Ο φασισμός των ΜΜΕ και τα τωρινά τηλεοπτικά μας χάλια

Περί ανέμων και υδατων
προσώπων και πραγμάτων
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator
Irc ψευδώνυμο: ArELa
Φύλο: Γυναίκα
Έδωσε Likes: 1879 φορές
Έλαβε Likes: 2770 φορές

Ο φασισμός των ΜΜΕ και τα τωρινά τηλεοπτικά μας χάλια

Δημοσίευση από ArELa » Κυρ 22 Μαρ 2009, 19:53

Από πού ν’αρχίσω Θεέ μου… Έλεγα από καιρό να γράψω για τα ΜΜΕ (και δη τα ηλεκτρονικά, γιατί τα έντυπα είναι άλλη ιστορία) , αλλά το μεγάλο εφιαλτικό μου κόλλημα ήταν το πώς θα ξεκινήσω. Σήμερα μία είδηση μου’δωσε την τέλεια (για τα δικά μου μέτρα) εισαγωγή. Βγαίνει θα βγει ή βγήκε τέλος πάντων (δεν θυμάμαι ακριβώς) διάταγμα και ρυθμίσεις για την προστασία των δικαιωμάτων του παιδιού μπροστά στα ΜΜΕ. Μπράβο σ’όποιον το σκέφτηκε και πολύ καλώς θα υλοποιηθεί μια τέτοια ρύθμιση. Ένας στοιχειώδης έλεγχος δηλαδή, στο απύθμενο μπάχαλο/ασυδοσία και παρακμή που επικρατεί στα τηλεοπτικά πράγματα. Όμως τι γίνεται με την προστασία των δικαιωμάτων του μέσου ενήλικα και ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΥ πολίτη; Ιδού η απορία…

Και μην ακούσω αηδίες του τύπου «άλλαξε κανάλι», γιατί όπου και να πάει κανείς, σε συγκεκριμένες ώρες τουλάχιστον, ή τα ίδια ΣΚΑΤΑ θα συναντήσει, ή τραγικά βαρετό πρόγραμμα στο οποίο δε μπορεί να σταθεί για πάνω από 10 δεύτερα. Επίσης μη μου πει κανείς «μη βλέπεις καθόλου». Εκ των πραγμάτων η ζωή όλων μας (άλλων λίγο άλλων πολύ) είναι τέτοια, που έχει την τηλεόραση μέσα στο σπίτι του, μπροστά τα μάτια του, κομμάτι της ζωής του.

Πάρτε την αφεντιά μου. Δεν τρέχω κάθε μέρα έξω για καφέ με φιλενάδες, ή για ψώνια ή στα μπουζούκια, έχω σαν βασική «ψυχαγωγία» και μέσο χαλάρωσης, α/ ένα καλό βιβλίο (που με τον κάματο της μέρας, μόλις κάτσω να διαβάσω μερικές αράδες με παίρνει ο ύπνος) , το νετ (απ’το οποίο κάνω και αναγκατικά λόγω δουλειάς μια σχετική αποτοξίνωση) και την τηλεόραση. Η έλλειψη χρόνου και οι πολλαπλές υποχρεώσεις δε μου δίνουν άλλα διέξοδα. Τις περισσότερες φορές, είμαι τόσο κουρασμένη, που απλά θέλω ν’αράξω σε μια πολυθρόνα, να χαλαρώσω.

Να χαλαρώσω είπα, όχι να μου γυρίσει τ’άντερο και να κατεβάζω καντήλια.
Πάμε λοιπόν σε αυτά που εγώ εισπράττω, κι ας ξεκινήσω απ’το πρωί…

Tα πολύ πρωινάδικα, της ενημέρωσης δηλαδή, είναι αυτά που προσβάλλουν λιγότερο τη νοημοσύνη μου, αν και είναι συχνά εμφανής (σε άλλες εκπομπές περισσότερο σε άλλες λιγότερο) η «γραμμή» που έχει πάρει ο κάθε δημοσιογράφος/παρουσιαστής είτε από τον καναλικό είτε από τον πολιτικό εργοδότη του, είτε και από τους δυο μαζί. Οι παρουσιαστές οι ίδιοι τώρα, βγάζουν μια εικόνα της προσωπικότητάς τους που άλλοτε προκαλεί το υπομειδίαμα που θα μας βγάλει αυτός που αντιλαμβανόμαστε ως «χαβαλέ» και εκκεντρικό ανόητο, (ονόματα δε λέω μη φάω και καμιά αγωγή) άλλοτε μια σιωπηλή εκτίμηση στο βαθμό που παρά τα ξεσπάσματα και τα ιδιάζοντα τερτίιπια στη συμπεριφορά του, εισπράττει κανείς μια εικόνα ανθρώπου που παλεύει να’ναι έντιμος και ειλικρινής απέναντι στον τηλεθεατή (βλ. Παπαδάκης).

Σ΄αυτή την πρωινή ζώνη υπάρχει και μια εκπομπή (για την ώρα μία) που κινείται στη σφαίρα του life style. Μια εκπομπή που μας προϊδεάζει για τη μετέπειτα χλαπάτσα των μεσημεριανών τα οποία κινούνται στο ίδιο στυλ. Τα πάνελ όλων αυτών των εκπομπών τηλεοπτικής ταλαιπωρίας, είναι ποικίλα μεν, πανομοιότυπα δε σε πολλές …βαθυστόχαστες (χαίρε βάθος αμέτρητο) διαδρομάρες παρακμής. Ανάμεσα στους «εκλεκτούς» των πάνελ έχει ξεχωρίσει στα μάτια μου ένας εξοργιστικά ανάγωγος δημοσιογράφος, που το παίζει «άγρυπνος φρουρός» της ηθικής μη χέσω, που όταν θα έχουν καλεσμένο τον ανακρίνει σαν δικαστής/εισαγγελέας/ένορκος και εκτελεστής συνάμα, εκτοξεύοντάς του μια κριτική εν είδει χλαπάτσας πολλές φορές, με τρόπο απίστευτα απολίτιστο. Επίσης ξεχωρίζει και μία τύπισσα που μ’εξοργίζει πραγματικά με την δήθεν ξενική προφορά που χρησιμοποιεί για να…εντυπωσιάσει? Ποιος ξέρει…

