END - Σώρρας-από Ιούλιο 2013

Άβαταρ μέλους
OTTO
Επόπτης Δημοθοινίας
Επόπτης Δημοθοινίας
Φύλο: Άνδρας
Έδωσε Likes: 424 φορές
Έλαβε Likes: 329 φορές

Re: END - Σώρρας-από Ιούλιο 2013

Δημοσίευση από OTTO » Παρ 09 Αύγ 2013, 17:46

ostraka sos έγραψε:εδω δεν απαντατε ,πως θα κοψουμε νομισμα ,για να εχει αξια στους εξω,θα παρεις απαντηση ,για κατι πρωτογνωρο?
Σχετικά με το νόμισμα, εγώ ξέρω ότι το FED κόβει δολάρια. Τα κόβει μόνο για μέσα;;; Δεν έχουν αντίκρισμα έξω; Αν έχουν, ΠΩΣ ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΙ;
το υπεραναλυτικό κάθαρμα
" Ο ΑΓΑΜΗΤΟC "
Άβαταρ μέλους
ostrako
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Irc ψευδώνυμο: jim

Δημοσίευση από ostrako » Παρ 09 Αύγ 2013, 17:49

Γελαει καλα οποιος γελαει τελευταιος Βασω.

Αχινε που εισαι να απαντησεις?Πως θα εχει αξια ,για τους εξω,το νομισμα που θελει, η χωρα να κοψει?
Θα εχει ρητρα δολλαριου,το ακουσα νατο λεει,ο ετσι.Με ποιο λαμογιο θα συνεργαστω για να εχω
αξια?
Η ΠΟΝΗΡΙΑ ΑΔΥΝΑΤΗ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΕΤΗ, ΕΝΩ Η ΑΡΕΤΗ ΔΥΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΝΗΡΙΑ
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator
Irc ψευδώνυμο: ArELa
Φύλο: Γυναίκα
Έδωσε Likes: 1879 φορές
Έλαβε Likes: 2770 φορές

Δημοσίευση από ArELa » Παρ 09 Αύγ 2013, 18:01

ostraka sos έγραψε:Γελαει καλα οποιος γελαει τελευταιος Βασω.
Δεν γέλασα με κανέναν, παρά μόνο με τη φράση μου για το Χριστό... (που μάλλον δεν την έπιασες)
Γιατί η αλήθεια είναι πως σε ό,τι αφορά την ΕΝΤ, ορισμένοι απλά δεν καταλαβαίνετε Χριστό! Όχι φυσικά διότι δεν μπορείτε να καταλάβετε τα ΠΛΕΙΣΤΑ ΟΣΑ επιχειρήματα και debunks έχουν έρθει εδώ μέσα και στα 3 νήματα για την ΕΝΤ, (από Κωστάκη, Αχινό, εμένα και τώρα ΟΤΤΟΝ ) αλλά διότι απλούστατα δε θέλετε.
Ε, οκ. Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα.
Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι:
Το ότι παραθέτουμε τις ενστάσεις μας, δε σημαίνει ότι κοντράρουμε εσάς τους ίδιους προσωπικά... μπορεί να κοντράρουμε μια συγκεκριμένη λογική σας, αλλά αυτή δεν είναι το ΟΛΟΝ σας (θέλω να ελπίζω δηλαδή). Κι εσείς σίγουρα θα έχετε κοντράρει συγκεκριμένη λογική που δε σας βρίσκει σύμφωνους, κι ας είναι από ανθρώπους που μπορεί να αγαπάτε βαθύτατα...

Και στο φινάλε οι ενστάσεις ΠΡΕΠΕΙ να έρχονται σε νήμα που πραγματεύεται μια τόσο ΑΜΦΙΛΕΓΟΜΕΝΗ ιστορία, όπως αυτή της ΕΝΤ.
Αν σας στραβώνει αυτό, κακώς.
Δε θα'πρεπε να σας χαλάει ούτε να το παίρνετε προσωπικά.
.

Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...

τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
ostrako

Δημοσίευση από ostrako » Παρ 09 Αύγ 2013, 18:02

OTTON έγραψε:
ostraka sos έγραψε:εδω δεν απαντατε ,πως θα κοψουμε νομισμα ,για να εχει αξια στους εξω,θα παρεις απαντηση ,για κατι πρωτογνωρο?
Σχετικά με το νόμισμα, εγώ ξέρω ότι το FED κόβει δολάρια. Τα κόβει μόνο για μέσα;;; Δεν έχουν αντίκρισμα έξω; Αν έχουν, ΠΩΣ ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΙ;
Οττον αυτα ειναι τα λαμογια,τα εχεις δει ολα,[αμερικανικο ονειρο κλπ].
Εδω λεμε να μην στηριχτουμε ,στα ιδια λαμογια.Εμεις με τις δυναμεις μας.
Δεν θα μπουμε στο ιδιο συστημα ,με αυτους με εννοεις?
Και εμεις μπορουμε να εχουμε χρημα ,για εδω οσο θελουμε, με εγγυηση δημοσιου,μεταξυμας
με συμφωνημενη αξια.Για εξω θα ειναι μονο χαρτια.Θελουν εγγυηση ,κατι.Ειναι απλο.
Ετσι θα αναγκαστουμε να συμφωνησουμε με οποιον μας δεχτει ,να βαλει ρυτρα,τα δικα του,
δολλαριο,γιεν ,ρουβλι οτι θες.Τι λες θα μας χαρισουν την εγγυηση?Μας αγαπανε?
Ειναι μονο μπιζνες φιλε.Η αγορα δεν εχει καρδια.
Μας δωσαν το χρυσο φιλε,απο ασημι πως παμε?
Η ΠΟΝΗΡΙΑ ΑΔΥΝΑΤΗ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΕΤΗ, ΕΝΩ Η ΑΡΕΤΗ ΔΥΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΝΗΡΙΑ
Άβαταρ μέλους
ostrako

Δημοσίευση από ostrako » Παρ 09 Αύγ 2013, 18:04

Δεν χαλαμε καρδιες Βασω ,προς Θεου.Με αλλους χαλιεμε, οχι με τους Ιδεογραφητες.
Άβαταρ μέλους
ostrako

Δημοσίευση από ostrako » Παρ 09 Αύγ 2013, 18:07

Βλεπεις Οττον γιατι μιλω για παραπλανηση.Το εχουν σαν σημειο Αναφορας,γρηγορα προκαλουν αλλους συνειρμους και μας ζαλιζουν με την καθε πολιτικη αποψη στηριξης, του νομισματος.
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Παρ 09 Αύγ 2013, 18:13

ostraka sos έγραψε:Μας δωσαν το χρυσο φιλε,απο ασημι πως παμε?
Ρε μανία με το χρυσό...

Λοιπόν άκου
Όταν ρωτήθηκε ο προβόπουλος (προ ετών) πόσο χρυσό έχει στις αποθήκες της η Τ.Ε. είπε εν ολίγοις nada. Τίποτα. Καπούτ.
Όταν ξαναρωτήθηκε πού πήγε ο χρυσός, απάντησε, μεγάλο μέρος στην Αμερική και άλλο μεγάλο μέρος στην Αγγλία.
Όταν ξαναρωτήθηκε γιατί, απάντησε... για λόγους ιστορικούς :banghead:

Τρέχα γύρευε.

Το '40, οι γερμανοκαργιόληδες μας πήραν κάτι καραβιές χρυσού επίσης.

αυτό που δεν λες να εμπεδώσεις ακόμα είναι ότι από το ρημαδιασμένο το '71, δηλαδή από τότε που άρχισες να καταλαβαίνεις πως γεννήθηκες, το νόμισμά μας δεν ήταν συσχετισμένο με το χρυσό όπως δεν ήταν των ΗΠΑ, της Αγγλίας, και της μαρίας της πενταγιώτισσας. Μπορείς να νιώσεις;
Και τώρα σε ρωτώ. ΠΩΣ ΚΑΝΑΜΕ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΑΝΕΥ ΧΡΥΣΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΝΟΜΙΣΜΑ μέχρι το 2000? με κουρκουμπίνια;

Ξεκόλλα επιτέλους απ'το χρυσό...
άσε που παίζουν και μ'αυτόν και παίρνει κατρακύλα απ'ό,τι ακούω...

Η παραπλάνηση παίζει και παίζει χοντρά και σε πολλά επίπεδα.
ΟΧΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΜΩΣ! (ή εκεί που θες ντε και καλά να πείσεις κι εμάς και τον εαυτό σου ότι παίζει)
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
OTTO
Επόπτης Δημοθοινίας
Επόπτης Δημοθοινίας

