Clash έγραψε:Πρώτα από όλα περαστικά στο Δελαστίκ με τα ψέματα που γράφει, ότι δήθεν οι επαναστάτες ζήτησαν από το ΝΑΤΟ να βομβαρδίσει τον Καντάφι.
Αυτό με ποιο... "έγκυρο" κριτήριο το κατατάσσεις στα "ψέματα";
Clash έγραψε:Αυτά ως απάντηση στην Αρέλα που νομίζει ότι βρήκε τους νέους ευαγγελιστές από τις ΗΠΑ που τα ξέρουν όλα και γνωρίζουν τι θέσεις έχουν οι αριστεροί σε όλο το κόσμο.
Συγνώμη που σε μια προσπάθεια ΜΗ-περιχαράκωσης στα όσα λένε οι δικοί μας "έκγριτοι", φέρνω αναλύσεις ΚΑΙ άλλων εδώ μέσα - συγνώμη επίσης που δεν περιορίζομαι στην άποψή τη δική σου, η οποία σχηματίζεται από όση πληροφόρηση (πολύ περιορισμένης έκτασης επίτρεψέ μου...) προσλαμβάνεις (και θεωρείς και τη μόνη έγκυρη εδώ είναι το γαμώτο) από τα καθεστωτικά ΜΜΕ ή συγκεκριμένες πηγές που το ιδεολογικό σου "θέλω" εγκρίνει...
Συγνώμη που δεν αναγνωρίζω κανέναν ως "ευαγγελιστή" , απλά προσπαθώ να μάθω περισσότερα και για πολιτικές της αμερικής κυρίως, για τις οποίες δεν έχουμε ακούσει τίποτα εμείς εδώ στην κοσμάρα μας, και τις οποίες μας δίνουν οι συγκεκριμένοι, ως μέρος της ανάλυσης που ξετυλίγουν για τα γκαβάδια μας. Μπορεί να μην είναι απόλυτα σωστοί σε κάθε αποστροφή τους, αλλά για μένα δίνουν κι άλλες παραμέτρους που δεν τις συνυπολογίζουμε στον δικό μας κόσμο... Το ότι παλεύω να μεταφράσω κάποια πράγματα, δε θέλω να εκτιμάται σαν μια αορίστως αλτρουιστική μου πράξη (μια και τα κάνω χωρίς να πληρώνομαι, απεναντίας τα κάνω εις βάρος της δουλειάς που κάνω και πληρώνομαι.) Θα'θελα αν εκτιμηθεί από κάποιους, να εκτιμηθεί ακριβώς σαν μια προσπάθεια να δώσω κι άλλες οπτικές έξω απ'τα δεδομένα οπτικά μας πεδία. Αν δεν μπορεί να εκτιμηθεί μ'αυτόν τον τρόπο, ή τέλος πάντων αν δεν εκτιμάται καθόλου, δεν πειράζει- καλή καρδιά. Αλλά το βρίσκω τουλάχιστον ποταπό (και ανόητο) να δέχομαι και ειρωνείες/απαξίες για αυτό που πασχίζω εδώ να κάνω στα πλαίσια της
ΕΚΤΕΝΕΣΤΕΡΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ- και σε καμία περίπτωση για να "προπαγανδίσω" ο,τιδήποτε...
Τώρα όποιος ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ εκτενέστερη πληροφόρηση, ας μου πετάξει λιθάρια πρώτος!... έλεος...
Συγνώμη που δεν εστερνίζομαι απόλυτα ΚΑΝΕΝΑΝ αλλα παλεύω να συνθέτω πράγματα στη σκέψη μου προσλαμβάνοντας και επεξεργάζοντας όσο το δυνατον περισσότερα στοιχεία-γεγονότα-δεδομένα που ή δε γνώριζα ως τώρα ή δεν τα'χα σταχυολογήσει/αξιολογήσει σωστά.
Για το γεγονός ότι εσύ αδυνατείς ή αρνείσαι (ή και τα δυο) να μπεις σε τέτοια διαδικασία, και κλείνεις τα μάτια και τα αυτιά ΑΠΟΛΥΤΑ (κατά πως δείχνεις...) σε όποιον σου κάνει "έξω των παραταξιακών σου διαδρομών" δε θα ζητήσω εγώ συγνώμη. Μάλλον εσύ πρέπει να ζητήσεις πρώτα απ'όλα απ'τον ίδιο σου τον εαυτό που τον έχωσες ντε και καλά σε συγκεκριμένη οδό σκέψης και σε συγκεκριμένη θέση μέσα στο δίπολο αξιών, πολιτικών, και ιδεολογιων που σου πασάρισαν για να διαλέξεις.
