Ο ΜΙΚΗΣ ΣΤΙΣ ΕΠΑΛΞΕΙΣ!

Περί ανέμων και υδατων
προσώπων και πραγμάτων
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator
Irc ψευδώνυμο: ArELa
Φύλο: Γυναίκα
Έδωσε Likes: 1879 φορές
Έλαβε Likes: 2770 φορές

Ο ΜΙΚΗΣ ΣΤΙΣ ΕΠΑΛΞΕΙΣ!

Δημοσίευση από ArELa » Τρί 30 Νοέμ 2010, 23:38

Εικόνα

Στερνά καλά, όλα καλά. Την ίδρυση Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών και την ενεργό συμμετοχή τους σε πολιτικά θέματα θα ανακοινώσει ο Μίκης Θεοδωράκης στις 12:00 το μεσημέρι της Τετάρτης, 1 Δεκεμβρίου 2010, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Πειραιώς 206, Είσοδος Ελεύθερη).

Σε τούτη τη σύναξη να μη πάει κανείς: Κανείς αριστερός, δεξιός ή κεντρώος. Δεν έχει χώρο αυτή η σύναξη για κανένα κομματιστή. Όσοι το αποφασίσουν, να πάνε ως Έλληνες, ν' ακούσουν ένα σύμβολο – αγωνιστή της Δημοκρατίας.

Αν σε αυτή τη δύσκολη στιγμή που περνάει ο τόπος, εξαιτίας της βαθιάς πολιτικής και πολιτειακής κρίσης, δεν αντιληφθούμε ότι πρέπει να λειτουργήσουμε ως μία γροθιά απέναντι στον χρόνιο πολιτικό αμοραλισμό και την κατάπτυστη ιδιοτέλεια και υποτέλεια που κατέστρεψε την πόλη και τη χώρα, τότε θ’ αργήσουν πολύ «να σημάνουν οι καμπάνες»…

Όταν οι πολίτες βρίσκονται καθήμενοι στον καναπέ του σπιτιού τους, χαρακτηρίζονται από τα Π(αρωχημένα)ΜΜΕ ως αδιάφοροι, ενώ όταν διαδηλώνουν χαρακτηρίζονται ως βάνδαλοι κουκουλοφόροι. Για να δούμε, πως θα χαρακτηριστούν όσοι παρευρεθούν σε αυτή την ομιλία; Στο χέρι των συνειδητοποιημένων πολιτών είναι να την καταστήσουν Ιστορική. Ο Μίκης απλώς ρίχνει τη σπίθα με την ελπίδα να εξελιχτεί σε φωτιά.

Είτε κάποιοι συμφωνούν, είτε όχι ο Μίκης Θεοδωράκης είναι ένα σύμβολο παγκόσμιας ακτινοβολίας και αυτή η πολιτική του παρέμβαση, στο βαθμό που θα εκφράσει την αλήθεια, το συναίσθημα, τον προβληματισμό και την ενώτητα των πολιτών, θα έχει έναν αντίκτυπο που θα ξεπεράσει τα σύνορα της Ελλάδας. Μιας Ελλάδας που πρέπει να ξαναβρεί τις αξίες της για ν’ αποκαταστήσει την οικουμενικότητά της, το πολιτιστικό και πολιτικό κύρος της.

http://massmedia-gr.blogspot.com/
.

Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...

τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
OTTO
Επόπτης Δημοθοινίας
Επόπτης Δημοθοινίας
Φύλο: Άνδρας
Έδωσε Likes: 412 φορές
Έλαβε Likes: 315 φορές

Re: Ο ΜΙΚΗΣ ΣΤΙΣ ΕΠΑΛΞΕΙΣ!

Δημοσίευση από OTTO » Τρί 30 Νοέμ 2010, 23:44

Προσυπογράφω!!! :thumb:

Δυστυχώς, κάποιοι δικοί μας λένε ότι ο Μίκης τα λέει αυτά, επειδή είναι εκ του ασφαλούς, καθότι παίρνει κάτι συντάξεις και τα σχετικά, ενώ ο απλός πολίτης τρέχει να τα φέρει βόλτα. Όμως εγώ διαφωνώ, διότι όταν είσαι "εκ του ασφαλούς", κανείς δε σε εμποδίζει να κοιτάς την όποια καλοπέρασή σου. Αλλά κάποιοι εκμεταλλεύονται την όποια άνεση έχουν, όχι για να καλοπερνούν όπως άλλοι, αλλά για να προσφέρουν στον κόσμο και στην κοινωνία, και αυτό είναι πολύ σημαντικό!
~ Ο ΑΓΑΜΗΤΟΣ ~
~ το υπεραναλυτικό κάθαρμα ~
------------------------------------
~ ένα σκουπίδι που απλώς ονειροπολεί ~
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Τετ 01 Δεκ 2010, 01:37

Ο Μίκης και την άνεση έχει να καλοπερνάει, και το έρεισμα θα είχε στην ηλικία που βρίσκεται, ν'αδιαφορεί πλήρως για το πού οδηγούμαστε, γιατί απλά εκείνος έζησε γεμάτα, ο κύκλος της ζωής του κλείνει, αυτό το ξέρει, όπως ξέρει πως οι εξελίξεις δεν θα επηρεάσουν τόσο τόν ίδιο και τη ζωή του πλέον, όσο τους νεότερους...
Αυτό που κάνει, αυτό που πασχίζει να κάνει, ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ (στα μάτια μου) δεν έχει να κάνει με ατομικές του φιλοδοξίες. Και τη δόξα την γεύτηκε με το παραπάνω. Πιστεύω ακράδαντα πως πονάει για την πατρίδα και το λαό. Είδε τη σαπίλα/διαφθορά στο πολιτικό σύστημα, γι'αυτό καλεί τους ακομμάτιστους και εκτός μαντριών μόνο. Σ'αυτό είμαι στην ίδια σελίδα μαζί του, τον χειροκροτώ και υποκλίνομαι. Είναι από τους σπουδαιότερους Ελληνες που είχα την τύχη να "γνωρίσω" όσο είναι εν ζωή. Οι μετέπειτα γενιές δε θα την έχουν.
Μακάρι να μη δούλευα και να μπορούσα να ήμουν αύριο κι εγώ εκεί...

.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Blue Ice
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων

Δημοσίευση από Blue Ice » Τετ 01 Δεκ 2010, 07:46

Περιμένω να το δω και μετά θα σχολιάσω...
Ου καταισχυνώ τα όπλα τα ιερά,

ουδ' εγκαταλείψω τον παραστάτη αυτών, ότω αν στοιχίσω.

Αμυνώ δε και υπέρ ιερών και οσίων και μόνος και μετά πολλών.

