ΚΑΠΝΙΣΜΑ - ΥΓΕΙΑ

Διατροφή, βοτανολογία και ο,τιδήποτε άλλο
σχετικό με την υγεία μας
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Aiolos
Aνενεργός χρήστης
Φύλο: Άνδρας
Έλαβε Likes: 2 φορές
Επικοινωνία:

ΚΑΠΝΙΣΜΑ - ΥΓΕΙΑ

Δημοσίευση από Aiolos » Τρί 01 Μάιος 2007, 14:25

Posted: Mon Jul 10, 2006 2:32 pm

ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ

Εννοιολογία του καπνίσματος: Κάπνισμα είναι η εισπνοή του καπνού που βγαίνει από τα καιγόμενα φύλλα ή τρίμματα του καπνού. Είναι πολύ παλιά ανθρώπινη συνήθεια, διαδεδομένη αρχικά στους ιθαγενείς της Κεντρικής Αμερικής. Το 16ο αιώνα οι Ισπανοί έφεραν στην Ευρώπη την συνήθεια του καπνίσματος, μαζί με την καλλιέργεια του καπνού. Η δυσμενής επίδρασή του πάνω στον οργανισμό δεν ήταν αρχικά γνωστή, από το 1950 όμως και αργότερα αποδείχτηκε ότι το κάπνισμα συνδέεται στενά με την εμφάνιση διαφόρων καρδιοαγγειακών παθήσεων, και προκαλεί χρόνια βρογχίτιδα και καρκίνο του πνεύμονα.

ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΚΑΠΝΟΥ

Όταν καίγεται ένα τσιγάρο είναι σαν να δουλεύει ένα εργοστάσιο και με βάση τη θερμοδυναμική παράγονται περίπου 4000 ουσίες - ενώσεις υπό στέρεα, υγρή και αέρια μορφή. Η θερμοκρασία στο σημείο καύσεως ανέρχεται στους 900oC και ποικίλει αυτή μέχρι το άλλο άκρο. Τα παραγόμενα συστατικά αυτά περιλαμβάνουν πολλά, τα οποία είναι γνωστά από την φαρμακολογία ως δραστικά, τοξικά, μεταλλαξιογόνα και καρκινογόνα. Τα 43 καρκινογόνα που έχουν περιγραφεί μέχρι σήμερα περιλαμβάνουν πολυαρωματικούς υδρογονάνθρακες, ετεροκυκλικούς υδρογονάνθρακες, Ν- νιτροζαμίνες...

Η εντύπωση που υπάρχει τα τελευταία έτη ότι το κάπνισμα προκαλεί μόνο καρκίνο είναι λανθασμένη. Από τα στατιστικά στοιχεία του Αρχιάτρου των Η.Π.Α. προκύπτει ότι σε ένα χρόνο πέθαναν 225.000 άνθρωποι από παθήσεις καρδιάς-αγγείων, 80.000 από καρκίνο, 22.000 από άλλους καρκίνους του σώματος και 19.000 από χρόνιες παθήσεις.

Όπως απέδειξε η πρόσφατη επιστημονική έρευνα απειλούνται με τύφλωση όσοι κάνουν κατάχρηση σε κάπνισμα και σε οινόπνευμα.

Εύχομαι να προσπαθήσετε πολλές φορές να κόψετε το κάπνισμα, όσοι καπνίζετε.
Να είστε ελεύθεροι και στο Νου και στο Σώμα, δίχως εξαρτήσεις...
[img]http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:-CPF ... omeis8.jpg[/img]
"Ακολουθούν την πιο σωστή πολιτική όσοι απέναντι των ίσων δεν υποχωρούν, απέναντι των ισχυροτέρων συμπεριφέρονται με φρόνηση και απέναντι των κατωτέρων είναι μετριοπαθείς" - Θουκυδίδης
Άβαταρ μέλους
}{eAvEN
Ιδεογραφίτης με τα όλα του
Ιδεογραφίτης με τα όλα του

Re: ΚΑΠΝΙΣΜΑ - ΥΓΕΙΑ (Blakaman) (από Apollo)