Κανείς δεν θα καταλάβει ποτέ υποθέτω, με ποια κριτήρια καλούνται να συμμετέχουν άτομα σ’αυτά τα «πάνελ ειδημόνων»… γιατί η αλήθεια είναι πως δεν έχω καταλάβει , τι διαπιστευτήρια έχουν να επιδείξουν, τι σπουδές, και με ποια ιδιότητα πλην του «καλλιτεχνικού (?) ρεπόρτερ» (μερικοί από δαύτους) μιλούν και επιδιώκουν να διαμορφώσουν σαθρή και παρακμάζουσα νοοτροπία που αυτοί τη θεωρούν «άποψη»… Η συντριπτική πλειονότης αυτών των ανθρώπων κινείται σε παρόμοια με του προαναφερθέντος ανάγωγου τροχιά, αν και οφείλω να ομολογήσω πως δεν είναι όλοι τόσο κατάφορα ανάγωγοι. Στους σχολιασμούς των ανθρώπων αυτών εισπράττει κανείς συχνότατα, ένα επίπεδο που κατάφερε να φτάσει στα δισθεώρητα ύψη του δαπέδου. Είναι τόσο απίστευτα χαμηλής στάθμης (κατινέ) και ηθικιστική (ή και ψευτοηθικιστική) η προσέγγισή τους στα πράγματα, που αρχικά νόμιζα ότι κάνουν πλάκα για να προσελκύσουν πελατεία θέασης- μην πιστεύοντας ότι υπάρχουν άτομα που μπορούν στην πραγματική τους ζωή να προσεγγίσουν έτσι τη ζωή και τους ανθρώπους. Στην πορεία φυσικά διαπίστωσα μετά θλίψης ότι τα άτομα βγάζουν τον πραγματικό τους εαυτό. Μέσα σ’αυτή την πληθώρα «ειδημόνων» οφείλω να διαχωρίσω τους : Παλαιτσάκη, Σακάκου, Πυριόχο και ενίοτε εκτάκτως προσκεκλημένους Μανιάτη, και Πετιλόν, οι οποίοι επιδεικνύουν ένα αξιοπρεπές επίπεδο και καλλιεργημένη υπόσταση ώστε να τους σέβεται/τιμά κανείς ακόμα και όταν δεν συμφωνεί με τις τοποθετήσεις τους. Το δε «μπαούλο» του Πυριόχου είναι ένα απ’τα λίγα και αξιόλογα κομμάτια αυτων των εκπομπών που χαίρομαι να βλέπω, όταν τύχει να «πέσω» σε μεσημεριανάδικα.

Για τις παρουσιάστριες αυτών των εκπομπών, ουδέν σχόλιον. Προσωπικά δεν ξέρω ούτε από πού βαστάει η σκούφια τους, και με ποια είναι τα προσόντα που βλέπουν σε αυτές, αυτοί που τους επιλέγουν γι’αυτή τη θέση. Μάλλον τείνω στην άποψη, πως το κριτήριο είναι κατά κύριο λόγο, το βυζί και το μπούτι όπως δικαίως λέει η Βάνα Μπάρμπα…

Εκεί που γίνομαι έξαλλη είναι με τα πάνελ των «συμβουλατόρων» που ήρθαν κι έκατσαν στους δέκτες μας τις μεσημεριανές ώρες ως ψυχολόγοι/κοινωνιολόγοι ολκής (ενώ είναι επιεικώς αστοιχείωτοι με μια συναισθηματική νοημοσύνη που συχνά χτυπάει στο κόκκινο της υποκρισίας και της ξεφτίλας) για να πετάξουν στη μάπα ημών αλλά και των ταλαίπωρων ανόητων που τους τηλεφωνούν για να πουν το μακρύ-το κοντό τους, τα της ζωής και των προβλημάτων τους, την «επί παντός του επιστητού» αποψάρα τους! Αλήθεια, πού είναι το ΕΣΡ εκεί να ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ στα κανάλια να μην επιτρέπουν κάτι τέτοιο παρά μόνο όταν ο ρόλος της εκπομπής είναι καθαρά κοινωνικο/ψυχολογικός (όπως της Θρασκιά που κάνει αξιοπρεπή δουλειά η γυναίκα στο αντικείμενό της), και κύρια ευθύνη στους διαλόγους και τις ερωταπαντήσεις θα έχουν διαπιστευμένοι ψυχολόγοι/ψυχίατροι, κοινωνιολόγοι ή κοινωνικο-οικογενειακοί σύμβουλοι (όπως Τένια Μακρή). Με ποια λογική επιτρέπουν στον πάσα ένα φουκαρά να «αποφαίνεται» να κρίνει και να επικρίνει την όποια ταλαίπωρη γυναικούλα που αναζητά ένα δίαυλο επικοινωνίας να πει «τον πόνο της», μη έχοντας τα χρήματα ή/και τη δυνατότητα να κάνει ψυχοθεραπεία;

Και βλέποντας ΑΥΤΟ το αίσχος, αναρωτιέμαι πόσο θ’ανέχεται ο μέσος νους τον φαρισαϊσμό να γίνονται όλα αυτά ανεκτά και αποδεκτά, ενώ παράλληλα να «κόβεται» η παλιότερη reality εκπομπή του Μικρούτσικου που κινείτο στα ίδια πλαίσια, αλλά τουλάχιστον είχε έναν παρουσιαστή σκεπτόμενο στο τιμόνι, και μια οικογενειακή σύμβουλο να υποστηρίζει την εκπομπή αυτή. Εκείνη η εκπομπή πρόσβαλλε αισθητικές ενώ τα τωρινά σκουπίδια δεν ενοχλούν; Σ’εκείνη τουλάχιστον υπήρχε έστω και η υποψία ότι κάποιοι που αποφάσιζαν να εκτεθούν βοηθούνταν σε κάποιο επίπεδο τελικά. Σ’αυτά τα σκουπίδια, απλά ευτελίζεται η ανθρώπινη υπόσταση και τα πρότυπα που μεταδίδονται είναι επιεικώς ΗΛΙΘΙΑ!

Θα επανακάμψω για τα απογευματινά και τα βραδυνάδικα…
.

Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...

τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
SeirioAstro
Σχεδιαστής
Σχεδιαστής

Re: Ο φασισμός των ΜΜΕ και τα τωρινά τηλεοπτικά μας χάλια

Δημοσίευση από SeirioAstro » Κυρ 22 Μαρ 2009, 22:07

Και λίγα είπες. Προσωπικά τους σιχαίνομαι όλους απο τα μεγάλα ιδιωτικά κανάλια αλλά και οι τύποι της δημόσιας τηλεόρασης δεν πάνε πίσω. Κάπως καλύτερα είναι τα πράγματα στην ΕΤ3. Είναι μακριά απο την Αθήνα βλέπεις, λιγότερη η πίεση. Υποκινούμενοι, φερέφωνα, προπαγανδιστές, παπαγαλάκια και ψεύτες της διαπλοκής και της υποκίνησης. Μετά την πολιτική, ο χώρος της δημοσιογραφίας είναι μακράν η χειρότερη μπόχα και δυσωδία.