Την πατρίδα ουκ ελάττω παραδώσω, πλείω δε και αρείω όσοις αν παραδέξωμαι.
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Τετ 01 Δεκ 2010, 08:41

+1
To παρελθον του εχει δειξει οτι δεν ειναι πιστός στις ιδέες του.
Ηταν κομμουνιστής κι ομως ανέλαβε υπουργείο κυβέρνησης ΝΔ.
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Τετ 01 Δεκ 2010, 09:09

Εγώ τον καταλαβαίνω.
Η αλλαγή κατεύθυνσης δεν σημαίνει απαραίτητα αστάθεια χαρακτήρος ή σκέψης. Ο ελληνο-κομουνισμός προφανώς τον πρόδωσε στις προσδοκίες του, και στη συνέχεια πάλεψε να κάνει ό,τι μπορούσε για τον τόπο μέσα από οποιονδήποτε μηχανισμό θα του'δινε αυτή τη δυνατότητα. Είναι ο μόνος άνθρωπος/δημιουργός κλπ κλπ, που μπήκε στην πολιτική σκηνή, με πρώτο γνώμονα την Ελλάδα. Γι'αυτό και τον "έφτυσε" το σύστημα.

Άνθρωποι σαν τον Μίκη, δεν χωράνε σε μαντριά.
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
KASSANDROS
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Έλαβε Likes: 5 φορές

Δημοσίευση από KASSANDROS » Τετ 01 Δεκ 2010, 10:19

Κανένα σύστημα δεν έφτυσε τον Μίκη, Αρέλα.

Ο Θεοδωράκης ήταν στην νεολαία Μεταξά την ΕΟΝ, επί κατοχής έδινε συναυλίες σε ανοικτούς χώρους (με την άδεια των αρχών προφανώς), μετά πήγε στο ΕΑΜ, μετά αποκήρυξε τον κομμουνιστο-συμμοριτισμό με δήλωση μετάνοιας που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Εθνικός Κήρυξ τον Απρίλιο του 1949. Υπηρέτησε κανονικά και με τον νόμο την στρατιωτική του θητεία στις ταραγμένες αρχές της δεκαετίας του '50.
Το 1954 επί "επάρατης δεξιάς" πήρε κρατική υποτροφία (αυτός ο κυνηγημένος) για το Παρίσι.

Επί επταετίας φυσικά ήταν "αντιστασιακός" (όπως άλλα 10.000.000 Έλληνες).
Αργότερα εξελέγη βουλευτής με το ΚΚΕ (αυτούς που είχε αποκηρύξει δηλαδή), μετά έγινε υπουργός της ΝΔ του Μητσοτάκη.
Τα τελευταία χρόνια το παίζει "αριστερός πατριώτης"., αλλά δεν παραβλέπει να συμμετέχει και στο "Μέτωπο κατά του ρατσισμού και της φασιστικής απειλής" μαζί με τους Βαλλιανάτους, Πέτρους Κωνσταντίνου, Κωστόπουλους κτλ...

Φυσικά... αραιά και που όλο και κάποια συναυλία του θα προβάλλει το ΜΕΓΚΑ, στην οποία θα είναι παρόντες πολλά και διάφορα από τα αρπακτικά που λυμαίνονται τον τόπο... και όλοι μαζί θα υμνούν τον μεγάλο Μίκη...
Άβαταρ μέλους
Blue Ice

Δημοσίευση από Blue Ice » Τετ 01 Δεκ 2010, 10:52

Εμένα πάντως με χάλασε απίστευτα όταν δέχθηκε τον Ερντογάν... Ήταν επιεικώς απαράδεκτος...

KASSANDROS
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από KASSANDROS » Τετ 01 Δεκ 2010, 13:50

Και να συμπληρώσω ότι ο Μίκης ήταν από τους πλέον ένθερμους θιασώτες της ελληνοτουρκικής φιλίας...

Με λίγα λόγια: Απ'όλα έχει ο μπαξές.
Άβαταρ μέλους
alisa
Φρεσκαδούρα
Φρεσκαδούρα
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από alisa » Τετ 01 Δεκ 2010, 15:25

Εμένα για καλό μου κάνει αυτό. Έχει ανάγκη ο τόπος να ακουστεί η φωνή του κόσμου, εκείνων που δεν υποκλίνονται σε στοές αμφιβόλου προελέυσεως και "διδασκάλιων" . Το ένστικτό μου, μου λέει πως κάτι καλό θα βγεί απο αυτή την κίνηση.

Υ.Γ. Άνθρωπος είναι και ο Μίκης και όπως όλοι μας μπορεί να έχει κάνει και λάθη. Τώρα πάντως αυτό που κάνει είναι σωστό.
Βρε...μήπως είμαι πρόβατο.....;;;;
Άβαταρ μέλους
paris4u
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από paris4u » Τετ 01 Δεκ 2010, 19:27

Μια χαρα ειναι ο Μικης,μακαρι ναχαμε ως συνολο την μιση του αγωνιστικοτητα,εκανε πολλους αγωνες στην ζωη του,πολεμησε για τα ιδανικα που πιστευε,δεν του πολυαρεσε το εθνικο σπορ (παντοφλα,καναπες,πιτσα) ηταν εκει στα δυσκολα παντα στις επαλξεις.
Η δικη μας γεννια ειναι που τα ξεπουλησε ΟΛΑ,μα ολα σας λεω,οτι αποκτηθηκε με αιμα και θυσιες και δεν μιλω μονο για τα εργασιακα,τα εχασε παρακολουθοντας τα απο τον καναπε του σπιτιου της και τρωγοντας σνακς και απο πανω θελει να κανει και κριτικη!!!
Ποτε δεν σημαδευουνε στα ποδια.
Στο μυαλο ειναι ο στοχος ,τον νού σας!!!
Άβαταρ μέλους
Clash

Δημοσίευση από Clash » Πέμ 02 Δεκ 2010, 10:35

Το κατάντημα του Θεοδωράκη είναι ότι εδώ και πολλά χρόνια πρώτος ο ίδιος δεν σέβεται την ιστορία του. Εννοείται την πραγματική ιστορία του και όχι τις χαζομάρες που αμολάνε τα φασιστοειδή.
Παρίσι και Μόσχα βαθιά τιμημένα
Αθήνα, Βαρκελώνη που βάφτηκαν με αίμα.
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Πέμ 02 Δεκ 2010, 10:51

O Θεοδωράκης είναι ροκ :urock:

Και καμία από τις κριτικές ιδεολογικού προσδιορισμού, ταμπέλας και περιχαράκωσης, δεν αλλάζει την οπτική μου για τον άνδρα. Τις μεταστροφές ή αποχωρήσεις του από συγκεκριμένα μαντριά, τις θεωρώ μαγκιά κι όχι αστάθεια ή ανανδρία, αφού είδε τη σαπίλα που παίζεται παντού. ΠΑΝΤΟΥ. Γι'αυτό και το κάλεσμά του απευθύνεται ΜΟΝΟΝ στους κομματικοϊδεολογικά ανένταχτους. Γι'αυτό και θα πήγαινα αν το μπορούσα, αλλά η ώρα δεν μου το επιτρέπει. Όπως και να'χει, εγώ στηρίζω και τη λογική και την πρόθεση πίσω από την οποία κάνει την έναρξη αυτού του κινήματος. Όπως προείπα, δεν είχε καμία ανάγκη σε ατομικό επίπεδο να το κάνει. Και έζησε, και έδρεψε δόξης καρπούς. Πιστεύω ακράδαντα πως ό,τι κάνει τώρα ο άνθρωπος, παρακινείται μόνο από την αγάπη του για την πατρίδα και το λαό της. Κι αυτο για μένα μετράει πολύ περισσότερο απ'το αν στάθηκε αντάξιος στις κομματικοϊδεολογικές προσδοκίες-απαιτήσεις ορισμένων.
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
KASSANDROS
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από KASSANDROS » Πέμ 02 Δεκ 2010, 12:17

Nίκο, μιας που ξαναμπήκες πήγαινε και πάρε το βιβλίο του Τσάντλερ που λέγαμε "Διχασμένη Χώρα", εκδόσεις Επίκεντρο.
Στο τέλος ο συγγραφέας παραθέτει φωτογραφικό υλικό όπου υπάρχει και η φωτογραφία που λέγαμε με τους Μιχάλαγα-Υψηλάντη-Ουίκστεντ.
KASSANDROS
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από KASSANDROS » Πέμ 02 Δεκ 2010, 13:04

Ας δούμε όμως και μία κριτική προς τον Μίκη, την οποία ασκεί το περιοδικό Ρεσάλτο, το οποίο γενικότερα δεν έχω σε καμμία απολύτως εκτίμηση. Οι υπογραμμίσεις δικές μου.

http://resaltomag.blogspot.com/2010/12/ ... _4722.html

Χάσαμε την ψυχραιμία μας και θα μιλήσουμε σκληρά. Σκληρά εναντίον όλων αυτών των απελπισμένων «προβάτων» που τρέχουν να βρούνε τσοπάνο σε Καίσαρες…
Η ιστορική ρήση «άρτον και θεάματα» ανήκει στο ρωμαϊκό καισαρισμό. Στις ρωμαϊκές φιέστες παραγόταν το έργο της απάτης…
Σήμερα η ίδια συνταγή εφαρμόζεται από τους Καίσαρες της εποχής μας: Πιο μακάβρια, πιο ολοκληρωτική, πιο τελετουργική και με αχαλίνωτη, ειδωλολατρική φρενοβλάβεια, πολυεδρικότητα και θεαματικότητα.
Ο Μίκης είναι ένα από τα είδωλα αυτής της καθεστωτικής συνταγής, ένα από τα σκηνικά αυτής της φρενοβλάβειας του καθεστωτικού θεάματος…

Μέρες τώρα βομβαρδιζόμαστε από παντού (καθεστωτικά ΜΜΕ, ιστολόγια, ιμέηλ κ.λπ) για το «Κίνημα των Ανεξάρτητων Πολιτών» που θα ιδρύσει ο Μίκης.

Εξ αρχής γίνεται μια πλύση εγκεφάλου, για την παγίδευση των απελπισμένων «προβάτων», για την «ίδρυση κινήματος» από το θεϊκό είδωλο: Μίκης.

Δηλαδή ο Μεσσίας αποφάσισε να ιδρύσει «Κίνημα»: Άκρως καθεστωτική, ολοκληρωτικά καθεστωτική, αντίληψη περί «Κινημάτων».

Τα λαϊκά κινήματα βρίσκονται στον αντίποδα αυτών των «ειδώλων» οι οποίοι συμπεριφέρονται σα να είναι Θεοί και που με ένα νεύμα τους ή μια απόφασή τους θα γεννήσουν λαϊκό κίνημα.

Τα λαϊκά κινήματα συγκροτούνται μέσα από τις δυνάμεις και τα αγωνιστικά ρυάκια της κοινωνίας, κόντρα στα είδωλα και στους αυτό-αναγορευμένους Μεσσίες.

Οι ηγέτες βγαίνουν μέσα από την πρακτική των λαϊκών κινημάτων και δεν αυτό-αναγορεύονται, ως ηγέτες-Μεσσίες, σε αίθουσες τελετουργικών σώου.

Ξευτελίζεται η έννοια του «λαϊκού κινήματος» με τέτοιου είδους φιέστες που ο Μεσσίας, σαν νέος Μωυσής, παραδίδει τις εντολές του Θεού…

Από την αρχή, λοιπόν, όλη αυτή η προπαγανδιστική νεροποντή για το «Κίνημα» που θα δημιουργήσει ο Μίκης ήταν τελετουργικό και σκηνοθετημένο θέαμα απάτης.

Δεν είναι, ίσως, τυχαίο και τούτο: Αμέσως μετά την ίδρυση του κόμματος της Ντόρας (κίνημα το βάπτισε και αυτή) αναγγέλλεται και υλοποιείται και το «Κίνημα» του Μίκη.

Ούτε, ίσως, είναι τυχαίες οι εκπομπές, στην «υγεία των κορόιδων» στην ΕΡΤ με το Μίκη και το κακό συναπάντημα. Εκπομπές γυρισμένες παλιά και παρουσιασμένες στην κατάλληλη στιγμή…

Διαβάστε εδώ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=5147

Είναι, επίσης, τυχαίο, ότι τα κρατικά ΜΜΕ κάλυψαν με ύμνους την ίδρυση αυτού «Κινήματος»;

Ας έρθουμε τώρα στο σημερινό πολιτικό σώου της «ίδρυσης» του Κινήματος.

Έρχεται, λοιπόν, ο Μίκης, βγάζει ένα λόγο, μοιράζει μια «μπροσούρα» και ιδρύει «Κίνημα»!!!

Αυτό είναι ανέκδοτο χωρίς ιστορικό προηγούμενο!!!

Και το ανέκδοτο αποκτάει διαστάσεις ιλαρότητας και σώου πολιτικής αθλιότητας όταν ο «Θεός» δίνει τη σπίθα (εντολή) για «Κίνημα Ανεξάρτητων Πολιτών», και ταυτόχρονα δηλώνει κατηγορηματικά:

«Με την εξαγγελία για την δημιουργία ενός Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών δεν αποσκοπώ στον σχηματισμό ενός κόμματος ούτε ενός οργανωμένου λαϊκού κινήματος με οργανώσεις, μέλη και ηγεσία…»

Εδώ πλέον η πολιτική επιστήμη και η Ιστορία σηκώνουν τα χέρια ψηλά.