Δημοσίευση από OTTO » Παρ 09 Αύγ 2013, 18:15

ostraka sos έγραψε:Οττον αυτα ειναι τα λαμογια,τα εχεις δει ολα,[αμερικανικο ονειρο κλπ].
Και εμεις μπορουμε να εχουμε χρημα ,για εδω οσο θελουμε, με εγγυηση δημοσιου,μεταξυμας
με συμφωνημενη αξια.Για εξω θα ειναι μονο χαρτια.Θελουν εγγυηση ,κατι.Ειναι απλο.
Ετσι θα αναγκαστουμε να συμφωνησουμε με οποιον μας δεχτει ,να βαλει ρυτρα,τα δικα του,
Ξέρεις τι μου λες; Ότι το FED μπορεί να τυπώνει αυθαίρετο χρήμα και να είναι για παντού, όπως και άλλες τράπεζες, αλλά επειδή το FED ή άλλες χώρες δεν γουστάρουν το δικό μας αυθαίρετο χρήμα να είναι και για έξω, θα το αρνηθούν. Αυτό ξέρεις πώς λέγεται;;; ΦΑΣΙΣΜΟΣ! Εδώ είναι στο χέρι σου αν θα προσκυνήσεις ή αν θα πεις "δεν το δέχομαι", κλείνομαι στα σύνορά μου και ζω στον κόσμο μου. Τέρμα οι εισαγωγές-εξαγωγές, επιβιώνω μόνος μου. Τώρα αν έτσι απομονωθούμε από τον κόσμο και μπορούν όποτε θέλουν με διάφορες στημένες καταστάσεις να βρουν αφορμή να μας βομβαρδίσουν κλπ ώστε να πάρουν τον όποιο πλούτο διαθέτουμε, αυτό και πάλι έχει να κάνει με το αν είσαι διατεθειμένος να πεις "ΔΕΝ ΠΡΟΣΚΥΝΩ".

Αλλά τέτοια σενάρια θίγουν κάποιες ελληνικές εταιρείες που συναλλάσσονται με τον έξω κόσμο, και σίγουρα δεν επιθυμούν τέτοια εξέλιξη.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος OTTO την Παρ 09 Αύγ 2013, 18:18, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
το υπεραναλυτικό κάθαρμα
" Ο ΑΓΑΜΗΤΟC "
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Παρ 09 Αύγ 2013, 18:18

Και κάτι άλλο ρε καπετάνιε...
Αφού κόπτεσαι τόσο για το χρυσό, τι έκανες, τι κάναμε όλοι μας όταν γινόταν ο κακός χαμός στην Ιερισσό, ρήμαζαν κόσμο, το'παιζαν νταήδες, για να προχωρήσει και να γίνει η εκμετάλλευση του χρυσού ΠΟΥ ΠΑΡΕΔΩΣΑΝ οι ληστοσυμμορίτες;
Μήπως πήραμε τα πούλμαν και ανεβήκαμε όλοι εκεί πάνω να σταματήσουμε τη λεηλασία και το φασισμό? Όχι... αφήσαμε τους κατοίκους της περιοχής να την παλέψουν μόνοι τους...
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
OTTO
Επόπτης Δημοθοινίας
Επόπτης Δημοθοινίας

Δημοσίευση από OTTO » Παρ 09 Αύγ 2013, 18:21

ArELa έγραψε:Και κάτι άλλο ρε καπετάνιε...
Αφού κόπτεσαι τόσο για το χρυσό, τι έκανες, τι κάναμε όλοι μας όταν γινόταν ο κακός χαμός στην Ιερισσό, ρήμαζαν κόσμο, το'παιζαν νταήδες, για να προχωρήσει και να γίνει η εκμετάλλευση του χρυσού ΠΟΥ ΠΑΡΕΔΩΣΑΝ οι ληστοσυμμορίτες;
Δεν είναι χρυσός, αλλά χρυσόσκονη:

το υπεραναλυτικό κάθαρμα
" Ο ΑΓΑΜΗΤΟC "
Άβαταρ μέλους
ostrako

Δημοσίευση από ostrako » Παρ 09 Αύγ 2013, 18:31

OTTON έγραψε:
ostraka sos έγραψε:Οττον αυτα ειναι τα λαμογια,τα εχεις δει ολα,[αμερικανικο ονειρο κλπ].
Ξέρεις τι μου λες; Ότι το FED μπορεί να τυπώνει αυθαίρετο χρήμα και να είναι για παντού, όπως και άλλες τράπεζες, αλλά επειδή το FED ή άλλες χώρες δεν γουστάρουν το δικό μας αυθαίρετο χρήμα να είναι και για έξω, θα το αρνηθούν. Αυτό ξέρεις πώς λέγεται;;; ΦΑΣΙΣΜΟΣ! Εδώ είναι στο χέρι σου αν θα προσκυνήσεις ή αν θα πεις "δεν το δέχομαι", κλείνομαι στα σύνορά μου και ζω στον κόσμο μου. Τέρμα οι εισαγωγές-εξαγωγές, επιβιώνω μόνος μου. Τώρα αν έτσι απομονωθούμε από τον κόσμο και μπορούν όποτε θέλουν με διάφορες στημένες καταστάσεις να βρουν αφορμή να μας βομβαρδίσουν κλπ ώστε να πάρουν τον όποιο πλούτο διαθέτουμε, αυτό και πάλι έχει να κάνει με το αν είσαι διατεθειμένος να πεις "ΔΕΝ ΠΡΟΣΚΥΝΩ".

