Αντώνης, Ντόρα ή Ψωμιάδης;
Re: Αντώνης, Ντόρα ή Ψωμιάδης;
πρώτη φορα ακούω την έννοια σοσιαλφιλελεύθερος.
δεν νοείται "σοσιαλισtικη" ελεύθερη οικονομία.
Κοινωνικός φιλελευθερισμός σημαίνει να υπάρχει ελεύθερη οικονομία αλλα και κοινωνικό κράτος.
Αυτό δεν έχει καμια σχέση με τον σοσιαλισμό.
ο σοσιαλισμός δεν σου δίνει την ευκαιρία αν είσαι έξυπνος και καπάτσος να γίνεις πλούσιος. ο φιλελευθερισμός δίδει αυτή τη δυνατότητα. είναι το δικαιότερο σύστημα στην ουσία.
δεν νοείται "σοσιαλισtικη" ελεύθερη οικονομία.
Κοινωνικός φιλελευθερισμός σημαίνει να υπάρχει ελεύθερη οικονομία αλλα και κοινωνικό κράτος.
Αυτό δεν έχει καμια σχέση με τον σοσιαλισμό.
ο σοσιαλισμός δεν σου δίνει την ευκαιρία αν είσαι έξυπνος και καπάτσος να γίνεις πλούσιος. ο φιλελευθερισμός δίδει αυτή τη δυνατότητα. είναι το δικαιότερο σύστημα στην ουσία.
- ArELa
- Founder-Administrator
- Irc ψευδώνυμο: ArELa
- Φύλο: Γυναίκα
- Έδωσε Likes: 1879 φορές
- Έλαβε Likes: 2770 φορές
A ρε Δημητρό, πόσο μου είχαν λείψει οι εύγλωττες και εμπεριστατωμένες αναλυσάρες σου!
.
Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...
τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
- karipis
- "Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης
- Φύλο: Άνδρας
- Επικοινωνία:
Μόνο το εύγλωττο;;
ΕΛΑΦΡΟΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ...ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΣΥΛΛΗΨΗ!!
STAVRAETOS έγραψε:οι λαϊκοδεξιοί ελαφροπατριώτες
ΕΛΑΦΡΟΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ...ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΣΥΛΛΗΨΗ!!
πρέπει να φοράς t-shirt και υποδήματα με τη σημαία. να χεις για ντεκόρ στο σπίτι σου τα εθνικά σύμβολα και φυσικά να αποκρίνεσαι με κορόνες για να θεωρηθείς πατριώτης κι όχι "ελαφροπατριωτης"
- Ombrax
- Κολλημένος Ιδεογραφίτης
- Επικοινωνία:
Σχετικά με την κυβέρνηση του υποτιθέμενου "Κυρίου Τίποτα", γεροί νά'μαστε, υπάρχει ειδική τοποθεσία στα ΙΔΕΟ, όπου μπορούμε να ανταλλάσσουμε απόψεις...
Ο "κοινωνικός φιλελευθερισμός" είναι εφεύρημα-πυροτέχνημα (αν υποθέσουμε πως όλα τα κοινωνικά συστήματα είναι, κυριολεκτικώς, εφευρήματα...), στο ίδιο μήκος κύματος και σε παρόμοιο πλαίσιο με την έννοια των "φιλελεύθερων σοσιαλιστών"... Συμφωνώ στη βάση όσων αναφέρει ο SRAVRAETOS, σχετικά με την απόπειρα προσέγγισης των δύο ρευμάτων (ή συνιστωσών...).
Ωστόσο, στο σημείο αυτό, θα ήθελα να καταθέσω το δικό μου σκεπτικό, τη δική μου αιτιολόγηση, που αποτελεί τη βάση της ενασχόλησής μου (και της παρότρυνσής μου προς άλλους, ανεξαρτήτως του τί πιστεύουν να ασχολούνται) με τα κοινά:
Ασφαλώς, η Ιστορία έχει δείξει ότι υπάρχουν κέντρα αποφάσεων, που αποτελούνται από τους κάθε λογής ισχυρούς (πολιτικά, οικονομικά, θρησκευτικά κ.τ.λ.). Όμως, ακόμη κι αν δεχθούμε ότι τα κεφάλαια του βιβλίου της Ιστορίας ορίζονται από τους ισχυρούς, το περιεχόμενο των σελίδων γράφεται από τους λαούς. Και, τις περισσότερες φορές, αναγκάζει αυτούς που χωρίζουν τα κεφάλαια και φέρουν τον ψευδεπίγραφο τίτλο των συγγραφέων της Ιστορίας, να αλλάζουν και να προσαρμόζονται στις επιτάσεις των καιρών -και των λαών...
Και η εκλογή των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων, στο δρόμο που χάραξε ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, Γιώργος Παπανδρέου, είναι από μόνο του, ως γεγονός, μια πρώτη νίκη, ενάντια στην εξουσία των λίγων...
Ο "κοινωνικός φιλελευθερισμός" είναι εφεύρημα-πυροτέχνημα (αν υποθέσουμε πως όλα τα κοινωνικά συστήματα είναι, κυριολεκτικώς, εφευρήματα...), στο ίδιο μήκος κύματος και σε παρόμοιο πλαίσιο με την έννοια των "φιλελεύθερων σοσιαλιστών"... Συμφωνώ στη βάση όσων αναφέρει ο SRAVRAETOS, σχετικά με την απόπειρα προσέγγισης των δύο ρευμάτων (ή συνιστωσών...).
Ωστόσο, στο σημείο αυτό, θα ήθελα να καταθέσω το δικό μου σκεπτικό, τη δική μου αιτιολόγηση, που αποτελεί τη βάση της ενασχόλησής μου (και της παρότρυνσής μου προς άλλους, ανεξαρτήτως του τί πιστεύουν να ασχολούνται) με τα κοινά:
Ασφαλώς, η Ιστορία έχει δείξει ότι υπάρχουν κέντρα αποφάσεων, που αποτελούνται από τους κάθε λογής ισχυρούς (πολιτικά, οικονομικά, θρησκευτικά κ.τ.λ.). Όμως, ακόμη κι αν δεχθούμε ότι τα κεφάλαια του βιβλίου της Ιστορίας ορίζονται από τους ισχυρούς, το περιεχόμενο των σελίδων γράφεται από τους λαούς. Και, τις περισσότερες φορές, αναγκάζει αυτούς που χωρίζουν τα κεφάλαια και φέρουν τον ψευδεπίγραφο τίτλο των συγγραφέων της Ιστορίας, να αλλάζουν και να προσαρμόζονται στις επιτάσεις των καιρών -και των λαών...
Και η εκλογή των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων, στο δρόμο που χάραξε ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, Γιώργος Παπανδρέου, είναι από μόνο του, ως γεγονός, μια πρώτη νίκη, ενάντια στην εξουσία των λίγων...
Δεν έχει νόημα να ψάχνεις να βρεις αν το ποτήρι είναι μισογεμάτο ή μισοάδειο,
μόλις καταλάβεις ότι απλώς έχει νερό μέχρι τη μέση...
- ArELa
- Founder-Administrator
Ombrax έγραψε:Σχετικά με την κυβέρνηση του υποτιθέμενου "Κυρίου Τίποτα"...
Προσωπικά δεν θα τον πω "κύριο τίποτα", αλλά πολύ φοβάμαι ότι μας αναδύεται ενας λευκός ελληνοποιημένος Ομπάμα... πράγμα που (έχοντας γνώσιν) με φοβίζει (στο πλαίσιο του τι συνεπάγεται αυτό)... πολύ περισσότερο απ'την πανηλιθιότητα-ρεμούλα-αρπαχτή-αήθεια-ανικανότητα των γαλάζιων που μας κυβέρνησαν. Ίδομεν... Εύχομαι ειλικρινά να κάνω λάθος, αλλά σπάνια λαθεύω όταν αρχίζει να με "γρατζουνάει" κάτι...
.
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
- Ombrax
- Κολλημένος Ιδεογραφίτης
- Επικοινωνία:
Θα το κάνουμε "σκανδιναβικά", τότε...στην ελλάδα αμερικανιές δεν πολύ περνάνε
Δεν με καλύπτει η σύγκριση με την πλέον αποτυχημένη κυβέρνηση της σύγχρονης ελληνικής Ιστορίας ούτε με τον πιο ανίκανο και επικίνδυνο πρωθυπουργό της μεταπολεμικής περιόδου...Προσωπικά δεν θα τον πω "κύριο τίποτα", αλλά πολύ φοβάμαι ότι μας αναδύεται ενας λευκός ελληνοποιημένος Ομπάμα... πράγμα που (έχοντας γνώσιν) με φοβίζει (στο πλαίσιο του τι συνεπάγεται αυτό)... πολύ περισσότερο απ'την πανηλιθιότητα-ρεμούλα-αρπαχτή-αήθεια-ανικανότητα των γαλάζιων που μας κυβέρνησαν. Ίδομεν... Εύχομαι ειλικρινά να κάνω λάθος, αλλά σπάνια λαθεύω όταν αρχίζει να με "γρατζουνάει" κάτι...