Για την ενημέρωση μου τις περισσότερες φορές βασίζομαι στην πολυφωνία πολλών blogs και των πολύ καλών ανεξάρτητων τοπικών καναλιών που έχουμε εδώ στην Θεσσαλονίκη.
[img]http://i366.photobucket.com/albums/oo10 ... 2wr0-1.jpg[/img]

Ούτως λέγομεν άπαντες.
Άβαταρ μέλους
Γκροτέσκος
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Φύλο: Άνδρας

Δημοσίευση από Γκροτέσκος » Κυρ 22 Μαρ 2009, 22:40

ΑρΕλακι έγραψε:Και μην ακούσω αηδίες του τύπου «άλλαξε κανάλι», γιατί όπου και να πάει κανείς, σε συγκεκριμένες ώρες τουλάχιστον, ή τα ίδια ΣΚΑΤΑ θα συναντήσει, ή τραγικά βαρετό πρόγραμμα στο οποίο δε μπορεί να σταθεί για πάνω από 10 δεύτερα. Επίσης μη μου πει κανείς «μη βλέπεις καθόλου».

Μην βλέπεις αυτές τις ώρες :loco: :loco: :loco: :loco:

(χάριν αστείου).

Δεν θα μιλήσω με quotes.
Είναι δικαίωμα του καθενός να επιλέγει τι θα βλέπει και τι όχι, και φυσικά και για ποιους λόγους. Και, φυσικά, ο καθένας κρίνει κάθε ζώνη τηλεοπτική αλλά και εκπομπή μέσα σε αυτή με τα δικά του κριτήρια και τους δικούς του λόγους.

Για την πρωινή τηλεόραση / ζώνη, δεν έχω να πω πολλά, γιατί το μόνο που παρακολουθώ αν ξυπνήσω νωρίς, είναι Καμπουράκης - Οικονομέας. Δίδυμο ωραίο, που συνδιάζει σοβαρότητα και χιούμορ. Και ακούς και καμμιά καλή είδηση, είτε στενάχωρη είτε χαρούμενη. Δεν έχω δει μέχρι το τέλος ακόμα, για να δω αν έχουν ακόμα αυτόν τον Ανέστη που λέει τα ανέκδοτα - παγοκολόνες.

Τα μεσημεριανά κακώς τα παρεξηγούμε. Μας έχουν διδάξει αρκετά. Όπως μαγειρική και φυσικά λύσεις αινιγμάτων. Αλλά, καμμιά φορά, και ωραίο "θέαμα". Και ποιος δεν έχει προσέξει το μπούστο της Σκορδά; (μιας και αναφέρθηκαν τα ονόματα Πυριόχος και της άλλης της αντιπαθούκλας της ξανθιάς - δεν λέω όνομα γιατί ούτε εγώ θέλω αγωγές) Το μοναδικό που με ενοχλεί, σαν Νίκο, και τοποθετώ τον τίτλο -χαρίζω και δίδω γιατί το αξίζει- "Ο φασισμός των Media", είναι όταν "αποκαλύπτουν" οι έγκριτοι δημοσιογράφοι του κοτσομπολιού, διάφορα "άπλυτα" των επωνύμων (όχι ότι μερικοί δεν τα χρειάζεται ο κώλος τους - γελάμε με τα χάλια των άλλων) Αλλά δεν παύει να ναι ενοχλητικό. Θα μου πεις "και γιατί το βλέπεις;" Η απάντησή μου δεν θα ναι ίδια με της ΑρΕλας, αλλά θα πω ότι "Γουστάρω να τα βλέπω και να τσατίζομαι και να τους βρίζω. Αυτό γουστάρω αυτό κάνω. Τέλος", και όποιος με πει "ανώμαλο" ή "μαζόχα", τότε απλά δεν έχει γνώμη και ασχολείται με τις δικιές μου "ανωμαλίες".

Και για να κάνω μια "νύξη" ή αντίθετα, να "κλείσω" λίγο εύθυμα,
ΑρΕλα, δεν ήξερα πως η Μέρυλην ήταν ψυχολόγος
:wink:
Άβαταρ μέλους
cris
Κολλημένος Ιδεογραφίτης
Κολλημένος Ιδεογραφίτης
Irc ψευδώνυμο: andromeda

Δημοσίευση από cris » Κυρ 22 Μαρ 2009, 23:38

Μεσα Μαζικής Ενημέρωσης...Μόνο και απο τον τίτλο που τους εχει δοθεί καταλαβαίνουμε οτι όλους μας εχουν βάλει στο ίδιο σακί με πατάτες.Μαζικής. Ήδη η μια λέξη εχει βγει εκτός συναγωνισμού. Αλλη μία. Ενημέρωσης. Ακόμα χειρότερα τα πράγματα. Τα ιδιωτικά (αντιδάνειο απο τη γαλλική λέξη idiot που αρχικά είχε τη σημασία του ανόητου, μηπως να μας προβληματίσει?) κανάλια έχουν ριχθεί στο έρεβος της παραπληροφόρησης όπως αρέσει στους μεγαλοιδιοκτήτες του- όπως τους βολεύει μέσω των μικροπολιτικών τους κομπρεμί, ή ακόμα καλλίτερα ρίχνουν το επίπεδο τους, στα Τάρταρα, με χαζοεκπομπές για να περνά η ώρα να μην απασχολείται ο κοσμάκης με τίποτα παραπάνω παρά με το που πήγε διακοπές ο τάδε η αν παντρευτηκε η δεινα. Τα κρατικά...χαχαχα ας γελάσω..Δεν πάνε πίσω όσον αφορά τις πληροφορίες που μεταδίδουν, τρομολαγνία και καταστροφολογία απλα για να σου πιπιλίζουν καθημερινά το μυαλό και να μην μπορείς να κάνεις ούτε βήμα, να σκέφτεσαι να πας στο περίπτερο για τσιγάρα μήπως κ συμβεί κάτι σε μια ευνομούμενη χώρα όπως η δική μας κ δεν το μάθεις. Ενώ παράλληλα περνούν κ τη γραμμή της εκάστοτε κυβέρνησης έτσι για να μην ξεχνιόμαστε- αφού πληρώνουμε εισφορές* κ γι αυτο τουλάχιστον ας ακούσουμε αυτούς που μας τις επιβάλλουν...

Αντε κ εις ανωτερα! :banghead:

*εννοω εισφορες για την κρατικη τηλεοραση
Si me queras escrivir yas sabes mi paradero tercera
brigada mixta primera linea del fuego
Άβαταρ μέλους
Acid{RFE}
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Irc ψευδώνυμο: Acid{RFE}
Έδωσε Likes: 3 φορές
Έλαβε Likes: 1 φορά

Δημοσίευση από Acid{RFE} » Κυρ 22 Μαρ 2009, 23:46

Σε γενικές γραμμές συμφωνώ με τα λεγόμενα της Βίκης, αλλά όχι με τις προτημίσεις, γενικός η τηλεόραση πλέον κατά την δική μου γνώμη σε προσφέρει λίγα πραγματάκια, τηλεόραση βλέπω ολίγον σπάνια, αν κ περνώ αρκετές ώρες σπίτι μου αυτόν τον καιρό λόγο ανεργίας.