Αλλά τέτοια σενάρια θίγουν κάποιες ελληνικές εταιρείες που συναλλάσσονται με τον έξω κόσμο, και σίγουρα δεν επιθυμούν τέτοια εξέλιξη.
Οττον παγκοσμιο φασισμο ζουμε,νομιζα το ηξερες.Το οτι κλεινομαστε στο καβουκι μας ,και οτι επιβιωνουμε με ροπαλα και πετρες,ας το αποφασισουμε .Το εννοω, οταν λεω ροπαλα και πετρες.Ειναι πραγματικο.Πως ονειρευεστε τη χωρα, ετσι?
Ναι δεν προσκυνω ,γιαυτο θελω να μαθω,ειναι η ΕΝD λυση?Δεν ζω αρνηση και παρακολουθω.
Καθε ψυχοπαθεις θα παρει καραμπινα και θα κλεβει.Σκεφτητε μην αναστατωνεστε.
Η αληθεια ειναι σκληρη.

Βασω χρονια φερνω χρημα στη χωρα ,απο εξω.Δεν επιδοτηθηκα ποτε.Δεν ειμαι αιτια δανεισμου, για τη χωρα.
Αν το εκαναν και πολλοι αλλοι ,η χωρα δεν θα ηταν ετσι.Ταιζω στοματα, χρονια με τα χερια μου.
Εσεις, απο που πληρωνοσασταν τοσα χρονια?Μην τρελλαινεστε επιπολαια.
Ο καθενας στο ρολο του.Δεν μπορουν ολοι ,να τα κανουν ολα.
Εξαλλου δεν ειναι προσωπικο το ζητημα,διαλογο μπορουμε να κανουμε ,με επιχειρηματα ,πανω σε αυτα που μας λενε οι αρχηγοι,που θελουν την δοξα της εξουσιας.
Εναι τοσο φοβερο που λεω παραπλανηση ,απο τον καθε ενα πολιτικο?
Άβαταρ μέλους
Kostakis
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από Kostakis » Παρ 09 Αύγ 2013, 18:35

Εγώ ακόμα δεν μπόρεσα να καταλάβω το εξής:
Πως γίνεται να είναι μεμπτό από τη μία το να κόβεις χρήμα και να καθορίζεις ισοτιμία (χωρίς να θέλω να μπω στις τεχνικές λεπτομέριες) με τα λαμόγια που πολύ εύστοχα λέει ο Ostraka (δηλαδή Αμερικάνους και όσους κόβουν αέρα κοπανιστό). Ενώ από την άλλη το να πληρώσεις με τα (υποθετικά) 600δις ένα σύστημα τοκογλυφίας διεθνούς "κύρους" το οποίο απαρτίζεται από τα ίδια λαμόγια, να είναι το ορθό και μη μεμπτό.

Δηλαδή στην μια περίπτωση η κοπή χρήματος (όπως και σε πλήστες άλλες περιπτώσεις) στην διεθνή οικονομική σκακιέρα να είναι λάθος εξαιτίας του συστήματος που κυριαρχεί. Ενώ η αποπληρωμή με τα 600δις (εστώ ότι υπάρχουν) σε τοκογλυφικά επενδυτικά κεφάλαια να είναι ορθή/επαναστατική/ηθική.
Άβαταρ μέλους
Eva Luna

Δημοσίευση από Eva Luna » Παρ 09 Αύγ 2013, 18:37

OTTON έγραψε:
Eva Luna έγραψε:Εκτιθεται σε θεμα φερεγγυότητας λες; Μπορει.
Αλλα αν σου απαγορευει μια ρητρα να εκθεσεις περεταιρω στοιχεια, εισαι αναγκασμενος να αφησεις κατι επιτηδες απροσδιοριστο.
Όχι μπορεί. Επί της υπόθεσής σου είναι βέβαιο. Δεν μπορεί να δίνει συνέντευξη για να μας πεί όλη την αλήθεια για το που τα βρήκε ο Σώρρας και από πίσω να υπάρχουν ρήτρες που να μην του επιτρέπουν να πει περισσότερα. Να έλεγε ότι θα μας πει την μισή αλήθεια. Να μας έλεγε ότι υπάρχουν ρήτρες που δεν του επιτρέπουν να πει περισσότερα.
Περί των οικονομικών δεν εχω σημειωσει τι εχει πει κατα καιρους μα περι των φιλοσοφικων
ζητηματων που μας αναλυει καθε φορα, συχνα εχει πει οτι "θα σας πω και τουτο αλλα μεχρι εδω,
δεν μου επιτρεπεται περεταιρω".
Δλδ γινεται φανερο οτι θετει ο ιδιος (ή του τιθεται) ενα φρενο σε ο,τι προκειται να κοινοποιησει
τουλαχιστον στα φιλοσοφικα θεματα που εμενα προσωπικα με τραβουν περισσοτερο.
OTTON έγραψε:Στείλαμε μήνυμα σε Ομπάμα (...) και τους είπαμε τι θα κάνουμε (ότι μπορούν να χρησιμοποιήσουν το 1 εκατομμύριο)