Γι'αυτό θα σταθώ στην προσέγγισή σου, ως προς την "ελληνική έκδοση του Ομπάμα", για τον οποίο έχεις γνώσιν...
Για πες, τί ακριβώς δεν σου αρέσει στη μεταφορά και την προσαρμογή της πολιτικής του Ομπάμα στην Ελλάδα; Είμαι περίεργος, να δω πού συμφωνούμε και πού διαφωνούμε...
Δεν έχει νόημα να ψάχνεις να βρεις αν το ποτήρι είναι μισογεμάτο ή μισοάδειο,
- Apomakros
Ο ωραίος Άρης, κατ' ορισμένους, ή αλλιώς παπ(Άρης) κατά τους περισσότερους, έκανε δήλωση υποστήριξης της υποψηφιότητας της Ντόρας για την αρχηγία της ΝΔ.
- Dhmellhn
- Επίτιμος
- Έδωσε Likes: 27 φορές
- Έλαβε Likes: 71 φορές
Ένα κομμάτι των υποστηρικτών της doras αποτελούν και οι απολιτίκ λάϊφ στάιλ μεσοαστοί τύπου Σπηλιοτόπουλου. Συνεπώς δεν με ξενίζει η επιλογή του. Σε αυτό το σημείο να πω ότι, παράλληλα με τη διεκδίκηση του περίφημου μεσαίου χώρου, οι "άκρες" της οικογένειας φθάνουν μέχρι τον πατριωτικό και εθνικιστικό χώρο. Έχει σχέσεις με βασιλικούς, νοσταλγούς της επταετίας (εδώ να επισημάνω ότι είναι λάθος χαρακτηρισμός το: "βασιλοχουντικός", διότι οι Συνταγματάρχες εξεδίωξαν τον Κωνσταντίνο μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα των στρατηγών του τον Δεκέμβρη του 1967. Συνεπώς οι βασιλικοί δεν τα πάνε καλά με τους χουντικούς) και γενικά σε αρκετούς παλαιοεθνικόφρονες. Ένα μεγάλο κομμάτι αυτών, αν όχι το μεγαλύτερο βρίσκεται εντός του ΛΑ.Ο.Σ. Όποιος παρατηρήσει προσεκτικά τις τελευταίες δηλώσεις του Καρατζαφέρη (περί μεγάλου κινδύνου διάσπασης της νδ σε περίπτωση νίκης του Σαμαρά), θα κατανοήσει ότι ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ γέρνει προς τη μεριά της χανιώτικης οικογενείας. Θα έλεγα μάλιστα ότι γέρνει περισσότερο και από τα γερμανικά υποβρύχια.
Η ουσία είναι ότι η "οικογένεια" κρατά με γερό χαρτί τον εκ Περιστεράς κεχρισμένο. Αυτή, άλλωστε, είναι και η γενικότερη πρακτική της με όσους προωθεί, ώστε να αποτρέψει περιπτώσεις "αλλαξοπιστίας". Για να πούμε όμως και την πάσα αλήθεια ο ίδιος δεν ησθάνθη ούτε στιγμή ότι έφυγε από τις οικογενειακές αγκάλες. Δηλώνει πολιτικό παιδί του μητσοτάκη τον οποίο, ειρήσθωι εν παρόδωι, πρότεινε για Πρόεδρο της Δημοκρατίας το 2005. Μιλά με καλά λόγια για τον ανεκδιήγητο σημίτη όταν και τον πρότεινε εμμέσως πλην σαφώς για την ίδια θέση μόλις τον Αύγουστο (τα ίδια καλά λόγια που έλεγε και ο μητσοτάκης για τον πρώην πασοκάρχη) και γενικότερα κινείται ακριβώς πάνω στα χνάρια του "επιτίμου".
Η μάχη θα είναι σκληρή και αδυσώπητη.
Τέλος, σε ότι έχει να κάνει συνολικότερα με την αντίσταση των Εθνών, αυτά αντιστέκονται με κάθε τρόπο στον παγκόσμιο "ενωποιητικό" οικονομισμό. Το νέο δόγμα της ηπίου προσαρμογής αποτελεί μία ακόμη "τρίπλα" αυτού, λόγωι της καθολικής αντίδρασης στο νεοφιλελεύθερο δόγμα. Δεν είναι όμως καθόλου σίγουρο ότι η νέα αυτή εκδοχή θα επιτύχει του σκοπού της. Όποιος μελετήσει ενδελεχώς την Ιστορία θα δει ότι την κυβερνά το απρόβλεπτο.
Για την εκλογή του G.A.P θα γράψω αλλού. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δίχως το όνομα δεν θα έκανε ούτε για κλητήρας.
Η ουσία είναι ότι η "οικογένεια" κρατά με γερό χαρτί τον εκ Περιστεράς κεχρισμένο. Αυτή, άλλωστε, είναι και η γενικότερη πρακτική της με όσους προωθεί, ώστε να αποτρέψει περιπτώσεις "αλλαξοπιστίας". Για να πούμε όμως και την πάσα αλήθεια ο ίδιος δεν ησθάνθη ούτε στιγμή ότι έφυγε από τις οικογενειακές αγκάλες. Δηλώνει πολιτικό παιδί του μητσοτάκη τον οποίο, ειρήσθωι εν παρόδωι, πρότεινε για Πρόεδρο της Δημοκρατίας το 2005. Μιλά με καλά λόγια για τον ανεκδιήγητο σημίτη όταν και τον πρότεινε εμμέσως πλην σαφώς για την ίδια θέση μόλις τον Αύγουστο (τα ίδια καλά λόγια που έλεγε και ο μητσοτάκης για τον πρώην πασοκάρχη) και γενικότερα κινείται ακριβώς πάνω στα χνάρια του "επιτίμου".
Η μάχη θα είναι σκληρή και αδυσώπητη.
Τέλος, σε ότι έχει να κάνει συνολικότερα με την αντίσταση των Εθνών, αυτά αντιστέκονται με κάθε τρόπο στον παγκόσμιο "ενωποιητικό" οικονομισμό. Το νέο δόγμα της ηπίου προσαρμογής αποτελεί μία ακόμη "τρίπλα" αυτού, λόγωι της καθολικής αντίδρασης στο νεοφιλελεύθερο δόγμα. Δεν είναι όμως καθόλου σίγουρο ότι η νέα αυτή εκδοχή θα επιτύχει του σκοπού της. Όποιος μελετήσει ενδελεχώς την Ιστορία θα δει ότι την κυβερνά το απρόβλεπτο.
Για την εκλογή του G.A.P θα γράψω αλλού. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δίχως το όνομα δεν θα έκανε ούτε για κλητήρας.
Δεν έχουμε αιώνιους συμμάχους ούτε διηνεκείς εχθρούς. Τα συμφέροντά μας είναι αιώνια και διηνεκή. Αυτά έχουμε καθήκον να τα προασπίσουμε. (ΛΟΡΔΟΣ ΠΑΛΜΕΡΣΤΟΝ)
Ναι θεωρητικα εχεις δικιο. ξερεις ομως ποσοι δηλωνουν και βασιλικοι και χουντικοι συγχρονως;Έχει σχέσεις με βασιλικούς, νοσταλγούς της επταετίας (εδώ να επισημάνω ότι είναι λάθος χαρακτηρισμός το: "βασιλοχουντικός", διότι οι Συνταγματάρχες εξεδίωξαν τον Κωνσταντίνο μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα των στρατηγών του τον Δεκέμβρη του 1967. Συνεπώς οι βασιλικοί δεν τα πάνε καλά με τους χουντικούς) και γενικά σε αρκετούς παλαιοεθνικόφρονες.