Εξαγγέλλω τη δημιουργία «Κινήματος», «εγώ ο Μεσσίας», δίχως καμία οργανωτική επένδυση!!!

Υπάρχει κίνημα χωρίς ιδεολογία, πολιτική και οργάνωση;

Φαίνεται ότι στο κεφάλι του Μίκη υπάρχει!!!

Όταν μιλάς για «ΚΙΝΗΜΑ» έξω από τις πολιτικές ζυμώσεις του λαού και τα οργανωτικά έμβρυα αυτών των ζυμώσεων, ΕΞΩ από Πολιτική και Οργάνωση, έτσι στον αέρα και σαν Μεσσίας, ΤΟΤΕ δεν αερολογείς απλώς, δεν παίζεις απλώς ένα κακόγουστο σώου, αλλά ετοιμάζεις το έδαφος αυτό το «Κίνημα» να επενδυθεί οργανωτικά από καθεστωτικές προσωπικότητες και υπαλλήλους των «νταβάδων» (διεθνών και ντόπιων).

Ο Μίκης έδωσε ένα πολιτικό σώου για να ξεπλύνει, με τις αντιπολιτευτικές του κορώνες, τα πολιτικά του ολισθήματα και να προλειάνει, ίσως το έδαφος, για ένα «Κίνημα προσωπικοτήτων» και ποικίλων λαμογιών.

Τα απελπισμένα «πρόβατα» είναι πολλά και έτοιμα, σε κάθε «σπίθα» απατηλής ελπίδας, να μαντρωθούν…

Και φυσικά όλοι ουρλιάζουν για το Κίνημα του Μίκη, με κλειστά τα μάτια ή διατεταγμένα.

Κανένας δεν μας λέει τι «ΚΙΝΗΜΑ» είναι αυτό που δημιουργείται με «εντολή» ενός προσώπου, χωρίς πολιτικό και οργανωτικό σκελετό και χωρίς ΚΑΜΙΑ ρίζα μέσα στο λαό: «Κίνημα» θεάματος…

Και κανένας δεν αναφέρεται ούτε στις θέσεις του Μίκη που έξω από το λίπος της αντικυβερνητικής και «αντικαθεστωτικής» ρητορείας είναι θέσεις ολοκληρωτικά καθεστωτικές και κυβερνητικές.

Για κυβέρνηση προσωπικοτήτων μιλάει ο Μίκης και για αξιοποίηση της Δημόσιας και Εκκλησιαστικής περιουσίας για να ξοφλήσουμε το χρέος: Να παραδώσουμε δηλαδή στους διεθνείς τοκογλύφους τμήματα της Δημόσιας και Εκκλησιαστικής περιουσίας!!!!

Για τέτοιο «Κίνημα» της Νέας Τάξης μας μιλάει ο Μίκης με ρητορείες κατά της Νέας Τάξης…

Αύριο θα αναλύσουμε αυτές τις άκρως καθεστωτικές θέσεις αυτού του κινήματος που γεννήθηκε με τα λόγια, μέσα σε μια αίθουσα
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Πέμ 02 Δεκ 2010, 13:17

Μετά απ'αυτό, κι εγώ δεν το'χω σε καμία εκτίμηση το Ρεσάλτο.
Εσύ δεν το εκτιμάς δεν το εκτιμάς Κας, αλλά μας το παρουσιάζεις :lol:

Τεσπα, μπορούν όποιοι επιθυμούν να βλέπουν μια ενωτική προσπάθεια του ανθρώπου, σαν μεσιανισμό ή όποια άλλη εξυπνάδα θέλει να προβάλλει ένα μυαλό που είναι έτοιμο να δει το χειρότερο για έναν άνθρωπο, παρά το καλύτερο.

Προσωπικά δεν είδα να προβάλεται τόσο πολύ αυτή η κίνηση από τα ΜΜΕ. Για να πω την αλήθεια, από το παραπάνω μπλογκ (λινκ του οποίου έδωσα) το έμαθα...
Όσο για τα ΜΜΕ...ΑΝ το πρόβαλαν, δεν συγκρίνεται με την προβολή που έτυχε η Ντόρα για παράδειγμα. Κι αν έγινε προβολή, (εγώ δεν είδα) ήταν για να δοθεί αφορμή να συζητηθεί κι από τα ΜΜΕ το θέμα, με τρόπο που θα ακύρωνε την προσπάθεια πριν καν αρχίσει. Πάλι δεν είδα κάτι ανάλογο, αλλά κόβω το κεφάλι μου ότι αυτή ήταν η πρόθεση αν δεν έγινε κι όλας. Δεν υπάρχει περίπτωση το σύστημα που μας διέπει, να επιτρέψει οποιαδήποτε κίνηση προς ενότητα και απομαντροποίηση. Το ότι χειραγωγεί τα μυαλά τόσο ώστε να προσδοθεί σ'ένα απλό προσκλητήριο τόση χαβούζα, είναι ενδεικτικό της βλακείας απ'τη μια, και της παντελούς έλλειψης νοητικής αυτονομίας από την άλλη.

Αφού δεν μπορούμε να ενωθούμε ούτε σε κάτι τόσο απλό, λυπάμαι που το παραδέχομαι, αλλά δεν έχω επιλογή- απλά δικαιώνεται η οπτική των ολιγαρχών ότι είμαστε μοσχάρια που μόνο αυτοί καθοδηγούν. Πολύ καλά θα μας κάνουν να μας διαλύσουν στα εξ ων συνετέθημεν, πράγμα που δε θα πάρουμε χαμπάρι μέχρι να'ναι πολύ αργά, αφού εμείς θα ενδίδουμε στο αγαπημένο μας σπορ του αλληλοσπαραγμού και της μαλακίας που μας δέρνει γενικότερα. :jerk:
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
PELTASTIS VARNAVAS
Irc ψευδώνυμο: καστροπολεμίτης

Δημοσίευση από PELTASTIS VARNAVAS » Πέμ 02 Δεκ 2010, 13:24

δεν εχω ενημερωθει ακομα για χτες και για την πρωτη του κινηματος ανεξαρτητων πολιτων ορ σαμθινγκ

πλην ομως, θεωρω τον Μικη εναν [ισως τον μονο και τελευταιο] εγχωριο πνευματικο ογκολιθο παγκοζμιου εμβελειας ειδικα στον πολυπαθο χωρο του πολιτισμου :? της κουλτουρας :rose: της διανοησης :wink:

εχω πει οτι στην μεταπολιτευτικη Ελλαδα ειναι δυσκολο να εχεις σταθερη "ψηφο" αν εχεις σταθερες ιδεες...