Clash έγραψε:Πρώτα από όλα να μην ισοπεδώνουμε τα πάντα. Εξαθλιωμένοι με δύο και τρία ΙΧ, διαμερίσματα, εξοχικά, DVD, PC, τηλεοράσεις πλάσμα κτλ δεν υπάρχουν.
Τι θέλεις να μας πεις; Οτι μας άφησαν ως τώρα να ζούμε "προνομιούχοι" και πρέπει να μας αφαιρεθούν κι αυτά (όσοι τα έχουν) για να λογιζόμαστε εξαθλιωμένοι για σένα;
Αυτά που λες τα έχουν λίγοι, κι αυτοί τα απέκτησαν είτε με μόχθο και δουλειά και λόγω καλής οικονομικοκοινωνικής θέσης, είτε γιατί έχαψαν το τριπάκι του καταναλωτισμού (για τηλεοράσεις, ντιβιντια και τέτοια τουλάχιστον) στο οποίο τριπάκι, ΠΑΛΙ το ρημαδιασμένο σύστημα τους έβαλε, και πολλοί έπαιρναν θαλασσοδάνεια για να τ'αποκτήσουν. Όπως και να'χει πρέπει να απολογούνται που τα έχουν; Ή να τους αφαιρεθούν τώρα γιατί σαν πολλά έχουν; Δεν καταλαβαίνω πώς μας το θέτεις...
Οι αφαιρέσεις δικαιωμάτων, τα άνομα νομοθετήματα που μας χώνονται καθημερινά, η αφαίμαξη μέχρι εκεί που δεν παιρνει κι ακόμα παραπέρα, δε μετράνε ΠΟΥΘΕΝΑ στη σκέψη σου εσένα; Δεν προκύπτουν, δεν τα ζεις σε κανένα επίπεδο ο ίδιος προσωπικά; Μη μας το πεις, δε θα σε πιστέψουμε. Η ατζέντα είναι σαφής και όχι συνωμοσιολογική. ΑΦΑΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΜΕΣΟΑΣΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ. Η αποβιομηχάνιση μεγάλου μέρος των δυτικών κοινωνιών το'χει πετύχει σε μεγάλο βαθμό αυτό. Μετά έρχονται και τα "μέτρα" του συστήματος για το καλό μας πάντα... για να'χουν να μας δίνουνε συντάξεις... και καλά.
Clash έγραψε:Το βιωτικό επίπεδο στην Ελλάδα, ο μ.ο πάντα, είναι πολύ πιο υψηλό σε σχέση με τις χώρες της βόρειας Αφρικής
Ναι, δεν πεινάσαμε τόσο τραγικά ακόμα, κι ίσως γι'αυτό αράζουμε στον καναπέ σαν βλαμμένοι... ο Σελεντε είπε όμως... "αν τα χάσεις όλα, χάνεις και το μυαλό σου και τον φόβο σου"... και τότε ναι, θα σηκωθούν κι οι πέτρες. Το θέμα είναι να μη φτάσουμε ΜΕΧΡΙΣ εκεί για να βάλουμε φρένο σ'αυτό που γίνεται...
Clash έγραψε:Το ότι τότε στην Ελλάδα δεν πήρε αυτές τις διαστάσεις που έχει πάρει στην Αίγυπτο, στη Λιβυή, στην Τυνησία οφείλεται στο ότι οι μεγάλες λαϊκές μάζες δεν κινητοποιήθηκαν, δεν ανέλαβαν ενεργό ρόλο αλλά παρέμειναν θεατές. Το γιατί και πως έχει να κάνει τόσο με το βρώμικο ρόλο των κομμάτων (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΛΑΟΣ, ΚΚΕ - μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να κρατήσει πιο ουδέτερη θέση και τον κατακεραύνωσαν οι δοσίλογοι του ΚΚΕ), αλλά κυρίως με το ότι η μεγάλη πλειοψηφία δεν αμφισβήτησε το πολιτικο-οικονομικό σύστημα.