- ArELa
- Founder-Administrator
Δυστυχώς έχεις δίκιο. Είναι κατά έναν τρόπο σχήμα οξύμωρο και αντιφατικό. Υιοθετείται βέβαια από άτομα χαμηλού μορφωτικού (ενίοτε και νοητικού) επιπέδου, που υποστηρίζουν μια παράταξη, όχι γιατί γνωρίζουν την ιδεολογία που πρεσβεύει, (δεν τους απασχολεί ΚΑΝ η ιδεολογία) αλλά γιατί εκείνη στήριζε ο μπαμπάς, ο παππούς και ο προπάππος, σ'εκείνη νιώθουν πως "ανήκουν" σε βαθμό απόλυτης ταύτισης (όπου λένε ΕΙΜΑΙ Ν/Δ ή άλλο κόμμα) κι εκείνη θα στηρίζουν στον αιώνα τον άπαντα με το φανατικό οπαδιλίκι ενός φιλάθλου, γιατί προφανώς βλέπουν την πολιτική σαν άθλημα (κι όχι σαν ενασχόληση-λειτούργημα που οφείλει να υπηρετεί σωστά το λαό) και τους πολιτικούς σαν παίχτες της ομαδούλας τους.Divine Sinner έγραψε: Ναι θεωρητικα εχεις δικιο. ξερεις ομως ποσοι δηλωνουν και βασιλικοι και χουντικοι συγχρονως;
Σημειωτέον, θεωρώ (όπως θεωρεί κι ο Κύρτσος που τον διάβασα προχθές γιατί έτυχε να πέσει η εφημερίδα του στα χέρια μου) πως η Ντόρα, αυτά ακριβώς τα απαίδευτα, ακαλλιέργητα, άτομα προσελκύει, γιατί με τον επιδερμικό ψευτοστομφώδη αλλά επί της ουσίας άγονο-άνευ ερείσματος πολιτικό της λόγο, σ'αυτά στοχεύει. Δεν θα διατυπώσω γραπτώς τι υπηρετεί, (ο νοών νοείτω), θα πω μονάχα αυτό που έχω εισπράξει απ'όλη τη διαδρομή της, κι αυτό είναι φυσικά το γεγονός πως μόνο την πατρίδα δεν υπηρετεί. Ο Άρης με απογοήτευσε που τη στήριξε. Τον είχα κατατάξει στις νεότερες πολιτικές φυσιογνωμίες που είχαν προοπτική να επιδείξουν σωστή διαδρομή, εστιάζοντας στο καλό του τόπου κι όχι στην προαγωγή των ατομικών τους μικρο-φιλοδοξιών. Με την κίνησή του αυτή, ακύρωσε (με ακαριαίο θάνατο) αυτήν την προοπτική. Είναι άλλη μια απόδειξη κι αυτός, ότι τα φαινόμενα ΧΟΝΤΡΟ-απατούν και δη στην πολιτική.
.
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Κανέναν !!!!!!
Να διαλυθει η ΝΔ ,να βαλουν μυαλό !!!!!!
Είναι όλοι πάρε τον έναν κτύπα τον άλλον!!!
Ολοι ζητάνε την μια και μοναδική καρέκλα του Αρχηγού ειτε βάζουν υποψηφιότητα
να την διεκδίσουν ειτε οχι !!!!
Να διαλυθει η ΝΔ ,να βαλουν μυαλό !!!!!!
Είναι όλοι πάρε τον έναν κτύπα τον άλλον!!!
Ολοι ζητάνε την μια και μοναδική καρέκλα του Αρχηγού ειτε βάζουν υποψηφιότητα
να την διεκδίσουν ειτε οχι !!!!
- PELTASTIS VARNAVAS
- Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
- Irc ψευδώνυμο: καστροπολεμίτης
ΤΕΛΙΚΑ Σαμαράς?
επειδη εντονη κουβέντα γινεται περι Σαμαρα....
εμενα θα μου επιτρεψετε τελικά να διαχωρησω την θεση μου
και να στηριξω.....
Σαλπιγγιδη...για αυριο...
εκτος και αν ΔΩΡΑ ...απο ουκρανια μας στειλει ο ...Γκεκας...
Ελλαδαρα (ΠΑ)νίκα τους να τελειωνουμεεεε
ειμαι νταξει δεν ειμαι νταουν
ραντεβου ραντεβου στο κεηπ ταουουυυυυυυυνννν
[ποποοοοοοο σαουθ αφρικα μακρυα δεν πεφτει....πώς θα βρουμε τα κατατοπια..??]
εμενα θα μου επιτρεψετε τελικά να διαχωρησω την θεση μου
και να στηριξω.....
Σαλπιγγιδη...για αυριο...
εκτος και αν ΔΩΡΑ ...απο ουκρανια μας στειλει ο ...Γκεκας...
Ελλαδαρα (ΠΑ)νίκα τους να τελειωνουμεεεε
ειμαι νταξει δεν ειμαι νταουν
ραντεβου ραντεβου στο κεηπ ταουουυυυυυυυνννν
[ποποοοοοοο σαουθ αφρικα μακρυα δεν πεφτει....πώς θα βρουμε τα κατατοπια..??]
"Βόηθα, Παναγιά, τη σκέψη
να μην αγριέψει..."
"Παντιγέρα μαύρη ρούσσα προδομένη μου γενιά
σαν θα σμίξουν οι ανάσες θα φουσκώσουν τα πανιά"
"Θε μου πόσο παράξενοι
είν' οι δικοί μας τόποι
θλιμμένα τα τραγούδια μας
μα γελαστοί οι αθρώποι"
ΧΑΪΝΗΔΕΣ
να μην αγριέψει..."
"Παντιγέρα μαύρη ρούσσα προδομένη μου γενιά
σαν θα σμίξουν οι ανάσες θα φουσκώσουν τα πανιά"
"Θε μου πόσο παράξενοι
είν' οι δικοί μας τόποι
θλιμμένα τα τραγούδια μας
μα γελαστοί οι αθρώποι"
ΧΑΪΝΗΔΕΣ
-
- Σούπερ Ιδεογραφίτης
- Έλαβε Likes: 5 φορές
Συμφωνώ απολύτως με την παραπάνω φράση του Σταυραετού.Όποιος μελετήσει ενδελεχώς την Ιστορία θα δει ότι την κυβερνά το απρόβλεπτο.
Όποιος πίστεψε το αντίθετο, το μόνο που κατάφερε ήταν να προβεί σε "προφητείες" που αργά ή γρήγορα διαψεύστηκαν παταγωδώς.
Μπορούν βέβαια να γίνουν επιμέρους προβλέψεις που να επαληθευθούν, αλλά η συνολική εικόνα του μέλλοντος είναι πέρα για πέρα απρόβλεπτη.
Είναι απρόβλεπτη ακόμα και για αυτούς τους λίγους και πανίσχυρους που θεωρούν ότι κρατάνε την τύχη του κόσμου στα χέρια τους. Ούτε καν αυτοί δεν μπορούν να είναι σίγουροι για το τι επιφυλάσσει το μέλλον, καθ'ότι αφενός μεν δεν είναι αλάνθαστοι, και αφετέρου οι αστάθμητοι παράγοντες είναι τόσοι πολλοί, αλληλεπιδρούν με τέτοιο χαοτικό τρόπο και και έχουν τόσο απρόβλεπτες συνέπειες, που μπορούν εν μία νυκτί να ανατραπούν σχέδια που εκπορεύονταν επί δεκαετίες.
Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η εξέλιξη των εσωκομματικών διεργασιών στα δύο μεγάλα κόμματα.
Στην περίπτωση του ΠΑΣΟΚ, ήταν ηλίου φαεινότερο ότι ο "εκλεκτός" του κατεστημένου για την διαδοχή του σαφως ανεπαρκούς Γιωργάκη, ήταν ο Βενιζέλος.
Οι νταβατζήδες που τον στήριζαν όμως, έκαναν κάποια λάθη:
- Υποτίμησαν το ένστικο αυτοσυντήρησης του Γιωργάκη. Αυτός ήξερε πάρα πολύ καλά ότι αν μετά τις εκλογές του 2007 (όπου το ΠΑΣΟΚ σημείωσε "ιστορικό χαμηλό") έχανε και την αρχηγία του κόμματος που κληρονόμησε από τον πατέρα του, τότε ήταν τελειωμένος πολιτικά αφού θα έμενε στην ιστορία σαν ο πιο αποτυχημένος πασοκάρχης. Γι'αυτό αγωνίστηκε μέχρις εσχάτων για να διατηρήσει την αρχηγία του μαγαζιού του. Και τα κατάφερε.
- Δεν περίμεναν ότι ο Βενιζέλος θα επιδείκνυε μία τόσο αποκρουστική συμπεριφορά. Έπαρση, αυταρέσκεια, εγωπάθεια, αλαζονεία και γενικότερα μία κακία εκπεμπόταν από την όλη στάση του. Ομολογουμένως απαράδεκτη εικόνα για έναν υποψήφιο αρχηγό κόμματος εξουσίας και δυνάμει πρωθυπουργό. Του στοίχισε ακριβά.