Μα γιατί να ενημερώσουν τον Ομπάμα αφού έχουν δικαίωμα να κάνουν ό,τι θέλουν με το 1/3 των 3ων δις; Άρα δεν έχουν κάθε δικαίωμα και περιμένουν κάποιο ΟΚ. Ένα το κρατούμενο.

Ε, πού είναι το ΟΚ; Τι απάντησε ο Ομπάμα δεν μας λέει. Δύο τα κρατούμενα.

Γιατί υπάρχουν τόσες ασάφειες στα λόγια του Λαμπράκη σε αυτό το βίντεο;;;
Χωρις παλι να ειμαι σιγουρη πού αναφερεσαι και με υπαρκτο το ενδεχομενο να εχω
καταλαβει κατι αλλο, σε πολλες ομιλιες ο Λαμπρακης εχει πει οτι ναι μεν τα ομολογα
ειναι του Σωρρα για χρηση δικη του, ωστοσο το αμερικανικο δημοσιο εχει λόγο
και μπορει να φερει επιφυλαξεις και αντιρρησεις εαν η χρηση τους προκειται
να ερθει σε αντιθεση με τα συμφεροντα του αμερικανικου κρατους.
Ετσι ειναι αναγκαια συνθηκη να του γνωστοποιηθει ο σκοπός χρησης τους κι αν η χρηση
ειναι εναντια στα συμφεροντα, εκδηλωνει ρητα την αντιθεση του το αμερικαν. δημοσιο.
Σε περιπτωση μη απαντησης λογιζεται ως σιωπηρη συμφωνια, λεει.
**Έχεις τα πινέλα, έχεις τα χ ρώματα. Ζωγράφισε τον κόσμο και μπες μέσα**
Άβαταρ μέλους
OTTO
Επόπτης Δημοθοινίας
Επόπτης Δημοθοινίας

Δημοσίευση από OTTO » Παρ 09 Αύγ 2013, 18:49

ostraka sos έγραψε:Οττον παγκοσμιο φασισμο ζουμε,νομιζα το ηξερες.
Δεν ξέρεις ότι γνωρίζω ότι υπάρχει φασισμός παντού γύρω μας; Εννοείται πως το ξέρω. Αυτό που αποδεικνύεται κατά καιρούς ότι δεν ξέρω είναι σε ποιες (νέες για μένα) περιπτώσεις φασισμού υποχωρούμε ή έχουμε ιστορικά υποχωρήσει και το μαθαίνω πολύ αργότερα.
Το οτι κλεινομαστε στο καβουκι μας ,και οτι επιβιωνουμε με ροπαλα και πετρες,ας το αποφασισουμε .Το εννοω, οταν λεω ροπαλα και πετρες.Ειναι πραγματικο.Πως ονειρευεστε τη χωρα, ετσι?
Όχι, θα κάνω όνειρα να είμαι δούλος των φασιστοειδών, ώστε να καίω πετρέλαιο και να φοράω γραβάτα όταν πηγαίνω στην εφορία να πληρώνω τους φόρους μου.

Ρόπαλα και πέτρες δεν θα υπάρχουν. Απλά θα είμαστε σε πολλά πράγματα πιο πίσω, αλλά το κέρδος είναι ότι θα είμαστε ηθικώς τουλάχιστον ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ.
το υπεραναλυτικό κάθαρμα
" Ο ΑΓΑΜΗΤΟC "
Άβαταρ μέλους
Eva Luna

Δημοσίευση από Eva Luna » Παρ 09 Αύγ 2013, 18:52

Kostakis έγραψε:Εγώ ακόμα δεν μπόρεσα να καταλάβω το εξής:
Πως γίνεται να είναι μεμπτό από τη μία το να κόβεις χρήμα και να καθορίζεις ισοτιμία (χωρίς να θέλω να μπω στις τεχνικές λεπτομέριες) με τα λαμόγια που πολύ εύστοχα λέει ο Ostraka (δηλαδή Αμερικάνους και όσους κόβουν αέρα κοπανιστό). Ενώ από την άλλη το να πληρώσεις με τα (υποθετικά) 600δις ένα σύστημα τοκογλυφίας διεθνούς "κύρους" το οποίο απαρτίζεται από τα ίδια λαμόγια, να είναι το ορθό και μη μεμπτό.