εχω πει οτι μια ελαφρα- οριακη ιδεολογικη επικαιροποιηση -εμπλουτισμος ενιοτε δεν απορριπτεται εαν
δεν αποβλεπει σε προσδοκομενο ωφελος και μαλιστα οταν τα ιστορικα δεδομενα σε ξεπερνουν...ειδαλλως
εχουμε φαινομενα παρωπιδων, αγκυλωσεων, στεγανων

περι ελληνοτουρκο φιλιας ερντογαν πασα και Μικη...ισως σχετιζεται με την σφοδρη αντιεβραικη του πεποιθηση[που τωρα ισως θεωρειται ισοδυναμο τουρκοφιλιας???] ισως και να ειναι βαθυτερο το θεμα [οποτε ας μην το βλεπω ρηχα και χασω τον δρυμο ελεω δενδρου...]...γενικα παντως και στο πνευμα των επιστολων του εναντιον δραγωνα χτυπιεται η ουσια του νεοοθωμανισμου-νεοραγιαδισμου

θα δουμε
κηπ ην τατς :cool:
"Βόηθα, Παναγιά, τη σκέψη
να μην αγριέψει...
"

"Παντιγέρα μαύρη ρούσσα προδομένη μου γενιά
σαν θα σμίξουν οι ανάσες θα φουσκώσουν τα πανιά"

"Θε μου πόσο παράξενοι
είν' οι δικοί μας τόποι
θλιμμένα τα τραγούδια μας
μα γελαστοί οι αθρώποι"

ΧΑΪΝΗΔΕΣ
Άβαταρ μέλους
paris4u
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από paris4u » Πέμ 02 Δεκ 2010, 13:55

Δεν εχουμε δημοκρατια

Ποτε δεν σημαδευουνε στα ποδια.
Στο μυαλο ειναι ο στοχος ,τον νού σας!!!
Άβαταρ μέλους
Clash

Δημοσίευση από Clash » Πέμ 02 Δεκ 2010, 23:54

Ασχετο αν συμφωνεί κανείς με τον παπαρολόγο, συνομωσιολόγο, πρώην τροτσκιστή - πασοκτζή και νυν εθνικόφρονα Θύμιο για το θέμα Θεοδωράκη έχει μια στοιχειώδη επιχειρηματολογία. Πολύ σωστά επιμάνει ότι τα κινήματα δεν γεννιούνται από την προσωπική βούληση κάποιου αρχηγού. Και που ακούστηκε κίνημα χωρίς ιδεολογία; Γιατί τι πρεσβεύει σήμερα ο Θεοδωράκης, ποιες ιδέες, ποιες αξίες, ποιες θέσεις; Μια της κακιάς ώρας «πατριωτική» ρητορεία αλά ΛΑΟΣ, που πολλές φορές κατρακυλάει στο βούρκο του εθνικισμού και τίποτα παραπάνω.

Θυμάμαι τον Θεοδωράκη πριν καμιά 20αρια χρόνια, όταν ήταν υπουργός του Μητσοτάκη και γίνονταν οι μεγάλες μαθητικές κινητοποιήσεις. Τότε είχε γίνει η πυρκαγιά στον Κάπα Μαρούση που είχε κοστίσει τέσσερις ζωές. Η κυβέρνηση αρχικά προσπάθησε να την αποδώσει στους αναρχικούς και ο Θεοδωράκης είχε βγει στη τηλεόραση και έλεγε...«βρέθηκε σε κουκουλοφόρο το σχέδιο του εμπρησμού». Οι έρευνες, ωστόσο, απέδειξαν ότι η πυρκαγιά είχε προκληθεί από τα δακρυγόνα της αστυνομίας και μάλιστα, υπήρχε και δικαστική απόφαση. Αν είχαν εξελιχθεί αλλιώς τα πράγματα και δεν είχαν γίνει οι αποκαλύψεις οι νεαροί συλλεφθέντες θα μπορούσαν να είχαν φάει αρκετά χρόνια φυλακή, αφού θα τους φόρτωναν και εμπρησμό με ανθρωποκτονίες. Ο Θεοδωράκης τότε είχε παίξει το παιχνίδι της εξουσίας και τις βρωμιές του συστήματος που υπηρετούσε. Δεν ήταν 13 -14 -15 ετών για να μπορεί να δικαιολογηθεί, όπως τότε που ήταν στην μεταξική ΕΟΝ, αλλά 65- 66 χρονών, δεν είχε ξεκουτιάνει όπως τώρα που αποφάσισε να ιδρύσει κίνημα. Ηταν μια ακόμη απόδειξη πως η εξουσία διαφθείρει.

Τέλος πάντων, τα παραπάνω είναι περασμένα, αλλά όχι και ξεχασμένα. Ας πιάσουμε τα όσα λέει ο Μίκης τα τελευταία χρόνια. Προσωπικά με έχει απογοητεύσει. Αναπαράγει ιδεοληψίες και αγκυλώσεις του παρελθόντος μιας εποχής που πέρασε ανεπιστρεπτί. Πλασάρει ένα μήνυμα ταύτισης της εθνικής αντίστασης με ξερό πατριωτισμό απομονωμένη από το κοινωνικό περιεχόμενο, στείρο αντιαμερικανισμό και όχι αντιαμερικανισμό από της θέση της πάλης ενάντια στο κεφάλαιο, συντηρητισμός και αναπαραγωγή εθνικων φοβιών, απειλών κτλ. Εφτιαξε έναν φαντασιακό κόσμο, στον οποίο οι Ελληνες έχουν παντού εχθρούς και οι μόνοι που κάνουν αντίσταση είναι αυτός και όσοι δίνουν σημασία στα λόγια του, οι υπόλοιποι είμαστε ο εσωτερικός εχθρός κατά τον Μίκη. Αυτό φαίνεται και στο τίτλο του ...κινήματος του. Ανεξάρτητοι πολίτες. Δηλαδή όλοι οι υπόλοιποι ρε Θεοδωράκη είναι εξαρτημένοι; Ωπα ρε διδάσκαλε του γένους.