- Υποτίμησαν την βαρύτητα που έχει το όνομα-φετίχ Παπανδρέου στυς ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ. Ένας γόνος Παπανδρέου ποτέ δεν είναι χαμένος από χέρι στις εσωκομματικές πασοκικές διεργασίες. Κάθε άλλο. Ξεκινά πάντα με το πλεονέκτημα του ονόματος. Ο Γιωργάκης το εκμεταλλεύτηκε στο έπακρον.
- Ξέχασαν ότι οι υπερατλαντικοί νταβατζήδες δεν είχαν απολύτως κανέναν λόγο να είναι δυσαρεστημένοι με μία πιθανή νίκη του Γιωργάκη. Άρα δεν είχαν και τον παραμικρό λόγο να στραφούν εναντίον του.
Έτσι το χρίσμα που δόθηκε παρασκηνιακά στον Βενιζέλο, πήγε περίπατο... Ο σχεδιασμός τους ήταν ανεπαρκής.
Κάτι παρόμοιο συμβαίνει και με την ΝΔ.
Εδώ σε ρόλο Βενιζέλου, σε σαφώς μεγαλύτερο βαθμό, είναι η Ντόρα. Αυτή είναι η "εκλεκτή", αυτή παρουσιαζόταν σαν το απόλυτο φαβορί, αυτή ήταν στο απυρόβλητο, αυτή είχε ξεκάθαρα τόσο την εύνοια των Αμερικανών, όσο και την εύνοια των ντόπιων νταβατζήδων.
Και εδώ όμως υπολόγισαν λάθος:
- Υποτίμησαν το πολύ κακό όνομα που έχει η οικογένεια Μητσοτάκη και οι μηχανισμοί της στους κύκλους των νεοδημοκρατών. Τόσο κακό όνομα, σε σημείο που να προτιμούν -απ'ότι φαίνεται- τον Σαμαρά που το 1993 τους έριξε και το 1995 (εκλογή Προέδρου) κράτησε το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία. Η Ντόρα το ήξερε βέβαια, γι'αυτό και δεν εμφανίζει καθόλου τον πατέρα της, αλλά... το αίμα νερό δεν γίνεται. Ας μην κοροϊδευόμαστε.. Πάντα και παντού ισχύει η οικογενειακή ευθύνη...
- Δεν περίμεναν ότι ο Σαμαράς θα έπαιζε το παιχνίδι τόσο έξυπνα. Έδωσε μία ιδεολογική διάσταση στον λόγο του καλύπτοντας έτσι ένα τεράστιο κενό της νεοδημοκρατικης φρασεολογίας, προσήλκυσε (με κάποια πρασκηνιακά ανταλλάγματα, προφανώς) τον Αβραμόπουλο, και δεν κατέφυγε σε προσωπικές επιθέσεις. Αυτή η τακτική μάλλον θα του βγει.
- Δεν περίμεναν ότι η Ντόρα θα βγάζει την εικόνα ατόμου που παρακαλάει σχεδόν απεγνωσμένα για να βγει αρχηγός. Δεν διαχειρίστηκε καθόλου ψύχραιμα την άνοδο Σαμαρά και καταφεύγει σε απανωτά λάθη (προσωπικές επιθέσεις, βιαστική αντιγραφή-κακέκτυπο της κοινής συνέντευξης Σαμαρά-Αβραμόπουλου, με τον Σπηλιωτόπουλο και την ίδια) Το άγχος και η αγωνία της είναι έκδηλα, και αυτά συνήθως πληρώνονται. Η μάζα πάει με τον ισχυρό και όχι με τον εκλιπαρούντα.
Φυσικά, μην έχει κανείς την ψευδαίσθηση ότι ο Σαμαράς είναι ο καλός, ενώ η Ντόρα είναι η κακή.
Η "λάιτ" πατριωτική φρασεολογία του Σαμαρά δεν πρέπει να ξεγελάσει κανέναν. Αυτός απλά το παιχνίδι του κάνει, προκειμένου να βγει αρχηγός. Και απ'ότι φαίνεται, το κάνει πολύ καλά.
Είδαμε λοιπον πως δύο "εκλεκτοί" του κατεστημένου απέτυχαν παταγωδώς... παρά τις περί του αντιθέτου εκτιμήσεις.
- ArELa
- Founder-Administrator
Οξυδερκης, αντικειμενική και περιεκτικότατη η ανάλυσή σου, Κώστα
...και θα σε πάω σε κάτι κατατόπια που ούτε στα πιο τρελά σου όνειρα δεν έχεις δει, Μπερνάκο μου
Βάζω την γνώση , βάζεις τα εισιτήρια;[ποποοοοοοο σαουθ αφρικα μακρυα δεν πεφτει....πώς θα βρουμε τα κατατοπια..??]
...και θα σε πάω σε κάτι κατατόπια που ούτε στα πιο τρελά σου όνειρα δεν έχεις δει, Μπερνάκο μου
.
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
- Apomakros
Πολύ καλή ανάλυση πράγματι.
Παλιά έλεγαν ότι η κάλπη είναι σαν την έγκυο: ποτέ δεν ξέρεις τι θα βγάλει. Τότε, όμως, δεν υπήρχαν οι υπέρηχοι που σήμερα δείχνουν ξεκάθαρα ποιος θα κερδίσει και ποιος θα χάσει, πληρώνοντας τα βαριά και ασήκωτα λάθη του... Δεν υπήρχαν οι περίφημες εταιρείες δημοσκοπήσεων, που αντί να καταγράφουν τάσεις (πολλοί λένε ότι) διαμορφώνουν αποτελέσματα.
Έτσι όπως εξελίσσεται η μάχη της αρχηγίας στη ΝΔ ποιος μπορεί σήμερα να προβλέψει το αποτέλεσμα;
Για το άρθρο Η ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟ ΝΤΙΒΑΝΙ - Η εθνική μας χήρα χωρίς μακιγιάζ -που δημοσιεύθηκε στο «Veto» της Κυριακής 15 Νοεμβρίου 2009 ( http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=78639&cid=6 ) άκουσα πως ετοιμάζονται μηνύσεις.
(βούτυρο στο ψωμί της νέας εφημερίδας)
Παλιά έλεγαν ότι η κάλπη είναι σαν την έγκυο: ποτέ δεν ξέρεις τι θα βγάλει. Τότε, όμως, δεν υπήρχαν οι υπέρηχοι που σήμερα δείχνουν ξεκάθαρα ποιος θα κερδίσει και ποιος θα χάσει, πληρώνοντας τα βαριά και ασήκωτα λάθη του... Δεν υπήρχαν οι περίφημες εταιρείες δημοσκοπήσεων, που αντί να καταγράφουν τάσεις (πολλοί λένε ότι) διαμορφώνουν αποτελέσματα.
Έτσι όπως εξελίσσεται η μάχη της αρχηγίας στη ΝΔ ποιος μπορεί σήμερα να προβλέψει το αποτέλεσμα;
Για το άρθρο Η ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟ ΝΤΙΒΑΝΙ - Η εθνική μας χήρα χωρίς μακιγιάζ -που δημοσιεύθηκε στο «Veto» της Κυριακής 15 Νοεμβρίου 2009 ( http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=78639&cid=6 ) άκουσα πως ετοιμάζονται μηνύσεις.
(βούτυρο στο ψωμί της νέας εφημερίδας)
Διάβασα το άρθρο και δε μ'εντυπωσίασε ιδιαίτερα η ανάλυση στο βαθμό που όντως ήταν άτοπο και αχρείαστο (πολιτικά) να επικρίνεται η εμφάνισή της, να θίγονται προσωπικά της, να αγγίζει ακόμα και τη σχέση της με τα παιδιά της. Και το λέω εγώ αυτό που δεν την "πάω" την Ντόρα, αλλά δεν την "πάω" πολιτικά. Σαν γυναίκα/μητέρα/κόρη της αποδίδω το στοιχειώδη σεβασμό που δικαιούται και είναι όντως άνανδροι και αήθεις όσοι δεν το κάνουν προκειμένου να "χτυπήσουν" πολιτικά έναν άνθρωπο.
Έθιξε και κάποια χρήσιμα σημεία που αναδεικνύουν τρωτά και ελαττώματα της πολιτικής της περσόνας, τον τερατώδη μηχανισμο΄που διαθέτει, τα σκανδαλάκια κλπ., αλλά το έκανε σαν γενικό και αόριστο σχολιασμό και δεν εστίασε σε δεδομένα (τεκμήρια) που χρειάζονται (και υπάρχουν) προκειμένου να στηριχθούν αυτοί οι ισχυρισμοί. Προχειροδουλειά δηλαδή από δημοσιογραφικής άποψης. Για παράδειγμα, παρέλειψε εντελώς τη ρεμούλα που της καταλόγισε ο Βγενόπουλος δημόσια δίνοντας συγκεκριμένα στοιχεία που τεκμηρίωναν παράτυπες ενέργειες/πρακτικές.