Έχω βάλει ξυπνητήρι συγκεκριμένα για τις εκπομπές που θέλω να βλέπω, συγκεκριμένα βλέπω Ράδιο Αρβύλα, το Κρά στον Σκάι, Χαρδαβέλα Πύλες Του Ανεξήγητου, κ τα Σαβατοκύριακα μου αρέσουν Τα Φιλαράκια{λόγο της Άνιστον}. Πέρα απο αυτά βλέπω κ διάφορες εκπομπές στον Σκάι όπως ντοκυμαντέρ έχει αρκετά καλά τα προτείνω.
Τώρα όσον αφορά τις εκπομπές μόνο καμμιά φορά, αν τύχει τίποτα καλό για να γελάσω όπως Θώδη κ άλλα άτομα που βγάζω γέλιο, ώσπου να χορτάσω βλακία κ να την κλείσω.

Μου προκαλούν οργή τις περρισότερες φορές οι πρωϊνές εκπομπές γιατί άλλοι έχουν την μάσκα του σωστού, άλλοι είναι κάργα γλύφτες κ αεριτζίδες προκαλώντας μου αναγούλες, κ άλλοι είναι ότι να ναι. Ο παπαδάκης για μένα κάπως τρώγεται σε σχέση με τους άλλους είναι ο καταλληλότερος.

Αλλά πλέον δεν τσαντίζομαι με αυτά τα χάλια, γιατί για να υπάρχουν τέτοιου είδους σκουπιδαριά, σημαίνει οτι κάποιοι τα βλέπουν αλλιώς δεν θα υπήρχαν, η τηλεόραση είναι ο καθρέφτης ενός λαούς στην πλειοψηφεία του.

Το καλύτερο για μένα είναι να διαβάσω ένα βιβλίο, παρά να δώ τηλεόραση, το βρίσκω κατά πολύ ποιό ενδιαφέρον, κ βρίσκω ενδιαφέροντα τα ντοκυμαντέρ, κ κάποιες εκπομπές στον Σκάι.
Άβαταρ μέλους
Dhmellhn
Επίτιμος
Επίτιμος
Έδωσε Likes: 27 φορές
Έλαβε Likes: 71 φορές

Δημοσίευση από Dhmellhn » Κυρ 22 Μαρ 2009, 23:55

Όλη η ουσία βρίσκεται στη λέξη Μαζικής όπως χρωματίστηκε. Βεβαίως εδώ έχω ένσταση ως προς το χρώμα όπου θα έπρεπε να είναι κίτρινο και όχι μωβ, και ο νοών νοείτο. Όποιος γνωρίζει για τη χειραγώγηση των μαζών θα καταλάβει.

Και επειδή ανοίγοντας αυτό το θέμα η Βίκυ μου θύμισε τη ΒΡΩΜΑ και τη ΔΥΣΩΔΙΑ των ανεκδιηγήτων νταβατζήδων καναλαρχών, θα παραθέσω μια είδηση την οποία λίγοι γνωρίζουν:

Ο επί 37 ημέρες απεργός πείνας Θεόδωρος Τενέζος απευθύνεται στον Καραμανλή: Κ. Καραμανλή ζητήστε συγγνώμη για την εξαθλίωση που έφτασε το ελληνικό κράτος

Εικόνα

Κύριε Πρωθυπουργέ
Νιώθοντας στο πετσί μου για 36 ημέρες την απάθεια και την αδιαφορία, ακόμα και σε ανθρωπιστικό επίπεδο, για την ζωή μου από τον πολιτικό κόσμο, σας ζητώ:
Αν πραγματικά είστε γνήσιος πολιτικός άνδρας και αγαπάτε τον Ελληνικό λαό, καλέστε σύσσωμο τον πολιτικό κόσμο και ζητήστε συγνώμη από τους Έλληνες πολίτες για την εξαθλίωση που έφτασε το Ελληνικό κράτος..

Ανοικτή επιστολή πρός τον πρωθυπουργό Κ.Καραμανλή έστειλε σήμερα ο Απεργός Πείνας Θεόδωρος Τενέζος. Η επιστολή κοινοποιήθηκε σέ όλους τούς πολιτικούς αρχηγούς, όπως και στoν Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Προς Πρωθυπουργό
κ.Κ.Καραμανλή

Αριθμ. Πρωτ. Κ2549/20-3-2009

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

Ονομάζομαι Θεόδωρος Τενέζος.

Το επάγγελμα μου είναι μικρομεσαίος επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στον χώρο του χάλυβα και συγκεκριμένα στην εμπορία, μεταποίηση και τοποθέτηση σιδηρού μπετόν για οικοδομές

Αυτοδημιούργητος!

Στον χώρο του χάλυβα από το 1989, εργαζομενος αρχικά σε μικρές οικοδομές και αργότερα σε μεγάλα τεχνικά έργα ανά την Ελλάδα, συνεργαζόμενος με πολλές τεχνικές εταιρίες.

Το 2004 εξαγόρασα μια εταιρία εμπορίας σιδήρου (στον Ρεντη,στην βιομηχανική ζώνη του Ελαιώνα)που εμπορεύονταν άποκλειστικά σίδηρο της χαλυβουργίας SIDENOR, με κύκλο εργασίας 250 τόνους τον μήνα.

Μέσα σε 18 μήνες με πολύ κόπο και δουλειά ο κύκλος εργασίας έφτασε τους 1100 τόνους, δηλαδή ανάπτυξη 11% μηνιαίως.

Η επιχείρηση απασχολούσε 220-250 άτομα προσωπικό.

Το 2006 αισθανόμενος περιορισμό στην άνοδο της επιχείρησης μου από τις χαλυβουργίες και τους χονδρεμπόρους τους, αποφάσισα να φέρω σίδερο από το το εξωτερικό (από χώρες της Ε.Ε.). Για αυτή μου την κίνηση, που ήταν ενάντια στα συμφέροντα των χονδρεμπόρων και των χαλυβουργιών (διότι η τιμή του εισαγόμενου έπεφτε 80 - 100 ευρώ/τόνο, πιο φθηνό), το καρτελ του χάλυβα με προειδοποίησε μέσω επωνύμου μεγάλου χονδρεμπόρου να μην προβώ στην εισαγωγή.

Δεν συμμορφώθηκα στην εντολή τους και σε 2 μήνες με συλλογικό εμπάργκο μου κλείσανε την επιχείρηση, καταστρέφοντας εμένα, τον συνεταίρο μου και τους εργαζομένους μας.

Προσέφυγα στο νομοθετημένο όργανο του κράτους την Επιτροπή Ανταγωνισμού με καταγγελία από το 2006, για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης, οικονομικής εξάρτησης και οριζοντίων συμπράξεων, δηλαδή καρτέλ.

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού αντί να προφυλάξει τόν καταγγέλλοντα, ως όφειλε, με σωρεία από παρανομίες και παραλείψεις πρόσφερε απλόχερη και πλήρη κάλυψη στους καταγγελμένους, δηλαδή τις 3 χαλυβουργίες και τους χονδρεμπόρους τους, παρά την επιβεβαίωση της καταγγελίας μας από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΤΕΕ) τον Ιούνιο του 2008.