Δημοσίευση από }{eAvEN » Τετ 09 Μάιος 2007, 22:28

Εγω το εχω κοψει εδω και 4 χρονια περιπου. Εκανα 3-4 πακετα την μερα. Ανακαλυψα οτι ξοδευα πολλα λεφτα και γι αυτο το εκοψα.. Τωρα η τσεπη μου ειναι καλυτερα συν το οτι νοιωθω πολυ καλυτερα στην υγεια μου που ειναι και το πιο σημαντικο. Τωρα που το σκεφτομαι σαν πρωην καπνιστης δεν βρησκω τον λογο γιατι καποιος να καπνιζει... κουραζεσαι πιο ευκολα, χανεις χρονια απο την ζωη σου οπως και λεφτα, εχεις πιο ασχημες επιδοσεις στο σεξ, επιβαρυνεις την υγεια σου με χιλιους δυο τροπους με την πισσα και ολα αυτα τα χημικα, ενοχλεις τους αλλους, κανεις πλουσιες τις καπνοβιομηχανιες που διαιωνιζουν το προβλημα και εισαι εθισμενος σε ενα παθος που σε ελεγχει. Και αν το κρατος ηθελε να απαγορευσει το καπνισμα ας εκλεινε τις καπνοβιομηχανιες (απο τις οποιες βγαζει πολλα λεφτα) αντι να θεσπισει υποκριτικους νομους απαγορευσης του στους δημοσιους χωρους και καλα για την υγεια μας (απο ποτε νοιαζεται το κρατος για την υγεια μας; αμα ηταν ετσι δε θα ειχε τον θειο μου χωρις αναπηρικη συνταξη ενα χρονο τωρα να τον παραμυθιαζουν οτι θα βγει απο λεπτο σε λεπτο..)
Άβαταρ μέλους
Konstantinos
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Irc ψευδώνυμο: [Konstantinos]

Re: ΚΑΠΝΙΣΜΑ - ΥΓΕΙΑ

Δημοσίευση από Konstantinos » Τρί 22 Μάιος 2007, 10:07

γειά σου ρε }{eAvEN !
Mess with the best, CRY LIKE THE REST
Άβαταρ μέλους
Ombrax
Κολλημένος Ιδεογραφίτης
Κολλημένος Ιδεογραφίτης
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Ombrax » Παρ 25 Μάιος 2007, 16:57

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καπνίσματος, στις 31 Μαΐου, θα ήθελα να θέσω μερκά ερωτήματα:

1.Πώς αντιδράτε, όταν βρίσκεστε σε έναν δημόσιο χώρο, όπου οι γύρω σας καπνίζουν; Σας ενοχλεί ο καπνός; Κάνετε παρατήρηση και επιζητάτε να σταματήσουν να καπνίζουν; Υπομένετε την όλη κατάσταση;

2.Ποιοι πιστεύετε ότι θα ήταν αποτελεσματικοί τρόποι καταπολέμησης της συνήθειας του καπνίσματος;
Δεν έχει νόημα να ψάχνεις να βρεις αν το ποτήρι είναι μισογεμάτο ή μισοάδειο,
μόλις καταλάβεις ότι απλώς έχει νερό μέχρι τη μέση...
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator
Irc ψευδώνυμο: ArELa
Φύλο: Γυναίκα
Έδωσε Likes: 1879 φορές
Έλαβε Likes: 2770 φορές

Δημοσίευση από ArELa » Σάβ 26 Μάιος 2007, 02:43

Στο 1. Δεν αντιδρώ, γιατί καπνίζω και η ίδια σαν αράπης :smoke:

Στο 2. Η απόφαση και η ισχυρή θέληση. Μόνον αυτά. Τα άλλα είναι σαχλαμάρες. Εγώ δεν θέλω να το κόψω γι'αυτο και εξακολουθώ να καπνίζω. Δεν το λέω με καμάρι αυτό, δεν είναι μαγκιά μου, αλλά αδυναμία μου. Απλά αναλαμβάνω την ευθύνη της :jerk: μου.
.

Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...

τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
seliniasmenos
"Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης
"Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από seliniasmenos » Σάβ 26 Μάιος 2007, 22:20

1) Aν είναι χώρος που απαγορεύεται το κάπνισμα αρχίζω τις δολοφονικές ματιές. Αν και καπνιστής, συχαίνομαι εκείνους που ανάβουν τσιγάρα σε χώρους που δεν επιτρέπεται.