Εν κατακλείδι, θεωρώ την ανάλυση του Κώστα πολύ καλύτερη/πληρέστερη από αυτό το... "δημοσιογράφημα", καλύτερο απ'το οποίο βέβαια δεν θα περίμενα από έντυπο ενημέρωσης σαν το βέτο. Δεν πας ν'αρθρογραφήσεις ρε Κώστα; Πολύ σοβαρότερη δουλειά θα παρουσιάζεις.
Έθιξε και κάποια χρήσιμα σημεία που αναδεικνύουν τρωτά και ελαττώματα της πολιτικής της περσόνας, τον τερατώδη μηχανισμο΄που διαθέτει, τα σκανδαλάκια κλπ., αλλά το έκανε σαν γενικό και αόριστο σχολιασμό και δεν εστίασε σε δεδομένα (τεκμήρια) που χρειάζονται (και υπάρχουν) προκειμένου να στηριχθούν αυτοί οι ισχυρισμοί. Προχειροδουλειά δηλαδή από δημοσιογραφικής άποψης. Για παράδειγμα, παρέλειψε εντελώς τη ρεμούλα που της καταλόγισε ο Βγενόπουλος δημόσια δίνοντας συγκεκριμένα στοιχεία που τεκμηρίωναν παράτυπες ενέργειες/πρακτικές.
Εν κατακλείδι, θεωρώ την ανάλυση του Κώστα πολύ καλύτερη/πληρέστερη από αυτό το... "δημοσιογράφημα", καλύτερο απ'το οποίο βέβαια δεν θα περίμενα από έντυπο ενημέρωσης σαν το βέτο. Δεν πας ν'αρθρογραφήσεις ρε Κώστα; Πολύ σοβαρότερη δουλειά θα παρουσιάζεις.
H γνώση είναι δύναμη. Ανίσχυρο όπλο όμως, χωρίς την επίγνωση...
- Apomakros
Ατυχές το άρθρο, χωρίς έμπνευση και χιούμορ, κακόγουστο και ίσως υποβολιμαίο, δεν άρεσε ούτε και σε μένα και κρίμα που φιλοξενείται σε μια νέα εφημερίδα με πολλές φιλοδοξίες.
Το ότι δεν βρίσκεται στο κυρίως φύλλο αλλά σε ένθετο περιοδικό, δεν είναι δικαιολογία ούτε και απαλλάσσει την εφημερίδα.
(Περίμενα ο εκδότης να είναι πιο προσεκτικός στην επιλογή των συνεργατών του, ιδιαίτερα μετά τα τελευταία του παθήματα)
Το ότι δεν βρίσκεται στο κυρίως φύλλο αλλά σε ένθετο περιοδικό, δεν είναι δικαιολογία ούτε και απαλλάσσει την εφημερίδα.
(Περίμενα ο εκδότης να είναι πιο προσεκτικός στην επιλογή των συνεργατών του, ιδιαίτερα μετά τα τελευταία του παθήματα)
To βρισκω εμετικο το αρθρο.
μετα απο τοσες χονδραδες και μετα απο ενα τετοιο ξεκατινιασμα ειναι δικαιολογημενο να πεσουν μηνυσεις.
μετα απο τοσες χονδραδες και μετα απο ενα τετοιο ξεκατινιασμα ειναι δικαιολογημενο να πεσουν μηνυσεις.
- ArELa
- Founder-Administrator
Bρήκα αξιολογότερο άρθρο με πολιτικό έρεισμα, κυριλέ και χωρίς κατινιές από ένα μπλογκ που λέγεται "Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΒΑΣΗΣ" (της ΝΔ εννοεί):
Το συγκεκριμένο σκεπτικό θα το προσυπέγραφα με χέρια και με πόδια αν ήμουν νεοδημοκράτισσα.
Σάββατο, 14 Νοεμβρίου 2009
Νέα Δημοκρατία. Ο ξενιστής του Μητσοτακισμού.
Όλοι εμείς τα απλά μέλη της βάσης της Νέας Δημοκρατίας που έχουμε δώσει πολύχρονους αγώνες γι’ αυτό το κόμμα και που τώρα για πρώτη φορά, μας δίνεται η ευκαιρία να συμμετάσχουμε απ’ ευθείας, χωρίς μηχανισμούς και παρένθετα πρόσωπα, στην ύψιστη διαδικασία της εκλογής του ίδιου του αρχηγού μας, αηδιάζουμε με αυτά που συμβαίνουν σ’ αυτή την εκλογική διαδικασία. Μέχρι τώρα προσπαθήσαμε να κρατήσουμε μια ουδέτερη στάση και να κρίνουμε με βάση τη λογική και τα πολιτικά επιχειρήματα που είχε η κάθε πλευρά, αλλά η τελευταία προπαγάνδα που εκτοξεύεται από την πλευρά των υποστηρικτών της κ. Μπακογιάννη, μας έχει κάνει έξαλλους και μας αναγκάζει να πάρουμε θέση. Μέχρι τώρα μας ενοχλούσε η παρελθοντολογία κυρίως από το στρατόπεδο της κ. Μπακογιάννη, αλλά η τελευταία προπαγάνδα, ότι δήθεν κινδυνεύει με διάσπαση το κόμμα αν εκλεγεί αρχηγός ο κ. Σαμαράς, αμφισβητεί ευθέως την δημοκρατική μας ικανότητα και ωριμότητα και δεν μας αφήνει περιθώρια για ουδετερότητα. Έχουμε λοιπόν και λέμε:
Ο Μητσοτακισμός μετά το 1965, άστεγος πολιτικά, για σχεδόν 13 χρόνια, τελικά βρήκε στέγη στο κόμμα μας. Η στέγη αυτή παραχωρήθηκε από τον ιδρυτή του κόμματός μας Κ. Καραμανλή, κυρίως εξ αιτίας της ανάγκης ψήφων για εκλογή του τελευταίου στην Προεδρία της Δημοκρατίας. Έκτοτε ο Μητσοτακισμός επιβίωσε πολιτικά και αναπτύχθηκε μέσα στο σώμα της Νέας Δημοκρατίας, χρησιμοποιώντας το σώμα αυτό ως ξενιστή. Μετά την μικρή παρένθεση.........
του Γ. Ράλλη και την ηγεσία από τον Ε. Αβέρωφ, ο οποίος ουσιαστικά οργάνωσε το κόμμα, ανέλαβε την ηγεσία ο Κ. Μητσοτάκης, σαν αντι-Ανδρέας, με σύνθημα και τότε την κυβερνησιμότητα, εξαναγκάζοντας τον ικανότατο Κ. Στεφανόπουλο να οδηγηθεί έξω από τη Νέα Δημοκρατία και να ιδρύσει την ΔΗΑΝΑ. Για να καταλάβουμε πως εννοεί την εσωκομματική δημοκρατία ο Μητσοτακισμός, υπενθυμίζουμε ότι το 1988, ο κ. Μητσοτάκης, στο γραφείο του οποίου ήταν και η κ. Μπακογιάννη, κατάργησε τα αιρετά κομματικά όργανα και αντικατέστησε τις μεν ΝΟΔΕ με τις δοτές ΝΕΠΕΚΑ, τις δε ΤΟ με τις δοτές ΤΕΠΕΚΑ. Από το 1990 μέχρι και το 1993 κυβέρνησε ο Μητσοτακισμός και ήταν τόσο «καλή» εκείνη η κυβέρνηση που έκανε το λαό να στείλει τη Νέα Δημοκρατία στην αντιπολίτευση για 11 ολόκληρα χρόνια. Το 1993 εξαναγκάστηκε να οδηγηθεί έξω από το κόμμα μας και δεύτερο ικανότατο στέλεχος, ο σημερινός υποψήφιος αρχηγός Αντώνης Σαμαράς και να ιδρύσει την ΠΟΛΑΝ. Σήμερα κατηγορείται ως αποστάτης από τον Μητσοτακισμό ο Αντώνης Σαμαράς. Προφανώς τα ίδια θα ισχυρίζεται και για το άλλο ικανότατο στέλεχος και μετέπειτα Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κ. Στεφανόπουλο. Αλήθεια γιατί όσοι συγκρούονται με τον Μητσοτακισμό μεγαλουργούν;
Όμως εκείνο που μας εξοργίζει πολύ σήμερα είναι ότι ο Μητσοτακισμός απειλεί πως σε περίπτωση που εμείς τα απλά μέλη, «κάνουμε το λάθος» και ψηφίσουμε Σαμαρά θα διαλυθεί η παράταξη. Μας εξοργίζει ακόμα το γεγονός ότι τα διάφορα πολιτικά τζάκια, οι γόνοι, οι συγγενείς και οι κουμπάροι, που χρησιμοποίησαν το δένδρο της παράταξης τόσα χρόνια για την δική τους πολιτική επιβίωση και ευημερία, συντάσσονται με τον Μητσοτακισμό και δεν αντιδρούν, αν δεν επικροτούν την προπαγάνδα περί δήθεν διασπάσεως.