Απελπισμένος κατέφυγα στους αρμοδίους υπουργούς κ. Φώλια και κ. Χατζηδάκη καθώς και στον υφυπουργό κ. Βλάχο, ζητώντας τα αυτονόητα, δηλαδή να λειτουργήσει η Ε.Α. σύμφωνα με τους νόμους του Ελληνικού κράτους και της Ε.Ε.

Η απάντηση που έλαβα ήταν σιωπηρά αρνητική και ο κύριος Βλάχος μου δήλωσε: “Εγώ αυτόν τον ογκόλιθο που λέγεται ΣΙΔΕΝΟΡ δεν μπορώ να τον μετακινήσω!!”

Με μεγάλη μου λύπη διαπιστώνω δυστυχώς ότι τα μεγάλα συμφέροντα εξουσιάζουν τις δομές και τους μηχανισμούς δικαιοσύνης του Ελληνικού κράτους, καθώς και ότι έχουν επιβληθεί πλήρως στον πολιτικό κόσμο διαβρώνοντας τους θεσμούς και την έννοια της Δημοκρατίας.

Η αγανάκτηση και η απελπισία ως άνθρωπο και Έλληνα πολίτη με οδήγησε στην έσχατη μορφή διαμαρτυρίας μέχρι τέλους, την Πολιτική Απεργία Πείνας.

Για 36η ημέρα βρίσκομαι έξω από τα γραφεία της Ε.Α., Πατησιων 70 και Κοτσικα, καταγγέλλοντας την δομή του πολιτικό-οικονομικού συστήματος που μας έχει οδηγήσει ως πολίτες και ως χώρα στην απόγνωση, την φτώχια και τελικά την καταστροφή!

Κύριε Πρωθυπουργέ
Νιώθοντας στο πετσί μου για 36 ημέρες την απάθεια και την αδιαφορία, ακόμα και σε ανθρωπιστικό επίπεδο, για την ζωή μου από τον πολιτικό κόσμο, σας ζητώ:

Αν πραγματικά είστε γνήσιος πολιτικός άνδρας και αγαπάτε τον Ελληνικό λαό, καλέστε σύσσωμο τον πολιτικό κόσμο και

-ζητήστε συγνώμη από τους Έλληνες πολίτες για την εξαθλίωση που έφτασε το Ελληνικό κράτος.

-αποτινάξετε τον ζυγό των μεγάλων συμφερόντων που σας κρατά δέσμιους

-και καλέστε ελεύθεροι πλέον τον Ελληνικό λαό να στηρίξει ένα καινούργιο ξεκίνημα, με την συμμετοχή αντιπροσώπων της κοινωνίας των πολιτών, του πολιτικού κόσμου στο κοινοβούλιο, σε Πανεθνική συνδιάσκεψη με σκοπό να χτίσουμε όλοι μαζί ένα κράτος δικαίου και Ισονομίας χωρίς ταξικές και οικονομικές διαφορές.

Για να αντιμετωπίσουμε την επερχόμενη, οικονομική και πολιτική, κρίση από κοινού. Για το καλύτερο ΑΥΡΙΟ όλων μας!

Με πραγματική Αγάπη,

Ο απεργός πείνας για 36η ημέρα

Θεόδωρος Τενεζος

Αθήνα 20-3-2009

Κοινοποίηση Προς:

Πρόεδρο Δημοκρατίας κ.Κάρολο Παπούλια Αριθμ. Πρωτ. 8/20-3-2009

Γεώργιο Παπανδρέου ΠΑΣΟΚ Αριθμ.Πρωτ.127/20-3-2009

Αλέξανδρο Τσιπρα ΣΥΡΙΖΑ Αριθμ. Πρωτ. 69966/20-3-2009

Γεώργιο Καραντζαφερη ΛΑΟΣ Αριθμ.Πρωτ. 1318/20-3-2009

Αλέκα Παπαρήγα ΚΚΕ Αριθμ.Πρωτ. 87/20-3-2009

foxnews.gr (έχουν γράψει και άλλα blogs για το θέμα)

Είδατε τίποτα στα τηλεσαβουροκάναλα; Ακούσατε τίποτε;
Δεν έχουμε αιώνιους συμμάχους ούτε διηνεκείς εχθρούς. Τα συμφέροντά μας είναι αιώνια και διηνεκή. Αυτά έχουμε καθήκον να τα προασπίσουμε. (ΛΟΡΔΟΣ ΠΑΛΜΕΡΣΤΟΝ)
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Δευ 23 Μαρ 2009, 08:08

Αλλά πλέον δεν τσαντίζομαι με αυτά τα χάλια, γιατί για να υπάρχουν τέτοιου είδους σκουπιδαριά, σημαίνει οτι κάποιοι τα βλέπουν αλλιώς δεν θα υπήρχαν, η τηλεόραση είναι ο καθρέφτης ενός λαούς στην πλειοψηφεία του.
Kι εγω έτσι έλεγα, αλλά μπας και δεν είναι έτσι? Μπας και τα κανάλια διαμορφώνουν τελικά την κουλτούρα της μπαζοκρατίας; Το "αυτά θέλει ο κόσμος" είναι πολύ σχετικό. ΠΑΡΑ πολύ σχετικό...

Είδατε τίποτ α στα τηλεσαβουροκάναλα; Ακούσατε τίποτε;
Όχι και σ'ευχαριστούμε που μας ενημέρωσες Σταυραετέ μου...
ΑΥΤΟ ακριβώς είναι και μια τρανή απόδειξη του τι γίνεται, τι μαγειρεύεται και τι μας σερβίρεται απ'τα μαζικά μέσα αποχαύνωσης.

Ευχαριστώ όλους σας για τα σχόλια. Ο καθένας έθιξε και μια σημαντική πτυχή σ'αυτό το θέμα. Θα επανέλθω αργότερα να σχολιάσω, γιατί τώρα πάω ν'ανοίξω μαγαζί.

Καλημέρες ΙΔΕΟ :bye:
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Apomakros
"Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης
"Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από Apomakros » Δευ 23 Μαρ 2009, 10:46

Θα ήταν ψέμα να πούμε πως δεν βλέπουμε τηλεόραση. Από τη στιγμή που η τηλεόραση βρίσκεται μέσα στο σπίτι μας, θέλουμε δεν θέλουμε, οι περισσότεροι από εμάς βλέπουμε, ενίοτε παρακολουθούμε, αλλά τις πιο πολλές φορές χαζεύουμε.

Προσωπικά έχω στο σπίτι μου μια δυσανάλογη με το χώρο τηλεόραση τελευταίας τεχνολογίας, σαράντα ιντσών με σύστημα home theater. Έτσι, όταν οργανώνω βραδιές dvd για να δω καμιά ταινία, είναι απόλαυση. Διαθέτω μάλιστα αναπαυτικό καναπέ καθώς και σύστημα παραγωγής ποπ κορν για απαιτητικές τηλεθεάσεις. Δηλαδή, όπως καταλαβαίνετε, την τηλεόραση την χρησιμοποιώ για να βλέπω ταινίες.

