Ποιος ευθύνεται για την σημερινή κατάσταση;
- ArELa
- Founder-Administrator
- Irc ψευδώνυμο: ArELa
- Φύλο: Γυναίκα
- Έδωσε Likes: 1879 φορές
- Έλαβε Likes: 2770 φορές
Re: Ποιος ευθύνεται για την σημερινή κατάσταση;
Δεν είπε ότι δεν έχουμε ευθύνες ως πολίτες πάντως, Δημήτρη. Είπε ότι τις κύριες/τερατώδεις ευθύνες
τις έχουν οι κύριοι της εξουσίας. Και σ'αυτό, προσωπικά δεν διαφωνώ καθόλου.
τις έχουν οι κύριοι της εξουσίας. Και σ'αυτό, προσωπικά δεν διαφωνώ καθόλου.
.
Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...
τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
- Dhmellhn
- Επίτιμος
- Φύλο: Άνδρας
- Έδωσε Likes: 27 φορές
- Έλαβε Likes: 71 φορές
Και θέτω το εξής ερώτημα. Ποιος τους εξέλεξε; Ποιος τους ανέδειξε. Όχι πάντως ο Φούφουτος... Και τα περί ψεμμάτων δεν έχουν λογική γιατί όλοι λέμε ότι λένε ψέμματα οι πολιτικοί αλλά οι περισσότεροι πάνε και τους ψηφίζουν, υπενθυμίζω τους... κοψοχέρηδες. Στην περίπτωση, όμως, του συριζα τα ψέμματα ήταν όχι απλά τερατώδη αλλά υπερσυμπαντικά. Και ένα νήπιο θα τους καταλάβαινε. Επέλεξαν, όμως, είτε την αποχή είτε να τους ψηφίσουν (εν γνώσει τους ότι τους κοροϊδεύει μπροστά στα μούτρα τους, έχω βιώσει αμέτρητες συζητήσεις με την ίδια απάντηση: "το ξέρω ότι δεν μπορούν να γίνουν όλα αυτά, αλλά θα τον ψηφίσω"), μόνο και μόνο ώστε να δώσουν παράταση στις ψευδαισθήσεις τους, τις οποίες γνωρίζουν ότι όντως είναι ψευδαισθήσεις, δηλαδή αέρας κοπανιστός.
Κακά τα ψέμματα, εάν δεν συνέλθουμε, να παραδεχτούμε την μ@λ@κί@ μας, να πετάξουμε έξω αυτούς τους προδότες δημαγωγούς και να αποφασίσουμε να προχωρήσουμε με βάση τον ρεαλισμό τότε δεν έχουμε μέλλον. Αλλά δεν αρέσει ο Σολομός όταν αναφέρει ότι: "Εθνικόν είναι το αληθές". Και η σκληρή αλήθεια είναι αυτή.
Μήπως δεν γουστάρουν και τον Θουκυδίδη, όταν επισημαίνει τις αντίστοιχες μ@λ@κίες των συμπολιτών του κατά την εποχή του;
"Αταλαίπωρος τοῖς πολλοῖς ἡ ζήτησις τῆς ἀληθείας, καὶ ἐπὶ τὰ ἑτοῖμα μᾶλλον τρέπονται.’’ (Τόσο λίγο ταλαιπωρούνται οι πολλοί να αναζητήσουν την αλήθεια και πιο πολύ κλίνουν να δεχτούν τα έτοιμα.)
Για να σοβαρευτούμε.
Κακά τα ψέμματα, εάν δεν συνέλθουμε, να παραδεχτούμε την μ@λ@κί@ μας, να πετάξουμε έξω αυτούς τους προδότες δημαγωγούς και να αποφασίσουμε να προχωρήσουμε με βάση τον ρεαλισμό τότε δεν έχουμε μέλλον. Αλλά δεν αρέσει ο Σολομός όταν αναφέρει ότι: "Εθνικόν είναι το αληθές". Και η σκληρή αλήθεια είναι αυτή.
Μήπως δεν γουστάρουν και τον Θουκυδίδη, όταν επισημαίνει τις αντίστοιχες μ@λ@κίες των συμπολιτών του κατά την εποχή του;
"Αταλαίπωρος τοῖς πολλοῖς ἡ ζήτησις τῆς ἀληθείας, καὶ ἐπὶ τὰ ἑτοῖμα μᾶλλον τρέπονται.’’ (Τόσο λίγο ταλαιπωρούνται οι πολλοί να αναζητήσουν την αλήθεια και πιο πολύ κλίνουν να δεχτούν τα έτοιμα.)