Εμείς τα απλά μέλη του κόμματος τους λέμε: Αφήστε τις απειλές και τους εκβιασμούς. Δεν μας τρομάζετε. Και δεν μας τρομάζετε γιατί απλά ξέρουμε, όπως ξέρει και όλος ο κόσμος, πως δεν υπάρχει άλλο πολιτικό σώμα να χρησιμοποιήσετε σαν ξενιστή. Εσείς όμως οι ίδιοι δυστυχώς για μας, αμέσως μετά την εκλογή του Αντώνη Σαμαρά, θα είστε και οι πρώτοι γλείφτες του νέου αρχηγού όπως κάνατε και με τον Κώστα Καραμανλή.
Όμως από εδώ και πέρα θα έρχεστε στη βάση να απολογείστε και να ζητάτε την ψήφο μας για να επανεκλεγείτε. Γι’ αυτό προσέξτε. Όλοι κρίνονται από την τωρινή συμπεριφορά τους
απο http://ndvoice.blogspot.com/2009/11/blo ... .html#more
Το συγκεκριμένο σκεπτικό θα το προσυπέγραφα με χέρια και με πόδια αν ήμουν νεοδημοκράτισσα.
Σάββατο, 14 Νοεμβρίου 2009
Νέα Δημοκρατία. Ο ξενιστής του Μητσοτακισμού.
Όλοι εμείς τα απλά μέλη της βάσης της Νέας Δημοκρατίας που έχουμε δώσει πολύχρονους αγώνες γι’ αυτό το κόμμα και που τώρα για πρώτη φορά, μας δίνεται η ευκαιρία να συμμετάσχουμε απ’ ευθείας, χωρίς μηχανισμούς και παρένθετα πρόσωπα, στην ύψιστη διαδικασία της εκλογής του ίδιου του αρχηγού μας, αηδιάζουμε με αυτά που συμβαίνουν σ’ αυτή την εκλογική διαδικασία. Μέχρι τώρα προσπαθήσαμε να κρατήσουμε μια ουδέτερη στάση και να κρίνουμε με βάση τη λογική και τα πολιτικά επιχειρήματα που είχε η κάθε πλευρά, αλλά η τελευταία προπαγάνδα που εκτοξεύεται από την πλευρά των υποστηρικτών της κ. Μπακογιάννη, μας έχει κάνει έξαλλους και μας αναγκάζει να πάρουμε θέση. Μέχρι τώρα μας ενοχλούσε η παρελθοντολογία κυρίως από το στρατόπεδο της κ. Μπακογιάννη, αλλά η τελευταία προπαγάνδα, ότι δήθεν κινδυνεύει με διάσπαση το κόμμα αν εκλεγεί αρχηγός ο κ. Σαμαράς, αμφισβητεί ευθέως την δημοκρατική μας ικανότητα και ωριμότητα και δεν μας αφήνει περιθώρια για ουδετερότητα. Έχουμε λοιπόν και λέμε:
Ο Μητσοτακισμός μετά το 1965, άστεγος πολιτικά, για σχεδόν 13 χρόνια, τελικά βρήκε στέγη στο κόμμα μας. Η στέγη αυτή παραχωρήθηκε από τον ιδρυτή του κόμματός μας Κ. Καραμανλή, κυρίως εξ αιτίας της ανάγκης ψήφων για εκλογή του τελευταίου στην Προεδρία της Δημοκρατίας. Έκτοτε ο Μητσοτακισμός επιβίωσε πολιτικά και αναπτύχθηκε μέσα στο σώμα της Νέας Δημοκρατίας, χρησιμοποιώντας το σώμα αυτό ως ξενιστή. Μετά την μικρή παρένθεση.........
του Γ. Ράλλη και την ηγεσία από τον Ε. Αβέρωφ, ο οποίος ουσιαστικά οργάνωσε το κόμμα, ανέλαβε την ηγεσία ο Κ. Μητσοτάκης, σαν αντι-Ανδρέας, με σύνθημα και τότε την κυβερνησιμότητα, εξαναγκάζοντας τον ικανότατο Κ. Στεφανόπουλο να οδηγηθεί έξω από τη Νέα Δημοκρατία και να ιδρύσει την ΔΗΑΝΑ. Για να καταλάβουμε πως εννοεί την εσωκομματική δημοκρατία ο Μητσοτακισμός, υπενθυμίζουμε ότι το 1988, ο κ. Μητσοτάκης, στο γραφείο του οποίου ήταν και η κ. Μπακογιάννη, κατάργησε τα αιρετά κομματικά όργανα και αντικατέστησε τις μεν ΝΟΔΕ με τις δοτές ΝΕΠΕΚΑ, τις δε ΤΟ με τις δοτές ΤΕΠΕΚΑ. Από το 1990 μέχρι και το 1993 κυβέρνησε ο Μητσοτακισμός και ήταν τόσο «καλή» εκείνη η κυβέρνηση που έκανε το λαό να στείλει τη Νέα Δημοκρατία στην αντιπολίτευση για 11 ολόκληρα χρόνια. Το 1993 εξαναγκάστηκε να οδηγηθεί έξω από το κόμμα μας και δεύτερο ικανότατο στέλεχος, ο σημερινός υποψήφιος αρχηγός Αντώνης Σαμαράς και να ιδρύσει την ΠΟΛΑΝ. Σήμερα κατηγορείται ως αποστάτης από τον Μητσοτακισμό ο Αντώνης Σαμαράς. Προφανώς τα ίδια θα ισχυρίζεται και για το άλλο ικανότατο στέλεχος και μετέπειτα Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κ. Στεφανόπουλο. Αλήθεια γιατί όσοι συγκρούονται με τον Μητσοτακισμό μεγαλουργούν;
Όμως εκείνο που μας εξοργίζει πολύ σήμερα είναι ότι ο Μητσοτακισμός απειλεί πως σε περίπτωση που εμείς τα απλά μέλη, «κάνουμε το λάθος» και ψηφίσουμε Σαμαρά θα διαλυθεί η παράταξη. Μας εξοργίζει ακόμα το γεγονός ότι τα διάφορα πολιτικά τζάκια, οι γόνοι, οι συγγενείς και οι κουμπάροι, που χρησιμοποίησαν το δένδρο της παράταξης τόσα χρόνια για την δική τους πολιτική επιβίωση και ευημερία, συντάσσονται με τον Μητσοτακισμό και δεν αντιδρούν, αν δεν επικροτούν την προπαγάνδα περί δήθεν διασπάσεως.
Εμείς τα απλά μέλη του κόμματος τους λέμε: Αφήστε τις απειλές και τους εκβιασμούς. Δεν μας τρομάζετε. Και δεν μας τρομάζετε γιατί απλά ξέρουμε, όπως ξέρει και όλος ο κόσμος, πως δεν υπάρχει άλλο πολιτικό σώμα να χρησιμοποιήσετε σαν ξενιστή. Εσείς όμως οι ίδιοι δυστυχώς για μας, αμέσως μετά την εκλογή του Αντώνη Σαμαρά, θα είστε και οι πρώτοι γλείφτες του νέου αρχηγού όπως κάνατε και με τον Κώστα Καραμανλή.
Όμως από εδώ και πέρα θα έρχεστε στη βάση να απολογείστε και να ζητάτε την ψήφο μας για να επανεκλεγείτε. Γι’ αυτό προσέξτε. Όλοι κρίνονται από την τωρινή συμπεριφορά τους
απο http://ndvoice.blogspot.com/2009/11/blo ... .html#more
.
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
- karipis
- Επικοινωνία:
Καλέ δείτε και αυτό το βιντεάκι http://www.youtube.com/watch?v=MC6gjBo3 ... r_embedded#
Έτσι, για να καταλάβεται (κυρίως οι εθνικόφρωνες ετούτης της παράταξης) ποιοί κυβερνούν αυτό τον τόπο :evil:
Έτσι, για να καταλάβεται (κυρίως οι εθνικόφρωνες ετούτης της παράταξης) ποιοί κυβερνούν αυτό τον τόπο :evil:
- Apomakros
Το «μυστικό της κάλπης» θα κρίνει τον πρόεδρο
Λιγότερο από μια εβδομάδα έως την ώρα της τελικής κρίσης, και στη Νέα Δημοκρατία επικρατεί πυρετός εμφανών και μυστικών ενεργειών, από τα επιτελεία των υποψηφίων για το προεδρικό χρίσμα.