Τηλεόραση έχω βέβαια και στο γραφείο μου, μπας και συμβεί κανένα έκτακτο και μας πιάσουνε στον ύπνο ή μπας και δείχνει κανέναν αγώνα από εκείνους που δεν χάνονται με τίποτα.

Όλοι συμφωνούμε πως η ελληνική τηλεόραση είναι χάλια. Το ίδιο χάλια όμως είναι και οι τηλεοράσεις όλου του κόσμου, συγκριτικά μάλιστα η ελληνική τηλεόραση μπορεί και να είναι καλύτερη όπως ακούω. Φανταστείτε δηλαδή πώς είναι οι άλλες.

Σωστή ενημέρωση από την τηλεόραση δεν μπορεί να έχει κανείς διότι οι "ειδήσεις" είναι (τηλε)κατευθυνόμενες και κατασκευασμένες. Ήτοι, πλασάρονται ως εμπορικό προϊόν. Υπάρχουν βέβαια και μερικές καλές δημοσιογραφικές εκπομπές αλλά τις περισσότερες απ' αυτές τις μαθαίνουμε αφού παιχτούν. Δεν γίνεται να κυκλοφορούμε πάντα με ένα πρόγραμμα στο χέρι ούτε και μας βολεύουν πάντα οι ώρες που παίζονται αυτές οι καλές εκπομπές.

Η τηλεόραση του SKY παίζει πολλά ενδιαφέροντα ντοκιμαντέρ αλλά για κακή μου τύχη όποτε την ανοίξω δείχνει για τον τρόπο αναπαραγωγής των σκουληκιών ή άλλων σιχαμερών ερπετών οπότε αναγκαστικά καταλήγω στη λύση του ζάπινγκ. Εκεί πραγματικά γίνεται το έλα να δεις. Ό,τι πιο ηλίθιο, κακόγουστο, άσχημο και γενικώς απαράδεκτο, είναι βέβαιο ότι θα το δεις. Γι' αυτό καλύτερα να μη την ανοίγουμε. Αυτό που λένε ότι με το τηλεκοντρόλ έχεις δήθεν ελευθερία, είναι λάθος. Διότι όλοι οι καναλάρχες έχουν σχεδιάσει να παίζουν τα ίδια και να μας δουλεύουν και μάλιστα διακόπτουν όλοι την ίδια ώρα για διαφημίσεις.

Εν κατακλείδι: Επειδή αν πετάξω την τηλεόρασή μου απ΄ το μπαλκόνι (τρίτος όροφος στο σπίτι και τέταρτος στο γραφείο) είναι ενδεχόμενο να τραυματιστεί κάποιος αθώος περαστικός από κάτω, ενώ από την άλλη αν την σπάσω θα κουραστώ να μαζεύω τα σκουπίδια, άσε που θα χρειαστώ μετά καινούργια και δεν είναι καιρός για έξοδα, γι' αυτό λοιπόν προτείνω μια άλλη λύση. Κρύψιμο ή εξαφάνιση του τηλεκοντρόλ. Είναι ο καλύτερος τρόπος για να έχει κανείς την τηλεόρασή του κλειστή.

(εξάλλου οι πιθανότητες να τραυματιστεί κάποιος αθώος αν πετάξεις το τηλεκοντρόλ απ' το μπαλκόνι, είναι σχετικά μικρότερες)
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Δευ 23 Μαρ 2009, 17:27

Και μην ακούσω αηδίες του τύπου «άλλαξε κανάλι», γιατί όπου και να πάει κανείς, σε συγκεκριμένες ώρες τουλάχιστον, ή τα ίδια ΣΚΑΤΑ θα συναντήσει, ή τραγικά βαρετό πρόγραμμα στο οποίο δε μπορεί να σταθεί για πάνω από 10 δεύτερα. Επίσης μη μου πει κανείς «μη βλέπεις καθόλου». Εκ των πραγμάτων η ζωή όλων μας (άλλων λίγο άλλων πολύ) είναι τέτοια, που έχει την τηλεόραση μέσα στο σπίτι του, μπροστά τα μάτια του, κομμάτι της ζωής του.
Πιστευω οτι η τηλεοραση δεν θα επρεπε να ειναι τελειως ιδιοτικη. ναι μεν το καναλι πληρωνει για να νοικιασει μια συχνοτητα στο κρατος ομως οι συχνοτητες καθ αυτες ειναι του "θεου" (δημοσιες δηλ).
Θα επρεπε τα καναλια να μην προαγουν την ηλιθιοτητα γενικοτερα.
γιατι αυτο ειναι το ρεζουμε των καναλιων. οτι προαγουν την ηλιθιοτητα και προσπαθουν να μετατρεψουν τον κοσμο σε ανυποψιαστα στρουμφακια.
γι αυτο και εκφρασεις του τυπου "αναστατη η κοινη γνωμη απο την γιαφκα των μασονων".
Παρουσιασαν ως είδηση οτι βρεθηκε απο την ασφαλεια αιθουσα εκδηλωσεων της μασονιας την ωρα που οι μασονικες στοες εχουν παρει αδεια απο πρωτοδικειο.
δηλ για τοση ηλιθιοτητα μιλαμε.
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Παρ 12 Φεβ 2010, 17:59

Ο GreekTerminator ανέβασε ένα πολύ καλό βίντεο σχετικό με το θέμα αυτό

Δείτε το κι όσοι είστε και στο ΥΤ, βαθμολογίστε το παιδί για την καλή δουλειά του. :thumb: :rose:
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Παρ 12 Φεβ 2010, 18:20

μην ξεχάσουμε ομως πως ο μικρουτσικος ηταν αυτος που εκανε την αρχή οσων αφορά τα ριάλιτυ.
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Παρ 12 Φεβ 2010, 18:30

Κοιτα, τα ριάλιτι είναι μεγάλη κουβέντα, γιατί αυτά δεν κοίμιζαν απαραίτητα, στο βαθμό που ΜΕΡΙΚΑ απ'αυτά μπορεί ΚΑΠΟΙΟΥΣ να τους ευαισθητοποιούσαν για τον συνάνθρωπο, και να μην τα'βλεπαν απλά για κατανάλωση.
Θυμάμαι π.χ. κάποια επεισόδια της εκπομπής του μικρούτσικου, που ήταν φοβερά με ναρκομανείς τους οποίους όντως βοηθούσαν...αυτά αποτελούσαν κι ένα καλό μήνυμα προς τη νεολαία σε πολλά επίπεδα... Υπήρχαν βέβαια και οι μαλακίες όπου βρίζονταν και ξεμαλλιάζονταν ζευγάρια ή σόγια, αλλά αν σκεφτεί κανείς βαθύτερα, "μετρούσε" το επίπεδο... αποκτούσε καλύτερη επίγνωση του τι παίζεται γύρω του στον Ελλαδικό χώρο τουλάχιστον...