2) Θέληση. Αλλά ούτε εγώ θέλω να το κόψω. Και δεν το θεωρώ ούτε μαλακία μου, ούτε εξυπνάδα μου. Απλώς δεν θέλω!
If i go crazy, then will you still call me Superman?
[img]http://s11.postimg.org/m0jzyebw3/superm ... 5wbdc6.jpg[/img]
Άβαταρ μέλους
Salome
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Irc ψευδώνυμο: RedSonya, Salome
Φύλο: Γυναίκα

Δημοσίευση από Salome » Τετ 30 Μάιος 2007, 09:16

α) Αποφεύγω τους χώρους που απαγορεύεται το κάπνισμα, όπως ο διάολος το λιβάνι. Για την ακρίβεια, όσες φορές έχουμε πάει στο εξωτερικό με παρέα, πάντα βασάνιζα τον κόσμο γκρινιάζοντας να βρούμε μέρος ή τραπέζι που να επιτρέπεται. Για μεγαλύτερη ακρίβεια, πρώτα κοιτάζω για τασάκι και μετά για τραπέζι. Αλλά, αν τελικά βρεθώ σε χώρο μη καπνιστών, καταπίνω τη νικοτινομανία μου και μουρμουρίζω μπινελίκια. Και δεν είναι ότι δεν την παλεύω χωρίς τσιγάρο. Είναι ότι μου τη δίνει να μου το απαγορεύουν.

β) Θέληση και μόνο θέληση. Θα συμφωνήσω με Αρέλα και Σελάκο, ΔΕΝ ΘΕΛΩ να το κόψω. Έκανα το πείραμα θέλησής μου μένοντας άκαπνη για ένα ημερολογιακό έτος, το πέτυχα, απέδειξα ότι μπορώ να το κόψω και θα το κάνω, όταν χτυπήσει ο βιολογικός κούκος. Προς το παρόν, το απολαμβάνω στο έπακρον και χωρίς καμία ντροπή.
Άβαταρ μέλους
Dhmellhn
Επίτιμος
Επίτιμος
Έδωσε Likes: 27 φορές
Έλαβε Likes: 71 φορές

Δημοσίευση από Dhmellhn » Παρ 01 Ιουν 2007, 14:13

Η δήλωση πάντως του πρώην υπουργού Στεφανή (ο οποίος είναι και γιατρός) για το πρόβλημα υγείας του που προέκυψε από το κάπνισμα είναι μεστή και ουσιώδης. Όχι ότι ανέφερε τίποτε καινούργιο, απλώς επιβεβαίωσε για ακόμη μία φορά τις καταστρεπτικές συνέπειες του καπνίσματος. Εδώ να πούμε ότι οι πολυεθνικές στο παρελθόν, στην προσπάθειά τους να πείσουν ότι το κάπνισμα είναι αβλαβές, χρηματοδότησαν μία σειρά στημένων επιστημονικών ερευνών για να ενισχύσουν αυτή τους την επιχειρηματολογία. Όπως ακριβώς πράττουν στις μέρες μας οι πολυεθνικές των μεταλλαγμένων (όρα Monsanto), οι οποίες προσπαθούν να μας πείσουν για την αναγκαιότητα των γενετικά τροποποιημένων οργανισμών.

Αυτό όμως που θέλω να θίξω είναι το πρόβλημα των παθητικών καπνιστών. Στην ουσία δεν προστατεύονται. Σε οποιοδήποτε μαγαζί και να πάτε από τη μία πλευρά έχουν τους καπνίζοντες και από την άλλη τους μη. Αυτό δεν λέει τίποτα, διότι ο καπνός μεταφέρεται πανεύκολα. Το σωστό είναι ξεχωριστές αίθουσες, αλλά οι καταστηματάρχες κωφεύουν λόγω των εξόδων. Εδώ είναι ανάγκη να παρθούν ριζικά μέτρα.Επίσης συμπεριφορές διαφόρων "θεριακλήδων" σε χώρους όπου απαγορεύεται το τσιγάρο είναι απαράδεκτες. Τέλος, πολλοί γονείς καπνίζουν μπροστά στα παιδιά τους και τους μεταφέρουν τον θάνατο. Για να μην αναφερθώ σε παραδείγματα εγγύων γυναικών. Μιλάμε για το πλέον διαδεδομένο νόμιμο ναρκωτικό.
Δεν έχουμε αιώνιους συμμάχους ούτε διηνεκείς εχθρούς. Τα συμφέροντά μας είναι αιώνια και διηνεκή. Αυτά έχουμε καθήκον να τα προασπίσουμε. (ΛΟΡΔΟΣ ΠΑΛΜΕΡΣΤΟΝ)
Απάντηση

Επιστροφή στο “Υγεία-Διατροφή”