Ο Μίκης δεν έχει καταλάβει ότι ο κόσμος έχει αλλάξει. Δεν έχει αντιληφθεί πως η πάλη με τον ιμπεριαλισμό εχει περάσει σε παγκόσμιο επίπεδο πέρα από κράτη και έθνη. Πως υπάρχει διεθνή κινητοποίηση για την προστασια του περιβαλλοντος, των ανθρωπινων δικαιωματων, την αυτοδιάθεση και την ελευθερία από πολιτες όλου του κοσμου, πως πλέον υπάρχει αμεση επαφη και συνεννοηση των απανταχου αγωνιστών, πως ο αγώνας των ζαπατίστας στα βουνά του Μεξικού και των πικετέρος του Μπουένος Αϊρες ενώνεται με τους δικούς μας αγώνες στους δρόμους της Αθήνας. Ο Μίκης, όμως, δεν έχει πάρει χαμπάρι από όλα αυτά, βλέπει μόνο εθνικούς εχθρούς τους «σκοπιανούς», τους Αλβανούς, τους Τούρκους, τους Αμερικάνους, το Ισραήλ και από την άλλη εθνικούς φίλους, τη Ρωσία. Και το κακό είναι πως από τη μια πλευρά έμεινε στάσιμος σε όλα αυτά που ξεπεράστηκαν από άλλη δεν έδειξε καμιά συνέπεια στις διαχρονικές αρχές και αξίες της αριστέρας που είναι η ασυμβίβαστη πάλη ενάντια στην ταξική εξουσία και στο σύστημα. Ο Μίκης έγινε μέρος του συστήματος και δεν μιλώ για την επιχόρηγηση των 450.000 ευρώ κάθε χρόνο (καλά κάνει και το κράτος τον πληρώνει γιατί είναι πράγματι ο τελευταίος μεγάλος Ελληνας δημιουργός), αλλά για τις εξαρτήσεις με τις οποίες συνοδεύεται. Και ο Μίκης τις αποδέχτηκε. Αυτό είναι το μεγάλο του λάθος για μένα.

Παρ' όλα αυτά μετά από 100, 200, 300 χρόνια κανένας δεν ασχολείται με αυτά τα ζητήματα. Ωστόσο το όνομα Θεοδωράκης θα ακούγεται και τότε, λόγω της μουσικής του. Ασχετα, πάντως, με τα όσα του καταλογίζω εξακολουθεί να με συγκινεί αφάνταστα αυτό το τραγούδι:

...και μόνο γι' αυτό τον ευχαριστώ.

* Οι στίχοι είναι του Ιρλανδού Μπρένταν Μπέχαν και είναι αφιερωμένοι στον Μαϊκλ Κόλινς (παρατσούκλι Γελαστό Παιδί Laughing Boy) που σκοτώθηκε στο ιρλανδικό εμφύλιο. Γι' αυτό και οι σωστοί είναι ...«σκοτώσαν οι δικοί μας το γελαστό παιδί»
Παρίσι και Μόσχα βαθιά τιμημένα
Αθήνα, Βαρκελώνη που βάφτηκαν με αίμα.
Άβαταρ μέλους
Blue Ice

Δημοσίευση από Blue Ice » Παρ 03 Δεκ 2010, 07:51

Το κίνημα το ονομάζει "Σπίθα" και η διακύρηξή του κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία και θα είναι με μια εφημερίδα δώρο την Κυριακή, αν θυμάμαι καλά την Ελευθεροτυπία.

Από τη μικρή παρουσίαση που είδα στους τηλεοπτικούς σταθμούς κατάλαβα ότι την είδε ολίγον Γκάντι και μας καλεί σε ανυπακοή... Ποτέ δεν μου άρεσε ο Γκάντι...

Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Παρ 03 Δεκ 2010, 09:53

Eμένα όμως, πάντα μου άρεσε η ανυπακοή.
Σωστό το κάλεσμά του
Η μη συμμόρφωση είναι ο μόνος (και αναίμακτος) δρόμος που θα τους γκρεμίσει.
Το λέει ο Άικ, έχουμε μπλεδίσει να το λέμε πολλοί που ξέρουμε ότι η βία τους βολεύει. Η μη συμμόρφωση και η πλήρης απελευθέρωσή μας από τη νοητική τους χειραγώγηση είναι η μόνη αντίδρασή μας, που θα ήταν αποτελεσματική και γι'αυτό θα κάνουν τα πάντα για να μην προκύψει.
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Blue Ice

Δημοσίευση από Blue Ice » Παρ 03 Δεκ 2010, 10:19

Ενα το χελιδόνι κι η άνοιξη ακριβή
για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολλή
Θέλει νεκροί χιλιάδες να 'ναι στους τροχούς
Θέλει κι οι ζωντανοί να δίνουν το αίμα τους.

Αυτή η χώρα στα 5000 χρόνια γνωστής ιστορίας δεν ελευθερώθηκε ούτε μια φορά αναίμακτα...

Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Παρ 03 Δεκ 2010, 10:42

Και τι ειναι αυτό που ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ να μην αλλάξουμε και απόψεις και τρόπους αντίδρασης; Επειδή κάτι γινόταν κατά έναν συγκεκριμένο τρόπο εδώ και 5 (εγώ σου λέω και 10) χιλιάδες χρόνια, πρέπει να παραμείνει έτσι ες αεί;

Δεν προχωράμε; Δεν εξελισσόμαστε ως είδος, ούτε μια στάλα στο νοητικό μας πεδίο; Ε, τότε είμαστε άξιοι της τύχης μας, γιατί κάποια άλλα λαμόγια προχωράνε, άλλαξαν μεθόδους και τρόπους εισβολής στα έθνη, κι εμείς μένουμε στις παλαιολιθικές αντιδράσεις και κοιμόμαστε τον ύπνο του δικαίου, νομίζοντας πως αν πάρουμε πέντε κουμπούρια, ή αν σηκωθούμε πέντε άνθρωποι, θα πειράξουμε έστω και μια τρίχα από τα ρημαδοκέφαλά τους.

Τώρα περισσότερο από ποτέ άλλοτε, ισχύει το τραγούδι της γενιάς των γονιών μου (ούτε καν της δικιάς μου) που λέει "ο κόσμος άλλαξε αλλάξαν οι καιροί"...
Άλλαξαν οι μέθοδοί τους, οφείλουμε ν'αλλάξουμε κι εμείς τρόπο που θα τους αντιπαλέψουμε.
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Παρ 03 Δεκ 2010, 10:55

Ομοβροντία λάσπης κατά του Μίκη Θεοδωράκη από τις «αυθεντίες» της δεξιάς και της αριστεράς. Τι τους τρομάζει άραγε;