Τα λάιφ στάιλ/κουτσομπολίστικα τα ξεκίνησε η Τατιάνα, κι αυτά είναι που πραγματικά αποχαυνώνουν και προσηλυτίζουν βλαμένους στη νέα θρησκεία των celebrities. Στο τέλος θα ανάβουμε κεριά και καντήλια σε κάποιους τυπάδες και τύπισσες (μαλάκες και τσούλες πολλοί εξ αυτών) που την είδαν άστρα λαμπερά και νομίζουν ότι θέλουμε γυαλιά ηλίου για να τους κοιτάξουμε. :angry:
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
AI8HR
Ιδεογραφίτης με τα όλα του
Ιδεογραφίτης με τα όλα του

Δημοσίευση από AI8HR » Σάβ 13 Φεβ 2010, 17:43

ArELa έγραψε:Τα λάιφ στάιλ/κουτσομπολίστικα τα ξεκίνησε η Τατιάνα, κι αυτά είναι που πραγματικά αποχαυνώνουν και προσηλυτίζουν βλαμένους στη νέα θρησκεία των celebrities. Στο τέλος θα ανάβουμε κεριά και καντήλια σε κάποιους τυπάδες και τύπισσες (μαλάκες και τσούλες πολλοί εξ αυτών) που την είδαν άστρα λαμπερά και νομίζουν ότι θέλουμε γυαλιά ηλίου για να τους κοιτάξουμε. :angry:
Είναι κοινός τα λεγόμενα ψώνια,που εύκολα αντικαθίστανται και από ένα προϊόν όπως αυτά που πουλιούνται εύκολα στα μπακάλικα.
ΕΣΤ’ΗΜΑΡ ΟΤΕ ΦΟΙΒΟΣ ΠΑΛΙΝ ΕΛΕΥΣΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΣ ΑΕΙ ΕΣΕΤΑΙ
Άβαταρ μέλους
skion
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Irc ψευδώνυμο: skion
Έδωσε Likes: 3 φορές
Έλαβε Likes: 2 φορές
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από skion » Κυρ 14 Φεβ 2010, 01:00

Εμένα μπορεί να με βρείτε ίσως πολλοί εδώ αντίθετο, γιατί πρώτον πιστεύω ότι το καλύτερο πράγμα που μπορεί να κάνει κάποιος με μια συσκευή τηλεόρασης, είναι να πάρει φόρα, αφού προσέξει πρώτα κάτω μην σκοτώσει και κανέναν, και να την πετάξει από το παράθυρο.

Την ίδια στιγμή είναι και θέμα επιλογής, για το καθένα μας, αρκεί να μην ξεγελάμε τον εαυτό μας ότι δηλαδή δεν υπάρχουν και συνέπειες. Όπως τον ρόλο που έχουν οι ακτίνες που εκπέμπουν και πως επηρεάζουν τον ανθρώπινο εγκέφαλο, και ποιες λειτουργίες του εγκεφάλου συγκεκριμένα και για πιο λόγο γίνεται αυτό.

Εγώ πάντως δεν ισχυρίζομαι ότι δεν υπάρχει τηλεόραση μέσα στο σπίτι μου, βλέπετε δεν ελέγχουμε πάντα τι συμβαίνει γύρω μας, αποφασίζοντας μόνο σε προσωπικό επίπεδο, όντας σε συμβίωση, φιλοδοξώ να την αντικαταστήσω κάποια στιγμή στο άμεσο μέλλον, με μια απλή οθόνη όπως αυτή του υπολογιστή, γιατί είμαι λάτρης του κλασσικού κινηματογράφου.
namaste
..you are God in your universe, you're not God in God's universe.
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Κυρ 14 Φεβ 2010, 01:02

συμφωνω. προσωπικα εχω σταματήσει να βλέπω τηλεόραση.
Εχω καλυτερα πράγματα να κάνω.
Η τηλεόραση εμποδίζει την δημιουργηκότητα.
αν θέλετε να γίνετε ποιο δημιουργικοι.
Σταματηστε να βλέπετε τηλεόραση.
Άβαταρ μέλους
Polikos Arkoudos
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από Polikos Arkoudos » Κυρ 14 Φεβ 2010, 01:57

Η ΕΣΗΕΑ δεν έδωσε άδεια άσκησης επαγγέλματος δημοσιογράφου σε Σταματίνα και Λόη!!

:jumper: :jumper:

"Ο Πατριωτισμός είναι έμφυτος στον άνθρωπο, μα εγώ είμαι Εθνικιστής"
-Κωστής Παλαμάς-
-= αλήτες ρουφιάνοι γιουτουμπουτατζήδες =-
Άβαταρ μέλους
ILLUVATAR85
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Irc ψευδώνυμο: ILLUVATAR85
Έλαβε Likes: 1 φορά

Δημοσίευση από ILLUVATAR85 » Κυρ 14 Φεβ 2010, 16:53

paraplanisi έγραψε:Η ΕΣΗΕΑ δεν έδωσε άδεια άσκησης επαγγέλματος δημοσιογράφου σε Σταματίνα και Λόη!!

:jumper: :jumper:
Πηγή;
Η δημοκρατία δεν συνίσταται σε ισότητα,συνίσταται σε ανισότητα που οφείλει να είναι δίκαιη-Σόλων

Όλοι φοβούνται ένα βρώμικο όνομα μα όχι μία βρώμικη συνείδηση-Πλίνιος

Μην σε ανησυχεί αυτό που βλέπεις, τίποτα δεν συμβαίνει μόνο του-Ρόαν

O σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα, ο σκοπός είναι τα μέσα-Δραγώνας
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Δευ 15 Φεβ 2010, 01:21

Mη μου πληγώνεστε. :loco: Αργά ή γρήγορα θα τη δώσει. Δε θα μπορέσει να αντισταθεί για πολύ. Βλέπετε ήδη έγινε μόδα το infotainment και η θρησκεία των celebrities είναι η πιο διαδεδομένη σήμερα, όχι ο Χριστιανισμός. Την προσκυνούν εκοντάδες εκατομμύρια ανεγκέφαλοι.
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Δευ 15 Φεβ 2010, 01:23

Eιναι οι ιδιοι ανεγκέφαλοι που προσκυνησαν τον χριστιανισμό :p
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Πέμ 19 Απρ 2012, 20:19

Ξεθάβω ένα τόπικ που άνοιξα απ'το '09 για να ρίξω πέντε σκέψεις πάλι... κάτι σαν update...

Το κουτί πάσης μακακίας, ήταν πάντα στην υπηρεσία της εξουσίας των λαμογιών, μεταφέροντας πάντα τη "γραμμή" στην οποία πρέπει να ευθυγραμμίζονται τα πρόβατα-δούλοι. Χωρις αυτό δε θα'χαμε φτάσει ως εδώ σήμερα...