Σ'αυτό συμφωνώ. (εξαιρουμένου αυτού που λες για ΣΥΡΙΖΑ. Εχει κι αυτός την ατζένετα του κι είναι συγκεκριμένη!) Πώς γίνεται να τα λες αυτά και ταυτόχρονα να μη μπορούμε να συνεννοηθουμε, έχοντας αμφότεροι ως κεντρική βάση αυτή την οπτική, δεν καταλαβαίνω...Μόνο εσύ μπορείς να τα σκατώνεις αυτά.
Clash έγραψε:Οσον αφορά εσένα Βασιλικούλα τότε έλεγες για πράκτορες του Σόρος και άλλες παρόμοιες μπαρούφες που αμόλαγαν οι χουντικοί, οι βασιλικοί, οι νεοναζί και κάθε καρυδιάς ακροδεξιό καρύδι.
Αυτό δεν το πολυκατάλαβα έτσι όπως το διατύπωσες, αλλά απαντώ σε ό,τι πάσχισα να καταλάβω. Εξακολουθώ να λέω για πράκτορες του Σόρος, αλλά αυτούς τους αμόλαγε/αμολάει ο ίδιος ο Σόρος. Οι βλάκες που είναι χωμένοι σε μαντριά και εξυπηρετούν καταστάσεις, δε θα μπορούσαν να αμολύσουν κανέναν, γιατί είναι κομμάτι των "αμολυμενων" που δεν καταλαβαίνουν καν για ποιον δουλεύουν...
Clash έγραψε:Είδες που δεν έχεις ιδέα; Αλλη μια φορά το είπες και σου έβαλα 200 άρθρα από το Ριζοσπάστη που αναφέρονται στη νέα τάξη. Πες μου τώρα πόσα θέλεις από την Αυγή και από ανακοινώσεις όλων των αριστερών κομμάτων. Φυσικά γνωρίζω ότι είναι άδικος κόπος. Απαξ και οι Αμερικάνοι λιακόπουλοι είπαν ότι οι αριστεροί δεν αναγνωρίζουν την ύπαρξη της νέας τάξης πάει και τέλειωσε, ο λόγος τους είναι το ευαγγέλιο σου.
Δεν το είπε κανένας αμερικάνος (που δεν αναγνωρίζω ως λιακόπουλους όπως τους λες -όσους "έφερα" εδώ ν'ακούσουμε τι λένε). Μου το είπαν οι ίδιοι ελληνοτραφείς αριστεροί, και το'καναν και μπροστά στα μούτρα σου, αλλά γύρισες αλλού το βλέμμα. Πρώτον ανέφερα πολλάκις την περίπτωση μιας φίλης μου που πήγε να συμπορευτεί σε μια πορεία του ΠΑΜΕ και την έδιωξαν κακήν κακώς, γιατί κρατούσε ένα πλακάτ που έλεγε "Εξω η νέα τάξη από την Ελλάδα" και της είπαν ότι αυτό δεν τους εκφράζει επ'ουδενί. Δεύτερον, δεν έχεις παρά να πας εδώ
http://ideografhmata.gr/forum/viewtopic ... 60#p126260 όπου ένας καρα-αριστερός (όπως ο ίδιος δηλώνει) το γράφει με το δικό του μελάνι:
Το να τη λέμε "Νέα Τάξη" επειδή ο πρόεδρος Μπους ο πατήρ οραματιζόταν ότι ήρθε η ΝΕΑ εκεινη στιγμή του "τέλους των ιδεολογιών"
Και εδώ
http://ideografhmata.gr/forum/viewtopic ... 18#p126118 που μεταξύ των άλλων είπε:
"Νέα Τάξη" δεν υπάρχει, ούτε υπήρξε ποτέ.
Δεν τα'πα εγώ καλό μου, ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ τα είπε!
Τρώει φρίκουλα, έδωσε ένα κάρο ορολογίες, γιατί απλούστατα, για έναν ΑΝΕΞΗΓΗΤΟ λόγο, βγάζει κυριολεκτικά φλύκταινες στον όρο "Νέα Τάξη", λες και τον "κατασκευάσαμε" εμείς, λες και ο πατέρας Μπους δεν τον δήλωσε Ο ΙΔΙΟΣ σαφώς , και χωρίς περιστροφές ή μισόλογα, σε ΕΠΙΣΗΜΟ διάγγελμά του μετά τον πρώτο περσικό... Iδού και το βίντεο
http://www.youtube.com/watch?v=Rc7i0wCFf8g (τελικά πρέπει να το μεταφράσω το ρημάδι ειδικά για τους αριστερούς- έλεος...)