Εικόνα

Αλίμονο σε όποιον βγει από το μαντρί. Αλίμονο σε όποιον δεν επαναλαμβάνει τα κλισέ. Αλίμονο σε όποιον δεν συμφωνεί απόλυτα μαζί τους!
Κάτι αυτόκλητοι εκπρόσωποι των αναρχικών, μαζί με αυτόκλητους εκπροσώπους της πατριωτικής αριστεράς και άλλους ποντικομάχους του διαδικτύου λιθοβολούν στερεοφωνικά τον Μίκη Θεοδωράκη.
Μία μεγάλη ορχήστρα των «τίποτων του τιπότου» που λέει και γνωστός σχεδιαστής, ένας μεγάλος αριθμός μηδενικών …
κρίνει ,εγκαλεί και βρίζει τον Μίκη Θεοδωράκη. Γιατί δεν μίλησε τότε, γιατί δεν μίλησε μετά, γιατί έπιασε το χέρι του Ερντογάν και άλλα τέτοια πιο φαιδρά κι από φαιδρά.
Πολλά μηδενικά εναντίον ενός που είναι κάτι πραγματικά μεγάλο, που είναι κάποιος και που είναι κάποιος για πάρα πολλούς. Κι η λάσπη ρέει με τους τόνους.
Οι υπάλληλοι του Soros τον είπανε τρελό, γέρο και φασίστα. Ότι άλλοι γράφουν γι’ αυτόν … κι αυτός τα υπογράφει.
Οι «πατριώτες» του «Λεονάϊντας» και του counter strike τον είπανε προδότη γιατί χαμογέλασε στον Ερντογάν αντί να τον φτύσει γιατί οι Οθωμανοί κατέλαβαν την Πόλη.
Άλλος για τα λεφτά κι άλλος λόγω βλακείας απαιτούν από τον Μίκη Θεοδωράκη … υπακοή! Να ζητήσει συγνώμη του ζητούν κάποιοι κι άλλοι θέλουν … να πεθάνει!
Τα «τίποτα του τιπότου» , οι ηγέτες του καθιστικού τους που ρίχνονται στη μάχη του πεδίου μεγάλου σαν το mousepad, έβγαλαν την απόφαση και η ποινή είναι «Θάνατος στο Θεοδωράκη»!
Κι εκεί που νομίζαμε ότι το Internet θα έφερνε τον κόσμο πιο κοντά στη γνώση , δεν προβλέψαμε ότι η βλακεία θα είχε τόσους πολλούς υποδοχείς.
Τρέμουν οι «τρακόσιοι» μην την πατήσουν πάλι όπως με τον Καρατζαφέρη … που αλλιώς τα ‘λεγε απ’ έξω κι αλλιώς τα λέει μέσα στον χορό. Και πριν μιλήσει ο Μίκης Θεοδωράκης, πριν τους διαβάσει δυο σελίδες με σκέψεις που όλοι κάνουν, εντόπισαν συνομωσία και την ξεσκέπασαν στο πιτς φιτίλι !
Κι εγώ σ’ όλους αυτούς θα έλεγα … σιγά παιδιά, σιγά. Καλή η Σάρα , καλή κι η Μάρα … αλλά μπήκαμε όλοι στο ίδιο καζάνι χωρίς να μας προσκαλέσουν.
Ο Μίκης Θεοδωράκης θέλει να κάνει το δικό του κίνημα. Καλά κάνει και είναι δικαίωμά του. Δεν ζήτησε από κανέναν τα λεφτά του, ούτε έβαλε σε κανέναν φόρους. Και μακάρι σαν τον Μίκη όλοι οι διανοούμενοι να έκαναν ο καθένας το δικό του κίνημα, το δικό τους «μαγαζί». Κι ο Ζουράρις, κι ο Σαρρής, κι ο Θύμιος Παπανικολάου, κι όλοι όσοι μπορούν και θέλουν.
Μπουτάρης, Βερέμης , Δήμου, Μάνος κλπ … ένα κόμμα-τίποτα 7-8 παππούδων … πήρε τη Δημαρχία της Θεσσαλονίκης. Το κατάλαβαν άραγε κάποιοι πως συνέβη αυτό; Κατάλαβαν ότι δεν χρειάζεται «Εγχειρίδιο του σωστού Κινήματος» και θεωρητικές παπαριές που είχαν μοναδικό σκοπό να διχάσουν τον κόσμο σε κομμουνιστές και καπιταλιστές, όλοι θύματα του ίδιου θύτη.
Ο καθένας ας κριθεί για το αποτέλεσμα. Είναι εύκολο να κρίνεις αλλά δύσκολο να φέρεις αποτέλεσμα απτό στον πραγματικό κόσμο. Ο Μίκης έφερε αποτέλεσμα σε επίπεδο πλανήτη και είναι τόσο μεγάλος που ούτε ο θάνατος δεν τον τρομάζει πλέον. Και νέος όταν ήταν απέναντι στη χούντα της Νέας Τάξης ήταν και ως γέρος τώρα πάλι απέναντι στη Νέα Τάξη είναι. Να τον μαλώσουμε που τον χρησιμοποίησαν επί οικουμενικής; Όλους μας είχαν κοροϊδέψει τότε. Να τον μαλώσουμε που χαιρέτησε τον Ερντογάν; Μήπως ο Ερντογαν πάτησε στα Ίμια; Μήπως ο Ερντογάν διέταξε την εισβολή στην Κύπρο; Και παρόλα αυτά μερικοί ξεχνιούνται, νομίζουν ότι η «ανδρεία» των Ελλήνων φοβίζει τρελά τους Τούρκους. Νομίζουν ότι υπάρχει οπλική ισορροπία και οι Τούρκοι φοβούνται τον στρατό μας. Μεταξύ Hollywood και Μακρυγιάννη … τη χάσαμε την επαφή με την πραγματικότητα.

Δεν αντιλαμβανόμαστε τα μεγέθη. Νευρικά τσιουάουα που κάνουν τσαμπουκά σε ντόμπερμαν … με όπλο το ποντίκι. Και δεν ξέρει κανείς αν πρέπει να γελάει ή να κλάψει με τους «αλάθητους» που γέμισε το internet. Καθηγητές επανάστασης και θεωρητικοί των κινημάτων, σε μία παραζάλη, μοναχικής κομμουνιστικο-ρομαντικό-πατριωτικής έξαψης που δεν έχουν τα κότσια να παραδεχτούν ότι πήραν τη ζωή τους λάθος, όπως όλοι άλλωστε, βρίζουν τον Μίκη Θεοδωράκη . Του Μίκη που μόνος του έζησε 1000 φορές τις δόξες και τις ζωές όσων τον κριτικάρουν. Άλλωστε με προπαγάνδα μεγάλωσαν, στην προπαγάνδα πίστεψαν κι ακόμα δεν κατάλαβαν ότι όλα έγιναν επίτηδες.

Μπουρδολόγοι με πλούσιο λεξιλόγιο, περήφανοι αριστεροί που τα ρολόγια τους έμειναν κάτι δεκαετίες πίσω. Και η εμμονή σε κάτι που δεν λειτουργεί είναι καλό πιστοποιητικό βλακείας. Πολύ περισσότερο στις μέρες μας που φάνηκε πως όλα είχαν σχεδιαστεί από τους ίδιους «εκλεκτούς» με στόχο τα λεφτά μας.
Ο Μίκης χόρτασε τα πάντα. Κι από αγάπη, κι από αναγνώριση, κι από δόξες και τιμές, κι από χρήματα κι από κυνηγητό. Τα έκανε όλα και το κυριότερο έβαλε την Ελλάδα στο κάδρο του πλανήτη και κυρίως στις καρδιές όλου του κόσμου. Ξεφορτώθηκε από πάνω του τον Λένιν, τον Μαρξ κι άλλους «εκλεκτούς» θεωρητικούς του διχασμού και θέλει να ενώσει. Κι όταν μιλάς για ένωση στο διάολο και οι αριστεροί , στο διάολο κι οι δεξιοί.
Κι εκεί είναι που πανικοβάλλονται όσοι ήθελαν πίσω από ντεμοντέ κλισέ και χρώματα να βρουν μία θέση στην πολιτική.

