγιγμένα μακαρόνια...
θέλουμε μία κονσέρβα καλαμπόκι... την ανοίγουμε αφαιρούμε τα νερά που έχει και ρίχνουμε οοοοολο το καλαμπόκι μέσα στα μακαρόνια όπου ήδη έχουμε ρίξει το κρεμμύδι...
παίρνουμε και μία μαγιονέζα όχι light δεν ξέρω γιατί αλλά δεν έχει ίδια γεύση με την κανονική.... και με ένα κουτάλι της σούπας προσθέτουμε μία μία τις κουταλιές και ταυτόχρονα ανακατεύουμε να απλωθεί ομοιόμορφα παντού η μαγιονέζα... καλό θα ήταν λόγο της περίεργης γεύσης της μαγιονέζας να μην το παρακάνετε απλά να σιγουρευτείται ότι έχει απλωθεί παντού... όπως έλεγε ένας σεφ στην αγγλία εκεί που δούλευα λάτρης μεγάλος της μαγιονέζας .... "it's a fragile ingridient"
λίγη είναι απλά λίγη ... πολύ είναι απλά πολύ...
τα βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει η μακαρονάδα και για να τραβήξει την γεύση το μακαρόνι...
εάν πάλι είσαστε λάτρεις του τόνου βάζεται και τον τόνο μαζί πριν βάλετε την σαλάτα στο ψυγείο...
εγώ τα βάζω όλα μαζί και μετά ψυγείο τρώγεται κρύα αλλά όχι παγάκι... και εγώ προσωπικά τρελαίνομαι τα μάλα...
η επίσημη συνταγή είναι με γιαουρτί αντί για μαγιονέζα, κολίανδρο αντι για κρεμμυδάκι και καλαμπόκι ή τοματάκια αυτά τα μικρά τα στρογγυλά (όχι τα πομοντόρια), επίσης γίνεται με cottage cheese νομίζω το ανθότυρο είναι αυτό... το flare που κυκλοφορεί στην ελληνική αγορά είναι μία καλή επιλογή, με λίγο philadelphia. Δεν ξέρω είναι μία συντάγη που την έχω δοκιμάσει με πολλούς πιθανούς συνδιασμούς και σας παρουσίασα τον αγαπημένο μου.
αυτάααααααα ελπίζω να σας αρέσει η μακαρονάδα... για τυχόν απορίες ρωτήστε με
ΤΟΝΟΣ+ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ = ΤΟΝΟΣΑΛΑΤΑ????? (από Nemesis)
- Nemesis
- Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
- Irc ψευδώνυμο: Nem3sis
- Φύλο: Γυναίκα
- Επικοινωνία:
ΤΟΝΟΣ+ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ = ΤΟΝΟΣΑΛΑΤΑ????? (από Nemesis)
If you want to make beautiful music, you must play the black and the white notes together.
Richard M. Nixon
Richard M. Nixon