από εκεί (το δεύτερο λινκ ) και μετά άρχισε ένας αντιλογο-διάλογος, όπου επανειλημμένα δεν παραδεχόταν καν τον όρο, πολλώ δε μάλλον την ύπαρξη πολιτικοϊδεολογικού πολυεθνικού "μαγαζιού" που λέγεται ΝΤΠ και ασκεί/εφαρμόζει πολιτικές στην υδρόγειο. ΑΠΟ ΕΚΕΙ έχω προσλάβει αντιλήψεις, όχι από αμερικανούς "ευαγγελιστές", ούτε καν από "επίσημους" αριστερούς φορείς στην Ελλάδα, γιατί όντως δεν παρακολουθώ ούτε Αυγές ούτε Ριζοσπάστες. Τα πήρα από δείγμα γραφής ανθρώπων που δηλώνουν αριστεροί μέχρι το μεδούλι τους. Αν τότε αλλοιθώρησες σε όλον αυτόν τον διάλογο ή αν απουσίαζες (δεν ξέρω και δε θυμάμαι αν τοποθετήθηκες παρακάτω) σε συμβολεύω να πας να διαβάσεις όλη τη ρητορική του ατόμου, και τις απαντήσεις μου τουλάχιστον, και μετά να'ρθεις να μου πεις αν έχω ιδέα ή δεν έχω... Η αριστερά είναι πολύ "δυσκοίλια" στο να αναφέρει καν τον όρο ΝΕΑ ΤΑΞΗ, πολλώ δε μάλλον να τον πολεμήσει κατά μέτωπο... την παλεύει πού και που με όρους όπως καπιταλισμός και άλλες τέτοιες παπαρίτσες, αλλα και πάλι δεν παλεύει τη νεοταξίλα στο σύνολό της, μόνο σε επι μέρους πολτικές/πρακτικές που χαλάνε τη δική της μανέστρα.
Clash έγραψε:Τώρα αυτά τα συμπεράσματα μάλλον για τον εαυτό σου είναι. Γιατί όταν Βασιλικούλα υπάρχει εξέγερση, επανάσταση ή, οτιδήποτε άλλο εγώ είμαι με τους εξεγερμένους, με όσους παλεύουν για ένα καλύτερο αύριο.
Κι εγώ. Άρα παλεύουμε μαζί. Άρα γιατί αναλώνεσαι στο να παλεύεις τοποθετήσεις που εκπορεύονται από άνθρωπο που έχει το ίδιο βασικό κίνητρο, αντί να πασχίζεις να συνθέσεις; Κι αν διαφωνήσεις, γιατί δε διαφωνείς απλά σ'ένα σημείο, παρά απαξιώνεις σαρωτικά ό,τι έχει να τοποθετήσει ο άλλος με δαιμονοποιητικές/απολύτως μηδενιστικές προσεγγίσεις ΚΑΙ ταμπελοποιήσεις; Ημουνα νιά και γέρασα Νικολάκηηηηηηηηη
Clash έγραψε:Κι αν εσύ δεν μπορείς να σκεφτείς κάτι περισσότερο από συνωμοσίες και υποκινούμενους , μπορώ να σε βοηθήσω. Οι μεγάλοι συνωμότες, λοιπόν και οι υποκινητές στη βόρεια Αφρική και σε όλο τον κόσμο είναι τρεις: η φτώχεια, η καταπίεση και η αδικία. Από εκεί ξεκινούν όλα.
ΑΠΟ ΠΟΥ -ΤΙ-ΠΟΙΟΝ-ΠΟΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ-ΠΟΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΤΖΕΝΤΑ- ΠΟΙΑ ΑΤΖΕΝΤΑ- ΠΟΙΕΣ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΚΤΑΣΗΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ- εκπορεύονται όλα αυτά Νικολάκη όμως; Εκπορεύονται μόνο από έναν κακό Μουμπάρακ/ Μπεν Αλι/Καντάφι και δε συμμαζεύεται;;