Δηλαδή στην μια περίπτωση η κοπή χρήματος (όπως και σε πλήστες άλλες περιπτώσεις) στην διεθνή οικονομική σκακιέρα να είναι λάθος εξαιτίας του συστήματος που κυριαρχεί. Ενώ η αποπληρωμή με τα 600δις (εστώ ότι υπάρχουν) σε τοκογλυφικά επενδυτικά κεφάλαια να είναι ορθή/επαναστατική/ηθική.
Πρεπει να φαινομαι πολυ παραλογη οταν λεω οτι μου κανει perfect sense σε εναν πολεμο αλλου ειδους,
οταν με ταπώνει ο εχθρος με αερα κοπανιστο πλασαρισμενο σε fancy αεροστεγες δοχειο
εγώ να θελω να τον ρουμπωσω με τον ιδιο κοπανιστο αερα, ακριβως για να καταλαβει
το ματαιο της συνεχισης του πλασματικου πολεμου και την ληξη συρραξεων, τουλαχιστον
με τετοια αεριτζιδικα οπλα.
Και οταν ο εχθρος εννοησει να δεχτει οτι τελος αυτα τα παιχνιδια, τοτε κι εγω θα σταματουσα,
δεν θα επαιρνα τον δικο του νταβαντζιδικο ρολο. Θα με ειχα για καλυτερα πραγματα
μετα απο τετοια νικη, αν την πετυχαινα. Αλλαγη εποχης θα ηταν, σωστη αλλαγη.
Άβαταρ μέλους
OTTO
Επόπτης Δημοθοινίας
Επόπτης Δημοθοινίας

Δημοσίευση από OTTO » Παρ 09 Αύγ 2013, 19:07

Eva Luna έγραψε:Περί των οικονομικών δεν εχω σημειωσει τι εχει πει κατα καιρους μα περι των φιλοσοφικων ζητηματων που μας αναλυει καθε φορα, συχνα εχει πει οτι "θα σας πω και τουτο αλλα μεχρι εδω,δεν μου επιτρεπεται περεταιρω".
Εγώ νομίζω πως το βασικό πρόβλημα είναι αν έχει τα λεφτά. Επίσης με την επιχειρηματολογία μου υπάρχει και θέμα προδοσίας (το να παραδώσεις τεχνολογία στους αγροίκους).

Ας μην ανακατεύουμε το τι λέει σε άλλα φιλοσοφικά θέματα. Στα άλλα θέματα δεν μπαίνουν νομικά ζητήματα. Το ζήτημα νομίζω αρχίζει και παίρνει κάποια νομική και ηθική διάσταση.
OTTON έγραψε:Χωρις παλι να ειμαι σιγουρη πού αναφερεσαι και με υπαρκτο το ενδεχομενο να εχω καταλαβει κατι αλλο, σε πολλες ομιλιες ο Λαμπρακης εχει πει οτι ναι μεν τα ομολογα
ειναι του Σωρρα για χρηση δικη του, ωστοσο το αμερικανικο δημοσιο εχει λόγο
και μπορει να φερει επιφυλαξεις και αντιρρησεις εαν η χρηση τους προκειται
να ερθει σε αντιθεση με τα συμφεροντα του αμερικανικου κρατους.
Ετσι ειναι αναγκαια συνθηκη να του γνωστοποιηθει ο σκοπός χρησης τους κι αν η χρηση
ειναι εναντια στα συμφεροντα, εκδηλωνει ρητα την αντιθεση του το αμερικαν. δημοσιο.
Σε περιπτωση μη απαντησης λογιζεται ως σιωπηρη συμφωνια, λεει.
Αναφέρομαι στο ίδιο 6αλεπτο βίντεο. Το αν σε περιπτωση μη απαντησης λογιζεται ως σιωπηρη συμφωνια, ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΛΕΕΙ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΔΗΜΟΣΙΩΣ, να το κατανοεί και ο παππούλης του χωριού.
το υπεραναλυτικό κάθαρμα
" Ο ΑΓΑΜΗΤΟC "
Άβαταρ μέλους
OTTO
Επόπτης Δημοθοινίας
Επόπτης Δημοθοινίας

Δημοσίευση από OTTO » Παρ 09 Αύγ 2013, 19:17

Θα ήθελα πάντως πολύ η ΙΟΝ να απαντήσει κατά πόσο θίγεται από την ομολογία Λαμπράκη ότι ο Σώρρας παρέδωσε πνευματικά δικαιώματα αρχαίας αλλά προχωρημένης τεχνολογίας (συνεπώς παρέδωσε τη γνώση - γιατί δεν γίνεται να δεχτεί κάποιος να πάρει πνευματικά δικαιώματα από κάτι που δεν ξέρει τι είναι και πώς και αν λειτουργεί) στους αμερικάνους.