Το μέγα ζητούμενο για όλους (κομματικούς, οπαδούς των υποψηφίων, αλλά και ουδέτερους παρατηρητές) είναι η συμμετοχή των μελών στις κάλπες.
Είναι σαφές -πιστεύουν στα δύο επιτελεία, του Σαμαρά και της Μπακογιάννη- ότι ανάλογα με το πόσοι τελικά θα ψηφίσουν θα κριθεί επί της ουσίας και το τελικό αποτέλεσμα.
Επί του παρόντος, ουδείς είναι σε θέση να γνωρίζει (επιτελεία αλλά και δημοσκόποι) πόσα τελικά από τα δεκάδες χιλιάδες μέλη της Νέας Δημοκρατίας θα κάνουν... τον κόπο να μεταβούν σε μια από τις 1.540 «γαλάζιες» κάλπες για να ψηφίσουν τον ή την εκλεκτή τους.
Ως εκ τούτου, η συμμετοχή στην κάλπη αποτελεί την αστάθμητη μεταβλητή της εσωκομματικής αναμέτρησης.
Στα επιτελεία των δύο υποψηφίων ουδείς «τολμά να πει ότι υπάρχει ρεύμα» υπέρ του και -κυρίως- στο στρατόπεδο Μπακογιάννη ρίχνουν βολές κατά του Αντώνη Σαμαρά μιλώντας για οργανωμένες προσπάθειες εντυπωσιασμού μέσω των δημοσκοπήσεων .
Για να αντιληφτεί κανείς τη σύγχυση, αρκεί να σημειωθεί το πώς αντιμετωπίζουν οι "δυο" την πιθανότητα μεγάλης συμμετοχής στις κάλπες.
Η Ντόρα Μπακογιάννη θεωρεί ότι η αυξημένη συμμετοχή την βολεύει, καθώς δεν θα ψηφίσει μόνο ο πυρήνας των κομματικών μελών, αλλά θα διευρυνθεί το εκλογικό σώμα και με «κεντροδεξιούς».
Ο Αντώνης Σαμαράς επιμένει πως μεγάλη κινητοποίηση σημαίνει μεγάλη συμμετοχή των ψηφοφόρων της ΝΔ και ταυτόχρονα αποδυναμώνονται πλήρως οι μηχανισμοί.
Πλήρης σύγχυση, τελικά, καθώς δεν είναι δυνατόν και οι δύο να βολεύονται από τη μεγάλη συμμετοχή.
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=80721&cid=6
Λιγότερο από μια εβδομάδα έως την ώρα της τελικής κρίσης, και στη Νέα Δημοκρατία επικρατεί πυρετός εμφανών και μυστικών ενεργειών, από τα επιτελεία των υποψηφίων για το προεδρικό χρίσμα.
Το μέγα ζητούμενο για όλους (κομματικούς, οπαδούς των υποψηφίων, αλλά και ουδέτερους παρατηρητές) είναι η συμμετοχή των μελών στις κάλπες.
Είναι σαφές -πιστεύουν στα δύο επιτελεία, του Σαμαρά και της Μπακογιάννη- ότι ανάλογα με το πόσοι τελικά θα ψηφίσουν θα κριθεί επί της ουσίας και το τελικό αποτέλεσμα.
Επί του παρόντος, ουδείς είναι σε θέση να γνωρίζει (επιτελεία αλλά και δημοσκόποι) πόσα τελικά από τα δεκάδες χιλιάδες μέλη της Νέας Δημοκρατίας θα κάνουν... τον κόπο να μεταβούν σε μια από τις 1.540 «γαλάζιες» κάλπες για να ψηφίσουν τον ή την εκλεκτή τους.
Ως εκ τούτου, η συμμετοχή στην κάλπη αποτελεί την αστάθμητη μεταβλητή της εσωκομματικής αναμέτρησης.
Στα επιτελεία των δύο υποψηφίων ουδείς «τολμά να πει ότι υπάρχει ρεύμα» υπέρ του και -κυρίως- στο στρατόπεδο Μπακογιάννη ρίχνουν βολές κατά του Αντώνη Σαμαρά μιλώντας για οργανωμένες προσπάθειες εντυπωσιασμού μέσω των δημοσκοπήσεων .
Για να αντιληφτεί κανείς τη σύγχυση, αρκεί να σημειωθεί το πώς αντιμετωπίζουν οι "δυο" την πιθανότητα μεγάλης συμμετοχής στις κάλπες.
Η Ντόρα Μπακογιάννη θεωρεί ότι η αυξημένη συμμετοχή την βολεύει, καθώς δεν θα ψηφίσει μόνο ο πυρήνας των κομματικών μελών, αλλά θα διευρυνθεί το εκλογικό σώμα και με «κεντροδεξιούς».
Ο Αντώνης Σαμαράς επιμένει πως μεγάλη κινητοποίηση σημαίνει μεγάλη συμμετοχή των ψηφοφόρων της ΝΔ και ταυτόχρονα αποδυναμώνονται πλήρως οι μηχανισμοί.
Πλήρης σύγχυση, τελικά, καθώς δεν είναι δυνατόν και οι δύο να βολεύονται από τη μεγάλη συμμετοχή.
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=80721&cid=6
- karipis
- Επικοινωνία:
ΝΔ ΥΟΚ!!!
Η εκλογή προέδρου της Ν.Δ. σχολιάζεται όπως είναι φυσικό και από εφημερίδες και ιστοσελίδες μειονοτικών της Θράκης. Διαλέξαμε μια από τις πλέον ¨ενεργές¨ ιστοσελίδες και σας παρουσιάζουμε την σχετική μετάφραση. Η συγκεκριμένη ιστοσελίδα απηχεί πλήρως τις γραμμές του τουρκικού ΥΠΕΞ. Ανήκει στον ανταποκριτή του κρατικού τηλεοπτικού καναλιού TRT και εκδότη της εφημερίδας Μπιρλίκ που βγαίνει στην Κομοτηνή. Ας δούμε λοιπόν τι συμβουλεύει τους μειονοτικούς ο εν λόγω κύριος:
SAMARAS KAZANIRSA, AZINLIK İÇİN ARTIK YDP “DEN İPARHİ” YOK
ΑΝ ΚΕΡΔΙΣΕΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ, ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΔ, ΝΔ ΓΙΟΚ.
Μετά την παραίτηση του Καραμανλή από την προεδρία του κόμματος, εμφανίστηκαν 3 υποψηφιότητες για την καρέκλα του προέδρου.Η τέως ΥΠΕΞ, ο τέως υπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης. Οι δύο τελευταίοι υποψήφιοι από παλιά μέχρι τώρα είναι γνωστοί για τις θέσεις τους ενάντια στην Τουρκία και τον τουρκισμό, και ακόμα χωρίς να έχουν αλλάξει γνώμη φαίνεται πως συνεχίζουν να μαζεύουν ψήφους φανατίζοντας με τις δηλώσεις τους τον ελληνικό λαό. Από τη άλλη δεν μπορεί να ειπωθεί το ίδιο για την Ντόρα Μπακογιάννη, διότι στην περίοδο που ήταν ΥΠΕΞ έκανε μεν δηλώσεις στην κατεύθυνση των συμφερόντων της χώρας, αλλά δεν έκανε ακραίες δηλώσεις.Κατά καιρούς υπήρξαν θέσεις σκληρές έναντι της Τουρκίας, όμως πάντοτε σε ένα επίπεδο. Η Μπακογιάννη σε σχέση με τους άλλους δύο υπόψήφιους θεωρείται πιο φιλική στην μειονότητα. Υπάρχουν βέβαια ισχυρισμοί από μειονοτικούς πως ακόμα και αυτή έως τώρα δεν έσκυψε, δεν προσέγγισε όπως έπρεπε τα προβλήματα της μειονότητας. Από την άλλη, ο Σαμαράς αυτά που είπε στην ομιλία του στην Αλεξανδρούπολη, δεν καταπίνονται εύκολα από την Τουρκική μειονότητα της Δυτικής Θράκης και από την μάνα πατρίδα Τουρκία.Ο Σαμαράς στην ομιλία του επέλεξε μια γραμμή λες και ήταν όχι υποψήφιος πρόεδρος της Ν.Δ. αλλά του ΛΑ.Ο.Σ. Τώρα υπάρχει ένα θέμα για τους συμπαθούντες μειονοτικούς της Ν.Δ. Αποτελεί θέμα η στάση που θα κρατήσουν. Εμείς σαν εφημερίδα Μπιρλίκ με βάση ασφαλείς πληροφορίες μάθαμε πως σε περίπτωση που εκλεγεί ο Σαμαράς, οι μειονοτικοί θα αποκοπούνε πλήρως από την Ν.Δ. και πως έχουν έτοιμες τις ομαδικές παραιτήσεις τους. Ο Σαμαράς κενολογεί : Δεν δεχόμαστε μαθήματα μειονοτικής πολιτικής από την Τουρκία.Η μειονοτική πολιτική του Σαμαρά ήταν στηριγμένη από παλιά σε ρατσιστικά θεμέλια και φάνηκε πως μετά την πάροδο αρκετών χρόνων αυτό δεν άλλαξε. Ανέφερε πως: Η μειονότητα δεν είναι πρόβλημα Ελάδος Τουρκίας. Συμπατριώτες μας είναι και δεν δεχόμαστε μαθήματα μειονοτικής πολιτικής από την Τουρκία. Το ιστορικό της παρελθόν, γνωστό σε όλο τον κόσμο, δεν της επιτρέπει να κάνει μαθήματα, αλλά να παίρνει μαθήματα. Γι’ αυτό καλά θα κάνει να πάψει να δηλητηριάζει την ειρηνική συμπόρευση Ελλήνων, χριστιανών και μουσουλμάνων. Να σταματήσει τις υπόγειες παρεμβάσεις και τη συστηματική ανθελληνική προπαγάνδα από γνωστά φανατικά στοιχεία. Και να περιορίσει τη δράση του τουρκικού προξενείου, σύμφωνα με τους κανόνες της διεθνούς διπλωματίας. Οι κατ’ ιδίαν, τετ α τετ συναντήσεις του Γιώργου Παπανδρέου με τον Ταγίπ Ερντογάν τι σημαίνουν;Πηγαίνουμε σε απευθείας διαπραγματεύσεις και απεμπολούμε δικαιώματα που απορρέουν από τις θέσεις μας στην Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ; Η εικόνα αυτή πρέπει να ξεκαθαρίσει.