Για να σοβαρευτούμε.
Δεν έχουμε αιώνιους συμμάχους ούτε διηνεκείς εχθρούς. Τα συμφέροντά μας είναι αιώνια και διηνεκή. Αυτά έχουμε καθήκον να τα προασπίσουμε. (ΛΟΡΔΟΣ ΠΑΛΜΕΡΣΤΟΝ)
- ArELa
- Founder-Administrator
- Irc ψευδώνυμο: ArELa
- Φύλο: Γυναίκα
- Έδωσε Likes: 1879 φορές
- Έλαβε Likes: 2770 φορές
τους εξέλεξε (λέμε τώρα) ο λαός. (αλλά μην βγάζουμε και τη singular απ'έξω... κι αυτή "εκλέγει" αν χρειαστείDhmellhn έγραψε:Και θέτω το εξής ερώτημα. Ποιος τους εξέλεξε; Ποιος τους ανέδειξε. Όχι πάντως ο Φούφουτος...
και κακώς το παραβλέπουμε μονίμως αυτό)
Οσο για το ποιος τους ανέδειξε... χρειάζεται να το πω?
Δε νομίζω... οι πολίτες ακολούθησαν τις "αναδείξεις" αυτές, και γι'αυτό
έχουν τεράστια ευθύνη, αλλά σίγουρα δεν τους ανέδειξαν αυτοί.
Καμία αντίρρηση!Dhmellhn έγραψε:Κακά τα ψέμματα, εάν δεν συνέλθουμε, να παραδεχτούμε την μ@λ@κί@ μας, να πετάξουμε έξω αυτούς τους προδότες δημαγωγούς και να αποφασίσουμε να προχωρήσουμε με βάση τον ρεαλισμό τότε δεν έχουμε μέλλον. Αλλά δεν αρέσει ο Σολομός όταν αναφέρει ότι: "Εθνικόν είναι το αληθές". Και η σκληρή αλήθεια είναι αυτή.
.
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
- alkinoos
- Επίτιμος
- Φύλο: Άνδρας
- Έδωσε Likes: 81 φορές
- Έλαβε Likes: 92 φορές
Είναι εύκολο και καλή δικαιολογία από μέρους μας να αναζητάμε τους υπαίτιους των ευθυνών από τη πρώτη μέρα της ίδρυσης του Ελληνικού Κράτους και να λέμε : Αυτοί, και αυτοί, και αυτοί,αλλά και 'μεις ως πολίτες.Και τότε να μοιράσουμε τις ευθύνες σε ποσοστά, 50% εκείνοι,33,οι άλλοι,10 οι ξένοι και το υπόλοιπο οι πολίτες.Η μιμιτική συμπεριφορά και σκέψη που καλλιεργήθηκε επί αιώνων,πέρασε και αφομοιώθηκε στο μηχανισμό και στη δομή του νεοσύστατου κράτους και έφτασε ως αποτέλεσμα στη σημερινή κατάσταση...
"Ο ύπνος του σώματος έγινε ξύπνημα της ψυχής και το κλείσιμο των ματιών αληθινή όραση, και η σιωπή μου εγκυμονούσε το καλό, και η διατύπωση του λόγου μου έγινε δημιούργημα αγαθό" Ερμής Τρισμέγιστος
Δεν στηνω καινούργια είδωλα εγώ, τα παλιά ας μάθουν τι τους στοιχίζει το να έχουν ξύλινα πόδια - Νιτσε @ Ιδε ο άνθρωπος
Ήρθαν ντυμένοι φίλοι αμέτρητες φορές οι εχθροί μου το παμπάλαιο χώμα πατώντας και το χώμα δεν έδεσε ποτέ με τη φτέρνα τους - Ελυτης
Δεν στηνω καινούργια είδωλα εγώ, τα παλιά ας μάθουν τι τους στοιχίζει το να έχουν ξύλινα πόδια - Νιτσε @ Ιδε ο άνθρωπος
Ήρθαν ντυμένοι φίλοι αμέτρητες φορές οι εχθροί μου το παμπάλαιο χώμα πατώντας και το χώμα δεν έδεσε ποτέ με τη φτέρνα τους - Ελυτης