Θέλει να χρησιμοποιήσει την εικόνα του, το όνομά του και να περάσει στην αιωνιότητα ως ο ιδρυτής ενός κινήματος αντίστασης. Να πούμε ότι είναι νάρκισσος; Κι αν είναι … μήπως δεν έχει λόγο; Τα τίποτα είναι νάρκισσοι, όλοι μας είμαστε νάρκισσοι , ο Μίκης που είναι κάτι … να μην είναι;

Ο πρωθυπουργός μίας χώρας που ξεφτιλίστηκε διεθνώς κι έγινε συνώνυμο της χρεοκοπίας είναι νάρκισσος… ο Μίκης να μην είναι ; Ακόμα κι αν έκανε λάθη στη ζωή του αυτά δεν έβλαψαν ποτέ κανέναν. Του χρωστάμε ως χώρα και δεν μας χρωστάει τίποτα. Με τι να το δελεάσουν άραγε οι πολιτικοί; Με το μισθό του βουλευτή, με τη δόξα; Με τι να τον εντυπωσιάσουν και να τον κάνουν να υπακούσει;
Αλλά η λάσπη είναι φθηνή κι εκ του ασφαλούς όλοι έγιναν κριτές κι αλάθητοι. Και πίσω από την κριτική … κρυφές φιλοδοξίες κι επίδοξοι ηγέτες της πατριωτικής αριστεράς που έμειναν πίσω στην ουρά. Και μόνο που το σκέφτηκαν ότι με εκατό γραμμές επίθεσης και λάσπη θα βγάλουν από τη μέση έναν Θεοδωράκη είναι κι αυτό απόδειξη νόσου βαριάς και χρόνιας.
Αλλά αυτά για τον Μίκη είναι θλιβερές ασήμαντες λεπτομέρειες. Και ξύλο έφαγε και δεν έκανε πίσω , τώρα τι να φοβηθεί; Τον κάθε κουραμπιέ που έγινε διεθνολόγος, τουρκολόγος. Μακεδονομάχος, βυζαντινολόγος με πτυχίο στο copy-paste φράσεων και ιδεών μιας άλλης εποχής;

Ο Μίκης θα κριθεί και θα κριθούνε όλοι. Αν πόνεσε κάποιους που νομίζουν ότι τους έφαγε στη στροφή και φοβούνται μην τους πάρει την πελατεία της πατριωτικής αριστεράς … ας βάλουν νερό στο κρασί τους. Ας κάνουν το δικό τους κίνημα που θα βγει στους δρόμους κι όχι στην ADSL , και τότε ας τον κρίνουν. Με λογοκρισία της λογικής και αβάντα των υποκειμένων που αποκαλούν τον Μίκη Θεοδωράκη… «Μικυ Μάουζ» … ας χαίρονται την μοναξιά και τη γελοιότητά τους μέσα από εύκολες και δωρεάν αλληλοφρονήσεις σε σκοτεινές γωνιές του διαδικτύου.
Μακάρι σαν τον Μίκη να ήτανε χιλιάδες … κι όλοι μαζί σε μια κοινή πορεία , απέναντι σε όσους μας πουλούν και το μέλλον μας διαλύουν. Κι αν τελικά δεν βγει κι αυτή η συνταγή πάμε παρακάτω. Δεν ψάχνουμε σωτήρα… η έμπνευση μας λείπει. Κι αν είναι αργά … το μέλλον θα μας δείξει.

Σίμος Σ.
Έδεσσα

http://taxalia.blogspot.com/2010/12/blog-post_6950.html

---------

Ευχαριστώ το Σύμπαν μου που "έπεσα πάνω" σ'αυτή την κατάθεση του Σίμου απ'την Εδεσσα... :worship: :worship: Είναι εμψυχωτική η χειροπιαστή αίσθηση πως δεν προχωράω μόνη μου σ'αυτό το μονοπάτι που λέγεται "αντίληψη των πραγμάτων γύρω μας"...
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Blue Ice

Δημοσίευση από Blue Ice » Παρ 03 Δεκ 2010, 11:20

ArELa έγραψε:Και τι ειναι αυτό που ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ να μην αλλάξουμε και απόψεις και τρόπους αντίδρασης; Επειδή κάτι γινόταν κατά έναν συγκεκριμένο τρόπο εδώ και 5 (εγώ σου λέω και 10) χιλιάδες χρόνια, πρέπει να παραμείνει έτσι ες αεί;

Δεν προχωράμε; Δεν εξελισσόμαστε ως είδος, ούτε μια στάλα στο νοητικό μας πεδίο; Ε, τότε είμαστε άξιοι της τύχης μας, γιατί κάποια άλλα λαμόγια προχωράνε, άλλαξαν μεθόδους και τρόπους εισβολής στα έθνη, κι εμείς μένουμε στις παλαιολιθικές αντιδράσεις και κοιμόμαστε τον ύπνο του δικαίου, νομίζοντας πως αν πάρουμε πέντε κουμπούρια, ή αν σηκωθούμε πέντε άνθρωποι, θα πειράξουμε έστω και μια τρίχα από τα ρημαδοκέφαλά τους.

Τώρα περισσότερο από ποτέ άλλοτε, ισχύει το τραγούδι της γενιάς των γονιών μου (ούτε καν της δικιάς μου) που λέει "ο κόσμος άλλαξε αλλάξαν οι καιροί"...
Άλλαξαν οι μέθοδοί τους, οφείλουμε ν'αλλάξουμε κι εμείς τρόπο που θα τους αντιπαλέψουμε.
Ενώ το κίνημα των πολιτών που βγαίνει στους δρόμους είναι πρόσφατη μορφή αντίδρασης και αποτελεσματική...ΜΟυχαχαχαχαχα Ωραίο ανέκδοτο.... Χέστηκαν για το πόσο συχνά βγαίνεις στους δρόμους και για το πόσο φωνάζεις... Εδώ μας ενδιαφέρει το αποτέλεσμα, όχι η εξέλιξη των ειδών... Σκέψου να είχαν εφαρμόσει οι Αθηναίοι και οι Σπαρτιάτες "ανυπακοή" και μη βία στους Πέρσες... Τι καλά που θα ήταν τώρα....

Απάντηση

Επιστροφή στο “Γενικα-Ελεύθερο βήμα”