Το link του άρθρου στα Τουρκικά: http://www.birlikgazetesi.info/?pid=3&id_news=1085
Μετάφραση: Μάκης Καραϊσκος kyneg@otenet.gr
olympia.gr
Η εκλογή προέδρου της Ν.Δ. σχολιάζεται όπως είναι φυσικό και από εφημερίδες και ιστοσελίδες μειονοτικών της Θράκης. Διαλέξαμε μια από τις πλέον ¨ενεργές¨ ιστοσελίδες και σας παρουσιάζουμε την σχετική μετάφραση. Η συγκεκριμένη ιστοσελίδα απηχεί πλήρως τις γραμμές του τουρκικού ΥΠΕΞ. Ανήκει στον ανταποκριτή του κρατικού τηλεοπτικού καναλιού TRT και εκδότη της εφημερίδας Μπιρλίκ που βγαίνει στην Κομοτηνή. Ας δούμε λοιπόν τι συμβουλεύει τους μειονοτικούς ο εν λόγω κύριος:
SAMARAS KAZANIRSA, AZINLIK İÇİN ARTIK YDP “DEN İPARHİ” YOK
ΑΝ ΚΕΡΔΙΣΕΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ, ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΔ, ΝΔ ΓΙΟΚ.
Μετά την παραίτηση του Καραμανλή από την προεδρία του κόμματος, εμφανίστηκαν 3 υποψηφιότητες για την καρέκλα του προέδρου.Η τέως ΥΠΕΞ, ο τέως υπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης. Οι δύο τελευταίοι υποψήφιοι από παλιά μέχρι τώρα είναι γνωστοί για τις θέσεις τους ενάντια στην Τουρκία και τον τουρκισμό, και ακόμα χωρίς να έχουν αλλάξει γνώμη φαίνεται πως συνεχίζουν να μαζεύουν ψήφους φανατίζοντας με τις δηλώσεις τους τον ελληνικό λαό. Από τη άλλη δεν μπορεί να ειπωθεί το ίδιο για την Ντόρα Μπακογιάννη, διότι στην περίοδο που ήταν ΥΠΕΞ έκανε μεν δηλώσεις στην κατεύθυνση των συμφερόντων της χώρας, αλλά δεν έκανε ακραίες δηλώσεις.Κατά καιρούς υπήρξαν θέσεις σκληρές έναντι της Τουρκίας, όμως πάντοτε σε ένα επίπεδο. Η Μπακογιάννη σε σχέση με τους άλλους δύο υπόψήφιους θεωρείται πιο φιλική στην μειονότητα. Υπάρχουν βέβαια ισχυρισμοί από μειονοτικούς πως ακόμα και αυτή έως τώρα δεν έσκυψε, δεν προσέγγισε όπως έπρεπε τα προβλήματα της μειονότητας. Από την άλλη, ο Σαμαράς αυτά που είπε στην ομιλία του στην Αλεξανδρούπολη, δεν καταπίνονται εύκολα από την Τουρκική μειονότητα της Δυτικής Θράκης και από την μάνα πατρίδα Τουρκία.Ο Σαμαράς στην ομιλία του επέλεξε μια γραμμή λες και ήταν όχι υποψήφιος πρόεδρος της Ν.Δ. αλλά του ΛΑ.Ο.Σ. Τώρα υπάρχει ένα θέμα για τους συμπαθούντες μειονοτικούς της Ν.Δ. Αποτελεί θέμα η στάση που θα κρατήσουν. Εμείς σαν εφημερίδα Μπιρλίκ με βάση ασφαλείς πληροφορίες μάθαμε πως σε περίπτωση που εκλεγεί ο Σαμαράς, οι μειονοτικοί θα αποκοπούνε πλήρως από την Ν.Δ. και πως έχουν έτοιμες τις ομαδικές παραιτήσεις τους. Ο Σαμαράς κενολογεί : Δεν δεχόμαστε μαθήματα μειονοτικής πολιτικής από την Τουρκία.Η μειονοτική πολιτική του Σαμαρά ήταν στηριγμένη από παλιά σε ρατσιστικά θεμέλια και φάνηκε πως μετά την πάροδο αρκετών χρόνων αυτό δεν άλλαξε. Ανέφερε πως: Η μειονότητα δεν είναι πρόβλημα Ελάδος Τουρκίας. Συμπατριώτες μας είναι και δεν δεχόμαστε μαθήματα μειονοτικής πολιτικής από την Τουρκία. Το ιστορικό της παρελθόν, γνωστό σε όλο τον κόσμο, δεν της επιτρέπει να κάνει μαθήματα, αλλά να παίρνει μαθήματα. Γι’ αυτό καλά θα κάνει να πάψει να δηλητηριάζει την ειρηνική συμπόρευση Ελλήνων, χριστιανών και μουσουλμάνων. Να σταματήσει τις υπόγειες παρεμβάσεις και τη συστηματική ανθελληνική προπαγάνδα από γνωστά φανατικά στοιχεία. Και να περιορίσει τη δράση του τουρκικού προξενείου, σύμφωνα με τους κανόνες της διεθνούς διπλωματίας. Οι κατ’ ιδίαν, τετ α τετ συναντήσεις του Γιώργου Παπανδρέου με τον Ταγίπ Ερντογάν τι σημαίνουν;Πηγαίνουμε σε απευθείας διαπραγματεύσεις και απεμπολούμε δικαιώματα που απορρέουν από τις θέσεις μας στην Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ; Η εικόνα αυτή πρέπει να ξεκαθαρίσει.
Το link του άρθρου στα Τουρκικά: http://www.birlikgazetesi.info/?pid=3&id_news=1085
Μετάφραση: Μάκης Καραϊσκος kyneg@otenet.gr
olympia.gr
- karipis
- Επικοινωνία:
Διαβάστε να τρελαθείτε. Στα Ζωνιανά που είναι στην Κρήτη και παραδοσιακά Μητσοτακικά σε 960 ψηφοφόρους
Έλαβαν:
Ντόρα: 959
Σαμαράς: 1
ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΥ!
Όλοι οι... εγγεγραμμένοι στα Ζωνιανά είναι 984.
Στις τελευταίες εκλογές στις 4 Οκτωβρίου ψήφισαν 784 από όλα τα κόμματα!!!
Πηγή: http://troktiko.blogspot.com/
Έλαβαν:
Ντόρα: 959
Σαμαράς: 1
ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΥ!
Όλοι οι... εγγεγραμμένοι στα Ζωνιανά είναι 984.
Στις τελευταίες εκλογές στις 4 Οκτωβρίου ψήφισαν 784 από όλα τα κόμματα!!!
Πηγή: http://troktiko.blogspot.com/