Εγώ το θεωρώ ΣΑΝ αρχαιοκαπηλία. Και το να επιστραφούν πίσω ως χρήματα δεν είναι ανταπόδωση, διότι οι εχθροί έμαθαν το μυστικό.

Εκτός αν ο Σώρρας μας πει ότι ναι μεν νέα τάξη είναι οι Ροθτσιλντ, αλλά ο Ομπάμα κλπ είναι εκτός... ε τότε πάει αλλού η συζήτηση.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος OTTO την Παρ 09 Αύγ 2013, 19:19, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
το υπεραναλυτικό κάθαρμα
" Ο ΑΓΑΜΗΤΟC "
Άβαταρ μέλους
ostrako

Δημοσίευση από ostrako » Παρ 09 Αύγ 2013, 19:18

Kostakis έγραψε:Εγώ ακόμα δεν μπόρεσα να καταλάβω το εξής:

Οττον αρχιζεις να μπαινεις στο νοημα.Εχεις ερωτησεις για το Σωρρα και τους Αμερικανους
και δεν σε ανυσηχει ,οταν λεει καποιος αλλος ''με ρητρα Δολαριου''.Σκεψου.
Ενοχος ο Σωρρας ,ο Αλλος αθωος?
Άβαταρ μέλους
Eva Luna

Δημοσίευση από Eva Luna » Παρ 09 Αύγ 2013, 19:20

OTTON έγραψε: Ας μην ανακατεύουμε το τι λέει σε άλλα φιλοσοφικά θέματα. Στα άλλα θέματα δεν μπαίνουν νομικά ζητήματα. Το ζήτημα νομίζω αρχίζει και παίρνει κάποια νομική και ηθική διάσταση.
Καί στην φιλοσοφικη του διασταση το θεμα δυνητικα θα μπορουσε να αποκτησει ηθικο & νομικο ζητημα.
Το κατηγορητηριο συμφωνα με το οποιο ειχαν παραπεμφθει σε δικη ειχε να κανει με το κατα
ποσο αποτελουν κινδυνο εξαπατησης του κοινου, αλλα δεν ξερω αν μετρησε μονο το οικονομικο
σκελος των ισχυρισμων τους.
Άβαταρ μέλους
OTTO
Επόπτης Δημοθοινίας
Επόπτης Δημοθοινίας

Δημοσίευση από OTTO » Παρ 09 Αύγ 2013, 19:22

ostraka sos έγραψε:Οττον αρχιζεις να μπαινεις στο νοημα.Εχεις ερωτησεις για το Σωρρα και τους Αμερικανους και δεν σε ανυσηχει ,οταν λεει καποιος αλλος ''με ρητρα Δολαριου''.Σκεψου.
Ποιος, ο Καζάκης;
το υπεραναλυτικό κάθαρμα
" Ο ΑΓΑΜΗΤΟC "
Άβαταρ μέλους
ostrako

Δημοσίευση από ostrako » Παρ 09 Αύγ 2013, 19:35

Και πολλοι αλλοι λΒαρουφακης και ο καθενας που λεει επιπολαια γρηγορα για νομισμα.
Πως θα απελευθερωθουμε ,Οττον.Ειναι πολλοι οι ''ειδικοι''.Για αυτο μιλω για εφικτο,ευκολα
μας παραπλανουν μεσα ,στην αμαθεια της πραγματικοτητας.Οι ποιο πολλοι,αναλωνομαστε
στο τι πολιτικο μπουσουλα ,θα εχουμε.Εσυ πριν ειπες ''Μονοι μας με τα αχαμνα μας''
Ειναι αποψη.Δεν ειναι πλανη.Εγω λεω ''δυσκολο πολυ,ειναι ο λαος ετοιμος γιαυτο?''
Δεν μας κατακρινω αλλα χρονια τωρα μας προδιδουν,δεν φτασαμε ξαφνικα να συζηταμε τετοια βασανα.Λεει η Βασω πριν ,που ησουν Μητσο ,τι εκανες για τη Χαλκιδικη?
Εδω ο Σημιτης εδωσε το χρυσο μας, και κανενας απο τους ,σοφους αντιπολιτευτες δεν ειπαν τιποτα.
Ειναι πολλοι οι προδοτες Οττον.Παντα ο πολιτης που πονα ,τρωει το ξυλο,ειναι και φτωχαδακι,ταυτοχρονα,τι μας μενει?Ενημερωση και απο μακρια ολους...
Ο ξεσηκομος ειναι το βουτηρο στο ψωμι τους.Δεν ειναι απλα και θερμοκεφαλα τα πραματα.
Άβαταρ μέλους
ostrako