'Εφτασε στο σημείο, το μέγιστο μέρος του πληθυσμού να νιώθει ότι αν δεν το λέει η τηλεόραση, δεν υπάρχει. 'Η αφου το λέει η τηλεόραση, έτσι είναι... Τραγικά πράγματα και θλιβερότατο ενδεικτικό της νοητικής κατάντιας των ανθρώπων...

Το σημερινό χάλι έχει πάρει ακόμα χειρότερες διαστάσεις... Το βλέπω εκ των πραγμάτων, μια κι είμαι σπίτι πολύ περισσότερες ώρες πλέον.
Νόμιζα πως δεν είναι δυνατόν να πιάσεις κι άλλο πάτο στον απόπατο,
αλλά τελικά γίνεται κι αυτό...
Μιλάμε για απίστευτα σκατά.
Εκτός του ότι δε βρίσκει πια κανείς παρά ελάχιστα να δει στο βλαμενοκούτι, έστω για να χαζέψει απλά, είναι και κάποια πράγματα τόσο εξόφθαλμα, που με κάνουν να απορώ για το πού ακριβώς το πάνε...

Ψυχαγωγικά ή εστω για να ξεγελιέται ο κοσμάκης , ψευτο "ψυχαγωγικά" προγράμματα μηδέν, εκτός αν θεωρείτε ψυχαγωγία, το wipe out, το black out, το ταλεντο-τουρλουμπούκι, τις επαναλήψεις των ελληνικών σήριαλ, τα ριάλιτι με κάτι τύπισσες, τα ριάλιτι σε οικογένειες που το παίζουν ψυχανώμαλες, και άλλα παρεμφερή χαριτωμένα.
Για τις δε επαναλήψεις ξένων ταινιών, τι να πω. Είδα ταινίες που έχω κάνει πριν 8-10 χρόνια... η ξεφτιλα και η φτωχομπινεδιά της κρίσης....και καλά...

Η ξεφτίλα που μ'ενοχλεί περισσότερο όμως, είναι τα αμέτρητα προγράμματα μαγειρικής. Εκτός απ'αυτά στα πρωινάδικα. Προγράμματα ξέχωρα, ανεξάρτητα, μόνο με/για μαγειρική... Αφήστε τα μάστερ σεφ, τα σούπερ σεφ, τα χέσε σεφ κλπ.
Μιλάμε για πολύυυυυ μαγειρική ξάφνου. Το γιατί μας βάζουν προγράμματα-εκπομπές με φαγητό συνέχεια, όταν ολοένα και μεγαλύτερα πληθυσμιακά στρώματα ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΦΑΝΕ, είναι μια άλλη τραγική και περίεργη ιστορία...

Η προπαγανδάρα είναι ένα άλλο κεφάλαιο που θα πρέπει να αναπτυχθεί ξέχωρα και όχι μόνο από μένα. Απλά ήρθα να καταγράψω μερικές σκέψεις, όχι βέβαια τόσο σημαντικές, αλλά άξιες αναφοράς νομιζω.
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
enigma
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από enigma » Παρ 20 Απρ 2012, 00:35

Η τηλεόραση (κοινός χαζοκούτι ) μπορεί να είναι ένα φθηνό μέσο διασκέδασης ...όχι ψυχαγωγίας !
με ότι σημαίνει αυτό που έγραψα πάνω .
Από εκεί και μετά κατάφερε να μπεί σε όλα τα σπίτια λόγο της ενημέρωσης τουλάχιστον στο αρχικό της
στάδιο ...μέχρι εκεί ήταν καλά ...
όταν άρχισε η ενημέρωση να μην διεκδικεί βραβεία πουλιντζερ αλλά ...όσκαρ ..χάλασε το πράγμα !
Δεν άργησε κανείς να καταλάβει ότι απέκτησε τέτοια δύναμη όπου σε ότι εμφανιζόταν σε αυτήν
έδινε κύρος ... ήτε αυτό ήταν πολιτική άποψη ή επιστημονική διατύπωση ή ή ή ....
Στο σήμερα ο λόγος που οι περισσότεροι άνθρωποι ξέρουν ότι η γή γυρίζει ή ότι είναι στρογγυλή είναι
επειδή σε κάποια στιγμή της ζωής τους το ακούσαμε στην τηλεόραση ... Δυστυχώς μπορώ να πω
ότι η εποχή όπου μπορείς να βγάλεις γκόμενα μόνο κια μόνο επειδή κουβαλάς μια κάμερα στον ώμο
ΔΕΝ πέρασε

Όσον αφορά την <<ποιότητα >> των προγραμμάτων της αν και άρχισε ώς προσφορά και ζήτηση αυτό το
χάλι πλέον είναι αποκλειστικά κατευθυνόμενο .....και όσο καταφέρνει και περνάει αυτό το επίπεδο
τόσο θα πηγαίνει ακόμη ποιο χάλια ....και είναι πραγματικά πολύ καταθλιπτικό το γεγονός ότι η Ελληνική
τηλεόραση (όσο και αν δεν το πιστεύεται ) είναι απο τις καλύτερες στην Ευρώπη !Σκέψου τι παίζει εκεί !

Και κάτι ακόμη που το έχω ξαναγράψει ...αλλά δεν θέλουμε να το <<χωνέψουμε >>
Η ιδιωτικοί σταθμοί ΔΕΝ νοικιάζουν καμία συχνότητα απλά ΔΕΝ
Στην πράξη ΔΕΝ έχει δοθεί σε κανένα τους άδεια λειτουργίας
Οι συχνότητες είναι κυριολεκτικά καταπατημένες βάση ενός νόμου (του κ@λου ) ο οποίος έπαψε και
αυτός να είναι σε ισχύ το 1995 !!!

'Άλλωστε ακόμη και υπήρχε σταθμός που έχει κανονική άδεια λειτουργίας ....ΑΝ λέμε βάση του νόμου που
έχει να κάνει περί αδειών ....θα την έχανε την άλλη μέρα βάση του περιεχομένου του προγράμματος !
Εκτός αν έβαζε στο πρόγραμμα του συγκεκριμένα ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ καθημερινά προγράμματα όπως
εκπαιδευτική τηλεόραση
παιδικές σειρές (όχι κινούμενα σχέδια )
κάθε κυριακή εκκλησία (ναι μην κάνει εντύπωση )κτλ

Στην φθορά του χρόνου έχουν παραμένει κάποια υποχρεωτικά όπου τα κάνανε στην αρχή για να κλείσουν
στόματα και μετά απέμεναν ως cult απλά για να υπάρχουν ....αλλά καμία σχέση με την πραγματική
υποχρέωση τους όπως πχ το νοηματικό δελτίο ειδήσεων (που καμία σχέση με το 5 λεπτο πρέπει να έχει)
ή με τα κοινωνικά σπότ που φυσικά δεν είναι για να παίζονται στις 3 η ώρα το πρώι !!!
Mornie utúlië
Απάντηση

Επιστροφή στο “Γενικα-Ελεύθερο βήμα”