XAΣΙΣ-Αποποινικοποίηση τωρα η...ποτε?

Περί ανέμων και υδατων
προσώπων και πραγμάτων
Άβαταρ μέλους
KELAINO
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Irc ψευδώνυμο: Κελαινώ
Φύλο: Γυναίκα

Re: XAΣΙΣ-Αποποινικοποίηση τωρα η...ποτε?

Δημοσίευση από KELAINO » Παρ 29 Ιαν 2010, 16:11

Divine Sinner έγραψε:
totispap έγραψε:Απο οτι εχω καταλαβει με το μυαλουδακι μου εχουμε χονδρικα δυο τασεις στο θεμα,

Εγω θα πω κατι που ελεγε συχνα ο Παισιος,σε ολα ελεγε χρειαζετε ΔΙΑΚΡΙΣΗ.και θα σας πω εγω πως βλεπω αυτη τη λεξη μεσα απο τη λαικη σοφια γιατι ακαδημαικη δεν εχω. :crybaby:
Τα πραγματα ειναι απλα για μενα,Αν Δεν Μπορεις ΜΗΝ το Πινεις,αν σε χαλαει μην το κανεις,
Το θεμα ειναι οτι κανενας που "δεν το μπορει" δεν θα το παραδεχθει.
ο πατέρας μου επινε αλκοολ χωρις φειδω. τον βλέπαμε να σερνεται.
Οταν ηταν νηφάλιος ελεγε "εγω το μπορω το αλκοολ".
Το ιδιο συμβαίνει και με το χασις.
κανεις δεν θα πει "εγω δεν μπορω" ολοι θα πουν απο εγωϊσμο κυριως οτι "το μπορουν".
Και κατι τελευταιο-Ο θεος διμηουργησε το χασις,ο ανθρωπος το ουισκι...ποιον εμπιστευεσαι?
To δηλητηριο στα φυτά και στα ζωα είναι μηχανισμός αμυνας.
Και την κομπρα την δημιουργησε ο θεος αλλα ανετα μπορει να σε σκοτωσει.
+1 από μένα.
Η σύγχρονη έρευνα έχει καταλήξει στο ότι οι διάφορες καταχρήσεις δεν είναι θέμα "αδυναμίας του χαρακτήρα" ή "κινωνικών συνθηκών" αλλά μπορεί να έχουν καθαρά οργανικά αίτια. Μπορεί, λένε, η τάση για αλκοολισμό πχ να εξαρτάται από το πλήθος των υποδοχέων σεροτονίνης στον εγκέφαλο.
Αυτό τώρα, σε καμιά περίπτωση δε σημαίνει ότι ο αλκοολικός έχει το ακαταλόγιστο. Αντίθετα, φέρει την ευθύνη να συνειδητοποιήσει την κατάστασή του και να α) ζητήσει βοήθεια από ειδικούς, όσο αυτό είναι δυνατό (αν υποθέσουμε δηλαδή ότι έχει πρόσβαση σε ειδικούς, ότι αυτοί θα τον εμπνεύσουν εμπιστοσύνη κλπ, κανείς δεν είπε ότι είναι και εύκολο..) και β) κατανοήσει πως θα πρέπει να απέχει δια παντός της επίμαχης ουσίας, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που κάποιος αλλεργικός στα φυστίκια αποφεύγει τα φυστίκια.

Και θα συμφωνήσω πως είναι και θέμα παιδείας. Η εξάρτηση πρέπει σε κάποια φάση να αποδαιμονοποιηθεί και αποηρωοποιηθεί, για να αντιμετωπιστεί σαν οποιαδήποτε άλλη οργανική δυσλειτουργία.
Just close your eyes and smell the seagulls
Άβαταρ μέλους
takis_papa
Κολλημένος Ιδεογραφίτης
Κολλημένος Ιδεογραφίτης
Φύλο: Άνδρας

Δημοσίευση από takis_papa » Σάβ 30 Ιαν 2010, 15:08

ArELa έγραψε:Το ζήτημα των ουσιών και καπνών που έχουν εδραιωθεί ...

Σκέλος 6: Γενικά με ενοχλούν οι απαγορεύσεις ή οι νόμοι που επιβάλλει ένας μηχανισμός εξουσίας σε ό,τι αφορά εμάς τους ίδιους. Από τα σκληρά ναρκωτικά, μέχρι τη ζώνη ασφαλείας. Ναι αν έχω πιει του θανατά και οδηγώ, να μου ρίξει πρόστιμο, γιατί η δική μου μαλακία μπορεί να σκοτώσει άλλους. Αν όμως δε φοράω ζώνη ασφαλείας, ΕΓΩ έχω την πλήρη ευθύνη και την αναλαμβάνω για τη ζωή μου. Δεν κατάλαβα γιατί πρέπει να'ρθει ο τάδε κόπανος που κατσικώθηκε στο σβέρκο μου να μου το επιβάλλει ¨για το καλό μου". Μπορεί να τα επιβάλλει σε ανήλικους. Επιβάλλοντάς τα σε ενήλικες, μας μπάζει στο τριπάκι να αποδεχόμαστε ότι αυτοί αποφασίζουν για μας, ότι εμείς είμαστε τα χαζά και ηλίθια παιδιά, τα βλαμμένα που δεν μπορούμε να αποφασίσουμε για τον ίδιο μας τον εαυτό.

...:

Συμπλέω σε όλα, εκτός από το θέμα της ζώνης, ή γενικώτερα από την αντίθεση σε απαγορεύσεις που σκοπό έχουν την αποφυγή τραυματισμού ή θανάτου.