Δημοσίευση από ostrako » Παρ 09 Αύγ 2013, 19:44

Άβαταρ μέλους
Kostakis
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από Kostakis » Παρ 09 Αύγ 2013, 20:13

ostraka sos έγραψε:.Εχεις ερωτησεις για το Σωρρα και τους Αμερικανους
και δεν σε ανυσηχει ,οταν λεει καποιος αλλος ''με ρητρα Δολαριου''.Σκεψου.
Αυτό που έγραψες δεν απαντά στην απορία μου. Επίσης η ερώτηση που έκανα δεν βγάζει ένοχο τον Σώρρα.
ostraka sos έγραψε:Και πολλοι αλλοι λΒαρουφακης και ο καθενας που λεει επιπολαια γρηγορα για νομισμα.
Πληροφοριακά να πω ότι η θέση του Βαρουφάκη διαφέρει από την θέση του Λαπαβίτσα και άλλων οικονομολόγων που έχουν ταχθεί υπέρ του εθνικού νομίσματος.
ostraka sos έγραψε:Πως θα απελευθερωθουμε ,Οττον
Αν και η ερώτηση σου Ostraka απευθύνεται στον Otton επέτρεψε μου να σου απαντήσω με μια ερώτηση που σχετίζεται άμεσα με την πιο πάνω απορία μου.
Πως θα απελευθεροθούμε από την στιγμή που έχοντας τα χρήματα να αποπληρώσουμε το χρέος, που εν τη εν τη γεννέση του, είναι παράνομο; Δηλαδή, το να αποπληρώσεις τον εθνικό σου τοκογλύφο δεν είναι σαν να καθιστάς αυτομάτως το χρέος νόμιμο; Επίσης, δεν είναι ιδιάζουσας ηθικής σημασίας για έναν λαό να βγει από το δεσμά του, οικονομικα εν προκειμένω; Αυτά τα δύο δεν έρχονται σε σύγκρουση;
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Kostakis την Παρ 09 Αύγ 2013, 20:18, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Kostakis
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από Kostakis » Παρ 09 Αύγ 2013, 20:15

Επαναλαμβάνω πως οι ερωτήσεις μου παίρνουν ως θέσφατο το γεγονός ότι τα 600δις υπάρχουν.
Άβαταρ μέλους
Kostakis
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από Kostakis » Παρ 09 Αύγ 2013, 20:48

Eva Luna έγραψε:Πρεπει να φαινομαι πολυ παραλογη οταν λεω οτι μου κανει perfect sense σε εναν πολεμο αλλου ειδους,
οταν με ταπώνει ο εχθρος με αερα κοπανιστο πλασαρισμενο σε fancy αεροστεγες δοχειο
εγώ να θελω να τον ρουμπωσω με τον ιδιο κοπανιστο αερα, ακριβως για να καταλαβει
το ματαιο της συνεχισης του πλασματικου πολεμου και την ληξη συρραξεων, τουλαχιστον
με τετοια αεριτζιδικα οπλα.
Και οταν ο εχθρος εννοησει να δεχτει οτι τελος αυτα τα παιχνιδια, τοτε κι εγω θα σταματουσα,
δεν θα επαιρνα τον δικο του νταβαντζιδικο ρολο. Θα με ειχα για καλυτερα πραγματα
μετα απο τετοια νικη, αν την πετυχαινα. Αλλαγη εποχης θα ηταν, σωστη αλλαγη.
Δηλαδή τα τεράστια funds που έχουν κατακτήσει όλο τον πλανήτη. Έχουν στην κατοχή τους ιδιωτικούς στρατούς. Έχουν εξαγοράσει το πολιτικό προσωπικό πολλών χωρών. Θα σταματήσουν επειδή εμείς πληρώσαμε το χρέος μας; Δηλαδή, θα σταματήσουν επειδή τους βοηθήσαμε να πλουτίσουν πιο πολύ; Το μόνο που έχω να πω για όλη αυτή την συλλογιστική πορεία είναι το λιγότερο...τολμηρή!
Και λέω το λιγότερο τολμηρή γιατί υποτίθεται ότι η ΕΝD εκπροσωπεί την ρεαλιστική λύση. Ενώ η λύση της εξόδου είναι που θα προκαλέσει αναταραχή. Λυπάμαι πολύ, δεν νομίζω ότι απέναντι στο τέρας με τα 100 κεφάλια θέλω να το παίξω πασιφιστής.
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Πολιτική-Γεωπολιτικά- Κοινωνικά Κινήματα”