Και τούτο, επειδή ο τραυματισμός δεν είναι προσωπική υπόθεση, αλλά, επιβαρύνει οικονομικά την κοινωνία στο κόστος εξόδων της οποίας συμβάλλουμε όλοι.

Αν εσύ που δεν φοράς ζώνη τραυματισθείς και νοσηλευθείς επί τρίμηνο σε νοσοκομείο, το κόστος της νοσηλείας σου θα επιβαρύνει ΚΑΙ εμένα - οπότε, θα σου πάρω το σκαλπ στα πρόστιμα, ΠΡΙΝ με την απερισκεψία σου επιβαρύνεις εσύ τον δικό μου προϋπολογισμό.
Το ίδιο, έμμεσα όμως, συμβαίνει ναι σε περίπτωση θανάτου, όπου η συντριπτική πλειοφηφία των περιπτώσεων αφορά σε νέους και παραγωγικούς ανθρώπους, των οποίων η προσφορά θα λείψει με τον θάνατό τους.

Σκέψου το λίγο πλατειά το θέμα, κάνε μίαν αναγωγή σε κόστος των ατυχημάτων σε ετήσια βάση και αν συγκεντρώσεις τα στοιχεία, θα δεις, ότι αν έλειπαν τα ατυχήματα από τροχαία π.χ. λόγω μη τήρησης των κανόνων ασφαλείας ( π.χ. ζώνη ), το μισό ΚΑΤ στην Αθήνα δεν θα χρειαζόταν...

Άσε τις χαμένες εργατώρες, την επιβάρυνση των ταμείων, όπως και τα οικογενειακά δράματα που απολήγουν σε βάρος της κοινωνίας πάλι ( του συνόλου των πολιτών, δηλαδή... )
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Σάβ 30 Ιαν 2010, 16:52

Αν εσύ που δεν φοράς ζώνη τραυματισθείς και νοσηλευθείς επί τρίμηνο σε νοσοκομείο, το κόστος της νοσηλείας σου θα επιβαρύνει ΚΑΙ εμένα - οπότε, θα σου πάρω το σκαλπ στα πρόστιμα, ΠΡΙΝ με την απερισκεψία σου επιβαρύνεις εσύ τον δικό μου προϋπολογισμό.
Συμφωνω να μπει προστιμο για τα παραπάνω. αλλα δεν συμφωνω με τα παρακάτω:
Το ίδιο, έμμεσα όμως, συμβαίνει ναι σε περίπτωση θανάτου, όπου η συντριπτική πλειοφηφία των περιπτώσεων αφορά σε νέους και παραγωγικούς ανθρώπους, των οποίων η προσφορά θα λείψει με τον θάνατό τους.
Δηλαδη να φαει προστιμο επειδη αν πεθανει μπορει να λειψουν τα χέρια του απο το κράτος;
τοτε να βαλουμε πρόστιμο και στους μοναχους. και σε οποιον δεν θελει να δουλέψει.
και στους αστρολόγους ακομα...
Άβαταρ μέλους
takis_papa
Κολλημένος Ιδεογραφίτης
Κολλημένος Ιδεογραφίτης
Φύλο: Άνδρας

Δημοσίευση από takis_papa » Δευ 01 Φεβ 2010, 18:33

Divine Sinner έγραψε:
Το ίδιο, έμμεσα όμως, συμβαίνει ναι σε περίπτωση θανάτου, όπου η συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων αφορά σε νέους και παραγωγικούς ανθρώπους, των οποίων η προσφορά θα λείψει με τον θάνατό τους.
Δηλαδη να φαει προστιμο επειδη αν πεθανει μπορει να λειψουν τα χέρια του απο το κράτος;
τοτε να βαλουμε πρόστιμο και στους μοναχους. και σε οποιον δεν θελει να δουλέψει.
και στους αστρολόγους ακομα...
Όσο περίεργο και να σου φαίνεται, έτσι είναι:
Κάθε παραγωγικός πολίτης είναι πολύτιμος γιά το σύνολο.
Πού νομίζεις στηρίζεται όλη η φιλοσοφία περί ενίσχυσης της πολυτεκνικής ιδέας; Έπιασε τους αρμόδιους ο πόνος αν έχεις εσύ παιδιά ή όχι; Απλά, όσο περισσότεροι, τόσο ευκολότερα αντιμετωπίζονται τα δημόσια βάρη ( ηυξημένα έσοδα από φόρους, περισσότερες εισφορές στα Ταμεία κλπ. ).

Κατά τα άλλα, έχε υπ' όψιν σου ότι δεν ζούμε σε Δίκαιον Κράτος, αλλά σε Κράτος Δικαίου, όπου ποι σχέσεις του με τους Πολίτες καθορίζονται όχι από το τι είναι δίκαιο, αλλά από Νόμους, που, σε πολλές περιπτώσεις - ιδιαίτερα στην αλληλεξάρτηση Εκκλησίας / Κράτους - είναι άδικοι, μεροληπτικοί και πλημμελείς.

Ασφαλώς και ΔΕΝ είναι παραγωγικοί οι μοναχοί, ούτε και οι ιερείς. Παρ' όλ' αυτά, οι ιερείς επιβαρύνουν με τον μισθό τους το Δημόσιο...

( Λάθος μου η χρήση της λέξης "πλειοψηφία" αντί της ορθής "πλειονότητα" στο προηγούμενο post. )
Απάντηση

Επιστροφή στο “Γενικα-Ελεύθερο βήμα”